RSS

Retete pentru tine #8

27 Mai

Retete:

Risotto cu legume şi carne

12 February 2013
Risotto_cu_legume_si_carne

Risotto cu legume şi carne din: orez, muschi de vita, mazare, morcovi, porumb, ceapa alba, unt, patrunjel verde, ulei, ciuperci, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung 400 g muschi de vita 100 g mazare congelata si fiarta 150 g morcovi mici 100 g porumb 2 cepe albe 50 g unt patrunjel…

Read more »

Budinca de citrice

12 February 2013
Budinca_de_citrice

Budinca de citrice din: unt, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, oua, faina, lapte si zahar pudra. Ingrediente: 50 g unt, moale, plus extra pentru uns 200 g zahar coaja rasa de la 2 lamai, 2 limes sau 1 grepfrut 100 ml zeama de lamaie, de lime, de grepfrut sau amestec 3 oua mari,…

Read more »

Cannelloni sicilieni

12 February 2013
Cannelloni_sicilieni

Cannelloni sicilieni din: faina, unt, zahar tos, ou, vin de marsala, ulei, sare, fistic, ricotta, zahar pudra si ciocolata alba. Ingrediente: 300 g faina 30 g unt 30 g zahar tos 1 ou 50 ml vin de Marsala sau vin alb sec ulei sare pentru crema: 30 g fistic 250 g ricotta 100 g zahar…

Read more »

Spaghete cu creveti

12 February 2013
Spaghete_cu_creveti

Spaghete cu creveti din: creveti, rosii, usturoi, spaghete, sare, menta, patrunjel, ulei de masline, piper, vin si supa de legume instant. Ingrediente: 350 g creveti decorticati congelati 500 g rosii mici 1 catel de usturoi 400 g spaghete sare 2 fire de menta 1/2 legatura patrunjel 3 linguri uleid e masline piper 100 ml vin…

Read more »

Tocanita de pui

12 February 2013
Tocanita_de_pui

Tocanita de pui din: ulei de masline, pulpe superioare de pui, ceapa, cartofi fainosi, pasta de rosii uscate, boia de ardei, otet din vin rosu, sherry demisec, smantana si patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 8 pulpe superioate de pui dezosate si fara piele, taiate in sferturi 1 ceapa, taiata felii subtiri 500 g…

Read more »

Stelute dulci si vanilate

12 February 2013
Stelute_dulci_si_vanilate

Stelute dulci si vanilate din: portocala, zahar, oua, faina, praf de copt, sare, lapte, oua, zahar vanilat si faina. Ingrediente: 1 portocala 100 g zahar pentru blat: 5 oua 150 g zahar 150 g faina 1 lingurita cu paf de copt sare pentru crema: 500 ml lapte 2 linguri c zahar 2 oua 1 pliculet…

Read more »

Cocktail cu Vodka Citron

12 February 2013
Cocktail_cu_Vodka_Citron

Cocktail cu Vodka Citron din: vodca citron, apple liquer, chardonnay, elderflower syrup, lemon juice si gingr ale. Ingrediente: 50 ml vodca citron 20 ml apple liquer 40 ml chardonnay 15 ml elderflower syrup 20 ml fresh lemon juice top up ginger ale   Mod de preparare: Se amestecă primele 5 ingrediente puternic în shaker, se…

Read more »

Reteta zilei: Risotto cu spanac

12 February 2013
Risotto_cu_spanac_7

Risotto cu spanac din: ardei, ulei de masline, ceapa, orez, vin alb sec, supa de pui, unt, parmezan, spanac, sare, piper, busuioc si parmezan. Ingrediente: 2 ardei roșii 2 linguri ulei de masline 1 ceapa alba, tocata cuburi 1 ceasca de orez Arborio 1/4 ceasca vin alb sec 4 cesti supa de pui 2 linguri…

Read more »

Paste cu spanac

12 February 2013
Paste_cu_spanac

Paste cu spanac din: spanac, sare, rosii, sunculita, rosii uscate in ulei, ceapa, ulei de masline, suc de rosii, piper, taitei, branza de capra si frunze de busuioc. Ingrediente: 350 g spanac (proaspat sau conservat) sare 200 g rosii mici 100 g sunculita 5-6 rosii uscate in ulei (conserva) 1 ceapa 2 lingri ulei de…

Read more »

Broccoli cu ceapa si sos hoisin

12 February 2013
Broccoli_cu_ceapa_si_sos_hoisin

Broccoli cu ceapa si sos hoisin din: ulei, ceapa, usturoi, broccoli si sos hoisin. Ingrediente: ulei, pentru prajit 4 cepe mici, feliate subtire 1 catel de usturoi, feliat subtire 500 g de broccoli 4 linguri de sos hoisin   Mod de preparare: Incinge un strat de 2,5cm de ulei într-o crăticioară. Sotează şalotele şi usturoiul…

Read more »

Cheesecake cu portocale si rodie

12 February 2013
Cheesecake_cu_portocale_si_rodie

Cheesecake cu portocale si rodie din: biscuiti digestivi, unt, crema de branza, coaja de portocala, lapte, zahar, pudra, smantana si seminte de rodie. Ingrediente: 250 g biscuiti digestivi 100 g unt, topit 700 g crema de branza grasa coaja rasa de la 3 portocale – foloseste segmentele de portocala pentru decor 3 linguri de lapte…

Read more »

Salată picantă de ridichi

12 February 2013
Retete_1

Salată picantă de ridichi din: ridichi, portocale, curmale, otet din vin, sare si hrean. Ingrediente: 500 g ridichi albe 1 portocala 6 curmale uscate pentru dressing: 4 linguri otet din vin 1 lingurita sare 1 lingura hrean (borcan)   Mod de preparare: Pregătiţi ridichile şi daţi-le pe râzătoare. Desfaceţi felioarele de portocală. Tăiaţi curmalele fâşii…

Read more »

Fondue de cocos cu ananas şi curry

12 February 2013
Fondue_de_cocos_cu_ananas_si_curry

Fondue de cocos cu ananas şi curry din: ardei iute, ulei, supa, crema de cocos, ceapa, migdale, faina, curry, ceapa verde, sare, piper, ananas, file de pui, rosii, avocado si creveti decorticati. Ingrediente: 4 ardei iuti rosii 3 linguri ulei 750 ml supa 400 g crema de cocos (cutie) 1 ceapa 4 linguri migdale macinate…

Read more »

Orez basmati cu nuci

12 February 2013
Orez_basmati_cu_nuci

Orez basmati cu nuci din: ceapa rosie, masline, ciuperci, coriandru, ardei uscat, ulei de masline, orez basmati, apa, sare, piper si nuci coapte. Ingrediente: 2 cepe rosii 300 g masline 200 g ciuperci o legatura coriandru 2-3 ardei uscati 3-4 linguri ulei de masline 350 g orez basmati 750 ml apa sare piper 200 g…

Read more »

Cocktail Espresso Coretto

12 February 2013
Cocktail_Espresso_Coretto

Cocktail Espresso Coretto din: espresso si sambuca black. Ingrediente: 25 ml espresso 15 ml sambuca black   Mod de preparare: Se prepara espresso si se serveste on the side sau in combinatie cu espresso sambuca black.  

Read more »

Pui cu ardei iute şi arahide

12 February 2013
Pui_cu_ardei_iute_si_arahide

Pui cu ardei iute şi arahide din: pulpe superioare de pui, sos de soia, ulei, ardei iute, piper sichuan, ceapa verde, arahide, sos de soia, vin de orez, otet din vin de orez, supa de pui, zahar si amidon. Ingrediente: 12 pulpe superioare de pui (900g), fara piele si os, taiate cubulete 1 lingura sos…

Read more »

Cocktail pentru Valentine’s Day

11 February 2013
Coktail_pentru_V_Day

Cocktail pentru Valentine’s Day din: capsuni, lamaie, lime, whisky, zahar brun, apa minerala si gheata. Inrgediente: 400 g capsuni 2 bucati lamaie 2 bucati lime 80 ml whisky 120 g zahar brun 120 ml apa minerala 8 cuburi gheata   Mod de preparare: Capsunele se spala usor sub jet de apa rece, li se indeparteaza…

Read more »

Supa de sfecla rosie cu morcovi si varza

11 February 2013
Supa_de_sfecla_rosie_cu_morcovi_si_varza

Supa de sfecla rosie cu morcovi si varza din: supa de legume, sfecla rosie, morcovi, cartofi, ulei de masline, ceapa, pasta de tomate, apa, varza, rosii, usturoi, sare, piper si zahar. Ingrediente: 2 l supă de legume 3 sfecle roșii, decojite și tăiate cuburi 3 morcovi, rași 3 cartofi decojiți și tăiați cuburi 1 lingură…

Read more »

Reteta zilei: Gogosi pufoase

11 February 2013
Gogosi_pufoase_18

Gogosi pufoase din: faina, lapte, unt, ulei, oua, drojdie, zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 1kg faina 400ml lapte 50g unt 50ml ulei 2 oua 50g drojdie proaspata 6 linguri zahar esenta de vanilie coaja rasa de la o lamaie praf de sare ulei pentru prajit gogosile zahar…

Read more »

Somon în foitaj cu varză şi legume

11 February 2013
Somon_în_foìtaj_cu_varza_si_legume

Somon în foitaj cu varză şi legume din: foitaj, file de somon, albus, smantana, sare, piper, suc de lamaie, varza, marar si galbenus. Ingrediente: 400 g foitaj congelat 1,3 kg file de somon fara piele 1 albus 300 ml smantana sare piper 3 linguri suc de lamaie 700 g varza 1 lingura marar tocat 1…

Read more »

Budincă de vanilie cu portocale

11 February 2013
Budinca_de_vanilie_cu_portocale

Budincă de vanilie cu portocale din: portocale, zahar pudra, vin alb, baton de vanilie, oua, zahar, lapte, rom si sare. Ingrediente: 4 portocale 3 linguri zahar pudra 375 ml vin alb 1 baton de vanilie 4 oua 100 g zahar 500 ml lapte 3 linguri rom sare   Mod de preparare: Spălaţi 1 portocală cu…

Read more »

Salata de spaghete cu broccoli

11 February 2013
Salata_de_spaghete_cu_broccoli

Salata de spaghete cu broccoli din: spaghete, sare, broccoli, mazare, sunca de praga, supa instant, otet de vin alb, piper si ulei aromatizat cu busuioc. Ingrediente: 500 g spaghete sare 500 g broccoli 150 g mazare congelata 150 g sunca de Praga 200 ml supa (instant) 3 linguri otet de vin alb piper 2 linguri…

Read more »

Calamar cu sos de rosii

11 February 2013
Calamar_cu_sos_de_rosii

Calamar cu sos de rosii din: ulei de masline, calamar, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, seminte de fenicul, frunze de dafin, frunze de rozmarin, otet de vin rosu, rosii, vin rosu si coaja de portocale. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru stropit 1 kg calamar curatat si taiat in inele groase…

Read more »

Budincă cu carne de iepure si porc

11 February 2013
Budinca_cu_carne_de_iepure_si_porc

Budincă cu carne de iepure si porc din: pulpe de iepure, carne slaba de porc, sunca, piper rosi, fructe de ienupar, nucsoara, foi de dafin, sare, brandy, sherry, oua, foi de gelatina si vin alb. Ingrediente: 6 pulpe de iepure 300 g carne slaba de porc 200 g suca 1 1/2 lingurita piper rosu 2…

Read more »

Rata cu pachetele de varza

11 February 2013
Rata_cu_pachetele_de_varza

Rata cu pachetele de varza din: piept de rata, pulpe de rata, sare, piper, varza, sunca afumata, smantana, nucsoara, vin rosu sec, sos pentru friptura de pasare si amidon. Ingrediente: 1 piept de rata si 2 pulpe sare piper 700 g varza 50 g sunca afumata, taiata cubulete 400 ml smantana nucsoara rasa 250 ml…

Read more »

Orez cu bacon, pui si mazare

11 February 2013
Orez_cu_bacon_pui_si_mazare

Orez cu bacon, pui si mazare din: orez basmati, ulei, bacon, ceapa, usturoi, unt, mazare, friptura de pui, rosii si sos de rosii. Ingrediente: 300g de orez basmati 1 lingura de ulei 3-4 felii de bacon, taiate bucati 1 ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, zdrobiti 25g de unt 140g de mazare congelata 175g…

Read more »

Prăjitură cu ciocolată şi caise

11 February 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_caise

Prăjitură cu ciocolată şi caise din: faina, lapte, drojdie, ou, zahar, unt, sare, coaja de lamaie, caise, branza dulce, oua, praf de vanilie, cacao si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 350 g faina 175 ml lapte 1/2 cub drojdie (21 g) 3 linguri zahar 1 ou 70 g unt 1 praf de sare 1 lingurita coaja…

Read more »

Castraveţi muraţi cu sos de soia

11 February 2013
Castraveti_murati_cu_sos_de_soia

Castraveţi muraţi cu sos de soia din: castraveti, usturoi, zahar, sos de soia, otet din vin de orez, si ulei infuzat cu ardei iute. Ingrediente: 2 castrveti mari (450 g), cu capetele taiate 1 lingura de usturoi tocat marunt 2 linguri de zahar 1 lingura sos de soia 2 linguri otet din vin de orez…

Read more »

Supă clară de legume

11 February 2013
Supa_clara_de_legume

Supă clară de legume din: legume, ceapa, rosii, patrunjel, margarina, sare, piper, boia de ardei, cuisoare, foi de dafin, oua, faina, apa minerala, mazare si porumb. Ingrediente: legume pentru supa (morcovi, telina etc) 1 ceapa 4 rosii 1 legatura patrunjel 3 linguri margarina sare piper 1 1/2 lingurita boia de ardei 3 cuisoare 3 foi…

Read more »

Piure de conopida cu branza

11 February 2013
Piure_de_conopida_cu_branza

Piure de conopida cu branza din: cartof, conopida, lapte integral, unt, cimbru, cheddar, nucsoara si carnati proaspeti de porc. Ingrediente: 1 cartof mare, curatat si taiat in bucati 1 conopida mare, rupta in buchetele 150 ml de lapte integral 50 g unt 1 fir mare de cimbru 25 g Cheddar, ras 1 varf de cutit…

Read more »

Reteta zilei: Ciulama de iepure

11 February 2013
Ciulama_de_iepure _22

Ciulamaua de iepure nu este o reteta foarte des preparata, insa gustul carnii de iepure impreuna cu sosul este unul inconfundabil, un adevarat deliciu pe farfuria dumneavoastra. Ingrediente: 600g carne de iepure 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 2 cepe 100g unt 300ml lapte fierbinte 3 linguri faina sare piper   Mod de preparare: Carnea…

Read more »

File de porc cu sos de mere

11 February 2013
File_de_porc_cu_sos_de_mere

File de porc cu sos de mere din: file de porc, sare, piper, unt, mere, calvados, suc de mere, smantana, broccoli, unt si miez de nuca. Ingrediente: 600 g file de porc sare piper 2 linguri unt topit 2 mere 4 linguri Calvados 200 ml suc de mere 200 ml smantana 600 g broccoli 1…

Read more »

Borş de legume cu verdeata

11 February 2013
Bors_de_legume_cu_verdeata

Borş de legume cu verdeata din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, cartofi, dovlecei, ardei gras, ceapa verde, ulei, rosii, marar, patrunjel, leustean, sare si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1/2 telina 2 cartofi 1 dovlecel 2 ardei grasi 1 legatura ceapa verde 3 linguri ulei 3-4 rosii mari cate 1/2 legatura marar, patrunjel…

Read more »

 

Salata de paste cu mar si legume

11 February 2013
Salata_de_paste_cu_mar_si_legume

Salata de paste cu mar si legume din: maioneza, iaurt, otet aromatizat, usturoi, sare, piper, paste, castarvete, mar, ardei gras, mazare, svaiter si zeama de lamaie. Ingrediente: 200 g maioneza pentru salata 200 g iaurt degresat 2-3 linguri otet aromatizat 2 catei de usturoi sare piper 250 g paste (in forma de melci) 1/2 castravete…

Read more »

Brioşe cu afine si mar

11 February 2013
Briose_cu_afine_si_mar

Brioşe cu afine si mar din: mar, suc de lamaie, afine, faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, ou, zahar, ulei de floarea soarelui, zahar vanilat, lapte batut, faina, alune si unt. Ingrediente: 1 mar mare, acrisor 1 lingura suc de lamaie 200 g afine 250 g faina 2 1/2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita…

Read more »

Cocktail Passion Fruit 75

11 February 2013
Cocktail_Passion_Fruit_75

Cocktail Passion Fruit 75 din: vodka citron, fresh lemon juice, passion fruit, sugar syrup si champagne. Ingrediente: 35 ml vodka citron 15 ml fresh lemon juice 1 passion fruit 25 ml sugar syrup tuop up champagne   Mod de preparare: Se amesteca puternic primele patru ingrediente in boston shaker, se strecoara dublu in paharul de…

Read more »

Tortilla cu şuncă si nuci

11 February 2013
Tortilla_cu_sunca_si_nuci

Tortilla cu şuncă si nuci din: cartofi, telina, broccoli, conopida, lapte, branza gouda, oua, sare, piper, verdeata, hrean, sunca si miez de nuca. Ingrediente: 800 g cartofi 300 g telina cate 500 g broccoli si conopida 600 ml lapte 200 g branza gouda rasa 6 oua sare piper 2 linguri verdeata 1 lingura hrean ras…

Read more »

Midii cu ghimbir si ardei iute

11 February 2013
Midii_cu_ghimbir_si_ardei_iute

Midii cu ghimbir si ardei iute din: midii, ulei de floarea soarelui, ceapa, ghimbir, usturoi, ardei iute, boabe de mustar, turmeric, chimion, coriandru si lapte de cocos. Ingrediente: 1 kg de midii proaspete ulei de floarea soarelui, pentru prajit 1 ceapa, tocata 1 bucata de ghimbir de 3-4 cm, rasa 4 catei de usturoi, zdrobiti…

Read more »

Salata de paste cu arahide

11 February 2013
Salata_de_paste_cu_arahide

Salata de paste cu arahide din: paste, sare, praz, sunculita, arahide, marar, ceapa, ulei de arahide, otet de vin alb, pasta de rosii, piper si sos picant de rosii. Ingrediente: 400 g paste in forma de tub sare 4 fire subtiri de praz 1 bucata groasa de sunculita (circa 200 g) 4 linguri de arahide…

Read more »

Supa cu legume si tortellini

11 February 2013
Supa_cu_legume_si_tortellini

Supa cu legume si tortellini din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de chilli, telina apio, morcov, patrunjel, dovlecel, rosii, supa de legume si tortellini cu branza. Ingrediente: ulei de măsline 1 ceapă medie, tăiată mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi câţiva fulgi de chilli 2 ţeline Apio, tăiate cubuleţe 1 morcov mediu, curăţat şi…

Read more »

Sufleu cu paste şi ciuperci

11 February 2013
Sufleu_cu_paste_si_ciuperci

Sufleu cu paste şi ciuperci din: paste, sare, ciuperci champignon, sunca, ceapa, legume, unt, supa, crema de branza, lapte, oua si piper. Ingrediente: 350 g paste mai groase si scurte sare 400 g ciuperci champignon 50 g sunca 1 ceapa mare 1 lingura unt 150 g legume pentru supa 100 ml supa 250 g crema…

Read more »

Muschi de porc cu varza calita

11 February 2013
Muschi_de_porc_cu_varza_calita

Muschi de porc cu varza calita din: muschi de porc, carnati afumati, bacon, varza murata, ulei, sos de rosii, rosii, usturoi, sare, piper, parika, cimbru, chimen si foi de dafin. Ingrediente: 1,5 kg muschiulet de porc 200 g carnati afumati 300 g bacon 2,5 kg varza murata 150 ml ulei 300 g sos de rosii…

Read more »

Sos dulce-acrisor cu zahar brun

11 February 2013
Sosuri_4

Amestecă într-o cratiţă 450 ml oţet de vin alb, 175 g de zahăr brun, 2 linguri de ketchup şi 2 linguri sos de soia. Adu totul încet la punctul de fierbere, între timp, amestecă 75 g de amidon cu 100 ml de apă, până formează o pastă. Adaug-o peste sosul format şi mai lasă 2…

Read more »

Reteta zilei: Salata de cruditati

11 February 2013
Salata_de_cruditati_3

Salata de cruditati din: varza, morcovi, maioneza, otet de orez, zahar, castraveti murati, sare, piper cayenne si marar. Ingrediente: 1 varza, tocata 1/2 ceasca morcovi, maruntiti 3/4 ceasca maioneza 1/3 ceasca de otet de orez 1/4 ceasca de zahar 2 linguri zeama de catraveti murati 1/2 lingurita de sare 1 vârf de cuțit de piper…

Read more »

Cocktail cu vodca si vin spumos

11 February 2013
Cocktailuri_13

Cocktail cu vodca si vin spumos din: zeama de lamaie, vodca, para, gheata, lime si spumos. Ingrediente: 60 ml zeama de lamaie 100 ml vodca 2 felii de para gheata lime vin spumos   Mod de preparare: Se tin ingredientele la rece peste noapte. Se amesteca vodkal cu zeama de lamaie, se lasa 5 minute…

Read more »

Gulaş picant cu carne de vita

11 February 2013
Gulas_picant_cu_carne_de_vita

Gulaş picant cu carne de vita din: pulpa de vita, ceapa, ardei gras, ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, supa si crema de branza. Ingrediente: 400 g pulpa de vita 6 cepe mici cate un ardei gras rosu si galben 1 lingura ulei sare piper 3-4 linguri boia de ardei dulce 250 ml supa…

Read more »

Zacusca de pastruga

11 February 2013
Zacusca_de_pastruga

Zacusca de pastruga din: pastruga, arpagic, masline, arde gras, foid e dafin, cimbru, ulei, vin alb sec, sos de rosii, patrunjel verde, piper si sare. Ingrediente: 1,8 kg pastruga 500 g arpagic 750 g castraveti murati 100 g masline 500 g ardei gras multicolor 5 g foi de dafin 1 g cimbru 150 ml ulei…

Read more »

Prajitura cu mere si aroma de martipan

11 February 2013
Prajitura_cu_mere_si_aroma_de_martipan

Prajitura cu mere si aroma de martipan din: faina, lapte, drojdie, zahar, ou, unt, sare, coaja de lamaie, compot de mere, faina, martipan, unt si zahar vanilat. Ingrediente: aluat: 400 g faina 200 ml lapte 1 cub drojdie (42 g) 75 g zahar 1 ou 80 g unt un praf de sare 1 lingurita coaja…

Read more »

Porc cu ghimbir si ardei iute

11 February 2013
Porc_cu_ghimbir_si_ardei_iute

Porc cu ghimbir si ardei iute din: piept de porc, sos de soia, vin de orez, ulei, usturoi, ghimbir, fulgi de ardei iute, vin de orez, zahar brun, supa de legume, seminte de susan, ceapa verde, ardei iute marinat si orez alb. Ingrediente: 2,5 kg piept d eporc, fara sorici, taiat in cubulete cu latura…

Read more »

Sos curry condimentat

11 February 2013
Sosuri_6

Prăjeşte într-o tigaie fără ulei 2 linguriţe seminţe de chimion şi seminţele din 4 păstăi de cardamom. Pisează-le în mojar. Dă pe râzătoare 4 căţei de usturoi şi 1 bucată de ghimbirde 3-4cm, apoi prăjeşte-le împreună cu condimentele măcinate, într-o cratită în care ai încins 1 lingură ulei de floarea-soarelui. Apoi adaugă 2 cepe roşii…

Read more »

Sufleu cu ceapă si cartofi

11 February 2013
Sufleu_cu_ceapa_si_cartofi

Sufleu cu ceapă si cartofi din: cartofi, morcovi, ceapa, unt, ulei, faina, lapte, sare, piper, supa instant, patrunjel, smantana fermentata si branza telemea. Ingrediente: 750 g cartofi 2 morcovi 3 cepe mari 3 linguri unt 1 lingura ulei 1 lingura faina 250 ml lapte sare piper 1 lingurita supa instant 1 lingura patrunjel tocat 250…

Read more »

Sorbet de limette

10 February 2013
Sorbet_de_limette

Sorbet de limette din: zahar, suc de limette, coaja rasa de limette, vin alb si sampanie. Ingrediente:  150 g zahăr 300 ml suc de limette coaja rasă de la 2 limette 500 ml vin alb sec 400 ml șampanie   Mod de preparare: Se pun la fiert 150 ml de apă cu zahăr și coajă…

Read more »

Creveti condimentaţi cu sos picant

10 February 2013
Creveti_condimentati_cu_sos_picant

Creveti condimentaţi cu sos picant din: amidon, ulei, creveti, frunze de nasturel, boabe de piper sichuan, piper negru, fulgi de ardei iute, usturoi, coriandru, ardei iute, zahar, zeama de limes si sos de peste. Ingrediente: 2 linguri de amidon ulei, pentru prajit 24 de creveti mari, curatati (pastreaza-le cozile) frunze de nasturel, pentru servit (optional)…

Read more »

Salata de paste in stil mexican

10 February 2013
Salata_de_paste_in_stil_mexican

Salata de paste in stil mexican din: fasole boabe, ceapa, ardei grasi, rosii, paste, sare, ardei iute, ulei, usturoi, otet, piper si zahar brun. Ingrediente: 1 conserva fasole boabe (240 ml) 1 ceapa 2 ardei rgasi 4 rosii 300 g paste sare 1 ardei iute rosu 6 linguri ulei 1 catel de usturoi 3 linguri…

Read more »

Reteta zilei: Placinta cu mere si branza

10 February 2013
Placinta_cu_mere_si_branza_16

Placinta cu mere si branza din: mere, lamaie, oua, esenta de vanilie, zahar, branza, unt, faina, drojdie si gem. Ingrediente: 1,25 kg mere 1 lamaie 5 oua 1 lingurita esenta de vanilie 200g zahar 125g branza 100g unt 150g faina 1 pliculet drojdie uscata 3 linguri gem   Mod de preparare: Se spala bine merele…

Read more »

Gulaş unguresc cu carne de porc

10 February 2013
Gulas_unguresc_cu_carne_de_porc

Gulaş unguresc cu carne de porc din: carne de porc, ceapa, usturoi, margarina, sare, piper, boia de ardei iute, chimen macinat, varza murata, supa, smantana si patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de porc pentru gulas 300 g ceapa 2 catei de usturoi 5 linguri margarina sare piper 1 lingura boia de ardei iute 1 lingura…

Read more »

Sos de rosii cu usturoi si oregano

10 February 2013
Sosuri_2

Incinge într-o cratiţă 1 lingură ulei de măsline şi sotează 2 cepe tocate, până se înmoaie. Adaugă 2 căţei de usturoi şi 1 lingură piure de roşii. Mai sotează-le câteva minute, apoi adaugă 800g de roşii din conservă şi 1 linguriţă de oregano uscat. Asezonează din belşug şi fierbe totul timp de 20 de minute,…

Read more »

Piept de pui cu sos

10 February 2013
Piept_de_pui_cu_sos

Piept de pui cu sos din: piept de pui, ulei de masline, condimente cajun, fasole, ardei rosii, avocado, ceapa verde, masline, suc de lamaie si coriandru. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi, fără piele ½ linguriţă ulei de măsline 1 lingură amestec de condimente Cajun pentru sos: 400g de fasole din conservă, clătită  şi scursă…

Read more »

Spaghete cu amestec de ciuperci

10 February 2013
Spaghete_cu_amestec_de_ciuperci

Spaghete cu amestec de ciuperci din: amestec de ciuperci, arpagic, ulei de masline, usturoi, sare, spaghete si busuioc. Ingrediente: 600 g amestec de ciuperci (champignon, bureti, iutari) 2 bulbi de arpagic 3 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi sare piper 500 g spaghete 1/2 legatura busuioc   Mod de preparare: Se spala ciupercile,…

Read more »

Gratin de conopidă si broccoli

10 February 2013
Gratin_de_conopida_si_broccoli

Gratin de conopidă si broccoli din: conopida, supa de legume, broccoli, smantana, mustar cu boabe, vin alb, nucsoara si pesmet. Ingrediente: 1 conopida mare, rupta in buchetele 1 cub supa de legume, 1 broccoli mare, rupt in buchetele 200 g smantana pentru gatit 1 lingura de mustar cu boabe vin alb, pentru stropit 1/2 lingurita…

Read more »

Clătite la cuptor cu umplutură de legume

10 February 2013
Clatite_la_cuptor_cu_umplutura_de_legume

Clătite la cuptor cu umplutură de legume din: oua, lapte, sare, piper, nucsoara, faina, varza, morcovi, unt, patrunjel, ulei, branza dulce, branza gouda, miez de nuca, smantana fermentata si sos bechamel. Ingrediente: 7 oua 300 ml lapte sare piper nucsoara rasa 200 g faina 400 g varza 300 g morcovi 2 linguri unt 1 legatura…

Read more »

Iepure cu chorizo, orez si sofran

10 February 2013
Iepure_cu_chorizo_orez_si_sofran

Iepure cu chorizo, orez si sofran din: iepure, vin alb, ulei de masline, cimbru, ceapa, chorizo, usturoi, paprica, piure de rosii, orez, supa de pui, sofran, mazare si patrunjel. Ingrediente: 1 iepure, portionat 1 pahar de vin alb (125 ml) 1 lingura ulei de masline 1 legatura de cimbru 1 ceapa, tocata 200 g chorizo…

Read more »

Rulada de omletă cu orez basmati si legume

10 February 2013
Rulada_de_omleta_cu_orez_basmati_si_legume

Rulada de omletă cu orez basmati si legume din: orez basmati, sare, piper, usturoi, telina, ceapa verde, ardei gras, ulei, iaurt, ierburi de provence, patrunjel, suc de lamaie, oua si apa minerala. Ingrediente: 150 g orez basmati sare piper 1 cățel de usturoi 1 fir de țelină 1 legătură ceapă verde 1 ardei gras roșu…

Read more »

Gulaş de miel cu fasole

10 February 2013
Gulas_de_miel_cu_fasole

Gulaş de miel cu fasole din: ceapa, ardei iute, pulpa de miel, ulei, sare, piper, supa, fasole verde, fasole alba si lamaie. Ingrediente: 2 cepe 1 ardei iute 2 catei de usturoi 600 g pulpa de miel 3 linguri ulei sare piper 1 l supa 400 g fasole verde 1 cutie fasole alba (425 ml)…

Read more »

Cocktail Strawberry – honey breakfast

10 February 2013
Cocktail_Strawberry

Cocktail Strawberry din: honey liquer, marmelada capsuni, sirop trandafir si fresh lime juice. pahar: martini Garnitura: toast cu marmelada de capsuni Ingrediente: 40 ml honey liquer 20 ml marmelada capsuni 10 ml sirop trandafir 20 ml fresh lime juice   Mod de preparare: Se amesteca puternic ingredientele in boston shaker si se strecoara dublu continul…

Read more »

Sushi cu ghimbir murat

10 February 2013
Sushi_cu_ghimbir_murat

Sushi cu ghimbir murat din: orez, otet de orez, zahar, creveti, icre rosii, file de somon, foaie alga, wasabi, ghimbir murat si sos de soia. Ingrediente: 250 g orez pentru sushi 1 lingura otet de orez 1 lingura zahar 8 creveti 2 lingurite de ircre rosii 100 g file de somon 1 foaie alga wasabi…

Read more »

 

Spaghete cu fasole alba

10 February 2013
Spaghete_cu_fasole_alba

Spaghete cu fasole alba din: sunculita, salvie, fasole alba, spaghete, sare, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, supa de legume si piper. Ingrediente: 100 g sunculita 2 fire salvie 1 conserva fasole alba (425 ml) 400 g spaghete sare 1 lingura ulei de masline 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 casolete rosii mici (500…

Read more »

Sufleu de cartofi cu o crusta crocanta

10 February 2013
Sufleu_de_cartofi_cu_o_crusta_crocanta

Sufleu de cartofi cu o crusta crocanta din: cartofi, sare, ceapa, usturoi, ardei gras, amestec carne tocata de vita, ulei, pasta de rosii, rosii, oregano, piper, piper cayenne, crema de branza, oua, branza gouda si masline. Ingrediente: 800 g cartofi sare 2 cepe 2 catei de usturoi 1 ardei rgas rosu 500 g amestec carne…

Read more »

Tort cu frişca şi vişine

10 February 2013
Tort_cu_frisca_si_visine

Tort cu frişca şi vişine din: foitaj, frisca, zahar pudra, intaritor pentru frisca si visine. Ingrediente: 400 g foitaj 500 ml frisca 200 g zahar pudra 2 plicuri intaritor pentru frisca 1 borcan visine (720 ml)   Mod de preparare: Dezgheţaţi foitajul. Impărţiţi-l în trei părţi, aşezaţi-le una peste cealaltă şi în-tindeţi-le pe o suprafaţă…

Read more »

Gulas de vită cu sos si multe mirodenii aromate

10 February 2013
Gulas_de_vita_cu_sos_si_multe_mirodenii_aromate

Gulas de vită cu sos si multe mirodenii aromate din: carne de vita, unt, ceapa, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, chimen, suc de rosii, supa, faina si smantana. Ingrediente: 1 kg carne de vita pentru gulas 3 linguri unt topit 400 g ceapa 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita boia…

Read more »

Varză de Bruxelles cu salvie, ceapă şi unt

10 February 2013
Varza_de_Bruxelles_cu_salvie_ceapa_si_unt

Varză de Bruxelles cu salvie, ceapă şi unt din: unt, ceapa, frunze de salvie, varza de bruxelles si mazare. Ingrediente: 95 g de unt 3 cepe, taiate in felii groase 8 frunze de salvie, tocate 350 g varza de Bruxelles 200 g de mazare, decongelata   Mod de preparare: Incinge jumătate din cantitatea de unt…

Read more »

Dressing cu muştar şi miere

10 February 2013
Sosuri_5

Pune 75ml oţet de cidru (sau de mere) într-un borcan sterilizat, împreună cu 2 linguri de miere, 2 linguri de muştar cu boabe şi 100 ml ulei de măsline. Inchide borcanul cu un capac şi agită-l bine înainte de a stropi salata cu dressing. Se poate păstra la frigider timp de 2 săptămâni. Pofta buna!…

Read more »

Reteta zilei: Rulouri de piept de pui umplut cu sparanghel si ardei copt pe pat de spanac

10 February 2013
Rulouri_de_piept_de_pui_umplut_cu_sparanghel_si_ardei_copt_pe_pat_de_spanac_6

Rulouri de piept de pui umplut cu sparanghel si ardei copt pe pat de spanac din: sparanghel, ardei copt, sos pesto, mozzarella, piept de pui, ulei de masline, spanac, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 1/4 buchet sparanghel 1 ardei rosu copt, taiat cuburi 1 lingura sos pesto 1 ceasca mozzarella maruntita 2 bucati piept pui,…

Read more »

Piept de pui cu taitei cu ou

10 February 2013
Piept_de_pui_cu_taitei_cu_ou

Piept de pui cu taitei cu ou din: usturoi, ghimbir, ardei iute, sos de soia, pasta de tomate, piept de pui, taitei cu ou, morcovi, ulei vegetal, germeni de fasole, ceapa verde si sos de stridii. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 bucată de ghimbir proaspăt, dată prin răzătoare 1 ardei iute, curăţat de…

Read more »

Ruladă cu zmeură

10 February 2013
Rulada_cu_zmeura

Ruladă cu zmeură din: oua, zahar, suc de lamaie, faina, amidon, praf de copt, gelatina, zmeura, branza de vaci, zahar, frisca, zahar vanilat si fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 5 oua 125 g zahar 1 lingurita suc de lamaie 100 g faina 25 g amidon 1 varf de cutit praf de copt crema: 3 foite…

Read more »

Supa de naut cu rosii si sfecla

10 February 2013
Supa_de_naut_cu_rosii_si_sfecla

Supa de naut cu rosii si sfecla din: boabe de naut, ceapa, usturoi, sfecla, rosii, supa de legume, sare, piper, ardei iute si paine prajita. Ingrediente: 150 g boabe de năut uscate 1 ceapă mică 1 cățel de usturoi 1 sfeclă 300 g roșii 800 ml supă de legume 30 ml ulei de măsline sare…

Read more »

Burgeri cu carne de porc

10 February 2013
Burgeri_cu_carne_de_porc

Burgeri cu carne de porc din: carne slaba de porc, ceapa rosie, pasta de curry, coriandru, iaurt, rosii, ceapa verde lipii si frunze de salata. Ingrediente: 500g carne slabă de porc, tocată 1 ceapă roşie, dată prin răzătoare 2 linguri pastă de curry tandoori 1 legătură mică de coriandru, tocat 150ml de iaurt natural 2…

Read more »

Prajitura cu piersici

10 February 2013
Prajitura_cu_piersici

Prajitura cu piersici din: piersici, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, frisca, cacao, gelatina, mascarpone si branza dulce. Ingrediente: 1 cutie piersici (850 ml) 125 g unt 175 g zahar 3 oua 200 g faina 1/2 pachet praf de copt 300 ml frisca 1 lingura cacao 7 foite gelatina 250 g mascarpone 250 g…

Read more »

Cocktail Spy Ced

10 February 2013
Cocktail_Spy_Ced

Cocktail Spy Ced din: aged rum, fresh lime juice, sugar syrup, cardamom si angostura bitters. Ingrediente: 60 ml aged rum 250 ml fresh lime juice 25 ml sugar syrup 10 g cardamom seminte 6 dashes angostura bitters   Mod de preparare: Se toarna ingredientele pe rand in pahar amestecandu-se continutul cu gheata pisata.  

Read more »

Gulaş de miel cu roşii şi inimă de anghinare

10 February 2013
Gulas_de_miel_cu_rosii_si_inima_de_anghinare

Gulaş de miel cu roşii şi inimă de anghinare din: pulpa de miel, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei dulce, ceapa, usturoi, rozmarin, zahar, sos de rosii, vin rosu, amidon, suc de lamaie, rosii cherry si inimi de anhinare. Ingrediente: 800 g pulpa de miel taiata cuburi 2 linguri ulei de masline sare…

Read more »

Jeleu cu fructe de padure si sampanie

10 February 2013
Jeleu_cu_fructe_de_padure_si_sampanie

Jeleu cu fructe de padure si sampanie din: suc de fructe de padure, gelatina, zahar, sampanie si fructe de padure. Ingrediente: 100 ml suc de fructe de padure 2 foi de gelatina 75 g zahar 100 ml sampanie 100 g fructe de padure   Mod de preparare: Se fierbe sucul de fructe cu zaharul, apoi…

Read more »

Pesto proaspat

10 February 2013
Pesto_proaspat

Prăjeşte într-o tigaie fără ulei 50g de migdale decojite. Pune-le într-un robot de bucătărie împreună cu 1 mână de busuioc proaspăt, 50g de parmezan ras, 2 căţei de usturoi şi asezonează-le. Mixează totul încontinuu, în timp ce torni peste ingrediente 150ml ulei de măsline extravirgin. Păstrează la rece în borcane sterilizate, cu puţin ulei, cât…

Read more »

Spaghete cu varză creată

10 February 2013
Spaghete_cu_varza_creata

Spaghete cu varză creată din: ulei de masline, ceapa rsoie, cimbru, fulgi de ardei iute, otet de vin rosu, zahar, supa de legume, spaghete integrale, varza creata si gorgonzola. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cepe rosii, mari taiate pe jumatate si feliate foarte subtire 1 lingura frunze de cimbru, tocate 1 varf de…

Read more »

Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos de cirese

10 February 2013
Cotlete_de_porc_cu_sos_de_cirese_2

Cotlete de porc cu sos de cirese din: cotlete de porc, spanac, ulei de masline, cirese, vin rosu, cimbru, mustar, otet de vin rosu, miere, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os spanac 3 linguri ulei de masline 2 cesti cirese, fara samburi 1/4 ceasca vin rosu 1/4 ceasca de apa 2…

Read more »

Ruladă la cuptor

9 February 2013
Rulada_la_cuptor

Ruladă la cuptor din: oua, chifle, ceapa, ulei, cimbru, amestec de carne tocata, sare, piper si cartofi. Ingrediente: 5 oua 2 chifle vechi de o zi 1 ceapa 3 linguri ulei 1 lingurita cimbru 800 g amestec de carne tocata sare piper 1 kg cartofi 1 lingurita rozmarin uscat   Mod de preparare: Fierbeţi 4…

Read more »

Creveti cu cartofi copti

9 February 2013
Creveti_cu_cartofi_copti

Creveti cu cartofi copti din: creveti, cartofi copti, rosii, sos pesto, sare, piper, lamaie, vin alb, ulei de masline si unt. Ingredinete: 200 g creveti decorticati 2 buc. cartofi copti (300 g) 1 buc. rosii decojite 10 g sos pesto sare piper lamaie vin alb ulei de masline unt dupa gust   Mod de preparare:…

Read more »

Chifteluţe cu garnitură

9 February 2013
Chiftelute_cu_garnitura

Chifteluţe cu garnitură din: cartofi, sare, chifla, ceapa, carne tocata, ou, mustar boabe, piper, ulei, unt, faina, supa si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 1 chifla veche de o zi 2 cepe 500 g carne tocata 1 ou 1 lingura mustar boabe piper 2 linguri ulei 3 linguri unt 3 linguri faina 250 ml…

Read more »

Rulouri greceşti

9 February 2013
Rulouri_grecesti

Rulouri greceşti din: chifla, ceapa, usturoi, cimbru, amestec de carne tocata, ou, sare, piper, branza de oaie, ulei de masline, masline si rosii uscate. Ingrediente: 1 chifla veche de o zi 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 legatura cimbru 500 g amestec de carne tocata 1 ou sare piper 100 g branza de oaie…

Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu creveti, ciuperci si fasole verde

9 February 2013
Bruschete_cu_creveti_ciuperci_si_fasole_verde_9

Bruschete cu creveți, ciuperci și fasole verde din: paine, ulei de masline, usturoi, piper rosu, ciuperci, creveti, fasole verde, rosii cherry, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 felie paine feliata 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, unul taiat in jumatate și celalat pisat 1 varf de cuțit de piper rosu ciuperci feliate…

Read more »

Focaccia de pui

9 February 2013
Focaccia_de_pui

Focaccia de pui din: blat de pui, sos pesto, ceapa rosie, piept de pui, ardei copt, sare, piper si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 buc. blat de pui 20 g sos pesto 50 g ceapa rosie taiata rondele 200 g piept de pui taiat julienne 1 bucata sau 2 bucati mai mici de ardei copt…

Read more »

Ciorbă de pui cu legume si patrunjel

9 February 2013
Ciorba_de_pui_cu_legume_si_patrunjel

Ciorbă de pui cu legume si patrunjel din: carne de pui, telina, ceapa, morcovi, cartofi, orez, ulei, bors, iaurt, ou, sare, cimbru si patrunjel verde. Ingrediente: 600 g carne de pui (aripi sau pulpe) 2 teline mari 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 1 lingura orez 2 linguri ulei bors dupa gust 2 linguri iaurt…

Read more »

Macaroane cu branza si salvie

9 February 2013
Macaroane_cu_branza_si_salvie

Macaroane cu branza si salvie din: rosii, arpagic, branza gorgonzola, macaroane, sare, piper, lapte, unt, salvie si ulei de masline. Ingrediente: 100 g rosii mici 3 bulbi de arpagic 150 g branza gorgonzola 500 g macaroane sare piper 100 ml lapte 1 lingura unt 3 fire salvie 2 linguri ulei de masline   Mod de…

Read more »

Tartine cu roşii şi pesto

9 February 2013
Tartine_cu_rosii_si_pesto

Tartine cu roşii şi pesto din: rosii, ulei de masline extravirgin, paine integrala, usturoi, seminte de pin, menta, otet balsamic, ricotta si salata verde. Ingrediente: 8 rosii medii, taiate pe jumatate 4 linguri ulei de masline extravirgin 4 felii de paine integrala 1 catel de usturoi 25 g seminte de pin, prajite 1 legatura mica…

Read more »

Supă de peste cu legume

9 February 2013
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Supă de peste cu legume din: peste marunt, apa, vin alb, foiae de dafin, ceapa, sare, piper, usturoi, patrunjel, ciuperci, boabe de piper, telina, morcovi, ardei gras, dovlecei, supa clara de legume si peste mare. Ingrediente: 600 g pește mărunt 1 l apă 100 ml vin alb 1 foaie de dafin 1 ceapă sare piper…

Read more »

Rulada in crusta de cartofi

9 February 2013
Rulada_in_crusta_de_cartofi

Rulada in crusta de cartofi din: ceapa, amestec de carne tocata, boia de ardei dulce, oua, pesmet, mustar, oregano uscat, sare, piper, branza gouda, sunca, cartofi si ulei de rapita. Ingrediente: 1 ceapa medie 500 g amestec carne tocata 1 praf boia de ardei dulce 2 oua circa 2 linguri pesmet 1 lingurita mustar 1…

Read more »

Prăjitură cu nuci şi mere

9 February 2013
Prajitura_cu_nuci_si_mere

Prăjitură cu nuci şi mere din: zahar, ulei, oua, zahar vanilat, faina, praf de copt, scortisoara, mere acrisoare si miez de nuca. Ingrediente: 375 g zahar 180 ml ulei 5 oua 2 plicuri zahar vanilat 375 g faina 1 plic praf de copt 2-3 lingurite scortisoara macinata 3-4 mere acrisoare 500 g miez de nuca…

Read more »

Piept de pui la gratar

9 February 2013
Piept_de_pui_la_gratar

Piept de pui la gratar din: piept de pui, ceapa, dovlecei, lamai, fasole verde, frunze de busuioc, unt, miere, ulei, zahar, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui 2 cepe 2 dovlecei 2 lămâi 200g de fasole verde câteva frunze de busuioc 20g de unt 1 lingură de miere 1 lingură de ulei…

Read more »

Supa cu linte, cartofi si curry

9 February 2013
Supa_cu_linte_cartofi_si_curry

Supa cu linte, cartofi si curry din: curry, ulei de masline extravirgin, ceapa, mar, usturoi, frunze de coriandru, cartofi, supa de legume, linte, lapte si suc de lamaie verde. Ingrediente: 2 linguriţe de curry pudră 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 cepe, date pe răzătoare 1 măr, curăţat de coajă şi de seminţe şi…

Read more »

Vanata coapta la gratar cu feta si sos

9 February 2013
Vanata_coapte_la_gratar_cu_feta_si_sos

Vanata coapte la gratar cu feta si sos din: vanata, sos pesto, cubulete de rosii, branza feta, ulei de masline, sare de mare, piper, ardei rosu si usturoi. Ingrediente: 1 vanata 10 g sos pesto cubulete de rosii decojite 1 lingura (1/2 rosie) 1 bucata ceapa verde 25 g branza feta ulei de masline sare…

Read more »

 

Chec cu banane si fructe uscate

9 February 2013
Chec_cu_banane_si_fructe_uscate

Chec cu banane si fructe uscate din: banane, unt, praf de copt, scortisoara, faina, faina integrala, zahar, oua, fructe uscate, alune si ciocolata neagra de menaj. Ingrediente: 3 banane 100 g unt 1 si 1/2 lingurita praf de copt 1 lingurita scortisoara 100 g faina 100 g faina integrala 175 g zahar 2 oua 50…

Read more »

Orez cu creveti, mazare si oua

9 February 2013
Orez_cu_creveti_mazare_si_oua

Orez cu creveti, mazare si oua din: ulei, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, creveti, orez brun, mazare, sos de peste, sos de soia, coriandru, oua si sos de ardei iute. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 ceapa rosie, taiata pe jumatate si feliata 2 catei de usturoi, feliati 1 ardei iute rosu, feliat 250 g…

Read more »

Reteta zilei: Spaghete Bolognese cu carne de vita

9 February 2013
Spaghete_Bolognese_cu_carne_de_vita_7

Spaghete Bolognese cu carne de vita din: carne de vita, boia de ardei, piper rosu, ceapa, morcovi, tulpina de telina, usturoi, rosii, supa de pui, vin rosu, miere, ierburi proaspete, sos worcestershire, spaghete, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 500 g carne de vita 1 lingura boia de ardei 1 varf de cuțit de piper rosu…

Read more »

Cocktail cu suc de ananas

9 February 2013
Cocktail_cu_suc_de_ananas

Cocktail cu suc de ananas din: suc de ananas, galbenus, crema de cocos si menta. Ingrediente: 12 cl suc de ananas 1 galbenus 2 cl crema de cocos menta proaspata   Mod de preparare: Mixam bine in shaker suculd e fructe, galbenusul si crema de cocos cu 6-7 cuburi de gheata. Turnam amestecul intr-un pahar…

Read more »

Cartofi copti cu usturoi

9 February 2013
Cartofi_copti_cu_usturoi

Cartofi copti cu usturoi din: ulei de floarea soarelui, cartofi, usturoi, sare de mare si piper. Ingrediente: 8 linguri ulei de floarea soarelui 2 kg de cartofi, curatati 1 capatana de usturoi, taiata pe jumatate sare de mare piper   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. Pune uleiul într-o tavă şi încinge-o în…

Read more »

Paste quattro formaggi

9 February 2013
Paste_quattro_formaggi

Paste quattro formaggi din: paste, unt, smantana, parmezan, gorgonzola, cascaval, mozzarella, patrunjel, rosie si sare. Ingrediente: 400 g paste 60 g unt 2 linguri smantana 60 g parmezan 60 g gorgonzola 100 g cascaval 100 g mozzarella patrunjel rosie sare   Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu sare. între timp, taie gorgonzola, mozza­rella…

Read more »

Tort cu cremă de unt

9 February 2013
Tort_cu_crema_de_unt

Tort cu cremă de unt din: oua, sare, zahar, zahar vanilinat, faina, praf de copt, scortisoara macinata, cacao, amidon, miez de nuca, galbenusuri, amidon, lapte, unt si zahar pudra. Ingrediente: blat: 5 oua sare 150 g zahar 1 plic zahar vanilinat 150 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita scortisoara macinata 1-2 linguri…

Read more »

Sos de pui

9 February 2013
Sosuri_2

Sos de pui din: bacon, aripioare de pui, ulei, ceapa, morov, usturoi, ierburi aromate, vin alb, supa de pui, unt si faina. Ingrediente: 4 felii bacon, tocate 500 g aripioare de pui ulei, pentru prajit 1 ceapa, curata si taiata in sferturi 1 morcov, tocat grosier 1 capatana de usturoi, necuratata si taiata pe jumatate…

Read more »

Sufleu cu rădăcinoase şi sos de ceapă

9 February 2013
Sufleu_cu_radacinoase_si_sos_de_ceapa

Sufleu cu rădăcinoase şi sos de ceapă din: faina, praf de copt, rozmarin, oua, lapte, pancetta, radacinoase, ceapa rosie, chutney de ceapa, otet balsamic, supa de vita si mazare. Ingrediente: 140 g faina, plus 2 linguri pentru sos 1 lingurita praf de copt 4 fire de rozmarin, cu frunzele separate si tocate 4 oua mari…

Read more »

Salsa de portocale

9 February 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this picture

Salsa de portocale din: portocale, suc de portocale, ardei iute, ceapa rosie, usturoi, sare, piper roz, boabe de coriandru si ulei de masline. Ingrediente: 2 portocale 3-4 linguri suc de portocale 1 ardei iute 2 cepe roşii 1-2 căţei de usturoi sare piper roz pisat 1 linguriţă boabe de coriandru pisate 3 linguri ulei de…

Read more »

Reteta zilei: Salata de linte cu ardei copt, patrunjel si migdale

8 February 2013
Salata_de_linte_cu_ardei_copt_patrunjel_si_migdale_7

Salata de linte cu ardei copt, patrunjel si migdale din: linte verde, ardei rosu, patrunjel, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, nucsoare, sare si piper. Ingrediente: 2 cupe linte verde 2 ardei rosu copt, taiat fașii 1 ceasca patrunjel tocat 1 ceasca migdale tocate 2 linguri ulei de masline Sucul de la o jumatate…

Read more »

Tort cu mac si nuci

8 February 2013
Tort_cu_mac_si_nuci

Tort cu mac si nuci din: faina, zahar pudra, ou, unt, miez de nuca, rom, lapte, miere, mac macinat, scortisoara, rom, spuma de prune si stafide. Ingrediente: aluat: 300 g faina 100 g zahar pudra putina sare 1 ou 200 g unt crema de nuci: 300 g miez de nuca 200 g zahar pudra 4…

Read more »

Vită crocantă şi picantă

8 February 2013
Vita_crocanta_si_picanta

Vită crocantă şi picantă din: antricot de vita, amidon, amestec chinezesc de condimente, ulei, ardei gras, ardei iute, ceapa verde, usturoi, ghimbir, otet de orez, sos de soia, sos dulce de ardei iute si ketchup. Ingrediente: 350 g antricot de vita, taiat in fasii subtiri 3 lingurite de amidon 2 lingurite amestec chinezesc de 5…

Read more »

Spaghete picante cu sos de rosii

8 February 2013
Spaghete_picante_cu_sos_de_rosii

Spaghete picante cu sos de rosii din: ceapa, cimbru, ulei de masline, bulion, capere, sare, piper, boia iute, spaghete si parmezan. Ingrediente: 2 cepe 1/2 legatura cimbru 5 linguri ulei de masline 8 linguri bulion 2 linguri boabe de capere (din borcan ) si 2 linguri zeama (din borcan) sare piper boia iute 500 g…

Read more »

Medalion de vitel in crusta de bacon

8 February 2013
Medalion_de_vitel_in_crusta_de_bacon

Medalion de vitel in crusta de bacon din: muschi de vitel, bacon, sparanghel, broccoli, morcov, frunze de praz, pastai de mazare, ciuperci, rosii cherry, unt, ulei de masline, sare, piper, cimbrisor si vin rosu. Ingrediente: 200 g muschi de vitel 25 g bacon 1 bucata sparanghel 50 g broccoli 30 g morcov 30 g dovlecel…

Read more »

Pere cu îngheţată

8 February 2013
Pere_cu_înghetata

Pere cu îngheţată din: pere, lichior crema, vin alb dulce, suc de lamaie, zahar, miez de nuca si inghetata. Ingrediente: 6 pere mari 3 linguri lichior crema 20 ml vin alb dulce sucul de la o lamaie 4 linguri zahar 200 g miez de nuca 500 g inghetata, la alegere   Mod de preparare: Amestecă…

Read more »

Piure cu usturoi

8 February 2013
Piure_cu_usturoi

Preîncălzeşte cuptorul la 6/200 C. Stropeşte două câpâţâni de usturoi cu ulei de măsline. Infâşoară-i într-un strat dublu de folie şi coace-i, 40 de minute, la cuptor. Intr-o oală încăpătoare, pune 1 kg de cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi. Adaugă sare şi râmurele de cimbru sau de rozmarin. Acoperă cartofii cu apă, lasa-i…

Read more »

Piept de pui cu ananas

8 February 2013
Retete_1

Piept de pui cu ananas din: piept de pui, compot de ananas, ceapa, ulei, usturoi, ghimbir, sos de soia, morcov si amidon. Ingrediente: 300 g piept de pui 1 cutie compot de ananas 1 ceapa 4 linguri de ulei 2 catei mari de usturoi o lingura de ghimbir pisat 2 linguri sos de soia 1…

Read more »

Ceapa umpluta cu ficatei de pui

8 February 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this picture

Ceapa umpluta cu ficatei de pui din: ficatei de pui, ulei, supa de pui, paine, galbenusuri, ierburi de provence, camember si ceapa. Ingrediente: 250 g ficăţei de pui 2 linguri ulei 50 ml supă de pui 3 felii pâine fără coajă 2 gălbenuşuri 1–2 linguriţe ierburi de Provence 8 felii camembert 8 cepe   Mod…

Read more »

Friptură de vita înăbuşita cu fileuri de sardine

8 February 2013
Friptura_de_vita_înabusita_cu_fileuri_de_sardine

Friptură de vita înăbuşita cu fileuri de sardine din: taitei, sare, unt, carne de vita, unt topit, piper, ciuperci champignons, ceapa, fileuri de sardine, boia de ardei dulce, smantana, smantana fermentata si amidon. Ingrediente: 250 g taitei sare 2 linguri unt 4 bucati carne de vita (a 100 g) 2 linguri unt topit piper 100…

Read more »

Cod cu brânză şi cartofi copţi

8 February 2013
Cod_cu_brânza_si_cartofi_copti

Cod cu brânză şi cartofi copţi din: cartofi, ulei de masline, cimbru, cheddar, crema de branza, pesmet, mustar dijon, fileuri de cod, chutney de ceapa si salata. Ingrediente: 3 cartofi medii, taiati in felii 1 lingura ulei de masline 3 fire de cimbru, cu frunzele separate si tocate 50 g cheddar, ras 100 g crema…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba ardeleneasca de vita

8 February 2013
Ciorba_ardeleneasca_de_vita_23

Ciorba ardeleneasca de vita din: carne de vita, pastarnac, morcovi, telina, patrunjel, ardei, ceapa, mazare, cartofi, bors, smantana, galbenusuri de ou, sare, ulei si leustean. Ingrediente: 600g carne de vita 1 pastarnac 2 morcovi 1/2 telina 1 radacina patrunjel 1 ardei 2 cepe 1 cana mazare 5 cartofi 1 cana bors sau zeama de varza…

Read more »

Musaca in trei culori

8 February 2013
Musaca_in_trei_culori

Musaca in trei culori din: piept de curcan, ceapa, morcovi, ardei copti, cartofi, cas, branza brie, branza de vaci, branza de oaie, lapte, oua, unt, pesmet, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 piept de curcan 2 cepe 2 morcovi 5 ardei copti 1 kg cartofi 200 g cas 50 g branza brie 200 g…

Read more »

Sufleu de lasagne cu dovlecei

8 February 2013
Sufleu_de_lasagne_cu_dovlecei

Sufleu de lasagne cu dovlecei din: lasagna, dovlecei, sos pesto, branza de vaci, smantana, lapte, oua, sare, piper, usturoi si busuioc. Ingrediente: 400 g lasagna 700 g dovlecei 2-3 linguri sos pesto 150 g branza de vaci slaba 200 ml smantana 200 ml lapte 4 oua sare piper 2 catei de usturoi 2 fire busuioc…

Read more »

Tartine cu branza brie

8 February 2013
Tartine_cu_branza_brie

Tartine cu branza brie din: branza brie, crema de branza, mozzarella, gorgonzola, smantana, patrunjel, ardei capia, ceapa si sare. Ingrediente: 50 g branza brie 100 g crema de branza 100 g mozzarella 50 g gorgonzola 2-3 linguri cu smantana 1 legatura de patrunjel 1 ardei capia 1 ceapa sare   Mod de preparare: într-un castron,…

Read more »

Placinta cu branza, carne de curcan si carne de porc

8 February 2013
Placinta_cu_branza_carne_de_curcan_si_carne_de_porc

Placinta cu branza, carne de curcan si carne de porc  din: aluat, faina, ou, unt, praz, jambon, carne de porc, frunze de salvie, pesmet, piept de curcan, branza brie si sos de merisoare. Ingrediente: 1 kg aluat de foitaj (2 pachete) faina, pentru tapetat 1 ou, batut pentru umplutura: 2 linguri de unt 1 fir…

Read more »

File de peşte cu varză şi tăiţei

8 February 2013
File_de_peste_cu_varza_si_taitei

File de peşte cu varză şi tăiţei din: fileuri de pangasius, suc de lamaie, sare, piper, varza, ulei, taitei, sos pentru peste, vin spumant, smantana, verdeata si mustar dulce. Ingrediente: 4 fileuri de pangasius (a 150 g ) 2 linguri suc de lamaie sare piper 500 g varza 2 linguri ulei 500 g taitei 400…

Read more »

Paste cu carne de berbecut

8 February 2013
Paste_cu_carne_de_berbecut

Paste cu carne de berbecut din: ulei de masline, ceapa, usturoi, scortisoara, supa de vita, rosii din conserva, oregano, paste scurte, ricotta, parmezan, lapte si paine cu usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 500 g carne tocata de berbecut 1 lingurita de scortisoara macinat 1…

Read more »

Briose turnulet

8 February 2013
Briose_turnulet

Briose turnulet din: smantana, crema de branza, branza brie, branza de capra, masline, faina, praf de copt, oua, ulei de masline, lapte, unt si sare. Ingrediente: 100 g smantana 100 g crema de branza 100 g branza brie 100 g branza de capra pentru briose: 100 g masline 250 g faina integrala 1 pliculet cu…

Read more »

Cartof cu creveti picanti

8 February 2013
Cartof_cu_creveti_picanti

Cartof cu creveti picanti din: cartof, ulei de masline, usturoi, ardei capia, fulgi de ardei iute, boia iute, otet de vin rosu, ketchup, creveti, patrunjel si maioneza light. Ingrediente: 1 cartof dulce mare 2 1/2 lingurite ulei de masline 1 catel de usturoi, zdrobit 1 ardei capia rosu mic, feliat 1 varf de cutit fulgi…

Read more »

Cartofi crocanti, cu mirodenii

8 February 2013
Cartofi_crocanti_cu_mirodenii

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C. Intr-o oală cu apă care clocoteşte, pune 1 kg de cartofi curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi mari. Lasă-i să fiarbă timp de 10-20 minute, până când se înmoaie. Apoi scurge-i bine de apă. Adaugă şase linguri ulei de măsline, o linguriţă praf de ardei iute sau fulgi de…

Read more »

Cocktail Cointreaupolitan

8 February 2013
Cocktail_Cointreaupolitan

Cocktail Cointreaupolitan din: cointreau, suc de cranberry si suc proaspat de lamaie. Ingrediente: 5 cl Cointreau 3 cl suc de cranberry 2 cl suc proaspat de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca intr-un shaker cu gheata, apoi se servesc in pahar de Martini. Se decoreaza cu o fasie de coaja de portocala, rasucita.…

Read more »

Mancare de castraveti cu carne de porc

8 February 2013
Mancare_de_castraveti_cu_carne_de_porc

Mancare de castraveti cu carne de porc din: carne de porc, rosii in bulion, ceapa, vin, castraveciori acri, marar verde, ulei, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 600 g carne de porc pentru gatit o conserva de rosii in bulion 2 cepe 1 pahar cu vin 500 g castraveciori acri 1 legatura marar verde 2…

Read more »

 

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Mai 27, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: