RSS

Retete pentru tine #12

30 Mai

Retete:

Ciorbă de cartofi cu verdeaţă

30 May 2013
Ciorba_de_cartofi_cu_verdeataCiorbă de cartofi cu verdeaţă din: cartofi, ceapa, morcov, leustean, patrunjel, stevide, loboda, urzici, ceapa verde, orez, pasta de tomate, bors, ulei, sare. Ingrediente: 800 g cartofi 1 ceapa mare 1 morcov 1 legatura leustean 1 legatura patrunjel 1 legatura stevie 1 legatura loboda 1 legatura urzici 2 cepe verzi 3 linguri cu orez 2…

Read more »

Dieta cu continut scazut de potasiu

29 May 2013
Dieta5Potasiul este un mineral care se gaseste in multe alimente. Acesta ajuta inima sa bata regulat, contribuie la mentinerea echilibrului de lichide in organism si permite functionarea corecta a muschilor si a nervilor. Corpul uman are nevoie in mod natural de potasiu, pentru a desfasura…

Read more »

Alimentatia sanatoasa (Diete sanatoase)

29 May 2013
Dieta2Cand se poate incepe o dieta sanatoasa? O alimentatie sanatoasa inseamna consumarea a diferite alimente apartinand grupurilor alimentare de baza: proteine, precum carnea, ouale si legumele; lactate; fructe si legume; cereale, precum painea si pastele fainoase; grasimi si dulciuri. Desi pare simplu, nu este intotdeauna…

Read more »

Reteta zilei: Chiftelute grecesti cu sos tzatziki

29 May 2013
Chiftelute_grecesti_cu_sos_tzatziki_08Chiftelute grecesti cu sos tzatziki din: carne de vita, ceapa rosie, usturoi, rosie, scortisoara, ienibahar, piper cayenne, cuisoare, parmezan, branza feta, pesmet, ou, iaurt, ulei de masline, lamaie, sare, piper, marar.   Ingrediente: 1 kg de carne de vita, tocata 1/2 ceapa rosie, tocata 2…

Read more »

Cum se prepara Pui Teriyaki (video)

29 May 2013
Cum_se_prepara_Pui_TeriyakiRetete video:    Cum se prepara Pui Teriyaki Cum se prepara Pui Teriyaki

Read more »

Supa de praz cu linte

29 May 2013
Supa_de_praz_cu_linteSupa de praz cu linte din: praz, ceapa, usturoi, linte, grau, supa de legume, telina, morcov, rosii, frunze de dafin, cimbru, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 2 tulpini de praz feliate o ceapa tocata un catel de usturoi zdrobit o cana de linte un…

Read more »

Cum se prepara Creme brulee de ciocolata (video)

29 May 2013
Cum_se_prepara_Creme_brulee_de_ciocolataRetete video: Cum se prepara Creme brulee de ciocolata    Cum se prepara Creme brulee de ciocolata

Read more »

Sarmalute in frunza de varza

29 May 2013
Sarmalute_in_frunza_de_varzaSarmalute in frunza de varza din: frunze de varza murata, hrisca, nuca, morcovi, ceapa, rosii, patrunjel, nucsoara, cimbru, ulei de masline presat la rece, sare, piper. Ingrediente: 10 frunze de varza murata un castronel de hrisca si jumatate de castronel de nuca hidratate peste noapte…

Read more »

Salata de ton cu tofu

29 May 2013
Salata_de_ton_cu_tofuSalata de ton cu tofu din: ceapa verde, tofu, ton, rosii, muraturi, usturoi, ulei de susan, sos de soia, sare, piper. Ingrediente: 3 legaturi de ceapa verde o cutie de tofu taiata bucati si scursa 2 cutii de ton in suc propriu scurse 2 rosii…

Read more »

Supa de dovlecei cu ardei iute si crutoane

29 May 2013
Supa_de_dovlecei_cu_ardei_iute_si_crutoaneSupa de dovlecei cu ardei iute si crutoane din: ardei gras, dovlecel, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de legume, apa, boabe de porumb, patrunjel, marar, ardei iute. Ingrediente: 200 g ardei gras verde 600 g dovlecei taiati cubulete o ceapa tocata fin 3 catei…

Read more »

Spuma de cafea cu felii de banana

29 May 2013
Spuma_de_cafea_cu_felii_de_bananaSpuma de cafea cu felii de banana din: lapte, oua, zahar, cafea, esenta de vaniie, sare, banane. Ingrediente: 200 ml lapte 2 oua 40 g zahar 2 linguri cafea preparata cateva picaturi de esenta de vanilie un praf sare 2 banane   Mod de preparare:…

Read more »

Piure de conopida cu usturoi

29 May 2013
Piure_de_conopida_cu_usturoiPiure de conopida cu usturoi din: conopida, caju, usturoi, sare de mare, ardei iute, rozmarin proaspat, drojdie inactiva. Ingrediente: o capatana de conopida o cana de caju 5 catei de usturoi sare de mare dupa gust un ardei iute curatat sau nu de seminte, dupa…

Read more »

Peste cu mustar

29 May 2013
Peste_cu_mustarPeste cu mustar din: pesti, bacon, mustar, ulei. Ingrediente: 4 pesti 4 felii mari bacon 4 linguri mustar o lingura ulei   Mod de preparare: Peştii se spală foarte bine şi se lasă la scurs. Apoi, se taie transversal. Muştarul şi uleiul se freacă şi…

Read more »

Pui marinat si fript

29 May 2013
Pui_marinat_si_friptPui marinat si fript din: pui, sos de soia, miere, ulei, usturoi, ceapa, cimbru, sare, piper. Ingrediente: un pui 100 ml sos de soia 3 linguri miere 2 linguri ulei 2 catei de usturoi o ceapa o lingura cimbru sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Salata de scrumbie marinata cu mar

29 May 2013
Salata_de_scrumbie_marinata_cu_marSalata de scrumbie marinata cu mar din: scrumbii marinate, tarhon, ulei de masline, cartofi, otet de vin, bulb de fenicul, mere, ceapa, sare, piper, frunze de salata. Ingrediente: 2 scrumbii marinate feliate 2 lingurite de tarhon proaspat ulei de masline 750 g cartofi 2 linguri…

Read more »

Cum se prepara curry cu dovleac si peste (video)

29 May 2013
Cum_se_prepara_curry_cu_dovleac_si_pesteRetete video: Cum se prepara curry cu dovleac si peste:    Cum se prepara curry cu dovleac si peste

Read more »

Farfalle cu ciuperci si rucola

29 May 2013
Farfalle_cu_ciuperci_si_rucolaFarfalle cu ciuperci si rucola din: farfalle, sos, unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci champignon, smantana, frunze de rucola, cimbru verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g farfalle sos 60 g unt o lingurita de ulei de masline o ceapa mica tocata 2 catei de…

Read more »

Reteta zilei: Pizza cu blat de lipie si legume sotate

29 May 2013
Pizza cu blat de lipie si legume sotatePizza cu blat de lipie si legume sotate din: sparanghel, cartof, ceapa, ulei de masline, sare, sos pesto, lipii, mozzarella, parmezan, ulei de masline.   Ingrediente: 1 buchet sparanghel 1 cartof mare, copt, racit și taiat felii 1 ceapa, feliata 2 linguri ulei de masline…

Read more »

Supa de dovleac copt cu crutoane

29 May 2013
Supa_de_dovleac_copt_cu_crutoaneSupa de dovleac copt cu crutoane din: paine de secara, sirop de artar, ulei de masline, paprika, dovleac, usturoi, ceapa de apa, chimion, ulei de masline, supa de legume, pasta de chili. Ingrediente: pentru crutoane: 4 felii de paine de secara taiate in cuburi o…

Read more »

Piept de pui cu dovlecei si broccoli

29 May 2013
Piept_de_pui_cu_dovlecei_si_broccoliPiept de pui cu dovlecei si broccoli din: piept de pui, broccoli, ardei capia, dovlecei, rosii, ceapa, condimente pentru pui, verdeturi italiene, curry, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 500 g broccoli 5 ardei capia 3 dovlecei 3 rosii 1 ceapa…

Read more »

Cum se prepara pui cu fasole, carnati si varza creata

29 May 2013
Retete_1  Retete video:   Cum se prepara pui cu fasole, carnati si varza creata

Read more »

Rulade cu cascaval si ananas

29 May 2013
Rulade_cu_cascaval_si_ananasRulade cu cascaval si ananas din: muschi de porc, sare, piper, sunca de praga, cascaval, rondele de ananas, germeni de porumb, smantana vegetala, sos exotic, cascaval. Ingrediente: 3 felii de muschi de porc (circa 500g) sare piper 3 felii sunca de Praga 3 felii cascaval…

Read more »

Salata de farfale cu peste

29 May 2013
Salata_de_farfale_cu_pesteSalata de farfale cu peste din: otet balsamic alb, rosii, ulei de masline, sare, piper, farfale, tahon, mazare, unt, file de peste, salata verde. Ingrediente: 2 linguri otet balsamic alb 4 rosii 4 linguri ulei de masline sare piper 200 g farfale 2 fire tarhon…

Read more »

Antricot în stil asiatic, cu sos de usturoi şi ghimbir

29 May 2013
Antricot_în_stil_asiatic_cu_sos_de_usturoi_si_ghimbirAntricot în stil asiatic, cu sos de usturoi şi ghimbir din: antricoate de vita, sos de soia, usturoi, ghimbir, zahar brun, seminte de susan, ulei de susan, usturoi, piper, galbenusuri, ulei de masline, zeama de lamaie, ghimbir, zahar. Ingrediente: 6 antricoate de vita, fara os,…

Read more »

Sfecla cu pesto de nuci

29 May 2013
Sfecla_cu_pesto_de_nuciSfecla cu pesto de nuci din: sfecla, dovlecel, ulei de masline presat la rece, sare, nuci, busuioc, zeama de lamaie. Ingrediente: o sfecla medie 6 dovlecei 3 linguri de ulei de masline presat la rece sare dupa gust pentru pesto: o mana de nuci 2…

Read more »

Reteta zilei: Salata greceasca cu lamaie si oregano

29 May 2013
Salata_greceasca_cu_lamaie_si_oregano_05Salata greceasca cu lamaie si oregano din: castravete, ardei verde, rosii cherry, masline, ceapa rosie, lamaie, branza feta, ulei de masline, sare, piper, oregano.   Ingrediente: 1/2 castravete, fara samburi, tocat 1/2 ardei verde, tocat 1 cana roșii cherry, taiate jumatati 1/4 ceasca masline 1/4…

Read more »

Salata de sardine cu avocado

29 May 2013
Salata_de_sardine_cu_avocadoSalata de sardine cu avocado din: sardine in suc propriu, avocado, germeni, spanac, ceapa de apa, capere, seminte de dovleac, ulei de masline, otet de vin, oregano, sare, piper. Ingrediente: o cutie de sardine in suc propriu un avocado copt cubulete jumatate de cana de…

Read more »

Cotlete cu piersici la grătar

29 May 2013
Cotlete_cu_piersici_la_gratarCotlete cu piersici la grătar din: cotlete, otet balsamic, zeama de lime, cimbru, sare, piper, piersici, zahar tos, frunze de spanac. Ingrediente: 4 cotlete mari fara os 4 linguri otet balsamic 2 linguri zeama de lime 3 lingurite cimbru proaspat, tocat 1/2 lingurita sare 1/2…

Read more »

Cartofi cu varza (Colcannon)

29 May 2013
Cartofi_cu_varzaCartofi cu varza din: cartofi fainosi, sare, unt nesarat, varza, ceapa verde, smantana. Ingrediente: 4 cartofi fainosi taiati cuburi sare dupa gust jumatate de pachet de unt nesarat trei cani de varza fasii 3 cepe verzi tocate o cana de lapte sau smantana   Mod…

Read more »

Salata de pepene cu ruccola si parmezan

29 May 2013
Salata_de_pepene_cu_ruccola_si_parmezanSalata de pepene cu ruccola si parmezan din: ruccola, pepene, parmezan, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g ruccola 1 pepene mic (circa 4 kg) 80 g parmezan 4 linguri otet balsamic 7 linguri ulei de masline sare piper   Mod de…

Read more »

Supa delicioasa de rosii

29 May 2013
Supa_delicioasa_de_rosiiSupa delicioasa de rosii din: ulei de masline, ceapa, rosii, cartofi, pasta de tomate, tarhon, zahar, concentrat de legume. Ingrediente: 50 ml ulei de masline 200 g ceapa 2 kg rosii 1 kg rosii decojite (conserva) 100 g cartofi 500 g pasta de tomate 30…

Read more »

Paste de dovlecei cu pesto de busuioc

29 May 2013
Paste_de_dovlecei_cu_pesto_de_busuiocPaste de dovlecei cu pesto de busuioc din: dovlecei, frunze de busuioc, ulei de in, pasta miso, drojdie inactiva, usturoi, sare, nuci. Ingrediente: pentru paste: 4 dovlecei pentru pesto de busuioc: jumatate de dovlecel taiat cubulete 2 maini de frunze de busuioc o lingura de…

Read more »

Retete internationale: Pad Thai

29 May 2013
Pad_ThaiPad Thai din: ardei gras, morcovi, dovlecei, frunze de busuioc, ceapa verde, patrunjel, caju, paprika, piper cayenne, sare marina, usturoi, zeama de limeta, nuca de cocos, apa, unt de migdale, sirop de agave. Ingrediente: un ardei gras cubulete 2 morcovi dati pe razatoare 6 dovlecei…

Salata de vara cu legume

29 May 2013
Salata_de_vara_cu_legumeSalata de vara cu legume din: dovlecel, vanata, morcov, bulb de fenicul, praz, ardei gras, ceapa, rosii cherry, ulei de masline, rozmarin, zahar, sare, piper, otet balsamic alb. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vanata 1 morcov 1 bulb fenicul 1 fir praz 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 ceapa…

Read more »

Reteta zilei: Suc de mere cu salata si ghimbir

29 May 2013
Suc_de_mere_cu_salata_si_ghimbir_05Suc de mere cu salata si ghimbir din: mere, salata creata, lamaie, ghimbir.   Ingrediente: 6 mere 1 salata creata 1 lamaie 1 lingurița de ghimbir ras       Mod de preparare: Taiati merele bucati. Puneti in storcator jumatate din cantitatea de mere. Adaugat salata creata rupta bucati si ghimbirul. Adaugati restul de mere, iar…

Read more »

Pui cu parmezan la cuptor

29 May 2013
Pui_cu_parmezan_la_cuptorPui cu parmezan la cuptor din: oua, faina, piept de pui, parmezan, firimituri de paine, unt, rosii, busuioc, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 oua batute usor 1/2 faina alba 4 jumatati de piept de pui dezosate (180 g fiecare) 1/4 parmezan ras 1/4 cana firimituri de paine uscata 1 lingura de unt…

Read more »

Salata de macrou afumat

29 May 2013
Salata_de_macrou_afumatSalata de macrou afumat din: zeama de lamaie, hrean, macrou, frunze de salata, castarvete, ceapa, rosii cherry, ardei rgas, tulpina de telina, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: zeama a 2 lamai 2 lingurite de hrean ras 2 fileuri de macrou afumat cateva frunze de salata rupte in bucati un castravete feliat o ceapa de…

Read more »

Aripioare picante cu salata de varza

29 May 2013
Aripioare_picante_cu_salata_de_varzaAripioare picante cu salata de varza din: aripioare de pui, lapte batut, usturoi, sare, ceapa, chili, suc de lamaie, faina, boia, nucsoara, cimbru, ulei. Ingrediente: 16-20 de aripioare de pui 500 ml lapte batut 1 catel de usturoi 3 lingurite sare 1 praf ceapa uscata 1 lingurita de chili 1,5 lingura suc de lamaie 200…

Read more »

Oua cu sfecla

29 May 2013
Retete_1Oua cu sfecla din: oua, sfecla rosie, pesmet, faina, ou, sare, piper, otet, ulei. Ingrediente: 2 oua fierte tari 1 sfecla rosie 1 cana de pesmet 2 linguri de faina 1 ou crud sare piper otet ulei   Mod de preparare: Ouăle fierte tari le cureţi de coajă. Sfecla o fierbi sau o coci la…

Read more »

Supa de castane coapte

29 May 2013
Supa_de_castane_coapteSupa de castane coapte din: conopida, usturoi, ceapa, castane coapte, frunze de dafin, cimbru uscat, supa de legume, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 conopida 3 catei de usturoi o ceapa feliata o cana de castane coapte 2 frunze de dafin o lingura de cimbru uscat 6 cani supa de legume ulei de masline…

Read more »

Reteta zilei: Biscuiti cu ciocolata si alune

28 May 2013
Biscuiti_cu_ciocolata_si_alune_16Biscuiti cu ciocolata si alune din: faina, praf de copt, sare, unt nesarat, zahar, ulei de alune, esenta de vanilie, alune prajite, pudra de cacao, crema de ciocolata.   Ingrediente: 1 cana plus 2 linguri de faina ½ lingurita praf de copt un praf de sare ½ ceasca unt nesarat, la temperatura camerei ⅓ cana…

Read more »

Salata picanta de pui

28 May 2013
Salata_picanta_de_puiSalata picanta de pui din: piept de pui, ghimbir, piper sichuan, zahar, ulei de susan, ulei de ardei iute, sos de soia, telina, praz, coriandru, seminte de susan. Ingrediente: un kilogram de piept de pui dezosat fara piele, taiat in fasii de cinci centimetri cu grosimea de 1,5 centimetri doua felii de ghimbir proaspat doua…

Read more »

Budinca de dovleac cu spanac

28 May 2013
Budinca_de_dovleac_cu_spanacBudinca de dovleac cu spanac din: spanac, ceapa, usturoi, busuioc, ulei de masline, rosii, dovleac, oua, patrunjel. Ingrediente: o legatura mare de spanac jumatate de ceapa tocata 4 catei de usturoi zdrobiti o mana de busuioc tocat o lingura de ulei de masline o cutie de rosii cuburi un dovleac taiat cuburi 2 oua cateva…

Read more »

Hrisca cu legume

28 May 2013
Hrisca_cu_legumeHrisca cu legume din: hrisca, seminte de floarea soarelui, ardei capia, ardei iute, rosie, telina, patrunjel, ulei de masline presat la rece, sos de soia, sare, piper. Ingrediente: un bol de hrisca si o mana de seminte de floarea soarelui hidratate peste noapte 2 ardei capia taiati cubulete mici cateva fire de ceapa verde un…

Read more »

Aripioare marinate

28 May 2013
Aripioare_marinateAripioare marinate din: aripioare de pui, miere, ardei iute, sare, suc de lamaie, ghimbir, sos de soia, ulei de arahide, legume. Ingrediente: 16 aripioare de pui 2 linguri miere 1 ardei iute tocat sare sucul de la 1 lamaie 1 lingurita ghimbir proaspat ras 6 linguri sos de soia 5 linguri ulei de arahide 2…

Read more »

Supa rece de castraveti

28 May 2013
Supa_rece_de_castravetiSupa rece de castraveti din: castraveti, iaurt, usturoi, frunze de menta, apa, sare, zeama de lamaie, migdale prajite. Ingrediente: 2 castraveti mari tocati cubulete 2 cani de iaurt grecesc sau un iaurt gros 2 catei de usturoi zdrobiti o mana de frunze de menta (puteti folosi o combinatie de menta cu marar) o cana de…

Read more »

Salata de creveti cu sparanghel

28 May 2013
Salata_de_creveti_cu_sparanghelSalata de creveti cu sparanghel din: sparanghel, creveti, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel 200 g creveti prefierti un sfert de cana de ulei de masline un catel de usturoi pisat o lingura de zeama de lamaie o lingura de patrunjel tocat sare si piper dupa…

Read more »

Snitele cu salvie garnisite cu cartofi si rozmarin

28 May 2013
Snitele_cu_salvie_garnisite_cu_cartofi_si_rozmarinSnitele cu salvie garnisite cu cartofi si rozmarin din: cartofi rosii, usturoi, sare, piper, ulei de masline, rozmarin, lamaie, muschi de porc, faina, mustar, sunca uscata, salvie, unt. Ingrediente: 800 g cartofi rosii 1 catel de usturoi sare piper 4 linguri ulei de masline 2 fire de rozmarin 1/2 lamaie 4 felii foarte subtiri de…

Read more »

Crema de linte

28 May 2013
Crema_de_linteCrema de linte din: ulei de masline, chimion, seminte de mustar, ceapa, ghimbir, usturoi, ardei iute, praf de curry, pasta de tomate, linte, scortisoara, apa, lapte de cocos, sare de mare. Ingrediente: o lingura ulei de masline 2 lingurite de chimion 2 lingurite de seminte de mustar o ceapa tocata marunt o lingurita de ghimbir…

Read more »

Omleta cu spanac, pe canapea de orez

28 May 2013
Retete_3Omleta cu spanac, pe canapea de orez din: orez, unt, oua, spanac, smantana, sare, lapte. Ingrediente: 1 ceasca orez 2 linguri unt 4 oua 1/2 kg spanac 1 lingura smantana sare 1/2 pahar lapte   Mod de preparare: Fierbi orezul în apă cu sare, fără să pui capac. După ce s-a înmuiat, îl clăteşti cu…

Read more »

Guacamole delicios

28 May 2013
Guacamole_deliciosGuacamole delicios din: avocado, rosie, ardei gras, ceapa verde, usturoi verde, zeama de lamaie, sare, piper cayenne, ulei de masline presat la rece. Ingrediente: 2 fructe de avocado o rosie taiata cubulete jumatate de ardei gras cubulete un fir de ceapa verde tocata un fir de usturoi verde tocat zeama de lamaie sare dupa gust…

Read more »

Tort Tiramisu cu capsuni

28 May 2013
Tort_Tiramisu_cu_capsuniTort Tiramisu cu capsuni din: piscoturi, unt, capsuni, gelatina, mascarpone, branza de vaci, zahar, zahar vanilat, lichior de migdale, frisca, pudra de cacao. Ingrediente: 370 g piscoturi 150 g unt 500 g capsuni 6 goi gelatina 500 g mascarpone 500 g branza de vaci 100 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 2 linguri lichior de…

Read more »

Reteta zilei: Cheeseburger cu ceapa sote

28 May 2013
Cheeseburger_cu_ceapa_sote_23Cheeseburger cu ceapa sote din: ulei de masline, ceapa, sare, piper negru, vin rosu, hamburgeri, praf de usturoi, piper negru, sare, branza, chifle. Ingrediente pentru ceapa sote: 1 lingura ulei de masline 2 cepe, taiate felii subtiri 2 lingurite de sare 1 lingurita de piper negru ½ ceasca de vin roșu Ingrediente pentru burger: 2…

Read more »

Supa groasa cu lapte batut

28 May 2013
Supa_groasa_cu_lapte_batutSupa groasa cu lapte batut din: ulei vegetal, seminte de mustar, chimion, turmeric, ceapa verde, ardei iute, apa, lapte batut, sare, coriandru, paprika. Ingrediente: o lingura de ulei vegetal o lingurita si jumatate de seminte de mustar jumatate de lingurita de chimion jumatate de lingurita de turmeric 2 cepe verzi tocate un ardei iute tocat…

Read more »

Muschiulet marinat in stil spaniol

28 May 2013
Retete pentru gratarMuschiulet marinat in stil spaniol din: apa, sare, zahar, otet din vin, gheata, muschi de porc, paprika, zahar, piper, salvie, cimbru, usturoi, ulei de masline, otet de vin. Ingrediente: 3 1/2 cani apa 1/4 cana sare 1/4 cana zahar 1/4 cana otet din vin 1 cana cuburi de gheata 3 muschiuleti de porc mai mari…

Read more »

Friganele cu bacon si sirop de artar

28 May 2013
Retete_1Friganele cu bacon si sirop de artar din: bacon, unt, paine, oua, sirop de artar. Ingrediente: 4 felii bacon fara sorici 60 g unt taiat cubulete 4 felii paine dospita de 2 cm 3 oua batute usor 1/4 cana (60 ml) sirop de artar   Mod de preparare: Frigi baconul intr-o tigaie de dimensiuni medii,…

Read more »

Dovlecei umpluti cu pasta de nuci caju

28 May 2013
Dovlecei_umpluti_cu_pasta_de_nuci_cajuDovlecei umpluti cu pasta de nuci caju din: dovlecei, morcov, telina, ciuperci, hrisca, semitne de canepa, marar, frunze de busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline presat la rece, sare, piper, caju, suc de portocale, samburi de fistic. Inrgediente: 2 dovlecei jumatate de morcov jumatate de telina mica 4 ciuperci champignon 2 linguri hrisca inmuiata…

Read more »

Aripioare de pui umplute

28 May 2013
Aripioare_de_pui_umpluteAripioare de pui umplute din: aripioare de pui, sare, piper, boia, ulei, galbenusuri, branza de vaci, usturoi, sare, piper, cascaval, busuioc, oregano, patrunjel, supa de pasare si unt. Ingrediente: 16 aripioare de pui sare piper 1 lingurita boia 1 lingurita ulei umplutura: 2 galbenusuri 200 g branza de vaci 3 catei de usturoi zdrobiti sare…

Read more »

Chili de ciuperci cu telina si migdale

28 May 2013
Chili_de_ciuperci_cu_telina_si_migdaleChili de ciuperci cu telina si migdale din: ciuperci champignon, tulpina de telina, ceapa, ardei gras, migdale, morcov, rosii uscate, apa, ulei de masline, sos de soia nepasteurizat, usturoi, oregano, pudra de chili, chimion, otet de cidru de mere, sirop de agave, piper cayenne, caju, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 2 ciuperci champignon jumatate de…

Read more »

Reteta zilei: Suc delicios de pepene galben

28 May 2013
Suc_delicios_de_pepene_galben_06Suc delicios de pepene galben din: pepene galben, zahar.   Ingrediente: 1 pepene galben 3 linguri zahar   Mod de preparare: Taiați pepenele in doua jumatați si scoateti semintele. Dati la blender si apoi strecurati pentru a indeparta pulpa. Puneti intr-un recipient si adaugati zahar. Amestecati si dati la frigider. Serviti simplu sau cu pulpa.…

Read more »

Salata de creveti cu mango

28 May 2013
Salata_de_creveti_cu_mangoSalata de creveti cu mango din: sos de peste, zahar brun, miere, zeama de limeta, usturoi, ardei iute, creveti decorticati, fructe de mango, avocado, ceapa, patrunjel. Ingrediente: pentru dressing: 4 linguri sos de peste 2 linguri de zahar brun 2 linguri de miere 2 linguri de zeama de limeta 2 catei de usturoi zdrobiti 2…

Read more »

Ciorba de varza cu unt de arahide

28 May 2013
Ciorba_de_varza_cu_unt_de_arahideCiorba de varza cu unt de arahide din: ulei de masline, ceapa, ghimbir, usturoi, fulgi de ardei iute, sare, piper, varza, cartof dulce, morcovi, rosii, supa de legume, unt de arahide, paste. Ingrediente: o lingura ulei de masline o ceapa tocata o lingura de ghimbir ras 4 catei de usturoi pisati o lingurita de fulgi…

Read more »

Frigarui in stil japonez

28 May 2013
Retete pentru gratarFrigarui in stil japonez din: vrabioara, usturoi, miere, sos de soia, sherry, ulei, otet din orez, ghimbir. Inrgediente: 700-800 g fleica sau vrabioara marinata: 1 catel de usturoi 1 ceasca miere lichida 1 ceasca sos de soia 1 ceasca sherry 1/4 ceasca ulei 3 linguri otet din orez 2 lingurite ghimbir ras   Mod de…

Read more »

Paste cu carne tocata mixta la cuptor

28 May 2013
Paste_cu_carne_tocata_mixta_la_cuptorPaste cu carne tocata mixta la cuptor din: carne tocata mixta, usturoi, ceapa rosie, ou, sare, piper, paste, ulei, ceapa verde, ardei gras, rosii cherry, sos de rosii, verdeata asortata, mozzarella. Ingrediente: 400 g carne tocata mixta (porc si vita) 3 catei de usturoi 1 ceapa rosie 1 ou sare piper 500 g paste macaroni…

Read more »

Budinca de gris cu sos de miere

28 May 2013
Desert_2Budinca de gris cu sos de miere din: gris, lapte, frisca, zahar, zahar vanilat, baton de vanilie, miere, nucsoara. Ingrediente: 150 g gris 1 l lapte 150 g frisca lichida 100 g zahar 2 plicuri cu zahar vanilat putin baton de vanilie pentru sos: 200 g miere 1-2 linguri nucsoara rasa   Mod de preparare:…

Read more »

Frigarui cu carne de pui, ceapa rosie si ardei gras

28 May 2013
Frigarui_cu_carne_de_pui_ceapa_rosie_si_ardei_grasFrigarui cu carne de pui, ceapa rosie si ardei gras din: piept de pui, ceapa rosie, ardei grasi, sos pesto, patrunjel, lamaie, vin, sare. Ingrediente: 1 piept de pui măricel 2 cepe roşii mici 2 ardei graşi verzi 2-3 linguri de sos pesto pătrunjel (pentru decor) 1 lămâie vin alb ulei sare   Mod de…

Read more »

 

Supa de usturoi cu parmezan si crutoane

28 May 2013
Supa_de_usturoi_cu_parmezan_si_crutoaneSupa de usturoi cu parmezan si crutoane din: apa, frunza de dafin, frunze de salvie, cimbru, usturoi, sare, piper, ou, galbenusuri de ou, parmezan, ulei de masline, paine. Ingrediente: 4 cani de apa o frunza de dafin 2 frunze de salvie 2 lingurite de cimbru proaspat o duzina de catei de usturoi zdrobiti sare si…

Read more »

Cremă de urdă cu ciocolată

28 May 2013
Retete_5Cremă de urdă cu ciocolată din: ciocolata menaj, urda, unt, zahar, zahar vanilat, dulceata. Ingrediente: 250 g ciocolata menaj 300 g urda 100 g unt 20 g zahar 1 plic zahar vanilat dulceata   Mod de preparare: Freci urda, zahărul şi zahărul vanilat. Adaugi un­tul la temperatura camerei şi amesteci bine până obţii o cremă…

Read more »

Reteta zilei: Cocktail cu vodka si suc de lamaie

28 May 2013
Cocktail_cu_vodka_si_suc_de_lamaie_04Cocktail cu vodka si suc de lamaie din: vodka, lichior cointreau, zahar, apa, suc de lamaie, zahar, coaja de lamaie.   Ingrediente: 45 ml Vodka 10 ml Lichior cointreau sifon Ingrediente sirop de lamaie: 1/2 cana de zahar 1 cana cu apa 100ml suc de lamaie zahar coaja rasa de la 1/2 lamaie   Mod…

Read more »

Salata de cartofi cu pastrav

28 May 2013
Salata_de_cartofi_cu_pastravSalata de cartofi cu pastrav din: cartofi, ceapa, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, lamaie, hrean, pastrav afumat. Ingrediente: 700 g cartofi noi o legatura de ceapa verde sau o ceapa de apa cateva fire de patrunjel sare si piper dupa gust 3 linguri de ulei de masline o lamaie o lingurita de hrean ras…

Read more »

Supa de spanac cu limeta

28 May 2013
Supa_de_spanac_cu_limetaSupa de spanac cu limeta din: spanac, coriandru, suc de nuca de cocos, suc de limeta, ulei de masline, sos de soia nepasteurizat, pasta miso, ardei iute, usturoi. Ingrediente: 3 maini de spanac o legatura de coriandru sau patrunjel sucul si carnea de la o nuca de cocos sucul unei limete 3 linguri ulei de…

Read more »

Paste cu masline, capere si fileuri de anchois

28 May 2013
Paste_cu_masline_capere_si_fileuri_de_anchoisPaste cu masline, capere si fileuri de anchois din: paste rigatoni, sare, piper, usturoi, fileuri de anchois, ulei de masline, rosii decojite, masline negre, capere. Ingrediente: 400 g paste scurte rigatoni sare piper 4 catei de usturoi 6-8 fileuri de anchois 2 linguri ulei de masline 1 conserva de rosii decojite 100 g masline negre…

Read more »

Ciorba de naut cu taitei

28 May 2013
Ciorba_de_naut_cu_taiteiCiorba de naut cu taitei din: apa, ulei de masline, sare, usturoi, taitei fara ou, naut, sare, piper. Ingrediente: 8 cani de apa 2 linguri ulei de masline o lingurita de sare 2 catei de usturoi zdrobiti un pachet de taitei fara ou 2 cutii de naut scurse de lichid sare si piper dupa gust…

Read more »

Sucuri de vară, răcoroase şi sănătoase

27 May 2013
SucSuc de coacaze rosii conţine vitamine (A, B, C) şi minerale (potasiu, calciu, fosfor, fier, brom) probleme de sănătate pe care le remediază: lipsa poftei de mâncare, demineralizare, afecţiuni hepatice, febră (scade temperatura) cum îl consumi: fructele coapte se curăţă de pe ciorchine şi se strivesc manual sau în storcător se beau până la 300…

Read more »

Supa de pui cu galusti si cartofi

27 May 2013
Supa_de_pui_cu_galusti_si_cartofiSupa de pui cu galusti si cartofi din: pui, ardei, pastarnac, radacina de telina, ceapa, morcovi, ardei, cartofi, ardei capia, sare, piper, ulei de floarea soarelui, usturoi, patrunjel, oua, gris, cimbru. Ingrediente: 1 pui mic 2 ardei 1 rădăcină păstârnac 1 rădăcină ţelină 1 ceapă mare 2 morcovi 1-2 ardei 2 cartofi 1 ardei capia sau un gogoșar sare piper boabe și măcinat 2-3 lingurite…

Read more »

Salata cu castraveti, ardei gras si ton

27 May 2013
Salata_cu_castraveti_ardei_gras_si_tonSalata cu castraveti, ardei gras si ton din: ton, castraveti, ardei gras, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare. Ingrediente: 200 de grame de ton bucăți (în apă sau în ulei, la cutie) 2 castraveţi mici (de grădină) 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă roşie pătrunjel (pentru decor) ulei…

Read more »

Dieta de detoxifiere cu lamaie

27 May 2013
Dieta_de_detoxifiere_cu_lamaieTotusi, atat lamaia, cat si apa, sunt sanatoase. Cu toate acestea, nu este recomandat sa inlocuiti mesele nutritive si echilibrate cu lichide, indiferent de tipul acestora. Consultati medicul daca doriti sa incepeti un regim de detoxifiere. Cum functioneaza dieta de detoxifiere cu lamaie Exista mai multe modalitati de a detoxifia organismul si postul este o…

Read more »

Dieta Dash (Dieta pentru scaderea tensiunii arteriale)

27 May 2013
Dieta1Dieta DASH reprezinta o solutie viabila pentru persoanele care sufera de hipertensiune. Plan nutritional recomandat de medici: consumul de fructe, legume si lactate cu un continut scazut de grasimi; renuntarea la produsele alimentare bogate in grasimi saturate, colesterol; introducerea in alimentatie a cerealelor integrale, peste, carne de pui, seminte, nuci si alune; o dieta bogata…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu sunca si dressing de branza

27 May 2013
Salata_cu_sunca_si_dressing_de_branza_16Salata cu sunca si dressing de branza din: salata verde mixta, morcovi, fasole edamame, castravete, sunca, afine, branza, mure, maioneza, lapte, suc de lamaie, sare, piper, praf de ceapa.   Ingrediente pentru salata: Salata verde mixta ½ ceasca de felii de morcovi, taiati bucati ¼ cana de fasole edamame ½ ceasca de felii de castravete…

Read more »

Salata de calamari

27 May 2013
Salata_de_calamariSalata de calamari din: zeama de lamaie, usturoi, patrunjel, sare, piper, calamari, ardei iute, capere, ghimbir, ulei de masline, telina. Ingrediente: zeama a doua lamai 6 catei de usturoi pisati jumatate de legatura de patrunjel sau busuioc tocata sare si piper dupa gust un kilogram si jumatate de calamari un ardei iute feliute o mana…

Read more »

Supa de rosii si morcovi

27 May 2013
Supa_de_rosii_si_morcoviSupa de rosii si morcovi din: ceapa, rosii, morcovi, usturoi, ulei de masline, frunze de busuioc, apa, lapte, sare, piper. Ingrediente: o ceapa mare feliata subtire 6 rosii jumatate de kilogramd e morcovi 5 catei de usturoi o lingura de ulei de masline o mana de frunze de busuioc tocate 2 cani de apa o…

Read more »

Cotlet aromat

27 May 2013
Cotlet_aromatCotlet aromat din: cotlet dezosat de porc, otet, suc de rosii, ketchup, mustar, zahar, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg cotlet dezosat de porc o lingura otet 100 ml suc de rosii 2 linguri ketchup o lingura mustar o lingura zahar o lingura ulei sare piper   Mod de preparare: Se amestecă sucul de roşii…

Read more »

Snitel vienez cu salată de castraveti

27 May 2013
Snitel_vienez_cu_salata_de_castravetiSnitel vienez cu salată de castraveti din: cartofi rosii, sare, castravete, smantana, piper, mustar, ceapa, bacon afumat, unt, muschi de vitel, faina, oua, pesmet, marar. Ingrediente: 750 g cartofi rosii sare 1 castravete 125 g smantana piper 1 lingurita mustar 1 ceapa 75 g bacon afumat impanat 5 linguri unt 4 felii de muschi de…

Read more »

Creveti la gratar cu salsa

27 May 2013
Creveti_la_gratar_cu_salsaCreveti la gratar cu salsa din: creveti, frunze de patrunjel, usturoi, ghimbir, ardei iute, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg creveti, cu sau fara piele Salsa 1 cana frunze de patrunjel proaspat, tocate 2 catei de usturoi, cojiti si zdrobiti 1 lingura ghimbir decojit si zdrobit 1 ardei iute fara…

Read more »

Salata picanta cu vita

27 May 2013
Salata_picanta_cu_vitaSalata picanta cu vita din: ulei, antricot de vita, usturoi, ghimbir, lemongrass, ardei iute, piper, pastai verzi, busuioc, sos de peste, suc de lime, salata verde. Ingrediente: o lingura de ulei vegetal ori de rapita 345 g de antricot de vita tocat o ceapa rosie, tocata fin doi catei mari de usturoi, tocati doua lingurite…

Read more »

Prajitura rapida cu capsune

27 May 2013
Prajitura_rapida_cu_capsunePrajitura rapida cu capsune  din: oua, zahar, faina, praf de copt, capsune, ulei. Ingrediente: 4 oua 125 g zahar 125 g faina un pliculet praf de copt 200 g capsune 50 ml ulei   Mod de preparare: Ouăle si zahărul se mixează cel puţin 15 minute şi după ce s-a obţinut o cremă albă, spumoasă…

Read more »

Salata de biban cu mandarine si radacinoase

27 May 2013
Salata_de_biban_cu_mandarine_si_radacinoaseSalata de biban cu mandarine si radacinoase din: ardei grasi, seminte de susan, morcovi, ceapa, tulpina de telina, mandarine, rosie, ghimbir, biban, ulei de susan, otet de orez, usturoi, ceapa verde, suc de portocale, sos de soia, amidon de porumb, ulei de masline. Ingrediente: 2 ardei grasi feliati un sfert de lingurita de seminte de…

Read more »

Cannelloni cu vitel si spanac

27 May 2013
Cannelloni_cu_vitel_si_spanacCannelloni cu vitel si spanac  din: cannelloni, ulei de masline, ceapa rosie, pulpa de vitel, spanac, rosii, sare, piper, verdeata, unt, faina, smantana, lapte, ou, parmezan. Ingrediente: 16 bucati cannelloni 4 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie 400 g pulpa de vitel 1 snop de spanac proaspat 5 linguri rosii decojite si taiate cuburi…

Read more »

Ciorba de ciuperci cu cimbru si patrunjel

27 May 2013
Ciorba_de_ciuperci_cu_cimbru_si_patrunjelCiorba de ciuperci cu cimbru si patrunjel din: hribi, ulei de masline, hasme, rozmarin, cartofi, usturoi, sare, rosii uscate, arpagic,cimbru, busuioc. Ingrediente: 100 g hribi uscati 3 linguri ulei de masline 3 hasme tocate marunt o lingurita de rozmarin tocat 400 g cartofi taiati cubulete 3 catei de usturoi 4 cani de apa o lingurita…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu burger de curcan

27 May 2013
Salata_cu_burger_de_curcan_07Salata cu burger de curcan din: carne tocata de curcan, patrunjel, usturoi, sos worcestershire, sare, maioneza, sos de soia, zahar brun, ceapa, usturoi, piper, ulei de masline, ceapa rosie, salata verde, rosii cherry, branza albastra.   Ingrediente pentru burgeri: 1 kg carne tocata de curcan 1/2 cana patrunjel tocat 3 catei de usturoi, tocati 1…

Read more »

Prajitura cu fulgi de porumb si capsune

27 May 2013
Prajitura_cu_fulgi_de_porumb_si_capsunePrajitura cu fulgi de porumb si capsune din: fulgi de porumb, unt, frisca, capsune. Ingrediente: 400 g fulgi de porumb 200 g unt 500 ml frisca lichida dulce 350 g capsune   Mod de preparare: Untul se topeşte pe foc, fără însă a-l fierbe si se păstrează la loc cald. Fulgii de porumb se mărunţesc,…

Read more »

Penne cu ardei capia si salsa de patrunjel

27 May 2013
Penne_cu_ardei_capia_si_salsa_de_patrunjelPenne cu ardei capia si salsa de patrunjel din: ardei capia, patrunjel, capere, otet balsamic alb, sare, piper, usturoi, ulei de masline, paste penne. Ingrediente: 2 ardei capia 1 legtura patrunjel 2 linguri capere o lingura otet balsamic alb sare piper 2 catei de usturoi curatati 8 lingurita ulei de masline 500 g paste penne…

Read more »

Crochete gustoase de cascaval

27 May 2013
Crochete_gustoase_de_cascavalCrochete gustoase de cascaval din: sunca, cascaval, albusuri, faina, pesmet, ulei, piper. Ingrediente: 2 felii sunca 300 g cascaval ras 3 albusuri 4 linguri faina 4-5 linguri pesmet fin ulei pentru prajit piper   Mod de preparare: Se taie bucăţi foarte mici şunca, iar albuşurile se bat spumă, până aproape să semene cu bezeaua. Apoi,…

Read more »

Retete internationale: Caldo verde

27 May 2013
Caldo_verdeCaldo verde din: ciuperci, ulei de masline, praz, usturoi, ardei iute, maghiran, cartofi, orez, supa de legume, spanac, frunze de telina, salata, patrunjel. Ingrediente: 300 de grame de ciuperci (fie champignon, fie pleurotus) 2 linguri de ulei de masline un praz feliat subtire 3 catei de usturoi zdrobiti un ardei iute curatat sau nu de…

Read more »

Hamburger cu carne de vita

27 May 2013
Hamburger_cu_carne_de_vitaHamburger cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, seminte de coriandru, boia iute, sare, piper, pesmet, ou, concentrat de vita. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 1/2 ceapa medie, tocata marunt sau rasa 1/4 lingurita seminte de coriandru macinate 1/4 lingurita boia iute sare piper proaspat macinat 2-3 linguri pesmet proaspat 1…

Read more »

Salata de quinoa cu dovlecei, vinete si ciuperci

27 May 2013
Salata_de_quinoa_cu_dovlecei_vinete_si_ciuperciSalata de quinoa cu dovlecei, vinete si ciuperci din: quinoa, dovlecei, vinete, ciuperci, ardei copti, ceapa rosie, ulei de masline, sare, piper, sos de soia, oregano, ardei iute. Ingrediente: 150 g quinoa 200 g dovlecei 200 g vinete 5 ciuperci 1 morcovi 4 ardei copti 1 ceapa rosie ulei de masline sare piper pentru sos:…

Read more »

Reteta zilei: Pateuri cu pui, legume si branza

27 May 2013
Pateuri_cu_pui_legume_si_branza_08Pateuri cu pui, legume si branza din: foi de aluat de placinta, ulei de masline, carne de pui, sos picant, morcovi, ardei iute, branza albastra, sos de branza albastra.   Ingrediente: 20 de foi de aluat de placinta 1/4 ceasca ulei de masline 2 cesti carne de pui tocata 1/2 ceasca sos picant 1/2 cana…

Read more »

Supa de linte cu dovlecei

27 May 2013
Supa_de_linte_cu_dovleceiSupa de linte cu dovlecei din: linte, frunza de dafin, apa, ulei, telina, morcovi, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, supa de legume, patrunjel, branza gruyere. Ingrediente: o cana de linte spalata bine o frunza de dafin 4 cani de apa 3 linguri de ulei 2 tulpini de telina tocate 2 morcovi 2 cepe tocate 3 catei…

Read more »

Placinta cu branza dulce, gratinata

27 May 2013
Retete_3Placinta cu branza dulce, gratinata din: foi de placinta, branza de vaci, smantana, oua, zahar, zahar vanilat, gris, stafide, sare, unt, iaurt gras. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g branza proaspata de vaci 2 linguri smantana 10 oua 100 g zahar 2 pliculete zahar vanilat 2 linguri de gris 100 g stafide sare…

Read more »

 

Salata cu portocale, avocado si rosii

27 May 2013
Salate_6Salata cu portocale, avocado si rosii din: portocale, avocado, rosii, masline, ceapa, patrunjel, ulei de masline, sare, lamaie si piper. Ingrediente: 2 portocale 1 avocado 2 roșii 10 măsline 1 ceapă albă pătrunjel verde ulei de măsline sare lămâie piper alb   Mod de preparare: Curătă portocala de coajă si pielite. Feliază apoi fructul și…

Read more »

Tort de ciocolata cu capsuni

27 May 2013
Tort_de_ciocolata_cu_capsuniTort de ciocolata cu capsuni din: oua, ciocolata amaruie, unt, zahar pudra, sare, faina, migdale, galbenusuri, amidon, capsuni si dulceata de capsuni. Ingrediente: blat: 4 oua 60 g ciocolata amaruie 40 g unt 80 g zahar pudra sare 80 g faina 40 g migdale macinate in plus: 400 g frisca 125 g ciocolata amaruie 2…

Read more »

Salata delicioasa cu fructe de mare

27 May 2013
Salata_delicioasa_cu_fructe_de_mareSalata delicioasa cu fructe de mare din: vin, sare, piper, frunze de dafin, ceapa, telina, ardei gras, rosii, ceapa verde, creveti, scoici, calamari, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 cani de apa o cana de vin alb sare si piper dupa gust 3 frunze de dafin o ceapa tocata 2 tulpini de…

Read more »

Paste cu broccoli si carne de crab

27 May 2013
Paste_cu_broccoli_si_carne_de_crabPaste cu broccoli si carne de crab din: frunze de broccoli, bicarbonat de sodiu, paste, unt, carne de crab, cimbru, ulei de masline, usturoi, ardei iute, supa de legume, parmezan, sare. Ingrediente: 100 g frunze de broccoli 1 praf bicarbonat de sodiu 320 g paste 50 g unt 210 g carne de crab 20 g…

Read more »

Supa de legume cu galuste si verdeturi

27 May 2013
Supa_de_legume_cu_galuste_si_verdeturiSupa de legume cu galuste si verdeturi din: unt, oua, sare, praf de copt, marar, patrunjel, pudra de usturoi granulat, piper, gris, supa de legume, morcovi, telina, ceapa. Ingrediente: un sfert de pachet de un 2 oua sare dupa gust o lingurita praf de copt cateva fire de marar tocate cateva fire de patrunjel tocate…

Read more »

Retete internationale: Ceviche

27 May 2013
CevicheCeviche din: file de peste, creveti, scoici, zeama de limeta, rosii, ardei gras, ceapa verde, ardei iute, avocado, patrunjel, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: jumatate de kilogram de file de peste cu carnea tare (halibut sau cod) 200 g creveti decorticati feliati 100 g scoici feliate 3 cani de zeama de limeta o cana…

Read more »

Reteta zilei: Lapte batut aromat

27 May 2013
Lapte_batut_aromat_07Lapte batut aromat din: iaurt, apa, ardei iute, ghimbir, coriandru, frunze de curry, sare, amestec de ceapa si usturoi, lamaie, ulei, boabe de mustar.   Ingrediente: 1 ceasca iaurt 4-5 cesti de apa 2 ardei iuti verzi 1 lingurita ghimbir tocat 1 lingurita coriandru tocat 1 crenguta frunze de curry Sare 1 varf de cutit…

Read more »

Supa de porumb cu avocado

27 May 2013
Supa_de_porumb_cu_avocadoSupa de porumb cu avocado din: rosie, boabe de porumb, usturoi, nuci, seminte de canepa, sos de soia, avocado, sare, piper, marar. Ingrediente: o rosie o treime de cana de boabe de porumb 3 catei de usturoi o mana de nuci o lingurita de seminte de canepa 2 lingurite de sos de soia o cana…

Read more »

Paste cu sos si somon

27 May 2013
Paste_cu_sos_si_somonPaste cu sos si somon din: supa de pui, file de somon, vin alb, smantana, sare, piper, suc de lamaie, coaja de lamaie, paste. Ingrediente: 200 ml supa de pui 400 g file de somon (fara piele) 2 linguri vin alb 200 ml smantana sare piper sucul si coaja rasa de la 1 lamaie 500 g…

Read more »

Clătite cu seminţe de chia

27 May 2013
Retete_1Caltite cu seminte de chia din: faina de grau, ovaz, lapte vegetal, ou, capena, miere, praf de copt, sare, semine de chia, sirop de artar. Chia sau Salvia hispa­nica este o plantă din familia mentei. Frunzele acestei plante nu sunt foarte populare, în schimb seminţele sunt foarte utilizate, pentru că au un conţinut nutriţional ridicat.…

Read more »

Salata italieneasca cu crutoane

27 May 2013
Salata_italieneasca_cu_crutoaneSalata italieneasca cu crutoane din: usturoi, ciabatta, rosii, castraveti, dovlecei, frunze de busuioc, cimbru, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 2 catei de usturoi cateva felii de ciabatta taiate cubulete 3 rosii cubulete 2 castraveti cubulete o ceapa de apa tocata un dovlecei cubulete o mana de frunze de busuioc tocate jumatate de lingurita de…

Read more »

Supa de mere cu morcovi

27 May 2013
Supa_de_mere_cu_morcoviSupa de mere cu morcovi din: morcov, mar, ghimbir, pasta de tahini, apa filtrata, hasma, zeama de lamaie, sare de mare, seminte de susan. Ingrediente: un morcov mare curăţat de coajă şi tocat în bucăţele mici un măr mare curăţat de cotor şi tăiat bucăţele o bucată de ghimbir de aproximativ 3 centimetri curăţat de…

Read more »

Reteta zilei: Salata de legume coapte cu paste si parmezan

26 May 2013
Salata_de_legume_coapte_cu_paste_si_parmezan_09Salata de legume coapte cu paste si parmezan din: sparanghel, ciuperci, ardei, ulei de masline, sare, piper, paste, ceapa verde, patrunjel, parmezan, dressing, condimente, piper.   Ingrediente salata: 1 buchet sparanghel, taiat bucați 200-300 gr ciuperci, taiate felii 1 ardei roșu, taiat felii 2 linguri ulei de masline sare și piper negru macinat dupa gust…

Read more »

Tocanita de calamari

26 May 2013
Tocanita_de_calamariTocanita de calamari din: calamari, ulei de masline, ceapa, fenicul, usturoi, sos de rosii, lichior de ananson, vin rosu, sos, sare, piper, patrunjel, fenicul. Ingrediente: un kg calamari 4 linguri de ulei de masline o ceapa tocata un bulb de fenicul tocat 3 catei de usturoi pisati jumatate de borcan de sos (arrabbiata) 1/4 cana…

Read more »

Tartine cu cremă de căpşuni

26 May 2013
Tartine_cu_crema_de_capsuniTartine cu cremă de căpşuni din: unt, oua, zahar, faina, amidon, gelatina, capsuni, suc de lamaie, frica. Ingrediente: 50 g unt 4 oua 200 g zahar 75 g faina 50 g amidon 7 foi gelatina 600 g capsuni 2 linguri suc de lamaie 500 g frisca   Mod de preparare: Se tapetează o tavă cu…

Read more »

Panzanella cu somon

26 May 2013
Panzanella_cu_somonPanzanella cu somon din: masline kalamata, otet de vin, capere, sare, piper, ulei de masline, rosii, paine, castravete, ceapa, frunze de busuioc, somon. Ingrediente: o mana de masline kalama cu samburii scosi 3 linguri otet de vin o lingura de capere scurse sare si piper dupa gust 3 linguri ulei de masline felii de paine…

Read more »

Zabaione cu capsuni

26 May 2013
Zabaione_cu_capsuniZabaione cu capsuni din: galbenusuri, zahar pudra, amidon, vin rosu, suc de lamaie, capsuni. Ingrediente: 4 galbenusuri 80 g zahar pudra 1/2 lingurita amidon 150 ml vin rosu dulce 1 lingurita suc de lamaie capsuni pentru desert   Mod de preparare: Intr-o oala se incalzeste apa la 80C. Se bat galbenusurile intr-un castron cu fund…

Read more »

Antricoate cu oţet balsamic şi smochine

26 May 2013
Gratar_4Antricoate cu oţet balsamic şi smochine din: vinegreta de otet balsamic, gem de smochine, antricoate de vitel, sare, piper, branza cu verdeturi si usturoi, unt. Ingrediente: 2/3 cana vinegreta de otet balsamic (1 parte otet balsamic, 3 parti ulei de masline, sare, piper proaspat macinat, un pic de zahar brun) 1/4 cana dulceata sau gem…

Read more »

Supa de ceapa cu branza Gruyere

26 May 2013
Supa_de_ceapa_cu_branza_GruyereSupa de ceapa cu branza Gruyere din: ceapa, hasme, unt, ulei de masline, vin rosu, sherry, supa de legume, piper, sare, ciabatta, branza gruyerre, arpagic. Ingrediente: 4 cepe medii feliate subtire 4 hasme feliate un sfert de pachet de unt o lingura de ulei de masline o cana de vin rosu o lingurita de sherry…

Read more »

Tocanita de peste

26 May 2013
Tocanita_de_pesteTocanita de peste din: peste, usturoi, zeama de limeta, sare, piper, ulei de masline, ceapa verde, rosii, ceapa, ardei gras, fulgi de ardei iute, patrunjel, lapte de cocos. Ingrediente: 1 kg de peste cu carne tare (halibut sau doc), taiat bucati 3 catei de usturoi tocati 4 linguri de zeama de limeta sare si piper…

Read more »

Salata verde cu sunca, parmezan si pesto

26 May 2013
Salata_verde_cu_sunca_parmezan_si_pestoSalata verde cu sunca, parmezan si pesto din: patrunjel, usturoi, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, salata verde, sunca, parmezan. Ingrediente: 1 legatura patrunjel 1 catel de usturoi 2 linguri migdale prajite 100 ml ulei de masline 1 lingurita suc de lamaie sare piper 4 capatani mici salata verde 200 g sunca…

Read more »

Paste cu peste afumat

26 May 2013
Paste_cu_peste_afumatPaste cu peste afumat din: paste, peste afumat, ton, limeta, patrunjel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 g paste 150 g peste afumat 1 cutie ton bucati o limeta o legatura de patrunjel 3 linguri de ulei de masline sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Fierbeti pastele conform instrucţiunilor de pe…

Read more »

Supa crema de sparanghel cu nucsoara

26 May 2013
Supa_crema_de_sparanghel_cu_nucsoaraSupa crema de sparanghel cu nucsoara din: sparanghel verde, unt, faina, supa de legume, smantana, sare, nucsoara. Ingrediente: 400 g sparanghel verde 4 linguri unt 3 linguri faina 1 l supa de legume 50 ml smantana sare 1 praf nucsoara   Mod de preparare: Sparanghelul se spală sub jet de apă rece şi se decupează…

Read more »

Reteta zilei: Baghete la gratar cu ierburi aromatice

26 May 2013
Baghete_la_gratar_cu_ierburi_aromatice_06Baghete la gratar cu ierburi aromatice din: unt, marar, terhon, patrunjel, oregano, piper, suc de lamaie, ceapa verde, bagheta.   Ingrediente: 1/2 cana unt 1 lingurita marar uscat 1/4 lingurita de tarhon uscat 1 lingurita patrunjel uscat 1/4 linguri oregano uscat 1/2 lingurita piper negru macinat 1 lingura de suc proaspat de lamaie 2 linguri…

Read more »

Tacos de peste

26 May 2013
Tacos_de_pesteTacos de peste din: tortillas, fileuri de peste, avocado, ceapa, salata, salsa, guacamole, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, zeama de limeta. Ingrediente: 4 tortillas (lipii mexicane) 2 fileuri de peste cu carne alba tare un ardei gras feliat un avocado feliat o ceapa de apa feliata subtire cateva foi de salata crocanta salsa guacamole…

Read more »

Budinca de orez cu capsuni

26 May 2013
Budinca_de_orez_cu_capsuniBudinca de orez cu capsuni din: lapte, zahar tos, sare, lamaie, baton de vanilie, coaja de lamaie, orez, gem de capsuni, capsuni, esenta de migdale, frisca, foid e gelatina, ciocolata, menta. Ingrediente 700 ml lapte de 1,5 grasime 100 g zahar tos un varf de cutit de sare 1 lamaie 1 baton de vanilie (miezul…

Read more »

Rulada cu carne tocata, ardei capia si branza de vaci

26 May 2013
Rulada_cu_carne_tocata_ardei_capia_si_branza_de_vaciRulada cu carne tocata, ardei capia si branza de vaci din: ardei capia, crema de branza de vaci cu verdeata, pesmet, smantana, carne tocata, ou, sare, piper, verdeata, ulei. Ingrediente: 1 ardei capia 250 g crema de branza de vaci cu verdeata 6 linguri pesmet 1 lingura smantana 800 g carne tocata 1 ou sare…

Read more »

Supa de broccoli cu branza si crutoane

26 May 2013
Supa_de_broccoli_cu_branza_si_crutoaneSupa de broccoli cu branza si crutoane din: paine integrala, unt, mustar, sare, ceapa, cartof, supa de legume, usturoi, broccoli, branza cheddar, paprica. Ingrediente: 3 cani de paine integrala taiata cuburi un sfert de pachet de unt o lingura si jumatate de mustar sare dupa gust o ceapa tocata un cartof mare cuburi 2 catei…

Read more »

Spaghete cu scoici, creveti si ansoa

26 May 2013
Spaghete_cu_scoici_creveti_si_ansoaSpaghete cu scoici, creveti si ansoa din: ulei de masline, usturoi, ansoa, rosii, vin alb, spaghete, scoici, sos de rosii, creveti decorticati, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un sfert de cana de ulei de masline 4 catei de usturoi tocati marunt 6 fileuri de ansoa 2 conserve de rosii cuburi 200 ml vin alb sec 500…

Read more »

Risotto cu sparanghel

26 May 2013
Risotto_cu_sparanghelRisotto cu sparanghel din: sparanghel verde, sare, lapte, ceapa, unt, orez, vin, supa de legume, smantana, parmezan. Inrgediente: 200 g sparanghel verde sare 200 ml lapte 1 ceapa 40 g unt 350 g orez cu bob rotund 250 ml vin alb 500 ml supa de legume 50 ml smantana 100 g parmezan ras   Mod…

Read more »

Reteta zilei: Suc de portocale

26 May 2013
Suc_de_portocale_05Suc de portocale din: portocale, lamaie, zahar, sare, gheata.   Ingrediente: 3 portocale 1 lamaie 1 lingurile zahar 1 vart de cutit de sare Cuburi de gheata     Mod de preparare: Stoarceti sucul de la portocale, puneti intr-un recipient potrivit. Stoarceti sucul de lamaie si adaugati zaharul. Amestecati bine. Adaugati cuburi de gheata si…

Read more »

Supa de anghinare cu usturoi copt

26 May 2013
Supa_de_anghinare_cu_usturoi_coptSupa de anghinare cu usturoi copt din: usturoi, zahar brun, sare de mare, anghinare, ceapa, unt, vin, sare, piper, supa de legume, cimbru. Ingrediente: o capatana de usturoi o lingura de zahar brun sare de mare 500 g anghinare, curatata si feliata o ceapa de apa tocata o lingura de unt nesarat 50 ml vin…

Read more »

Cotlet de miel cu muştar de Dijon

26 May 2013
Cotlet_de_miel_cu_mustar_de_DijonCotlet de miel cu muştar de Dijon din: cotlete de miel, mustar de dijon, sos worcestershire, usturoi, fulgi de ardei iute. Ingrediente: 2 bucati cotlet de miel cu os (7-8 coaste fiecare) 1/3 cana mustar de Dijon 2 linguri sos Worcestershire 4 catei de usturoi, tocati marunt 1 lingurita fulgi de ardei iute   Mod…

Read more »

 

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Mai 30, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: