RSS

Retete pentru tine #17

02 Iun

Retete:

Retete internationale: Paella de marisco

30 May 2013
Paella_de_marisco

Paella de marisco din: ceapa, usturoi, ulei de masline, kaizer afumat, ardei gras, supa de pasare, praf de sofran, orez, mazare, fructe de mare, creveti, patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura ulei de masline 120 g kaizer afumat 1 ardei gras rosu 1 l supa de pasare 1 praf de sofran…

Read more »

Bruschete cu sunca si rosii

30 May 2013
Bruschete_cu_sunca_si_rosii

Bruschete cu sunca si rosii din: usturoi, ulei de masline, paine, sunca, rosii cherry, sare, piper, ardei gras, otet de vin rosu, frunze de busuioc. Ingrediente: 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 8 felii paine alba 4 felii sunca (taiate fasii) 8 rosii cherry 1 ardei gras galben sare piper 1/2 lingura…

Read more »

Crap fript, cu sos picant de roşii şi ardei

30 May 2013
Peste_8

Crap fript, cu sos picant de roşii şi ardei din: crap, sos tabasco, sare, piper, ardei capia, rosii, patrunjel, ceapa verde, usturoi, otet din vin rosu, ulei. Ingrediente: 4 bucati de crap (150-200 g fiecare) 1 lingurita sos tabasco sare piper proaspat macinat sos picant: 4-5 ardei capia rosii, mari 4 rosii mari 2 linguri…

Read more »

Salata de ton cu paste

30 May 2013
Salata_de_ton_cu_paste

Salata de ton cu paste din: paste fusilli, ton, ceapa, ardei verde, boabe de porumb, sare, piper, frunze de busuioc, ulei de masline, otet balsamic, usturoi. Ingrediente: 250 g paste fusilli o cutie de ton scursa de lichid jumatate de ceapa tocata jumatate de ardei verde tocat un sfert de cana de boabe de porumb…

Read more »

Ciorbă de cartofi cu verdeaţă

30 May 2013
Ciorba_de_cartofi_cu_verdeata

Ciorbă de cartofi cu verdeaţă din: cartofi, ceapa, morcov, leustean, patrunjel, stevide, loboda, urzici, ceapa verde, orez, pasta de tomate, bors, ulei, sare. Ingrediente: 800 g cartofi 1 ceapa mare 1 morcov 1 legatura leustean 1 legatura patrunjel 1 legatura stevie 1 legatura loboda 1 legatura urzici 2 cepe verzi 3 linguri cu orez 2…

Read more »

Dieta cu continut scazut de potasiu

29 May 2013
Dieta5

Potasiul este un mineral care se gaseste in multe alimente. Acesta ajuta inima sa bata regulat, contribuie la mentinerea echilibrului de lichide in organism si permite functionarea corecta a muschilor si a nervilor. Corpul uman are nevoie in mod natural de potasiu, pentru a desfasura mai multe functii, printre care si contractia corespunzatoare a muschilor…

Read more »

Alimentatia sanatoasa (Diete sanatoase)

29 May 2013
Dieta2

Cand se poate incepe o dieta sanatoasa? O alimentatie sanatoasa inseamna consumarea a diferite alimente apartinand grupurilor alimentare de baza: proteine, precum carnea, ouale si legumele; lactate; fructe si legume; cereale, precum painea si pastele fainoase; grasimi si dulciuri. Desi pare simplu, nu este intotdeauna usor sa se stabileasca un regim adecvat fiecarui individ. Uneori…

Read more »

Reteta zilei: Chiftelute grecesti cu sos tzatziki

29 May 2013
Chiftelute_grecesti_cu_sos_tzatziki_08

Chiftelute grecesti cu sos tzatziki din: carne de vita, ceapa rosie, usturoi, rosie, scortisoara, ienibahar, piper cayenne, cuisoare, parmezan, branza feta, pesmet, ou, iaurt, ulei de masline, lamaie, sare, piper, marar.   Ingrediente: 1 kg de carne de vita, tocata 1/2 ceapa rosie, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1 rosie tocata 1 lingurița scorțișoara…

Read more »

Cum se prepara Pui Teriyaki (video)

29 May 2013
Cum_se_prepara_Pui_Teriyaki

Retete video:    Cum se prepara Pui Teriyaki Cum se prepara Pui Teriyaki  

Read more »

Supa de praz cu linte

29 May 2013
Supa_de_praz_cu_linte

Supa de praz cu linte din: praz, ceapa, usturoi, linte, grau, supa de legume, telina, morcov, rosii, frunze de dafin, cimbru, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 2 tulpini de praz feliate o ceapa tocata un catel de usturoi zdrobit o cana de linte un sfert de cana de grau 9 cani de supa de…

Read more »

Cum se prepara Creme brulee de ciocolata (video)

29 May 2013
Cum_se_prepara_Creme_brulee_de_ciocolata

Retete video: Cum se prepara Creme brulee de ciocolata    Cum se prepara Creme brulee de ciocolata  

Read more »

Sarmalute in frunza de varza

29 May 2013
Sarmalute_in_frunza_de_varza

Sarmalute in frunza de varza din: frunze de varza murata, hrisca, nuca, morcovi, ceapa, rosii, patrunjel, nucsoara, cimbru, ulei de masline presat la rece, sare, piper. Ingrediente: 10 frunze de varza murata un castronel de hrisca si jumatate de castronel de nuca hidratate peste noapte 2 morcovi dati pe razatoare sau tocati marunt o ceapa…

Read more »

Salata de ton cu tofu

29 May 2013
Salata_de_ton_cu_tofu

Salata de ton cu tofu din: ceapa verde, tofu, ton, rosii, muraturi, usturoi, ulei de susan, sos de soia, sare, piper. Ingrediente: 3 legaturi de ceapa verde o cutie de tofu taiata bucati si scursa 2 cutii de ton in suc propriu scurse 2 rosii cubulete un sfert de cana de muraturi 4 catei de…

Read more »

Supa de dovlecei cu ardei iute si crutoane

29 May 2013
Supa_de_dovlecei_cu_ardei_iute_si_crutoane

Supa de dovlecei cu ardei iute si crutoane din: ardei gras, dovlecel, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de legume, apa, boabe de porumb, patrunjel, marar, ardei iute. Ingrediente: 200 g ardei gras verde 600 g dovlecei taiati cubulete o ceapa tocata fin 3 catei de usturoi zdrobiti 2 linguri de ulei de masline 2…

Read more »

Spuma de cafea cu felii de banana

29 May 2013
Spuma_de_cafea_cu_felii_de_banana

Spuma de cafea cu felii de banana din: lapte, oua, zahar, cafea, esenta de vaniie, sare, banane. Ingrediente: 200 ml lapte 2 oua 40 g zahar 2 linguri cafea preparata cateva picaturi de esenta de vanilie un praf sare 2 banane   Mod de preparare: Se fierbe laptele şi, între timp, se freacă bine gălbenuşurile…

Read more »

Piure de conopida cu usturoi

29 May 2013
Piure_de_conopida_cu_usturoi

Piure de conopida cu usturoi din: conopida, caju, usturoi, sare de mare, ardei iute, rozmarin proaspat, drojdie inactiva. Ingrediente: o capatana de conopida o cana de caju 5 catei de usturoi sare de mare dupa gust un ardei iute curatat sau nu de seminte, dupa preferinte o lingurita de rozmarin proaspat tocat 3 linguri de…

Read more »

Peste cu mustar

29 May 2013
Peste_cu_mustar

Peste cu mustar din: pesti, bacon, mustar, ulei. Ingrediente: 4 pesti 4 felii mari bacon 4 linguri mustar o lingura ulei   Mod de preparare: Peştii se spală foarte bine şi se lasă la scurs. Apoi, se taie transversal. Muştarul şi uleiul se freacă şi se ung peştii. Se îmbracă în bacon. Se frig peştii…

Read more »

Pui marinat si fript

29 May 2013
Pui_marinat_si_fript

Pui marinat si fript din: pui, sos de soia, miere, ulei, usturoi, ceapa, cimbru, sare, piper. Ingrediente: un pui 100 ml sos de soia 3 linguri miere 2 linguri ulei 2 catei de usturoi o ceapa o lingura cimbru sare piper   Mod de preparare: Se spala si se curata puiul. Intr-un vas, se amesteca…

Read more »

Salata de scrumbie marinata cu mar

29 May 2013
Salata_de_scrumbie_marinata_cu_mar

Salata de scrumbie marinata cu mar din: scrumbii marinate, tarhon, ulei de masline, cartofi, otet de vin, bulb de fenicul, mere, ceapa, sare, piper, frunze de salata. Ingrediente: 2 scrumbii marinate feliate 2 lingurite de tarhon proaspat ulei de masline 750 g cartofi 2 linguri de otet de vin un bulb de fenicul 2 mere…

Read more »

Cum se prepara curry cu dovleac si peste (video)

29 May 2013
Cum_se_prepara_curry_cu_dovleac_si_peste

Retete video: Cum se prepara curry cu dovleac si peste:    Cum se prepara curry cu dovleac si peste  

Read more »

Farfalle cu ciuperci si rucola

29 May 2013
Farfalle_cu_ciuperci_si_rucola

Farfalle cu ciuperci si rucola din: farfalle, sos, unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci champignon, smantana, frunze de rucola, cimbru verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g farfalle sos 60 g unt o lingurita de ulei de masline o ceapa mica tocata 2 catei de usturoi zdrobiti 4 ciuperci champignon feliate 150 ml smantana pentru…

Read more »

Reteta zilei: Pizza cu blat de lipie si legume sotate

29 May 2013
Pizza cu blat de lipie si legume sotate

Pizza cu blat de lipie si legume sotate din: sparanghel, cartof, ceapa, ulei de masline, sare, sos pesto, lipii, mozzarella, parmezan, ulei de masline.   Ingrediente: 1 buchet sparanghel 1 cartof mare, copt, racit și taiat felii 1 ceapa, feliata 2 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare 3/4- 1 cana sos pesto 4 lipii…

Read more »

Supa de dovleac copt cu crutoane

29 May 2013
Supa_de_dovleac_copt_cu_crutoane

Supa de dovleac copt cu crutoane din: paine de secara, sirop de artar, ulei de masline, paprika, dovleac, usturoi, ceapa de apa, chimion, ulei de masline, supa de legume, pasta de chili. Ingrediente: pentru crutoane: 4 felii de paine de secara taiate in cuburi o lingura de siropd e artar 2 linguri de ulei de…

Read more »

Piept de pui cu dovlecei si broccoli

29 May 2013
Piept_de_pui_cu_dovlecei_si_broccoli

Piept de pui cu dovlecei si broccoli din: piept de pui, broccoli, ardei capia, dovlecei, rosii, ceapa, condimente pentru pui, verdeturi italiene, curry, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 500 g broccoli 5 ardei capia 3 dovlecei 3 rosii 1 ceapa condimente pentru pui verdeturi italiene curry ulei de masline sare…

Read more »

Cum se prepara pui cu fasole, carnati si varza creata

29 May 2013
Retete_1

  Retete video:   Cum se prepara pui cu fasole, carnati si varza creata  

Read more »

Rulade cu cascaval si ananas

29 May 2013
Rulade_cu_cascaval_si_ananas

Rulade cu cascaval si ananas din: muschi de porc, sare, piper, sunca de praga, cascaval, rondele de ananas, germeni de porumb, smantana vegetala, sos exotic, cascaval. Ingrediente: 3 felii de muschi de porc (circa 500g) sare piper 3 felii sunca de Praga 3 felii cascaval 1 conserva rondele de anans 2 linguri ulei de germeni…

Read more »

Salata de farfale cu peste

29 May 2013
Salata_de_farfale_cu_peste

Salata de farfale cu peste din: otet balsamic alb, rosii, ulei de masline, sare, piper, farfale, tahon, mazare, unt, file de peste, salata verde. Ingrediente: 2 linguri otet balsamic alb 4 rosii 4 linguri ulei de masline sare piper 200 g farfale 2 fire tarhon 250 g mazare 1 lingura unt 250 g file de…

Read more »

Antricot în stil asiatic, cu sos de usturoi şi ghimbir

29 May 2013
Antricot_în_stil_asiatic_cu_sos_de_usturoi_si_ghimbir

Antricot în stil asiatic, cu sos de usturoi şi ghimbir din: antricoate de vita, sos de soia, usturoi, ghimbir, zahar brun, seminte de susan, ulei de susan, usturoi, piper, galbenusuri, ulei de masline, zeama de lamaie, ghimbir, zahar. Ingrediente: 6 antricoate de vita, fara os, de circa 2,5-2 cm grosime marinata: 2/3 cana sos de…

Read more »

Sfecla cu pesto de nuci

29 May 2013
Sfecla_cu_pesto_de_nuci

Sfecla cu pesto de nuci din: sfecla, dovlecel, ulei de masline presat la rece, sare, nuci, busuioc, zeama de lamaie. Ingrediente: o sfecla medie 6 dovlecei 3 linguri de ulei de masline presat la rece sare dupa gust pentru pesto: o mana de nuci 2 maini de busuioc 3 linguri de ulei de masline presat…

Read more »

Reteta zilei: Salata greceasca cu lamaie si oregano

29 May 2013
Salata_greceasca_cu_lamaie_si_oregano_05

Salata greceasca cu lamaie si oregano din: castravete, ardei verde, rosii cherry, masline, ceapa rosie, lamaie, branza feta, ulei de masline, sare, piper, oregano.   Ingrediente: 1/2 castravete, fara samburi, tocat 1/2 ardei verde, tocat 1 cana roșii cherry, taiate jumatati 1/4 ceasca masline 1/4 ceapa roșie, taiata felii subțiri 1 lamaie Branza feta feliata…

Read more »

Salata de sardine cu avocado

29 May 2013
Salata_de_sardine_cu_avocado

Salata de sardine cu avocado din: sardine in suc propriu, avocado, germeni, spanac, ceapa de apa, capere, seminte de dovleac, ulei de masline, otet de vin, oregano, sare, piper. Ingrediente: o cutie de sardine in suc propriu un avocado copt cubulete jumatate de cana de germeni o mana de spanac jumatate de ceapa de apa…

Read more »

Cotlete cu piersici la grătar

29 May 2013
Cotlete_cu_piersici_la_gratar

Cotlete cu piersici la grătar din: cotlete, otet balsamic, zeama de lime, cimbru, sare, piper, piersici, zahar tos, frunze de spanac. Ingrediente: 4 cotlete mari fara os 4 linguri otet balsamic 2 linguri zeama de lime 3 lingurite cimbru proaspat, tocat 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper proaspat macinat 4 piersici mari, decojite, taiate in…

Read more »

Cartofi cu varza (Colcannon)

29 May 2013
Cartofi_cu_varza

Cartofi cu varza din: cartofi fainosi, sare, unt nesarat, varza, ceapa verde, smantana. Ingrediente: 4 cartofi fainosi taiati cuburi sare dupa gust jumatate de pachet de unt nesarat trei cani de varza fasii 3 cepe verzi tocate o cana de lapte sau smantana   Mod de preparare: Puneţi cartofii la fiert cu sare din belşug…

Read more »

Salata de pepene cu ruccola si parmezan

29 May 2013
Salata_de_pepene_cu_ruccola_si_parmezan

Salata de pepene cu ruccola si parmezan din: ruccola, pepene, parmezan, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g ruccola 1 pepene mic (circa 4 kg) 80 g parmezan 4 linguri otet balsamic 7 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se curăţă pepenele şi pulpa se taie în triunghiuri.…

Read more »

Supa delicioasa de rosii

29 May 2013
Supa_delicioasa_de_rosii

Supa delicioasa de rosii din: ulei de masline, ceapa, rosii, cartofi, pasta de tomate, tarhon, zahar, concentrat de legume. Ingrediente: 50 ml ulei de masline 200 g ceapa 2 kg rosii 1 kg rosii decojite (conserva) 100 g cartofi 500 g pasta de tomate 30 g tarhon 50 g zahar 20 g concentrat de legume…

Read more »

Paste de dovlecei cu pesto de busuioc

29 May 2013
Paste_de_dovlecei_cu_pesto_de_busuioc

Paste de dovlecei cu pesto de busuioc din: dovlecei, frunze de busuioc, ulei de in, pasta miso, drojdie inactiva, usturoi, sare, nuci. Ingrediente: pentru paste: 4 dovlecei pentru pesto de busuioc: jumatate de dovlecel taiat cubulete 2 maini de frunze de busuioc o lingura de ulei de in o lingurita de pasta miso o lingurita…

Read more »

Retete internationale: Pad Thai

29 May 2013
Pad_Thai

Pad Thai din: ardei gras, morcovi, dovlecei, frunze de busuioc, ceapa verde, patrunjel, caju, paprika, piper cayenne, sare marina, usturoi, zeama de limeta, nuca de cocos, apa, unt de migdale, sirop de agave. Ingrediente: un ardei gras cubulete 2 morcovi dati pe razatoare 6 dovlecei o mana de frunze de busuioc cateva fire de ceapa…

Read more »

Salata de vara cu legume

29 May 2013
Salata_de_vara_cu_legume

Salata de vara cu legume din: dovlecel, vanata, morcov, bulb de fenicul, praz, ardei gras, ceapa, rosii cherry, ulei de masline, rozmarin, zahar, sare, piper, otet balsamic alb. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vanata 1 morcov 1 bulb fenicul 1 fir praz 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 ceapa…

Read more »

Reteta zilei: Suc de mere cu salata si ghimbir

29 May 2013
Suc_de_mere_cu_salata_si_ghimbir_05

Suc de mere cu salata si ghimbir din: mere, salata creata, lamaie, ghimbir.   Ingrediente: 6 mere 1 salata creata 1 lamaie 1 lingurița de ghimbir ras       Mod de preparare: Taiati merele bucati. Puneti in storcator jumatate din cantitatea de mere. Adaugat salata creata rupta bucati si ghimbirul. Adaugati restul de mere, iar…

Read more »

Pui cu parmezan la cuptor

29 May 2013
Pui_cu_parmezan_la_cuptor

Pui cu parmezan la cuptor din: oua, faina, piept de pui, parmezan, firimituri de paine, unt, rosii, busuioc, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 oua batute usor 1/2 faina alba 4 jumatati de piept de pui dezosate (180 g fiecare) 1/4 parmezan ras 1/4 cana firimituri de paine uscata 1 lingura de unt…

Read more »

Salata de macrou afumat

29 May 2013
Salata_de_macrou_afumat

Salata de macrou afumat din: zeama de lamaie, hrean, macrou, frunze de salata, castarvete, ceapa, rosii cherry, ardei rgas, tulpina de telina, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: zeama a 2 lamai 2 lingurite de hrean ras 2 fileuri de macrou afumat cateva frunze de salata rupte in bucati un castravete feliat o ceapa de…

Read more »

Aripioare picante cu salata de varza

29 May 2013
Aripioare_picante_cu_salata_de_varza

Aripioare picante cu salata de varza din: aripioare de pui, lapte batut, usturoi, sare, ceapa, chili, suc de lamaie, faina, boia, nucsoara, cimbru, ulei. Ingrediente: 16-20 de aripioare de pui 500 ml lapte batut 1 catel de usturoi 3 lingurite sare 1 praf ceapa uscata 1 lingurita de chili 1,5 lingura suc de lamaie 200…

Read more »

Oua cu sfecla

29 May 2013
Retete_1

Oua cu sfecla din: oua, sfecla rosie, pesmet, faina, ou, sare, piper, otet, ulei. Ingrediente: 2 oua fierte tari 1 sfecla rosie 1 cana de pesmet 2 linguri de faina 1 ou crud sare piper otet ulei   Mod de preparare: Ouăle fierte tari le cureţi de coajă. Sfecla o fierbi sau o coci la…

Read more »

Supa de castane coapte

29 May 2013
Supa_de_castane_coapte

Supa de castane coapte din: conopida, usturoi, ceapa, castane coapte, frunze de dafin, cimbru uscat, supa de legume, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 conopida 3 catei de usturoi o ceapa feliata o cana de castane coapte 2 frunze de dafin o lingura de cimbru uscat 6 cani supa de legume ulei de masline…

Read more »

Reteta zilei: Biscuiti cu ciocolata si alune

28 May 2013
Biscuiti_cu_ciocolata_si_alune_16

Biscuiti cu ciocolata si alune din: faina, praf de copt, sare, unt nesarat, zahar, ulei de alune, esenta de vanilie, alune prajite, pudra de cacao, crema de ciocolata.   Ingrediente: 1 cana plus 2 linguri de faina ½ lingurita praf de copt un praf de sare ½ ceasca unt nesarat, la temperatura camerei ⅓ cana…

Read more »

Salata picanta de pui

28 May 2013
Salata_picanta_de_pui

Salata picanta de pui din: piept de pui, ghimbir, piper sichuan, zahar, ulei de susan, ulei de ardei iute, sos de soia, telina, praz, coriandru, seminte de susan. Ingrediente: un kilogram de piept de pui dezosat fara piele, taiat in fasii de cinci centimetri cu grosimea de 1,5 centimetri doua felii de ghimbir proaspat doua…

Read more »

Budinca de dovleac cu spanac

28 May 2013
Budinca_de_dovleac_cu_spanac

Budinca de dovleac cu spanac din: spanac, ceapa, usturoi, busuioc, ulei de masline, rosii, dovleac, oua, patrunjel. Ingrediente: o legatura mare de spanac jumatate de ceapa tocata 4 catei de usturoi zdrobiti o mana de busuioc tocat o lingura de ulei de masline o cutie de rosii cuburi un dovleac taiat cuburi 2 oua cateva…

Read more »

Hrisca cu legume

28 May 2013
Hrisca_cu_legume

Hrisca cu legume din: hrisca, seminte de floarea soarelui, ardei capia, ardei iute, rosie, telina, patrunjel, ulei de masline presat la rece, sos de soia, sare, piper. Ingrediente: un bol de hrisca si o mana de seminte de floarea soarelui hidratate peste noapte 2 ardei capia taiati cubulete mici cateva fire de ceapa verde un…

Read more »

Aripioare marinate

28 May 2013
Aripioare_marinate

Aripioare marinate din: aripioare de pui, miere, ardei iute, sare, suc de lamaie, ghimbir, sos de soia, ulei de arahide, legume. Ingrediente: 16 aripioare de pui 2 linguri miere 1 ardei iute tocat sare sucul de la 1 lamaie 1 lingurita ghimbir proaspat ras 6 linguri sos de soia 5 linguri ulei de arahide 2…

Read more »

Supa rece de castraveti

28 May 2013
Supa_rece_de_castraveti

Supa rece de castraveti din: castraveti, iaurt, usturoi, frunze de menta, apa, sare, zeama de lamaie, migdale prajite. Ingrediente: 2 castraveti mari tocati cubulete 2 cani de iaurt grecesc sau un iaurt gros 2 catei de usturoi zdrobiti o mana de frunze de menta (puteti folosi o combinatie de menta cu marar) o cana de…

Read more »

Salata de creveti cu sparanghel

28 May 2013
Salata_de_creveti_cu_sparanghel

Salata de creveti cu sparanghel din: sparanghel, creveti, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel 200 g creveti prefierti un sfert de cana de ulei de masline un catel de usturoi pisat o lingura de zeama de lamaie o lingura de patrunjel tocat sare si piper dupa…

Read more »

Snitele cu salvie garnisite cu cartofi si rozmarin

28 May 2013
Snitele_cu_salvie_garnisite_cu_cartofi_si_rozmarin

Snitele cu salvie garnisite cu cartofi si rozmarin din: cartofi rosii, usturoi, sare, piper, ulei de masline, rozmarin, lamaie, muschi de porc, faina, mustar, sunca uscata, salvie, unt. Ingrediente: 800 g cartofi rosii 1 catel de usturoi sare piper 4 linguri ulei de masline 2 fire de rozmarin 1/2 lamaie 4 felii foarte subtiri de…

Read more »

Crema de linte

28 May 2013
Crema_de_linte

Crema de linte din: ulei de masline, chimion, seminte de mustar, ceapa, ghimbir, usturoi, ardei iute, praf de curry, pasta de tomate, linte, scortisoara, apa, lapte de cocos, sare de mare. Ingrediente: o lingura ulei de masline 2 lingurite de chimion 2 lingurite de seminte de mustar o ceapa tocata marunt o lingurita de ghimbir…

Read more »

Omleta cu spanac, pe canapea de orez

28 May 2013
Retete_3

Omleta cu spanac, pe canapea de orez din: orez, unt, oua, spanac, smantana, sare, lapte. Ingrediente: 1 ceasca orez 2 linguri unt 4 oua 1/2 kg spanac 1 lingura smantana sare 1/2 pahar lapte   Mod de preparare: Fierbi orezul în apă cu sare, fără să pui capac. După ce s-a înmuiat, îl clăteşti cu…

Read more »

Guacamole delicios

28 May 2013
Guacamole_delicios

Guacamole delicios din: avocado, rosie, ardei gras, ceapa verde, usturoi verde, zeama de lamaie, sare, piper cayenne, ulei de masline presat la rece. Ingrediente: 2 fructe de avocado o rosie taiata cubulete jumatate de ardei gras cubulete un fir de ceapa verde tocata un fir de usturoi verde tocat zeama de lamaie sare dupa gust…

Read more »

Tort Tiramisu cu capsuni

28 May 2013
Tort_Tiramisu_cu_capsuni

Tort Tiramisu cu capsuni din: piscoturi, unt, capsuni, gelatina, mascarpone, branza de vaci, zahar, zahar vanilat, lichior de migdale, frisca, pudra de cacao. Ingrediente: 370 g piscoturi 150 g unt 500 g capsuni 6 goi gelatina 500 g mascarpone 500 g branza de vaci 100 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 2 linguri lichior de…

Read more »

Reteta zilei: Cheeseburger cu ceapa sote

28 May 2013
Cheeseburger_cu_ceapa_sote_23

Cheeseburger cu ceapa sote din: ulei de masline, ceapa, sare, piper negru, vin rosu, hamburgeri, praf de usturoi, piper negru, sare, branza, chifle. Ingrediente pentru ceapa sote: 1 lingura ulei de masline 2 cepe, taiate felii subtiri 2 lingurite de sare 1 lingurita de piper negru ½ ceasca de vin roșu Ingrediente pentru burger: 2…

Read more »

Supa groasa cu lapte batut

28 May 2013
Supa_groasa_cu_lapte_batut

Supa groasa cu lapte batut din: ulei vegetal, seminte de mustar, chimion, turmeric, ceapa verde, ardei iute, apa, lapte batut, sare, coriandru, paprika. Ingrediente: o lingura de ulei vegetal o lingurita si jumatate de seminte de mustar jumatate de lingurita de chimion jumatate de lingurita de turmeric 2 cepe verzi tocate un ardei iute tocat…

Read more »

Muschiulet marinat in stil spaniol

28 May 2013
Retete pentru gratar

Muschiulet marinat in stil spaniol din: apa, sare, zahar, otet din vin, gheata, muschi de porc, paprika, zahar, piper, salvie, cimbru, usturoi, ulei de masline, otet de vin. Ingrediente: 3 1/2 cani apa 1/4 cana sare 1/4 cana zahar 1/4 cana otet din vin 1 cana cuburi de gheata 3 muschiuleti de porc mai mari…

Read more »

Friganele cu bacon si sirop de artar

28 May 2013
Retete_1

Friganele cu bacon si sirop de artar din: bacon, unt, paine, oua, sirop de artar. Ingrediente: 4 felii bacon fara sorici 60 g unt taiat cubulete 4 felii paine dospita de 2 cm 3 oua batute usor 1/4 cana (60 ml) sirop de artar   Mod de preparare: Frigi baconul intr-o tigaie de dimensiuni medii,…

Read more »

Dovlecei umpluti cu pasta de nuci caju

28 May 2013
Dovlecei_umpluti_cu_pasta_de_nuci_caju

Dovlecei umpluti cu pasta de nuci caju din: dovlecei, morcov, telina, ciuperci, hrisca, semitne de canepa, marar, frunze de busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline presat la rece, sare, piper, caju, suc de portocale, samburi de fistic. Inrgediente: 2 dovlecei jumatate de morcov jumatate de telina mica 4 ciuperci champignon 2 linguri hrisca inmuiata…

Read more »

Aripioare de pui umplute

28 May 2013
Aripioare_de_pui_umplute

Aripioare de pui umplute din: aripioare de pui, sare, piper, boia, ulei, galbenusuri, branza de vaci, usturoi, sare, piper, cascaval, busuioc, oregano, patrunjel, supa de pasare si unt. Ingrediente: 16 aripioare de pui sare piper 1 lingurita boia 1 lingurita ulei umplutura: 2 galbenusuri 200 g branza de vaci 3 catei de usturoi zdrobiti sare…

Read more »

Chili de ciuperci cu telina si migdale

28 May 2013
Chili_de_ciuperci_cu_telina_si_migdale

Chili de ciuperci cu telina si migdale din: ciuperci champignon, tulpina de telina, ceapa, ardei gras, migdale, morcov, rosii uscate, apa, ulei de masline, sos de soia nepasteurizat, usturoi, oregano, pudra de chili, chimion, otet de cidru de mere, sirop de agave, piper cayenne, caju, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 2 ciuperci champignon jumatate de…

Read more »

Reteta zilei: Suc delicios de pepene galben

28 May 2013
Suc_delicios_de_pepene_galben_06

Suc delicios de pepene galben din: pepene galben, zahar.   Ingrediente: 1 pepene galben 3 linguri zahar   Mod de preparare: Taiați pepenele in doua jumatați si scoateti semintele. Dati la blender si apoi strecurati pentru a indeparta pulpa. Puneti intr-un recipient si adaugati zahar. Amestecati si dati la frigider. Serviti simplu sau cu pulpa.…

Read more »

Salata de creveti cu mango

28 May 2013
Salata_de_creveti_cu_mango

Salata de creveti cu mango din: sos de peste, zahar brun, miere, zeama de limeta, usturoi, ardei iute, creveti decorticati, fructe de mango, avocado, ceapa, patrunjel. Ingrediente: pentru dressing: 4 linguri sos de peste 2 linguri de zahar brun 2 linguri de miere 2 linguri de zeama de limeta 2 catei de usturoi zdrobiti 2…

Read more »

Ciorba de varza cu unt de arahide

28 May 2013
Ciorba_de_varza_cu_unt_de_arahide

Ciorba de varza cu unt de arahide din: ulei de masline, ceapa, ghimbir, usturoi, fulgi de ardei iute, sare, piper, varza, cartof dulce, morcovi, rosii, supa de legume, unt de arahide, paste. Ingrediente: o lingura ulei de masline o ceapa tocata o lingura de ghimbir ras 4 catei de usturoi pisati o lingurita de fulgi…

Read more »

 

Salata de quinoa cu dovlecei, vinete si ciuperci

27 May 2013
Salata_de_quinoa_cu_dovlecei_vinete_si_ciuperci

Salata de quinoa cu dovlecei, vinete si ciuperci din: quinoa, dovlecei, vinete, ciuperci, ardei copti, ceapa rosie, ulei de masline, sare, piper, sos de soia, oregano, ardei iute. Ingrediente: 150 g quinoa 200 g dovlecei 200 g vinete 5 ciuperci 1 morcovi 4 ardei copti 1 ceapa rosie ulei de masline sare piper pentru sos:…

Read more »

Reteta zilei: Pateuri cu pui, legume si branza

27 May 2013
Pateuri_cu_pui_legume_si_branza_08

Pateuri cu pui, legume si branza din: foi de aluat de placinta, ulei de masline, carne de pui, sos picant, morcovi, ardei iute, branza albastra, sos de branza albastra.   Ingrediente: 20 de foi de aluat de placinta 1/4 ceasca ulei de masline 2 cesti carne de pui tocata 1/2 ceasca sos picant 1/2 cana…

Read more »

Supa de linte cu dovlecei

27 May 2013
Supa_de_linte_cu_dovlecei

Supa de linte cu dovlecei din: linte, frunza de dafin, apa, ulei, telina, morcovi, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, supa de legume, patrunjel, branza gruyere. Ingrediente: o cana de linte spalata bine o frunza de dafin 4 cani de apa 3 linguri de ulei 2 tulpini de telina tocate 2 morcovi 2 cepe tocate 3 catei…

Read more »

Placinta cu branza dulce, gratinata

27 May 2013
Retete_3

Placinta cu branza dulce, gratinata din: foi de placinta, branza de vaci, smantana, oua, zahar, zahar vanilat, gris, stafide, sare, unt, iaurt gras. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g branza proaspata de vaci 2 linguri smantana 10 oua 100 g zahar 2 pliculete zahar vanilat 2 linguri de gris 100 g stafide sare…

Read more »

Salata cu portocale, avocado si rosii

27 May 2013
Salate_6

Salata cu portocale, avocado si rosii din: portocale, avocado, rosii, masline, ceapa, patrunjel, ulei de masline, sare, lamaie si piper. Ingrediente: 2 portocale 1 avocado 2 roșii 10 măsline 1 ceapă albă pătrunjel verde ulei de măsline sare lămâie piper alb   Mod de preparare: Curătă portocala de coajă si pielite. Feliază apoi fructul și…

Read more »

Tort de ciocolata cu capsuni

27 May 2013
Tort_de_ciocolata_cu_capsuni

Tort de ciocolata cu capsuni din: oua, ciocolata amaruie, unt, zahar pudra, sare, faina, migdale, galbenusuri, amidon, capsuni si dulceata de capsuni. Ingrediente: blat: 4 oua 60 g ciocolata amaruie 40 g unt 80 g zahar pudra sare 80 g faina 40 g migdale macinate in plus: 400 g frisca 125 g ciocolata amaruie 2…

Read more »

Salata delicioasa cu fructe de mare

27 May 2013
Salata_delicioasa_cu_fructe_de_mare

Salata delicioasa cu fructe de mare din: vin, sare, piper, frunze de dafin, ceapa, telina, ardei gras, rosii, ceapa verde, creveti, scoici, calamari, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 cani de apa o cana de vin alb sare si piper dupa gust 3 frunze de dafin o ceapa tocata 2 tulpini de…

Read more »

Paste cu broccoli si carne de crab

27 May 2013
Paste_cu_broccoli_si_carne_de_crab

Paste cu broccoli si carne de crab din: frunze de broccoli, bicarbonat de sodiu, paste, unt, carne de crab, cimbru, ulei de masline, usturoi, ardei iute, supa de legume, parmezan, sare. Ingrediente: 100 g frunze de broccoli 1 praf bicarbonat de sodiu 320 g paste 50 g unt 210 g carne de crab 20 g…

Read more »

Supa de legume cu galuste si verdeturi

27 May 2013
Supa_de_legume_cu_galuste_si_verdeturi

Supa de legume cu galuste si verdeturi din: unt, oua, sare, praf de copt, marar, patrunjel, pudra de usturoi granulat, piper, gris, supa de legume, morcovi, telina, ceapa. Ingrediente: un sfert de pachet de un 2 oua sare dupa gust o lingurita praf de copt cateva fire de marar tocate cateva fire de patrunjel tocate…

Read more »

Retete internationale: Ceviche

27 May 2013
Ceviche

Ceviche din: file de peste, creveti, scoici, zeama de limeta, rosii, ardei gras, ceapa verde, ardei iute, avocado, patrunjel, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: jumatate de kilogram de file de peste cu carnea tare (halibut sau cod) 200 g creveti decorticati feliati 100 g scoici feliate 3 cani de zeama de limeta o cana…

Read more »

Reteta zilei: Lapte batut aromat

27 May 2013
Lapte_batut_aromat_07

Lapte batut aromat din: iaurt, apa, ardei iute, ghimbir, coriandru, frunze de curry, sare, amestec de ceapa si usturoi, lamaie, ulei, boabe de mustar.   Ingrediente: 1 ceasca iaurt 4-5 cesti de apa 2 ardei iuti verzi 1 lingurita ghimbir tocat 1 lingurita coriandru tocat 1 crenguta frunze de curry Sare 1 varf de cutit…

Read more »

Supa de porumb cu avocado

27 May 2013
Supa_de_porumb_cu_avocado

Supa de porumb cu avocado din: rosie, boabe de porumb, usturoi, nuci, seminte de canepa, sos de soia, avocado, sare, piper, marar. Ingrediente: o rosie o treime de cana de boabe de porumb 3 catei de usturoi o mana de nuci o lingurita de seminte de canepa 2 lingurite de sos de soia o cana…

Read more »

Paste cu sos si somon

27 May 2013
Paste_cu_sos_si_somon

Paste cu sos si somon din: supa de pui, file de somon, vin alb, smantana, sare, piper, suc de lamaie, coaja de lamaie, paste. Ingrediente: 200 ml supa de pui 400 g file de somon (fara piele) 2 linguri vin alb 200 ml smantana sare piper sucul si coaja rasa de la 1 lamaie 500 g…

Read more »

Clătite cu seminţe de chia

27 May 2013
Retete_1

Caltite cu seminte de chia din: faina de grau, ovaz, lapte vegetal, ou, capena, miere, praf de copt, sare, semine de chia, sirop de artar. Chia sau Salvia hispa­nica este o plantă din familia mentei. Frunzele acestei plante nu sunt foarte populare, în schimb seminţele sunt foarte utilizate, pentru că au un conţinut nutriţional ridicat.…

Read more »

Salata italieneasca cu crutoane

27 May 2013
Salata_italieneasca_cu_crutoane

Salata italieneasca cu crutoane din: usturoi, ciabatta, rosii, castraveti, dovlecei, frunze de busuioc, cimbru, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 2 catei de usturoi cateva felii de ciabatta taiate cubulete 3 rosii cubulete 2 castraveti cubulete o ceapa de apa tocata un dovlecei cubulete o mana de frunze de busuioc tocate jumatate de lingurita de…

Read more »

Supa de mere cu morcovi

27 May 2013
Supa_de_mere_cu_morcovi

Supa de mere cu morcovi din: morcov, mar, ghimbir, pasta de tahini, apa filtrata, hasma, zeama de lamaie, sare de mare, seminte de susan. Ingrediente: un morcov mare curăţat de coajă şi tocat în bucăţele mici un măr mare curăţat de cotor şi tăiat bucăţele o bucată de ghimbir de aproximativ 3 centimetri curăţat de…

Read more »

Reteta zilei: Salata de legume coapte cu paste si parmezan

26 May 2013
Salata_de_legume_coapte_cu_paste_si_parmezan_09

Salata de legume coapte cu paste si parmezan din: sparanghel, ciuperci, ardei, ulei de masline, sare, piper, paste, ceapa verde, patrunjel, parmezan, dressing, condimente, piper.   Ingrediente salata: 1 buchet sparanghel, taiat bucați 200-300 gr ciuperci, taiate felii 1 ardei roșu, taiat felii 2 linguri ulei de masline sare și piper negru macinat dupa gust…

Read more »

Tocanita de calamari

26 May 2013
Tocanita_de_calamari

Tocanita de calamari din: calamari, ulei de masline, ceapa, fenicul, usturoi, sos de rosii, lichior de ananson, vin rosu, sos, sare, piper, patrunjel, fenicul. Ingrediente: un kg calamari 4 linguri de ulei de masline o ceapa tocata un bulb de fenicul tocat 3 catei de usturoi pisati jumatate de borcan de sos (arrabbiata) 1/4 cana…

Read more »

Tartine cu cremă de căpşuni

26 May 2013
Tartine_cu_crema_de_capsuni

Tartine cu cremă de căpşuni din: unt, oua, zahar, faina, amidon, gelatina, capsuni, suc de lamaie, frica. Ingrediente: 50 g unt 4 oua 200 g zahar 75 g faina 50 g amidon 7 foi gelatina 600 g capsuni 2 linguri suc de lamaie 500 g frisca   Mod de preparare: Se tapetează o tavă cu…

Read more »

Panzanella cu somon

26 May 2013
Panzanella_cu_somon

Panzanella cu somon din: masline kalamata, otet de vin, capere, sare, piper, ulei de masline, rosii, paine, castravete, ceapa, frunze de busuioc, somon. Ingrediente: o mana de masline kalama cu samburii scosi 3 linguri otet de vin o lingura de capere scurse sare si piper dupa gust 3 linguri ulei de masline felii de paine…

Read more »

Zabaione cu capsuni

26 May 2013
Zabaione_cu_capsuni

Zabaione cu capsuni din: galbenusuri, zahar pudra, amidon, vin rosu, suc de lamaie, capsuni. Ingrediente: 4 galbenusuri 80 g zahar pudra 1/2 lingurita amidon 150 ml vin rosu dulce 1 lingurita suc de lamaie capsuni pentru desert   Mod de preparare: Intr-o oala se incalzeste apa la 80C. Se bat galbenusurile intr-un castron cu fund…

Read more »

Antricoate cu oţet balsamic şi smochine

26 May 2013
Gratar_4

Antricoate cu oţet balsamic şi smochine din: vinegreta de otet balsamic, gem de smochine, antricoate de vitel, sare, piper, branza cu verdeturi si usturoi, unt. Ingrediente: 2/3 cana vinegreta de otet balsamic (1 parte otet balsamic, 3 parti ulei de masline, sare, piper proaspat macinat, un pic de zahar brun) 1/4 cana dulceata sau gem…

Read more »

Supa de ceapa cu branza Gruyere

26 May 2013
Supa_de_ceapa_cu_branza_Gruyere

Supa de ceapa cu branza Gruyere din: ceapa, hasme, unt, ulei de masline, vin rosu, sherry, supa de legume, piper, sare, ciabatta, branza gruyerre, arpagic. Ingrediente: 4 cepe medii feliate subtire 4 hasme feliate un sfert de pachet de unt o lingura de ulei de masline o cana de vin rosu o lingurita de sherry…

Read more »

Tocanita de peste

26 May 2013
Tocanita_de_peste

Tocanita de peste din: peste, usturoi, zeama de limeta, sare, piper, ulei de masline, ceapa verde, rosii, ceapa, ardei gras, fulgi de ardei iute, patrunjel, lapte de cocos. Ingrediente: 1 kg de peste cu carne tare (halibut sau doc), taiat bucati 3 catei de usturoi tocati 4 linguri de zeama de limeta sare si piper…

Read more »

Salata verde cu sunca, parmezan si pesto

26 May 2013
Salata_verde_cu_sunca_parmezan_si_pesto

Salata verde cu sunca, parmezan si pesto din: patrunjel, usturoi, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, salata verde, sunca, parmezan. Ingrediente: 1 legatura patrunjel 1 catel de usturoi 2 linguri migdale prajite 100 ml ulei de masline 1 lingurita suc de lamaie sare piper 4 capatani mici salata verde 200 g sunca…

Read more »

Paste cu peste afumat

26 May 2013
Paste_cu_peste_afumat

Paste cu peste afumat din: paste, peste afumat, ton, limeta, patrunjel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 g paste 150 g peste afumat 1 cutie ton bucati o limeta o legatura de patrunjel 3 linguri de ulei de masline sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Fierbeti pastele conform instrucţiunilor de pe…

Read more »

Supa crema de sparanghel cu nucsoara

26 May 2013
Supa_crema_de_sparanghel_cu_nucsoara

Supa crema de sparanghel cu nucsoara din: sparanghel verde, unt, faina, supa de legume, smantana, sare, nucsoara. Ingrediente: 400 g sparanghel verde 4 linguri unt 3 linguri faina 1 l supa de legume 50 ml smantana sare 1 praf nucsoara   Mod de preparare: Sparanghelul se spală sub jet de apă rece şi se decupează…

Read more »

Reteta zilei: Baghete la gratar cu ierburi aromatice

26 May 2013
Baghete_la_gratar_cu_ierburi_aromatice_06

Baghete la gratar cu ierburi aromatice din: unt, marar, terhon, patrunjel, oregano, piper, suc de lamaie, ceapa verde, bagheta.   Ingrediente: 1/2 cana unt 1 lingurita marar uscat 1/4 lingurita de tarhon uscat 1 lingurita patrunjel uscat 1/4 linguri oregano uscat 1/2 lingurita piper negru macinat 1 lingura de suc proaspat de lamaie 2 linguri…

Read more »

Tacos de peste

26 May 2013
Tacos_de_peste

Tacos de peste din: tortillas, fileuri de peste, avocado, ceapa, salata, salsa, guacamole, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, zeama de limeta. Ingrediente: 4 tortillas (lipii mexicane) 2 fileuri de peste cu carne alba tare un ardei gras feliat un avocado feliat o ceapa de apa feliata subtire cateva foi de salata crocanta salsa guacamole…

Read more »

Budinca de orez cu capsuni

26 May 2013
Budinca_de_orez_cu_capsuni

Budinca de orez cu capsuni din: lapte, zahar tos, sare, lamaie, baton de vanilie, coaja de lamaie, orez, gem de capsuni, capsuni, esenta de migdale, frisca, foid e gelatina, ciocolata, menta. Ingrediente 700 ml lapte de 1,5 grasime 100 g zahar tos un varf de cutit de sare 1 lamaie 1 baton de vanilie (miezul…

Read more »

Rulada cu carne tocata, ardei capia si branza de vaci

26 May 2013
Rulada_cu_carne_tocata_ardei_capia_si_branza_de_vaci

Rulada cu carne tocata, ardei capia si branza de vaci din: ardei capia, crema de branza de vaci cu verdeata, pesmet, smantana, carne tocata, ou, sare, piper, verdeata, ulei. Ingrediente: 1 ardei capia 250 g crema de branza de vaci cu verdeata 6 linguri pesmet 1 lingura smantana 800 g carne tocata 1 ou sare…

Read more »

Supa de broccoli cu branza si crutoane

26 May 2013
Supa_de_broccoli_cu_branza_si_crutoane

Supa de broccoli cu branza si crutoane din: paine integrala, unt, mustar, sare, ceapa, cartof, supa de legume, usturoi, broccoli, branza cheddar, paprica. Ingrediente: 3 cani de paine integrala taiata cuburi un sfert de pachet de unt o lingura si jumatate de mustar sare dupa gust o ceapa tocata un cartof mare cuburi 2 catei…

Read more »

Spaghete cu scoici, creveti si ansoa

26 May 2013
Spaghete_cu_scoici_creveti_si_ansoa

Spaghete cu scoici, creveti si ansoa din: ulei de masline, usturoi, ansoa, rosii, vin alb, spaghete, scoici, sos de rosii, creveti decorticati, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un sfert de cana de ulei de masline 4 catei de usturoi tocati marunt 6 fileuri de ansoa 2 conserve de rosii cuburi 200 ml vin alb sec 500…

Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Iunie 2, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: