RSS

Retete SUPE #11

02 Iun

Retete Supe:

Supa de rosii si fasole cu melcisori

Supa_de_rosii_si_fasole_cu_melcisoriSupa de rosii si fasole cu melcisori din: ceapa, usturoi, rosii decojite, fasole alba, ulei, supa de legume, paste, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei usturoi 1 conserva rosii decojite (850 ml) 1 conserva fasole alba (425 ml) 1 lingura cu ulei 500 ml supa de legume (instant) 200 g paste in forma…

Read more »

Supă de pui cu kaizer

Supa_de_pui_cu_kaizer.pngO reteta delicioasa de supa cu:carne de pui, pia, morcov, telina, ardei gras, praz, kaizer, sparanghel, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana.   Ingrediente: un pui mai mic 3 ouă un morcov o felie de ţelină doi ardei graşi un fir de praz 200 g kaizer 200 g sparanghel 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper…

Read more »

Supa cu fructe de mare si usturoi

Supa_cu_fructe_de_mare_si_usturoiSupa cu fructe de mare si usturoi din: creveti, ulei de masline, ceapa, morcov, vin alb sec, rosii, supa de legume, harissa, smantana, coaja de lime, zeama de lime, scoici saint jacques, unt cu usturoi, coriandru, ardei iute si paine prajita. Ingrediente: 250 g creveti mari, nedecorticati 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mica,…

Read more »

Supa crema de telina cu smantana

Supa_crema_de_telina_cu_smantanaSupa crema de telina cu smantana din: radacina de telina, cartofi, lapte, unt, sare si smantana. Ingrediente: 400 g radacina de telina 3 cartofi 250 ml lapte o lingura unt sare pentru servit: smantana   Mod de preparare: Se curăţă de coajă rădăcina de ţelină, se taie cubuleţe care se pun la călit în oala…

Read more »

Supă de broccoli cu brânză

Supa_de_broccoli_cu_brânzaSupă de broccoli cu brânză din: broccoli, bacon, ceapa, faina, supa, sare, grasime, branza si chifle. Ingrediente: 500 g broccoli 100 g bacon 100 g ceapa 20 g faina 1 cub supa sare 40 g grasime 60 g branza rasa 2 chifle   Mod de preparare: Se curăţă broccoli, se spală sub jet de apă…

Read more »

Supă de morcovi cu crutoane

Supa_de_morcovi_cu_crutoaneSupă de morcovi cu crutoane din: morcovi, ulei de masline, usturoi, cimbru, unt, ceapa, supa de pui, smantana, bacon, paine taraneasca si ulei de masline. Ingrediente: 700 g de morcovi, taiati bastonase 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit 4 catei de usturoi, nedecojiti cateva fire de cimbru, plus extra pentru decor 1…

Read more »

Supa gulyas

Supa_gulyasSupa gulyas din: carne de vita, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, cartofi, concentrat de vita, boia de ardei, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg carne vita cuburi o tulpina telina 2 morcovi 2 cepe 2 ardei grasi 3 cartofi 2 cuburi concentrat vita o lingura boia de ardei 2 linguri ulei sare piper  …

Read more »

Supă thailandeză asezonată cu pastă de curry roşie

Supa_thailandeza_asezonata_cu_pasta_de_curry_rosieSupă thailandeză asezonată cu pastă de curry roşie din: piept de curcan, germeni de soia, rosii, broccoli, morcovi, ciuperci, ceapa, ulei, pasta de curry rosie, lapte de cocos, supa, mazare, sos de soia, sare, piper si lamaie verde. Ingrediente: 300 g piept de curcan 100 g germeni de soia 2 rosii 250 g broccoli 2…

Read more »

Fondue de cocos cu ananas şi curry

Fondue_de_cocos_cu_ananas_si_curryFondue de cocos cu ananas şi curry din: ardei iute, ulei, supa, crema de cocos, ceapa, migdale, faina, curry, ceapa verde, sare, piper, ananas, file de pui, rosii, avocado si creveti decorticati. Ingrediente: 4 ardei iuti rosii 3 linguri ulei 750 ml supa 400 g crema de cocos (cutie) 1 ceapa 4 linguri migdale macinate…

Read more »

Supă clară de legume

Supa_clara_de_legumeSupă clară de legume din: legume, ceapa, rosii, patrunjel, margarina, sare, piper, boia de ardei, cuisoare, foi de dafin, oua, faina, apa minerala, mazare si porumb. Ingrediente: legume pentru supa (morcovi, telina etc) 1 ceapa 4 rosii 1 legatura patrunjel 3 linguri margarina sare piper 1 1/2 lingurita boia de ardei 3 cuisoare 3 foi…

Read more »

Supa cu legume si tortellini

Supa_cu_legume_si_tortelliniSupa cu legume si tortellini din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de chilli, telina apio, morcov, patrunjel, dovlecel, rosii, supa de legume si tortellini cu branza. Ingrediente: ulei de măsline 1 ceapă medie, tăiată mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi câţiva fulgi de chilli 2 ţeline Apio, tăiate cubuleţe 1 morcov mediu, curăţat şi…

Read more »

Gulaş picant cu carne de vita

Gulas_picant_cu_carne_de_vitaGulaş picant cu carne de vita din: pulpa de vita, ceapa, ardei gras, ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, supa si crema de branza. Ingrediente: 400 g pulpa de vita 6 cepe mici cate un ardei gras rosu si galben 1 lingura ulei sare piper 3-4 linguri boia de ardei dulce 250 ml supa…

Read more »

Gulaş unguresc cu carne de porc

Gulas_unguresc_cu_carne_de_porcGulaş unguresc cu carne de porc din: carne de porc, ceapa, usturoi, margarina, sare, piper, boia de ardei iute, chimen macinat, varza murata, supa, smantana si patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de porc pentru gulas 300 g ceapa 2 catei de usturoi 5 linguri margarina sare piper 1 lingura boia de ardei iute 1 lingura…

Read more »

Gulaş de miel cu fasole

Gulas_de_miel_cu_fasoleGulaş de miel cu fasole din: ceapa, ardei iute, pulpa de miel, ulei, sare, piper, supa, fasole verde, fasole alba si lamaie. Ingrediente: 2 cepe 1 ardei iute 2 catei de usturoi 600 g pulpa de miel 3 linguri ulei sare piper 1 l supa 400 g fasole verde 1 cutie fasole alba (425 ml)…

Read more »

Gulas de vită cu sos si multe mirodenii aromate

Gulas_de_vita_cu_sos_si_multe_mirodenii_aromateGulas de vită cu sos si multe mirodenii aromate din: carne de vita, unt, ceapa, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, chimen, suc de rosii, supa, faina si smantana. Ingrediente: 1 kg carne de vita pentru gulas 3 linguri unt topit 400 g ceapa 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita boia…

Read more »

Supa de naut cu rosii si sfecla

Supa_de_naut_cu_rosii_si_sfeclaSupa de naut cu rosii si sfecla din: boabe de naut, ceapa, usturoi, sfecla, rosii, supa de legume, sare, piper, ardei iute si paine prajita. Ingrediente: 150 g boabe de năut uscate 1 ceapă mică 1 cățel de usturoi 1 sfeclă 300 g roșii 800 ml supă de legume 30 ml ulei de măsline sare…

Read more »

Chifteluţe cu garnitură

Chiftelute_cu_garnituraChifteluţe cu garnitură din: cartofi, sare, chifla, ceapa, carne tocata, ou, mustar boabe, piper, ulei, unt, faina, supa si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 1 chifla veche de o zi 2 cepe 500 g carne tocata 1 ou 1 lingura mustar boabe piper 2 linguri ulei 3 linguri unt 3 linguri faina 250 ml…

Read more »

Supă de peste cu legume

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERASupă de peste cu legume din: peste marunt, apa, vin alb, foiae de dafin, ceapa, sare, piper, usturoi, patrunjel, ciuperci, boabe de piper, telina, morcovi, ardei gras, dovlecei, supa clara de legume si peste mare. Ingrediente: 600 g pește mărunt 1 l apă 100 ml vin alb 1 foaie de dafin 1 ceapă sare piper…

Read more »

Supa cu linte, cartofi si curry

Supa_cu_linte_cartofi_si_currySupa cu linte, cartofi si curry din: curry, ulei de masline extravirgin, ceapa, mar, usturoi, frunze de coriandru, cartofi, supa de legume, linte, lapte si suc de lamaie verde. Ingrediente: 2 linguriţe de curry pudră 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 cepe, date pe răzătoare 1 măr, curăţat de coajă şi de seminţe şi…

Read more »

Supă cu sparanghel

Supa_cu_sparanghel.pngO reteta delicioasa de supa cu: sparanghel, ardei gras, rosii, ardei iute, usturoi, ulei de masline, morcov, cartof, fasole verde, sare, piper, patrunjel, smantana, paine. Ingrediente: 200 g sparanghel doi ardei graşi 3 roşii un ardei iute un căţel de usturoi 75 ml ulei de măsline un morcov un cartof 100 g fasole verde sare…

Read more »

Curcan cu sos curry şi migdale

Curcan_cu_sos_curry_si_migdaleCurcan cu sos curry şi migdale din: orez basmati, sare, piept de curcan, ceapa, usturoi, ulei, rosii, curry, supa, fulgi de migdale, coriandru, sos sweet chilli si piper. Ingrediente: 250 g orez basmati sare 600 g piept de curcan 1 ceapa 1 catel de usturoi 4 linguri ulei 300 g rosii bucati 1 lingurita curry…

Read more »

Supă de roşii cu crutoane

Supa_de_rosii_cu_crutoaneSupă de roşii cu crutoane din: rosii, ceapa rosie, usturoi, ramurele de cimbru, ulei de masline, concentrat de legume, smantana si crutoane. Ingrediente: 1,5 rosii carnoase, bine coapte, taiate in jumatati 2 cepe mari, preferabil, rosii, curatate si taiate sferturi (segmente) 8 catei de usturoi, necuratati ramurele de cimbru 4 linguri ulei de masline 600…

Read more »

Paste cu sos de spanac

Paste_cu_sos_de_spanacPaste cu sos de spanac din: paste late, sare, ceapa, usturoi, unt, spanac, supa, mascarpone, smantana, suc de lamaie, sare, piper, nucsoara si parmezan. Ingrediente: 400 g paste late sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura unt 300 g spanac 125 ml supa 250 g mascarpone 100 g smantana slaba 1 lingura suc…

Read more »

Carne cu ciuperci în sos cu verdeaţă

Carne_cu_ciuperci_în_sos_cu_verdeataCarne cu ciuperci în sos cu verdeaţă din: ciuperci, ceapa verde, carne pentru snitel, ulei, sare, piper, smantana, supa, patrunjel, unt si oua. Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete 1 legatura ceapa verde 4 bucati carne pentru snitel (a 160 g) 2 linguri ulei sare piper 200 g smantana 200 ml supa 1/2 legatura patrunjel 2…

Read more »

Supa de iaurt cu menta si castravete

Supa_de_iaurt_cu_menta_si_castraveteSupa de iaurt cu menta si castravete din: castravete, usturoi, iaurt, suc de lamaie, ulei de masline, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 castravete mediu 1 catel de usturoi 600 g iaurt sucul de la 1/2 lamaie 1 lingura cu ulei de masline 10-20 cl apa de la gheata 4 linguri cu menta proaspat tocata…

Read more »

Supa de broccoli

Supe_5Supa de broccoli din: fenicul, tija de telina, usturoi, broccoli, ceapa, ulei de masline, lapte degresat, sos de soia, otet de vin, sare si piper. Ingrediente: 80 g bulb fenicul 30 g tija de telina 2 catei de usturoi 500 g broccoli 1 ceapa 1 lingura cu ulei de masline 50 cl lapte degresat 1…

Read more »

Consome cu passatelli

Supe_3Consome cu passatelli din: supa de pasare, pesmet, parmezan, oua, nucsoara si piper. Ingrediente: 1,2 l supa de pasare (proaspata sau preparata cu un cub de concentrat de supa) sau supa de vaca (un rest de rasol) 50 g pesmet 70 g parmezan proaspat ras 2 oua 1 praf de nucsoara piper macinat   Mod…

Read more »

Supa de praz cu telina

Supe_1Supa de praz cu telina din: praz, telina, ceapa, morcovi, cartofi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 fire de praz 500 g telina 2 cepe mari 2 morcovi 300 g cartofi 2 linguri patrunjel tocat marunt sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-oîn cubulete. Tăiaţi prazul în rondele. Curăţaţi morcovii şi cartofii,…

Read more »

Supă ţărănească cu perişoare

Supa_taraneasca_cu_perisoareSupă ţărănească cu perişoare din: mazare, morcovi, telina, cartofi, ceapa, sare, piper, carne tocata, ou, pesmet, patrunjel si maghiran. Ingrediente: 1 ceaşcă mazăre uscată 3 morcovi ½ rădăcină de ţelină 3 cartofi 1 ceapă sare piper Perişoare: 1 ceapă 1 ou 400 g carne tocată 4 linguriţe pesmet pătrunjel maghiran   Mod de preparare: Se…

Read more »

Supa de iarna cu carne de vita

Supe_4Supa de iarna cu carne de vita din: legume, piept de vita, galbenusuri, cascaval, smantana, unt, patrunjel, ulei, hrean si sare. Ingrediente: 500 g legume (morsov, ceapa, telina, pastarnac) 750 g piept de vita 2 galbenusuri 1 00 g cascaval ras 2 linguri smantana 50 g unt 1 legatura patrunjel 50 ml ulei 1 lingura…

Read more »

Supă cremă de legume (varianta)

Supa_crema_de_legume.pngO reteta delicioasa de supa crema cu: morcov, telina, radacina de patrunjel, dovlecel, conopida, mazare, praz, fasole verde, ciuperci, smantana, unt, sare, piper, busuioc verde, paine alba. Ingrediente: un morcov o felie de ţelină o rădăcină de pătrunjel un dovlecel o conopidă mică 200 g mazăre un fir de praz 400 g fasole verde 200…

Read more »

Supa iahnie de fasole cu menta

Supa_iahnie_de_fasole.pngO reteta delicioasa de supa de iahnie cu:fasole alba boabe, ulei, sos de rosii, patrunjel, menta, sare, pudra de chili. Ingrediente: 2 căni cu fasole albă uscată (boabe) o jumătate de cană cu ceapă tocată o jumătate de cană cu ulei de măsline 2 linguri cu sos de tomate o lingură cu pătrunjel tocat o…

Read more »

Supa de castraveti murati

Supa_de_castraveti_muratiSupa de castraveti murati din: castraveti acri, morcovi, unt, faina, supa de pui, paste, smantana, marar, sare si piper. Ingrediente: 6 castrveti acri 3 morcovi 50 g unt o lingura faina un litru supa de pui din concentrat 150 g paste un pahar mic smantana o legatura marar sare piper   Mod de preparare: Se…

Read more »

Crema de morcov

Crema_de_morcovCrema de morcov din: morcovi, ceapa, chimen, patrunjel, ulei, crutoane si sare. Ingrediente: 1 kg morcovi 1 ceapa 2 lingurite chimen pisat 1 legatura patrunjel 500 ml ulei 200 g crutoane din paine prajita sare   Mod de preparare: Curatati ceapa şi morcovii, spălaţi-i, tăiati-i mărunt si căliti-i în ulei. Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi…

Read more »

Supa de iarna

Supe_3Supa de iarna din: cartofi, ciuperci, gulie, bacon, ceapa, smantana, unt, sare, piper si chimen. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g ciuperci 1 gulie de iarna 125 g bacon 3 cepe 125 ml smantana 1 lingura unt sare piper chimen   Mod de preparare: Căliţi ceapa, gulia şi ciupercile, tăiate mărunt, în unt. Adăugaţi 2…

Read more »

Supa cu taitei si carne de pui

Supa_cu_taitei_si_carne_de_puiSe toacă 1 ceapă și 2 căței de usturoi. Se curăță 1 ardei iute roșu; jumătate din el se toacă, cealaltă jumătate se taie fâșii. Se frământă 400 g carne tocată mixtă cu ceapă, usturoi, ardei iute tocat și sare. Cu mâinile umezite se modelează 20 de perișoare care se prăjesc de jur-împrejur în 1…

Read more »

Supa crema de pui cu porumb

Supa_crema_de_pui_cu_porumbSupa crema de pui cu porumb din: costita, ceapa, ulei, faina integrala, lapte degresat, supa limpede de pui, cartofi, porumb, friptura de pui, patrunjel si paine alba crocanta. Ingrediente: 100 g costita, taiata bucati 1 ceapa mare, taiata sferturi 2 linguri ulei 2 linguri faina integrala 250 ml lapte degresat 500 ml supa limpede de…

Read more »

Supa mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie

Supa_mexicana_de_cartofi_ardei_iute_si_lamaieSupa mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie din: ceapa, ulei, pasta de rosii, ardei iute, usturoi, chimen, cartofi, supa limpede de legume, zeama de lamaie, smantana, ulei aromatizat si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata sferturi 1 lingura ulei 1 lingura pasta de rosii 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat…

Read more »

Supa limpede de pui

Supa_limpede_de_puiSupa limpede de pui din: carcasa de pui, patrunjel, foaie de dafin, cimbru, morcov, ceapa, praz, telina si piper. Ingrediente: 1 carcasa de pui cateva fire de patrunjel 1 foaie de dafin sau cateva fire de cimbru 1 morcov, taiat felii 1 ceapa mare sau 1 fir de praz, taiat felii 2 codite de telina,…

Read more »

Supa gustoasa de ceapa

Supa_gustoasa_de_ceapaSupa gustoasa de ceapa din: unt, ceapa, faina, supa de vita, bagheta, branza gruyere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 60 g unt 400 g ceapa 1 ceasca faina 1 litru de supa de vita, fara sare 1/2 dintr-o bagheta 100 g branza Gruyere 160 ml de vin alb sare si piper   Mod de…

Read more »

Supa crema de rosii cu parmezan

Supa_crema_de_rosii_cu_parmezanSupa crema de rosii cu parmezan din: rosii, ceapa, ardei rosu, ceapa, sare, piper negru, ulei de masline, morcovi, busuioc verde, patrunjel verde, parmezan si crutoane. Ingrediente: un kg rosii 1-2 cepe 1-2 ardei rosu sare un praf piper negru 1-2 linguri ulei de masline 2 morcovi 3-4 frunze busuioc verde o legatura patrunjel verde…

Read more »

Supa limpede de legume

Supa_limpede_de_legumeSupa limpede de legume din: ceapa, foaie de dafin, telina, morcovi, praz, patrunjel, cimbru si piper. Ingrediente: 1 kg amestec de legume: 2 cepe, taiate in doua, 3 codite de telina, 2 morcovi, curatati, 1 fir de praz, taiat in doua 1 foaie de dafin patrunjel cimbru 1/2 lingurita piper   Mod de preparare: Ingredientele…

Read more »

Supa crema de telina cu crutoane

Supa_crema_de_telina_cu_crutoaneSupa crema de telina din: telina, cartofi, ceapa, patrunjel verde, marar verde, sare, piper, ulei de masline, boia dulce, usturoi si paine integrala. Ingrediente: 400 g telina 2-3 cartofi 2 cepe o legatura patrunjel vere o legatura marar verde sare piper 3 linguri ulei de masline o lingura boia dulce 3-4 catei de usturoi 300…

Read more »

Piept de pui cu sos de legume – aromat şi gustos

Piept_de_pui_cu_sos_de_legumePiept de pui cu sos de legume din: piept de pui, sare, piper, ulei, ceapa, usturoi, pasta de ardei, vin alb, dovlecel, ardei, seminte de fenicul, verdeata, rosii, supa si otet balsamic. Ingrediente: 1 kg piept de pui sare piper 2 linguri ulei 2 cepe 1 catel de usturoi 2 linguri pasta de ardei 200…

Read more »

Pui cu sos de tarhon

Pui_cu_sos_de_tarhonPui cu sos de tarhon din: ceapa, file de piept de pui, ulei, supa, cartofi, sare, broccoli, smantana, tarhon si piper. Ingrediente: 1 ceapa 4 bucati file de piept de pui (a 150 g) 1 lingura ulei 200 ml supa 750 g cartofi sare 450 g broccoli 100 ml smantana 2 linguri tarhon tocat piper…

Read more »

Supă de legume cu paste late

Supa_de_legume_cu_paste_lateSupă de legume cu paste late din: dovlecei, morcovi, ceapa, varza, unt, fasole, supa, paste late, sare, piper si curry. Ingrediente: 2 dovlecei dimensiuni medii 2 morcovi 1 ceapa medie 1/2 varza 2 linguri unt 450 g fasole congelata 1,5 l supa 300 g paste late sare piper 1/2 – 1 lingurita curry   Mod…

Read more »

Steak cu garnitura de cartofi

Steak_cu_garnitura_de_cartofiSteak cu garnitura de cartofi din: cartofi, unt, supa, carne de vita, ulei, sare, piper si rosii cherry. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingura unt 350 ml supa 4 bucati carne de vita (a 150 g) 1 lingura ulei sare piper 300 g rosii cherry   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi.…

Read more »

Supa de cartofi cu morcovi

Supa_de_cartofi_cu_morcoviSupa de cartofi cu morcovi din: cartofi, morcovi, supa, ceapa, usturoi, carne de vita, galbenus, pesmet, sare, piper, mustar si nucsoara. Ingrediente: 750 g cartofi 250 g mocovi 1,25 l supa 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 400 g carne de vita tocata 1 galbenus 1-2 linguri pesmet sare piper 1-2 lingurite mustar clasic…

Read more »

Supă de sfeclă cu carne de porc si smantana

Supa_de_sfecla_cu_carne_de_porc_si_smantanaSupă de sfeclă cu carne de porc si smantana din: carne de porc, ulei de masline, sfecla rosie, morcovi, varza alba, patrunjel si boia. Ingrediente: 400 g carne de porc slabă 4 linguri ulei de măsline 1 sfeclă roşie 2 morcovi 1 cub concentrat de vită ¼ varză albă 1 rădăcină de pătrunjel 1 linguriţă boia…

Read more »

Supă din seminţe de dovleac

Supa_din_seminte_de_dovleacSupă din seminţe de dovleac din: apa, seminte de dovleac, radacina de patrunjel, telina, ceapa, paste fainoase si sare. Ingrediente: 2 l apa 250 g seminte de dovleac neprajita, cu coaja 500 g morcovi 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1 ceapa 4 linguri paste fainoase de mici dimensiuni sare   Mod de preparare: Puneţi…

Read more »

Retete vegetariene: Supă de năut

Supa_de_nautSupă de năut din: naut, ulei, ceapa, morcovi, ghimbir, usturoi, supa de legume, amestec de mirodenii garam masala, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 conservă de năut (400 g) 1 lingură ulei 1 ceapă 2 morcovi 1 lingură ghimbir ras 1 căţel de usturoi 1 l supă de legume 1 linguriţă amestec de mirodenii Garam Masala…

Read more »

Supa cu taitei de casa

Supa_cu_taitei_de_casaSupa cu taitei de casa din: gaina, morcov, ceapa, patrunjel, pastarnac, cartofi, faina si ou. Ingrediente: 1 gaina 1 morcov mare 1 ceapa mare 1 patrunjel 1 pastarnac 1 cartofi pentru taitei: 250 g faina alba 1 ou   Mod de preparare: Pentru tăiţei, amestecă făina cu oul întreg şi un praf de sare. Frământă…

Read more »

Retete vegetariene: Supa de dovleac

Supa_de_dovleacSupa de dovleac din: dovleac, ceapa, supa de legume, faina, unt, oua, lapte, smantana, patrunjel verde, lamaie si sare. Ingrediente: 600 g dovleac 100 g ceapa 500 ml supa de legume 1 lingura faina 80 g unt 2 oua 200 ml lapte 100 ml smantana 1 legatura patrunjel verde 1 lamaie sare   Mod de…

Read more »

Paste cu smantana si spanac

Paste_cu_smantana_si_spanacPaste cu smantana si spanac din: ceapa, usturoi, unt, spanac, vin, nucsoara, supa, smantana, branza topita, parmezan, sare, piper, paste si papadie. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura de unt 200 g spanac (congelat) 125 ml vin alb nucsoara 350 ml supa (instant) 50 ml smantana 1 triunghi de branza topita 20…

Read more »

Friptură de porc în crustă cu garnitură de varza

Friptura_de_porc_în_crusta_cu_garnitura_de_varzaFriptură de porc în crustă cu garnitură de varza din: muschi de porc cu sorici, sare, piper, chimen, zarzavat, ceapa, supa, varza alba, unt si vin alb sec. Ingrediente: 1 kg muschi de porc cu sorici sare piper 2 lingurite chimen 1 legatura zarzavat de supa 2 cepe 400 ml supa 1 varza alba (circa…

Read more »

Paste bologneze cu vin roşu si carne tocată

Paste_bologneze_cu_vin_rosu_si_carne_tocataPaste bologneze cu vin roşu si carne tocată din:  ceapa, usturoi, morcov, carne tocata asortata, ulei de masline, vin rosu sec, bulion, supa, rosii pasate, sare, piper, oregano, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 morcov 500 g carne tocata asortata 2 linguri ulei de masline 100 ml vin rosu sec…

Read more »

Mâncărică de cartofi vegetariană, cu ceapă

Mâncarica_de_cartofi_vegetariana_cu_ceapaMâncărică de cartofi vegetariană, cu ceapă din: ceapa, usturoi, cartofi rosii, cartofi dulci, ulei, bulion, supa, boia iute, sare, smantana si patrunjel. Ingrediente: 300 g ceapa 2 catei de usturoi 800 g cartofi rosii 200 g cartofi dulci 2 linguri ulei 2 linguri bulion 500 ml supa boia iute sare 2 linguri smantana 2 linguri…

Read more »

Supa de dovlecei cu galuste

Supa_de_dovlecei_cu_galusteSupa de dovlecei cu galuste din: pesmet, lapte, faina, branza de vaci, galbenus, busuioc, sare, piper, dovlecei, supa de legume, vin alb si nucsoara. Ingrediente: 4 linguri pesmet 4 linguri lapte 1 lingura faina 100 g branza de vaci 1 galbenus 2 linguri busuioc tocat sare piper 600 g dovlecei 1,2 l supa de legume…

Read more »

Rulada de porc cu ciuperci

Rulada_de_porc_cu_ciuperci.pngO reteta delicioasa de rulada cu:carne de porc, ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb, cascaval, sunca de porc, unt, ulei, vin, supa, sare, piper. Ingrediente: 800g muşchi file de porc, bucată întreagă 300g ciuperci 1 ceapă 2 căţei de usturoi 10ml vin alb 20g caşcaval 40g şuncă de porc 20gunt 100mlulei 200ml vin apă sau supă…

Read more »

Supa de mere cu crutoane

Supa_de_mere_cu_crutoaneSupa de mere cu crutoane din: ardei grasi, castraveti, ceapa, usturoi, slaninuta, mere, untura, boia dulce, supa, sare, piper, paine, unt, smantna, si rondele de ceapa ciorii. Ingrediente: 100 g ardei grasi rosii 100 g ardei grasi verzi 100 g castraveti 1 ceapa 1 catel de usturoi 40 g slaninuta impanata afumata 250 g mere…

Read more »

Supa de pui cu legume si menta

Supa_de_pui_cu_legume_si_mentaSupa de pui cu legume si menta din: rosie, ceapa verde, telina, morcov, ceapa, ulei, piept de pui, supa de legume, pasta, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper, boia si menta. Ingrediente: 1 rosie 2 cepe verzi 250 g telina 1 morcov 1 ceapa 1 lingura ulei 300 g piept de pui 1,5…

Read more »

Supa din maruntaie de pui

Supa_din_maruntaie_de_puiSupa din maruntaie de pui din: maruntaie de pui, zarzavat, ceapa, unt, faina, smantana, piper boabe, foaie dafin, galbenus, sare, apa si patrunjel verde. Ingrediente: maruntaie de la 2 pui 1 legatura zarzavat 1 ceapa 1 lingurita unt 1 lingura faina 100 g smantana piper boabe 1 foaie dafin 1 galbenus sare 2 l apa…

Read more »

Supă de legume cu orez

Supa_de_legume_cu_orezSupă de legume cu orez din: morcovi, ceapa alba, praz, mazare, cartofi, orez, ulei, ardei iute, ardei capia, telina, usturoi, ghimbir, frunza de dafin, salvie, patrunjel, iaurt, sare si piper. Ingrediente: doi morcovi doua cepe albe un fir de praz 250 g mazare 4 cartofi 50 g orez 100 ml ulei un ardei iute doi…

Read more »

Supa de conopida cu mere

Supa_de_conopida_cu_mereSupa de conopida cu mere din: conopida, mere acrisoare, unt, faina, lapte, supa de faina, smantana, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 2-3 mere acrisoare 100 g unt 2 linguri faina 500 ml lapte 100 ml supa de gaina sau de zarzavat 200 ml smantana 1 legatura patrunjel vede sare piper  …

Read more »

Supa de vacuta cu taitei

Supa_de_vacuta_cu_taiteiSupa de vacuta cu taitei din: piept de vaca, ceapa, morcovi, radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, taitei, patrunjel verde, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 rasol sau 800 g piept de vaca 1 ceapa 2 morcovi mari 1 radacina de pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 radacina de telina potrivita 200…

Read more »

Supă-cremă de cartofi cu andive

Supa_crema_de_cartofi_cu_andiveSupă cremă de cartofi cu andive din: cartofi, ceapa, ulei, supa de legume, ardei iute, andive, smantana, sare, piper, sunca si ceapa ciorii. Ingrediente: 250 g cartofi albi 2 cepe 1 lingura ulei 500 ml supa de legume 1 ardei iute 200 g andive 200 ml smantana sare piper 50 g sunca 2 linguri rondele…

Read more »

Retete de post: Supa de legume

Supa_de_legumeSupa de legume din: morcovi, cartofi, ceapa, ardei gras, paste, ulei, verdeata si sare. Ingrediente: 2 morcovi 4 cartofi 2 cepe 2 ardei grasi 100 g paste fara ou 2 linguri ulei verdeata sare   Mod de preparare: Toate legumele se spală, se curăţă si se taie cât mai mărunt. O oală cu doi litri…

Read more »

Supa de crap

Supa_de_crapSupa de crap din: coada de crap, capul unui crap, rosii in bulion, bulion, ardei, ceapa, cub concentrat de legume si verdeata. Ingrediente: coada si capul unui crap 3 rosii in bulion 2 linguri bulion 6 ardei 2 cepe un cub concentrat de legume verdeata dupa gust   Mod de preparare: In apă clocotită se…

Read more »

Supa de varza de Bruxelles cu rasol de vita

Supa_de_varza_de_Bruxelles_cu_rasol_de_vitaSupa de varza de Bruxelles cu rasol de vita din: ceapa, morcovi, telina, patrunjel, praz, ulei, apa, sare, foid ed afin, boabe de ienibahar, boabe de piper, fulgi de mei, varza de bruxelles si rasol de vita. Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 100 g țelină 100 g rădăcină de pătrunjel 100 g praz 2 linguri…

Read more »

Supa cu ciuperci si paste

Supa_cu_ciuperci_si_pasteSupa cu ciuperci si paste din: ciuperci, morcovi, ceapa,  telina, patrunjel, ulei, fusilli, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 3-4 morcovi 2 cepe o telina patrunjel ulei 200 g fusilli sare piper   Mod de preparare: Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi ulei. După ce au fiert, se scot şi…

Read more »

Plachie de crap cu smantana

Plachie_de_crap_cu_smantanaPlachie de crap cu smantana din: ardei grasi, rosii, ceapa, kaizer afumat, untura, boia dulce, sare, piper alb, supa, fule de crap, suc de lamaie, smantana si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ardei grasi asortati 700 g rosii 150 g ceapa 50 g kaizer afumat 2 linguri untura 1 lingurita boia dulce sare piper alb 400…

Read more »

Supa a la grec

Supa_a_la_grecSupa a la grec din: pui, ceapa, ardei, sare, telina, patrunjel, pastarnac, morcovi, boabe de piper, unt, ou, zeama de lamaie, patrunjel si faina. Ingrediente: un pui 1-2 cepe 2 ardei sare o telina radacina si frunze o radacina patrunjel un pastarnac 2 morcovi 3-4 boabe de piper piper macinat 50 g unt un ou…

Read more »

Supa crema de cartofi cu patrunjel

Supa_crema_de_cartofi_cu_patrunjelSupa crema de cartofi cu patrunjel din: cartofi, unt, lapte, galbenusuri, sare si patrunjel. Ingrediente: 5 cartofi 1 lingura de unt 250 ml lapte 2 galbenusuri sare patrunjel   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi în prealabil de coajă se taie cubuleţe şi se fierb într-un litru de apă cu puţină sare, până când se înmoaie.…

Read more »

Supă cu broccoli şi carpaccio

Supa_cu_broccoli_si_carpaccio.pngO reteta delicioasa de supa cu:broccoli, carapaccio, sunca de porc afumata, rosii galbene, morcovi, ceapa, ardei gras, ulei, cimbru, sare, piper, smantana, iaurt.   Ingrediente: 500 g broccoli 300 g carapaccio 100 g şuncă de porc afumată 400 g roşii gal­bene doi morcovi o ceapă doi cartofi un ardei gras 50 ml ulei de floarea-soarelui…

Read more »

Supa crema de ciuperci in paine

Supa_crema_de_ciuperci_in_paineSupa crema de ciuperci in paine din: ceapa, patrunjel, telina, cartofi, ciuperci, apa, paine graham, ulei, sare, piper, patrunjel, chimen si frunze de salata. Ingrediente: 2 cepe mari 1 radacina de patrunjel 1 telina potrivita 4 cartofi mari 300 g ciuperci proaspete 3 l apa 4 painici graham ulei sare piper patrunjel 1 lingurita rasa…

Read more »

Supa deasa de legume

Supa_deasa_de_legumeSupa deasa de legume din: ardei gras, fasole verde, morcov, ceapa, telina, broccoli, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: una ardei gras verde un ardei gras rosu 200 g fasole verde un morcov o ceapa mare o ramurica telina cateva buchetele broccoli cateva fire de patrunjel 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Toate legumele…

Read more »

Salată de sfeclă roşie cu coaja de portocala si miez de nuca

Salata_de_sfecla_rosie_cu_coaja_de_portocala_si_miez_de_nucaSalată de sfeclă roşie cu coaja de portocala si miez de nuca din: sfecla rosie, sare, ceapa, otet de mere, supa, piper, ulei de nuci, portocale, salata verde si nuci. Ingrediente: 400 g sfecla rosie sare 2 cepe 5 linguri otet de mere 100 ml supa piper 5 linguri ulei de nuci 2 portocale 300…

Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Iunie 2, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: