RSS

Retete pentru tine #33

19 Iun

Retete:

Reteta zilei: Supa crema de creveti cu praz

19 June 2013
Reteta_zilei_Supa_crema_de_creveti_cu_praz_03Supa crema de creveti cu praz din: creveti decorticati, supa de fructe de mare, ulei de masline, praz, usturoi, piper cayenne, coniac, sherry, faina, smantana, pasta de tomate, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg creveti decorticati 4 cesti supa de fructe de mare 3 linguri de ulei de masline 2 cesti de praz tocat 1…

Read more »

Prajitura cu crema de whiskey

19 June 2013
Prajitura_cu_crema_de_whiskeyPrajitura cu crema de whiskey din: unt, ciocolata neagra, zahar praf, zahar brun, cacao, crema de whiskey, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, oua, ciocolata neagra, frisca, sare, unt nesarat. Ingrediente: blatul: 150 g unt 100 g ciocolata neagra 100 g zahar praf 100 g…

Read more »

Orez cu dovlecei si rosii

19 June 2013
Orez_cu_dovlecei_si_rosiiOrez cu dovlecei si rosii din: orez, morcov, dovlecel, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, suc de rosii. Ingrediente: 1 cana orez cu bobul lung 1 morcov mic 1/2 dovlecel mic 1 ceapa mica 1 catel de usturoi tocat sare piper 2 linguri ulei 1-2 cesti…

Read more »

Supa de usturoi cu patrunjel si crutoane

19 June 2013
Supa_de_usturoi_cu_patrunjel_si_crutoaneSupa de usturoi cu patrunjel si crutoane din: usturoi, usturoi verde, cartofi, ceapa, telina, apa, sare, piper, ulei, faina. Ingrediente: 3 capatani de usturoi 2 fire de usturoi verde 2 cartofi 1 ceapa medie o telina mica 1 l apa sau supa de zarzavat sare…

Read more »

Gnocchi cu ceapa verde si ricotta

19 June 2013
Gnocchi_cu_ceapa_verde_si_ricottaGnocchi cu ceapa verde si ricotta din: oua, ricotta, parmezan, faina, ceapa verde, sare, piper, unt, smantana, branza cu mucegai, prosciutto, ceapa verde. Ingrediente: 2 oua de marime medie 750 g ricotta proaspata 185 g parmezan ras 115 faina simpla 60 g ceapa verde (coditele)…

Read more »

Pachetele calde cu ficatei

19 June 2013
Pachetele_calde_cu_ficateiPachetele calde cu ficatei din: aluat, ficatei, smantana, oua, mustar, faina, ulei, patrunjel, condiment din legume uscate, piper, sare. Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 500 g ficatei 100 g smantana 2 oua 1 lingurita mustar 2 linguri faina 50 ml ulei 1 legatura patrunjel…

Read more »

Orez cu ceapa verde

19 June 2013
Orez_cu_ceapa_verdeOrez cu ceapa verde din: orez, ceapa verde, ulei de masline, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 cana de orez 3-4 cepe verzi (mai mari) ulei de masline marar sare piper   Mod de preparare: Se taie ceapa rondele şi se căleşte câteva minute în uleiul…

Read more »

Supa de salata

19 June 2013
Supa_de_salataSupa de salata din: capatani de salata, ceapa, orez, ulei, sare. Ingrediente: 4 capatani de salata verde 3 cepe o ceasca de orez ulei sare   Mod de preparare: Salata se spală bine, se taie fâşii. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se înăbuşe…

Read more »

Cocktail de capsuni

19 June 2013
Cocktail_de_capsuniSe taie în sferturi 300 g căpşuni şi se amestecă împreună cu 1 lingură de miere, 1 lingură oţet balsamic, 8 cuburi de gheaţă pisate şi puţină apă minerală. Se pune în pahare şi se completează cu apă minerală.

Read more »

Salata de macrou cu cartofi si ceapa verde

19 June 2013
Salata_de_macrou_cu_cartofiSalata de macrou cu cartofi din: cartofi, fileuri de macrou afumat, cepe verzi, sfecla rosii, marar, ulei de masline, zeama de lamaie, coaja de lamaie, seminte de chimen. Ingrediente: 175 g de cartofi noi mici 200 g fileuri de macrou afumat, cu pielea indepartata 4…

Read more »

Ochiuri cu legume şi ciuperci

19 June 2013
Ochiuri_cu_legume_si_ciuperciOchiuri cu legume şi ciuperci din: ciuperci, ceapa, patrunjel verde, ardei, rosii, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete sau din conserva 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde 1 ardei 2 rosii 4 oua sare piper 30 ml ulei   Mod de preparare:…

Read more »

Retete internationale: Gozleme

19 June 2013
GozlemeGozleme din: foaie de placinta, telemea de oaie, spanac, lapte, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g foaie de placinta Yufka 250 g telemea de oaie 500 g spanac proaspat 2-3 linguri lapte 1 legatura marar 3-4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Omletă cu cremă de brânză şi zmeură

19 June 2013
Omleta_cu_crema_de_brânza_si_zmeuraOmletă cu cremă de brânză şi zmeură din: oua, smantana, branza de vaci, zahar, zmeura, zahar pudra, sare. Ingrediente: 2 oua 4 linguri smantana lichida pentru gatit 100 g branza proaspata de vaci 1 lingrua zahar 250 g zmeura 1 lingura zahar pudra 1 praf…

Read more »

Reteta zilei: Salata calda cu legume si bacon

19 June 2013
Salata_calda_cu_legume_si_bacon_06Salata calda cu legume si bacon din: varza de bruxelles, bacon, ceapa, usturoi, ciuperci, supa de pui, sos de soia, ulei de masline.   Ingrediente: 3 cesti varza de bruxelles, clatite, taiate in jumatati 5 felii de bacon, taiat 1 ceapa, tocata 2 catei de…

Read more »

Supa de rosii cu taitei

19 June 2013
Supa_de_rosii_cu_taiteiSupa de rosii cu taitei din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, supa de legume, taitei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg rosii coapte 2 cepe mici 3 catei de usturoi 200 ml ulei 1,5 l supa de legume 200 g taitei sare piper patrunjel   Mod…

Read more »

Bruschete cu pasta de telina

19 June 2013
Bruschete_cu_pasta_de_telinaBruschete cu pasta de telina din: telina, rosii, patrunjel verde, miez de nuca, usturoi, drojdie inactiva, sare, piper, ulei extravirgin de masline, bagheta. Ingrediente: 1 telina mica 2 rosii de dimensiune mijlocie 1 legatura paturnjel verde 100 g miez de nuca 1-2 catei de usturoi…

Read more »

Tarta crocanta cu zmeura

19 June 2013
Tarta_crocanta_cu_zmeuraTarta crocanta cu zmeura din: faina, midagle, sare, zahar, zahar vanilat, unt, ou, amidon, zahar, lapte, galbenusuri, suc de lamaie, zmeurata, zmeura. Ingrediente: blat: 150 g faina 50 g migdale macinate 1 praf sare 40 g zahar 1 lingura zahar vanilat 100 g unt rece…

Read more »

Salată de fasole boabe cu peste

19 June 2013
Salata_de_fasole_boabe_cu_pesteSalată de fasole boabe cu peste din: fasole boabe, peste, ceapa rosie, sare, ulei. Ingrediente: o cutie mare fasole boabe conservata o cutie peste in ulei sau suc propriu 2 cepe mari rosii sare o lingurita ulei   Mod de preparare: Fasolea se scurge de…

Read more »

Musaca de vinete cu soia

19 June 2013
Musaca_de_vinete_cu_soiaMusaca de vinete cu soia din: vinete, soia granulata, rosii, ceapa, ciuperci, ulei de masline, cimbru, sare, ierburi aromatice, cascaval de post. Ingrediente: 3 vinete potrivite soia granulata (200 g) 5-6 rosii 3 cepe potrvite 200 g ciuperci ulei de masline cimbru sare ierburi aromatice…

Read more »

Pastă de brânză cu ouă

19 June 2013
Pasta_de_brânza_cu_ouaPastă de brânză cu ouă din: oua, unt, sare, piper, zeama de lamaie, mustar, marar verde, branza de bivolita, smantana, ceapa verde. Ingrediente: 4 oua 2 linguri unt sau margarina tartanabila sare piper zeama de la 1 lamaie 1 lingura mustar 1 lingurita marar verde…

Read more »

Retete simple: Mazare batuta

19 June 2013
Retete_1Mazare batuta din: boabe de mazare, ulei, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 700 g boabe de mazare 200 ml ulei 1 ceapa medie sare piper   Mod de preparare: Puneţi mazărea spălată la fiert într-o oală cu apă rece, la foc mic. După ce a fiert,…

Read more »

Tartine cu branza si somon

19 June 2013
Tartine_cu_branza_si_somonTartine cu branza si somon din: paine toast, branza dulce, file de somon afumat, smantana, gelatina, marar, piper alb, sare de mare. Ingrediente: 6 felii paine toast integrala 500 g branza dulce 250 g file de somon afumat 2 linguri smantana cu continut redus de…

Read more »

Reteta zilei: Cocktail Mojito cu fructe kumquat

19 June 2013
Cocktail _Mojito_cu_fructe_kumquat_04Mojito cu fructe kumquat din: rom alb, limeta, sirop, kumquat, frunze de menta, gheata.   Ingrediente: rom alb ½ suc de limeta ½ pahar sirop simplu 3-4 kumquat 8-12 frunze de menta Cuburi de gheata   Mod de preparare: Amestecati romul, sucul de limeta si…

Read more »

Salata de orez cu stafide si muguri de pin

19 June 2013
Salata_de_orez_cu_stafide_si_muguri_de_pinSalata de orez cu stafide si muguri de pin din: orez, stafide, muguri de pin, frunze de salata, ulei, sare, suc de lamaie. Ingrediente: 150 g orez cu bob rotund 200 g stafide 150 g muguri de pin cateva frunze de salata ulei pentru salata…

Read more »

Supa de praz cu cartofi si crutoane

19 June 2013
Supa_de_praz_cu_cartofi_si_crutoaneSupa de praz cu cartofi si crutoane din: cartofi, morcov, patrunjel, telina, praz, ulei, crutoane. Ingrediente: 0,4 kg cartofi 1 morcov 1 patrunjel 1 telina 1 fir de praz 2 linguri ulei crutoane   Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul în apă cu sare, mai…

Read more »

Prajitura cu ciocolata neagra si alba

19 June 2013
Prajitura_cu_ciocolata_neagra_si_albaPrajitura cu ciocolata neagra si alba din: oua, zahar, faina, cacao, frisca lichida, ciocolata neagra, unt, faina. Ingrediente: pentru aluat: 5 oua 150 g zahar 135 g faina 15 g cacao pentru crema: 200 ml frisca lichida 200 g ciocolata neagra pentru decor: 100 g…

Read more »

Aperitiv cu branza si piper

19 June 2013
Aperitiv_cu_branza_si_piperAperitiv cu branza si piper din: branza dulce, telemea, smantana, telina, sunca de praga, boabe de piper verde, sare. Ingrediente: 300 g branza dulce 200 g telemea 100 g smantana 1 telina de dimensiune medie 12 felii subtiri sunca de Praga 2 linguri boabe de…

Read more »

Painici umplute cu ciulama

19 June 2013
Painici_umplute_cu_ciulama.pngO reteta delicioasa de painici cu: faina, drojdie, zahar, chimen, coriandru, sare, unt, oua, piper, piept de pui, ceapa, morcovi, smantana, sare. Ingrediente: 500 g faina 1 pliculet drojdie uscata 1 lingura cu zahăr 1 vârf de cuţit cu chimen măcinat 1 vârf de cuţit…

Read more »

Reteta zilei: Gem de cirese cu vanilie

18 June 2013
Gem_de_cirese_cu_vanilie_03Gem de cirese cu vanilie din: cirese, zahar, suc de lamaie, unt, esenta de vanilie.   Ingrediente: 1 kg cirese spalate, tocate 2 cani de zahar ½ ceasca suc de lamaie ½ lingurita de unt 1 lingura esenta de vanilie   Mod de preparare: Intr-o…

Read more »

Salata de rucola cu muschi de porc

18 June 2013
Salata_de_rucola_cu_muschi_de_porcSalata de rucola cu muschi de porc din: frunze de rucola, muschi de porc, rosii, castravete, iaurt, sare, piper. Ingrediente: frunze de rucola 300 g muschi de porc 2 rosii mari sau 4-5 mari un castravete un pahar mic de iaurt sare piper   Mod…

Read more »

Supa de dovlecei cu morcovi

18 June 2013
Supa_de_dovlecei_cu_morcoviSupa de dovlecei cu morcovi din: dovlecei, ceapa verde, ceapa, morcovi, pastarnac, rosii, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 dovlecei medii 2 fire ceapa verde 1 ceapa mica 2 morcovi 1 pastarnac 2 rosii mici 2 linguri de ulei marar sare piper   Mod de…

Read more »

Prăjitură la tavă cu zmeură şi mascarpone

18 June 2013
Prajitura_la_tava_cu_zmeura_si_mascarponePrăjitură la tavă cu zmeură şi mascarpone din: unt, baton de vanilie, oua, zahar, mascarpone, faina, praf de copt, migdale, coaja de lamaie, zmeura. Ingrediente: 150 g unt 1 baton de vanilie 4 oua 225 g zahar 250 g mascarpone 250 g faina 3 lingurite…

Read more »

Salata de ardei copti cu ceapa rosie si patrunjel

18 June 2013
Salata_de_ardei_copti_cu_ceapa_rosie_si_patrunjelSalata de ardei copti cu ceapa rosie si patrunjel din: ardei gras, ceapa rosie, pasta de romate, usturoi, suc de lamaie, patrunjel, chili, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 ardei grasi 1 ceapa rosie mare 150 ml pasta de tomate 1 catel de usturoi o lingura…

Salata de ardei copti cu ceapa rosie si patrunjel

18 June 2013
Salata_de_ardei_copti_cu_ceapa_rosie_si_patrunjelSalata de ardei copti cu ceapa rosie si patrunjel din: ardei gras, ceapa rosie, pasta de romate, usturoi, suc de lamaie, patrunjel, chili, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 ardei grasi 1 ceapa rosie mare 150 ml pasta de tomate 1 catel de usturoi o lingura suc de lamaie 1/2 legatura de patrunjel 1/2 lingurita chili…

Read more »

Carne de miel cu naut si grau

18 June 2013
Carne_de_miel_cu_naut_si_grauCarne de miel cu naut si grau din: grau, pasta de ardei dulce, ceapa, carne de miel, naut, unt, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g grau 3 linguri pasta de ardei dulce 2 cepe 800 g carne de miel 150 g naut 50 g unt 5 linguri ulei de masline sare piper  …

Read more »

Rulouri de dovlecei cu pastă de brânză

18 June 2013
Retete_1Rulouri de dovlecei cu pastă de brânză din: dovlecei, branza de capra, smantana, marar, sare, piper. Pentru decor, puteţi înfige în fiecare rulou o scobitoare cu o măslină verde umplută cu gogoşar roşu. Ingrediente: 3 dovlecei 250 g branza proaspata de vaci 100 g branza de capra 100 g smantana 1 legatura marar sare piper…

Read more »

Ruladă de zmeură cu blat de pandispan

18 June 2013
Rulada_de_zmeura_cu_blat_de_pandispanRuladă de zmeură cu blat de pandispan din: oua, sare, zahar, faina, cacao, amidon, zmeura, zahar pudra, suc de lamaie, branza de vaci, frisca, zahar vanilat, intaritor de frisca. Ingrediente: blat de pandispan: 4 oua 1 praf sare 125 g zahar 80 g faina 40 g cacao 40 g amidon in plus: 500 g zmeura…

Read more »

Salata couscous cu masline si busuioc

18 June 2013
Salata_couscous_cu_masline_si_busuiocSalata couscous cu masline si busuioc din: couscous, rosii, branza tofu, masline negre, muguri de pin, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 1 ceasca couscous 2 rosii sau echivalentul in rosii uscate 50 g branza tofu 50 g masline negre taiate rondele 30 g muguri de pin 3 linguri de ulei…

Read more »

Musaca de cartofi cu soia si cimbru

18 June 2013
Musaca_de_cartofi_cu_soia_si_cimbruMusaca de cartofi cu soia si cimbru din: cartofi, granule de soia, ceapa, ulei, suc de rosii, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g granule soia 2 cepe 8 linguri cu ulei 2-3 linguri cu suc de rosii sare piper cimbru   Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert…

Read more »

Supa de visine cu ceapa si smantana

18 June 2013
Supa_de_visine_cu_ceapa_si_smantanaSupa de visine cu ceapa si smantana din: visine, faina, ceapa, smantana, supa de pui, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g visine fara samburi 1 lingura faina 1 ceapa 150 ml smantana 400 ml supa de zarzavat sau de pui 1 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o…

Read more »

Reteta zilei: Curry de cartofi cu oua si ceapa

18 June 2013
Curry_de_cartofi_cu_oua_si_ceapa_09Curry de cartofi cu oua si ceapa din: cartofi, ceapa, ulei de masline, sare, pudra de curry, oua, sare, piper.   Ingrediente: 2 kg cartofi fierti, raciti și taiati 1 ceapa, tocata 3 linguri ulei de masline ½ lingurița de sare 1 lingura de pudra de curry 3 oua, batute sare și piper dupa gust…

Read more »

Painici umplute cu pasta de naut

18 June 2013
Painici_umplute_cu_naut.pngO reteta delicioasa de painici cu:naut, pasta de susan, ulei de masline, chimen, usturoi, patrunjel, faina, zahar, drojdie, apa calduta, sare. Ingrediente: 400 g năut 1 lingură cu pastă de susan 2 linguri cu ulei de măsline 1/2 linguriţă cu chimen 2-3 căţei de usturoi pătrunjel Ingrediente aluat: 500 g făină 2 linguri cu ulei…

Read more »

Crochete delicioase de cartofi

18 June 2013
Crochete_de_cartofi.pngO reteta delicioasa de crochete cu: cascaval, cartofi, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g cascaval ras 3 cartofi mari 3 oua 4 linguri faina 2 linguri cu pesmet ulei sare piper Mod de preparare: Spală bine cartofii şi pune-i la fiert, în coajă, cu un praf de sare. După ce s-au fiert,…

Read more »

Mingii de risotto

18 June 2013
Mingii_de_risottoMingii de risotto din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei, orez, oregano, supa de legume, vin alb sec, cascaval de post, busuioc. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 ceapa medie taiata cubulete 1 catel de usturoi zdrobit 1/2 ardei rosu taiat cubulete 150 g orez 1 lingurita de oregano uscat 400 ml zeama de…

Read more »

Clatite cu dovlecel si umplutura de branza

18 June 2013
Clatite_cu_dovlecel_si_umplutura_de_branzaClatite cu dovlecel si umplutura de branza din: dovlecel, oua, lapte, faina, sare, marar, unt, ulei, cascaval. Ingrediente: 1 dovlecel de dimensiune medie 2 oua 200 ml lapte 1 cescuta faina sare piper 1 legatura mica marar 1 lingurita unt 3 linguri ulei pentru tigaie 200 g branza sau cascaval ras   Mod de preparare:…

Read more »

Cartofi la cuptor cu ceapa verde si cascaval

18 June 2013
Cartofi_la_cuptor.pngO reteta delicioasa de cartofi cu:ceapa verde, cascaval, oua, smantana, smantana, pasta de tomate, unt, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi mai mici 1 legătură de ceapă verde 300 g caşcaval 2 ouă 100 g smântână 2 linguriţe cu pastă de tomate 1 lingură cu unt sare   Mod de preparare: Spală bine cartofii şi pune-i…

Read more »

Mingii aromate

18 June 2013
Mingi_aromate.pngO reteta delicioasa de mingi aromate cu: branza de vaci, gorgonzola, branza feta, struguri, patrunjel, sare. Ingrediente:  300 g brânză de vaci 100 g gorgonzola 200 g brânză feta 1 ciorchine de struguri 2 legături de pătrunjel sare   Mod de preparare: Trece brânza de vaci, gorgonzola şi feta printr-o sită. Amestecă energic şi potriveşte…

Read more »

Reteta zilei: Dovlecei crocanti

18 June 2013
Dovlecei_crocanti_07Dovlecei crocanti din: dovlecei, oua, pesmet, parmezan, oregano, busuioc, boia de ardei, sare, piper.   Ingrediente: 3 dovlecei, taiati sub forma de bețe 2 oua 2/3 cana pesmet 2/3 cana parmezan ras 1 lingura oregano uscat 1 lingura de busuioc uscat 1 lingurita boia de ardei Sare si piper   Mod de preparare: Se incalzeste…

Read more »

Painici in straturi

18 June 2013
Painici_in_straturi.pngO reteta delicioasa de painici cu: sunca, ardei copt, branza, zacusca, spanac, ou, susan, faina, oua, drojdie, apa, zahar, sare, ulei. Ingrediente: 300 g şuncă 1 borcan cu ardei copt 200 g brânză telemea 1 borcan cu zacuscă 300 g spanac 1 gălbenuş susan Ingrediente aluat: 500 g făină 3 ouă 1 pliculeţ cu drojdie…

Read more »

Supa crema cu branza

18 June 2013
Supa_crema_cu_branza.pngO reteta delicioasa de supa crema cu:cartofi, telina, radacina de patrunjel, conopida, broccoli, ceapa, morcov, smantana, branza telemea, lapte, sare. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 conopidă mai mică 1 broccoli mic 1 ceapă 1 morcov 200 g smântână 300 g brânză telemea 1 ceşcuţă cu lapte sare   Mod…

Read more »

Frigarui din carne de miel cu salata

18 June 2013
Frigarui_din_carne_de_miel_cu_salataFrigarui din carne de miel cu salata din: carne tocata de miel, lamai, masline verzi, patrunjel, ras el hanout, ulei, iaurt, salata, lipii, rosii, ceapa rosie, menta, zeama de lamaie, zahar. Inrgediente: 500 g carne tocata de miel 2 lamai mici murate sau 1 mare, cu partea moale si semitnele indepartate, iar restul tocat 10 masline…

Read more »

Supa de ceapa cu crutoane de paine

18 June 2013
Supa_de_ceapa_cu_crutoane_de_paineSupa de ceapa cu crutoane de paine din: ceapa uscata, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,35 kg ceapa uscata 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri ulei patrunjel   Mod de preparare: Se pun la fiert ceapa, felina, păstârnacul, ardeiul gras şi…

Read more »

Negresa cu crema

18 June 2013
Negresa_cu_cremaNegresa cu crema din: ciocolata, unt, oua, zahar, esenta de vanilie, faina, sare, ciocolata menaj, unt. Ingrediente: pentru aluat: 200 g ciocolata 50 g unt 2 oua 100 g zahar cateva picaturi esenta de vanilie 75 g faina un praf sare pentru crema: 100 g ciocolata menaj 50 g unt   Mod de preparare: Pentru…

Read more »

Rulouri cu sunca de curcan

18 June 2013
Rulouri_cu_sunca_de_curcanRulouri cu sunca de curcan din: sunca de curcan, orez, porumb, mazare, ananas, morcov, gogosari, lamaie, miere, maioneza dietetica, iaurt natural, rondele de masline, sare, piper, curry si boia de ardei iute. Ingrediente: 12 felii sunca de curcan 250 g orez cate 200 g porumb, mazare si cubulete de ananas din conserva 1 morcov mare…

Read more »

Painici umplute cu oua si carnati

18 June 2013
Painici_umplute_cu_oua_si_carnati.pngO reteta delicioasa de painici cu:carnati, oua, sos de rosii, drojdie, ulei, apa, lapte, faina, sare. Ingrediente: 500 g cârnaţi 6 ouă 4 linguri cu sos de roşii Ingrediente aluat: 25 g drojdie 30 ml ulei 150 ml apă 150 ml lapte 500-550 g făină 1 linguriţă cu sare Mod de preparare: Frământă toate ingredientele…

Read more »

Supa crema de sparanghel cu patrunjel

18 June 2013
Supa_crema_de_sparanghel_cu_patrunjelSupa crema de sparanghel cu patrunjel din: sparanghel verde, ulei de masline, ceapa, cartof, supa de legume, ceapa, morcov, ardei, pastarnac, telina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 manunchi sparanghel verde 4 linguri ulei de masline 2 cepe medii, taiate marunt 1 cartof potrivit, curatat si taiat felii 1,5 litri supa de legume o ceapa 1 morcov…

Read more »

Reteta zilei: Salata de pepene cu castravete si frunze de menta

18 June 2013
Salata_de_pepene_cu_castravete_si_frunze_de_menta_08Salata de pepene cu castravete si frunze de menta din: pepene galben, pepene verde, castravete, limeta, frunze de menta. Ingrediente: 1 pepene galben, taiat bucati 1 pepene verde, taiat bucati 1 castravete, taiat felii subțiri 1 limeta 1/2 ceasca frunze proaspete de menta, rupte   Mod de preparare: Adauga pepenele si castravetii intr-un castron mare.…

Read more »

Mancare de mazare cu cartofi si morcovi

18 June 2013
Mancare_de_mazare_cu_cartofi_si_morcoviMancare de mazare cu cartofi si morcovi din: mazare, morcovi, cartofi, ceapa, pasta de rosii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g de mazare boabe proaspata sau congelata 1-2 morcovi 2 cartofi 1 ceapa 2 lingurita pasta de rosii 2-3 linguri de ulei sare piper marar sau patrunjel   Mod de preparare: Ceapa tocată şi…

Read more »

Somon înăbuşit cu sos de mărar

18 June 2013
Somon_înabusit_cu_sos_de_mararSomon înăbuşit cu sos de mărar din: somon, ceapa verde, marar, supa de peste, condiment pentru peste, vermut, smantana, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 800 g somon (o bucata medie) 1 fir de ceapa verde (partea alba) 2 legaturi marar 200 ml supa de peste (din 1/2 cub condiment) 1 lingura amestec condiment pentru…

Read more »

Mancare de mazare cu patrunjel

18 June 2013
Mancare_de_mazare_cu_patrunjelMancare de mazare cu patrunjel din: mazare, ceapa verde, bulion, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g mazare boabe curatate 2 cepe verzi 1 lingura bulion 2 linguri de ulei 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie mărunt si se căleşte în ulei. Se adaugă mazărea spălata şi…

Read more »

Supa rapida cu mei

18 June 2013
Supa_rapida_cu_meiSupa rapida cu mei din: mei, supa degresata de pasare, sare, piper, boia dulce, morcov, radacina de patrunjel, patrunjel verde, seminte de chimen, ceapa, ulei. Ingrediente: 200 g mei decorticat 2 1/2 l apa sau supa degresata de pasare sare piper boia dulce 1 morcov mare 1 radacina de patrunjel 1 legatura patrunjel verde 1…

Read more »

Tarta cu spanac si oua de prepelita

18 June 2013
Tarta_cu_spanac_si_oua_de_prepelitaTarta cu spanac si oua de prepelita din: faina, unt, ou, praf de copt, sare, spanac, usturoi, branza de capra, oua de prepelita, busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 50 g unt 1 ou 1 lingurita praf de copt sare pentru umplutura: 250 g spanac oparit 4 catei de usturoi 100 g branza de…

Read more »

Cum se prepara Friptura asiatica de vita cu salata cu taitei (video)

17 June 2013
Cum_se_prepara_Friptura_asiatica_de_vita_cu_salata_cu_taiteiRetete video: Cum se prepara Friptura asiatica de vita cu salata cu taitei

Read more »

Cum se prepara Saltimbocca (video)

17 June 2013
Cum_se_prepara_SaltimboccaRetete video: Cum se prepara Saltimbocca

Read more »

Cum se prepara Linguine cu creveti, chorizo si sos de rosii (video)

17 June 2013
Cum_se_prepara_Linguine_cu_creveti_chorizo_si_sos_de_rosiiRetete video: Cum se prepara Linguine cu creveti, chorizo si sos de rosii

Read more »

Retete delicioase: Tarta cu sunca si cascaval

17 June 2013
Tarta_cu_sunca.pngO reteta delicioasa de tarta cu:sunca presata, oua, smantana, cascaval, faina, cartofi, unt, sare. Ingrediente: 300 g şuncă presată 2 ouă 5 linguri cu smântână 300 g caşcaval Ingrediente aluat: 500 g făină 400 g cartofi 2 ouă 250 g unt sau margarină sare   Mod de preparare: Spală bine cartofii şi pune-i la fiert,…

Read more »

Cum se prepara Clatite cu jambon si sirop de artar (video)

17 June 2013
Cum se prepara Clatite cu jambon si sirop de artarRetete video: Cum se prepara Clatite cu jambon si sirop de artar

Read more »

Reteta zilei: Punch de capsuni

17 June 2013
Punch_de_capsuni_08Punch de capsuni din: pisco, lichior de soc, sirop de capsuni, suc de limeta, cidru de mere, gheata, zahar, capsuni.   Ingrediente: 750 ml pisco/rachiu/vodca 1 cana lichior de soc 1 1/2 cani sirop de capsuni 1 1/2 cesti de suc de limeta 750 ml cidru de mere 2 lamai pentru garnitura cuburi de gheața…

Read more »

Supa crema de spanac cu patrunjel

17 June 2013
Supa_crema_de_spanac_cu_patrunjelSupa crema de spanac cu patrunjel din: spanac, cartof, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 350 g spanac 1 cartof 2 cepe 1 telina mica 1 ardei rgas 1 pastarnac sare 2 linguri ulei patrunjel frunze   Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, telina, păstârnacul,…

Read more »

Mancare de mazare cu cubulete de mamaliga

17 June 2013
Mancare_de_mazare_cu_cubulete_de_mamaligaMancare de mazare cu cubulete de mamaliga din: ceapa, morcov, mazare, cartofi, ardei gras, ulei, suc de rosii, sare, piper, marar, mamaliga. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 300 g mazare fiarta 4-5 cartofi mici 1/2 ardei rgas ulei 1 ceasca suc de rosii sare piper marar mamaliga taiata in cubulete de 1 cm   Mod…

Read more »

Supa crema de praz cu crutoane

17 June 2013
Supa_crema_de_praz_cu_crutoaneSupa crema de praz cu crutoane din: praz, cartofi, ceapa, patrunjel, pastarnac, telina, ulei, sare, piper, crutoane. Ingrediente: 1/5 kg praz 2 cartofi 1 ceapa 1 legatura patrunjel 1 pastarnac 1 telina 3 linguri de ulei sare piper crutoane   Mod de preparare: Ceapa, prazul şi cartofii se curăţă, se spală şi se taie mărunt.…

Read more »

Marmelada de grapefruit

17 June 2013
Marmelada_de_grapefruitMarmelada de grapefruit din: grapefruit, lamai, zahar, ghimbir, cimbru. Ingrediente: 3 grapefruituri mari 2 lamai 2 cani de zahar brut o lingurita de ghimbir ras o mana de cimbru proaspat   Mod de preparare: Scoateţi pulpa grapefruiturilor şi lămâilor, tăiati-o cuburi şi puneţi-o într-un vas cu 3 căni de apă. Radeti coaja fructelor şi adăugafi-o…

Read more »

Chiftea greceasca

17 June 2013
Chiftea_greceascaChiftea greceasca din: carne tocata de porc, ou, carne tocata de vita, lapte, orez, apa, piper, sare, patrunjel, ceapa, usturoi, feta, unt. Ingrediente: 250 g carne tocata de porc 1 ou 250 g carne tocata de vita 100 ml lapte 75 g orez cu bobul lung 150 ml apa piper macinat sare pentru umplutura: 2…

Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu rosii cherry si mozzarella

17 June 2013
Bruschete_cu_rosii_cherry_si_mozzarella _04Bruschete cu rosii cherry si mozzarella din: paine, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, mozzarella, busuioc, sare, piper.   Ingrediente: 8 felii de paine 2 cesti rosii cherry 1-2 catei de usturoi, tocat 2 lingurite de ulei de masline 1 lingurita otet balsamic mozzarella, felii subtiri 1/4 ceasca frunze de busuioc, tocat Sare…

Read more »

Ciorba de lobode

17 June 2013
Ciorba_de_lobodeCiorba de lobode din: loboda verde, loboda rosie, bors, ceapa, usturoi verde, orez, galbenus, smantana, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 4-5 legaturi lobode verzi si rosii 500 ml bors sau zeama de varza acra 1 ceapa 1 legatura usturoi verde 1 lingura orez sau grau 1 galbenus 100 ml smantana 1 legatura marar verde sare…

Read more »

Bomboane cu migdale si stafide

17 June 2013
Bomboane_cu_migdale_si_stafideBomboane cu migdale si stafide din: migdale, stafide, scortisoara, pudra de roscove, fulgi de cocos, portoala, fructe goji, seminte de susan. Ingrediente: 200 g migdale decojite sau nuci 1 cana stafide 1/2 lingurita scortisoara 1 portocala 1 lingura fulgi de cocos 2 linguri pudra de roscove 1 lingurita fructe goji optional, 1 lingurita seminte de…

Read more »

Legume la tigaie

17 June 2013
Legume_la_tigaieLegume la tigaie din: ciuperci, ardei, dovlecei, busuioc, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 6 ciuperci 1 ardei rosu 1 ardei gras galben 1 dovlecel busuioc rozmarin ulei sare piper   Mod de preparare: Se spală legumele, se curăţă şi se taie feliute cu grosimea de 2-3 cm. Se trage la tigaie separat, fiecare tip de…

Read more »

Pizza cu branza si sos

17 June 2013
Pizza_cu_branza_si_sosPizza cu branza si sos din: apa, zahar, drojdie, faina, ulei, sare, suc de rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, piper, mozzarella, ricotta, cascaval, parmezan. Ingrediente: pentru blat: 150 ml apa 1/2 lingurita zahar 1 lingurita drojdie uscata 250 g faina 3 linguri ulei 1/2 lingurita sare pentru sos: suc de rosii 1 lingura…

Read more »

Batoane energizante cu stafide şi goji

17 June 2013
Batoane_energizante_cu_stafide_si_gojiBatoane energizante cu stafide şi goji din: fulgi de ovaz, stafide, goji. Ingrediente: 200 g fulgi de ovaz cate 100 g stafide, fructe goji, miere si unt   Mod de preparare: Pui într-un bol fulgii de ovăz, stafidele şi fructele goji. Adaugi untul topit şi mierea şi amesteci bine compoziţia. Intr-o tăviţă de aproxi­mativ 20×25…

Read more »

Reteta zilei: Salata de somon cu fasole verde

17 June 2013
Salata_de_somon_cu_fasole_verde_08Salata de somon cu fasole verde din: ulei vegetal, file de somon, sare, piper negru, fasole verde, ulei de masline, otet de vin rosu, rosii cherry, bagheta, ceapa rosie, busuioc. Ingrediente: Ulei vegetal 1 bucata file de somon 1/2 lingurita de sare 1/4 lingurita piper negru 1/2 kg fasole verde, taiata bucati 3 linguri ulei…

Read more »

Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor

17 June 2013
Cartofi_cu_bacon_si_cascaval_la_cuptor.pngO reteta delicioasa de cartofi cu:ulei, sare, piper, bacon, cascaval, smantana, iaurt, supa de legume, sare, piper, praz. Ingrediente: 1,2 kg cartofi 2 linguri ulei sare piper 400 g bacon 400 g caşcaval felii (brânză Gouda) 200 g smântână 150 g iaurt puţină supă de legume sare piper câteva rondele de praz   Mod de…

Read more »

Marmelada de ceapa

17 June 2013
Marmelada_de_ceapaMarmelada de ceapa din: ceapa, ulei vegetal, sare, piper, bere, zahar, miere, otet de cidru, prune, boabe de cacao. Ingrediente: 450 g ceapa feliata 2 linguri de ulei vegetal un varf de sare mare un varf de piper jumatate de cana de bere un sfert de cana de zahar 2 linguri de miere 3 linguri…

Read more »

Supa cu paste, spanac si parmezan

17 June 2013
Supa_cu_paste_spanac_si_parmezanSupa cu paste, spanac si parmezan din: morcov, ceapa, telina, varza, ardei rosu, spanac, paste, ulei de masline, patrunjel verde, sare, parmezan. Ingrediente: 1 morcov 1 ceapa uscata 1 telina 1 varza 1 ardei rosu spanac (proaspat sau congelat) 1 bol cu paste ulei de masline patrunjel verde sare 150 g parmezan   Mod de…

Read more »

Chiftelute de curcan cu broccoli

17 June 2013
Chiftelute_de_curcan_cu_broccoliChiftelute de curcan cu broccoli  din: file de piept de curcan, morcovi, ceapa, cartof, ou, cimbru, patrunjel, broccoli, sare, pesmet, ulei. Ingrediente: 300 g file de piept de curcan 2 morcovi 1 ceapa mica 1 cartof mic 1 ou 1 praf de cimbru 1/2 legatura patrunjel 150 g broccoli sare 3 linguri pesmet 2 linguri…

Read more »

Bezele cu ciocolata si cacao

17 June 2013
Bezele_cu_ciocolata.pngO reteta delicioasa de bezele cu:  oua, suc de lamaie, zahar, migdale, cacao, ciocolata, frisca, unt. Ingrediente: 4 albuşuri 2 linguriţe suc de lămâie 250 g zahăr 200 g migdale măcinate 2 linguriţe cacao 150 g ciocolată 80 g frişcă 20 g unt   Mod de preparare: Bate albuşurile spumă cu suc de lămâie şi…

Read more »

Clatite din cartofi cu ananas si caramel

17 June 2013
Clatite_din_cartofi_cu_ananas_si_caramel.pngO reteta delicioasa de clatite cu:cartofi, oua, faina, amidon, sare, nucsoara, zahar, ananas, zahar, portocala, lichior, scortisoara. Ingrediente: 600 g cartofi două ouă 2 linguri făină o lingură amidon sare nucşoară o lin­gură zahăr o cutie de ananas bucăţi 4 linguri zahăr sucul de la o portocală 2 linguri lichior un praf scorţişoară   Mod…

Read more »

Cartofi la cuptor cu sos de avocado

17 June 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_sos_de_avocadoCartofi la cuptor cu sos de avocado din: cartofi noi, ulei de masline, sare de mare, seminte de susan albe, seminte de susan negre, chimen, rozmarin, avocado, limeta, rosii, piper, boia. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici 5 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare de mare 2 linguri seminte de susan albe 2 linguri…

Read more »

Lemon curd

17 June 2013
Lemon_curdLemon curd din: galbenusuri de ou, zahar, zeama de lamaie, unt, coaja de lamaie. Ingrediente: 6 galbenusuri de ou o cana de zahar 3 lamai stoarse 150 g unt coaja celor 3 lamai   Mod de preparare: Amestecaţi gălbenuşurile şi zahărul într-un vas aşezat la flacără medie. Adăugaţi zeama de lămâie şi amestecaţi cu o…

Read more »

Papricas ardelenesc cu carne de vitel

17 June 2013
Papricas_ardelenesc_cu_carne_de_vitelPapricas ardelenesc cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, untura de porc, smantana, faina, patrunjel, sare, piper, boia. Ingrediente: 800 g carne de vitel 1 ceapa 1 lingura untura de porc 200 ml smantana 1 lingura faina 1 legatura patrunjel sare piper boia   Mod de preparare: Curatati ceapa, tocati-o marunt si puneti-o…

Read more »

Sufleu de ciocolata

17 June 2013
Sufleu_de_ciocolata.pngO reteta delicioasa de sufleu de ciocolata cu: ciocolata amaruie, unt, faina, lapte, zahar, oua. Ingrediente: 120g ciocolata amaruie 50g unt 50g faina 300ml lapte 50g zahar 3 galbenusuri 4 albusuri   Mod de preparare: Rade ciocolata. Topeşte untul într-o crăticioară, amestecă-l cu făina, apoi adaugă laptele puţin câte puţin, amestecând încontinuu. Adaugă ciocolata şi…

Read more »

Legume la gratar cu sos

17 June 2013
Legume_la_gratar_cu_sosLegume la gratar cu sos din: dovlecei, vanata, ardei grasi, rosii, ceapa, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 vanata 2-3 ardei grasi rosii 3 rosii 1 ceapa sos: 3-4 linguri ulei de masline 3 linguri otet balsamic 3-4 catei de usturoi taiat feliute cimbru/busuioc sare piper   Mod…

Read more »

Mousse delicios de ciocolata

17 June 2013
Mousse_de_ciocolata.pngO reteta delicioasa de mousse de ciocolata cu: ciocolata, espresso, oua, zahar vanilat, frisca, zahar, biscuiti cu ciocolata, amaretto, nuci, cacao, boabe de cafea. Ingrediente: 150 g ciocolată o ceaşcă espresso 3 oua 30 g zahâr vanilat 125 g frişcă bătută 2 linguri zahăr câţiva biscuiţi cu ciocolată 40 ml amaretto 30 g nuci caju…

Read more »

Bors de perisoare cu legume

17 June 2013
Bors_de_perisoare.pngO reteta delicioasa de bors cu: morcov, cartofi, ardei gras, ceapa, pasta de tomate, patrunjel, leustean, carne tocata, oua, orez, paine, sare, piper. Ingrediente: 1 morcov 2 cartofi 1 ardei gras 1 ceapă 2-3 linguri cu pas­tă de tomate 1l bors 1 le­gătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean Ingrediente perişoare: 500 g amestec de…

Read more »

Spuma de căpşuni

17 June 2013
Spuma_de_capsuniSpuma de căpşuni din: capsuni, albusuri, zahar brun, zahar vanilat. Ingrediente: 700 g capsuni 4 albusuri 100 g zahar brun zahar vanilat   Mod de preparare: Ţine ingredientele la frigider înainte de a le folosi. După ce ai curăţat şi spălat căpşunile, mixează-le cu 3 linguri de zahăr. Bate bine albuşurile cu zahărul rămas până…

Read more »

Cartof cu tofu

17 June 2013
Cartof_cu_tofuCartof cu tofu din: lapte de soia, cartofi, tofu, ulei de masline, marar verde, ulei, sare. Ingrediente: 2 cani lapte de soia 6 cartofi 200 g tofu 2 linguri ulei de masline 2 linguri marar verde 1 lingura ulei pentru tava sare   Mod de preparare: Speli bine cartofii si ii fierbi in apa usor…

Read more »

Reteta zilei: Cocktail cu castravete

17 June 2013
Cocktail_cu_castravete_06Cocktail cu castravete din: pimm’s, suc de lamaie, sirop de castravete, ghimbir, castravete, gheata.   Ingrediente: 1/2 pahar Pimm’s Suc de lamaie 1/4 pahar sirop de castravete ghimbir o spirala de castravete gheata Ingrediente sirop castravete: 1/2 cana de zahar 1/2 cana de apa 6 felii de castravete     Mod de preparare: Puneti in pahar…

Read more »

Ciorbă de sfeclă cu ceapa verde si morcovi

17 June 2013
Ciorba_de_sfecla.pngO reteta delicioasa de ciorba de sfecla cu: sfecla rosie, morcov, ardei gras rosu, rosii, ceapa verde, radacina de patrunjel, ceapa, bors, ienibahar, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 sfeclă-roşie 2 morcovi 1 ardei gras roşu 2 roşii 2 fire de ceapă verde 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe 1l bors boabe de ienibahar pătrunjel sare  …

Read more »

Prajitura de cartofi cu scortisoara

17 June 2013
Prajitura_de_cartofi_cu_scortisoara.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:faina, drojdie, lapte, zahar, cartofi, margarina, sare, coaja de lamaie, unt, zahar pudra, scortisoara. Ingrediente: 400 g făină un cubuleţ drojdie 125 ml lapte 180 g zahăr 250 g cartofi fierţi 150 g margarină sare coajă de lămâie 100 g unt zahăr pudră scorţişoară   Mod de preparare: Dizolvă drojdia…

Read more »

Pui în crustă de nuci şi fulgi de porumb

17 June 2013
Pui_în_crusta_de_nuci_si_fulgi_de_porumbPui în crustă de nuci şi fulgi de porumb din: piept de pui file, oua, miez de nuca, fulgi de porumb, rosii cherry, lapte, busuioc, ulei, sare. Ingrediente: 400 g piept de pui file 2 oua 50 g miez de nuca 50 g fulgi de porumb 250 g rosii cherry 1 lingura lapte 1 lingurita…

Read more »

 

Ciorbă cu legume si afumătură

17 June 2013
Ciorba_cu_afumatura.pngO reteta delicioasa de ciorba cu: scaricica de porc afumata, rosii, ceapa, morcov, pastarnac, ardei gras, fasole boabe, leustean, marar, bors, cimbru, sare. Ingrediente: 1 scăricică de porc bine afumată 1 cutie cu roşii decojite 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei gras 1 mână de fasole boabe 1 legătură de leuştean 1 legătură…

Read more »

Reteta zilei: Desert rece cu capsuni si crema de branza

16 June 2013
Desert_rece_cu_capsuni_si_crema_de_branza_08Desert rece cu capsuni si crema de branza din: graham, zahar, unt, nutella, crema de branza, zahar pudra, lapte, esenta de vanilie, capsuni.   Ingrediente: 1 1/4 cesti graham faramitat 1/4 ceasca zahar 5 linguri unt 1/4 ceasca Nutella crema de branza 1 cana de zahar pudra 1/4 ceasca lapte 1 lingurita esenta vanilie 1…

Read more »

Gnocchi cu spanac şi piept de pui la grătar

16 June 2013
Gnocchi_cu_spanac_si_piept_de_pui_la_gratarGnocchi cu spanac şi piept de pui la grătar din: piept de pui file, spanac, ulei, ardei gras, patrunjel verde, sare, cartofi, faina, ou, sare. Ingrediente: 300 g piept de pui file 500 g spanac 2-3 linguri ulei 1 ardei gras rosu 1/2 legatura patrunjel verde sare pentru gnocchi: 500 g cartofi 5-6 linguri faina…

Read more »

Cartofi la tigaie cu fulgi de ardei iute

16 June 2013
Cartofi_la_tigaie_cu_fulgi_de_ardei_iuteCartofi la tigaie cu fulgi de ardei iute din: spranghel alb, sare, cartofi noi, piper, ceapa, ulei, patrunjel, maghiran, unt, fulgi de ardei iute, branza roquefort. Ingrediente: 500 g sparanghel alb sare 500 g cartofi noi fierti in coaja de-o zi 2 linguri ulei piper 1 ceapa 1 legatura patrunjel cateva fire de maghiran 1…

Read more »

Ketchup de merisoare

16 June 2013
Ketchup_de_merisoareKetchup de merisoare din: ceapa, coaja de portocala, zeama de portocala, suc de portocale, merisoare, otet de vin, zahar brun, ghimbir, scortisoara, sare, piper. Ingrediente: o ceapa de apa tocata coaja rasa si zeama unei portocale o cana de apa sau suc de portocale sau mere o punga de merisoare congelate jumatate de cana de…

Read more »

Supă toscană de curcan cu parmezan

16 June 2013
Supa_toscana_de_curcan_cu_parmezanSupă toscană de curcan cu parmezan din: ceapa, telina, patrunjel, ulei de masline, supa de pui, carne de curcan, dovleac, fasole boabe, sare, busuioc, piper, parmezan. Ingrediente: 1 cana de ceapa tocata 1 cana de telina tocata 1 lingurita patrunjel tocat 2 linguri ulei de masline 850 ml supa de pui 2 cani carne de…

Read more »

Omleta spaniola cu ardei gras si ceapa

16 June 2013
Omleta_spaniola.pngO reteta delicioasa de omleta cu: oua, cartofi, ardei gras rosu, ceapa, lapte, ulei de masline. Ingrediente: 8 ouă 800 g cartofi nesfărâmicioşi 1 ardei gras roşu 2 cepe 1 ceşcuţă cu lapte ulei de măsline   Mod de preparare: Curăţă cartofii, taie-i în felii nu foar­te groase şi rumeneşte-i în ulei pe ambele părţi.…

Read more »

Iahnie de fasole cu cimbru

16 June 2013
Iahnie_de_fasole_cu_cimbruIahnie de fasole cu cimbru din: fasole uscata, ceapa, morcovi, usturoi, foi de daifn, sare, piper, boia, cimbru. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscata 2 cepe mari 2 morcovi 3-4 catei de usturoi 1-2 foi de dafin sare piper boia cimbru   Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat în apă fără sare cu o…

Read more »

Ghiveci de legume cu verdeata

16 June 2013
Ghiveci_de_legume_cu_verdeataGhiveci de legume cu patrunjel din: cartofi, dovlecei, morcovi, vinete, rosii, usturoi, praz, ardei verde, ceapa, ulei, capere, sare, piper, dafin, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg cartofi 0,5 kg dovlecei 0,5 kg morcovi 0,5 kg vinete 0,5 kg rosii 1 capatana de usturoi 1 praz 1 ardei verde 2 cepe mari ulei capere sare piper dafin…

Read more »

Jeleu delicios de struguri

16 June 2013
Jeleu_delicios_de_struguriJeleu delicios de struguri din: struguri, apa, zahar tos, zeama de lamaie, gelatina. Ingrediente: un kilogram de struguri 2 treimi de cana de apa 400 g zahar tos 3 linguri de zeama de lamaie 80 g pectina lichida sau un pliculet de gelatina   Mod de preparare: Puneţi strugurii şi apa într-un vas şi zdrobiti-i.…

Read more »

Paella cu carne de curcan

16 June 2013
Paella_cu_carne_de_curcanPaella cu carne de curcan din: orez, carnati oltenesti, ulei de masline, usturoi, ceapa, ardei iute, supa de pui, rosii, aripi de curcan, mazare, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez cu bob lung 2 carnati oltenesti 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 2 cee 1 ardei iute 500 ml supa…

Read more »

Cartofi umpluti inveliti in sunca

16 June 2013
Cartofi_umpluti_inveliti_in_crusta_de_suncaCartofi umpluti inveliti in crusta de sunca din: cartofi, sare, cimbru, branza gouda, branza de vaci, sunca, supa, rondele. Ingrediente: 500 g cartofi noi mici sare 1/2 legatura cimbru 75 g branza Gouda rasa 2 linguri branza de vaci 200 g sunca uscata feliata 100 ml supa 2 linguri rondele de ceapa ciorii   Mod…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu piept de pui si vinegreta de otet balsamic

16 June 2013
Salata_cu_piept_de_pui_si_vinegreta_de_otet_balsamic_08Salata cu piept de pui si vinegreta de otet balsamic din: piept de pui, verdeturi mixte, castravete, morcov, rosie, ceapa rosie, ulei de masline, rozmarin, sare, piper, otet balsamic, otet de vin rosu, mustar dijon, zahar, piper, sare, oregano.   Ingrediente pentru salata: 1 piept de pui dezosat 4 cesti verdeturi mixte 1 castravete, curatat…

Read more »

Ficat în sos de ardei

16 June 2013
Ficat_în_sos_de_ardeiFicat în sos de ardei din: ficat, lapte, sare, gogosari, ardei grasi, patrunjel, ulei. Ingrediente: 800 g ficat de vita sau de pui 200 ml lapte dulce pasteurizat 1 praf de sare 500 g gogosari 2 ardei grasi 1 legatura patrunjel 20 ml ulei   Mod de preparare: Speli ficatul şi, înainte de preparare, îl…

Read more »

Cartofi copti cu bacon

16 June 2013
Retete_1Cartofi copti cu bacon din: bacon, branza topita, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 8 felii subtiri de bacon 4 felii branza topita 4 cartofi de copt, mari, taiati felii (ca o portocala) sare si piper, dupa gust   Mod de preparare: Pregătiţi 4 bucăţi de folie de aluminiu suficient de mari încât să puteţi înfăşură câte…

Read more »

Gem de rosii

16 June 2013
Gem_de_rosiiGem de rosii din: ulei de masline, ghimbir, usturoi, otet de cidru de mere, scortisoara, chimion, cuisoare. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline un sfert de cana de ghimbir tocat marunt 4 catei de usturoi pisati un sfert de cana de otet de cidru de mere 3 bete de scortisoara 6 rosii carnoase fara…

Read more »

Frigarui cu ciuperci, ceapa rosie si rosii

16 June 2013
Frigarui_cu_ciuperci_ceapa_rosie_si_rosiiFrigarui cu ciuperci, ceapa rosie si rosii din: ciuperci, ceapa rosie, rosii, ardei gras. Ingrediente: 5 ciuperci albe (champignon) 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 2 ardei gasi galbeni 15 rosii cherry   Mod de preparare: Puneţi betele pentru frigărui la înmuiat într-un bol cu apă (ca să nu ia foc pe grătar); Pregătiţi…

Read more »

Ciuperci fripte cu topping de branza

16 June 2013
Ciuperci_fripte_cu_topping_de_branzaCiuperci fripte cu topping de branza din: ciupeci, paine, branza Cheddar, unt, cimbru, rozmarin, usturoi, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 ciuperci cu palarie foarte mare 1 felie paine alba 1/4 cana branza Cheddar, rasa 2 linguri unt 1 lingura cimbru 1 lingura oregano 1 lingura rozmarin 1 catel de usturoi, taiat feliute sare…

Read more »

Shake de cirese

16 June 2013
Shake_de_cireseShake de cirese din: cirese, gheata, banana, lapte rece, suc de portocale, zahar brun. Ingrediente: 350 g cirese 8 cuburi de gheata 1 banana 150 ml lapte rece 150 ml suc de portocale 20 g zahar brun   Mod de preparare: Pune toate ingredientele jptr-un blender şi mixează pânâ tând obţii un amestec omogen şi…

Read more »

Retete internationale: Falafel

16 June 2013
FalafelFalafel din: naut, franzela, faina, ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru, chimen, piper, turmeric, chili, bicarbonat de sodiu, seminte de susan, sare, ulei. Ingrediente: 200 g naut 2 felii franzela (fara coaja) 1 lingura rasa de faina 1 ceapa medie 2-3 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 1 lingurita rasa de coriandru boabe macinat 1 varf…

Read more »

Reteta zilei: Orez cu legume si ou

16 June 2013
Orez_cu_legume_si_ou_09Orez cu legume si ou din: orez, oua, ceapa, ceapa verde, legume, usturoi, ghimbir, ulei vegetal, sos de soia, sare, piper.   Ingrediente: 2 cesti de orez fiert 2 oua, batute 1/2 ceapa 2 fire ceapa verde 2 cesti de legume tocate (morcovi, ciuperci, dovlecei) 1 catel de usturoi, tocat marunt 1 lingurita de ghimbir…

Read more »

Cartofi gratinati cu sparanghel si branzeturi

16 June 2013
Cartofi_gratinati_cu_sparanghel_si_branzeturiCartofi gratinati cu sparanghel si branzeturi din: cartofi noi, sare, sparanghel alb, zahar, ceapa, unt, faina, supa, lapte, piper, mozzarella, gorgonzola. Ingrediente: 500 g cartofi noi sare 500 g sparanghel alb zahar 1 ceapa 20 g unt 20 g faina 150 ml supa 150 ml lapte piper 50 g mozzarella 50 g gorgonzola   Mod…

Read more »

Chutney de smochine

16 June 2013
Chutney_de_smochineChutney de smochine din: ulei vegetal, ceapa, ghimbir, zahar brun, otet de cidru de mere, zeama de lamaie, coaja de lamaie, stafide, fructe uscate, seminte de mustar, scortisoara, cuisoare, sare, usturoi, piper cayenne, smochine. Ingrediente: o lingura de ulei vegetal o ceapa tocata o lingurita de ghimbir ras 2 treimi de cana de zahar brun…

Read more »

Garnitura din vinete coapte

16 June 2013
Garnitura_din_vinete_coapteGarnitura din vinete coapte din: vanata, ulei, ceapa, rosii, boia iute, sare, piper macinat, patrunjel. Ingrediente: 1 vanata 1 lingurita ulei 1 ceapa medie, tocata 2 rosii prunisoare, tocate 1/4 lingurita boia iute 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper macinat 4 fire patrunjel sau coriandru   Mod de preparare: Coaceţi vânătă întreagă pe grătar. Tâiaţi-o…

Read more »

Retete traditionale: Tocinei moldovenesti

16 June 2013
Tocinei_moldovenestiTocinei moldovenesti din: cartofi, oua, branza de burduf, smantana, untura, sare. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 2 oua 100 g branza de burduf 100 ml smantana 2 linguri ulei sau untura sare   Mod de preparare: Curatati cartofii, radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mici, puneti-i intr-un castron. Adaugati ouale batute, branza de burduf sfaramata si sare,…

Read more »

Chifteluţe de cartofi cu umplutură picantă

16 June 2013
Chiftelute_de_cartofi_cu_umplutura_picantaChifteluţe de cartofi cu umplutură picantă din: cartofi noi, ceapa, cascaval, oua, amidon, sare, piper, nucsoara, ulei, sunca, cascaval, pesto, faina, pesmet. Ingrediente: 900 g cartofi noi 1 ceapa 60 g cascaval ras 2 oua 2-3 linguri amidon sare piper nucsoara 5 linguri ulei 3 felii sunca 3 felii cascaval 4-5 linguri pesto 3 linguri…

Read more »

Salsa de gogonele

16 June 2013
Salsa_de_gogoneleSalsa de gogonele din: gogonele, ceapa, usturoi, ardei iute, patrunjel, limeta. Ingrediente: 2 cani de gogonele taiate jumatati o ceapa tocata 6 catei de usturoi 2 ardei iuti o mana de patrunjel o limeta   Mod de preparare: Preîncălziti cuptorul la 200 grade Celsius. Aşezaţi gogonelele şi jumătate din usturoi şi ceapă într-o tavă tapetată…

Read more »

Muraturi englezesti – Picalili

16 June 2013
Muraturi_englezestiMuraturi englezesti din: otet de vin, otet de malt, ardei kapia, zahar tos, seminte de mustar, turmeric, anason, faina de porumb, apa, sare, frunza de dafin, ceapa de apa, morcovi, conopida. Ingrediente: 300 ml otet de vin 150 ml otet de malt un ardei kapia taiat julienne 175 g zahar tos 25 g pudra de…

Read more »

Reteta zilei: Oua cu sparanghel

16 June 2013
Oua_cu_sparanghel_07Oua cu sparanghel din: sparanghel, oua, mustar dijon, unt, otet, sare, piper.   Ingrediente: 1 buchet sparanghel, spalat si curatat 2 oua 1 lingura mustar dijon 1 lingura unt 1 lingura otet alb sare piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie adanca puneti apa la fiert. Cand da in clocot adaugati sparanghelul si fierbeti cateva…

Read more »

Muschi de porc cu varza de Bruxelles

16 June 2013
Muschi_de_porc_cu_varza_de_BruxellesMuschi de porc cu varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, chimen, cartofi noi, usturoi, ceapa verde, muschi de porc, smantana, unt, ou, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 500 g varza de Bruxelles 2 linguri de chimen 500 g cartofi noi 5 catei de usturoi 1 legatura ceapa verde 450 g muschi de porc semiafumat 150…

Read more »

Perişoare cu mei şi piept de pasăre

16 June 2013
Perisoare_cu_mei_si_piept_de_pasarePerişoare cu mei şi piept de pasăre din: file de piept de pasare, mei, ou, patrunjel, morcov, ceapa verde, sare, piper, iaurt. Ingrediente: 250 g file de piept de pasare 50 g mei decorticat 1 ou proaspat 1 legatura patrunjel verde 1 morcov mic 2 fire ceapa verde sare piper 200 g iaurt natural degresat…

Read more »

Cartofi la cuptor cu cotlete si fenicul

16 June 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_cotlete_si_feniculCartofi la cuptor cu cotlete si fenicul din: cartofi noi, ulei de masline, sare, piper, oregano, rozmarin, ardei grasi, telina verde, morcovi, dovlecel, ricotta, foi de dafin, cotlete de porc. Ingrediente: 600 g cartofi noi 4 linguri ulei de masline sare piper 2 fire oregano 1 fir rozmarin 2 ardei grasi rosii 2 fire telina…

Read more »

Dovlecei umpluti de post

16 June 2013
Dovlecei_umpluti_de_postDovlecei umpluti de post din: dovlecei, orez, rosii, ceapa, morcov, ulei, marar. Ingrediente: 5 dovlecei de marime medie 1 ceasca de orez 3 rosii 1 ceapa 1 morcov ulei 1 legatura marar   Mod de preparare: Se lasă dovleceii întregi, se taie la ambele capete şi se scobesc în interior cu o linguriţă; Intr-o tigaie…

Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Iunie 19, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: