RSS

Retete pentru tine #35

19 Iun

Retete:

Reteta zilei: Tortilla cu carne de vita picanta

8 June 2013
Tortilla_cu_carne_de_vita_picanta_08Tortilla cu carne de vita picanta din: carne tocata de vita, sos iute, chimen, usturoi, praf de ceapa, piper negru, sare, apa, foi de tortilla, salata de cruditati.   Ingrediente: 1 kg carne tocata de vita 1/2 – 3/4 ceasca sos iute 2 linguri chimen 2 linguri praf de usturoi 2 linguri praf de ceapa…

Read more »

Salata cu avocado, creveti si rosii cherry

8 June 2013
Salata_cu_avocado_creveti_si_rosii_cherrySalata cu avocado, creveti si rosii cherry din: salata verde, avocado, rosii cherry, ceapa, creveti, maioneza, ketchup, zeama de lamaie. Ingrediente: 1/4 salata verde, rupta in bucati 1 avocado mare, curatat de coaja si de sambure si taiat in felii 8 rosii cherry, taiate in jumatati 1 salota sau ceapa mica, feliata subtire 200 g…

Read more »

Paste cu varza si kaizer

8 June 2013
Paste_cu_varza_si_kaizer.pngO reteta delicioasa de paste cu: varza, ceapa, kaizer, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 verze (una murată şi una crudă) 2 morcovi 6 cepe mijlocii 300 g kaizer 800 g paste (penne sau tăiţei) 100 ml ulei un vârf de cuţit de cimbru sare piper   Mod de preparare: Fierbi varza cam 30 de…

Read more »

Salata in straturi cu peste afumat

8 June 2013
Salata_in_straturi_cu_peste_afumat.pngO reteta delicioasa de salata cu: morcov, cartofi, sfecla rosie, ceapa, peste afumat, maioneza. Ingrediente: 2-3 morcovi 4-5 cartofi 2 sfecle roşii 4-5 cepe 1 peşte afumat (macrou) maioneză   Mod de preparare: Fierb morcovii, cartofii, sfecla şi razi pe răzătoarea mare. Ta ceapa peştişori şi o freci cu puţină sare, apoi o stropeşti cu…

Read more »

Ficat cu garnitura de cartofi natur

8 June 2013
Ficat_ca_la_Roma.pngO reteta delicioasa de ficat cu: ceapa, ulei, ceapa verde, castraveti murati, capere, otet, faina, bulion, unt, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg ficat 400 g ceapă 200 ml ulei 2 linguri codiţe de ceapă verde (rondele) 200 g castraveţi muraţi 100 g capere 50 g oţet 100 g făină 100 ml bulion 50 g…

Read more »

Mancare taraneasca de pui

8 June 2013
Mancare_taraneasca_de_pui.pngO reteta delicioasa de mancare taraneasca cu: carne de pui, sare, piper, ardei gras, ceapa, costita, ulei, ciuperci, amidon, smantana, ceapa verde. Ingrediente: 1 pui de circa 1,2 kg sau 2 bucăţi piept de pui sare piper 2 ardei graşi sau kapia roşii (sau combinat cu galben) 200 g ceapă mică (de arpagic) 100 g…

Read more »

Cartofi crocanţi cu susan

8 June 2013
Cartofi_crocanti_cu_susan.pngO reteta delicioasa de cartofi cu: ulei, seminte de susan, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 ml ulei 100 g  seminţe de susan sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi tai în 4, pe lungime. Ii fierbi 10 minute în apă cu puţină sare, îi scurgi de apă, îi…

Read more »

Plăcintă cu cartofi si branza telemea

8 June 2013
Placinta_cu_cartofi.pngO reteta delicioasa de placinta cu: branza telemea, cartofi, ceapa verde, ulei, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 400 g telemea 500 g cartofi 12-14 fire ceapă verde 1 ceaşcă de ulei 3 ouă sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi toci mărunt şi îi amesteci cu ceapa…

Read more »

Peşte la cuptor cu sos de roşii

8 June 2013
Peste_la_cuptor_cu_sos_de_rosii.pngO reteta delicioasa de peste la cuptor cu: masline, capere, rosii, ulei de masline, usturoi, oregano, patrunjel. Ingrediente: 2-3 peşti de orice fel, file  sau întreg 100 g măsline negre  fără sâmburi capere 1 conservă de roşii decojite în suc 2 linguri de ulei de măsline usturoi oregano pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu carne de crab si legume

8 June 2013
Salata_cu_carne_de_crab_si_legume_03Salata cu carne de crab si legume din: oua, castravete, carne de crab, ceapa verde, porumb, maioneza, sare, piper.   Ingrediente: 5 oua, tocate 1 castravete, tocat carne de crab fiarta si tocata 2 fire de ceapa verde, tocata 1 cutie porumb 3 linguri de maioneza Sare si piper, dupa gust   Mod de preparare:…

Read more »

Pilaf de pasare in aluat

8 June 2013
Pilaf_de_pasare_in_aluat.pngO reteta delicioasa de pilaf cu: rasol de pasare, orez, unt, supa, sare, faina, ulei. Ingrediente: rest de rasol sau friptură de pasăre de circa 300 g 200 g orez 50 g unt 3 ceşti supă sare Ingrediente aluat: 250 g făină 250 g unt 1 lingură ulei 1 ceşcuţă apă sare   Mod de…

Read more »

Piept de pui cu sos si garnitura de orez

8 June 2013
Retete.pngO reteta delicioasa de piept de pui cu: ciuperci, ceapa, smantana, sare, piper, busuioc, boia dulce. Ingrediente: 1-2 bucăţi piept de pui 400-500 g ciuperci proaspete sau din conservă 2 cepe mici 200 g smântână sare piper busuioc boia dulce   Mod de preparare: Tai pieptul de pui, îl condimentezi şi îl prăjeşti pe grătarul…

Read more »

Chiftelute umplute

8 June 2013
Chiftelute_umplute.pngO reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de porc, oua, suc de rosii, branza topita, sare, piper, marar, ulei. Ingrediente: 600 g carne tocată de porc sau de vită 4 ouă fierte tari suc de roşii 2 triunghiuri de brânză topită sare piper marar ulei   Mod de preparare: Faci o tocatura obisnuita de chiftele,…

Read more »

Cremsnit dietetic

8 June 2013
Cresmit_dietetic.pngO reteta delicioasa de cresmit cu: faina, ulei, zahar, lapte, oua, lamaine, praf de copt, zahar  vanilat, sare, gelatina. Ingrediente aluat: 300 g făină 1oo ml ulei 100 g zahăr 30 ml lapte sau iaurt 2 ouă 1/2 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet 1/2 pachet praf de copt 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 vârf…

Read more »

Tocăniţă poloneză

8 June 2013
Retete_6O reteta delicioasa de tocanita cu: cartofi, morcovi, carnati, ceapa, apa, ulei, smantana, gulie, branza topita, praz, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi 3 morcovi 3 cârnaţi 1 ceapă mare 11 apă 2 linguri ulei 200 g smântână 1 gulie 200 g brânză topită 1 fir de praz pătrunjel sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Reteta zilei: Inghetata de rodie

7 June 2013
Inghetata_de_rodie_06Inghetata de rodie din: smantana, suc de rodie, zahar, esenta de vanilie.   Ingrediente: 2 cesti smantana 2 cesti de suc ​​de rodie 1/2 cana de zahar 1 lingurita esenta de vanilie       Mod de preparare: Am amestecat toate ingredientele: smantana, zaharul, sucul de rodie si esenta de vanilie. Am pus intr-un recipient…

Read more »

Tort de ciocolata cu menta

7 June 2013
Tort_de_ciocolata_cu_mentaTort de ciocolata cu menta din: migdale, curmale, stafide, pudra de cacao, nuci, sare, extract de vanilie, apa, caju, frunze de menta, sirop de artar, ulei de menta, ulei de cocos. Ingrediente: 3 cani de migdale 2 cani de curmale fara samburi 2 treimi de cana de stafide jumatate de cana de pudra de cacao…

Read more »

Muraturi coreene – Kimchi

7 June 2013
Muraturi_coreeneMuraturi coreene din: varza chinezeasca, sare de mare, otet de orez, pasta de chili, usturoi, praf de ardei iute, ghimbir, ceapa verde. Ingrediente: un kilogram de varza chinezeasca 2 linguri de sare de mare o treime de cana de otet de orez 3 linguri de pasta de chili o lingura de usturoi pisat 2 linguri…

Read more »

Tarta cu spanac si ceapa verde

7 June 2013
Tarta_cu_spanac_si_ceapa_verdeTarta cu spanac si ceapa verde din: spanac, ceapa verde, foi de placinta, ou, seminte de mac, unt, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg spanac 4 cepe verzi 4 fire usturoi verde 1 pachet foi de placinta 1 ou 30 g seminte de mac 200 g unt ulei sare   Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm…

Read more »

Supa de linte cu spanac

7 June 2013
Supa_de_linte_cu_spanacSupa de linte cu spanac din: linte, frunze de spanac, cartofi, ceapa, usturoi, ulei, sare, lamai. Ingrediente: 150 g linte 250 g frunze tinere de spanac 3 cartofi 1 ceapa sau 1 legatura ceapa verde 2 catei de usturoi 2 linguri ulei sare 2 lamai   Mod de preparare: Speli lintea şi o pui să…

Read more »

Aripioare picante cu rozmarin

7 June 2013
Aripioare_picante_cu_rozmarinAripioare picante cu rozmarin din: aripioare, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, ulei, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 8 aripioare boia de ardei dulce boia de ardei iute ulei rozmarin proaspat sare piper   Mod de preparare: Punem la fiert 2 litri de apă cu sare. Când clocoteşte apa, punem aripioarele şi le fierbem…

Read more »

Tort de ciocolata cu fructe de padure

7 June 2013
Tort_de_ciocolata_cu_fructe_de_padureTort de ciocolata cu fructe de padure din: nuci, curmale, pudra de cacao, scortisoara, ulei de cocos, suc de mere, fructe de padure, ciocolata neagra, avocado, sirop de agave, sare. Ingrediente: o cana si jumatate de nuci 15 curmale fara samburi 5 linguri de pudra de cacao o lingurita de scortisoara 3 linguri de ulei…

Read more »

Salata de pui cu sos

7 June 2013
Salata_de_pui_cu_sosSalata de pui cu sos din: piept de pui, fasole boabe neagra, rosii, ceapa verde, sare, vin, vermut, amidon, zeama de lamaie, zahar, patrunjel, tarhon. Ingrediente: 1 piept de pui 1 cutie cu fasole boabe neagra 2 rosii galbene 1 legatura de ceapa verde sare pentru sos: 1 cescuta cu vin alb 1 lingura cu…

Read more »

Păstrăv crocant, cu verdeţuri şi lămâie

7 June 2013
Pastrav_crocant_cu_verdeturi_si_lamâiePăstrăv crocant, cu verdeţuri şi lămâie din: pastravi, ulei de masline, sare, piper alb, patrunjel, marar, lamai, unt. Ingrediente: 2 pastravi curatati ulei de masline sare si piper alb, dupa gust 1 legatura mare de patrunjel 1/2 legatura marar 3-4 lamai unt   Mod de preparare: Ungeţi bine cu ulei păstrăvii, condimentaţi cu sare şi…

Read more »

Spaghete cu scoici si usturoi

7 June 2013
Spaghete_cu_scoici_si_usturoiSpaghete cu scoici si usturoi din: scoici, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin, spaghete, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg scoici mici proaspete (vongole) 4 rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 100 ml vin alb 400 g spaghete sare piper 2 linguri patrunjel tocat   Mod de preparare:…

Read more »

Supa crema de conopida cu legume

7 June 2013
Supa_crema_de_conopida_cu_legumeSupa crema de conopida cu legume din: conopida, ceapa, telina, arde gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg conopida 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri ulei patrunjel   Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, felina, păstârnacul, ardeiul…

Read more »

Reteta zilei: Supa crema de conopida

7 June 2013
Supa_crema_de_conopida _06Supa crema de conopida din: ulei de masline, ceapa, conopida, supa de legume, lapte, ceapa verde.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 5 cesti buchetele conopida 1/2 lingurita de coriandru 2 cani de supa de legume 1 cana de lapte 1 fir ceapa verde, tocata     Mod de preparare: Intr-o…

Read more »

Salata de cruditati cu stafide

7 June 2013
Salata_de_cruditati_cu_stafideSalata de cruditati cu stafide din: sfecla rosie, morcovi, ceapa verde, lamaie, stafide, marar, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1 sfecla rosie 4 morcovi 1 varza rosie 4 cepe verzi 1 lamaie 25 g stafide marar proaspat ulei de masline sare   Mod de preparare: Coacem sfecla roşie în cuptor, timp de 60 minute. După…

Read more »

Ciorba de copane de pui cu broccoli

7 June 2013
Ciorba_de_copane_de_pui_cu_broccoliCiorba de copane de pui cu broccoli din: ciocanele, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, morcovi, broccoli, conopida, ardei, ceapa, fasole verde, mazare, bulion, leustean, ulei de masline extravirgin, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciocanele fara piele cate 2 radacini de patrunjel si de pastarnac 2 morcovi cate 100 g buchetele de broccoli si conopida…

Read more »

Tarta de lamaie

7 June 2013
Tarta_de_lamaieTarta de lamaie din: amestec de migdale si caju, curmale, unt, faina de hrisca, scortisoara, lapte de soia, pastaie de vanilie, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sirop de agave, galbenusuri, ou, amidon de porumb. Ingrediente: 200 g de amestec de migdale si caju 10 curmale fara samburi 175 g unt de la frigider 50…

Read more »

Salata de paste cu ton, mango si ridichi

7 June 2013
Salata_de_paste_cu_ton_mango_si_ridichiSalata de paste cu ton, mango si ridichi din: ton in suc propriu, morcov, ridichi, mango, lamaie, rosii cherry, masline verzi, mazare, paste, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 conserva cu ton in suc prorpiu 1 morcov 6 ridichi 1 fructe mango 1 lamaie 10 rosii cherry 50 g masline verzi 50 g mazare…

Read more »

Supa de legume si cuscus

7 June 2013
Supa_de_legume_si_cuscusSupa de legume si cuscus din: cuscus, morcov, mazare, ceapa, ardei gras, radacina de patrunjel, patrunjel, ulei de masline, sare. Ingrediente: 100 g cuscus 1 morcov 100 g mazare 2 cepe 1 ardei rgas 1 radacina de patrunjel 1 legatura patrunjel 1 lingura ulei de masline sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli legumele.…

Read more »

Salată cu tăiţei, carne de pui şi legume

7 June 2013
Salata_cu_taitei_carne_de_pui_si_legumeSalată cu tăiţei, carne de pui şi legume din: pulpe de pui, dovlecel, ardei gras, rosii, patrunjel verde, ulei de masline, sare, piper, oua, faina, sare. Ingrediente: 300 g pulpe de pui dezosate si fara piele 1 dovlecel mic 1 ardei rgas rosu 500 g rosii mici 1 legatura patrunjel verde 4 linguri ulei de…

Read more »

Reteta zilei: Piept de pui cu paste al dente si sos de legume

7 June 2013
Piept_de_pui_cu_paste_al_dente_si_sos_de_legume_11Piept de pui cu paste al dente si sos de legume din: piept de pui, ulei de masline, sparanghel, usturoi, rozmarin, paste, ardei, amidon, supa de pui, vin.   Ingrediente: 4 bucati piept de pui dezosat 1 lingura ulei de masline 1 buchet sparanghel 2 linguri de usturoi 1 crenguta de rozmarin, tocat 1 cutie…

Read more »

Pasta de avocado si ton

7 June 2013
Pasta_de_avocado_si_tonPasta de avocado si ton din: ton in suc propriu, avocado, branza dulce degresata, smantana degresata, mustar, piper, seminte de in, seminte de susan. Ingrediente: 1 conserva (100 g) ton in suc propriu 1 avocado 200 g branza dulce degresata 2 linguri smantana degresata 1 lingura mustar piper cate 1 lingura seminte de in si…

Read more »

Tarta cu nuci caju

7 June 2013
Tarta_cu_nuci_cajuTarta cu nuci caju din: nuci, curmale, carne de nuc de cocos, sare, caju, sirop de agave, ulei de cocos, zeama de lamaie, extract de vanilie. Ingrediente: jumatate de cana de nuci jumatate de cana de curmale fara samburi un sfert cana de carne de nuca de cocos un varf de sare 3 cani si…

Read more »

Supa crema de ciuperci cu legume

7 June 2013
Supa_crema_de_ciuperci_cu_legumeSupa crema de ciuperci cu legume din: ciuperci, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg ciuperci 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri cu ulei patrunjel   Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, felina, păstârnacul,…

Read more »

Salată de calamari fripţi cu vinegretă de roşii

7 June 2013
Retete_1Salată de calamari fripţi cu vinegretă de roşii din: rondele calamari, zeama de portocala, zeama de lamaie, busuioc, fulgi de ardei iute, ulei de masline, rosie, otet din vin alb, zahar, ulei de masline, sare, piper, ruccola, zeama de lamaie. Ingrediente: 24-28 de rondele calamari zeama de la 1 portocala si 1 lamaie 1/2 lingrita…

Read more »

Supa crema de fulgi de ovaz

7 June 2013
Supa_crema_de_fulgi_de_ovazSupa crema de fulgi de ovaz din: morcovi, ceapa, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, cartofi, frunze de varza, ou, lapte, fulgi de ovaz, ulei de masline, patrunjel, apa. Ingrediente: 2 morcovi 1 ceapa 1 radacina de patrunjel 1 pastarnac 1 telina 2 cartofi 2-3 frunze de varza cruda 1 ou 1 pahar lapte 4-5 linguri…

Read more »

Pasta de bob

7 June 2013
Pasta_de_bobPasta de bob din: bob, ceapa, patrunjel, chimen, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, coriandru. Ingrediente: 250 g bob sau fasole boabe decojita 3 cepe 1 legatura patrunjel 1 lingurita chimen macinat 6 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline zeama de la 1 lamaie 1/2 lingurita coriandru macinat   Mod de preparare:…

Read more »

Piersici la gratar cu mascarpone

7 June 2013
Piersici_la_gratar_cu_mascarponePiersici la gratar cu mascarpone din: piersici, mascarpone, rom, frunze de menta. Ingrediente: 4 pierisici mari 400 g mascarpone 100 ml rom frunze de menta   Mod de preparare: Spălăm bine piersicile, le tăiem în jumătăţi şi scoatem sâmburele. Punem jumătăţile de piersică pe grătarul bine încins, cu partea tăiată în jos. Le frigem atât…

Read more »

Coşuleţe cu legume, pui şi ouă de prepeliţă

7 June 2013
Cosulete_cu_legume_pui_si_oua_de_prepelitaCoşuleţe cu legume, pui şi ouă de prepeliţă din: foi de placinta, piept de pui, amestec de legume, broccoli, oua de prepelita, albus, untdelemn. Ingrediente: 3 foi de placinta 300 g piept de pui dezosat si fara piele 200 g amestec mexican de legume 200 g buchetele proaspete de broccoli 6 oua de prepelita 1…

Read more »

Reteta zilei: Suc de ghimbir

7 June 2013
Suc_de_ghimbir_05Suc de ghimbir din: lamaie, ghimbir, apa, drojdie, zahar.   Ingrediente: 1 lamaie 1 bucata de ghimbir ras apa 1/4 lingurita de drojdie 1 cana de zahar     Mod de preparare: Intr-un recipent adaugati ghimbirul ras, stoarceti sucul de lamaie, adaugati 1 cana de zahar si putina apa. Adaugati 1/4 lingurita de drojdie. Se…

Read more »

Tarta cu avocado

7 June 2013
Tarta_cu_avocadoTarta cu avocado din: migdale, nuca de cocos, curmale, apa, ulei de ocos, avocado, sirop de agave, zeama de limeta, extract de vanilie, stevia, unt de cocos, coaja de limeta. Ingrediente: o treime de cana de migdale un sfert de cana de carne de nuca de cocos 2 curmale fara samburi o lingurita de apa…

Read more »

Supa crema de broccoli cu ardei gras si pastarnac

7 June 2013
Supa_crema_de_broccoli_cu_ardei_gras_si_pastarnacSupa crema de broccoli cu ardei gras si pastarnac din: broccoli, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg broccoli 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri cu ulei patrunjel   Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă,…

Read more »

Salata cu ciuperci si sfecla rosie

7 June 2013
Salata_cu_ciuperci_si_sfecla_rosieSalata cu ciuperci si sfecla rosie din: ciuperci, sfecla rosie, usturoi, ceapa, otet, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, patrunjel verde. Ingrediente: 700 g ciuperci proaspete 500 g sfecla rosie 1 capatana de usturoi 1 ceapa 1 lingura otet 50 ml ulei de masline sau de susan zeama de la 1 lamaie sare 1…

Read more »

Legume la gratar cu rozmarin

7 June 2013
Legume_la_gratar_cu_rozmarinLegume la gratar cu rozmarin din: vanata, dovlecei, ardei grasi, ceapa rosie, rosii cherry, usturoi, lamaie, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1 vanata 2 dovlecei 4 ardei grasi (2 rosii si 2 galbeni) 1 ceapa rosie 8 rosii cherry 5-6 catei de usturoi 1 lamaie ulei de masline rozmarin proaspat sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Hering in sos provensal

7 June 2013
Hering_in_sos_provensalHering in sos provensal din: hering, ierburi de provence, ulei de masline, lamaie. Ingrediente: 1/2 kg hering congelat sau alt peste proaspat 1 lingurita ierburi de Provence 50 ml ulei de masline 1 lamaie   Mod de preparare: Cureţi peştele de cap şi intestine, îl speli bine şi îl pui într-un castron. Amesteci uleiul de…

Read more »

Reteta zilei: Inghetata de capsuni si banane

6 June 2013
Inghetata_de_capsuni_si_banane_05Inghetata de capsuni si banane din: banana, capsuni.   Ingrediente: 1 banana 1/2 ceasca capsuni tocate       Mod de preparare: Taiati felii fructele. Dati la congelator pentru 1-2 ore. Scoateti din congelator si procesati la blender pana la omogenizare. Serviti imediat sau pastrati la congelator. Inghetata de capsuni si banane Pofta buna!

Read more »

Salata de fructe de mare cu sos

6 June 2013
Salata_de_fructe_de_mare_cu_sosSalata de fructe de mare cu sos din: mix de fructe de mare, castravete, ardei gras, masline, orez, usturoi, chivas, ulei, maioneza, pasta de tomate, vin, zeama de lamaie, mustar dijon, frisca, sare, boia iute. Ingrediente: 200 g mix de fructe de mare 1 castravete 1 ardei gras 1 lingura cu masline rondele 2 linguri…

Read more »

Prajitura festiva cu fructe

6 June 2013
Prajitura_festiva_cu_fructePrajitura festiva cu fructe din: curmale, zeama de lamaie, zeama de portocala, coaja de lamaie, coaja de portocale, extract de migdale, ghimbir, sirop de agave, migdale, fulgi de cocos, caju, fructe deshidrate, suc de fructe. Ingrediente: 3 sferturi de cana de curmale zeama a jumatate de lamaie zeama a jumatate de portocala o lingurita de…

Read more »

Ciorba de varza

6 June 2013
Ciorba_de_varzaCiorba de varza din: varza, morcov, ceapa, suc de rosii, boia dulce, sare, piper, ulei, marar. Ingrediente: o varza medie (1 kg) 1 morcov mare 1 ceapa mare 1 cana suc de rosii 1 lingura rasa cu boia dulce sare piper 4 linguri cu ulei marar   Mod de preparare: Se taie varza mărunt, se…

Read more »

Paine

6 June 2013
PainePaine din: faina de naut, apa, sare, chimion, ulei de masline. Ingrediente: o cana de faina de naut o cana si un sfert de apa jumatate de lingurita de sare un sfert de lingurita de chimion pisat 2 linguri si jumatate de ulei de masline   Mod de preparare: Amestecati făina, apa, sarea şi jumătate…

Read more »

Salata cu avocado, carne de vitel si seminte de dovleac

6 June 2013
Salata_cu_avocado_carne_de_vitel_si_seminte_de_dovleacSalata cu avocado, carne de vitel si seminte de dovleac din: salata verde, usturoi, otet de mere, zeama de lamaie verde, seminte de dovleac, chimen, boia dulce, ulei extravirgin de masline, avocado, ceapa, carne de vitel, ridichi, morcovi. Ingrediente: 1 salata verde mare 1 catel de usturoi 1 lingura otet de mere 2 linguri zeama…

Read more »

Coaste de porc cu sos barbecue

6 June 2013
Coaste_de_porc_cu_sos_barbecueCoaste de porc cu sos barbecue din: rosii, ananas, coaste de porc, boia de ardei iute, ulei de masline, cimbru uscat, busuioc uscat, sare, piper. Ingrediente: 10 rosii 5-6 rondele de ananas din conserva 1 kg coaste de porc boia de ardei iute ulei de masline cimbru uscat busuioc uscat sare piper   Mod de…

Read more »

Prajitura cu morcovi si alune

6 June 2013
Prajitura_cu_morcovi_si_alunePrajitura cu morcovi si alune din: oua, banane, curmale, ulei de floarea soarelui, faina integrala, praf de copt, scortisoara, nucsoara, cardamon, morcovi, fulgi de cocos, nuci, stafide, branza mascarpone, miere, alune. Ingrediente: 3 oua 2 banane 10 curmale 6 linguri de ulei de floarea soarelui o cana de faina integrala o lingurita si jumatate de…

Read more »

Cum se prepara Peste cu crusta aromata cu salata de fenicul si portocale (video)

6 June 2013
Cum se prepara peste cu crusta aromata cu salata de fenicul si portocaleRetete Video: Cum se prepara Peste cu crusta aromata cu salata de fenicul si portocale

Read more »

Felii de friptura de vitel in sos de ton

6 June 2013
Felii_de_friptura_de_vitel_in_sos_de_tonFelii de friptura de vitel in sos de ton din: morcov, praz, vin, supa de legume, foaie de dafin, boabe de piper, sare, ceafa de vitel, oua, ton, fileuri de ansoa, maioneza, suc de lamaie, ulei de masline, piper. Ingrediente: 1 morcov 1/2 fir praz 125 ml vin alb sec circa 500 ml supa de…

Read more »

Salata de pui si fasole

6 June 2013
Salata_de_pui_si_fasoleSalata de pui si fasole din: fasole boabe, file de piept de pui, usturoi, otet de mere, mustar dijon, ulei de masline, zeama de portocala, zucchini, telina, ricotta, rosie, salata verde, busuioc verde. Ingrediente: 250 g fasole boabe fiarta 300 g file de piept de pui 1 catel de usturoi 50 ml otet de mere…

Read more »

Cum se prepara Risotto cu sfecla coapta si chipsuri de parmezan (video)

6 June 2013
Cum_se_prepara_Risotto_cu_sfecla_coapta_si_chipsuri_de_parmezanRetete video: Cum se prepara Risotto cu sfecla coapta si chipsuri de parmezan

Read more »

Frigarui de pui cu boia dulce si curry

6 June 2013
Frigarui_de_pui_cu_boia_dulce_si_curryFrigarui de pui cu boia dulce si curry din: boia dulce, curry, ulei de masline, lamaie, dovlecel, ceapa rosie, rosii cherry, piept de pui, sare, piper. Ingrediente: 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita curry 2 linguri ulei de masline 1 lamaie 1 dovlecel 1 ceapa rosie 200 g rosii cherry 600 g piept de pui…

Read more »

Cum se prepara Friptura de miel in crusta de verdeata (video)

6 June 2013
Cum_se_prepara_Friptura_de_miel_in_crusta_de_verdeataRetete video:   Cum se prepara Friptura de miel in crusta de verdeata

Read more »

Reteta zilei: Pulpe de pui cu ciuperci

6 June 2013
Pulpe_de_pui_cu_ciuperci_11Pulpe de pui cu ciuperci din: pulpe de pui, ciuperci, usturoi, ceapa, coriandru, sos de rosii, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 2 pulpe de pui 1/2 kg ciuperci, taiate 2 linguri usturoi tocat 1 ceapa taiata bucati 1/2 buchet coriandru 1/2 ceasca sos de rosii sare dupa gust piper negru, dupa gust ulei…

Read more »

Salata cu spanac, merisoare si pui

6 June 2013
Salata_cu_spanac_merisoare_si_puiSalata cu spanac, merisoare si pui din: seminte de fenicul, seminte de coriandru, piper, piept de pui, ceapa, ulei de masline, usturoi, otet de mere, coaja de portocala, zeama de portocala, frunze de spanac, crutoane, merisoare, masline. Ingrediente: cate 1 lingurita seminte de fenicul si de coriandru 1 prf de piper 300 g piept de…

Read more »

Porumb la gratar cu sare si piper

6 June 2013
Porumb_la_gratar_cu_sare_si_piperPorumb la gratar cu sare si piper din: stiuleti de porumb, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb 200 g unt sare piper   Mod de preparare: Desfacem foile de pe porumb şi îi porţionăm. Ii tăiem în două sau în trei, în funcţie de mărimea acestora. Infigem câte o frigăruie în fiecare bucătă…

Read more »

Legume la cuptor cu sos de capere

6 June 2013
Legume_la_cuptor_cu_sos_de_capereLegume la cuptor cu sos de capere din: rosii, ceapa, praz, rondele de masline, telina, capere, vinete, miere, ulei de masline, sare, patrunjel, migdale. Ingrediente: 500 g rosii 3 cepe 2 fire de praz 200 g rondele de masline 1 telina mica 50 g capere 3 vinete mijlocii 2 lingurite miere 3 linguri ulei de…

Read more »

Prajitura cu cocaze si lamaie

6 June 2013
Prajitura_cu_cocaze_si_lamaiePrajitura cu cocaze si lamaie din: faina de migdale, sare, praf de copt, bicarbonat, ulei de rapita, lamai, oua, sirop de artar, lamai, coacaze, iaurt, extract de vanilie. Ingrediente: 4 cani de faina de migdale jumatate de lingurita de sare o lingurita de praf de copt jumatate de lingurita de bicarbonat jumatate de cana de…

Read more »

Cocktail cu grapefruit si rom alb

6 June 2013
Cocktail_cu_grapefruit_si_rom_albCocktail cu grapefruti si rom alb din: rom alb, grapfruit roz. Ingrediente: 750 ml rom alb 1 fructe mare de grapefruit roz     Mod de preparare: Decojeşte grapefruit-ul şi îndepărtează-i membrana albă care protejează pulpa, apoi taie fructul în felii rotunde şi aşază-le într-un borcan de 1 l. Toarnă apoi romul şi strînge bine…

Read more »

Prajitura cu mascarpone si fructe de padure

6 June 2013
Prajitura_cu_mascarpone_si_fructe_de_padurePrajitura cu mascarpone si fructe de padure din: migdale, curmale, ulei de cocos, sare, fructe de padure, lamaie, miere, branza mascarpone, iaurt grecesc, fructe. Ingrediente: 2 cani de migdale 10 curmale fara samburi 2 linguri de ulei de cocos un praf de sare 2 cani de fructe de padure congelate zeama a jumatate de lamaie…

Read more »

Retete zilei: Supa cu carne de vita, varza si sfecla

6 June 2013
Supa_cu_carne_de_vita_varza_si_sfecla_13Supa cu carne de vita, varza si sfecla din: carne de vita, cartofi, varza, sfecla, ceapa, rosii, morcovi, ardei, marar, ulei de masline, sare, piper, condimente.   Ingrediente: 1 kg carne de vita 4-5 cartofi mari 1/2 varza 1 sfecla 1/2 ceapa 3 roșii 2 morcovi 1 ardei rosu 1/3 buchet de marar ulei de masline…

Read more »

Crap la grătar cu sos

6 June 2013
Peste_8Crap la grătar cu sos din: crap, vin, smantana, ceapa, ulei, piper, morcovi, sare, piper. Ingrediente: 1 crap de circa 3 kg 500 ml de vin alb sec 500 ml smantana pentru gatit 5 cepe mici 1 lingura ulei 1/4 lingurita piper macinat 2 morcovi sare si piper     Mod de preparare: Curăţaţi peştele…

Read more »

Paine cu masline

6 June 2013
Paine_cu_maslinePaine cu masline din: faina, masline kalamata, drojdie inactiva, apa. Ingrediente: 3 cani de faina pentru paine o cana si jumatate de masline kalamata fara samburi un sfert de lingurite de drojdie activa o cana si jumatate de apa rece   Mod de preparare: Amestecaţi într-un bol făina, măslinele şi drojdia. Adăugaţi apă şi frământaţi…

Read more »

Supa crema de linte rosie

6 June 2013
Supa_crema_de_linte_rosieSupa crema de linte rosie din: linte, ceapa, morcov, pastarnac, usturoi, sare, bulion, ulei, menta. Ingrediente: 0,3 kg linte 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 3 catei de usturoi sare 3 linguri bulion 2 linguri de ulei menta   Mod de preparare: Se spală lintea şi se pune la înmuiat de seara, pentru a doua…

Read more »

Saltimbocca în sos de roşii

6 June 2013
Saltimbocca_în_sos_de_rosiiSaltimbocca în sos de roşii din: sunca de parma, salvie, muschi de vitel, sare, piper, ulei, fain, marsala, sos de rosii cu verdeata, gem de caise. Ingrediente: 3 felii sunca de Parma 5 fire de salvie 6 felii de muschi de vitel sare piper 2 linguri ulei de masline 2 linguri faina 3 linguri Marsala…

Read more »

Gnocchi cu carne si ruccola

6 June 2013
Gnocchi_cu_carne_si_ruccolaGnocchi cu carne si ruccola din: ruccola, rosii cherry, sunca de parma, muschi de vitel, gnocchi, sare, ulei de masline, mustar, otet de vin, supa, de legume, piper. Ingrediente: 100 g ruccola 200 g rosii cherry 50 g sunca de parma 150 g felii de muschi de vitel 550 g gnocchi (refrigerate) sare 3 linguri…

Read more »

Supa crema de legume verzi

6 June 2013
Supa_crema_de_legume_verziSupa crema de legume verzi din: cartofi, telina, ceapa, ardei gras, broccoli, fasole verde, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 3 cartofi 1 telina 1 ceapa 1 ardei gras 3 buchetele de broccoli 1 mana de fasole verde sare doua linguri cu ulei patrunjel   Mod de preparare: Se pun la fiert ceapa, felina, ardeiul gras şi…

Read more »

Pasta de avocado cu masline

6 June 2013
Pasta_de_avocado_cu_maslinePasta de avocado cu masline din: avocado, ceapa, rondele de masline, lamaie, zeama de limeta, usturoi, mascarpone, sos de rosii, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 2-3 avocado 1 ceapa 100 g rondele de masline 1/2 lamaie 2 linguri cu zeama de limeta 1 catel de usturoi 100 g mascarpone 100 ml sos de rosii coriandru sare…

Read more »

Chifle cu faina integrala

6 June 2013
Chifle_cu_faina_integralaChifle cu faina integrala din: drojdie, zahar, apa, lapte de migdale, ulei de masline, otet de vin, ou, sare, faina integrala, faina alba, faina de malai. Ingrediente: un pachet de drojdie activa sau 2 lingurite si un sfert o lingurita de zahar o treime de cana de apa calduta o cana de lapte de migdale…

Read more »

Reteta zilei: Mamaliga cu carnati si ardei gras

6 June 2013
Mamaliga_cu_carnati_si_ardei_gras_05Mamaliga cu carnati si ardei gras din: malai, lapte, apa, parmezan, unt, sare, piper, carnati, ardei, coriandru.   Ingrediente: 1 cana malai 2 cani de lapte 1 cana de apa 1/3 ceasca parmezan ras 2 linguri unt 1 varf de cutit sare si piper proaspat macinat 4 carnați 1 lingura ulei de masline 1 ardei…

Read more »

Porumb pe gratar cu piper cayenne si lime

6 June 2013
Porumb_pe_gratar_cu_piper_cayenne_si_limePorumb pe gratar cu piper cayenne si lime din: stiuleti de porumb, unt, coaja de lime, zeama de lime, parmezan, piper cayenne, sare. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb, taiati la capete 2 linguri de unt 1/2 coaja rasa de lime 1 lingura zeama de lime 2 linguri de parmezan ras 1 lingurita piper cayenne sare…

Read more »

Ciorba de urzici cu orez

6 June 2013
Ciorba_de_urzici_cu_orezCiorba de urzici cu orez din: urzici, ceapa, morcov, pastarnac, orez, suc de rosii, sare, ulei. Ingrediente: 0,5 kg urzici 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac o jmatate cana cu orez 1 lingura cu suc de rosii sare 2 linguri cu ulei   Mod de preparare: Se curăţă urzicile, se spală, se pun într-o oală…

Read more »

Tort cu fistic si ciocolata

6 June 2013
Tort_cu_fistic_si_ciocolataTort cu fistic si ciocolata din: oua, zahar pudra, ciocolata neagra, faina, praf de copt, ulei, lapte, cacao, budinca de fistic, gelatina, frisca, fistic, ciocolata, menta. Ingrediente: blat: 2 oua 220 g zahar pudra 70 g ciocolata neagra 500 g faina 1 plic praf de copt 150 ml ulei 200 ml lapte 2 linguri cacao…

Read more »

Icre din seminţe de chia

6 June 2013
Retete_1Icre din seminţe de chia din: seminte de chia, apa, sare, zeama de lamaie, ceapa, ulei. Ingrediente: 75 g seminte de chia 100 ml apa sare zeama de la jumatate de lamaie 1 ceapa mica 75 ml ulei   Mod de preparare: Adaugi seminţele de chia în apă, peste care torni zeama de lămâie şi…

Read more »

Piept de pui la cuptor cu masline verzi

6 June 2013
Piept_de_pui_la_cuptor_cu_masline_verziPiept de pui la cuptor cu masline verzi din: piept de pui, cartofi, masline verzi, ceapa, smantana, supa de pui, usturoi, coriandru, ulei, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 3-4 cartofi 150 g masline verzi 1 ceapa 100 ml smantana de gatit 1 cescuta cu supa de pui 2 catei de usturoi coriandru ulei piper…

Read more »

Reteta zilei: Inghetata cu ciocolata si avocado

5 June 2013
Inghetata_cu_ciocolata_si_avocado_04Inghetata cu ciocolata si avocado din: avocado, ciocolata amaruie, lapte condensat, lapte de cocos. Ingrediente: 2 avocado 1/2 ceasca de ciocolata amaruie topita 1 cutie lapte condensat, rece 1 lapte de cocos, rece     Mod de preparare: Taiati avocado bucati si cu ajutorul blender-ului procesati pana obtineti piure. Adaugati ciocolata topita si amestecati bine…

Read more »

Crumble de dovleac si pere

5 June 2013
Crumble_de_dovleac_si_pereCrumble de dovleac si pere din: pere, sirop de artar, extract de vanilie, ghimbir, cuisoare, dovleac copt, faina, zahar brun, sare, unt, nuci. Ingrediente: 2 pere mari taiate cuburi jumatate de cana de sirop de artar o lingurita de extract de vanilie o lingurita de ghimbir ras jumatate de lingurite de cuisoare pisate 3 cani…

Read more »

Calzone cu dovleac si mere

5 June 2013
Calzone_cu_dovleac_si_mereCalzone cu dovleac si mere din: faina integrala, sare, apa, ulei de masline, drojdie, dovleac cuburi, ceapa de apa, coaja de lamaie, branza de capra. Ingrediente: 3 cani faina integrala 2 lingurite de sare mare o cana de apa 2 linguri de ulei de masline o lingura de drojdie 3 cani de dovleac cuburi 3…

Read more »

Paine cu banane

5 June 2013
Paine_cu_bananePaine cu banane din: faina integrala, zahar de trestie, praf de copt, sare de mare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, banane, lapte de migdale, ulei de masline, extract de vanilie, ciocolata neagra, nuci. Ingrediente: 2 cani de faina integrala jumatate de cana de zahar de trestie de zahar o lingurita de praf de copt jumatate de lingurita…

Read more »

Turtite din cartofi cu pastarnac

5 June 2013
Turtite_din_cartofi_cu_pastarnacTurtite din cartofi cu pastarnac din: cartofi, zeama de lamaie, pastarnac, faina, praf de copt, oua, marar, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 200 g cartofi o lingura de zeama de lamaie 400 g pastarnac un sfert de cana de faina o lingurita de praf de copt 2 oua batute 2 linguri de marar tocat…

Read more »

Sandvis dulce din cozonac

5 June 2013
Sandvis_dulce_din_cozonacSandvis dulce din cozonac din: oua, lapte, frisca, fructe de padure, zahar, esenta de vanilie, cozonac, unt, zahar pudra, coniac. Ingrediente: 3 oua, batute 120 ml lapte 150 ml frisca lichida 200 g fructe de padure, decongelate 2 linguri zahar 1/2 lingurita esenta de vanilie 300 g cozonac, taiat felii de 2 cm 40 g…

Read more »

Supa de legume clasica

5 June 2013
Supa_de_legume_clasicaSupa de legume clasica din: cartofi, telina, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei gras, rosii, usturoi, sare, ulei. Ingrediente: 4 cartofi 1 telina 1 ceapa 2 morcovi 1 pastarnac 2 ardei grasi 2 rosii 2 catei de usturoi sare 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se pun la fiert ceapa, păstârnacul, morcovii şi ardeii graşi întregi,…

Read more »

Salata cu somon si sos gorgonzola

5 June 2013
Salata_cu_somon_si_sos_gorgonzolaSalata cu somon si sos gorgonzola din: salata verde, ciuperci, somon afumat, marar, branza gorgonzola, crema de branza, iaurt, ceapa verde, nuci si sare. Ingrediente: 1 salata verde 3 ciuperci 100 g somon afumat marar pentru sos: 100 g branza gorgonzola 75 g crema de branza 100 ml iaurt de baut 2 fire de ceapa…

Read more »

Ossobuco picant cu legume

5 June 2013
Ossobuco_picant_cu_legumeOssobuco picant cu legume din: usturoi, pulpa de vitel, sare, piper, faina, ulei de masline, bulion, vin roze, supa, morcov, cartofi rosii, ardei gras, rosii, rozmarin, oregano. Ingrediente: 1 catel de usturoi 4 felii de pulpa de vitel (a 300g) sare piper 1 lingura faina 2 linguri ulei de masline 2 linguri bulion 200 ml…

Read more »

Musaca de ardei copti

5 June 2013
Musaca_de_ardei_coptiMusaca de ardei copti din: ardei capia, cartofi, carne tocata de porc, ceapa, rosii, oua, iaurt, patrunjel, ulei, sare, piper, boia dulce. Ingrediente: 4 ardei capia 6 cartofi 600 g carne tocata de porc 2 cepe 3 rosii 2 oua 200 g iaurt patrunjel ulei sare piper boia dulce   Mod de preparare: Spală cartofii…

Read more »

Supa crema de gulii cu marar

5 June 2013
Supa_crema_de_gulii_cu_mararSupa crema de gulii cu marar din: gulii, cartofi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei, marar. Ingrediente: 3 gulii 3 cartofi 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac sare 2 linguri cu ulei marar   Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, telina, păstârnacul, ardeiul…

Read more »

Reteta zilei: Orez cu broccoli, seminte de chimen si mustar

5 June 2013
Orez_cu_broccoli_seminte_de_chimen_si_mustar_06Orez cu broccoli, seminte de chimen si mustar din: orez, broccoli, usturoi, ceapa, seminte de chimen, seminte de mustar, piper, sare, ulei.   Ingrediente: 1 cana orez fiert 1/2 cana broccoli 2 catei de usturoi, tocat marunt 1/2 ceapa taiata felii subțiri 1/2 lingurita seminte de chimen 1/4 lingurita seminte de mustar Piper dupa gust…

Read more »

Melci cu pasta de masline

5 June 2013
Melci_cu_pasta_de_maslineMelci cu pasta de masline din: masline, usturoi, ulei de masline, faina, lapte, galbenus, ulei, drojdie, sare. Ingrediente: 300 g masline fara samburi 2 catei de usturoi 50 ml ulei de masline pentru aluat: 250 g faina 90 ml lapte 1 galbenus 2 linguri cu ulei 15 g drojdie proaspata sare   Mod de preparare:…

Read more »

Parfait de căpşuni

5 June 2013
Parfait_de_capsuniParfait de căpşuni din: capsuni, zahar vanilat, galbenusuri, lichior, gem de capsuni, frisca, ciocolata alba. Ingrediente: 600 g capsuni 1 plic zahar vanilat 4 galbenusuri 100 g zahar 5 linguri lichior sau suc de portocale 1 borcan gem de capsuni (270 g) 500 ml frisca 100 g ciocolata alba   Mod de preparare: Se curăţă…

Read more »

Salată de măsline cu parmezan si busuioc

5 June 2013
Salata_de_masline_cu_parmezan_si_busuiocSalată de măsline cu parmezan si busuioc din: masline verzi, masline negre, lamaie, ulei de masline, zeama de lamaie, parmezan, rozmairn, coriandru, busuioc. Ingrediente: 100 g masline verzi fara samburi 100 g masline negre fara samburi 1/2 lamaie pentru sos: 3 linguri ulei de masline 2 lingurite cu zeama de lamaie 50 g parmezan ras…

Read more »

Ciorba de legume cu verdeata

5 June 2013
Ciorba_de_legume_cu_verdeataCiorba de legume cu verdeata din: cartofi, telina, ceapa, morcovi, pastarnac, varza, fasole verde, rosii, ardei grasi, leustean, patrunjel, sare, ulei. Ingrediente: 2 cartofi o telina o ceapa 2 morovi 1 pastarnac 0,4 kg de varza o mana de fasole verde 3 rosii mari 2 ardei grasi leustean patrunjel sare 2 linguri cu ulei  …

Read more »

Inghetata pe bat

5 June 2013
Inghetata_pe_batInghetata pe bat din: fructe uscate, suc de capsuni, capsuni, miere, vanilie. Ingrediente: 40 g fructe uscate 100 ml suc de capsuni 125 g capsuni 50 g miere 1 pachet vanilie naturala 4 bete de inghetata   Mod de preparare: Fructele uscate se mixeaza cu cele proaspete, cu sucul de fructe, miere si vanilie. Sucul…

Read more »

Supa crema de dovlecei cu marar

5 June 2013
Supa_crema_de_dovlecei_cu_mararSupa crema de dovlecei cu marar din: dovlecei, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, si marar. Ingrediente: 0,5 kg dovlecei 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri ulei marar   Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, felina, păstârnacul,…

Read more »

Reteta zilei: Tacos cu creveti

5 June 2013
Tacos_cu_creveti_05Tacos cu creveti din: creveti, pesmet, piper cayenne, sare, boia de ardei, praf de usturoi, tortilla, avocado, rosii cherry, sos, branza, sos de smantana, ceapa rosie, varza, mar, suc de lamaie si miere. Ingrediente: 1/2 kg creveți, decorticati 3 linguri pesmet 1/8 lingurita piper cayenne sare 1/8 lingurita boia de ardei 1/8 lingurița praf de…

Read more »

Turtite de naut cu ghimbir

5 June 2013
Turtite_de_naut_cu_ghimbirTurtite de naut cu ghimbir din: ulei de masline, ceapa, sos de soia, usturoi, naut, ceapa verde, ghimbir, ulei de susan, oua, coriandru, sare, piper, pesmet, seminte de susan. Ingrediente: ulei de masline o ceapa tocata o lingura de sos de soia un catel de usturoi pisat o cana de naut din conserva pisat cu…

Read more »

Păstrăv cu spanac si ardei gras

5 June 2013
Pastrav_cu_spanac_si_ardei_grasPăstrăv cu spanac si ardei gras din: pastravi, spanac verde, ceapa, ardei gras, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 pastravi 1 kg spanac verde 1 ceapa mare 1 ardei gas rosu 100 ml ulei 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Cureţi păstrăvul, îl speli, îl scurgi de apă şi îl ştergi cu şerveţele…

Read more »

Paste cu somon afumat la cuptor

5 June 2013
Paste_cu_somon_afumat_la_cuptorPaste cu somon afumat la cuptor din: amestec de ciuperci, zeama de lamaie, parmezan, patrunjel, unt, faina, lapte, vin, paste, somon afumat, svaiter, pesmet alb. Ingrediente: 300 g amestec de ciuperci, taiate felii zeama de la 1 lamaie 25 g parmezan 2 linguri patrunjel, tocat 60 g unt 30 g faina 450 ml lapte 50…

Read more »

Salata dietetica cu spanac

5 June 2013
Salata_dietetica_cu_spanacSalata dietetica cu spanac din: spanac, salata verde, masline negre, ceapa verde, lamaie, ulei de masline, rosie, sare, piper. Ingrediente: 200 g spanac proaspat 200 g salata verde 100 g masline negre 2 bucati ceapa verde 1/2 lamaie 1 lingura ulei de masline 1 rosie sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Speli…

Read more »

Rulouri cu friptura de vanat

5 June 2013
Rulouri_cu_friptura_de_vanatRulouri cu friptura de vanat din: ceapa rosie, zeama de lamaie, tortilla, iaurt integral, salata verde, boia dulce, pasta de rosii, sos worcestershire, friptura de vanat. Ingrediente: 1 ceapa rosie mica, tocata zeama de la 1 lamaie 4 tortilla 200 g iaurt integral 2 bucati mici salata verde 1 lingura boia dulce 1 lingura pasta…

Read more »

Ciorba de fasole verde cu legume

5 June 2013
Ciorba_de_fasole_verde_cu_legumeCiorba de fasole verde cu legume din: fasole pastai, rosii, morcov, telina, ceapa, usturoi, ulei, patrunjel, leustean, sare. Ingrediente: 0,5 kg fasole pastai 3 rosii mari 1 morcov o telina mica 1 ardei gras o ceapa mica 1 catel de usturoi 1 lingura cu ulei patrunjel leustean sare   Mod de preparare: Zarzavaturile se curăţă,…

Read more »

Sardine fripte cu sos picant cu cocos

5 June 2013
Sardine_fripte_cu_sos_picant_cu_cocosSardine fripte cu sos picant cu cocos din: sardine, praf de usturoi, sofran, sare, amidon de porumb, fulgi de ardei iute, piper alb, ulei de masline, lapte de cocos, sos de peste, usturoi, zahar brun. Ingrediente: cate 3-4 sardine/portie, in functie de dimensiunile lor amestec de mirodenii: 1 lingurita praf de usturoi 3/4 lingurita turmeric…

Read more »

Inghetata cu ciocolata

5 June 2013
Inghetata_cu_ciocolataInghetata cu ciocolata din: suc de fructe, fructe uscate, iaurt, smantana, miere, ciocolata naturala. Ingrediente: 120 ml suc de fructe de sezon 50 g fructe uscate dulci 50 g iaurt natural 50 g smantana 130 g miere 30 g ciocolata naturala   Mod de preparare: Sucul de fructe se combină cu fructele uscate. Se adaugă…

Read more »

Supa crema de dovleac cu crutoane si frunze de patrunjel

5 June 2013
Supa_crema_de_dovleac_cu_crutoane_si_frunze_de_patrunjelSupa crema de dovleac cu crutoane si frunze de patrunjel din: dovleac, cartofi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg dovleac 3 cartofi 2 cepe 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac sare 5 linguri cu ulei patrunjel frunze   Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l…

Read more »

Reteta zilei: Cocktail de mere cu capsuni si vin rosu

5 June 2013
Cocktail_de_mere_cu_capsuni_si_vin_rosu_03Cocktail de mere cu capsuni si vin rosu din: mere, capsuni, vin rosu, suc de afine, sifon, frunze de busuioc.   Ingrediente: 2 mere feliate 2 cesti de capșuni, feliate 1 pahar vin roșu 1 cana suc de afine 1 ceasca sifon sau apa minerala frunze proaspete de busuioc   Mod de preparare: Puneti fructele…

Read more »

Cotlete de berbecut cu sos de linte

5 June 2013
Cotlete_de_berbecut_cu_sos_de_linteCotlete de berbecut cu sos de linte din: berbecut, ceapa, telina, morcov, ardei gras, cimbru verde, zeama de lamaie, vin, usturoi, linte rosie, ulei de masline, boia, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg berbecut (cotlet sau pulpa) 1 ceapa 1 telina mica 1 morcov 1 ardei gras cimbru verde tocat 1 lingura cu zeama de…

Read more »

Inghetata de merisor

5 June 2013
Inghetata_de_merisorInghetata de merisor din: merisor, suc de fructe, miere, vanilie, smantana, lapte, frunze de menta. Ingrediente: 100 g merisor uscat 225 ml de suc de fructe 130 g miere 2 pachete de vanilie naturala 200 g smantana 600 ml lapte frunze proaspete de menta   Mod de preparare: Fructele uscate de merisor se combina cu…

Read more »

Ciorba de fasole boabe cu cimbru si verdeata

5 June 2013
Ciorba_de_fasole_boabe_cu_cimbru_si_verdeataCiorba de fasole boabe cu cimbru si verdeata din: fasole boabe, morcov, patrunjel, pastarnac, ceapa, cimbru, frunze de leustean, frunze de telina, ulei, sare, apa. Ingrediente: 0,5 kg fasole boabe 1 morcov 1 patrunjel 1 pastarnac o ceapa cimbru frunze de lesutean si de telina 3 linguri cu ulei sare 2 l apa   Mod…

Read more »

Scoici St. Jacques învelite în bacon

5 June 2013
Scoici_St_Jacques_învelite_în_baconScoici St. Jacques învelite în bacon din: scoici, bacon afumat, zeama de lamaie, ulei de masline, piper. Ingrediente: 500 g scoici St. Jacques mari (scoase din cochilie) 300 g felii de bacon afumat 1 lamaie (zeama) 2 linguri ulei de masline piper proaspat macinat   Mod de preparare: Amestecaţi zeama de lămâie cu uleiul şi…

Read more »

Mazare cu carne

5 June 2013
Retete_1Mazare cu carne din: mazare, pulpa de vita, supa de vita, vin rosu, sare, piper, ceapa, zahar, usturoi, ulei, patrunjel. Ingrediente: 600 g mazare 500 g pulpa de vita 500 ml supa de vita 2 linguri vin rosu sare piper negru macinat 2-3 fire ceapa 1 lingurita zahar 2-3 fire usturoi 30 ml ulei 1…

Read more »

Reteta zilei: Sorbet de rubarba

4 June 2013
Sorbet_de_rubarba_04Sorbet de rubarba din: rubarba, nectar de agave, suc de lamaie, coaja de lamaie, vodca si apa.   Ingrediente: 6 cesti rubarba, taiata bucati mici 1 cana nectar de agave 2 lingurite de suc ​​de lamaie + coaja de la o lamaie 1/2 bat vanilie sau esenta de vanilie 1 lingura de vodca 1 ⅓…

Read more »

Salata de porumb cu fasole

4 June 2013
Salata_de_porumb_cu_fasoleSalata de porumb cu fasole din: boabe de porumb, ceapa de apa, castarvete, ardei gras, fasole boabe, patrunjel, ulei de masline, limete, zahar brun, paprika, sare, piper. Ingrediente: o cutie de boabe de porumb scursa jumatate de ceapa de apa tocata jumatate de castarvete taiat cubulete un ardei gras taiat cubulete o cutie de fasole…

Read more »

Ciorba de peste cu spanac si bame

4 June 2013
Ciorba_de_peste_cu_spanac_si_bameCiorba de peste cu spanac si bame din: fileuri de peste, spanac, varza, bame, ceapa, usturoi, cimbru, sos iute, sare, piper, otet, ardei kapia. Ingrediente: un kilogram de fileuri de peste (orice peste cu carne alba 500 g spanac 500 g varza o mana de bame o ceapa tocata 2 catei de usturoi zdrobiti un…

Read more »

Sfecla coapta cu morcovi

4 June 2013
Sfecla_coapta_cu_morcoviSfecla coapta cu morcovi din: sfecla, morcovi, usturoi, zeama de lamaie, cimbru verde, sare, piper, ulei de masline, branza de capra. Ingrediente: 3 sfecle medii 8 morcovi taiati julienne sau folosit baby carrots 4 catei de usturoi pisati si o capatana intreaga taiata pe jumatate zeama unei lamai 3 fire de cimbru verde sare si…

Read more »

Placintele de ciuperci cu linte

4 June 2013
Placintele_de_ciuperci_cu_lintePlacintele de ciuperci cu linte din: ulei de masline, usturoi, ceapa, ciuperci, otet balsamic, sare, piper, linte, nuci, quinoa, sos de soia, sirop de artar, drojdie inactiva, patrunjel, cimbru uscat, rozmarin, pesmet. Ingrediente: o lingura de apa sau 2 linguri de ulei de masline un catel de usturoi jumatate de ceapa tocata 6 ciuperci champignon…

Read more »

Cum se prepara Miel in crusta cu masline si tocana de fasole (video)

4 June 2013
Cum_se_prepara_Miel_in_crusta_cu_masline_si_tocana_de_fasoleRetete video: Cum se prepara Miel in crusta cu masline si tocana de fasole

Read more »

Tartă cu căpşuni şi smântână

4 June 2013
Tarta_cu_capsuni_si_smântânaTartă cu căpşuni şi smântână din: aluat de tarta, capsuni, oua, smantana, zahar vanilat, zahar, amidon, zahar pudra. Ingrediente: 450 g aluat de tarta congelat 600 g capsuni 6 oua 600 ml smantana 2 plicuri zahar vanilat 130 g zahar 1 lingurita cu varf amidon 2 linguri zahar pudra   Mod de preparare: Se încinge…

Read more »

Pateuri de quinoa

4 June 2013
Pateuri_de_quinoaPateuri de quinoa din: quinoa, oua, sare, arpagic, ceapa, parmezan, usturoi, pesmet, apa, ulei de masline. Ingrediente: o cana si jumatate de quinoa fiarta 4 oua batute jumatate de lingurita de sare o treime de cana de arpagic tocat o ceapa mica tocata o treime de cana de parmezan ras 3 catei de usturoi tocati…

Read more »

Cum se prepara Muschi de vitel cu sos de ciuperci si orez (video)

4 June 2013
Cum_se_prepara_Muschi_de_vitel_cu_sos_de_ciuperci_si_orezRetete video: Cum se prepara Muschi de vitel cu sos de ciuperci si orez

Read more »

Galette de prune

4 June 2013
Galette_de_pruneGalette de prune din: prune, sirop de artar, faina de secara, extract de vanilie, coaja de lamaie, scortisoara, cimbru, fulgi de ovaz, sare de mare, ulei de cocos, apa. Ingrediente: 2 cani de prune feliate 4 linguri de sirop de artar 3 sferturi de cana de faina de secara o lingurita de extract de vanilie…

Read more »

Cum se prepara Ananas rumenit cu sos caramel (video)

4 June 2013
Cum_se_prepara_Ananas_rumenit_cu_sos_caramelRetete video: Cum se prepara Ananas rumenit cu sos caramel

Read more »

Ciorba de biban cu cartofi

4 June 2013
Ciorba_de_biban_cu_cartofiCiorba de biban cu cartofi din: ceapa, morcovi, telina, zeama de lamaie, biban, cartofi, sare, piper, lapte, boabe de porumb, ulei de masline. Ingrediente: jumatate de cana de ceapa tocata jumatate de cana de morcovi cubulete jumatate de cana de telina cubulete zeama unei jumatati de lamaie 500 g de biban 200 g cartofi pasati…

Read more »

Sfaturi pentru un mic dejun sanatos

4 June 2013
Retete_1Cu toate că micul dejun nu este una intre priorităţile multora dintre noi odată ce ziua a luat startul, noi vă sfătuim să nu săriţi peste cea mai importantă masă a zilei. Ba mai mult, vă sfătuim să fiţi atenţi la ceea ce puneţi în farfufrie, pentru că în funcţie de aceasta vă veţi simţi…

Read more »

Salata de orez salbatic cu legume la cuptor

4 June 2013
Salata_de_orez_salbatic_cu_legume_la_cuptorSalata de orez salbatic cu legume la cuptor din: orez salbatic, morcovi, telina, pastarnac, dovleac, ceapa verde, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, pasta de tahini, zeama de lamaie, usturoi, sos de soia. Ingrediente: 3 sferturi de cana de orez salbatic 750 de grame de radacinoase taiate cubulete (morscovi, telina, pastarnac, dovleac) 2 fire de…

Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Iunie 19, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: