RSS

Retete pentru tine #43

25 Iun

Retete:

Reteta zilei: Compot de visine

25 June 2013
Compot_de_visine_15E luna visinelor asa ca nu ratati ocazia sa preparati compot de visine pentru ca stim ca iubiti aceste fructe si ar fi pacat sa nu duceti gustul lor usor acrisor si parfumat pana tarziu in iarna.   Ingrediente: visine zahar apa     Mod de preparare: Visinele se spala foarte bine si se pun,…

Read more »

Midii cu sos de patrunjel

25 June 2013
Midii_cu_sos_de_patrunjelMidii cu sos de patrunjel din: scoici decorticate, vin, ulei de masline, patrunjel, rosie, telina, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 200 g scoici decorticate 50 ml vin alb ulei de masline 1 legatura patrunjel verde 1 rosie 1 lingura de telina rasa 1 catel de…

Read more »

Ardei umpluti cu ciuperci, rosii si branza de soia

25 June 2013
Ardei_umpluti_cu_ciuperci_rosii_si_branza_de_soiaArdei umpluti cu ciuperci, rosii si branza de soia din: ardei grasi, ulei de masline, ceapa rosie, vanata, ciuperci, rosii cherry, sos de ciuperci, busuioc, suc de lamaie, sare, piper, lamaie, branza de soia. Ingrediente: 4 ardei grasi (rosu, verde, galben, portocaliu) 6 lingurite ulei…

Read more »

Placinta de spanac cu soia

25 June 2013
Placinta_de_spanac_cu_soiaPlacinta de spanac cu soia din: foi de placinta, spanac, soia, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g foi de placinta 200 g spanac 200 g soia cu cea mai mica granulatie 1 ceapa mica sare piper ulei pentru uns foile   Mod de preparare:…

Read more »

Orez cu fructe de mare

25 June 2013
Orez_cu_fructe_de_mareOrez cu fructe de mare din: orez, ceapa, usturoi, sofran, tije de telina, ulei de masline, vin, fructe de mare, sare, piper, pasta de ardei iute, coriandru, suc de rosii. Ingrediente: 500 g orez cu bob lung 1 ceapa mica 2 catei de usturoi sofran…

Read more »

Portofele din piept de curcan

25 June 2013
Portofele_din_piept_de_curcanPortofele din piept de curcan din: piept de curcan, cimbru, oregano, piper, sare, rosii, busuioc, cascaval, dovlecei, cartofi, lapte, unt. Ingrediente: 1 kg piept de curcan dezosat cimbru oregano piper sare pentru umplutura: 3 rosii potrivite cimbru busuioc 400 g cascaval sare piper pentru garnitura:…

Read more »

Midii cu sos de rosii

25 June 2013
Midii_cu_sos_de_rosiiMidii cu sos de rosii din: midii, patrunjel, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, suc de rosii. Ingrediente: 1,5 kg midii negre 2 linguri de patrunjel proaspat tocat 2 linguri de ulei de masline 1 ceapa medie tocata marunt 6 catei de usturoi zdrobiti 400…

Read more »

Placinta cu soia si ciuperci

25 June 2013
Placinta_cu_soia_si_ciuperciPlacinta cu soia si ciuperci din: foi de palcinta, ciuperci, soia, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g foi plăcintă (obişnuite, nu foetaj) 250 g ciupeci 200 g soia cu cea mai mică granulatie 1 ceapă mare sare piper ulei   Mod de preparare: Se…

Read more »

Aperitive cu somon si branza

25 June 2013
Aperitive_cu_somon_si_branzaAperitive cu somon si branza din: castraveti, file de somon afumat, lamaie, branza de vaci, branza de oaie, piper. Ingrediente: 2 castraveti mari 200 g file de somon afumat 1/2 lamaie 175 g branza de vaci 175 g branza veche de oaie piper   Mod…

Read more »

Paste cu ficatei de pui

25 June 2013
Paste_cu_ficatei_de_puiPaste cu ficatei de pui din: papardelle, ficatei de pui, ceapa, usturoi, salvie, patrunjel, sare, piper, ulei, vin alb, unt. Ingrediente: 250 g papardelle 500 g ficatei de pui 1 ceapa mica usturoi salvie uscata maruntita 1/2 legatura patrunjel verde sare piper negru macinat 1…

Read more »

Chiftelute de vitel cu salata

25 June 2013
Chiftelute_de_vitel_cu_salataChiftelute de vitel cu salata din: ceapa, usturoi, carne tocata de vita, boia, maghiran, chimen, piper, sare, bob, dovlecei, ulei de masline, ardei iute, usturoi, boabe de porumb, sare, piper, otet de vin alb. Ingrediente: 1 ceapa 3 catei de usturoi 600 g carne tocata…

Read more »

Reteta zilei: Supa de fructe de mare

25 June 2013
Supa_de_fructe_de_mare_08Supa de fructe de mare din: carnat, fenicul, ceapa, usturoi, pasta de tomate, vin alb, supa de pui, rosii, somon, midii, creveti, piper, patrunjel, lamaie, sare, ulei de masline, paine.   Ingrediente: 1 carnat maruntit 2 cesti fenicul fin tocat 1 ceasca ceapa tocata marunt…

Read more »

Icre de peste

25 June 2013
Icre_de_pesteIcre de peste din: icre, ulei de masline, lamaie, apa minerala. Ingrediente: 50 g icre 1/4 ulei de masline 1-2 linguri de lamaie 4-5 linguri apa minerala   Mod de preparare: Icrele proaspete se sărează puţin şi se lasă 2-3 zile la frigider. Când le…

Read more »

Mancarica de dovlecei cu carne

25 June 2013
Mancarica_de_dovlecei_cu_carneMancarica de dovlecei cu carne din: dovlecei, ceapa, carne tocata, marar, bulion, ulei, boabe de piper rosi, piper, sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 2 cepe sau 10 fire ceapa verde 150 g carne tocata de pui sau vita 1/2 legtura marar 1 lingurita bulion 50…

Read more »

Desert cu migdale si caspuni

25 June 2013
Desert_cu_migdale_si_caspuniDesert cu migdale si caspuni din: lapte, businca de vanilie, zahar, frisca, capsuni, menta, unt, ou, lichior de migdale, faina, migdale. Ingrediente: 500 ml lapte plic praf de businc de vanilie 4 lingurite zahar 300 ml frisca 500 g caspuni 1 fir de menta pentru…

Read more »

Ciorba de miel a la grec cu legume

25 June 2013
Ciorba_de_miel_a_la_grec_cu_legumeCiorba de miel a la grec cu legume din: carne de miel, smantana, morcovi, ceapa, usturoi, telina, patrunjel verde, galbenusuri de ou, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel fara os 500 g smantana 2 morcovi 2 cepe 2 catei de usturoi 1…

Read more »

Pui cu mere si visine

25 June 2013
Retete_3Pui cu mere si visine din: piept de pui, mere, visine, untua, ulei, tarhon, sare, piper. Ingrediente: 1 kg piept de pui 4 mere 300 g visine 150 g untura de gaina sau gasca 50 ml ulei 3-4 fire de tarhon sare piper   Mod…

Read more »

Paine cu rosii uscate

25 June 2013
Paine_cu_rosii_uscatePaine cu rosii uscate din: drojdie, apa fierbinte, zahar, faina, sare, busuioc uscat, bulion, rosii uscate, ulei de masline. Ingrediente: 7 g drojdie uscata 300 ml apa fierbinte 1 lingurita zahar 450 g faina 1 lingurita sare 2 lingurite de busuioc uscat 2 lingurite bulion…

Read more »

Reteta zilei: Paste cu ton la gratar si sos pesto cu iaurt

25 June 2013
Paste_cu_ton_la_gratar_si_sos_pesto_cu_iaurt_06Paste cu ton la gratar si sos pesto cu iaurt din: macaroane, usturoi, frunze de busuioc, frunze de menta, nuci, iaurt, sare, piper, suc de lamaie, ton, ulei de canola, rosii cherry, oua.   Ingrediente: 1 punga macaroane Ingrediente sos pesto: 2 catei de usturoi…

Read more »

Hamsie prajita cu avocado si sos de usturoi

25 June 2013
Hamsie_prajita_cu_avocado_si_sos_de_usturoiHamsie prajita cu avocado si sos de usturoi din: hamsii, ulei, usturoi, avocado, sos de rosii, maioneza vegetala, apa, sare. Ingrediente: 1 kg hamsii (sau sport eviscerat) 200 ml ulei 1 capatana de usturoi 3-4 avocado 100 ml sos de rosii maioneza vegetala 100 ml…

Read more »

Picior de miel a la grec

25 June 2013
Picior_de_miel_a_la_grecPicioar de miel a la grec din: picioare de miel, lamai, oregano, cartofi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 picioare de miel (partea inferioara) 4-6 lamai 1 lingurita oregano 3-6 cartofi 1/2 cana ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Dă drumul…

Read more »

Negresa cu inghetata

25 June 2013
Negresa_cu_inghetataNegresa cu inghetata din: unt, zahar, cacao, zahar vanilat, oua, faina, sare, unt, zahar brun, esenta de vanilie, bicarbonat, faina, fulgi de ciocolata, sare, inghetata caramel, inghetata de vanilie, biscuiti cu cacao, sos de ciocolata, fructe. Ingrediente: blat 1: 200 g unt 250 g zahar…

Read more »

Frigarui de somon

25 June 2013
Frigarui_de_somonFrigarui de somon din: somon, ulei de masline, suc de rosii, piper, suc de lamaie, tepuse. Ingrediente: 500 g de somon fara pielita si taiat cuburi 35 ml ulei de masline 45 ml suc de rosii piper suc de lamaie tepuse pentru frigarui   Mod…

Read more »

Farfalle cu pesto si bacon

25 June 2013
Farfalle_cu_pesto_si_baconFarfalle cu pesto si bacon din: farfalle, ceapa, sare, piper, mazare, ulei, sos pesto, bacon, smantana, parmzan, busuioc. Ingrediente: 300 g farfalle 1 ceapa sare piper negru macinat 200 g mazare proaspata 2 linguri ulei 100 g sos pesto 200 g bacon 300 g smantana…

Read more »

Salata cu cas de vaca, spanac si capsuni

25 June 2013
Salata_cu_cas_de_vaca_spanac_si_capsuniSalata cu cas de vaca, spanac si capsuni din: spanac, capsuni, cas de vaca, gem de caspuni, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g spanac proaspat 200 g capsuni 100 g cas de vaca pentru vinegreta: 2 lingurite gem de capsuni 1…

Read more »

Chifteluţe cu ardei şi ciuperci

25 June 2013
Chiftelute_cu_ardei_si_ciuperciChifteluţe cu ardei şi ciuperci din: carne de manzat, ou, ceapa, ciuperci, ardei grasi, franzela uscata, ulei, portocala, patrunjel verde, boia dulce, piper, sare, miere. Ingrediente: 300 g carne de manzat 1 ou 1 ceapa mica 100 g ciuperci champignon 2 ardei grasi rosii mici…

Read more »

Tarta umpluta cu cirese

25 June 2013
Tarta_umpluta_cu_cireseTarta umpluta cu cirese din: ou, lapte, faina, drojdie, sare, zahar, cirese, gelatina, faina. Ingrediente: pentru aluat: 60 ml apa calduta un ou 125 ml lapte 350 g faina 250 g unt un plic drojdie uscata o lingurita sare 25 g zahar pentru umplutura: 1,5…

Read more »

Reteta zilei: Sos barbeque de casa

25 June 2013
Sos_barbeque_de_casa_05Sos barbeque de casa din: ardei jalapeno, ardei serrano, ardei poblano, sos adobo, usturoi, ketchup, zahar brun, melasa, mustar, pasta de tomate, praf de ceapa, sos worcestershire.   Ingrediente: 3 ardei jalapeno 1 ardei iute serrano ½ ardei iute poblano 2 ardei in sos adobo…

Read more »

Roşii umplute cu orez şi mărar

25 June 2013
Retete_1Roşii umplute cu orez şi mărar din: rosii, orez, ceapa, ulei de masline, marar, sare, piper. Ingrediente: 8 rosii medii 1 ceasca orez 1 ceapa medie 2-3 linguri ulei de masline 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Spălaţi roşiile, tăiaţi-le „capace” în…

Read more »

File de peste la gratar

25 June 2013
File_de_peste_la_gratarFile de peste la gratar din: peste, cartofi, broccoli, usturoi, lamaie, sare, ulei, busuioc. Ingrediente: 2-4 bucati de peste (cod sau macrou) 250 g cartofi 250 g broccoli 1 capatana de usturoi felii de lamaie sare ulei busuioc sau patrunjel pentru decor   Mod de…

Read more »

Prajitura pufoasa cu cirese

25 June 2013
Prajitura_pufoasa_cu_ciresePrajitura pufoasa cu cirese din: cirese, faina, zahar pudra, zahar vanilinat, oua, lapte, unt, sare. Ingrediente: 750 g cirese bine coapte 100 g faina 90 g zahar pudra un plic zahar vanilinat 6 oua 250 ml lapte 20 g unt pentru tava un praf sare…

Read more »

Paste cu carne de vitel

25 June 2013
Paste_cu_carne_de_vitelPaste cu carne de vitel din: ceapa verde, ardei gras, ulei, carne de vitel, supa de pasare, parmezan, sare, paste, unt, faina, lapte, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 2 fire ceapa verde 1 ardei gras rosu 2 linguri ulei 500 g carne de vitel tocata 200…

Read more »

Cordon bleu cu garnitura de cartofi noi

25 June 2013
Cordon_bleu_cu_garnitura_de_cartofi_noiCordon bleu cu garnitura de cartofi noi din: piept de pui, branza topita, sunca, ou, pesmet, cartofi, sare, piper, usturoi verde, ulei, unt. Ingrediente: 4 felii piept de pui 4 felii branza topita 4 felii sunca presata 1 ou 4-5 linguri pesmet 1 kg cartofi…

Reteta zilei: Gem de capsuni

24 June 2013
Reteta_zilei_Gem_de_capsuni_07Gem de capsuni din: capsuni, zahar, mar, suc de lamaie.   Ingrediente: 2 1/4 cani capsuni 2/3 cana zahar 1 mar ras 1 lingura suc de lamaie     Mod de preparare: Intr-o cratita medie puneti la foc capsunile, zaharul si marul. Fierbeti timp de 20 de minute, amestecati constant. Adaugati apoi sucul de lamaie…

Read more »

Dorada in crusta de sare

24 June 2013
Dorada_in_crusta_de_sareDorada in crusta de sare Ingrediente: dorada sare     Mod de preparare: Peştele trebuie curăfăt bine de intestine, spălat şi şters cu un prosop uscat. Il aşezăm apoi în tavă, pe un pat de sare grunjoasă, şi îl îmbrăcăm cu sarea rămasă. Il introducem la cuptor timp de 30-40 de min (până când sarea…

Read more »

Focaccia cu masline

24 June 2013
Focaccia_cu_maslineFocaccia cu masline din: faina, sare, drojdie uscata, ulei de masline, apa calda, masline, ulei de masline, ceapa, sare, cimbru. Ingrediente: aluat: 350 g faina 1/2 lingurita sare 7 g drojdie uscata 2 linguri ulei de masline 250 ml apa calda 100 g masline verzi sau negre (fara samburi) topping: 2 linguri ulei de masline…

Read more »

Creveti cu sos de rosii

24 June 2013
Creveti_cu_lamaie_masline_si_usturoiCreveti cu sos de rosii din: creveti decorticati, rosii, usturoi, coriandru, apa, ulei de masline, rosii uscate, sare, piper, chimen. Ingrediente: 400 g creveti decorticati (congelati) 4 rosii un catel de usturoi 1 lingura de coriandru tocat fin 100 ml apa 4 linguri de ulei de masline rosii uscate sare piper chimen   Mod de…

Read more »

Bruschete cu rosii si rondele de masline

24 June 2013
Bruschete_cu_rosii_si_rondele_de_maslineBruschete cu rosii si rondele de masline din: chifle, usturoi, margarina, cascaval de post, busuioc, rosii decojite, bulion, masline negre, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, miere. Ingrediente: 4 chifle 4 capatani de usturoi 2 lingurite de margarina cascaval de post busuioc proaspat rosii decojite 1 lingurita bulion masline negre taiate rondele sare…

Read more »

Bagheta cu usturoi si ierburi aromate

24 June 2013
Bagheta_cu_usturoi_si_ierburi_aromateBagheta cu usturoi si ierburi aromate din: paine bagheta, margarina, usturoi, patrunjel, piper. Ingrediente: 2 paini bagheta mici 150 g margarina 3 catei de usturoi zdrobiti patrunjel piper   Mod de preparare: Amestecaţi margarina, usturoiul şi pătrunjelul tocat până când se formează o pastă omogenă. Adăugaţi piper după gust. Tăiaţi pâinea-baghetă în felii de aprox.…

Read more »

Creveti cu lamaie, masline si usturoi

24 June 2013
Creveti_cu_lamaie_masline_si_usturoiCreveti cu lamaie, masline si usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi, patrunjel, zeama de lamaie, masline, sare. Ingrediente: 1/2 kilogram de creveti ulei de masline 5-6 catei de usturoi patrunjel zeama de la 1-2 lamai masline negre sare dupa gust   Mod de preparare: Crevetii se fierb în apă clocotită aproximativ 10 min, apoi…

Read more »

Focaccia cu ceapa si usturoi

24 June 2013
Focaccia_cu_ceapa_si_usturoiFocaccia cu ceapa si usturoi din: drojdie uscata, zahar, apa fierbinte, faina, sare, busuioc, ulei de masline, ceapa, usturoi. Ingrediente: 7 g drojdie uscata 1 lingurita zahar 300 ml apa fierbinte 450 g faina 2 lingurite sare 3 linguri busuioc 2 linguri ulei de masline 450 g ceapa rosie si alba taiata inele 4 catei…

Read more »

Foi cu crema de nuci

24 June 2013
Foi_cu_crema_de_nuciFoi cu crema de nuci din: oua, faina, zahar, ulei, apa minerala, bicarbonat, suc de lamaie, zahar, lapte, nuci, cacao, frisca, ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, nuca macinata. Ingrediente: pentru foi: 3 oua 800 g faina 12 linguri zahar 12 linguri ulei 12 linguri apa minerala o lingurita bicarbonat 2 linguri suc de lamaie strecurat…

Read more »

Bruschete cu rosii si usturoi

24 June 2013
Bruschete_cu_rosii_si_usturoiBruschete cu rosii si usturoi din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline, busuioc, rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 paine ciabatta 2 capatani de usturoi 4 linguri ulei de masline busuioc proaspat 300 g rosii cherry proaspete 4 rosii uscate sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi roşiile cherry în jumătăţi, iar roşiile uscate în bucăţele…

Read more »

Salata cu varza, oua si porumb

24 June 2013
Salata_cu_varza_oua_si_porumbSalata cu varza, oua si porumb din: varza chinezeasca, ardei, ceapa verde, oua, porumb, lamai, ulei de masline, sare, piper, leurda. Ingrediente: 1 varza chinezeasca de dimensiune mijlocie 1 ardei rosu 1 ardei gralben 2 legaturi ceapa verde 2-3 oua 1 cutie (200 g) de porumb 2 lamai 2-3 linguri ulei de masline sare piper…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie

24 June 2013
Friptura_de_porc_cu_rozmarin_si_sote_de_ceapa_rosie_05Friptura de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie din: ulei de masline, rozmarin, mustar, praf de usturoi, sare, piper, friptura de porc, ceapa rosie.   Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline plus 1 lingurita 4 lingurite rozmarin proaspat, tocat 1 lingurita mustar ½ lingurita praf de usturoi 2 lingurite de sare 1…

Read more »

Placinta delicioasa cu cirese

24 June 2013
Placinta_delicioasa_cu_ciresePlacinta delicioasa cu cirese din: aluat, ou, lapte, cirese, zahar pudra, menta. Ingrediente: 400 g aluat foitaj pentru uns: un ou 2 linguri lapte pentru umplutura: 750 g cirese zahar pudra frunzulite menta   Mod de preparare: Aluatul de foitaj se scoate de la frigider si se lasă să ajun­gă la temperatura camerei. Se întinde…

Read more »

Ciuperci umplute cu branza de capra

24 June 2013
Ciuperci_umplute_cu_branza_de_capraCiuperci umplute cu branza de capra din: ciuperci, zeama de lamaie, ulei de masline, branza de capra, smantana, usturoi, verdeturi proaspete, cascaval, bacon, sare, piper. Ingrediente: 12 ciuperci alb medii, cat mai egale 1/2 lamaie (zeama) 3 linguri ulei de masline 150 g branza grasa de capra sau bivolita 3 linguri smanatna 1 catel de…

Read more »

Dovlecei umpluti cu carne

24 June 2013
Dovlecei_umpluti_cu_carneDovlecei umpluti cu carne din: dovlecei, ulei, carne tocata de porc, rosii, ceapa verde, patrunjel, usturoi, masline, oregano, morcov, ou, apa, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei mari 6 linguri ulei 400 g carne tocata de porc 5 rosii 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 4 catei usturoi pisati 100 g masline fara samburi 2…

Read more »

Mojito

24 June 2013
Mojito_09Mojito din: rom, suc de limetta, apa minerala, frunze de menta, zahar brun.   Ingrediente: 60 g rom cubanez 30 ml suc de limetta 120 ml apa minerala 6 frunze de menta 2 lingurite zahar brun     Mod de preparare: Se aşază într-un pahar zahă­rul, frunzele de mentă şi se stropesc cu suc de…

Read more »

Ciorba de legume de vara cu corcoduse

24 June 2013
Ciorba_de_legume_de_vara_cu_corcoduseCiorba de legume de vara cu corcoduse din: dovlecei, ardei grasi, cartofi noi, ceapa, rosii, corcoduse, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi 4 cartofi noi o ceapa alba 3-4 rosii foarte coapte 200 g corcoduse patrunjel sare   Mod de preparare: Se pun corcoduşele la fiert în apă de două ori cantitatea lor.…

Read more »

Ardei umpluţi cu salată de vinete şi roşii

24 June 2013
Retete_1Ardei umpluţi cu salată de vinete şi roşii din: ardei gras, vinete, ceapa, rosii, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg ardei gras 1 kg vinete 1 ceapa medie 500 g rosii 150 ml ulei sare   Mod de preparare: Spălaţi ardeii, tăiaţi-le un „capac”, curăţaţi-i de cotoare şi seminţe. Tocaţi mărunt ceapa sau daţi-o pe răzătoarea…

Read more »

Reteta zilei: Sandwich cu legume la cuptor

24 June 2013
Sandwich_cu_legume_la_cuptor_05Sandwich cu legume la cuptor din: vanata, ciuperci, ardei grasi, otet balsamic, branza feta, bagheta. Ingrediente: 1 vanata 2 ciuperci 2 ardei grasi, rosu sau galben 1 castravete ½ ceasca de otet balsamic 1/2 cupa branza feta 1 bagheta   Mod de preparare: Spalati legumele, taiati bucati apoi puneti intr-un bol si turnati otet balsamic. Lasati…

Read more »

Paste cu ansoa si broccoli

24 June 2013
Paste_cu_ansoa_si_broccoliPaste cu ansoa si broccoli din: paste integrale, broccoli, ansoa in ulei, stafide, usturoi, ulei extravirgin de masline, ardei iute. Ingrediente: 150 g paste integrale 200 g broccoli 1 cutie (200 g) ansoa in ulei 1-2 linguri stafide 2 catei de usturoi 3-4 linguri ulei extravirgin de masline optional, 1 ardei iute   Mod de…

Read more »

Prajitura cu crema de nuci si fructe

24 June 2013
Prajitura_cu_crema_de_nuci_si_fructePrajitura cu crema de nuci si fructe din: nuci, zahar brun, apa, oua, cacao, zahar vanilat, unt, nuci, galbenusuri si fructe de sezon. Ingrediente: blat: 250 g nuci macinate 200 g zahar, de preferat, brun 100 ml apa 7 oua 3 linguri cacao 1 lingurita zahar vanilat crema: 200 g unt 400 g zahar 300…

Read more »

Oua umplute cu piept de pui

24 June 2013
Oua_umplute_cu_piept_de_puiOua umplute cu piept de pui din: oua, piept de pui, maioneza, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 1/2 piept de pui 4 linguri maioneza 2 linguri smantana patrunjel sare piper   Mod de preparare: In vase separate se pun la fiert ouăle şi carnea. Apoi, ouăle, după ce sunt fierte tari, se trec…

Read more »

Salată verde cu roşii, busuioc şi lămâie

24 June 2013
Salate_3Salată verde cu roşii, busuioc şi lămâie din: bagheta, salata verde, rosii, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, busuioc, seminte de pin, sare, piper. Inrgediente: 1 bagheta 1 salata verde medie 4 rosii 1 lamaie (zeama) 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 legatura busuioc proaspat 100 g seminte de pin…

Read more »

Tarta cu crema de cafea

24 June 2013
Tarta_cu_crema_de_cafeaTarta cu crema de cafea din: faina, amidon, unt, zahar pudra, sare, ou, apa, zahar vanilat, lapte, cafea, amidon, zahar, galben, zahar vanilat, ciocolata amara. Ingrediente: aluatul: 250 g faina 25 g amidon 150 g unt 100 g zahar pudra un praf de sare 1 ou 30 ml apa foarte rece zahar vanilat crema: 500…

Read more »

Rulouri de castraveţi cu brânză Feta

24 June 2013
Rulouri_de_castraveti_cu_brânza_FetaRulouri de castraveţi cu brânză Feta din: castraveti, branza feta, chimen, ulei de masline, piper. Ingrediente: 4 castraveti potriviti 250 g branza Feta 1 lingurita rasa chimen macinat 1 lingura ulei de masline piper   Mod de preparare: Speli castraveţii, îi usuci şi îi tai fâşii cu ajutorul cuţitului econom. Zdrobeşti cu furculiţa brânza Feta…

Read more »

Cuscus cu menta

24 June 2013
Cuscus_cu_mentaCuscus cu menta din: cuscus, ardei gras, castarvete, ceapa verde, usturoi, ceapa rosie, menta, patrunjel, sare, piper, otet, ulei. Ingrediente: 300 g cuscus instant 1 ardei gras rosu 1 castravete lung 2 cepe verzi 2 catei de usturoi 1 ceapa rosie 3 linguri menta tocata 1 lingura patrunjel tocat sare piper 3 linguri otet 3…

Read more »

Paste cu porumb, pui si ceapa

24 June 2013
Paste_cu_porumb_pui_si_ceapaPaste cu porumb, pui si ceapa din: piept de pui, pasta fainoase, smantana, porumb dulce, ceapa rosie, sare, piper, ulei, zahar, frunze de patrunjel. Ingrediente: 300 g piept de pui dezosat 400 g pasta fainoase, de preferinta integrale 300 g smantana 1 conserva (200 g) porumb dulce 1 ceapa rosie sare piper negru macinat 2…

Read more »

Reteta zilei: Chifle de cartofi umplute cu salata de creveti

24 June 2013
Chifle_de_cartofi_umplute_cu_salata_de_creveti_09Chifle de cartofi umplute cu salata de creveti din: creveti decorticati, coaja de limeta, sare, maioneza, arpagic, marar, suc de lamaie, zahar, piper, chifle de cartofi, unt nesarat.   Ingrediente: 260 g creveti decorticati 150 g creveti tigru decorticati coaja de la 1/2 de limeta 1 1/2 linguri de sare 1 1/2 linguri de maioneza…

Read more »

Tort cu umplutura de carne tocata

24 June 2013
Tort_cu_umplutura_de_carne_tocataTort cu umplutura de carne tocata din: branza dulce, lapte, praf de copt, faina, ulei, ou, patrunjel, sare, kaizer, usturoi, carne tocata de vita, ulei, tomate, pasta de tomate, praz, smantana, sare, piper, oregano, patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 125 g branza dulce 4 linguri lapte 1/2 plic praf de copt 250 g faina 5 linguri…

Read more »

Ruladă de curcan cu busuioc

24 June 2013
Rulada_de_curcan_cu_busuiocRuladă de curcan cu busuioc din: piept de curcan, sunca, cartofi, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 400 g piept de curcan fara piele 4 felii sunca 500 g cartofi mici fierti in coaja 12 rosii cherry 4 linguri ulei de masline sare piper 4 fire de busuioc   Mod de preparare:…

Read more »

Rondele pane

24 June 2013
Rondele_paneRondele pane din: dovlecei, oua, faina, pesmet, boia, sare, piper, ulei. Ingrediente: 3 dovlecei mari 2 oua 150 g faina 150 g pesmet boia sare piper ulei   Mod de preparare: Tai rondele dovleceii. Baţi ouăle cu boia, sare şi piper după gust. Dai rondelele prin făină, le treci prin ouăle bătute, apoi prin pes­met…

Read more »

Sangria cu busuioc şi căpşuni

24 June 2013
Sangria_cu_busuioc_si_capsuniSe taie jumătăţi 500 g căp­şuni. Se taie cuburi 1 măr. Se amestecă într-un bol 300 g frunze de busuioc proas­pete cu 150 g zahăr. Se toarnă 750 ml vin alb şi 250 ml suc de struguri albi. Se amestecă bine până se dizolvă zahărul, apoi se adaugă fructele şi se com­pletează eventual cu apă…

Read more »

Tort cu frisca si capsuni

24 June 2013
Tort_cu_frisca_si_capsuniTort cu frisca si capsuni din: oua, zahar, faina, apa, ulei, praf de copt, zahar vanilat, sare, capsuni, frisca, gem de capsune. Ingrediente: pentru blat: 7 oua 7 linguri zahar 7 linguri faina 7 linguri apa 2 linguri ulei 1 plic praf de copt 1 plic de zahar vanilat un praf de sare pentru crema:…

Read more »

Cum se prepara Budinca de lamaie (video)

23 June 2013
Cum_se_prepara_Budinca_de_lamaieRetete video: Cum se prepara Budinca de lamaie

Read more »

Reteta zilei: Desert rece cu crema de branza si napolitane cu crema de lamaie

23 June 2013
Desert_rece_cu_crema_de_branza_si_napolitane_cu_crema_de_lamaie_06Desert rece cu crema de branza si napolitane cu crema de lamaie din: napolitane cu crema de lamaie, crema de branza, smantana, lamai.   Ingrediente: 1 pachet napolitane cu crema de lamaie 1 cutie crema de branza 1 pahar de smantana 3 lamai       Mod de preparare: Intr-un robot de bucatarie adaugati napolitanele…

Read more »

Creveti cu chilli

23 June 2013
Creveti_cu_chilliCreveti cu chilli din: creveti decorticati, ulei de masline, chilli, rosii cherry, patrunjel, boia de ardei, ulei, sare, piper, lamaie, usturoi. Ingrediente: 500 g creveti decorticati ulei de masline un chilli rosu 3-4 rosii cherry sau rosii uscate 1 legatura patrunjel boia de ardei ulei sare piper lamaie usturoi   Mod de preparare: Crevetii se…

Read more »

Prajitura cu crema de trufe

23 June 2013
Prajitura_cu_crema_de_trufePrajitura cu crema de trufe din: faina, amidon, zahar, unt, oua, ciocolata neagra, miez de nuca, praf de copt, lapte, galbenusuri, unt, esenta de vanilie, sos de ciocolata, zmeura. Ingrediente: pentru blat: 60 g faina 40 g amidon pentru prajitura 50 g zahar 50 g unt 3 oua 100 g ciocolata neagra 100 g miez…

Read more »

Ciuperci umplute cu orez si creveti

23 June 2013
Ciuperci_umplute_cu_orez_si_crevetiCiuperci umplute cu orez si creveti din: ciuperci, orez, creveti decorticati, sos de soia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 12 ciuperci 50 g orez 12 creveti decorticati 2 linguri cu sos de soia ulei sare piper   Mod de preparare: Crevefii decorticati se pun la fiert în apă cu sare timp de 10 min, se scot,…

Read more »

Bruschete cu pasta de masline

23 June 2013
Bruschete_cu_pasta_de_maslineBruschete cu pasta de masline din: paine, masline negre, usturoi, ulei de masline, branza de soia, pesmet, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 paine bagheta masline negre 1-2 catei de usturoi zdrobiti ulei de masline branza de soia 25 g pesmet coaja rasa de lamaie 4 lingurite cu suc de lamaie…

Read more »

Chiftelute de peste cu usturoi

23 June 2013
Chiftelute_de_peste_cu_usturoiChiftelute de peste cu usturoi din: fileu de peste, cartofi, morcovi, patrunjel, pastarnac, piper, pesmet, ulei, sare, ceapa, usturoi, salata verde. Ingrediente: 20 g fileu de peste 100 g cartofi 50 g morcovi patrunjel pastarnac piper faina sau pesmet ulei sare 50 g ceapa doi catei de usturoi salata verde pentru decor   Mod de…

Read more »

Carne de vita cu morcovi si cimbru

23 June 2013
Carne_de_vita_cu_morcovi_si_cimbruCarne de vita cu morcovi si cimbru din: carne de vita, morcovi, ceapa, vin rosu, unt, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: un kilogram vita de gtit 6 morcovi 4 cepe medii 100 ml vin rosu 50 g unt o lingurita ulei cimbru sare piper   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu fund dublu se topeşte…

Read more »

Legume asortate cu salsa de rosii

23 June 2013
Legume_asortate_cu_salsa_de_rosiiLegume asortate cu salsa de rosii din: fasole verde, fasole galbena, morcovi, rosii, tomate glabene, telina verde, ardei iute, mere, stafide, otet, zahar, cuisoare, boabe de mustar, cimbru. Ingrediente: 400 g fasole verde 200 g fasole galbena (pastai) 200 g morcovi taiati cuburi 500 g rosii 500 g tomate galbene 200 g telina verde 1…

Read more »

Cartof umplut cu peste

23 June 2013
Cartof_umplut_cu_pesteCartof umplut cu peste din: cartof, margarina vegetala, ton in ulei, boabe de porumb, maioneza vegetala, suc de lamaie. Ingrediente: 2 cartofi cu coaja alba de cate 200 g 500 g margarina vegetala 1 conserva de ton in ulei (175 g) 100 boabe de porumb fiert 100 g maioneza vegetala sucul de la o lamaie…

Read more »

Inghetata de busuioc

23 June 2013
Inghetata_de_busuiocInghetata de busuioc din: busuioc, zahar, mascarpone, iaurt. Ingrediente: 1 legatura mare de busuioc 500 g zahar 250 g mascarpone 1,3 kg iaurt gras   Mod de preparare: Combini frunzele de busuioc cu zahărul. Amesteci bine cu ajutorul unui blender, până obţii o pudră fină. Adaugi brânza mascarpo­ne şi iaurtul. Amesteci din nou foarte bine…

Read more »

Medalioane de porc cu fasole verde

23 June 2013
Medalioane_de_porc_cu_fasole_verdeMedalioane de porc cu fasole verde din: muschi file de porc, bacon, miere, ghimbir, sos de soia, fasole verde, ceapa, ardei iute, ulei, vin rosu, piper. Ingrediente: 400 g muschi file de porc 16 felii de bacon 2 linguri miere 2 lingurite ghimbir ras 6 linguri sos de soia 600 g fasole verde 2 cepe…

Read more »

Supă cu somon

23 June 2013
Supa_cu_somonSupă cu somon din: file de somon, morcovi, ceapa, radacina de pastarnac, telina, praz, cartofi, smantana, usturoi, marar, patrunjel, foaie de dafin, boabe de piper, sare, piper. Ingrediente: 400 g file de somon 2 morcovi 1 ceapa mare 1 radacina de pastarnac 1 telina 100 g praz 3 cartofi mijlocii 200 g smantana grasa 3…

Read more »

Reteta zilei: Frigarui de porc

23 June 2013
Reteta_zilei_Frigarui_de_porc_10Frigarui de porc din: carne de porc, vin rosu, ulei de masline, usturoi, ceapa, sare, piper, frigarui.   Ingrediente: 2 kg carne de porc ¼ cana de vin roșu ¼ cana ulei de masline 4-5 catei de usturoi, pisat 1 ceapa feliata 1 lingurița de sare ½ lingurita de piper 6-8 frigarui   Mod de…

Read more »

Bruschete cu ciuperci si cascaval

23 June 2013
Bruschete_cu_ciuperci_si_cascavalBruschete cu ciuperci si cascaval din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline, cascaval de post, cimbru, ciuperci. Ingrediente: 1 paine ciabatta 1 capatana de usturoi ulei de masline cascaval de post cimbru proaspat ciuperci proaspete   Mod de preparare: Tăiaţi pâinea în lungime şi apoi pe jumătate. Decojiti usturoiul şi tăiati-l în jumătate. Prăjiţi pâinea…

Read more »

Supa de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc

23 June 2013
Supa_de_rosii_cu_dovlecei_si_frunze_de_busuiocSupa de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc din: rosii, dovlecei, usturoi, supa de legume, ulei, suc de lamaie, frunze de busuioc, sare. Ingrediente: 6 rosii foarte coapte 2 dovlecei 2 catei de usturoi 300 ml supa din concentrat de legume 4 linguri ulei sucul unei lamai 2-3 frunze busuioc sare   Mod de…

Read more »

Tarta cu salam si masline

23 June 2013
Tarta_cu_salam_si_maslineTarta cu salam si masline din: aluat foitaj, rosii, salam, masline, ulei, mustar, busuioc, sare. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 20 rosii mici 250 g salam masline, dupa gust 2 lingurite ulei 4 lingurite mustar dulce sau picant cateva frunzulite busuioc un praf sare   Mod de preparare: Aluatul se scoate din tipla si se…

Read more »

Gogoşi ca la mama

23 June 2013
Gogosi_ca_la_mamaGogoşi ca la mama din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, esenta de rom, ulei, albus, suc de lamaie, zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg faina 25 g drojdie proaspata 150 ml lapte 2 oua 50 g zahar o lingura esenta de rom sau alta esenta 50 ml ulei pentru prajit: 200 ml ulei pentru glazura: un…

Read more »

Salată răcoritoare de vară

23 June 2013
Salata_racoritoare_de_varaSalată răcoritoare de vară din: rosii, castraveciori, ardei gras, ceapa, marar, patrunjel, iaurt, mustar, ulei, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 2 rosii mari 2-3 castraveciori 1 ardei gras 1 ceapa mica 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sos: 1 pahar mic de iaurt 1 lingurita mustar 1 lingura ulei sare piper 1 ardei iute (optional)…

Read more »

Reteta zilei: Sos pesto din spanac si busuioc

23 June 2013
Sos_pesto_din_spanac_si_busuioc_06Sos pesto din spanac si busuioc din: frunze de spanac, frunze de busuioc, nuci de pin, parmezan, ulei de masline.   Ingrediente: 2 cani frunze de spanac proaspete 2 cani frunze proaspete de busuioc 2 linguri usturoi proaspat tocat fin 2/3 ceasca nuci de pin 1 1/3 cana parmezan ras 2/3 cana ulei de masline…

Read more »

Piept de curcan cu sos de nuci

23 June 2013
Piept_de_curcan_cu_sos_de_nuciPiept de curcan cu sos de nuci din: piept de curcan, ulei, sare, piper, nuci decojite, cascaval, ceapa rosie, ulei, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 4 felii piept de curcan 2 linguri ulei sare piper pentru sos: nuci decojite o lingura cascaval o ceapa rosie o lingura ulei o lingurita otet balsamic sare piper  …

Read more »

Gogosi cu banane

23 June 2013
Gogosi_cu_bananeGogosi cu banane din: banane, faina, oua, zahar, drojdie, lapte, sare, scortisoara, ulei. Ingrediente: 4 banane 6-8 linguri faina 2 oua 4 linguri zahar o lingurita drojdie uscata 4 linguri lapte un praf sare scortisoara, dupa gust ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se prepară aluatul, pentru care se amestecă făina, zahărul, ouăle, drojdia,…

Read more »

Supa verde cu branza

23 June 2013
Supa_verde_cu_branzaSupa verde cu branza din: fasole verde, unt, praz, ceapa, tije de telina, morcov, pastarnac, patrunjel verde, piper, sare, smantana, branza. Ingrediente: 200 g fasole verde 100 g unt 4 fire praz 2 cepe sau 4 legaturi ceapa verde 250 g tije de telina 1 morcov 1 pasarnac 1/2 radacina mica de telina 1 legatura…

Read more »

Chiftelute delicioase

23 June 2013
Chiftelute_delicioaseChiftelute delicioase din: dovlecei, oua, faina, gris, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g dovlecei mici 2 oua 120 g faina 2 linguri gris 1 legatura marar sare piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Speli dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare, presari cu sare, amesteci şi-i laşi, 20 de minute, într-o strecurătoare. Ii…

Read more »

Somon cu dovlecei

23 June 2013
Somon_cu_dovleceiSomon cu dovlecei din: cotlete somon, dovlecei, lamai, patrunjel, usturoi, ulei de masline, chimen, scortisoara, ghimbir, sare, piper, smantana, castraveti verzi. Ingrediente: 4 cotlete somon 4 dovlecei mici 2 lamai 1 legatura patrunjel 4 catei usturoi 50ml ulei  de masline 1 lingurita chimen 1 lingurita scortisoara 1 lingurita ghimbir ras sare piper smantana castraveti verzi…

Read more »

Salata de fasole verde picanta

23 June 2013
Salata_de_fasole_verde_picantaSalata de fasole verde picanta din: fasole verde, sare, piper, ceapa, zahar pudra, ulei, unt, seminte de ote, otet balsamic. Ingrediente: 600 g fasole verde sare piper 250 g ceapa 1 lingurita zahar pudra 2 linguri ulei 2 linguri unt 100 g seminte de pin 6 linguri otet balsamic alb   Mod de preparare: Fasolea…

Read more »

Inele de gogosi

23 June 2013
Inele_de_gogosiInele de gogosi din: faina, lapte, zahar, apa calda, drojdie uscata, oua, unt, sare, ulei, zahar pudra, sirop de fructe. Inrgediente: 625 g faina 255 ml lapte cald 100 g zahar 60 ml apa calda 7 g drojdie uscata 2 oua 70 g unt un praf sare ulei pentru prajit pentru servit: zahar pudra sirop…

Read more »

Cartofi in straturi

23 June 2013
Cartofi_in_straturiCartofi in straturi din: cartofi, muschi file, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi mari sau 8 medii 8 felii muschi file 2 linguri smantana 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se spală. Cu un cuţit foarte bine ascuţit, se taie felii, dar care să nu fie decupate…

Read more »

Reteta zilei: Suc de ananas cu castravete

23 June 2013
Suc_de_ananas_cu_castravete_06Suc de ananas cu castravete din: ananas, castravete, ghimbir, portocala.   Ingrediente: 1 ananas, decojit, taiat bucati 1 castravete 1 bucatica ghimbir proaspat, decojit 1 portocala       Mod de preparare: In storcatorul de fructe puneti ananasul, castravetele si ghimbirul si procesati. Puneti intr-un recipient, adaugati suc de portocala si amestecati bine sa se…

Read more »

Tarta cu rosii, bacon si cascaval

23 June 2013
Tarta_cu_rosii_bacon_si_cascavalTarta cu rosii, bacon si cascaval din: faina, unt, sare, lapte, bacon afumat, cascaval ras, oua, rosie, nucsoara, piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g unt un praf sare 100 ml apa sau lapte pentru umplutura: 150 g bacon afumat 200 g cascaval ras 3 oua o rosie nucsoara piper   Mod de…

Read more »

Salata cu cartofi noi, ardei gras si usturoi

23 June 2013
Salate_3Salata cu cartofi noi, ardei gras si usturoi din: oua, cartofi noi, usturoi, boia iute, mustar, lamaie, otet, ulei, ton, ardei gras, zahar, sare, piper. Ingrediente: 4 oua 500 g cartofi noi 1-2 catei de usturoi 1 varf cutit boia iute 1 lingurita mustar 1 lamaie 1 lingura otet 3 linguri ulei 1 cutie ton…

Read more »

Prăjitură cu iaurt şi fructe

23 June 2013
Prajitura_cu_iaurt_si_fructePrăjitură cu iaurt şi fructe din: iaurt natural, oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, sare, morcov, nuci, capsune, cirese, visine, coacaze, frisca, zahar praf. Ingrediente: 125 g iaurt natural 3 oua 200 g zahar 350 g faina 70 ml ulei 1 lingurita praf de copt sare 150 g morcov ras fin 100 g nuci…

Read more »

Păstrăv la cuptor cu ciuperci şi smântână

23 June 2013
Peste_6Păstrăv la cuptor cu ciuperci şi smântână din: pastravi, smantana, ciuperci champignon, morcovi, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 pastravi 200 ml smantana 250 g ciuperci champignon 2 morcovi 1 ceapa 1 lamaie 5 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Ungi peştele cu 2 linguri ulei şi îl condimentezi pe ambele părţi…

Read more »

 

Ciorba de loboda si stevie

23 June 2013
Ciorba_de_loboda_si_stevieCiorba de loboda si stevie din: loboda verde si rosie, leustean, stevie, frunze de telina, zeama de varza acra, telina, morcovi, ceapa, oua, smantana, ulei, apa, sare, piper, legume deshidratate, quinoa. Ingrediente: 4 legaturi de loboda verde si rosie cate 1 legatura leustean si stevie 1/2 legatura frunze de telina 1/4 l bors sau zeama…

Read more »

Reteta zilei: Chec cu crema de miere

22 June 2013
Chec_cu_crema_de_miere_08Chec cu crema de miere din: ceai negru, lapte, unt, zahar, oua, miere, esenta de vanilie, faina, praf de copt, sare, smantana, lapte condensat. Ingrediente: 3 linguri de ceai negru 1 cana de lapte 1 1/2 bucata de unt, la temperatura camerei 1/2 cana de zahar 2 oua, la temperatura camerei 1/3 ceasca de miere…

Read more »

Calamar prajit cu lamaie

22 June 2013
Calamar_prajit_cu_lamaieCalamar prajit cu lamaie din: calamari, pesmet, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g calamari inele pesmet lamaie ulei sare piper   Mod de preparare: Se dezgheată calamarii si se scurg. Se dau prin pesmet cu sare si se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins. Se servesc cu lămâie si garnitură de cartofi. Calamar…

Read more »

Pizza cu blat din cartofi

22 June 2013
Pizza_cu_blat_din_cartofiPizza cu blat din cartofi din: cartofi, margarina, faina, sare. Ingrediente: 225 g cartofi fierti 60 g margarina 125 g faina 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: In cazul în care cartofii sunt fierbinţi pistositi-i şi adăugaţi margarina. Lăsati-i deoparte până când se răcesc; Amestecaţi făina şi sarea şi cerneti peste ame­stecul din cartofi.…

Read more »

Bruschete cu file de ansoa

22 June 2013
Bruschete_cu_file_de_ansoaBruschete cu file de ansoa din: paine, rosii, file de ansoa, usturoi. Ingrediente: paine rosii file de ansoa usturoi   Mod de preparare: Cel mai important este sâ aveţi o pâine de calitate. Pentru bruscheţe, roşiile trebuie să fie dulci; Ungem feliile de pâine cu ulei de măsline, le frecăm cu usturoi şi le dăm…

Read more »

Varza calita cu ciuperci

22 June 2013
Varza_calita_cu_ciuperciVarza calita cu ciuperci din: varza murata, ciuperci uscate, foi de dafin, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 grame varza murata 100 g ciuperci uscate (hribi) 2 foi de dafin 1 ceapa mijlocie sare piper ulei   Mod de preparare: Ciupercile uscate se lasă câteva ore în apă la înmuiat. Varza murată se taie fidelute…

Read more »

Orez in stil asiatic

22 June 2013
Orez_in_stil_asiaticOrez in stil asiatic din: orez, conopida, broccoli, ardei, varza chinezeasca, morcovi, unt, apa, sos de soia. Ingrediente: 250 g orez cu bob lung 200 g conopida 200 g broccoli 1 ardei rosu mare 150 g varza chinezeasca 2 morcovi mari 70 g unt 700 ml apa sos de soia   Mod de preparare: Speli…

Read more »

Tarta cu fasole verde si praz

22 June 2013
Tarta_cu_fasole_verde_si_prazTarta cu fasole verde si praz din: fasole verde, praz, mozzarella, sunca, rosii uscate, aluat de tarta, oua, smantana, piper, sare, patrunjel. Ingrediente: 250 g fasole verde 2 fire praz 125 g mozzarella 100 g sunca 6 rosii uscate in ulei (de la borcan) 1 pachet aluat de tarta (congelat) 2 oua 250 ml smantana…

Read more »

Supa de rosii cu marar si orez

22 June 2013
Supa_de_rosii_cu_marar_si_orezSupa de rosii cu marar si orez din: rosii, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, zahar, ardei gras, orez, faina, unt, smantana, marar, sare. Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa 1 lingurita zahar 2 ardei grasi 1 lingura orez 1 lingurita faina 1 lingura unt 1/2 pahar smantana…

Read more »

Cupe cu crema caramelizata de lamaie

22 June 2013
Cupe_cu_crema_caramelizata_de_lamaieCupe cu crema caramelizata de lamaie din: cirese, zahar, frunze de menta, lamai, zahar, lapte, galbenusuri, faina, zahar praf. Ingrediente: 500 g cirese 50 g zahar 4-5 frunze verzi de menta crema: 4 lamai 200 g zahar 1,5 l lapte 5 galbenusuri 50 g faina ornare: 6 lingurite zahar praf brun   Mod de preparare:…

Read more »

Pizza cu blat traditional

22 June 2013
Pizza_cu_blat_traditionalPizza cu blat traditional din: drojdie, apa calduta, zahar, ulei de masline, faina, sare. Ingrediente: 15 g de drojdie proaspata sau 1 lingurita de drojdie uscata 90 ml apa calduta 1/2 lingurita zahar 1 lingura ulei de masline 175 g faina 1 lingurita sare   Mod de preparare: Se amestecă într-un bol drojdia cu apa…

Read more »

Reteta zilei: Coaste de porc la cuptor cu sos barbeque

22 June 2013
Coaste_de_porc_la_cuptor_cu_sos_barbeque_05Coaste de porc la cuptor cu sos barbeque din: coaste de porc, condimente, sos barbeque, folie de aluminiu.   Ingrediente: 2 randuri de coaste de porc Condiment pentru carne de porc dupa preferinta 2 cesti de sos barbeque folie de aluminiu   Mod de preparare: Frecati coastele cu condimente, inveliti in folie de aluminiu si…

Read more »

Tagliatele cu busuioc

22 June 2013
Tagliatele_cu_busuiocTagliatele cu busuioc din: spaghete, busuioc, usturoi, ulei de masline, sare, piper, ierburi aromatice. Ingrediente: 250 g spaghete 2-3 fire busuioc proaspat (sau uscat) 3-4 catei de usturoi 3-4 linguri de ulei de masline sare piper ierburi aromatice   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se pasează busuiocul împreună cu…

Read more »

Varza calita cu cimbru si rosii

22 June 2013
Varza_calita_cu_cimbru_si_rosiiVarza calita cu cimbru si rosii din: varza, ceapa, rosii, ulei, foaie de dafin, cimbru, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 varza de circa 1 kg 1 ceapa 4-5 rosii potrivite ulei 1 foaie de dafin cimbru putin marar proaspat sare piper   Mod de preparare: Se curăţă varza şi se taie în două, apoi fiecare…

Read more »

Supa de mazare cu bacon

22 June 2013
Supa_de_mazare_cu_baconSupa de mazare cu bacon din: ceapa, ulei de masline, boabe de mazare, faina, supa de pasare, bacon, paine toast. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei de masline 600 g boabe de mazare 1 lingura faina 500 ml supa de pasare 250 g bacon 3 felii paine toast   Mod de preparare: Se prajeste in…

Read more »

Prajitura cu spuma de ciocolata

22 June 2013
Prajitura_cu_spuma_de_ciocolataPrajitura cu spuma de ciocolata din: zahar, faina, cacao, unt, apa, ulei, ou, iaurt de baut, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata, frisca, oua, cafea, smantana. Ingrediente: pentru blat: 225 g zahar 95 g faina 2 linguri cacao 55 g unt 120 ml apa 3 linguri ulei un ou 3 linguri iaurt de baut…

Read more »

Lichior de menta

22 June 2013
Lichior_de_mentaSe pregăteşte o farfurie adâncă plină cu frunze de mentă. Se stropeşte cu alcool din belşug; se lasă să stea la soare cca 1 lună. Se strecoară şi se adaugă un sirop fiert separat din 500 g zahăr şi 2 pahare mari de apă. Se potriveşte concentraţia de alcool după gust. Se toarnă în sticle;…

Read more »

Totul despre Salate

22 June 2013
Despre_SalateSalata verde nu înseamnă doar salată iceberg. Combinaţiile de gusturi (frunze de salată cu gust moderat amestecate cu verdeţuri mai dulci sau mai amare) de texturi (onctoasă, fragedă, creată şi crocantă) şi de culori (nuanţe de verde, de roşu şi de alb)  fac salatele să fie apetisante şi pentru ochi, nu doar bune la gust.…

Read more »

Minestrone cu mazare

22 June 2013
Minestrone_cu_mazareMinestrone cu mazare din: ceapa, rosii, morcovi, radacina de patrujel, radacina de telina, ulei de masline, supa de legume, boabe de mazare, boabe de fasole, dovlecel, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapa 400 g rosii 250 g zarzavat de supa (morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina) 2 linguri ulei de masline 1,5 l supa de…

Read more »

Reteta zilei: Fasole verde cu sos de usturoi

22 June 2013
Reteta_zilei_Fasole_verde_cu_sos_de_usturoi_05Fasole verde cu sos de usturoi din: fasole verde, usturoi, sare, iaurt, ulei de masline, suc proaspat de lamaie, patrunjel, piper.   Ingrediente: 1 kg fasole verde, taiata si spalata 2 catei de usturoi, tocati ½ lingurita sare ½ ceasca iaurt 1 lingura ulei de masline 1 lingura de suc ​​proaspat de lamaie 1 lingura…

Read more »

Pastravi in sos de vin

22 June 2013
Pastravi_in_sos_de_vinPastravi in sos de vin din: pastravi, ceapa, morcov, vin rosu, telina, supa falsa de legume, tije de telina, foaie de dafin, cimbru, ulei, sare. Ingrediente: 4 pastravi o ceapa un morcov 300 ml vin rosu 1/2 tija telina 120 ml supa falsa de legume o foaie de dafin o lingurita cimbru o lingura ulei…

Read more »

Hamburgeri de casă

22 June 2013
Hamburgeri_de_casaHamburgeri de casă din: carne de vita tocata, ceapa, oua, ulei, sare, piper, boia dulce, patrunjel, chifle, sos de usturoi, maioneza, branza topita. Ingrediente: 1 kg carne de vita tocata 200 g ceapa 3 oua 50 ml ulei sare piper boia dulce patrunjel 8 chifle sos de usturoi maioneza 8 felii de branza topita  …

Read more »

Supa de rosii cu clatite

22 June 2013
Supa_de_rosii_cu_clatiteSupa de rosii cu clatite din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, oua, faina, gris, smantana, unt, supa de pui, piper, sare, busuioc. Ingrediente: 800 g rosii 1 ceapa 1 capatana de usturoi 25 ml ulei 4 oua 2 linguri faina 1 lingura gris 60 g smantana 2 linguri unt 1 1/2 l supa din oase de…

Read more »

Pandişpan cu cremă Chantilly şi fructe

22 June 2013
Pandispan_cu_crema_Chantilly_si_fructePandişpan cu cremă Chantilly şi fructe din: oua, faina, zahar, amidon, lamaie, sare, lapte, galbenusuri, smantna, zahar praf, baton de vanilie, fructe de sezon. Ingrediente: blatul de pandispan: 7 oua 180 g faina 180 g zahar 30 g amidon 1 lamaie sare crema chantilly: 500 ml lapte 1 lamaie 6 galbenusuri 130 g zahar 100…

Read more »

Tocanita de legume la ceaun cu mamaliguta

22 June 2013
Tocanita_de_legume_la_ceaun_cu_mamaligutaTocanita de legume la ceaun cu mamaliguta din: cartofi, ceapa, ardei gras rosu, morcovi, rosii, ulei, sare, piper, verdeata, mamaliguta. Ingrediente: 0,7 kg cartofi 2 cepe mari 1 ardei gras rosu 2 morcovi 0,5 kg rosii ulei sare piper verdeata mamaliguta   Mod de preparare: Se taie ceapa peştişori, morcovii, ardeiul şi cartofii cubulete şi…

Read more »

Piept de pui cu sos picant si mazare

22 June 2013
Piept_de_pui_cu_sos_picant_si_mazarePiept de pui cu sos picant si mazare din: ardei iuti, usturoi, coriandru verde, zahar, sos de peste, limette, ghimbir, piept de pui, ulei, mazare, ceapa verde, germeni de fasole, menta, coriandru. Ingrediente: pentru sosul picant: 2 ardei iuti 2 catei de usturoi decojiti 2 linguri coriandru verde tocat 30 g zahar 40 ml sos…

Read more »

Supa crema de dovlecei cu piept de pui

22 June 2013
Supa_crema_de_dovlecei_cu_piept_de_puiSupa crema de dovlecei cu piept de pui din: dovlecei, piept de pui, supa de legume, margarina, galbenusuri, smantana, marar. Ingrediente: 500 g dovlecei 1 piept de pui 1 l supa de legume 2 linguri margarina sau unt 4 galbenusuri 200 ml smantana pentru gatit 1 legatura marar tocat   Mod de preparare: Pentru a…

Read more »

Cockail Mojito cu capsuni

22 June 2013
Cockail_Mojito_cu_capsuniSe taie sferturi 4 căpşuni şi se repartizează în 4 pahare. Se taie în opt 1 limetă şi se repartizează câte 2 felii în fiecare pahar, cu funzele de la 3 fire mentă şi 1 lingură zahăr. Se zdrobesc frunzele şi se completează paharele cu gheaţă pisetă. Se amestecă, apoi se completează cu apă mirerală.…

Read more »

Reteta zilei: Rulouri de muschi de vita cu legume

22 June 2013
Rulouri_de_muschi_de_vita_cu_legume_07Rulouri de muschi de vita cu legume din: muschi de vita, sare, piper, sos worcestershire, condimente, ulei de masline, morcov, ardei gras, dovlecel, ceapa verde, usturoi, unt, ceapa, otet balsamic, zahar brun, supa de vita.   Ingrediente: 8-10 bucati muschi de vita feliat Sare si piper, dupa gust 3 linguri de sos Worcestershire condimente dupa…

Read more »

Chiftelute de dovlecei cu cascaval ras si smantana

22 June 2013
Chiftelute_de_dovlecei_cu_cascaval_ras_si_smantanaChiftelute de dovlecei cu cascaval ras si smantana din: dovlecei, faina, oua, patrunjel, marar, ulei, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 900 g dovlecei 200 g faina 2 oua 1 legatura patrunjel 1 legatura marar ulei cascaval ras smantana sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii şi daţi-i pe râzătoare (ochiurile mari). Pudraţi-i cu sare şi,…

Read more »

Cartofi umpluti cu sunca

22 June 2013
Retete_14Cartofi umpluti cu sunca din: cartofi, oua, ulei, sunca, castraveciori murati, smantana, sfecla rosie, mustar, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi medii 3 oua (pentru maioneza) 250 ml ulei 200 g sunca sau orice fel de salam 3-4 castraveciori murati 2 linguri smantana 1 sfecla rosie 1 lingurita mustar sare piper   Mod de preparare: Speli…

Read more »

Paste Carbonara cu dovlecei

22 June 2013
Paste_Carbonara_cu_dovleceiPaste Carbonara cu dovlecei din: spaghete, dovlecei, bacon afumat, smantana, parmezan, mozzarella, galbenusuri, sare, piper, busuioc, ulei de masline, usturoi. Inrgediente: 400 g spaghete 4 dovlecei medii 400 g bacon afumat 150 ml smantana 150 ml parmezan 150 g mozzarella 3 galbenusuri sare piper busuioc ulei de masline usturoi   Mod de preparare: Fierbi pastele…

Read more »

Sarmalute cu ciuperci si orez in foi de vita

22 June 2013
Sarmalute_cu_ciuperci_si_orez_in_foi_de_vitaSarmalute cu ciuperci si orez in foi de vita din: orez, ciuperci, praz, supa vegetala, foi de vita, sare, piper, marar, suc de rosii, apa. Ingrediente: 250 g orez 8 ciuperci champignon mari 1 praz (numai partea alba) 1 cana de supa vegetala 50 de foi de vita sare piper marar 1/2 cana suc de…

Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Iunie 25, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: