RSS

Retete pentru tine #73

16 Iul

Retete:

Ciorbă cu macrou si ciuperci

14 May 2013
Ciorba_cu_macrou_si_ciuperci

Ciorbă cu macrou si ciuperci din: macrou, ciuperci, dovlecel, morcovi, ardei rgas, ceapa, rosii, orez, ulei, bors, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 800 g macrou 300 g ciuperci un dovlecel doi morcovi un ardei gras o ceapa 3 rosii 50 g orez 100 ml ulei 500 ml bors sare piper rozmarin   Mod de preparare:…

Read more »

Cupe cu fructe

14 May 2013
Cupe cu fructe

Cupe cu fructe din: fructe de sezon, smantana, zahar praf, sampanie, frunze de menta si zahar vanilat. Ingrediente: 600 g fructe de sezon: fragi, coacaze, agrise, cirese 250 ml smantana grasa 100 g zahar praf 8 piscoturi de sampanie 4 frunze verzi de menta 2 linguri zahar vanilat     Mod de preparare: Spălaţi fructele,…

Read more »

Salata cu portocale, stafide si nuci

14 May 2013
Salate_1

Salata cu portocale, stafide si nuci din: otet de vin rosu, suc de portocale, portocala, stafide, mere, nuca prajita, ulei de masline extravirgin, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri otet din vin rosu 2 1/2 linguri suc de portocale 1 portocala, decojita 1/2 cana stafide 4 mere, preferabil din 2-3 soiuri diferite 2/3 cana cu nuca,…

Read more »

Porc inabusit cu verdeturi

14 May 2013
Porc_inabusit_cu_verdeturi

Porc inabusit cu verdeturi din: pulpa de porc, ulei, stevie, loboda, ceapa verde, leurda, morcov, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 500 ml ulei 3 legaturi stevie 4 legaturi loboda 2 legaturi ceapa verde 2 legaturi leurda 1 morcov sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi- o, ştergeţi-o şi…

Read more »

Reteta zilei: Cocktail Margarita cu mango si chili

14 May 2013
Cocktail_Margarita_cu_mango_si_chili_3

Cocktail Margarita cu mango si chili din: mango, ardei chili, tequila, triple sec, nectar de agave, gheata si limeta.   Ingrediente: 1/2 mango, taiat cuburi 1 ardei chili , fara semitse, taiat cuburi) tequila triple sec nectar de agave 1/2 ceasca de gheata limeta pentru servire       Mod de preparare: Intr-un shaker amestecati…

Read more »

Supa cu galuste si legume

14 May 2013
Supe_1

Supa cu galuste si legume din: morcovi, ceapa, radacina de pastarnac, telina, cartofi, ficat de vita, gris, rosii in bulion, oua, ulei, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 1 radacina de pastarnac 1/2 telina 4 cartofi 300 g ficat de vita 4 linguri gris 400 g rosii in bulion 2 oua 3…

Read more »

Fajitas cu pui fript

14 May 2013
Fajitas_cu_pui_fript_4

Fajitas cu pui fript din: piept si pulpe de pui, ceapa, ardei gras, tortillas, ulei de masline, otet de mere, miere, apa, zeama de lamaie, sos worcestershire, usturoi, oregano. Ingrediente: 600-700 g piept si pulpe de pui, fara piele, oase si grasime 2 cepe galbene medii, taiate pestisori de circa 6 mm grosime 1 ardei…

Read more »

Gratin de paste cu ciolan afumat de porc si branza

14 May 2013
Gratin_de_paste_cu_ciolan_afumat_de_porc_si_branza

Gratin de paste cu ciolan afumat de porc si branza din: paste, mazare, mustar, branza, ciolan afumat de porc, pesmet. Ingrediente: 400 g paste scurte 140 g de mazare decongelata 1 lingura de mustar, incalzit 200 g branza Gruyere sau Cheddar, rasa 180 g ciolan afumat de porc, carnea rupta in fasii sau sunca 4-6…

Read more »

Friganele cu fragi

14 May 2013
Desert_2

Friganele cu fragi din: franzela, sirop de fructe, zahar, oua, zahar vanilat, ulei de masline si fragi. Ingrediente: 8 felii de franzela 200 ml zeama din compot sau sirop de fructe 3 linguri zahar 2 oua 1 lingurita zahar vanilat 2 linguri ulei de masline 250 g fragi sau coacaze, cirese, visine, capsune – proaspete…

Read more »

Ciuperci cu mozzarella la cuptor

14 May 2013
Ciuperci_cu_mozzarella_la_cuptor

Ciuperci cu mozzarella la cuptor din: ulei de masline, ceapa, ciuperci champignon, mascarpone, coaja de lamaie, zeama de lamaie, mozzarella, pesmet, rucola, rosii cherry, usturoi. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns 1 ceapa, tocata 4 ciuperci champignon mari, cozile tocate marunt 100 g de mascarpone coaja rasa si zeama de la…

Read more »

Reteta zilei: Desert cu fructe de padure, capsuni si frisca

13 May 2013
Desert_cu_fructe_de_padure_capsuni_si_frisca_15

Desert cu fructe de padure, capsuni si frisca din: smantana, blat de tort, lapte rece, budinca de vanilie, lapte condinsat, fructe de padure si capsuni.   Ingrediente: 2 cani smantana, foarte rece 1 blat tort sau 2 mai mici 1 cana de lapte rece 1 pachet budinca de vanilie 1 cutie lapte condensat 1 punga…

Read more »

Ciorba de crap cu legume

13 May 2013
Ciorba_de_crap_cu_legume

Ciorba de crap cu legume din: crapi, morcovi, telina, cartofi, lamaie, oregano, ulei de floarea soarelui, sare, piper. doi crapi mari doi morcovi o telina doi cartofi o ceapa o lamaie o lingura oregano uscat 100 ml ulei de floarea soarelui sare piper   Mod de preparare: Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se…

Read more »

Bruschete cu sardine

13 May 2013
Bruschete_cu_sardine

Bruschete cu sardine din: sardine, morcov, ceapa, seminte de fenicul, vin, otet de vin, sare, piper, lamaie, paine de casa si hasmatuchi. Ingrediente: 4 sardine foarte mici 1 morcov 1 ceapa 1 lingurita cu seminte de fenicul sau de anason verde 1 lingurita cu pastis (sau alcool cu anason) 10 cl vin alb sec 5…

Read more »

Vită cu bacon şi Roquefort

13 May 2013
Vita_cu_bacon_si_Roquefort

Vită cu bacon şi Roquefort din: antricoate de vita, bacon, branza roquefort, frunze de salvie, miez de nuca, bere blonda, sare, piper, ulei de floarea soarelui, orez, cartofi. Ingrediente: 8 antricoate de vita 8 felii de bacon 300 g branza Roquefort 8 frunze de salvie 100 g miez de nuca 250 ml bere blonda sare…

Read more »

Orez cu carne de porc

13 May 2013
Orez_cu_carne_de_porc

Orez cu carne de porc din: orez, muschi de porc, sos pesto, parmezan, ulei de floarea soarelui, vin alb, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 150 g orez 600 g muschi de porc o lingura cu sos pesto 50 g parmezan 150 ml ulei de floarea soarelui 100 ml vin alb sec sare piper patrunjel  …

Read more »

Peste gratinat cu gulii

13 May 2013
Retete_1

Peste gratinat cu gulii din: file de peste, gulii, ceapa rosie, lamaie, ulei, morcovi, oua, smantana, cascaval, marar, sare, piper. Ingrediente: 700 g file de peste 4 gulii 1 lamaie 1 ceapa rosie 100 ml ulei 4 morcovi 2 oua 50 g smantana 100 g cascaval 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Aripioare în stil indian

13 May 2013
Aripioare_în_stil_indian

Aripioare în stil indian din: aripioare, lemon grass, coriandru, usturoi, sare, turmeric si piper. Ingrediente: 12 aripioare 2 linguri lemon grass tocata sau 1 lingura coaja de lamaie (numai partea galbena) tocata 3/4 ceasca coriandru proaspat, tocat 8 catei de usturoi 1 lingurita sare 1 lingurita sofran indian (turmeric) 1/2 lingurita piper   Mod de…

Read more »

Bors de curcan cu legume si taitei

13 May 2013
Bors_de_curcan_cu_legume_si_taitei

Bors de curcan cu legume si taitei din: tacamuri de curcan, ceapa, morcov, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, taitei, bors, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg tacam (gaturi) de curcan 2 cepe 2 morcov 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras rosu 150 g taitei 1 litru bors 1 legatura patrunjel…

Read more »

Coaste de miel la cuptor

13 May 2013
Coaste_de_miel_la_cuptor

Coaste de miel la cuptor din: cotlete de miel, mustar, unt, rosii, dovlecel, usturoi verde, patrunjel, rozmarin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 kg cotlete de miel 2 linguri cu mustar 75 g unt 6 rosii 1 dovlecel 200 ml vin sec 1 legatura cu usturoi verde patrunjel rozmarin ulei de masline sare…

Read more »

Placinta cu carne de vanat

13 May 2013
Placinta_cu_carne_de_vanat

Placinta cu carne de vanat din: aluat, carne de vanat, faina, ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci, bere, foi de dafin, sos de soia, concentrat de vita, jeleu de coacaze. Ingrediente: 400 g aluat de foitaj pentru umplutura: 1 kg carne de vanat/vita, taiata cuburi 3 linguri faina 3 linguri ulei de floarea soarelui 2…

Read more »

Piept de rata condimentat

13 May 2013
Piept_de_rata_condimentat

Piept de rata condimentat din: piept de rata, ardei gras, ceapa, morcov, ulei de masline, frunze de busuioc, sare, piper, curry, oregano, busuioc, cimbru, vin, usturoi. Ingrediente: 1 piept de raţă 1 ardei gras roşu 1 ardei capia verde 1 ceapă 1 morcov potrivit 2 linguri ulei de măsline frunze de busuioc sare piper Pentru…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de porc cu struguri copti

13 May 2013
Friptura_de_porc_cu_struguri_copti_4

Friptura de porc cu struguri copti din: ulei de masline, cotlete de porc, struguri rosii, cimbru, oregano, sare, piper.   Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 4 cotlete de porc, dezosate 2 – 3 cani struguri rosii fara samburi 2 crengute de cimbru 2 linguri oregano proaspat Sare si piper       Mod de…

Read more »

File de somon cu branza si parmezan

13 May 2013
File_de_somon_cu_branza_si_parmezan

File de somon cu branza si parmezan din: file de somon, branza, suc de lamaie, paine de secara, patrunjel, marar, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 200 gr. file de somon 100 gr branza grasa 1 lingura suc de lamaie 200 gr paine de secara patrunjel marar proaspat sare piper 30 gr parmezan   Mod de…

Read more »

Supa cu carne de vita si frecatei

13 May 2013
Supa_cu_carne_de_vita_si_frecatei

Supa cu carne de vita si frecatei din: apa, carne de vita, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, foi de dafin, sare, piper, verdeata, faina de grau, ou, sare. Ingrediente: 8 pahare apă 500 g carne de vită 1 ceapă 1 morcov ½ rădăcină de pătrunjel foi de dafin sare piper negru pisat 1 lingură verdeaţă…

Read more »

Pui piri-piri

13 May 2013
Pui_piri_piri_7

Pui piri-piri din: pui, ulei, piper alb, piper cayenne, ghimbir, usturoi, sare. Este o reţetă foarte picantă, de origine africană. In mod tradiţional, se prepară din pui întreg, tăiat pe de-a lungul spatelui şi aplatizat. Ingrediente: 6 bucati de pui marinata: 3 linguri ulei 1 lingurita piper alb macinat 1 lingura piper cayenne sau paprika…

Read more »

Salata cu piept de pui si taitei

13 May 2013
Salata_cu_piept_de_pui_si_taitei

Salata cu piept de pui si taitei din: piept de pui, morcovi, rosii cherry, sparanghel, taitei, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 6 rosii cherry 4 fire de sparanghel 200g taitei 40ml ulei de masline suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Taiem pieptul de pui fasii.…

Read more »

Tort cu capsuni si fulgi de ciocolata

13 May 2013
Tort_cu_capsuni_si_fulgi_de_ciocolata

Tort cu capsuni si fulgi de ciocolata din: oua, margarina, melasa, zahar, faina, praf de copt, sare, cacao, lapte, praf de budinca, capsuni, ciocolata alba, crema de ciocolata si alune. Ingrediente: blat: 3 oua 180 g margarina (la temperatura camerei) 60 ml melasa 120 g zahar 180 g faina 1 lingurita praf de copt sare…

Read more »

Piept de pui pane cu sos picant si spaghete

13 May 2013
Piept_de_pui_pane_cu_sos_picant_si_spaghete

Piept de pui pane cu sos picant si spaghete din: piept de pui, oua, faina, sare, ceapa, usturoi, sos de rosii, ulei, ardei iute, sare, piper si spaghete. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 ouă 100 g făină sare piper Pentru sosul picant: 1 ceapă 2-3 căţei usturoi 500 ml sos de roşii 2…

Read more »

Reteta zilei: Legume la gratar pe bagheta prajita

13 May 2013
Legume_la_gratar_pe_bagheta_prajita_3

Legume la gratar pe bagheta prajita din: ananas, ardei gras, praz, ardei iute, porumb, ghimbir, menta, coriandru, suc de lamaie, sare, piper si bagheta prajita.   Ingrediente: 1 ananas, decojit si taiat felii 1 ardei gras rosu, fara seminte, taiat in jumatate 3 fire praz 1 ardei iute, taiat pe jumatate, fara seminte 1 ceasca…

Read more »

Zabaglione

13 May 2013
Desert_Zabaglione_3

Zabaglione din: oua, galbenusuri, zahar pudra, vin vin alb. Ingrediente: un ou 4 galbenusuri 150 g zahar pudra 5 linguri vin alb de desert   Mod de preparare: Intr-un castron mare se pun oul si galbenusurile, se adauga zaharul pudra. Se bate pana creste volumul amestecului. Se pune castronul pe o cratita cu apa care…

Read more »

Cannelloni umplute cu branza

13 May 2013
Cannelloni_umplute_cu_branza

Cannelloni umplute cu branza din: cannelloni, ulei de masline, ardei dulci, branza, mozzarella, ou, frunze de busuioc, piper, sare, ceapa verde, rosii, usturoi. Ingrediente: 500 g cannelloni fierte 2 linguri ulei de masline 2 ardei dulci 500 g branza 200 g mozzarella un ou 2,5 frunze de busuioc piper negru macinat sare pentru sos: 400…

Read more »

Cocktail de piersici cu sampanie

13 May 2013
Cocktail de piersici cu sampanie

Cocktail de piersici cu sampanie din: piersici, zahar pudra, vin alb, sampanie si lichior de piersici. Ingrediente: 600 g piersici 150 g zahar pudra 500 ml vin alb sec 700 ml sampanie demisec 50 ml lichior de piersici   Mod de preparare: Se curăţă piersicile de coajă şi sâmburi, apoi se îndepărtează pieliţele rămase în…

Read more »

Rata umpluta

13 May 2013
Rata_umpluta

Rata umpluta din: rata, portocale, mere, prune uscate, ananas, vin rosu, praz, ulei de masline, ierburi de provence si sare. Ingrediente: 1 rata de 2 kg 2 portocale 2 mere 200 g prune uscate 2 felii de anans 250 ml vin rosu 1 fir de praz ulei de masline ierburi de Provence sare   Mod…

Read more »

 

Tartine calde cu mere si branza

13 May 2013
Tartine calde

Tartine calde cu mere si branza din: rondele de branza, mere, unt, paine de casa, seminte de pin, sare si piper. Ingrediente: 2 rondele de branza de capra semiuscate 2 mere 20 g unt 4 felii de paine de casa 2 linguri de seminte de pin sare piper   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la…

Read more »

Cozonac dulce cu mac

13 May 2013
Cozonac_dulce_cu_mac

Cozonac dulce cu mac din: faina, drojdie, oua, lapte, ulei, zahar, seminte de mac, coaja de lamaie, esenta de rom si sare. Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie 4 oua 250 ml lapte 100 ml ulei 150 g zahar 100 g seminte de mac 1 lingura coaja rasa de lamaie 1 lingura esenta de…

Read more »

Mâncărică de cartofi cu cârnati afumaţi

13 May 2013
Retete_15

Mâncărică de cartofi cu cârnati afumaţi din: carnati afumati, ceapa, bulion, smantana si sare. Ingrediente: 4-5 bucati carnati afmati 2 cepe 2 linguri de bulion diluat intr-o cana si jumatate de apa 2-3 linguri de smantana sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o pui la călit împre­ună cu cârnaţii tăiaţi…

Read more »

Pilaf cu carne de rata

13 May 2013
Pilaf_cu_carne_de_rata

Pilaf cu carne de rata din: pulpe de rata, ceapa, morcovi, cartofi, orez, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata 2 cepe 4 morcovi 2 cartofi 200g orez sare piper   Mod de preparare: Fierbem pulpele de rata impreuna cu legumele intregi. Dupa ce carnea este bine fiarta, strecuram supa. Amestecam orezul cu 1…

Read more »

Reteta zilei: Quinoa cu legume si branza cheddar

13 May 2013
SONY DSC

Quinoa cu legume si branza cheddar din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, sare, dovlecei, quinoa, supa de pui, fulgi de ardei rosu, oua, lapte, sare, piper, branza cheddar, pesmet, unt, patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati 300g ciuperci, feliate 1/4 lingurița de sare 2 cani…

Read more »

Cocktail de zmeura cu sampanie

13 May 2013
www.freepix4all.com

Cocktail de zmeura cu sampanie din: zmeura, zahar pudra, vin rosu demisec, sampanie rose, sirop de zmeura. Ingrediente: 400 g zmeura 120 g zahar pudra 700 ml vin rosu demisec si 700 ml sampanie rose demisec 500 ml sirop de zmeura   Mod de preparare: Zmeura se spală bine şi se scurge de apă. într-un…

Read more »

Ciorba taraneasca cu carne de vita

13 May 2013
Ciorba_taraneasca_cu_carne_de_vita

Ciorba taraneasca cu carne de vita din: carne de vita, apa, varza alba, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, rosii, ceapa, ciuperci, ulei, ou, smantana, bors, sare, piper boabe, cimbru, marar, patrunjel, foi de dafin. Ingrediente: 500 g carne de vită 6 pahare apă ¼ căpăţână de varză albă 6 cartofi 2 morcovi 2 rădăcini de…

Read more »

Iepure cu masline verzi si negre

13 May 2013
Iepure_cu_masline_verzi_si_negre

Iepure cu masline verzi si negre din: iepure, masline, usturoi, rozmarin, vin, ceapa, foi de dafin, ulei de masline, sare si boabe de piper. Ingrediente: 1 iepure potrivit de mare 100 g masline verzi 100 g masline negre 6 catei de usturoi 2 crengute de rozmarin pentru marinata: 200 ml vin alb 3 cepe 4…

Read more »

Turtite din malai cu fructe

13 May 2013
Turtite_din_malai_cu_fructe

Turtite din malai cu fructe din: mere, malai, lapte, smantana, muguri de pin, stafide, unt, zahar, rachiu de mere, zahar vanilat, smantana. Ingrediente: 4 mere 50 g malai 200 ml lapte 50 ml smantana 50 g muguri de pin 50 g stafide 30 g unt 150 g zahar 50 ml rachiu (de mere) 1 lingurita…

Read more »

Oua umplute cu drob

13 May 2013
Oua_umplute_cu_drob

Oua umplute cu drob din: maruntaie de miel, ceapa, ceapa verde, marar, sare, piper, oua, smantana, castraveti acri, usturoi si frunze de salata verde. Ingrediente: maruntaie de miel 1 ceapa uscata 3 linguri de ceapa verde 2 legaturi marar sare piper 10 oua 150 g smantana 2-3 castraveti acri 2-3 catei de usturoi frunze de…

Read more »

Reteta zilei: Salata Caprese cu vinegreta de otet balsamic

12 May 2013
Salata_Caprese_cu_vinegreta_de_otet_balsamic_24

Salata Caprese cu vinegreta de otet balsamic din: mozzarella, rosii cherry, salam, ulei de masline, capa rosie, busuioc, paste, otet balsamic, zahar brun, praf de usturoi, piper si sare.   Ingrediente: 200g mozzarella 1 ½ cani rosii cherry, taiate jumatati 16 felii de salam 2 linguri de ulei de masline ¾ cana ceapa rosie tocata…

Read more »

Fasole cu carne tocata de curcan si costita

12 May 2013
Fasole_cu_carne_tocata_de_curcan_si_costita

Fasole cu carne tocata de curcan si costita din: ulei de masline, costita, ceapa, fenicul, carne tocata de curcan, boia iute, coriandru, chimen, pasta de rosii, fasole rosie, rosii in suc si zahar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 150 g costita taiata cuburi 2 cepe, tocate marunt 1 bulb de fenicul, taiat bucati –…

Read more »

Pui fript în folie cu legume

12 May 2013
Pui_fript_în_folie_cu_legume

Pui fript în folie cu legume din: pui, ceapa, ardei gras, cartofi, ulei, sos barbecue, pudra de usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de pui (pulpe fara spate, jumatati de piept) 1 ceapa medie 1 ardei gras rosu, mare 1 ardei gras portocali 4 cartofi medii 1 lingura ulei sos barbecue pudra de usturoi sare…

Read more »

Ciorba de vitel cu ciuperci si taitei de casa

12 May 2013
Ciorba_de_vitel_cu_ciuperci_si_taitei_de_casa

Ciorba de vitel cu ciuperci si taitei de casa din: carne de vitel, apa, taitei de casa, ciuperci, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ulei, ou, smantana, bors, sare, piper, cimbru verde, verdeata, faina de grau. Ingrediente: 500 g carne de viţel de la piept 6 pahare apă 1½ pahar tăieţei de casă 4-5 ciu­perci uscate sau…

Read more »

Budinca cu branza de vaci si lapte

12 May 2013
Budinca_cu_branza_de_vaci_si_lapte

Budinca cu branza de oaie si telemea din: faina, telemea, branza de vaci, oua, unt, lapte, pesmet, sare. Ingrediente: 100 g faina 150 g telemea 100 g branza de vaci 4 oua 100 g unt 500 ml lapte 4 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Topiţi untul într-o crăticioară şi adăugaţi făina. Amestecaţi bine…

Read more »

Oua pane

12 May 2013
Oua_pane

Oua pane din: oua, faina, pesmet, cascaval, ulei. Ingrediente: 8 oua fierte tari 7 linguri faina 3 oua crude 7 linguri pesmet 100 g cascaval ras sau parmezan ulei pentru prajit   Mod de preparare: Cureţi de coajă ouăle fierte. Pui în trei castroane diferite făina, ouăle bătute spumă şi pesmetul amestecat cu par­mezanul ori…

Read more »

Cockteil de căpşune cu sampanie

12 May 2013
cocktail, cocktailuri, cocktailuri savuroase, cocktail delicioase, cocktailuri gustoase

Cockteil de căpşune din: capsune, zahar pudra, sampanie si vin alb dulce. Ingrediente: 500 g capsune 150 g zahar pudra 700 ml sampanie dulce si 700 ml vin alb dulce   Mod de preparare: Căpşunele se curăţă de codiţe şi se spală. Se scurg de apă, apoi se taie în două sau în patru, dacă…

Read more »

Desert cu sos de lamaie

12 May 2013
Desert_cu_sos_de_lamaie

Desert cu sos de lamaie din: albusuri, zahar, sare, amidon, galbenusuri, unt, coaja de lamaie si suc de lamaie. Ingrediente: bezea: 4 albusuri 1 cana zahar un varf cutit sare fina sos de lamaie: 1 1/3 cana zahar 1/2 cana amidon 1/2 lingurita sare 2 2/3 cani apa 4 galbenusuri 4 linguri cu varf unt…

Read more »

Gratin de pui

12 May 2013
Gratin_de_pui

Gratin de pui din: pulpe de pui, faina, ulei, pastarnac, cartofi, vin, concentrat de pui, mustar, smantana, parmezan, si chipsuri de pastarnac. Ingrediente: 450 g pulpe de pui dezosate, taiat cuburi de 3 cm 2 linguri faina 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g pastarnac, curatat si taiat felii de 1 cm 700 g…

Read more »

Cosulete de avocado

12 May 2013
Cosulete_de_avcado

Cosulete de avcado din: avocado, oua, carne fripta de miel, castarvete, telemea de vaca, maioneza, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 3 avocado 4 oua fierte tari resturi de carne fripta de miel, maruntita 1 castravete 200 g telemea de vaca sau cascaval 6 linguri maioneza zeama de la o lamaie sare piper  …

Read more »

Piept şi ciocănele cu sos jamaican

12 May 2013
Gratar

Piept şi ciocănele cu sos jamaican din: piept de pui, ciocanele, sos jamaiocan, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi, bere blonda, ketchup, boabe de coriandru, zahar brun, usturoi, ardei iute, cimbru, ceapa verde, scortisoara, nucsoara. Ingrediente: 4 jumatati de piept de pui cu os, fara piele 4 ciocanele, fara piele 1/2 ceasca sos jamaican…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu fasole verde si ardei copt

12 May 2013
Salata_cu_fasole_verde_si_ardei_copt_7

Salata cu fasole verde si ardei copt din: fasole verde, ardei gras, ulei de masline, otet balsamic, mustar, piper, sare si patrunjel.   Ingrediente: 500g fasole verde, spalata si taiata bucati 1 ardei gras rosu, copt, curatat de coaja si fara seminte 1/4 ceasca de ulei masline 1/4 ceasca otet balsamic 1 lingura mustar 1/2…

Read more »

Salată de leurdă cu ouă

12 May 2013
Salata_de_leurda_cu_oua

Salată de leurdă cu ouă din: ceapa verde, leurda, oua, galbenus, sare, piper, zeama de lamaie si ulei. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 2 legaturi leurda 5 oua fierte 1 galbenus fiert sare piper 1 galbenus crud zeama de lamaie ulei   Mod de preparare: Cureti si speli leurda si ceapa verde. Le toci si…

Read more »

Cocktail de lamaie cu sampanie

12 May 2013
Cocktailuri_7

Cocktail de lamaie cu sampanie din: lamai, zahar cubic, sampanie, vin alb. Ingrediente: 4 lamai 120 g zahar cubic 700 ml sampanie si 700 ml vin alb sec     Mod de prepare: Lămâile se spală bine şi se taie felii subţiri. Cu jumătate din feliile de lămâie se tapează un vas de sticlă. Deasupra…

Read more »

Ciorba de urzici cu legume si smantana

12 May 2013
Ciorba_de_urzici_cu_legume_si_smantana

Ciorba de urzici cu legume si smantana din: apa, frunze de urzici, orez, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, unt, oua, smantana, bors, sare, piper, leustean, marar, patrunjel. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g frunze de urzici tinere 3 linguri orez 4 cepe 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri unt 2 ouă (gălbenuşuri) 2…

Read more »

Gris cu lapte pentru micul dejun

12 May 2013
Desert_4

Gris cu lapte pentru micul dejun din: lapte, gris, zahar, zahar vanilat, dulceata de visine. Ingrediente: 500ml de lapte 50g de griş 2-3 linguri de zahăr 1 linguriţă de zahăr vanilat dulceaţă de vişine sau de zmeură, pentru ornat şi servit     Mod de preparare: Se toarnă laptele într-un vas nonaderent, se adaugă zahărul…

Read more »

Prajiturele de ciocolata

12 May 2013
Prajiturele_de_ciocolata

Prajiturele de ciocolata din: lapte condensat, unt, ciocolata amaruie. Ingrediente: 400 ml lapte condensat 50 g unt, taiat cuburi 400 g ciocolata amaruie, rupta bucati     Mod de preparare: Pune laptele condensat şi untul într-un bol la microunde 2 min la temeratură maximă. Adaugă ciocolata şi amestecă până când se omogenizează. Toarnă compoziţia într-o…

Read more »

Gustare cu cascaval si sunca

12 May 2013
Gustare_cu_cascaval_si_sunca

Gustare cu cascaval si sunca din: cascaval, iaurt, varza, sunca, portocale, ceapa rosie, frunze de spanac, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 100 g cascaval 300 g iaurt 100 g varza proaspata 300 g sunca presata 2 portocale 1 ceapa mica rosie frunze tinere de spanac sau salata verde nucsoara sare piper   Mod de preparare: Speli…

Read more »

Reteta zilei: Pachetele de primavara cu legume verzi

12 May 2013
Pachetele_de_primavara_cu_legume_verzi_16

Pachetele de primavera cu legume verzi din: legume, ulei, praz, ghimbir, usturoi, tofu, arpagic, ulei de susan, sare, amidon de porumb, galuste, otet de orez, sos de soia, ulei de susan.   Ingrediente pentru umplutura: 4 cesti legume verzi tocate (sparanghel, mazare, fasole verde) 1 lingura de ulei 3/4 cana praz taiat felii subțiri 1…

Read more »

Rulada cu ierburi aromatice

12 May 2013
Rulada_cu_ierburi_aromatice

Rulada cu ierburi aromatice din: pulpa de porc, vin alb, unt, usturoi, rozmarin, piper, cimbru, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 250 ml vin alb 100 g unt 8 catei de usturoi 3 crengute de rozmarin 1 lingurita cu piper cimbru nucsoara sare   Mod de preparare: Taie pulpa de porc pe…

Read more »

Aripi in sos picant

12 May 2013
Aripi_in_sos_picant

Aripi in sos picant din: aripi, ulei, sare, piper, otet de vin rosu, mustar de dijon, miere, pasta de ardei iute, ulei, unt si boia. Ingrediente: 30 g aripi de pui ulei sare piper proaspat macinat sos: 1 cana otet de vin rosu 3 linguri mustar de Dijon 3 linguri miere 2-3 lingurite pasta de…

Read more »

Coroniţă umplută cu brânză

12 May 2013
Coronita_umpluta_cu_brânza

Coroniţă umplută cu brânză din: drojdie, lapte, zahar, oua, zahar vanilat, drojdie, faina, margarina, galbenusuri, albusuri, branza de vaci, urda, zahar, stafide, smantana, amidon, zahar vanlat, coaja de limeta. Inrgediente: aluat: 50 g drojdie proaspata 450 ml lapte 250 g zahar 6 oua 4 plicuri zahar vanilat 1/2 plic drojdie 1 kg faina 1 1/2…

Read more »

Tocană din carne de vită cu bere neagră

12 May 2013
Tocanita de vita cu bere neagra

Tocană din carne de vită cu bere neagră din: carne de vita, slanina, ceapa, morcovi, bere neagra, apa, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 900 g carne de vita 2 felii de slanina 2 cepe 2 morcovi 150 ml bere neagra 50 ml apa 2 linguri faina 1 lingura patrunjel sare piper   Mod de…

Read more »

Ciorba cu carne de rata si legume

12 May 2013
Ciorba_cu_carne_de_rata_si_legume

Ciorba cu carne de rata si legume din: apa, rata, morcov, radacina de telina, ceapa, praz, varza, cartofi, ou, lapte, bors acru, sare, foi de dafin, piper, verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă ½ raţă 1 morcov 1 rădăcină ţelină 2 cepe ¼ praz ¼ căpăţână de varză 3 cartofi 1 ou (gălbenuș) ½ pahar lapte…

Read more »

Pastrav la cuptor cu sos de rosii si usturoi

12 May 2013
Pastrav_la_cuptor_cu_sos_de_rosii_si_usturoi

Pastrav la cuptor cu sos de rosii si usturoi din: pastravi, usturoi, ceapa, sos de rosii, vin alb, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 1 capatana de usturoi 1 ceapa 300ml sos de rosii 200ml vin alb 100g unt sare piper   Mod de preparare: Spalam pastravii si ii curatam. Ii presaram apoi cu…

Read more »

Cocktail de caise

12 May 2013
Cocktail de caise

Cocktail de caise din: caise, zahar pudra, vin alb, sampanie, lichior de caise. Ingrediente: 400 g caise coapte 150 g zahar pudra 500 ml vin alb sec 700 ml sampanie demisec 50 ml lichior de caise   Mod de preparare: Se curăţă caiselese de sâmburi şi se taie felii subţiri. Acestea se presară cu zahăr…

Read more »

Cozonac la tava

12 May 2013
Cozonac_la_tava

Cozonac la tava din: drojdie proaspata, zahar pudra, lapte, faina, unt, ou, migdale, stafide, rom. Ingrediente: 70 g drojdie proaspata 110 g zahar pudra 375 ml lapte caldut 750 g faina 80 g unt topit 1 ou 40 g migdale decojite si tocate 200 g stafide 100 ml rom   Mod de preparare: Se lasă…

Read more »

Reteta zilei: Cartofi cu branza la cuptor

12 May 2013
Cartofi_cu_branza_la_cuptor_5.jpg

Cartofi cu branza la cuptor din: cartofi, branza cheddar, ceapa, lapte, supa de vita, usturoi, praf de chilli, marar, sare, piper si unt.   Ingrediente 1 pachet cartofi congelati (dati pe razatoare, prajiti si congelati) 2 cani branza cheddar maruntita 1/4 ceapa, tocata 1 cana lapte 1/2 cana supa de vita 1 lingurita praf de…

Read more »

Satay de pui

12 May 2013
Satay_de_pui

Satay de pui din: piept de pui, pudra de coriandru, lemon grass, usturoi, ceapa, ulei, boia iute, pudra de turmeric, sos de soia dulce, sos de stridii si tepuse. Satay sunt frigăruile asiatice, servite deseori cu castraveţi cruzi şi sosuri picante. In mod tradiţional, în loc de ţepuşele metalice sau de bambus, se folosesc nervurile…

Read more »

Aperitive cu roquefort si nuci

12 May 2013
Retete_1

Aperitive cu roquefort si nuci din: paine, nuci, roquefort, unt, coniac si mustar. Ingrediente: 1 paine bagheta 2 linguri nuci tocate pentru untul de roquefort: 50 g roquefort 100 g unt moale 1 lingurita coniac 1 lingurita rasa de mustar   Mod de preparare: Preparaţi untul de roquefort. într-un castronaş, zdrobiţi brânza roquefort cu coniacul…

Read more »

Chutney de rubarbă

12 May 2013
Chutney_de_rubarba

Chutney de rubarbă din: otet de vin rosu, zahar, ceapa, caise uscate, ghimbir, boabe de piper verde murat, curry, sare, piper de cayenne si rubarba. Ingrediente: 125 ml otet de vin rosu 125 g zahar 100 g ceapa tocata 100 g caise uscate (taiate cuburi) 5 g ghimbir tocat 10 g boabe de piper verde…

Read more »

Plăcintă cu mure

12 May 2013
Placinta_cu_mure

Plăcintă cu mure din: mure, oua, zahar pudra, sare, faina, lapte, zahar vanilat si margarina. Ingrediente: 500 g mure 4 oua 125 g zahar pudra 1 praf sare 80 g faina 250 ml lapte 1 plic zahar vanilat 60 g margarina + 20 g pentru uns forma   Mod de preparare: Speli murele şi le…

Read more »

Piure de brocooli

12 May 2013
Piure_de_brocooli.png

O reteta delicioasa de piure cu: broccoli, smantana, unt,usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 broccoli 200 g smântână 1 lingură cu unt 2-3 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Desfă broccoli în bucheţele, spală-l în apă rece, după care fierbe-l în apă cu sare. După ce a fiert, trece-l printr-o sită, dar păstrează…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu migdale si glazura de ceai verde

11 May 2013
Prajitura_cu_migdale_si_glazura_de_ceai_verde_22

Parjitura cu migdale si glazura de ceai verde din: unt, zahar, migdale, galbenusuri de ou, crema de tartar, esenta de migdale, faina, praf de copt, ceai verde si miere.   Ingrediente ½ cana unt, la temperatura camerei ¾ cana zahar ¾ cana migdale 3 galbenusuri de ou 3 albusuri de ou ½ lingurita crema de…

Read more »

Somon cu crema de branza si verdeata

11 May 2013
Somon_cu_crema_de_branza_si_verdeata

Somon cu crema de branza si verdeata din: somon afumat, crema de branza, castravete, ceapa verde, marar, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 felii somon afumat 250 crema de branza 150 g castravete 3 fire ceapa verde 4-5 fire de marar 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron crema de brânză…

Read more »

Cosulete cu capsuni

11 May 2013
Cosulete_cu_capsuni

Cosulete cu capsuni din: unt, zahar pudra, faina, albus, capsuni, zahar, otet balsamic, menta si frisca. Ingrediente: 50 g unt topit 50 g zahar pudra 50 g faina 1 albus 250 g capsuni 4 linguri zahar 1 lingura otet balsamic 4 fire menta 250 g frisca vegetala   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la…

Read more »

Pui cu ciuperci, la cuptor

11 May 2013
Pui_cu_ciuperci_la_cuptor

Pui cu ciuperci, la cuptor din: pui, busuioc, condimente, ciuperci, ceapa, cartofi, ulei, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 pui mediu busuioc condimente, dupa preferinta 2 cutii ciuperci 2 cepe 2 cartofi 50 ml ulei 1 lamaie patrunjel sau marar verde   Mod de preparare: Tranşezi puiul în bucăţi şi îl condimentezi cu busuioc şi condimente, după…

Read more »

Conopida gratinata

11 May 2013
Conopida_gratinata.png

O reteta delicioasa de conopida cu:conopida, unt, pesmet, patrunjel, faina, lapte, mustar, cascaval, sare. Ingrediente: 1 conopidă 25 g unt 2 linguri cu pesmet pătrunjel Ingrediente sos: 45 g unt 45 g făină 300 ml lapte 1 linguriţă cu muştar fin 150 g caşcaval ras sare Mod de preparare: Desfă conopida în bucheţele mai mari…

Read more »

Salată cu orez, porumb si nucsoara

11 May 2013
Salate

Salată cu orez, porumb si nucsoara din: orez, apa, mazare, porumb, ciuperci, usturoi, apa, smantana, otet balsamic, verdeata, nucsoara, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 cana orez 3 cani apa 1 cutie mazare 1 cutie porumb 1 cutie ciuperci 1 catel de usturoi 2 cepe de apa 1 borcanel smantana slaba (150-200 g) 1 lingura…

Read more »

Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi

11 May 2013
Placinte_cu_cartofi_si_mujdei_de_usturoi

Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi din: apa, drojdie, sare, zahar, cartofi, ulei, piper, usturoi, boia, ulei, marar verde. Ingrediente: 300 ml apa calduta 1 cub drojdie 1 lingurita de sare 1 lingurita zahar 1 kg cartofi 350 ml ulei piper usturoi 1 lingurita boia ulei pentru prajit 1 legatura marar verde   Mod…

Read more »

Vafe cu frisca si capsuni

11 May 2013
Vafe_cu_frisca_si_capsuni

Vafe cu frisca si capsuni din: unt, zahar pudra, lapte, faina, praf de copt, zahar vanilat, capsuni, frisca si ciocolata. Ingrediente: vafe: 30 g unt topit 60 g zahar pudra 100 ml lapte 75 g faina 1 varf de cutit praf de copt 1 lingurita zahar vanilat umplutura: 300 g capsuni 200 g frisca 40…

Read more »

Piure de spanac cu usturoi verde

11 May 2013
Piure_de_spanac.png

O reteta delicioasa de piure cu: spanac, lapte, faina, ulei, usturoi. Ingrediente: 1 kg spanac congelat sau proaspăt 1 cană cu lapte 2 linguri cu făină 3 linguri cu ulei 2-3 fire de usturoi verde sau 4-5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Decongelează spanacul, după care opăreşte-lîn apă cu sare. Apoi scurge-l bine…

Read more »

Pui cu ceapa si fasole verde

11 May 2013
Pui_cu_ceapa_si_fasole_verde

Pui cu ceapa si fasole verde din: pui, ceapa, faina, ulei, fasole verde, rosii, bulion, condimente si marar verde. Ingrediente: 1 pui mare 2 cepe 1 lingura faina 100 ml ulei 1,5 kg fasole verde 4-5 rosii 1 lingura bulion condimente, dupa preferinta marar verde tocat   Mod de preparare: Puiul, curăţat şi spălat, îl…

Read more »

Ciulama de urzici cu usturoi

11 May 2013
Ciulama_de_urzici_cu_usturoi

Ciulama de urzici cu usturoi din: urzici, ceapa, unt, faina, lapte, usturoi si sare. Ingrediente: 4 gramezi urzici 1 ceapa mica 150 g unt 4 linguri faina 300-500 ml lapte 1 capatana de usturoi sare   Mod de preparare: După ce le-ai curăţat bine şi le-ai spălat în mai multe ape, fierbi ur­zicile în apă…

Read more »

Piure de morcov si dovleac

11 May 2013
Piure_de_morcov_si_dovleac.png

O reteta delicioasa de piure cu: dovleac, morcov, cartofi, unt, lapte, sare. Ingrediente: 1 felie de dovleac 3-4 morcovi 2 cartofi 100 g unt 1 cană cu lapte sare   Mod de preparare: Unge dovleacul cu puţin unt şi aşază-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-l la cuptor mai bine de o oră.…

Read more »

Reteta zilei: Salata Caesar in foi de tortilla

11 May 2013
Salata_Caesar_in_foi_de_tortilla_19

Salata Caesar cu tortilla din: piept de pui, ulei de masline, oregano, piper, sare, salata verde, masline negre, ardei iute, parmezan, sos caesar, tortilla.   Ingrediente: 1 bucata piept de pui dezosat, fara piele 2 linguri de ulei de masline ½ lingurita oregano uscat ¼ lingurita piper negru 3 lingurite de sare 4 cesti salata…

Read more »

Ciorbă cu fasole albă si ciolan afumat

11 May 2013
Supe

Ciorbă cu fasole albă si ciolan afumat din: fasole alba, ciolan afumat, ceapa, morcovi, ardei grasi, chimen, cartofi, cimbru, untura, pasta de ardei dulce, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole alba 1 ciolan afumat sau costita afumata 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 lingurita…

Read more »

Salata mexicana cu ardei iute si crutoane

11 May 2013
Salate_5

Salata mexicana cu ardei iute si crutoane din: fasole alba, fasole rosie, porumb, ardei, ardei iute, ardei capia, patrunjel, zeama de lamaie, coaja de lamaie, zahar, miere, piper, sare grunjoasa, otet balsamic si crutoane aromate cu usturoi, Ingrediente: 300 g fasole albă 200 g fasole roşie 150 g porumb dulce 2 bucata ardei verzi 1 bucata ardei iute 2 bucata ardei…

Read more »

Ciulama cu carne de porumbel si ciuperci

11 May 2013
Ciulama_cu_carne_de_porumbel_si_ciuperci

Ciulama cu carne de porumbel si ciuperci din: porumbel, ceapa, ciuperci, condimente, ulei, faina si marar. Ingrediente: 1 porumbel 2 cepe 6-7 ciuperci proaspete 1 lingură condimente, uscate de legume 3 linguri ulei 2 linguri făină mărar   Mod de preparare: Pui la fiert într-un litru de apă porumbelul şi cepele pentru 30 de minute.…

Read more »

Tort cu coniac

11 May 2013
Tort_cu_coniac.png

O reteta delicioasa de tort cu:cafea, unt, zahar brun, frisca, oua, faina, coniac, zahar pudra, ciocolata, cacao, lapte. Ingrediente blat: 1 ceşcuţă cu cafea 100 g unt 125 g zahăr brun 125 ml frişcă Ingrediente cremă: 3 ouă 100 g făină 150 ml coniac 4 linguri cu zahăr pudră 50 g ciocolată 50 g unt…

Read more »

Piure de varza de Bruxelles cu branza de vaci

11 May 2013
Piure_cu_varza_de_bruxelles.png

O reteta delicioasa de piure cu: varza de Bruxelles, cartofi, branza de vaci, unt, lapte, sare. Ingrediente: 500 g varză de Bruxelles 1 kg cartofi 200 g brânză de vaci 50 g unt 1/2 cană cu lapte sare   Mod de preparare: Curăţă varza, opăreşte-o în apă cu sare aproximativ 20 de minute, după care…

Read more »

Salata cu broccoli si conopida

11 May 2013
Salata_cu_broccoli_si_conopida

Salata cu broccoli si conopida din: orez, ciuperci, broccoli, conopida, porumb, morcovi, sare si piper. Ingrediente: 100 g orez cu bobul mare 1 cutie de ciuperci întregi 300 g broccoli congelat 300 g conopidă congelată 1 cutie porumb 2 morcovi mici 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbi orezul în apă cu…

Read more »

Retete zilei: Mic dejun cu cereale caramelizate si fructe uscate

11 May 2013
Mic_dejun_cu_cereale_caramelizate_si_fructe_uscate_7

Mic dejun cu cereale caramelizate si fructe uscate din: ovaz, nuca de cocos, migdale, seminte de floarea soarelui, semine de in, seminte de susan, miere, ulei de cocos, esenta de migdale, fructe uscate, lapte, fructe de padure.   Ingrediente: 4 cani ovaz ¾ cana de nuca de cocos ⅓ ceasca migdale taiate 3 linguri de…

Read more »

Prăjiturele cu ciocolată si nuca

11 May 2013
Prajiturele_cu_ciocolata.png

O reteta delicioasa de prajiturele cu: faina, oua, amidon, praf de copt, unt, zahar, esenta de rom, esenta de vanilie, ciocolata amaruie, frisca lichida, nuca. Ingrediente: 100 g făină 2 gălbenuşuri 140 g amidon alimentar 1 linguriţă cu praf de copt 100 g unt 100 g zahăr esenţă de rom şi vanilie 100 g ciocolată…

Read more »

Ciorbă ţărănească cu carne de porc si slanina afumata

11 May 2013
Ciorba_taraneasca.png

O reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu: carne de porc afumata, slanina afumata, ceapa, morcov, telina, cartofi, patrunjel, leustean, untura, bors, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc afumată 100 g slănină afumată 2 cepe 1 morcov 1 ţelină 2-3 cartofi 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean 1 lingură cu untură de porc…

Read more »

Musaca cu carne tocata de porc

11 May 2013
Musaca.png

O reteta delicioasa de musaca cu: cartofi, carne de porc, mazare, oua, ceapa, morcov, smantana, lapte, pasta de tomate, margarina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g carne tocată de porc 2 linguri cu mazăre 2 ouă 1 ceapă 1 morcov 200 g smântână 1 ceşcuţă cu lapte 1 lingură cu pastă de…

Read more »

Briose cu capsuni

11 May 2013
Briose_cu_capsuni

Briose cu capsuni din: capsuni, ciocolata alba, margarina, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, sare, branza de vaci si frisca vegetala. Ingrediente: 550 g capsuni 80 g ciocolata alba 125 g margarina 150 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 2 oua 200 g faina 2 lingurite praf de copt sare 200 g branza…

Read more »

Pui în crustă, la cuptor

11 May 2013
Pui_în_crusta_la_cuptor

Pui în crustă, la cuptor din: pesmet, fulgi de pesmet, seminte de susan, usturoi, albusuri, iaurt degresat, mustar, condimente, piept de pui si pulpe de pui. Ingrediente: 1/2 cana pesmet 2 1/2 cana fulgi de porumb zdrobiti marunt 2 linguri de seminte de susan 2-3 catei de usturoi tocati marunt 2 albusuri 1 cana iaurt…

Read more »

Desert cu drajeuri

11 May 2013
Desert_cu_drajeuri

Desert cu drajeuri din: unt, miere, zahar pudra, cacao, faina, praf de copt, scortisoara, nucsoara, cuisoare, ou, zahar pudra, albus, suc de lamaie si drajeuri colorate. Ingrediente: aluat: 80 g unt 3 linguri miere 125 g zahar pudra 1 lingura cacao 300 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita scortisoara 1 praf de…

Read more »

Dieta South Beach Faza II

11 May 2013
Dieta5

Alimente permise in Dieta South Beach Faza II La dieta South Beach faza II se pot manca toate alimentele permise in faza I, plus cele de mai jos. Poti manca toate alimentele permise in faza 1 cat si cele de mai jos: FRUCTE Se incepe cu o portie pe zi, apoi treptat se mareste la 3 portii pe…

Read more »

Ciorbă de potroace cu maruntaie de curcan

11 May 2013
Ciorba_de_potroace_cu_maruntaie_de_curcan

Ciorbă de potroace cu maruntaie de curcan din: maruntaie de curcan, ceapa, morcov, pastarnac, ou, orez, bos, rosii si leustean. Ingrediente: 1 kg maruntaie de curcan 1 ceapa mai mare 1 morcov potrivit 1 pastarnac 1 ou 1/2 lingura orez bors, dupa gust 150 g rosii din conserva o legatura leustean   Mod de preparare:…

Read more »

Budinca de paste cu pui

11 May 2013
Budinca_de_paste_cu_pui.png

O reteta delicioasa de budinca cu: penne, piept de pui, porumb, mazare, margarina, pesmet, cascaval, branza telemea, smantana, galbenusuri, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste tip penne 1 piept de pui 1 lingură cu boabe de porumb 1 ceşcuţă cu mazăre fiartă 1 lingură cu margarină 1 lingură cu pesmet 200 g caşcaval 100 g…

Read more »

Reteta zilei: Mamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon

11 May 2013
Mamaliga_la_cuptor_cu_ciuperci_si_bacon_18

Mamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon din: bacon, ceapa, usturoi, ciuperci, frunze de salata, ciuperci, sare, piper, supa de pui, malai, unt, ulei de masline, mozzarella si parmezan.   Ingrediente: 3 felii de bacon 1 ceapa, taiata felii subtiri 1 catel de usturoi, tocat 1 ceasca ciuperci, feliate 2 cani frunze tocate de salata…

Read more »

Tocanita cu ficat de pui si carne de cerb

11 May 2013
Casserole Dish With Beef Bourguignonne

Tocanita cu ficat de pui si carne de cerb din: pulpa de cerb, coriandru, cimbrisor, rozmarin, ulei, ficat de pui, maghiran, salvie, slanina afumata, ceapa rosie, sare, pier, ciuperci, vin rosu, mazare alba si fasole alba. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de cerb coriandru măcinat, cimbrişor, rozmarin ulei 200 g ficat de pui măghiran, salvie 200…

Read more »

Prajiturele cu dulceata de trandafiri, suc de rodii si cafea

11 May 2013
Prajiturele_cu_dulceata_de_trandafiri_suc_de_rodii_si_cafea

Prajiturele cu dulceata de trandafiri, suc de rodii si cafea  din: aluat de foi, budinca de vanilie instant, lapte, margarina, galbenusuri, esenta de rom, dulceata de trandafiri, zahar pudra, suc de lamaie, ulei, suc de rodii si cafea. Ingrediente: 400 g aluat de foi refrigerat 1 plic praf de budinca de vanilie instant 200 ml…

Read more »

Creveti in sos de portocale

11 May 2013
Retete_1

Creveti in sos de portocale din: creveti, gem de portocale, suc de portocale, otet, sare, piper, boia iute, usturoi, busuioc, portocale si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g creveti 50 g gem de portocale 100 ml suc de portocale 1 lingurita otet sare piper boia iute 1 catel de usturoi 2 fire busuioc 2 portocale…

Read more »

Rizoto cu vita

11 May 2013
Rizoto_cu_vita.png

O reteta delicioasa de rizoto cu:orez, carne de vita, supa de legume, ceapa, morcov, patrunjel, piper, boia, ulei, sare. Ingrediente: 1 cană cu orez cu bob lung 600 g de carne de vită 3 căni cu supă de legume sau carne de vită 2 cepe 1 morcov 1 legătură de pătrunjel piper boia ulei sare…

Read more »

Ciorbă de măruntaie de curcan

11 May 2013
Ciorba_de_maruntaie_de_curcan

Ciorbă de măruntaie de curcan din: maruntaie de curcan, ceapa, morcov, pastarnac, ou, orez, rosii, zeama de varza. Ingrediente: 1 kg maruntaie de curcan 1 ceapa mai mare 1 morcov potrivit 1 pastarnac 1 ou 1 1/2 lingura orez 100 g rosii din conserva 600 ml zeama de varza   Mod de preparare: Speli măruntaiele…

Read more »

Dieta South Beach Faza I

10 May 2013
Dieta3

Alimente permise in Dieta South Beach Faza I CARNE Vita- parti slabe, cum ar fi pulpa, muschi, muschiulet, spata Pasare (fara piele) – piept de curcan si de pui, sunca de curcan si de pui Por – sunca/jambon fiert, bacon (sunca) fara gasime, muschi, muschiulet Vitel – cotlet, antricot, pulpa Miel – se indeparteza orice…

Read more »

Reteta zilei: Desert cu capsuni si frisca

10 May 2013
Desert_cu_capsuni_si_frisca_7

Desert cu capsuni si frisca din: capsuni, frisca si fulgi de porumb.   Ingrediente: 10 capsuni 2 cani de frisca 1-1/2 cesti fulgi de porumb neîndulcit     Mod de preparare: Feliati capsunile. Se adauga aproximativ o treime din capșuni in fundul paharului. Apoi, adaugati jumatate din cantitatea de frisca. Presarati fulgi de porumb. Adaugati…

Read more »

Salata de cartofi cu branza si rosii

10 May 2013
Salata_de_cartofi_cu_branza_si_rosii

Salata de cartofi cu branza si rosii din: cartofi, ulei, salata romana, rosii cherry, castravete, branza feta, otet balsamic, sare, mustar iute, sare, piper si creson. Ingrediente: 400 g cartofi fierti in coaja 4 linguri ulei neutru 1 miez de salata romana 125 g rosii cherry 1/2 castravete 75 g branza feta 3 linguri otet…

Read more »

Prajitura cu nuca macinata

10 May 2013
Prajitura_cu_nuca_macinata

Prajitura cu nuca macinata din: faina, oua, zahar, unt, lapte, esenta de rom, zahar vanilat, coaja de lamaie, seminte de susan, drojdie, nuci, gem. Ingrediente: 500 g faina 3 oua 100 g zahar 200 g unt topit 300 ml lapte 1 lingurita esenta de rom 1 lingurita zahar vanilat 1 lingura coaja rasa de lamaie…

Read more »

Ardei umpluţi cu sărmăluţe

10 May 2013
Ardei_umpluti_cu_sarmalute

Ardei umpluţi cu sărmăluţe din: ardei grasi, sare, piper, foi de dafin, ulei, carne tocata, orez, ceapa, foi vita de vie, smantana, marar. Ingrediente: 4-5 ardei grasi mari, diferiti la culoare sare piper boabe piper macinat foi de dafin 2-3 linguri ulei 400 g carne tocata amestec (sau de pui, porc, vita, simpla) 2 linguri…

Read more »

Borş de fasole uscată cu legume

10 May 2013
Bors_de_fasole_uscata_cu_legume

Borş de fasole uscată cu legume din: fasole uscata, ceapa, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, apa, bors, piper, rosii, cimbru, untdelemn, patrunjel si leustean. Ingrediente: 250 g fasole uscata 2 cepe 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina patrunjel 1/2 telina 2 1/2 apa bors, dupa gust piper 2 rosii sau 1/2 pahar suc de…

Read more »

Salata de paste cu creveti si migdale

10 May 2013
Salata_de_paste_cu_creveti_si_migdale

Salata de paste cu creveti si migdale din: taitei cu ou, varza rosie, varza chinezeasca, ardei iute, sos de soia, ulei de susan, otet, miere, sare, piper, creveti decorticati, coriandru si migdale. Ingrediente: 350 g taitei cu ou 300 g varza rosie 250 g varza chinezeasca 1 morcov 1 ardei iute rosu 6 linguri ulei…

Read more »

Pui prajit cu legume

10 May 2013
Pui prajit cu legume

Pui prajit cu legume din: pui, ceapa, ardei, ciuperci, rosii, dovlecel, vanata, usturoi, ulei, vin alb, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 1 pui întreg 2 cepe 2 ardei dulci 6-8 ciuperci 2 roşii 1 dovlecel 1 vînătă 2-3 căţei de usturoi 4 linguri ulei ½ pahar vin alb sec 2 linguri verdeaţă sare piper negru…

Read more »

Mousse de ciocolata cu fructe

10 May 2013
Mousse_de_ciocolata_cu_fructe

Mousse de ciocolata cu fructe din: ciocolata alba de menaj, ciocolata neagra de menaj, oua, rom, fructe de sezon si zahar. Ingrediente: 100 g ciocolata alba de menaj 100 g ciocolata neagra de menaj 6 oua 30 ml rom 500 g fructe de sezon 100 g zahar   Mod de preparare: Radeţi ciocolata într-un vas,…

Read more »

Bors de urzici cu orez

10 May 2013
Bors_de_urzici_cu_orez

Bors de urzici cu orez din: urzici, zarzavat pentru ciorba, bors, ceapa, orez, sare, leustean. Ingrediente: 1/2 urzici 2 linguri de zarzavat pentru ciorba 1 l bors 1 ceapa 1/2 ceasca de orez sare 1 legatura leustean   Mod de preparare: Cureţi şi speli urzicile în mai multe ape, apoi le toci şi le pui…

Read more »

Salata cu ou fiert si ton

10 May 2013
Salata_cu_ou_fiert_si_ton

Salata cu ou fiert si ton din: fasole verde, sare, rosii, ceapa rosie, salata, ton, oua, otet de vin alb, suc de lamaie, mustar iute, ulei de masline, zahar, piper, masline negre, capere. Ingrediente: 250 g fasole verde sare 4 rosii 1 ceapa rosie 100 g salata 350 g ton in suc propriu (conserva) 4…

Read more »

Frigarui de pui cu sos

10 May 2013
Frigarui_de_pui_cu_sos

Frigarui de pui cu sos din: piept de pui, boia dulce, curry, ghimbir, ulei de masline, sare, sos de soia, ardei iute, boia dulce, otet balsamic si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita curry 1/2 lingurita ghimbir 1 lingura ulei de masline sare sosul: 5-6 linguri ulei de masline…

Read more »

Reteta zilei: Salata de paste cu bacon

10 May 2013
Salata_de_paste_cu_bacon_14

Salata de paste cu bacon din: paste, telina, muraturi, ceapa verde, ardei, bacon, marar, patrunjel, piper, sare, mustar si maioneza.   Ingrediente: 1 ceasca paste 2 cani de telina, tocata ¾ cana muraturi, tocate 2 fire ceapa verde, tocata 1 ardei roșu, tocat ¼ ceasca bacon, taiat bucatele 1 legatura de marar proaspat, tocat 2…

Read more »

Ciolan afumat cu varza acra

10 May 2013
Ciolan_afumat_cu_varza_acra

Ciolan afumat cu varza acra din: ciolan afumat, ceapa, cartofi, varza acra, morcovi, usturoi, chimion, maghiran, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 ciolan afumat (1 kg) 1 ceapa 200g cartofi 500g varza acra 100g morcovi 4 catei de usturoi 1 varf de cutit chimion macinat 1 lingurita maghiran uscat 1 lingura patrunjel verde taiat…

Read more »

Sarmalute vegetariene cu cuscus

10 May 2013
Sarmalute_vegetariene_cu_cuscus

Sarmalute vegetariene cu cuscus din: usturoi, ulei de masline, rosii pasate, otet de vin rosu, apa calda, zahar, sare, piper, cuscus integral, menta, telemea, frunze de varza si menta. Ingrediente: 4 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 400 ml rosii pasate 2 lingurite otet de vin rosu 1 ceasca apa calda 1 lingurita…

Read more »

Salata de curcan cu ghimbir si sos de soia

10 May 2013
Salata_de_curcan_cu_ghimbir_si_sos_de_soia

Salata de curcan cu ghimbir si sos de soia din: ghimbir, coaja de limeta, suc de limeta, piept de curcan, ulei, sare, piper, castravete, salata verde si germeni de soia. Ingrediente: 20 g ghimbir sucul si coaja rasa de la o limeta 5 linguri sos de soia 500 g piept de curcan 4 linguri ulei…

Read more »

Banane cu ciocolata si nuci

10 May 2013
Banane_cu_ciocolata_si_nuci

Banane cu ciocolata si nuci din: banane, ciocolata neagra de menaj, nuci si unt. Ingrediente: 4 banane 300 g ciocolata neagra de menaj 100 g nuci pisate 100 g unt     Mod de preparare: Curăţaţi bananele şi tăiaţi-le în segmente de 5 – 6cm lungime. Topiţi ciocolata la bain-marie şi înmuiaţi un capăt al…

Read more »

Ciorba cu fasole verde si smantana

10 May 2013
Ciorba_cu_fasole_verde_si_smantana

Ciorba cu fasole verde si smantana din: apa, fasole verde, rosii, ardei grasi, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, smantana, oua, bors, sare, piper, ardei iute, leustean verde, marar si patrunjel. Ingrediente: 6 pahare apă 3 pahare fasole verde tăiate 4 roşii 2 ardei graşi 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel (ţelină) ½ pahar smântână…

Read more »

Hrana ideală a părului frumos de la rădăcină până la vârfuri

10 May 2013
Dieta1

Radiaţiile UVA distrug cuticula firului de păr şi, în timp, părul tău va căpăta un aspect tern, uscat şi lipsit de viaţă. De altfel, şi scalpul poate fi afectat de radiaţiile solare care activează radicalii liberi şi accelerează procesul de îmbătrânire, iar arsurile solare repetate pot determina căderea părului şi, în cazurile nefericite, cancerul de…

Read more »

Salată usturoiată

10 May 2013
Salata_usturoiata.png

O reteta delicioasa de salata cu: sfecla rosie, usturoi, marar, ulei de maslina, otet, sare, piper, oregano, maghiran. Ingrediente: 1 sfeclă-roşie 5 căţei de usturoi mârar ulei de măsline oţet sare piper oregano maghiran   Mod de preparare: Curăţă sfecla şi tai-o în bucăţi potrivi­te. Aşază-le pe o foaie de aluminiu şi stropeşte-le cu puţin…

Read more »

Reteta zilei: Cocktail cu capsuni si vin rosu

10 May 2013
Cocktail cu capsuni si vin rosu

Cocktail cu capsuni si vin rosu din: capsuni, zahar, lichior de capsuni, suc de lamaie, vin rosu.   Ingrediente: capșuni, taiate in jumatate 1/4 cana de zahar 1 lingura lichior de capșuni sau vodka 1 lingurita suc de lamaie proaspat stors 750 ml vin rosu   Mod de preparare: Intr-un blender puneti capșunile, zaharul, lichiorul…

Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Iulie 16, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: