RSS

Retete pentru tine #90

19 Iul

Retete:

Reteta zilei: Smoothie de pepene cu capsuni

19 July 2013
Smoothie_de_pepene_cu_capsuni_07Smoothie de pepene cu capsuni din: pepene verde, capsuni, suc de lamaie, zahar.   Ingrediente: 9 cesti pepene verde, fara samburi 1/2 kg capsuni congelate ¼ ceasca suc de lamaie zahar sau indulcitor (optional)     Mod de prezentare: Puneti pepenele intr-un blender si procesati pana la omogenizare. Adaugati cspsunile si sucul de lamaie si…

Read more »

Antricot de vita la gratar cu cartofi

19 July 2013
Antricot_de_vita_la_gratar_cu_cartofiAntricot de vita la gratar cu cartofi din: cartofi dulci, ulei, seminte de susan, pasta miso, zeama de lamaie, sos de ardei iute, vin de orez, antricoate de vita, nasturel. Ingrediente: 2 cartofi dulci mari, taiati felii 1 lingura de ulei, plus extra pentru uns…

Read more »

Piept de pui umplut cu rosii si capere

19 July 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_rosii_si_caperePiept de pui umplut cu rosii si capere din: file de piept de pui, sare, piper, rosii uscate, capere, patrunjel, ulei, supa de pasare, rosii, cimbru, oregano. Ingrediente: 2 fileuri de piept de pui (cu oase si piele, circa 500 g fiecare) sare piper 80…

Read more »

Salată de cartofi şi somon

19 July 2013
Salata_de_cartofi_si_somon.pngO reteta delicioasa de salata cu: cartofi, otet, somon, telina, ceapa verde, ardei verde, ceapa rosie, sare, piper, rosii, castraveti, merisoare. Ingrediente: 4 cartofi de dimensiune medie, fierţi în coajă 125 ml oţet (sau oţet din cidru ori din merişoare) 170 de grame de somon…

Read more »

Cotlete de porc cu mere şi zahar de arţar

19 July 2013
Cotlete_de_porc_cu_mere_si_artar.pngO reteta delicioasa de cotlet de porc cu: unt, zahar de artar, ceapa, mar, suc de mere, mustar, tarhon, sare, piper. Ingrediente: 6 cotlete de porc 25 g unt 40 g zahăr de arţar o ceapă un măr 125 ml suc de mere o lingură…

Read more »

Canelloni cu verdeţuri

19 July 2013
Canelloni_cu_verdeturi.pngO reteta delicioasa de canelloni cu: cartofi, telina, broccoli, ceapa, smnatna, lapte, sofran, busuioc, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, busuioc verde, rosii uscate. Ingrediente: 300 g paste canelloni doi cartofi o ţelină mică 200 g broccoli o ceapă 300 ml smântână 100 ml lapte…

Read more »

Mâncare cu carne de vită cu praz

19 July 2013
Mancare_cu_carne_de_vita_si_praz.pngO reteta delicioasa de mancare cu: carne de vita, costita afumata, praz, ceapa, usturoi, pasta de tomate, rosii, masline, ulei, sare, piper, patrunjel, malai, paine. Ingrediente: 800 g carne de vită 100 g costiţă afumată două fire de praz două cepe 4 căţei de usturoi…

Read more »

Sardine la gratar cu salata

19 July 2013
Sardine_la_gratar_cu_salataSardine la gratar cu salata din: coaja de lamaie, zeama de lamaie, patrunjel, usturoi, fenicul, seminte de pin, masline verzi, ulei de masline, sardine. Ingrediente: coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 1 legatura de patrunjel, 1/2 tocata, 1/2 cu frunze intregi 1 catel…

Read more »

Calamar in sos picant

19 July 2013
Calamar_in_sos_picant.pngO reteta delicioasa de calamar cu: ceapa, usturoi, rosii, frunza de dafin, scortisoara, ardei iute, ardei gras, otet de mere, ulei, paine, sare, piper, oregano, busuioc, cartofi. Ingrediente: 500 g inele de calamar o ceapă 3 căţei de usturoi două conserve de roşii o frunză…

Read more »

Madlene cu sos de lămaie

19 July 2013
Madlene_cu_sos_de_lamie.pngO reteta delicioasa de madlene cu: lamaie, faina, lapte, praf de copt, oua, zahar pudra, budinca de vanilie, unt, nuca de cocos, zahar vanilat, sare, boia iute, migdale, fistic, nuci. Ingrediente: două lămâi 200 g făină 450 ml lapte dulce jumătate de pliculeţ praf de…

Read more »

Miniclătite cu somon afumat

19 July 2013
Miniclatite_cu_somon_afumat.pngO reteta delicioasa de miniclatite cu: somon afumat, smantana, suc de lamaie, marar, ou, icre de somon, aluat, apa, lapte, faina, ulei. Ingrediente: 4 felii de somon afumat 6 linguri de smântână suc de lămâie mărar un ou fiert tare icre de somon sau caviar…

Read more »

Reteta zilei: Salata calda de sparanghel cu bacon

19 July 2013
Salata_calda_de_sparanghel_cu_bacon_12Salata calda de sparanghel cu bacon din: bacon, ceapa, sparanghel, sare, piper, suc de lamaie. Ingrediente: 4 felii de bacon 1/2 ceapa, curatata si tocata 1 buchet de sparanghel, taiat bucati sare piper negru proaspat macinat sucul de la 1/2 de lamaie   Mod de…

Read more »

Creveti marinati la gratar

19 July 2013
Creveti_marinati_la_gratarCreveti marinati la gratar din: creveti, lemongrass, ardei iute, ulei de masline, sos de peste, usturoi, ghimbir, chimion. Ingrediente: 600 g creveti jumbo 4 tulpini de lemongrass, zdrobite pentru marinata: 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat marunt 1 lingura ulei de masline 2…

Read more »

Salată caldă de fasole si năut cu porumb

19 July 2013
Salata_calda_de_fasole_si_naut_cu_porumbSalată caldă de fasole si năut cu porumb din: fasole boabe, naut, dovlecel, ardei capia, porumb boabe, ceapa verde, pudra de curry, sare, piper, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 100 g fasole boabe 100 g boabe de naut un dovlecel doi ardei capia 100 g…

Read more »

Ingheţată din nucă de cocos

19 July 2013
Inghetata_din_nuca_de_cocosIngheţată din nucă de cocos din: nuca de cocos, lapte, smantana, zahar pudra. Ingrediente: 1-2 nuci de cocos (aproximativ 150 g miez de nuca de cocos) 200 ml lapte cald 300 g smantana 100 g zahar pudra     Mod de preparare: Găureşti nuca de…

Read more »

Prajitura cu capsuni si sos de ciocolata

19 July 2013
Prajitura_cu_capsuni_si_sos_de_ciocolataPrajitura cu capsuni si sos de ciocolata din: lapte, oua, zahar tos, coaja de lamaie, capsuni, orez, zahar vanilinat, sare, unt, pesmet, sos de ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte dulce 3 oua 100 g zahar tos coaja de la o lamaie 300 g capsuni 150…

Read more »

Piept de pui cu penne

19 July 2013
Piept_de_pui_cu_pennePiept de pui cu penne din: piept de pui, paste, rosii uscate in ulei, rosii, ardei gras, ardei capia, ceapa, ulei de masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: doi pepti de pui 400 g paste penne colorate 200 g rosii uscate in ulei doua legaturi leurda…

Read more »

Peste la gratar cu salsa

19 July 2013
Peste_la_gratar_cu_salsaPeste la gratar cu salsa din: avocado, rosii, ceapa rosie, ulei de masline, zeama de lamaie, coriandru, cod. Ingrediente: 1 avocado bine copt 2 rrosii coapte, fiecare taiata in 6 bucati 1 ceapa rosie mica, feliata subtire 3 linguri ulei de masline, plus extra pentru…

Read more »

Reteta zilei: Pulpa de porc cu sos de rosii si garnitura de paste

19 July 2013
Pulpa_de_porc_cu_sos_de_rosii_si_garnitura_de_paste_15Pulpa de porc cu sos de rosii si garnitura de paste din: pulpa de porc, ulei de masline, sare, cepe, tarhon, vin rosu, praf de usturoi, pasta de tomate, rosii, frunze de dafin, piper, fulgi de chili, patrunjel, arpagic, paste. Ingrediente: 1 bucata pulpa de…

Read more »

Mancarica cu piept de curcan si de rata

19 July 2013
Mancarica_cu_piept_de_curcan_si_de_rataMancarica cu piept de curcan si de rata din: piept de rata, piept de curcan, grand marinier, zahar, muguri de pin, salote, frunze de dafin, albus, cimbru, smantana, ulei de masline, sare, piper verde. Ingrediente: 300 g piept de rata 350 g piept de curcan…

Read more »

Ingheţată de fistic cu sofran

19 July 2013
Inghetata_de_fistic_cu_sofranIngheţată de fistic cu sofran din: fistic, lapte, galbenusuri, sare, zahar,  sofran, ciocolata amaruie. Ingrediente: 100 g fistic 1/2 l lapte 4 galbenusuri 1 praf de sare 200 g zahar cateva fire de sofran 50 g ciocolata amaruie pentru decor   Mod de preparare: Prăjeşti…

Read more »

Taitei cu oua moi

19 July 2013
Retete_1Taitei cu oua moi din: taitei, ou, unt, carne fiarta, cascaval, suc de rosii, verdeata, sare. Ingrediente: 250 g taitei cate 1 ou/persoana 2 linguri cu unt 200 g carne fiarta 2 linguri cascaval sau telemea 1 pahar cu suc de rosii sare verdeata tocata…

Read more »

Supa de ciuperci sau de hribi

19 July 2013
Supa_de_ciuperci_sau_de_hribiSupa de ciuperci sau de hribi din: ciuperci, ceapa, lapte, unt, faina, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci sau 6-7 hribi mari 1 ceapa 1 pahar lapte nefiert 1 lingura cu unt 1 lingura cu faina sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile de…

Read more »

Paste cu fasole verde, sunculita si branza

19 July 2013
Paste_cu_fasole_verde_sunculita_si_branzaPaste cu fasole verde, sunculita si branza din: fasole verde, sare, fusilli, rosii, sunculita afumata, ulei, patrunjel verde, supa de legume, piper, telemea. Ingrediente: 500 g fasole verde sare 400 g fusilli 500 g rosii 150 g sunculita afumata 2 linguri ulei 1 lingura patrunjel…

Read more »

Punch de fructe si menta

19 July 2013
Cocktailuri_7Punch de fructe si menta din: zeama de portocale, suc de mere, suc de piersici, ceai de menta, lamai, zeama de lamaie, scortisoara, zahar vanilinat, lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 500 ml zeama de portocale 300 ml suc proaspat de mere 300 ml suc proaspat…

Read more »

Pastrav cu sos alb

19 July 2013
Pastrav_cu_sos_albPastrav cu sos alb din: pastravi, ulei, oregano, unt, faina, lapte, smantana, piper, sare, ulei, orez, unt, rozmarin, ceapa. Ingrediente: 4 pastravi somonati potriviti ulei oregano pentru sos: 20 g unt 20 g faina 200 ml lapte 30 ml smantana 1 varf cutit piper sare…

Read more »

Orez lipicios cu mango şi lapte de cocos

19 July 2013
Orez_lipicios_cu_mango_si_lapte_de_cocosOrez lipicios cu mango şi lapte de cocos din: orez thai, lapte de cocos, zahar, amidon, mango copt, cardamom verde. Ingrediente: 125 g orez thai (doar acesta devine lipicios) 250 ml lapte de cocos 4-5 linguri zahar 1 lingurita amidon 1 mango copt cardamom verde…

Read more »

Reteta zilei: Cartofi dulci copti umpluti sos pesto si bacon

19 July 2013
Cartofi_dulci_copti_umpluti_sos_pesto_si_bacon_07Cartofi dulci copti umpluti sos pesto si bacon din: cartofi, dulci, ulei de masline, sos pesto, bacon, rucola.   Ingrediente: 4 cartofi dulci 1 lingura ulei de masline 1/2 ceasca sos pesto 4 felii de bacon 1/4 ceasca rucola     Mod de preparare: Se…

Read more »

Prajitura cu iaurt si visine

19 July 2013
Deserturi_delicioasePrajitura cu iaurt si visine din: oua, faina, cacao, ulei, apa, zahar, praf de copt, esenta de vanilie, iaurt, gelatina, frisca, visine, zahar, ciocolata. Ingrediente: blaturi: 5 oua 5 linguri faina 2 linguri cacao 1 lingura ulei 2 linguri apa 5 linguri zahar un plic…

Read more »

Şniţel vienez cu legume

19 July 2013
Snitel_vienez_cu_legumeŞniţel vienez cu legume din: piept de pui, oua, pesmet, faina, ulei, sare, piper, cartofi, iaurt, amestec de legume congelate, ulei, sare. Ingrediente: 4 felii piept de pui 2 oua 4 linguri pesmet 2 linguri faina 2 linguri ulei sare piper pentru garnitura: 4 cartofi…

Read more »

Ceai de lemongrass

19 July 2013
Ceai_de_lemongrassCeai de lemongrass din: lemongrass, miere, apa. Ingrediente: 2 tulpini de lemongrass, partea alb galbuie 4 linguri de miere 400 ml apa     Mod de preparare: Curăţăm tulpinile de lemongrass şi le tăiem rondele. Punem apa la fiert. Când clocoteşte, adăugăm rondelele de lemongrass…

Read more »

Desert cu branza de vaci si capsuni

19 July 2013
Desert_4Desert cu branza de vaci si capsuni din: capsuni, frisca, smantana, branza de vaci, zahar pudra, esenta de vanilie, gelatina, capsuni. Ingrediente: 100 g capsuni 100 ml frisca nebatuta 100 ml smantana fermentata 100 g branza de vaci foarte dulce 50 g zahar pudra 1…

Read more »

Rulouri de hering cu dovlecei

19 July 2013
Rulouri_de_hering_cu_dovleceiRulouri de hering cu dovlecei din: file de hering marinat, piper maicnat, dovlecei, lamaie, unt, pepene galben, miere, vin, zeama de lamaie, coaja de lamaie, smantana, sare, ceapa, ardei capia, lamaie. Ingrediente: 200 g file de hering marinat piper macinat grosier 2 dov

Reteta zilei: Limonada cu miere si menta

18 July 2013
Limonada_cu_miere_si_menta_06Limonada cu miere si menta din: apa, miere, lamai, menta, gheata.   Ingrediente: 1 ceasca de apa calda 2 cani de apa rece 3 linguri de miere 4 lamai (3 pentru suci, 1 pentru garnitura) menta gheata   Mod de preparare: Stoarceti lamaile si pastrati sucul deoparte. Intr-un recipient, se amesteca mierea in apa calda pana…

Read more »

Crap pe pat de cartofi si sos Bechamel

18 July 2013
Crap_pe_pat_de_cartofi_si_sos_BechamelCrap pe pat de cartofi si sos Bechamel din: crap, cartofi, rozmarin, apa, ulei, sare, ceapa, ulei, unt, faina, lapte, smantana, branza, sare, piper, cimbru, cuisoare. Ingrediente: 500 g crap 2 cartofi mari rozmarin uscat si maruntit 100 ml apa ulei sare 2 cepe pentru sosul bechamel: 1 ceapa 1/2 lingura ulei 2 linguri unt…

Read more »

Supa cu piept de pui si lemongrass

18 July 2013
Supa_cu_piept_de_pui_si_lemongrassSupa cu piept de pui si lemongrass din: ardei curry, usturoi, seminte de coriandru, ghimbir, lamaie, lemongrass, ceapa rosie, supa de pui, piept de pui, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 10 ardei curry 6 catei de usturoi 1/2 lingurita seminte de coriandru 2 linguri ghimbir ras 1 lamaie 2 fire lemongrass 2 cepe rosii…

Read more »

Nectarine cu crema de migdale

18 July 2013
Nectarine_cu_crema_de_migdaleNectarine cu crema de migdale din: nectarine, migdale, miere, zahar brun, vin, frisca, zahar brun, lichior cu aroma de lamaie, migdale. Ingrediente: 6 nectarine bine coapte 50 g migdale zdrobite 2 linguri miere 2 linguri zahar brun 4 linguri vin pentru crema de migdale: 300 ml frisca lichida 1 lingura zahar brun 1 lingura lichior…

Read more »

Coaste de vita la cuptor

18 July 2013
Coaste_de_vita_la_cuptorCoaste de vita la cuptor din: ceapa, pasta de ardei iute, paprika, fulgi de ardei iute, rosii, ketchup, sos barbeque, otet de mere, zahar brun, wisky, coaste de vita, supa de vita, cartofi prajiti, mere, ceapa verde, coriandru, ulei de masline. Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata grosier 4 linguri pasta de ardei iute 2 lingurite…

Read more »

Mancare cu pui, ceapa si smantana

18 July 2013
Mancare_cu_pui_ceapa_si_smantanaMancare cu pui, ceapa si smantana din: ceapa, ardei grasi, copane de pui, piept d epui, ulei, boai dulce, sare, piper, condiment vegetal, lapte, smantana, cartofi, patrunjel. Ingrediente: 500 g ceapa 3 ardei grasi rosii 4 copane de pui 1  piept de pui 3-5 linguri ulei 1 lingurita boia dulce sare piper 1 lingura condiment…

Read more »

Fileuri de macrou la gratar cu sos delicios

18 July 2013
Fileuri_de_macrou_la_gratar_cu_sos_deliciosFileuri de macrou la gratar cu sos delicios din: fileuri de macrou, coaja de lime, unt, sos de soia, ardei iute, zeama de lime, ghimbir, zahar brun. Ingrediente: 4 fileuri de macrou coaja rasa si zeama de la 1 lime, plus felii, pentru servit unt, pentru uns pentru sos: 2 linguri sos de soia 1 ardei…

Read more »

Budincă de paste făinoase cu brânză de vaci

18 July 2013
Retete_9Budincă de paste făinoase cu brânză de vaci din: paste, branza de vaci, sare, ou, zahar, smantana, unt. Ingrediente: 200 g paste 500 g branza de vaci sare 1 ou zahar smantana unt   Mod de preparare: Fierbeţi pastele 10 min, acoperiţi vasul 5 min, spălaţi cu apă rece, scurgeţi, apoi puneţi în formă unsă…

Read more »

Inghetata aromata de nectarine

18 July 2013
Inghetata_aromata_de_nectarineInghetata aromata de nectarine din: nectarine, zahar pudra, smantana, lapte dulce pasteurizat, esenta de migdale, galbenusuri, frunze de menta, ciocolata. Ingrediente: 500 g nectarine bine coapte 150 g zahar pudra 300 ml smantana dulce pentru frisca 150 g lapte dulce pasteurizat 2 linguri esenta de migdale 4 galbenusuri proaspete frunze de menta si bete de…

Read more »

Shake cu portocale, banane si lichior de cacao

18 July 2013
Cocktailuri_20Shake cu portocale, banane si lichior de cacao din: portocale, banane, zahar pudra, cacao, frisca, lapte, lichior de cacao, galbenus, ciocolata rasa. Inrgediente: 700 g portocale 300 g banane 150 g zahar pudra 20 g cacao 400 ml frisca 60 ml lapte 100 ml lichior de cacao 1 galbenus 50 g ciocolata rasa   Mod…

Read more »

Rulou cu avocado si creveti

18 July 2013
Rulou_cu_avocado_si_crevetiRulou cu avocado si creveti din: ardei rgas, avocado, creveti, unt, sos picant de soia, frunze de rucola, sare, lipii. Ingrediente: 1 ardei gras 1 avocado 300 g creveti mici semipreparati 50 g unt sos picant de soia frunze de rucola sare lipii   Mod de preparare: Decojim creveţii. încingem untul într-o tigaie şi adăugăm…

Read more »

Reteta zilei: Salata picanta de rosii cu ceapa si coriandru

18 July 2013
Salata_picanta_de_rosii_cu_ceapa_si_coriandru_13Salata picanta de rosii cu ceapa si coriandru din: rosii, ceapa, ardei iute, coriandru, sare, piper, limeta.   Ingrediente: 3 rosii, cubulete 1 ceasca ceapa, tocata 2 ardei iuti, tocati ½ cana coriandru, tocat ½ lingurita de sare ½ lingurita piper negru ½ de limeta   Mod de preparare: Intr-un bol se adauga rosiile, ceapa,…

Read more »

Somon cu usturoi si iaurt la gratar

18 July 2013
Somon_cu_usturoi_si_iaurt_la_gratarSomon cu usturoi si iaurt la gratar din: usturoi, paprika afumata, zahar, fileu de somon, sos de ardei iute, zeama de lime, ulei de masline, lipii, varza alba, coriandru, ardei iute. Ingrediente: 1 lingurita de usturoi macinat (pudra) 2 linguri paprika afumata 1/2 lingurita de zahar 1 fileu de somon de 500 g 200 ml…

Read more »

Briose aromate cu fructe

18 July 2013
Briose_aromate_cu_fructeBriose aromate cu fructe din: caise, migdale, faina, malai grisat, praf de copt, sare, unt, zahar, sirop de artar, oua, lapte, zahar pudra. Ingrediente: 300 g caise 50 g migdale rase 200 g faina 50 g malai grisat 2 lingurite praf de copt sare 75 g unt 50 g zahar 125 g sirop de artar…

Read more »

Mazăre cu frigănele de pâine

18 July 2013
Retete_1Mazăre cu frigănele de pâine din: mazare, sare, unt, zahar, marar, paine, ou, lapte, ulei. Ingrediente: 1 kg mazare tanara 1 lingurita cu sare unt 1 lingura cu zahar marar tocat 10-12 felii de paine 1 ou 1 cana cu lapte 1 pahar cu ulei – pentru friganele   Mod de preparare: Curăţaţi mazărea din…

Read more »

Parfe cu mango

18 July 2013
Parfe_cu_mangoParfe cu mango din: oua, zahar, turta dulce, frisca, rom, zahar vanilinat, mango, rodie, turta dulce. Ingrediente: 2 oua 80 g zahar 75 g turta dulce 250 g frisca 1 lingura rom 1 plic zahar vanilinat 1 mango 1 rodie turta dulce pentru decor   Mod de preparare: Topeşti la foc mic 60 g zahăr,…

Read more »

Frigarui de creveti cu sferturi de lime

18 July 2013
Frigarui_de_creveti_cu_sferturi_de_limeFrigarui de creveti cu sferturi de lime din: ulei de masline extravirgin, usturoi, frunze de menta, creveti, pesmet, lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi 12-16 frunze de menta, tocate 450 g creveti proaspeti, decorticati 50 g pesmet sferturi de lamaie, pentru servit   Mod de preparare: Inmoaie în apă…

Read more »

Salata de rosii picanta

18 July 2013
Salate_5Salata de rosii picanta din: rosii, arde gras, usturoi, sare, ulei, marar, piper. Ingrediente: 1 kg rosii 1 ardei gras 4-5 catei de usturoi sare 3 linguri cu ulei 2 crengute marar piper macinat   Mod de preparare: Curăţaţi roşiile, le spălaţi, le tăiaţi în două, apoi le tăiaţi felii pe latul jumătăţilor. Feliile sunt…

Read more »

Reteta zilei: Tocanita de porc cu legume

18 July 2013
Tocanita_de_porc_cu_legume_17Tocanita de porc cu legume din: carne de porc, ulei, apa, sare, supa de pui, cidru de mere, usturoi, frunza de dafin, scortisoara, morcovi, telina, ceapa, gemd e caise, frunze de cimbru, patrunjel.   Ingrediente: 1 1/2 carne de porc taiata cubulete ulei 4 linguri de apa sare 2 cani de supa de pui 3…

Read more »

Frigarui Satay de pui

18 July 2013
Frigarui_Satay_de_puiFrigarui Satay de pui din: pulpe de pui, ulei de masline, sos de soia, praf de chilly, sare. Ingrediente: 8 pulpe de pui superioare dezosate ulei de masline sos de soia praf de chilly sare   Mod de preparare: Ungem cu ulei pulpele dezosate şi le înfigem pe fiecare în câte o frigăruie. Le frecăm…

Read more »

Prajitura cu caise si esenta de vanilie

18 July 2013
Prajitura_cu_caise_si_esenta_de_vaniliePrajitura cu caise si esenta de vanilie din:  zahar, unt, faina, oua, caise, praf de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar pudra, sare. Ingrediente: 200 g zahar 200 g unt 200 g faina 4 oua 500 g caise 1/2 plic praf de copt 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingurita esenta de…

Read more »

Supa Tom Yum Goong

18 July 2013
Supa_Tom_Yum_GoongSupa Tom Yum Goong din: lime, tulpini de lemongrass, ardei iute, supa de pui, ciuperci, creveti, caracatita, coriandru, piper, zahar brun. Tom Yum Goong, devenită un adevărat simbol naţional al Thailandei, este j o supă de creveţi, carne de pui, peşte sau fructe de mare şi ciuperci. La toate acestea, se adaugă frunze de coriandru,…

Read more »

Retete vegetariene: Salata de vinete

18 July 2013
Salata_de_vineteSalata de vinete din: vinete, usturoi, ceapa, ulei, ardei gras, rosii, sare. Ingrediente: 4 vinete 4 catei de usturoi – optional 1 ceapa 100 ml ulei ardei grasi rosii sare   Mod de preparare: Coacem vinetele în coajă, direct pe flacăra aragazului sau pe grătar. Decojim vinetele cât sunt încă fierbinţi şi le punem pe…

Read more »

Prăjitură pentru diabetici

18 July 2013
Prajitura_pentru_diabeticiPrăjitură pentru diabetici din: mere, coacaze, pesmet, oua, branza fina, praf de copt, indulcitor, ulei, oua, branza, zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 4 mere + coacaze 200 g pesmet 2 oua 250 g branza fina 1 praf de copt 40 g indulcitor 4 linguri ulei pentru crema: 2 oua 200 g branza fina 40…

Read more »

Salata de varza cu piept de pui

18 July 2013
Salata_de_varza_cu_piept_de_puiSalata de varza cu piept de pui din: varza dulce, piept de pui, suc de lamaie, ulei de masline, masline dietetica, sare. Ingrediente: 500 g varza dulce 250 g piept de pui sucul de la 1 lamaie 2 linguri ulei de masline 5-6 masline dietetice sare   Mod de preparare: Se curata varza, se toaca…

Read more »

Tartă la tavă asezonata cu cimbru

18 July 2013
Tarta_la_tava_asezonata_cu_cimbruTartă la tavă asezonata cu cimbru din: faina, zahar, ulei de masline, galbenus, sare, boabe de fasole, caise, cimbru, smantana, oua, zahar vanilat, coaja de lamaie, zahar, unt. Ingrediente: aluat: 250 g faina 50 g zahar 50 ml ulei de masline 1 galbenus 1 praf sare boabe de fasole pentru ingreunat in plus: 1 kg…

Read more »

Shake de gutui

18 July 2013
www.freepix4all.comShake de gutui din: gutui, portocale, zahar pudra, lichior de cirese, lapte. Ingrediente: 800 g gutui 200 g portocale 150 g zahar pudra 100 ml lichior de cirese 1 l lapte   Mod de preparare: Gutuile se curata de coaja si de cotor si se taie felii. Impreuna cu feliile de portocale si 100 ml…

Read more »

Reteta zilei: Piept de pui in sos de turmeric

18 July 2013
Piept_de_pui_in_sos_de_turmeric_09Piept de pui in sos de turmeric din: piept de pui, ghimbir, ceapa, lapte de cocos, ardei iute, ulei de masline, suc de limeta, usturoi, turmeric.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui, taiat cuburi 1 bucata ghimbir ras 1 ceapa, tocata marunt 1 cutie lapte de cocos 1 ardei iute, tocat marunt 3 linguri…

Read more »

Pateu vegetarian de măsline

18 July 2013
Pateu_vegetarian_de_maslinePateu vegetarian de măsline din: masline, orez fiert, fasole boabe fierte, apa, zeama de lamaie, usturoi, ceapa, busuioc, ianibahar, sare. Ingrediente: 20 g masline (o cana) desarate si taiate felii 1 cana de orez fiert 1/2 cana fasole boabe fierte 1 cana apa zeama de la 1/2 lamaie (1 lingura) 5-6 catei de usturoi 1…

Read more »

Crema cu mac si cirese

18 July 2013
Crema_cu_mac_si_cireseCrema cu mac si cirese din: cirese, branza dulce, zahar, smantana, seminte de mac, oua, zahar pudra, zahar vanilinat, frunze de menta. Ingrediente: 400 g cirese 200 g branza dulce cremoasa ori branzica de casa 100 g zahar 100 g smantana gasa 1 lingurita seminte de mac 2 oua 50 g zahar pudra 1 plic…

Read more »

Mini tarte cu carne de pui

18 July 2013
Mini_tarte_cu_carne_de_puiMini tarte cu carne de pui din: piept de pui, supa, ceapa verde, unt, faina, mazare, smantana, sare, piper, suc de lamaie, galbenusuri, aluat de foi. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 300 ml supa 3 cepe verzi 1 lingura unt 1 lingura faina 250 g mazare congelata 200 g smantana sare piper…

Read more »

Chec glasat cu ciocolata

18 July 2013
Chec_glasat_cu_ciocolataChec glasat cu ciocolata din: oua, zahar, ulei, suc de portocale, faina, praf de copt, coaja de portocala, ciocolata neagra, frisca. Ingrediente: 4 oua 200 g zahar 1/4 pahar ulei 200 ml suc proaspat de portocale 450 g faina 1/2 pliculet praf de copt coaja unei portocale pentru glazura: 100 g ciocolata neagra 100 ml…

Read more »

Varza cu vin si carne

18 July 2013
Varza_cu_vin_si_carneVarza cu vin si carne din: varza, ceapa, usturoi, foaie de dafin, cimbru, boabe piper, carne de casa afumat, carnati de porc, ciolan de porc, vin alb sec, cartofi, apa, concentrat de pui, unt. Ingrediente: o varza alba, dulce 4 cepe un catel usturoi o foaie dafin 1/2 lingurita cimbru 5 boabe piper un carnat…

Read more »

Reteta zilei: Milkshake de capsuni cu inghetata de vanilie

17 July 2013
Milkshake_de_capsuni_cu_inghetata_de_vanilie_04Milkshake de capsuni cu inghetata de vanilie din: capsuni, lapte, inghetata de vanilie, esenta de vanilie, gheata, zahar.   Ingrediente: 2 pahare capsuni, feliate c 1 cana de lapte 3 cupe inghetata de vanilie esenta de vanilie 4 cuburi de gheata 2 linguri zahar       Mod de preparare: Puneti toate ingredientele in blender…

Read more »

Fructe de mare cu orez

17 July 2013
Fructe_de_mare_cu_orezFructe de mare cu orez din: ardei gras, ananas, fructe de mare, orez, unt, praf de curry, sare. Ingrediente: 1 ardei gras 1 ananas 300 g fructe de mare semipreparate 100 g orez prefiert 50 g unt praf de curry sare   Mod de preparare: Punem orezul la fiert în apă cu sare. După ce…

Read more »

Salata picanta de vita

17 July 2013
Salata_picanta_de_vitaSalata picanta de vita din: ardei gras, ardei iute, ceapa, muschiulet de vita, frunze de telina, ulei de nuci, piper, sare. Ingrediente: 1 ardei gras 1 ardei iute 1 ceapa 500 g muschiulet de vita frunze de telina ulei de nuci sau alune piper boabe sare   Mod de preparare: Ungem cu ulei muşchiul de…

Read more »

Ciorba de fasole verde cu ceapa si morcov

17 July 2013
Ciorba_de_fasole_verde_cu_ceapa_si_morcovCiorba de fasole verde cu ceapa si morcov din: fasole verde, ceapa, morcov, ardei gras, rosii, patrunjel, cimbru, sare, piper, boia dulce de ardei, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 ceapa 1 morcov 1 ardei rgas 3 rosii 1 legatura mica de patrunjel 1 lingurita cimbru sare piper boia dulce de…

Read more »

Frigarui de somon cu ananas

17 July 2013
Frigarui_de_somon_cu_ananasFrigarui de somon cu ananas din: somon, ananas, usturoi, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g somon 2 linguri cubulete ananas din compot 2 catei usturoi o lingura rozmarin 2 lingurite seminte de fenicul 2 lingurite ulei 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru pentru gratar: putin ulei   Mod de preparare: Somonul se taie…

Read more »

Desert de brânză de vaci si fructe

17 July 2013
Desert_de_brânza_de_vaci_si_fructeDesert de brânză de vaci si fructe din: zmeura, zahar, afine, lamaie, branza de vaci, frisca. Ingrediente: 125 g zmeura 4 linguri zahar 125 g afine 1 lamaie 500 g branza de vaci 100 g frisca   Mod de preparare: Se pisează zmeura cu furculiţa, se adaugă 1 lingură de zahăr şi se amestecă. Se…

Read more »

Curry vegetarian cu fasole verde, ghimbir si lapte de cocos

17 July 2013
Curry_vegetarian_cu_fasole_verde_ghimbir_si_lapte_de_cocosCurry vegetarian cu fasole verde, ghimbir si lapte de cocos din: ceapa, turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry, pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, garam masala, coriandru, orez, lipii. Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata mare 1/4 lingurita de turmeric 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si tocat…

Read more »

Lipii cu branza de vaci

17 July 2013
Lipii_cu_branza_de_vaciLipii cu branza de vaci din: ridichi, branza de vaci, usturoi, sare, piper, frunze de salata creata, ardei gras, lipii. Ingrediente: 1 legatura ridichi 200 g branza de vaci 1 catel de usturoi sare piper cateva frunze de salata creata 1 ardei rgas rosu 4 lipii sau tortillas (de cumparat) sos de iaurt   Mod…

Read more »

Granita de zmeură cu vin spumos

17 July 2013
Granita_de_zmeura_cu_vin_spumosGranita de zmeură cu vin spumos din: zmeura, lichior de zmeura, zahar pudra, vin spumos, frunze de menta. Ingrediente: 200 g zmeura 2 linguri lichior de zmeura 1 lingura zahar pudra 500 ml vin spumos sec cateva frunze de menta pentu decor   Mod de preparare: Speli fructele şi le cureţi de codiţe. Păstrezi câteva…

Read more »

Fasole verde cu carnati

17 July 2013
Fasole_verde_cu_carnatiFasole verde cu carnati din: fasole verde, ceapa, carnati, ulei, cimbru, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 cepe 3 carnati 3 linguri ulei cimbru dupa gust 1 legatura verdeata (patrunjel verde, marar) sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi fasolea verde, apoi le speli. Tai ceapa mărunt, rupi fasolea în…

Read more »

Retete vegetariene: Cuscus cu legume

17 July 2013
Cuscus_cu_legumeCuscus cu legume din: ardei grasi, vanata, dovlecel, cuscus, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 ardei grasi 1 vanata 1 dovlecel 200 g cuscus ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Punem cuş-cuşul într-o strecurătoare şi ţinem 20 minute pe baie de abur, până se umflă. Spălăm legumele. Tăiem vânata şi dovlecelul…

Read more »

Reteta zilei: Rasol de porc aromat

17 July 2013
Rasol_de_porc_aromat_20Rasol de porc aromat din: rasol de porc, usturoi, sare, rozmarin, ulei de masline, patrunjel, piper.   Ingrediente: 1 rasol de porc 8-10 catei de usturoi, pisat 1 lingurita sare 1 lingura rozmarin proaspat, tocat 3 linguri ulei de masline 1/4 ceasca de patrunjel proaspat, tocat piper negru proaspat macinat   Mod de preparare: Dezosati…

Read more »

Spuma dulce acrisoara

17 July 2013
Spuma_dulce_acrisoaraSpuma dulce acrisoara din: mascarpone, gelatina, zahar vanilinat, oua, maracuja, fructe, biscuiti. Ingrediente: 250 g mascarpone 2,5 foi gelatina 4 pliculete zahar vanilinat 2 oua pentru capacul de fructe: 4 maracuja (fructul pasiunii) 12 g zahar pentru decor: fructe, la alegere biscuiti dulci cu susan   Mod de preparare: Foile de gelatină se hidratează în…

Read more »

Pui acrisor cu legume

17 July 2013
Pui_acrisor_cu_legumePui acrisor cu legume  din: pulpe de pui, cartofi noi, rosii cherry, suc de lamaie, rozmarin, unt, ulei, patrunel, sare. Ingrediente: 2 pulpe pui 6 cartofi noi 10 rosii cherry suc de lamaie o crenguta rozmarin 50 g unt 100 ml ulei 1/2 legatura patrunjel sare   Mod de preparare: Cartofii bine spălaţi se pun…

Read more »

Croasant cu sunca

17 July 2013
Croasant_cu_suncaCroasant cu sunca din: aluat de foi, ceapa, sunca de praga, ciuperci champignon, unt, smantana, amidon, sare, piper, nucsoara, patrunjel, ou. Ingrediente: 200 g aluat de foi congelat 1 ceapa frantuzeasca 100 g sunca de Praga 100 g ciuperci champignon 1 lingura unt 150 g smantana 1 lingurita amidon sare piper nucsoara 2 linguri patrunjel…

Read more »

Ingheţată cu vanilie şi coajă confiată de portocală

17 July 2013
Inghetata_cu_vanilie_si_coaja_confiata_de_portocalaIngheţată cu vanilie şi coajă confiată de portocală din: galbenusuri, zahar pudra, lapte, smantana degresata, vanilie, coaja de portocala confiata. Inrgediente: 2 galbenusuri 60 g zahar pudra 200 ml lapte 250 g smantana degresata sau 250 ml frisca lichida 1 baton de vanilie sau 1 fiola esenta de vanilie 2 linguri coaja de portocala confiata…

Read more »

Ciocanele cu masline

17 July 2013
Ciocanele_cu_maslineCiocanele cu masline din: ciocanele de pui, ceapa, ulei, usturoi, ghimbir, masline, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8-10 ciocanele 2 cepe 100 ml ulei 4 catei usturoi 1/2 lingurita ghimbir 200 g masline fara samburi o lamaie cateva fire de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se parlesc ciocanelele la flacara aragazului, se spala…

Read more »

Stavrid la cuptor

17 July 2013
Stavrid_la_cuptorStavrid la cuptor din: stavrid, patrunjel, usturoi, suc de lamaie, ulei, sare. Ingrediente: un kg stavrid marunt 2 legaturi patrunjel 8 catei de usturoi sucul unei lamai 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală foarte bine în două-trei ape, apoi se înlătură capetele. Se asază peştii unul lângă celălalt…

Read more »

Reteta zilei: Coaste de vita cu sos picant de coacaze

17 July 2013
Coaste_de_vita_cu_sos_picant_de_coacaze_12Coaste de vita cu sos picant de coacaze din: coaste de vita, jeleu de coacaze, sos de soia, sos sriracha, fulgi de chili.   Ingrediente: 5-6 coaste de vita 1/2 cana jeleu de coacaze 1 lingura sos de soia 1 lingurita sos sriracha 1 lingura fulgi chili   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la…

Read more »

Mancare de marar

17 July 2013
Mancare_de_mararMancare de marar din: marar, pasta de tomate, ceapa, iaurt, ulei, sare. Ingrediente: 500 g marar 6 linguri pasta de tomate 2 cepe iaurt ulei sare   Mod de preparare: Cureţi, toci mărunt şi căleşti ceapa. Adaugi o ceaşcă cu apă şi o laşi să fiarbă înăbuşit. Pui apoi mărarul tocat, torni apă cât să-l…

Read more »

Chiftelute cu verdeata

17 July 2013
Chiftelute_cu_verdeataChiftelute cu verdeata din: verdeturi asortate, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ulei, pesmet, carne tocata mixta, galbenus, mustar, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 1 mana verdeturi asortate 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 foie de dafin 4 linguri ulei 3-4 linguri pesmet 500 g carne tocata mixta 1 galbenus 1 lingurita mustar sare piper fire…

Read more »

Inghetata de ciocolata cu sos si fistic

17 July 2013
Inghetata_de_ciocolata_cu_sos_si_fisticInghetata de ciocolata cu sos si fistic din: smantana, zahar pudra, oua, zahar tos, ciocolata amaruie, cacao, sos de ciocolata, fistic, fursecuri. Ingrediente: 500 ml smantana grasa 110 g zahar pudra 3 oua 75 g zahar tos 200 g ciocolata amaruie 4 linguri cacao pentru servit: sos de ciocolata fistic fursecuri   Mod de preparare:…

Read more »

Salată de paste cu crenvurşti si rosii cherry

17 July 2013
Salata_de_paste_cu_crenvursti_si_rosii_cherrySalată de paste cu crenvurşti si rosii cherry din: paste, sare, crenvursti, ceapa rosie, ulei de masline, piper, zahar, rosii cherry, hasmatuchi. Ingrediente: 200 g paste scurte (fusilli) sare 150 g crenvursti 1 ceapa rosie 3 linguri suc de lamaie 6 linguri ulei de masline piper zahar 200 g rosii cherry 1 legatura hasmatuchi  …

Read more »

Ingheţată de cocos

17 July 2013
Inghetata_de_cocosIngheţată de cocos din: galbenusuri, lapte, frisca, zahar, zahar vanilinat, esenta de vanilie, pastaie de vanilie, sos de ciocolata. Ingrediente: 6 galbenusuri 150 ml lapte 200 ml frisca lichida 80 g zahar un pliculet zahar vanilinat 5 ml esenta de vanilie o pastaie vanilie pentru servit: sos de ciocolata   Mod de preparare: Laptele se…

Read more »

Salata de pui la gratar cu quinoa si rosii

17 July 2013
Salata_de_pui_la_gratar_cu_quinoa_si_rosiiSalata de pui la gratar cu quinoa si rosii din: fileuri de pui, quinoa, unt, ardei iute, usturoi, ulei de masline extravirgin, rosii, masline, ceapa rosie, branza feta, menta, zeama de lamaie, coaja de lamaie. Ingrediente: 400 g fileuri mici de pui pentru salata: 225 g de quinoa 25 g de unt 1 ardei iute…

Read more »

Pere cu sos de ciocolata si menta

17 July 2013
Pere_cu_sos_de_ciocolata.pngO reteta delicioasa de pere cu: vin rosu dulce, zahar tos, ciocolata neagra, frisca, zahar vanilat, coniac, nuca, stafide, seminte de fenicul, menta, migdale, fistic. Ingrediente: un kilogram de pere un litru vin roşu dulce 200 g zahăr tos 300 g ciocolată neagră 400 ml frişcă zahăr vanilinat 100 ml coniac 100 g miez de…

Read more »

Iaurt cu afine

17 July 2013
Iaurt_cu_afineIaurt cu afine din: afine, iaurt, miere. Ingrediente: 200 g afine 300 g iaurt simplu miere   Mod de preparare: Spălăm bine fructele. Păstrăm câteva pentru ornarea desertului. Restul de fructe le pasăm în blender, împreună cu două linguri de miere. Adăugăm piureul obţinut peste iaurt şi amestecăm uşor. Punem iaurtul in boluri si ornam…

Read more »

Reteta zilei: Salata de quinoa cu dressing de maioneza si busuioc

17 July 2013
Salata_de_quinoa_cu_dressing_de_maioneza_si_busuioc_04Salata de quinoa cu dressing de maioneza si busuioc din: quinoa, rosii, avocado, nuci de pin, patrunjel, salata verde, sare, piper, busuioc, suc de lamaie, maioneza, miere.   Ingrediente salata: 2 cesti quinoa 3 rosii, cuburi 1 avocado, decojit si taiat cubulete 1 castravete, curatat si ras 1/4 ceasca nuci de pin, prajite 1/4 ceasca…

Read more »

Fasole verde cu rucola, miez de nuca şi parmezan

17 July 2013
Fasole_verde_cu_rucola_miez_de_nuca_si_parmezanFasole verde cu rucola, miez de nuca şi parmezan din: ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, fasole verde, miez de nuca, parmezan. Ingrediente: 50 ml ulei de masline extravirgin zeama de la 1 lamaie 300 g fasole verde, curatata si feliata 50 g miez de nuca, tocat mare 50 g rucola 25 g parmezan, taiat…

Read more »

Peste cu andive si paste

17 July 2013
Peste_cu_andive_si_paste.pngO reteta  delicioasa de paste cu: paste, andive, ceapa, capere, boia dulce, unt, coniac, oregano, cimbru, ulei de masline, sare, piper, smantana, iaurt gras. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte 300 g paste colorate 4 andive ceapă două linguri cu capere boia dulce 50 g unt 80 ml coniac o lingură amestec de oregano şi cimbru…

Read more »

Desert cu zmeura si fulgi de nuca de cocos

17 July 2013
Desert_cu_zmeura_si_fulgi_de_nuca_de_cocosDesert cu zmeura si fulgi de nuca de cocos din: albusuri, galbenusuri, rom, lichior de menta, zahar, frisca, zmeura, fulgi de nuca de cocos. Ingrediente: 6 albusuri 2 galbenusuri 2 linguri rom 2 linguri lichior de menta 200 g zahar 400 ml frisca 500 g zmeura fulgi de nuca de cocos   Mod de preparare:…

Read more »

Mere glazurate şi şuncă friptă

17 July 2013
Retete_4.jpgO reteteta delicioasa de mere glazurate cu: sunca, piper negru, paprika, zahar brun, telina, mustar, cayenne, sos de mere, zeama de portocale, ghimbir, mustar uscat, cuisoare, scortisoara.   Ingrediente: 5 kg de şuncă gata preparată 2 lin­guri piper negru măcinat două linguri paprika două linguri zahăr brun o lin­gură sare de ţelină o linguriţă muştar…

Read more »

Inghetata cu caise

17 July 2013
Inghetata_cu_caiseInghetata cu caise din: oua, lamaie, caise, zahar, frisca. Ingrediente: 4 oua 1 lamaie 10 caise 100 g zahar 300 ml frisca   Mod de preparare: Decojim fructele, scoatem sâmburii şi le pasăm în blender. Batem albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi sucul de lămâie şi continuăm să batem, până se întăreşte. Punem gălbenuşurile pe rând,…

Read more »

Cum se prepara Carne de cocos cu legume si gogosi din cartofi (video)

16 July 2013
Cum_se_prepara_Carne_de_cocos_cu_legume_si_gogosi_din_cartofiRetete video: Cum se prepara Carne de cocos cu legume si gogosi din cartofi

Read more »

Cum se prepara Tarta de ciuperci cu sos olandez cu tarhon si castraveti cu menta (video)

16 July 2013
Cum_se_prepara_Tarta_de_ciuperci_cu_sos_olandez_cu_tarhon_si_castraveti_cu_mentaRetete video: Cum se prepara Tarta de ciuperci cu sos olandez cu tarhon si castraveti cu menta

Read more »

Cum se prepara Salata de radacina de planta cameleon (video)

16 July 2013
Cum_se_prepara_Salata_de_radacina_de_planta_cameleonRetete video: Cum se prepara Salata de radacina de planta cameleon

Read more »

Cum se prepara Bezea de migdale cu sos de caise (video)

16 July 2013
Cum_se_prepara_Bezea_de_migdale_cu_sos_de_caiseRetete video: Cum se prepara Bezea de migdale cu sos de caise

Read more »

Cum se prepara Salata cu sparanghel (video)

16 July 2013
Cum_se_prepara_Salata_cu_sparanghelRetete video: Cum se prepara Salata cu sparanghel

Read more »

Cum se prepara Peste unditar cu salsa de rosii si alune (video)

16 July 2013
Cum_se_prepara_peste_unditar_cu_salsa_de_rosii_si_aluneRetete video: Cum se prepara Peste unditar cu salsa de rosii si alune

Read more »

Reteta zilei: Inghetata de capsuni

16 July 2013
Inghetata_de_capsuni _06Inghetata de capsuni din: crema de branza, smantana, capsuni, miere, esenta de vanilie, sare.   Ingrediente: 1 pachet crema de branza 1 jumatate de ceasca smantana 4 Cupe capsuni ½ ceasca de miere 2 lingurite esenta de vanilie 1 varf de cutit de sare     Mod de preparare: Intr-un blender puneti crema de branza…

Read more »

Doradă la grătar cu ghimbir si usturoi

16 July 2013
Dorada_la_gratar_cu_ghimbir_si_usturoiDoradă la grătar cu ghimbir si usturoi din: ghimbir, usturoi, dorada, iaurt, ulei de masline, turmeric, pudra de ardei iute, seminte de chimion. Ingrediente: 2 linguri de ghimbir ras 4 catei de usturoi, dati pe razatoare sau zdrobiti 2 dorade (ni jur de 900 g fiecare sau 4 dorade de 400 g), curatate si eviscerate…

Read more »

Pui cu salata

16 July 2013
Pui_cu_salataPui cu salata din: piepti de pui, ulei de susan, fulgi de arde iute, seminte de chimion, piper sichuan, zahar brun, sos de soia, zeama de lamaie, varza, ceapa rosie, ardei iute, coriandru. Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati si fara piele 2 linguri ulei de susan cate 1 lingurita fulgi de ardei iute, seminte…

Read more »

Ciorba de peste cu legume dreasa cu smantana

16 July 2013
Ciorba_de_peste_cu_legume_dreasa_cu_smantanaCiorba de peste cu legume dreasa cu smantana din: peste, ulei, morcovi, ceapa, albitura, cartofi, smantana, oua, rosii, bulion, lamaie, sare. Ingrediente: 2 kg peste 100 ml ulei 150 g morcovi 250 g ceapa 100 g albitura 400 g cartofi 300 g smantana 3 oua 2 rosii 2 linguri bulion 1 lamaie sare   Mod…

Read more »

Frigarui cu carne de pui si salsa

16 July 2013
Frigarui_cu_carne_de_pui_si_salsaFrigarui cu carne de pui si salsa din: mix de condimente, ulei de masline, zeama de lime, ardei galben, rucola, miez de mango, ardei rosu, ceapa verde, ardei iute. Ingrediente: 2 lingurite mix de condimente pentru carne de pui 1 lingura ulei de masline zeama de la 1 lime 4 piepti de pui fara piele,…

Read more »

Salata cu pastrav afumat, cartofi si fasole verde

16 July 2013
Salata_cu_pastrav_afumat_cartofi_si_fasole_verdeSalata cu pastrav afumat, cartofi si fasole verde din: cartofi noi, fasole verde, ceapa verde, patrunjel, pastrav afumat, ulei de masline, zeama de lamaie, otet din vin rosu, mustar cu seminte, sos de hrean. Ingrediente: 500 g cartofi noi, spalati foarte bine si taiati in jumatate 300 g fasole verde, curata si feliata 4 cepe…

Read more »

Tort de inghetata cu fructe de padure

16 July 2013
Tort_de_inghetata_cu_fructe_de_padureTort de inghetata cu fructe de padure din: albusuri, fructe de padure, zahar, lapte, amidon, esenta de vanilie, alune, nuci. Ingrediente: 5 albusuri 500 g fructe de padure 300 g zahar 800 ml lapte 100 g amidon esenta de vanilie alune nuci   Mod de preparare: Spălăm fructele. Le pasăm în blender, păstrând câteva întregi…

Read more »

Dovlecei umpluţi cu carne de pui si legume

16 July 2013
Dovlecei_umpluti_cu_carne.pngO reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu: dovlecei, piept de pui, , orez, ceapa, morcov, telina, rosii, faina, ulei, sare, piper, busuioc, malai, smantana, ardei iute. Ingrediente: două piepturi de pui un kilogram dovlecei 200 g orez o ceapă un morcov o felie de ţelină două conserve de roşii 4 roşii două linguri cu făină…

Read more »

Prosciutto cu peşte-spadă

16 July 2013
Retete.pngO reteta delicioasa de prosciutto cu: peste spada afumat, salvie, cus-cus, usturoi, crema de cocos, unt. Ingrediente: 2 x 200 g peşte spadă fript 6 felii de prosciutto 10 frunze de salvie 300 g cuş-cuş gătit 2 căţei de usturoi o jumătate cană de cremă de cocos un cub de unt   Mod de preparare:…

Read more »

Desert cu inghetata

16 July 2013
Desert_cu_inghetataDesert cu inghetata din: albusuri, lapte, zahar, amidon, esenta de migdale, alune, migdale, biscuiti. Ingrediente: 3 albusuri 500 ml lapte 150 g zahar 50 g amidon esenta de migdale alune migdale biscuiti de diferite forme   Mod de preparare: Batem albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi esenţa de migdale şi continuă să batem până se întăreşte.…

Read more »

Salata cu parizer, castraveti si ardei iute

16 July 2013
Salata_cu_parizer_castraveti_si_ardei_iuteSalata cu parizer, castraveti si ardei iute din: limeta, mustar, zahar, sare, piper, ulei, ceapa, parizer, castarvete, ardei gras, ceapa verde. Ingrediente: 1 limeta 1 lingurita mustar 1 praf zahar sare piper 3 linguri ulei 1 ceapa 500 g parizer 1 castravete 1 ardei gras rosu 2 fire ceapa verde   Mod de preparare: Se…

Read more »

Reteta zilei: Pui cu bacon in sos de whiski cu garnitura de orez fiert

16 July 2013
Pui_cu_bacon_in_sos_de_whiski_cu_garnitura_de_orez_fiert_24Pui cu bacon in sos de whiski cu garnitura de orez fiert din: piept de pui, bacon, piper cayenne, praf de usturoi, patrunjel, cuisoare, piper alb, faina, sirop de artar, whisky, ceapa verde, orez.   Ingrediente: 1 piept de pui, taiat bucati 6 bucati bacon, taiat 1/2 lingurita piper cayenne 1 lingurita praf de usturoi…

Read more »

Tarta aromata cu fructe de padure

16 July 2013
Tarta_cu_fructe_de_padureTarta cu fructe de padure din: aluat martipan, smantana, zahar pudra, apa de trandafiri, bezele, zmeura, mure, afine, cirese, fulgi de migdale. Ingrediente: 1 crusta de aluat fraged cu diametru de 23 cm 500 g martipan 600 ml de smantana pentru frisca 2 linguri de zahar pudra 2 lingurite apa de trandafiri 5 bezele, zdrobite…

Read more »

Omletă cu mărar şi roşii

16 July 2013
Retete_1Omletă cu mărar şi roşii din: oua, rosii, cascaval, marar, sare, piper. Ingrediente: 6 oua 2 rosii 150 g cascaval 1 legatura marar sare piper macinat   Mod de preparare: Faci două omlete din cele 6 ouă, puţină sare şi piper măcinat, pe care le aşezi într-o tigaie mai mare. Tai roşiile felii subţiri şi…

Read more »

Sandvis cu pui si pasta de avocado

16 July 2013
Sandvis_cu_pui_si_pasta_de_avocadoSandvis cu pui si pasta de avocado din: morcovi, avocado, suc de limeta, smantana, sare, piper, curry, piept de pui, ulei, ardei iute, chifle ciabatta. Ingrediente: 2 morcovi 3 avocado 3 linguri suc de limeta 2 linguri smantana sare piper curry 300 g file de piept de pui 2 linguri ulei 4 ardie iuti de…

Read more »

Tocanita de pui cu legume si patrunjel verde

16 July 2013
Tocanita_de_pui_cu_legume_si_patrunjel_verdeTocanita de pui cu legume si patrunjel verde din: pui, vin, ulei, ceapa, ardei gras, rosii, foaie de dafin, marar, patrunjel verde, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 pui (1-1,2 kg) 100 ml vin 100 ml ulei 5 cepe 4 ardei grasi 750 g rosii proaspete sau rosii in bulion 1 foaie de dafin marar patrunjel…

Read more »

Cornete cu inghetata de ciocolata

16 July 2013
Cornete_cu_inghetata_de_ciocolataCornete cu inghetata de ciocolata din: albusuri, zahar, frisca, ciocolata, lapte, esenta de rom, cornete din napolitana. Ingrediente: 4 albusuri 150 g zahar 250 ml frisca 100 g ciocolata 10 ml lapte esenta de rom cornete din napolitana   Mod de preparare: Batem albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi esenţă de rom şi continuăm să batem…

Read more »

Tigaie picanta cu piept de pui

16 July 2013
Tigaie_picanta_cu_piept_de_puiTigaie picanta cu piept de pui din: piept de pui, ulei de masline, dovlecei, ardei iute, supa de legume, sare, piper, frunzulite de salvie, ghimbir, praz. Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati, fara piele 2 lingurite ulei de masline 2 dovlecei mici 1 arde iute 300 ml supa de legume sare piper 2-3 frunzulite de…

Read more »

Reteta zilei: Cotlete de miel cu ierburi proaspete in sos de unt

16 July 2013
Cotlete_de_miel_cu_ierburi_proaspete_in_sos_de_unt_13Cotlete de miel cu ierburi proaspete in sos de unt din: cotlete de miel, sare, ulei de masline, oregano, tahon, patrunjel, unt, coniac, piper.   Ingrediente: 3-4 cotlete de miel sare 1 lingura ulei de masline 2 lingurite oregano proaspat, tocat 2 lingurite tarhon proaspat, tocat 2 lingurite patrunjel proaspat, tocat 2 linguri unt 1/4…

Read more »

Sarlota de capsuni cu frisca si piscoturi

16 July 2013
Sarlota_de_capsuni_cu_frisca_si_piscoturiSarlota de capsuni cu frisca si piscoturi din: piscoturi, gelatina, capsune, albusuri, zahar, branza dulce degresata, frisca, capsune, zahar pudra. Ingrediente: 18 piscoturi 7 foi gelatina alba 500 g capsune 2 albusuri 50 g zahar 400 g branza dulce degresata 125 g frisca pentru decor: 100 g capsune 125 g frisca 1 plic intaritor de…

Read more »

Pina Colada Cocktail

16 July 2013
Pina_Colada_CocktailPina Colada Cocktail din: nectar de anans, sirop de cocos, rom alb, frisca lichida. Ingrediente: 200 ml nectar de ananas 40 ml sirop de cocos 60 ml rom alb 20 ml frisca lichida   Mod de preparare: Folosim un shaker in care punem romul alb, nectarul de ananas, siropul de cocos si frisca lichida. Agitam…

Read more »

Pui cu legume, ceapa si ou

16 July 2013
Pui_cu_legume_ceapa_si_ouPui cu legume, ceapa si ou din: piept de pui, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, oua, gris, marar, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 3 oua 3 linguri gris 1 legatura marar sare   Mod de preparare: Speli pieptul şi îl fierbi. Cureţi legumele, le fierbi şi…

Read more »

Ingheţată de pepene galben cu frisca si zmeura

16 July 2013
inghetata_de_pepene_galben_cu_frisca_si_zmeuraIngheţată de pepene galben cu frisca si zmeura din: miez de pepene galben, frisca, miere, esenta de vanilie. Ingrediente: 600 g miez de pepene galben 200 ml frisca nebatuta 100 g miere 1 fiola esenta de vanilie   Mod de preparare: Tăiaţi pepenele în bucăţi mici şi puneţi-le într-un bol. Adăugaţi frişca, mierea şi vanilia.…

Read more »

Piept de pui cu mere si rosii

16 July 2013
Piept_de_pui_cu_mere_si_rosiiPiept de pui cu mere si rosii din: piept de pui, praz, mere, zeama de lamaie, rosii, sare, piper, ulei, supa de pasare, cimbru, sos olandez. Ingrediente: 800g piept de pui 1 fir de praz 250 g mere 1 lingura zeama de lamaie 250 g rosii mici sare piper 6 linguri ulei 350 ml supa…

Read more »

Ingheţată cu migdale şi topping de vişine

16 July 2013
Inghetata_cu_migdale_si_topping_de_visineIngheţată cu migdale şi topping de vişine din: lapte, zahar, galbenusuri, sare, migdale, frisca, zahar vanilinat, amidon, compot de visine. Ingrediente: 175 ml lapte 120 g zahar 4 galbenusuri 1 praf de sare 75 g migdale 200 g frisca 2 plicuri zahar vanilinat pentru topping: 1 lingura amidon 2 linguri zahar 200 ml zeama de…

Read more »

Burgeri cu carne de pui, ghimbir si ceapa verde

16 July 2013
Burgeri_cu_carne_de_pui_ghimbir_si_ceapa_verdeBurgeri cu carne de pui, ghimbir si ceapa verde din: piept de pui, pulpe de pui, usturoi, ghimbir, ceapa verde, coriandru, sos de peste, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 piepti de pui si 4 pulpe superioare de pui, fara piele, dezosate si taiate in cuburi mari 3 catei de usturoi 1 bucata de ghimbir…

Read more »

Ingheţată cu frişcă şi alune de pădure

16 July 2013
Inghetata_cu_frisca_si_alune_de_padureIngheţată cu frişcă şi alune de pădure din: oua, zahar, frisca, alune de padure, cacao. Ingrediente: 5 oua 5 linguri zahar 500 ml frisca lichida sau smantana dulce pentru frisca 100 g alune de padure prajite 1 lingurita cacao 10 alune intregi, pentru decor   Mod de preparare: Separi albusurile de galbenusuri. Freci galbenusurile cu…

Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Iulie 19, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: