RSS

Retete pentru tine #93

19 Iul

Retete:

Friptura de miel in folie cu broccoli, ciuperci si dovlecel

30 March 2013
Miel_1Friptura de miel in folie cu broccoli, ciuperci si dovlecel din: piper, broccoli, lamaie, ulei de masline, sare, vin, condimente, carne de miel, usturoi, ardei, dovlecel, ciuperci, morcovi si ceapa rosie. Ingrediente:  4 gr piper negru 1 buc. broccoli 1 buc. lamaie 50 ml ulei de masline 5 gr sare 100 ml vin alb 5…

Read more »

Tofu cu curry, wasabi si legume

30 March 2013
Tofu_cu_curry_wasabi_si_legumeTofu cu curry, wasabi si legume din: pasta miso, pasta wasabi, zahar, supa de legume, patrunjel, busuioc, tofu, ulei de floarea soarelui, mazare verde, ceapa verde, fasole verde si porumb. Ingrediente: 2 linguri pasta miso (optional) 1 lingurita praf sau pasta wasabi 1 lingurita cu varf de zahar 200 ml supa limpede de legume patrunjel…

Read more »

Cartofi cu ceapa si peste

30 March 2013
Cartofi_cu_ceapa_si_pesteCartofi cu ceapa si peste din: cartofi, ceapa, peste, smantana, unt, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg cartofi 500 g ceapa 400 g sprot in ulei, ansoa sau somon fume 600 ml smantana 4 linguri unt 5 linguri pesmet sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în felii foarte subţiri, în…

Read more »

Pulpa de miel cu rosii cu cartofi

30 March 2013
Miel_1Pulpa de miel cu rosii cu cartofi din: rosii cherry, ulei, vin rosu, sare, cimbru, piper, morcov, patrunjel, pulpa de miel, maghiran, busuioc, rozmarin, usturoi si cartofi. Ingrediente: 300 gr rosii cherry 100 ml ulei 100 ml vin rosu 5 gr sare 1 lingurita cimbru 5 gr piper 1 buc. morcov 1 legatura patrunjel 1…

Read more »

Tartă cu castane

30 March 2013
Tarta_cu_castane.pngO reteta delicioasa de tarta cu:castane, unt, faina, sare, zahar pudra, oua, lapte dulce, smantana dulce, zahar brun, scortisoara, menta, frisca. Ingrediente: 130 g unt 250 g făină un vârf de linturiţă cu sare 100 g zahăr pudră un ou 50 ml lapte dulce un kilogram castane 75 ml smântână dulce două linguri cu zahăr…

Read more »

Naut cu legume

30 March 2013
Naut_cu_legume.pngO reteta delicioasa de naut cu:eapa, usturoi, ciuperci, rosii, porumb baby, sos soia, ardei iute, ulei de masline, patrunjel, pasta de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g năut o ceapă doi căţei de usturoi 300 g ciuperci 4 roşii 200 g porumb baby 50 ml sos de soia un ardei iute mic 100 ml ulei…

Read more »

Tort cu pişcoturi

30 March 2013
Tort_cu_piscoturi.pngO reteta delicioasa de tort cu:branza de vaci, gris, piscoturi, praf de copt, zahar tos, unt, oua, lamaie, stafide, nuca, zahar vanilat, sare, sos de lamaie, sos de cirese.     Ingrediente: 500 g brânză de vaci 50 g gris 100 g pişcoturi un pliculeţ praf de copt 100 g zahăr tos 75 g unt…

Read more »

Reteta zilei: Somon pe pat de sos pesto cu migdale

30 March 2013
Somon_pe_pat_de_sos_pesto_cu_migdale_6Somon pe pat de sos pesto cu migdale din: migdale, fileuri de somon, frunze de busuioc, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1/2 cana migdale feliate 4 fileuri dezosate de somon 2 cani de frunze de busuioc 2 linguri de suc de lamaie 1/2 lingurita usturoi tocat 6 linguri de…

Read more »

Piept de pui cu sos picant

30 March 2013
Piept_de_pui_cu_sos_picant.pngO reteta delicioasa de piept de pui cu:cartofi, morcovi, telina, rosii, ardei iute, ardei capia, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 buc. piept de pui mai mari 500 g cartofi doi morcovi o ţelină 700 g roşii un ardei iute un ardei capia o ceapă doi căţei…

Read more »

Budincă cu anşoa şi capere

30 March 2013
Budinca_cu_ansoa_si_capere.pngO reteta delicioasa de budinca cu: cartofi, unt, lapte dulce, file de peste, ansoa, rosii uscate, capere, oua, parmezan, cascaval, faina, sare, piper, patrunjel, sos de usturoi.   Ingrediente: un kg de cartofi 150 g unt 750 ml lapte dulce 700 g fileuri de peşte două borcănele cu fileuri de anşoa 100 g roşii uscate…

Read more »

Mămăligă cu ciuperci si crema de branza

30 March 2013
Mamaliga_cu_ciuperci_si_crema_de_branza.pngO reteta delicioasa de mamaliga cu:apa, malai, ciuperci, arde iute, rosii, branza telemea, branza de vaci, marar, masline, iaurt, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1,71 apă 500 g mălai 300 g ciuperci un ardei iute 4 roşii 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci o legătură de mărar 100 g măsline feliate 200 ml…

Read more »

Biscuiţi de ciocolată

30 March 2013
Biscuiti_de_ciocolata.pngO reteta delicioasa de biscuiti cu:unt, zahar pudra, faina, ou, cartofi dulci, castane, sare, lapte, ciocolata, praf de copt, sos de ciocolata, menta, scortisoara. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahăr pudră 400 g făină un ou un cartof dulce 100 g cas­tane un vârf de cuţit cu sare 120 ml lapte dulce 75 g…

Read more »

Budincă de paste cu kaizer

30 March 2013
Budinca_de_paste_cu_kaizer.pngO reteta delicioasa de budinca cu:conopida, ceapa,kaizer, unt, branza telemea, branza de vaci, faina, lapte dulce, oua, fidea, sare, piper, patrunjel, unt, salata, sos rosii picant.   Ingrediente: 500 g conopidă o ceapă 300 g kaizer 100 g unt 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci 50 g făină 500 ml lapte dulce…

Read more »

Retete culinare de Paşte

29 March 2013
Miel_2Retete culinare de Paste: Jamie Oliver: Picioare de miel la cuptor O reteta de picioare de miel la cuptor din: rozmarin, unt, frunze de salvie, cimbru, sare de mare, piper, picioare de miel, usturoi, mrocovi, ceapa, praz, ulei de masline si vin alb. Inrgediente: 6 fire de rozmarin proaspăt 150 g unt rece 15 frunze…

Read more »

Reteta zilei: Bombonele cu nuca de cocos si ciocolata

29 March 2013
Bombonele_cu_nuca_de_cocos_si_ciocolata_8Bombonele cu nuca de cocos si ciocolata din: nuca de cocos, amidon, zahar, sare, albusuri de ou, esenta de vanilie si ciocolata neagra.   Ingrediente: 2 1/2 cani de nuca de cocos marunțita 1 1/2 lingura de amidon 1/2 cana de zahar 1/4 lingurița de sare 4 albușuri de ou 1 lingurita esenta de vanilie…

Read more »

Targ de Primavara la Muzeul Taranului Roman

29 March 2013

Piata Taraneasca organizeaza weekendul acesta “Targul de Primavara“  in curtea interioara a Muzeului Taranului Roman din Sos. Kiseleff nr.3, unde  va asteapta, de vineri 29 martie pana duminica 31 martie, intre orele 10-18, zeci de producatori, mesteri si artizani, negustori si tineri artisti. Intrarea este  libera Meter(Esc)! pentru domniile voastre mesteri populari si artisti hand made din toate zonele…

Read more »

Funduri de anghinare umplute cu legume

29 March 2013
Funduri_de_anghinare_umplute_cu_legumeFunduri de anghinare umplute cu legume din: anghinare, lamaie, salote, ciuperci champignon, praz, tije de telina, ulei de masline, cimbru, patrunjel, supa de pasare, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati mari de anghinare proaspata (sau 4 funduri de anghinare congelate) 1 lamaie 2 salote 250 g ciuperci champignon 100 g praz 100 g tije…

Read more »

Ciorba delicioasa de legume

29 March 2013
Ciorba_delicioasa_de_legumeCiorba delicioasa de legume din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, telina, ulei, suc de rosii, patrunjel verde, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 sfecla potrivite ca marime 3 morcovi 3 radacina de patrunjel 5 cartofi 2 cepe 1 telina 2 linguri ulei 250 ml suc de rosii 1 legatura patrunjel verde 1 lamaie…

Read more »

Paste de casa

29 March 2013
Paste_de_casaPaste de casa din: cartofi, apa, faina, pesmet, ulei, zahar si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri apa faina cata este necesara pentru un aluat tare 400 g pesmet sau nuci macinate 200 ml ulei 100 g zahar sare   Mod de preparare: Spălaţi cartofii şi fierbeti-i cu coajă cu tot în apă cu…

Read more »

Şniţel cu legume

29 March 2013
Snitel_cu_legume.pngO reteta delicioasa de snitel cu:carne de porc, conopida, ciuperci, morcov, dovlecel, ardei gras, ardei iute, usturoi, doua, faina, apa, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana, malai. Ingrediente: 8 bucăţi de şniţel de porc 500 g conopidă 200 g ciuperci un morcov un dovlecel un ardei gras un ardei iute 4 căţei de usturoi două ouă…

Read more »

Carne de miel cu cimbru si busuioc la cuptor

29 March 2013
MielCarne de miel cu cimbru si busuioc la cuptor din: busuioc, ulei, cimbru, vin, miel, usturoi, sos de soia, sare si boia de ardei iute. Ingrediente: 4 linguri busuioc 30 ml ulei 4 linguri cimbru 1 ceasca vin alb 1/4 sfert de miel 2 lingura praf de usturoi 4 linguri sos soia 1/4 lingurita sare,usturoi…

Read more »

Salata cu varza alba si fasole verde

29 March 2013
Salata_cu_varza_alba_si_fasole_verdeSalata cu varza alba si fasole verde din: varza alba, fasole verde, ceapa verde, castravete, zeama de lamaie, unt de arahide, zahar tos, sos de soia, ardei iute si piper alb. Ingrediente: 1/2 varza alba, tocata 250 g fasole verde – din conserva, scursa de lichid 6 fire ceapa verde, sfasiate 1 castravete, taiat felii…

Read more »

Friptura de miel cu menta, rozmarin si usturoi

29 March 2013
Retete_5Friptura de miel cu menta, rozmarin si usturoi din: menta, boia de ardei, rozmarin, piper, vin, pulpa de miel si usturoi. Ingrediente: 1 varf menta 1 lingurita boia de ardei 1 lingurita rozmarin 1 lingurita de piper vin 1 pulpa de miel 1 buc. capatana de usturoi   Mod de preparare: Se face un bait…

Read more »

Tagliatelle cu pui si spanac

29 March 2013
Tagliatelle_cu_pui_si_spanacTagliatelle cu pui si spanac din: tagliatelle, piept de pui, spanac, smantana, ceapa verde, morcov, ulei de masline, usturoi, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 500 g piept de pui 700 g spanac proaspat 200 ml smantana de gatit 1 legatura ceapa verde 1 morcov mic 4 linguri ulei de masline 1 catel…

Read more »

Pulpa de miel la tava cu maghiran, busuioc si coriandru

29 March 2013
Retete_15Pulpa de miel la tava cu maghiran, busuioc si coriandru din: busuioc, coriandru, mustar, ulei, piper, concentrat de legume, maghiran, boia de ardei dulce, vin si pulpa de miel. Ingrediente: 1 lingurita busuioc 1 lingurita coriandru 1 lingura mustar 100 ml ulei 1 lingurita piper 1 lingurita concentrat de legume 1 lingurita maghiran 1 lingurita…

Read more »

Reteta zilei: Tartine cu crema de branza, usturoi și avocado

29 March 2013
Tartine_cu_crema_de_branza_usturoi_si_avocado_8Tartine cu crema de branza, usturoi si avocado din: bagheta, unt, crema de branza, marar, ceapa verde, usturoi, avocado, lamaie si piper negru.   Ingrediente: 1 bagheta 2 linguri de unt topit crema de branza ¼ cana de marar tocat 2 fire ceapa verde, tocata 1 cațel de usturoi, pisat 1 avocado 1 lamaie Piper…

Read more »

Reţete de Paşte (2013)

29 March 2013
Reţete de Paşte (2013)Retete de Paste:   Reteta zilei: Rulouri cu carne de miel Rulouri cu carne de miel din: muschi de miel, ulei vegetal, sare, piper si fasole boabe. 2 randuri muschi de miel cu os 1 lingura de ulei vegetal Sare si piper dupa gust Fasole boabe pentru servire       Mod de preparare: Folosind…

Read more »

Plăcintele cu zacuscă

29 March 2013
Placintele_cu_zacuscaPlăcintele cu zacuscă din: zacusca, paste, faina, margarina, drojdie si sare. Ingrediente: pentru umplutura: 1 borcan cu zacusca 150 g paste melcisori pentru blat: 300 g faina 2 linguri margarina 100 ml apa calda 10 g drojdie sare   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în apă caldă şi o pui peste făina amestecată cu margarina…

Read more »

Piure de linte cu ridichi

29 March 2013
Piure_de_linte_cu_ridichiPiure de linte cu ridichi din: linte rosie, ridichi de luna, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 8 ridichi de luna 4 linguri ulei 1 lingura cimbru 1 legatura marar 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita otet sare piper   Mod de preparare: Alegeti lintea,…

Read more »

Vitel la tava cu gremolata de portocale

29 March 2013
Vitel_la_tava_cu_gremolata_de_portocaleVitel la tava cu gremolata de portocale din: piept de vitel, ceapa, portocala, suc de frpfrut, rosii, supa de legume, verdeturi asortate, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de vitel dezosat 2 cepe 1 portocala sucul de la 1 grepfrut roz 3 rosii mari 40 cl supa de legume 1 legatura de…

Read more »

Salata cu paste si ciuperci

29 March 2013
Salata_cu_paste_si_ciuperciSalata cu paste si ciuperci din: paste scurte, salata verde, ciuperci, ulei, otet de mere, usturoi, gogosar acru, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 1 salata verde mare 300 g ciuperci 4 linguri ulei 2 lingurite otet de mere sau zeama de lamaie 3 catei de usturoi 1 gogosar acru 1…

Read more »

Supa de vacuta cu taitei

29 March 2013
Supa_de_vacuta_cu_taiteiSupa de vacuta cu taitei din: piept de vaca, ceapa, morcovi, radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, taitei, patrunjel verde, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 rasol sau 800 g piept de vaca 1 ceapa 2 morcovi mari 1 radacina de pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 radacina de telina potrivita 200…

Read more »

Rulouri din piept de pui cu salata

29 March 2013
Rulouri_din_piept_de_pui_cu_salataRulouri din piept de pui cu salata din: piept de pui, ardei capia, oua, masline, oregano, rozmarin, vin, sare si piper. Ingrediente: 3 bucati piept de pui dezosat 4-5 ardei capia copti 2 oua fierte cateva masline oregano rozmarin 1/2 pahar vin alb sare piper   Mod de preparare: Speli pieptul de pui şi îl…

Read more »

 

Cum se prepara salata asiatica din carne de vita (video)

29 March 2013
Cum_se_prepara_salata_asiatica_din_carne_de_vitaDaca aveti pofta de o salata prospata si delicioasa nu cautati mai departe de aceasta salata asiatica din carne de vita cu menta, coriandru si busuioc. Cei care adora aromele puternice sunt invitati sa incerce combinatia de suc de lamaie cu carne de vita care este pe cat de gustoasa, pe atat de usor de…

Read more »

Salata de pui cu susan

29 March 2013
Salate_2Salata de pui cu susan din: supa de pasare, ghimbir, piept de pui, ridichi, frunze de salata, seminte de susan, sare, piper sichuan, uleid e arahide, sos de soia, otet de orez, fructoza, usturoi, ceapa verde si pasta de ardei iute. Ingrediente: 50 cl supa de pasare 10 g ghimbir proaspat, ras 2 piepturi de…

Read more »

Ton cu crusta de susan

29 March 2013
Ton_cu_crusta_de_susanTon cu crusta de susan din: miere, ghimbir, seminte de susan, medalion de ton, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 linguri miere 25 g ghimbir proaspat, razuit 4 linguri seminte de susan 2×250 g medalion de ton, la temperatura camerei 1 lingura ulei de floarea soarelui   Mod de preparare: Combină mierea şi ghimbirul într-o…

Read more »

Spaghete carbonara cu bacon si parmezan

29 March 2013
Spaghete_carbonara_cu_bacon_si_parmezanSpaghete carbonara cu bacon si parmezan din: spaghete, bacon, parmezan, oua, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g spaghete subtiri 150 g bacon 50 g parmezan sau cascaval uscat 3 oua 2 catei de usturoi 1 lingura ulei sare piper   Mod de preparare: Se taie usturoiul felii subţiri şi se căleşte cu o…

Read more »

Verdeturi cu jambon si sos de iaurt

29 March 2013
Verdeturi_cu_jambon_si_sos_de_iaurtVerdeturi cu jambon si sos de iaurt din: stevie, ceapa verde, leurda, jambon crud uscat, ulei, iaurt gras, seminte de coriandru, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 legaturi stevie 2 legaturi ceapa verde 2 legturi leurda 200 g jambon crud uscat (feliute subtiri) 6 linguri ulei 200 g iaurt gras 1 lingurita seminte…

Read more »

Drob de miel cu ceapa si usturoi verde

29 March 2013
Retete_3Drob de miel cu ceapa si usturoi verde din: piper negru, oua, lapte, sare, patrunjel, paine, marar, organe de miel, ceapa verde, usturoi verde si prapure de miel. Ingrediente: 1 varf piper negru 7 buc. oua 1 ceasca lapte 1 lingurita sare 1 buc. legatura patrunjel 2 buc. felie paine 1 buc. legatura marar 1…

Read more »

Reteta zilei: Sos enchilada

29 March 2013
SONY DSCSos enchilada din: ulei de canola, amidon de porumb, praf de chilli, chimen, supa de pui, sos de rosii, oregano, sare si gust. Ingrediente: 3 linguri ulei de canola 1/3 ceasca amidon de porumb 1/3 ceasca praf de chili 2 lingurite de chimen 4 cesti supa de pui 1 ceasca sos de roșii 2 lingurite…

Read more »

Pui fript cu ghimbir si coriandru

29 March 2013
Retete_6Pui fript cu ghimbir si coriandru din: ceapa, usturoi, iaurt, ghimbir, coriandru, paprica, chimen, ardei iute cayenne, colorant alimenta, pui, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 iaurturi natur ghimbir pisat coriandru pisat paprica chimen pisat ardei iute de Cayenne colorant alimentar rosu 1 pui zeama de la…

Read more »

Taitei Singapore cu sos delicios

29 March 2013
Taitei_Singapore_cu_sos_deliciosTaitei Singapore cu sos delicios din: curry, amidon, oua, ardei iute, taitei de orez, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, jeleu de coacaze, amestec cinci condimente, apa, usturoi si sos de soia. Ingrediente: 1 lingura curry 3 linguri amidon, combinat cu 1 lingura apa rece 3 oua, batute 1 ardei iute, tocat marunt 300 g…

Read more »

Cotlete de porc cu usturoi verde

29 March 2013
Cotlete_de_porc_cu_usturoi_verdeCotlete de porc cu usturoi verde din: cotlet de porc, usturoi verde, ulei de masline, cartofi, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlet de porc cu os 3 legaturi usturoi verde 3 linguri ulei de masline 4 cartofi mari 400 g smantana de gatit 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spălaţi…

Read more »

Ciuperci cu bacon afumat si nuci

29 March 2013
Ciuperci_cu_bacon_afumat_si_nuciCiuperci cu bacon afumat si nuci din: ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci champignon, ficatei de pui, coniac, pesmet, patrunjel, nuci si bacon afumat. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea-soarelui 3 cepe, tocate mărunt 250g de ciuperci champignon, tocate 1 căţel de usturoi, zdrobit 400g ficăţei de pui, curăţaţi de tendoane 3 linguri de coniac…

Read more »

Prajitura cu branza dulce

29 March 2013
Prajitura_cu_branza_dulcePrajitura cu branza dulce din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, branza dulce, unt, zahar, esenta de vanilie, suc de portocala si budinca de vanilie. Ingrediente: pentru pandispan: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri faina 1 esenta de vanilie pentru crema: 1 kg branza dulce 1 pachet unt 1 cana zahar 1 esenta de…

Read more »

Aripioare de pui in crusta de verdeturi

29 March 2013
Airpioare_de_pui_in_crusta_de_verdeturiAripioare de pui in crusta de verdeturi din: aripioare de pui, faina, leurda, ceapa verde, loboda, leustean, cascaval, ou, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 16 aripioare de pui 5 linguri faina 1 legatura leurda 1 legatura ceapa verde 1 legatura loboda 1 legatura leustean 200 g cascaval 1 ou 2 linguri pesmet 100 ml…

Read more »

Varza de Bruxelles cu sunca, smantana si parmezan

29 March 2013
Varza_de_Bruxelles_cu_sunca_smantana_si_parmezanVarza de Bruxelles cu sunca, smantana si parmezan din: varza de bruxelles, sare, unt, sunca, seminte de pin, piper, smantana, otet balsamic, pesmet si parmezan. Ingrediente:  750 g verzișoare de Bruxelles curățate sare 30 g unt 200 g șuncă feliată 2 linguri semințe de pin piper 250 ml smântână dulce 1–3 lingurițe oțet balsamic alb…

Read more »

Drob de miel cu marar si patrunjel

29 March 2013
Retete_1Drob de miel cu marar si patrunjel din: marar, oua, sare, organe de miel, ceapa verde, patrunjel, si piper negru. Ingrediente: 1 buc. marar 4  oua 1 varf sare 4 buc. organe de miel 5 buc. ceapa verde 1 buc. parunjel 1 varf piper negru macinat   Mod de preparare: Spala organele foarte bine, le…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu crema de migdale

28 March 2013
Prajitura_cu_crema_de_migdale_9Prajitura cu crema de migdale din: aluat, unt, zahar pudra, oua, galbenus de ou, migdale, faina, coniac si lapte.   Ingrediente: 1 kg aluat pentru prajituri (am folosit aluat cumparat) Ingrediente crema de migdale 125g unt nesarat 100g zahar pudra 2 oua 1 galbenus de ou 125g migdale maruntite 25g faina 4 linguri de coniac…

Read more »

Pulpe de pui inabusite in sos de telina

28 March 2013
Pulpe_de_pui_inabusite_in_sos_de_telinaPulpe de pui inabusite in sos de telina din: telina, ceapa, lamai, pulpe d epui, radacina de telina, patrunjel, ulei de porumb, sare si piper. Ingrediente: 3 tije de telina 1 ceapa 2 lamai 2 pulpe de pui 500 g radacina de telina 1 legatura de patrunjel ulei de porumb sare si piper macinat  …

Read more »

Jeleu de caise si afine cu orez

28 March 2013
Jeleu_de_caise_si_afine_cu_orezJeleu de caise si afine cu orez din: gelatina, afine, vin, zahar, caise, lapte, orez, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si frisca. Ingrediente: 8 foi gelatina 250 g afine 375 ml vin alb 2 linguri zahar 250 g caise 200 ml lapte 30 g orez 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la 1/2…

Read more »

Crap cu broccoli şi legume

28 March 2013
Crap_cu_broccoli_si_legumeCrap cu broccoli şi legume din: crap, broccoli, ceapa rosie, ardei capia copti, praz, usturoi, morcovi, ardei iute, cimbru, patrunjel, otet, sare, piper, ulei, telina, conopida si cartofi. Ingrediente: 2 crapi mari 600 g broccoli 3 cepe rosii 6 ardei capia copti un fir de praz 4 catei de usturoi doi morcovi un ardei iute…

Read more »

Blinii cu verdeaţă şi sos de smantana

28 March 2013
Blinii_cu_verdeata_si_sos_de_smantanaBlinii cu verdeaţă şi sos de smantana din: cartofi, dovlecel, faina, oua, smantana, branza de vaci, ceapa verde, rozmarin, seminte de in, seminte de susan, bicarbonat de sodiu, sare, piper si ulei. Ingrediente: doi cartofi un dovlecel 115 g faina doua oua 300 g smantana 280 g branza de vaci o legatura ceapa verde o…

Read more »

Felii de carne cu legume

28 March 2013
Felii_de_carne_cu_legumeFelii de carne cu legume din: carne de pui, orez, migdale, usturoi, ceapa alba, oua, dovlecei, morcovi, ceapa verde, pesmet, rosii, smantana, mustar cu seminte, sare, piper, ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de pui 100 g orez 100 g migdale 4 catei de usturoi o ceapa alba 4 oua 3 dovlecei 3 morcovi…

Read more »

Budinca de varza cu ciuperci si smantana

28 March 2013
Budinca_de_varza_cu_ciuperci_si_smantanaBudinca de varza cu ciuperci si smantana din: varza alba, unt, oua, ciuperci, smantana, sare, piper, marar, ulei si pesmet. Ingrediente: 1 kg varza alba 100 g unt 6 oua 250 g ciuperci 2-3 linguri smantana sare piper 1 legatura marar ulei pentru uns forma 1 lingura de pesmet   Mod de preparare: Iei un…

Read more »

Prepelite cu mere si pere

28 March 2013
Retete_1Prepelite cu mere si pere din: prepelite, mere, pere, lamaie, ciuperci, stafide, unt, vin, ulei de porumb, sare si piper. Ingrediente: 4 prepelite fara intestine si curatate 2 mere 2 pere 1 lamaie 250 g ciuperci 1 lingura stafide galbene 10 g unt 10 cl vin alb sec ulei de porumb sare si piper macinat…

Read more »

Placinta cu bacon afumat, carne de porc si castane

28 March 2013
Placinta_cu_bacon_afumat_carne_de_porc_si_castanePlacinta cu bacon afumat, carne de porc si castane din: ulei de floarea soarelui, ceapa, bacon afumat, castane, carne de porc, cimbru, ou si unt. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea-soarelui 3 cepe, tocate mărunt 8 felii de bacon afumat, tăiate bucăţi 200g de castane vidate (sau fierte şi decojite), tocate grosier, plus încă 100g, tăiate…

Read more »

Pulpe de pui cu stevie si sos de tarhon

28 March 2013
Pulpe_de_pui_cu_stevie_si_sos_de_tarhonPulpe de pui cu stevie si sos de tarhon din: pulpe de pui, stevie, tarhon, ceapa verde, ulei, unt, faina, lapte, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 5 legaturi stevie 1 legatura tarhon 2 legaturi ceapa verde 70 ml ulei 50 g unt 1 lingura faina 300 ml lapte sare piper   Mod…

Read more »

Desert de ciocolata cu rozmarin

28 March 2013
Desert_de_ciocolata_cu_rozmarinDesert de ciocolata cu rozmarin din: ciocolata menaj, albusuri, rozmarin, smantana, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 90 g ciocolata menaj cu 70% cacao 3 albusuri o lingura rozmarin proaspat 5 linguri smantana 3 lingurite zahar pudra cateva picaturi suc de lamaie   Mod de preparare: Rozmarinul şi smântână se pun pe foc şi…

Read more »

Reteta zilei: Carnati la tigaie cu legume coapte

28 March 2013
Carnati_la_tigaie_cu_legume_coapte_9Carnati la tigaie cu legume coapte din: ceapa rosie, ardei gras, ulei de masline, condimente, carnati, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe roșii, taiate julienne 1 ardei gras rosu, fara seminte, taiat felii 1 ardei gras galben, fara seminte, taiat felii Ulei de masline 2 lingurite condimente italiene 4-5 carnati sare si piper dupa gust…

Read more »

Ciuperci umplute cu urzici si bacon

28 March 2013
Ciuperci_umplute_cu_urzici_si_baconCiuperci umplute cu urzici si bacon din: ciuperci, urzici, bacon, ceapa, usturoi verde, unt, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente:28 12 ciuperci mari 600 g urzici 150 g bacon 1 legatura ceapa 1 legatura usturoi verde 50 g unt 3 linguri zeama de lamaie sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi urzicile, spălaţi-le şi…

Read more »

File de crap cu crusta de arahide

28 March 2013
File_de_crap_cu_crusta_de_arahideFile de crap cu crusta de arahide din: fileuri de crap, sare, piper, zahar, faina, ulei, castravete, otet, branza de vaci, crema de arahide, arahide si patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de crap (circa 200 g fiecare) sare piper zahar 2 linguri faina 4 linguri ulei 1 castravete 1 lingura otet 100 g branza de vaci…

Read more »

Spuma de fructe cu ciocolata alba

28 March 2013
Spuma_de_fructe_cu_ciocolata_albaSpuma de fructe cu ciocolata alba din: suc de fructe, frisca, albusuri, zahar, suc de lamaie, sare, ciocolata alba, albusuri si sare. Ingrediente: pentru spuma de fructe rosii: 450 g suc de fructe un tub frisca 3 albusuri 80 g zahar sucul unei jumatati de lamaie un praf sare pentru spuma de ciocolata alba: 200…

Read more »

Tarta de primavara

28 March 2013
Tarta_de_primavaraTarta de primavara din: faina, unt, spanac, leurda, ceapa verde, morcov, ulei, cascaval, oua, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 120 g unt 300 g spanac 1 legatura leurda 1 legatura ceapa verde 1 morcov 3 linguri ulei 150 g cascaval 2 oua sare piper   Mod de preparare: Intr-un castron făina cu untul…

Read more »

Rulouri de pui

28 March 2013
Rulouri_de_puiRulouri de pui din: foi de orez, friptura de pui, morcov, fasole verde, frunze de menta, frunze de patrunjel, piper alb, sos dulce de chilli, sos de soia, zahar brun, zeama de lamaie, coaja de lamaie si ceapa verde. Ingrediente: 12-14 foi de orez de 16 cm 200 g friptura de pui, sfasiata 1 morcov,…

Read more »

Retete vegetariene: Mamaliga cu mere

28 March 2013
Mamaliga_cu_mereMamaliga cu mere din: apa, malai, mere, margarina, sare, miere, stafide, scortisoara si nuci. Ingrediente: 1 l apă 250 g mălai instant 500 g mere 20 g margarină sare 100 g miere (sau sirop de arțar sau de agave) stafide scorțișoară nuci   Mod de preparare: Se pune la fiert 1 l de apă cu…

Read more »

 

Cum se prepara pizza margarita

28 March 2013
Cum_se_prepara_pizza_margaritaUneori cele mai simple ingrediente combinate in cele mai simple moduri au puterea de a opri timpul, de a sterge problemele si de a aduce fericirea. Aceasta este puterea pe care o detine o pizza Margarita facuta cu drag. Sosul de rosii, mozzarella, putin busuioc pe o coaja crocanta fac ca pizza Margarita sa fie…

Read more »

Spuma de mango

28 March 2013
Spuma_de_mangoSpuma de mango din: pulpa de mango, gelatina, apa, frisca, zahar, suc de lamaie verde, frisca si fistic. Ingrediente: 700 g pulpa de mango 3 foi gelatina 2 linguri apa 200 ml frisca lichida 3 linguri zahar sucul unei lamaie verzi pentru servit: frisca 100 g fistic macinat grosier   Mod de preparare: Se curăţă…

Read more »

Supă-cremă de cartofi cu andive

28 March 2013
Supa_crema_de_cartofi_cu_andiveSupă cremă de cartofi cu andive din: cartofi, ceapa, ulei, supa de legume, ardei iute, andive, smantana, sare, piper, sunca si ceapa ciorii. Ingrediente: 250 g cartofi albi 2 cepe 1 lingura ulei 500 ml supa de legume 1 ardei iute 200 g andive 200 ml smantana sare piper 50 g sunca 2 linguri rondele…

Read more »

Mere cu nuca

28 March 2013
Mere_cu_nucaMere cu nuca din: mere, miez de nuca, zahar pudra, zeama de portocale, gem de piersici, stafide, rom, scortisoara, unt si inghetata de vanilie. Ingrediente: 8 mere mari 100 g miez de nuca zdrobit 50 g zahar pudra 2 linguri zeama de portocale 2 linguri gem de piersici 2 linguri stafide 2 linguri rom 1…

Read more »

Muschi de vita cu piper

28 March 2013
Muschi_de_vita_cu_piperMuschi de vita cu piper din: muschi de vita, ceapa, ulei, vin sec, unt, piper negru boabe si sare. Ingrediente: 4 felii muschi de vita o ceapa mica 2 linguri ulei de buna calitate 150 ml vin sec o lingura unt o lingurita piper negru boabe sare   Mod de preparare: In tigaie, fără grăsime,…

Read more »

Rulouri de curcan cu leurdă

28 March 2013
Rulouri_de_curcan_cu_leurdaRulouri de curcan cu leurdă din: piept de curcan, leurda, morcov, radacina de pastarnac, ulei, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 860 g piept de curcan 3 legatura leurda 1 morcov 1 radacina de pastarnac 3 linguri ulei 100 g cascaval sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi pieptul de curcan în 12 feliuţe subţiri de…

Read more »

Reteta zilei: Scoici in sos de bere

28 March 2013
Scoici_in_sos_de_bere_05Scoici in sos de bere din: scoici, unt, ardei iute, usturoi, bere, supa de pui, coriandru, suc de limenta, paine crocanta si salata verde.   Ingrediente: 500g scoici 2 linguri unt 1 ardei iute, tocat 3 catei de usturoi, tocati 1 cana de bere 1 ceasca supa de pui 1/2 cana coriandru proaspat, tocat Sucul…

Read more »

Reteta de post: Ardei umpluti

28 March 2013
Ardei_umplutiArdei umpluti din: ardei grasi, orez, ceapa, margarina, concentrat de legume, verdeata si sare. Ingrediente: 8 ardei grasi 8 linguri orez cu bob rotund 2 cepe mici 2 linguri margarina 1/2 cub concentrat de legume verdeata, dupa gust sare   Mod de preparare: Se curata ardeii grasi de seminte si nervuri şi se taie în…

Read more »

Creveti picanti cu sare si piper

28 March 2013
Creveti_picanti_cu_sare_si_piperCreveti picanti cu sare si piper din: creveti, piper rosu, piper negru, ulei de floarea soarelui, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 300 g creveti uriasi, curatati de cochilii 1 lingurita piper rosu, zdrobit 1 lingurita piper negru, zdrobit 1 lingura ulei de floarea soarelui zeama de la 1/2 lamaie sare   Mod de preparare:…

Read more »

Cotlet de miel cu spanac si cartofi

28 March 2013
Retete_1Cotlet de miel cu spanac si cartofi din: ulei de masline, cartofi, spanac, usturoi, zeama de lamaie, carne de miel, sare, piper, praf de sofran, mazare si maioneza. Ingrediente: 100 ml ulei de masline 500 gr cartofi 1 kg spanac proaspat 3 catei de usturoi zeama de la o lamaie 500 gr cotlet  de miel…

Read more »

Muşchi de vită pe pat de cartofi şi spanac

28 March 2013
Muschi_de_vita_pe_pat_de_cartofi_si_spanacMuşchi de vită pe pat de cartofi şi spanac din: muschi de vita, cartofi, spanac, ceapa verde, unt, ou, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g muschi de vita 2 cartofi mari 500 g spanac 2 legaturi ceapa verde 50 g unt 1 ou 8 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi spanacul,…

Read more »

Cornuri calde

28 March 2013
Cornuri_caldeCornuri calde din: cornuri simple, crenvursti, cascaval si unt. Ingrediente: 8 cornuri simple 8 crenvursti 8 linguri cascaval ras 100 g unt topit   Mod de preparare: In apă clocotită se pun crenvurştii să fiarbă 3 minute şi apoi se scot şi se scurg. Se taie crenvurştii rondele. Untul se topeşte la foc mic într-o…

Read more »

Crap cu sos de muştar

28 March 2013
Crap_cu_sos_de_mustarCrap cu sos de muştar din: peste, faina, ulei, smantana, vin alb, marar, sare si piper. Inrgediente: 1 peste de 1,5 kg 3 linguri faina 100 ml ulei pentru sos: 3 linguri smantana 2 linguri mustar fin 750 ml vin alb cateva fire marar sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se…

Read more »

Piept de pui cu verdeturi si cuscus

28 March 2013
Piept_de_pui_cu_verdeturi_si_cuscusPiept de pui cu verdeturi si cuscus din: stevie, spanac, loboda, ceapa verde, cuscus, piept de pui, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 legatura stevie 200 g spanac 2 legaturi loboda 1 legatura ceapa verde 200 g cuscus 400 g piept de pui 50 ml ulei de masline sare piper   Mod de…

Read more »

Legume cu taitei de orez si carne de porc

28 March 2013
Legume_cu_taitei_de_orez_si_carne_de_porcLegume cu taitei de orez si carne de porc din: pulpa de porc, amidon, ulei de rahide, taitei de orez, sare, morcovi, ghimbir, usturoi, varza chinezeasca, piper, sos de soia dulce si frunze de ceapa verde. Ingrediente: 300 g pulpă de porc amidon 4 linguri ulei de arahide 250 g tăiței de orez lați sare…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu fistic si nuci pecan

27 March 2013
Prajitura_cu_fistic_si_nuci_pecan_7Prajitura cu fistic si nuci pecan din: ulei de canola, oua, suc de limeta, smantana, budinca de fistic, nuci pecan, nuca de cocos, zahar pudra, lapte si esenta de migdale.   Ingrediente: 3/4 ceasca ulei de canola 3 oua 1 ceasca suc de limeta 1 ceasca smantana budinca de fistic 1 ceasca nuci pecan, tocate…

Read more »

Crap cu migdale

27 March 2013
Crap_cu_migdaleCrap cu migdale din: peste, ou, faina, parmezan, coaja de lamaie, apa minerala, sare, piper, ulei si migdale feliate. Ingrediente: 1 peste de 1 kg u ou 150 g faina 2 linguri parmezan ras coaja rasa a unei lamai 50 ml apa minerala sare piper ulei pentru prajit pentru servit: 100 g migdale feliate  …

Read more »

Banana in aluat fraged

27 March 2013
Banana_in_aluat_fragedBanana in aluat fraged din: faina, unt, zeama de lamaie, apa, coaja de lamaie, sare, banane, zahar, scortisoara, miez de nuca, ou, fructe confiate si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 250 g unt 120 ml apa 15 ml zeama de lamaie 1 ou coaja rasa de lamaie 1 lingurita sare pentru umplutura:…

Read more »

Retete de post: Supa de legume

27 March 2013
Supa_de_legumeSupa de legume din: morcovi, cartofi, ceapa, ardei gras, paste, ulei, verdeata si sare. Ingrediente: 2 morcovi 4 cartofi 2 cepe 2 ardei grasi 100 g paste fara ou 2 linguri ulei verdeata sare   Mod de preparare: Toate legumele se spală, se curăţă si se taie cât mai mărunt. O oală cu doi litri…

Read more »

Calcan cu legume si sos

27 March 2013
Calcan_cu_legume_si_sosCalcan cu legume si sos din: calcan, morcovi, ceapa rosie, telina cu frunze, ardei iute, seminte de in, lamai, cimbru, patrunjel, vin alb, unt, apa, galbenusuri, sare, piper, ulei si boia dulce. Ingrediente: un calcan mare 3 morcovi 3 cepe rosii o telina cu frunze un ardei iute o lingura cu seminte de in doua…

Read more »

Cordon bleu din vinete cu salata

27 March 2013
Cordon_bleu_din_vinete_cu_salataCordon bleu din vinete cu salata din: vanata, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata medie 100-150 g cascaval mai tare 100 g bacon 2 oua faina pesmet ulei sare piper   Mod de preparare: Speli vânătă şi o tai felii subţiri, în număr cu soţ. Presari cu sare feliile…

Read more »

Iepure inabusit cu lamaie si usturoi

27 March 2013
Iepure_inabusit_cu_lamaie_si_usturoiIepure inabusit cu lamaie si usturoi din: iepure, usturoi, lamai, ulei de masline, vin alb sec, foaie de dafin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 iepure de circa 1,5 kg 20 catei de usturoi 2 lamai 1 lingura cu ulei de masline 15 cl vin alb sec 1 foaie de dafin 1 crenguta de cimbru…

Read more »

Friptura cu sos de branza

27 March 2013
Friptura_cu_sos_de_branzaFriptura cu sos de branza  din: piept de pui, sare, smantana, crema de branza, ceapa ciorii si piper. Ingrediente: 4 fleii piept de pui sare pentru sos: un pahar mare smantana 2 cutii crema simpla de branza cateva fire ceapa ciorii un praf piper   Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune pe…

Read more »

Mini pizza cu cascaval si carnati chorizo

27 March 2013
Mini_pizza_cu_cascaval_si_carnati_chorizoMini pizza cu cascaval si carnati chorizo din: aluat de pizza, cascaval, chorizo si ardei iute. Ingrediente: foaie de aluat de pizza 75 g cascaval 75g de chorizo tăiat bucăţi mici ½ de ardei iute roşu   Mod de preparare: Cu o formă rotundă se decupează 20 de cercuri de câte 6 cm diametru dintr-o…

Read more »

Mazare cu ciuperci

27 March 2013
Mazare_cu_ciuperciMazare cu ciuperci din: mazare, ciuperci, ceapa, cub concentrat de legume, usturoi, ulei si verdeata. Ingrediente: 500 g mazare din conserva 200 g ciuperci conservate o ceapa un cub concentrat de legume 3 catei de usturoi 2 linguri ulei verdeata   Mod de preparare: In ulei bine încins, se pune ceapa tăiată mărunt să se…

Read more »

Supa de crap

27 March 2013
Supa_de_crapSupa de crap din: coada de crap, capul unui crap, rosii in bulion, bulion, ardei, ceapa, cub concentrat de legume si verdeata. Ingrediente: coada si capul unui crap 3 rosii in bulion 2 linguri bulion 6 ardei 2 cepe un cub concentrat de legume verdeata dupa gust   Mod de preparare: In apă clocotită se…

Read more »

Reteta zilei: Salata iceberg cu pui si sos picant

27 March 2013
Salata_iceberg_cu_pui_si_sos_picant_10Salata iceberg cu pui si sos picant din: ulei de masline, ulei de susan, ceapa, ciuperci, ardei jalapeno, usturoi, piept de pui, castane de apa, lamaie, mustar, sos sriracha, sos de peste, otet de orez, nectar de agave, sos de soia, salata iceberg, migdale, felii de lamaie verde, menta si busuioc.   Ingrediente: 1 lingura…

Read more »

Pere umplute cu nuci si gem

27 March 2013
Pere_umplute_cu_nuci_si_gemPere umplute cu nuci si gem din: pere, zeama de lamaie, miez de nuca, miere, gem, stafide, rom, fistic, fulgi de cocos si frunze de menta. Ingrediente: 4 pere mari 2 linguri zeama de lamaie 50 g miez de nuca sfaramat 3 linguri miere de albine 100 g gem de coacaze sau de gutui 60…

Read more »

Crap cu bere prajit

27 March 2013
Crap_cu_bere_prajitCrap cu bere prajit din: peste, ulei, faina, bere blonda, ulei si sare. Ingrediente: un peste de 1 kg ulei pentru prajit pentru aluat: 200 g faina 2 oua 200 ml bere blonda 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Intr-un vas, se amestecă ingredientele pentru aluat, făina, ouăle, uleiul, sarea şi berea. Se…

Read more »

Ciorba cu polonezi

27 March 2013
Ciorba_cu_poloneziCiorba cu polonezi din: polonezi, ceapa, pastarnac, morcov, telina, ou, smantana, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 250 g polonezi 1 ceapa mare 1 pastarnac 1 morcov mare 1 bucata de telina 1 ou 1 cutie mare smantana 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare piper   Mod de preparare: Speli şi cureţi legumele şi…

Read more »

Budinca cu tagliatelle

27 March 2013
Budinca_cu_tagliatelleBudinca cu tagliatelle din: paste tagliatelle, ciocolata menaj, zahar pudra, esenta de rom, oua, smantana dulce, unt, cirese glasate si zahar pudra. Ingrediente: 800 g foi paste tagliatelle 200 g ciocolata menaj 100 g zahar pudra 4 lingurite esenta de rom 5 oua 200 ml smantana dulce 50 g unt pentru decor: cirese glasate zahar…

Read more »

Rulade de curcan cu ciuperci

27 March 2013
Retete_1Rulade de curcan cu ciuperci din: carne de curcan, ciuperci, lamaie, salota, paine alba, ulei de masline, ierburi, ou, supa de pasare, dovlecei, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de carne de curcan de 125 g fiecare 200 g ciuperci 1 lamaie 1 salota 1 felie de paine alba 2 linguri cu ulei de masline…

Read more »

Ton pe gratar cu banane

27 March 2013
Ton_pe_gratar_cu_bananeTon pe gratar cu banane din: mango, apa, banane, stafide, ulei de masline, file de ton, sare si piper. Ingrediente: 1 mango foarte copt 1/2 ceasca apa 2 banane taiate felii 1/4 ceasca stafide o lingura ulei de masline 500 g file de ton sare piper   Mod de preparare: într-o tigaie, puneţi apa la…

Read more »

Cum se prepara pizza cu blat de clatite (video)

27 March 2013
Cum_se_prepara_pizza_cu_blat_de_clatiteCele mai mari doua placeri culinare ale lumii: pizza si clatitele s-au unit in sfarsit formand o pizza cu blat de clatite. Cu un blat din compozitie de clatite si cu ingredientele favorite de pizza veti gasi modul ideal de a va bucura de o gustare speciala. Ingrediente: 120 g plain flour pinch of salt…

Read more »

Crostini cu salata de ridiche alba

27 March 2013
Crostini_cu_salata_de_ridiche_albaCrostini cu salata de ridiche alba din: ridiche alba, sare, paine, usturoi, ulei de masline, otet aromat, piper, rosii, branza de capra si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 ridiche alba sare 2 baghete de paine 1 catel de usturoi 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet aromat piper 6 rosii mici 120 g branza…

Read more »

Cartofi cu smantana si caviar

27 March 2013
Cartofi_cu_smantana_si_caviarCartofi cu smantana si caviar din: cartofi, ulei de masline, sare, piper, smantana si caviar. Ingrediente: 20 de cartofi noi, mici ulei de măsline sare şi piper smântână caviar   Mod de preparare: Se pun 20 de cartofi noi, mici, într-o tavă. Se stropesc cu ulei de măsline şi se asezonează cu sare şi piper.…

Read more »

Mere cu nuci si sos de vanilie

27 March 2013
Mere_cu_nuci_si_sos_de_vanilieMere cu nuci si sos de vanilie din: mere, musli, lapte, nuci, migdale, stafide, rom, scortisoara, lapte, galbenusuri, faina, esenta de vanilie si zahar. Ingrediente: 4 mere mai mari 4 linguri cu musli 200 ml lapte 100 g nuci 100 g migdale 100 g stafide 50 ml rom 2 lingurite scortisoara pentru sosul de vanilie:…

Read more »

File de ton cu ardei iute

27 March 2013
File_de_ton_cu_ardei_iuteFile de ton cu ardei iute din: file de ton, apa, ardei iute, lamaie, ulei de nuci, ulei de susan, sare de mare si radacina de telina. Ingrediente: 500 g file de ton 100 ml apă 50 g ardei iute galben şi roşu o lămâie o lingură ulei de nuci o lingură ulei de susan…

Read more »

Ton cu legume

27 March 2013
Ton_cu_legume.pngO reteta delicioasa de ton cu: rosii cherry, ciuperci, ardei iute, dovlecei, rozmarin, oregano, ceapa, usturoi, lamaie, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: două conserve de ton în ulei 400 g roşii cherry 300 g ciuperci un ardei iute doi dovlecei rozmarin uscat o linguriţă cu oregano tocat două cepe un căţel de usturoi o lămâie…

Read more »

Reteta zilei: Pulpe de pui cu sos de miere si usturoi

27 March 2013
Pulpe_de_pui_cu_sos_de_miere_si_usturoi_6Pulpe de pui cu sos de miere si usturoi din: pulpe de pui, miere, ulei de masline, zahar brun, usturoi, suc de lamaie, piper cayenne, vin, amidon, apa, miere, sare si piper. Ingrediente: 3 -5 pulpe de pui 1/3 ceasca de miere 2 linguri ulei de masline 1 lingura zahar brun 1 lingura usturoi pisat…

Read more »

Tartă cu vinete

27 March 2013
Tarta_cu_vinete.pngO reteta delicioasa de tarta cu: faina, drojdie, lapte dulce, unt, sare, zahar tos, vanata, broccoli, masline, ceapa verde, usturoi, oua, piper, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 500 g făină 20 g drojdie 300 ml lapte dulce 150 g unt o linguriţă sare o lin­guriţă cu zahăr tos o vânătă 250 g broccoli 100 g măsline feliate…

Read more »

Ton Hawaian

27 March 2013
Ton_HawaianTon Hawaian din: suc de portocale, suc de grapefruit, sos de soia, suc de lamaie, ceapa, ton, felii de portocale, lamaie, lime, grapefruit, nuci, ghimbir, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: 1 ceasca suc de portocale 1/2 ceasca suc de grapefruit 1 ceasca sos de soia 1/2 ceasca de suc de lamaie 2 linguri…

Read more »

Escalop de curcan cu mango

27 March 2013
Retete_1Escalop de curcan cu mango din: mango, suc de lamaie, salota, piept de curcan, curcuma, unt, ulei de floarea soarelui, ghimbir, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 mango putin coapte sucul de la 1 lamaie verde 1 salota 4 felii de piept de curcan 1 lingurita de curcuma pudra 30 g unt ulei de floarea…

Read more »

Praz umplut cu surimi si ricotta

27 March 2013
Praz_umplut_cu_surimi_si_ricottaPraz umplut cu surimi si ricotta din: praz, surimi, ricotta, unt, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper, unt, smantana, oua, parmezan, pesmet si frunze de ruccola. Ingrediente:  6 fire praz 300 g surimi 250 g urdă sau ricotta 1 lingură unt 1 linguriță coajă de lămâie rasă 3 lingurițe suc de lămâie sare…

Read more »

Baclava cu mere şi coacăze

27 March 2013
Baclava_cu_mere_si_coacazeBaclava cu mere şi coacăze din: foi de palcinta, mere, coacaze rosii, lamaie, portocala, zahar, migdale, fistic, miere, unt, scortisoara, cardamon, cuisoare si zahar vanilat. Ingrediente: un pachet foi de placinta doua mere 400 g coacaze rosii o lamaie o portocala 60 g zahar 200 g migdale 100 g fistic 120 g miere 130 g…

Read more »

Sufleu de telina cu broccoli si bresaola

27 March 2013
Sufleu_de_telina_cu_broccoli_si_bresaolaSufleu de telina cu broccoli si bresaola din: lapte, bresaola, unt, parmezan, telina, faina gris, oua, broccoli, sare si piper. Ingrediente: 1/4 l lapte 200 g bresaola 50 g unt 50 g parmezan ras 1 telina 1 lingura faina 1 lingura gris 2 oua 1 buchetele broccoli sare piper   Mod de preparare: Broccoli se…

Read more »

Ton cu portocala

27 March 2013
Ton_cu_portocalaTon cu portocala din: ulei de palmier, ceapa, portocala, sos de rosii, suc de portocale, radacina de ghimbir, curry, ton, ulei de masline si felii de portocala. Inrgediente: 2 linguri ulei de pal­mier o ceapă o portocală 2 lin­guri de sos de roşii 2 linguri suc de portocale o rădăcină de ghimbir o linguriţă curry…

Read more »

Supa de varza de Bruxelles cu rasol de vita

27 March 2013
Supa_de_varza_de_Bruxelles_cu_rasol_de_vitaSupa de varza de Bruxelles cu rasol de vita din: ceapa, morcovi, telina, patrunjel, praz, ulei, apa, sare, foid ed afin, boabe de ienibahar, boabe de piper, fulgi de mei, varza de bruxelles si rasol de vita. Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 100 g țelină 100 g rădăcină de pătrunjel 100 g praz 2 linguri…

Read more »

Reteta zilei: Prajiturele cu fulgi de ciocolata

26 March 2013
Prajiturele_cu_fulgi_de_ciocolata_7Prajiturele cu fulgi de ciocolata din: faina, zahar pudra, oua, unt, praf de copt, sare si fulgi de ciocolata.   Ingrediente: 300g faina 160g zahar pudra 2 oua 250g unt nesarat 5g praf de copt 5g de sare 200g fulgi de ciocolata   Mod de preparare: Puneti toate ingredientele, cu excepția fulgilor de ciocolata intr-un…

Read more »

Cotlete de miel cu dovlecei

26 March 2013
Cotlete_de_miel_cu_dovleceiCotlete de miel cu dovlecei din: lamaie, menta, coriandru, dovlecei, cotlete de miel, ierburi de provence, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 lamaie 2 fire de menta 1/4 lingurita cu coriandru tocat 5 dovlecei cu pielita subtire 4 cotlete de miel de 120 g fiecare 2 varfuri de cutit de ierburi de Provence…

Read more »

Iepure cu ciuperci şi portocale

26 March 2013
Iepure_cu_ciuperci_si_portocaleIepure cu ciuperci şi portocale din: carne de iepure, sos pesto, portocale, ciuperci, usturoi, telina, morcov, ceapa, cuisoare, vin, scortisoara, sare, piper, ulei, rozmairn, cimbru si merisoare. Ingrediente: 800 g carne de iepure 30 g sos pesto 3 portocale 400 g ciuperci usturoi o felie de telina un morcov o ceapa doua cuisoare 300 ml…

Read more »

Cataif cu miez de nuca

26 March 2013
Cataif_cu_miez_de_nucaCataif cu miez de nuca din: fidea, unt, zahar, zeama de lamaie si miez de nuca. Ingrediente: 500 g fidea subtire (speciala de cataif sau de orez) 150 g unt 80 g zahar 1 l apa zeama de la o jumatate de lamaie pentru decor: miez de nuca tocat   Mod de preparare: Pentru sirop,…

Read more »

Tartine cu ton şi guacamole

26 March 2013
Tartine_cu_ton_si_guacamoleTartine cu ton şi guacamole din: baghete, avocado, lamaie, usturoi, boia dulce, chimen, smantana, ardei iute, ton in ulei, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, masline, fistic si migdale. Ingrediente: doua baghete un avocado o lamaie 3 catei de usturoi 2 g boia dulce 4 g chimen 50 g smantana un ardei iute mic 5…

Read more »

Mâncare de gogoşari cu fasole boabe si costită

26 March 2013
Mâncare_de_gogosari_cu_fasole_boabe_si_costitaMâncare de gogoşari cu fasole boabe si costită din: ulei, ceapa, fasole boabe, costita, bulion, sare, piper, foi de dafin si frunze de telina. Ingrediente: 100 ml ulei 2-3 cepe potrivite 300 g fasole boabe noua 500 g costita 200 ml bulion sare piper foi de dafin frunze de telina   Mod de preparare: Toci…

Read more »

Mâncare de dovlecei cu ouă

26 March 2013
Mâncare_de_dovlecei_cu_ouaMâncare de dovlecei cu ouă din: dovlecel, ceapa, usturoi, ardei gras, ulei de masline, cimbru, marar, rosii, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel mai mare 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 ardei gras 1 lingura ulei de masline 1 legatura combinata de cimbru si marar 2 rosii 5 oua 1 legatura patrunjel…

Read more »

Friptura de vitel cu unt de salvie

26 March 2013
Friptura2Friptura de vitel cu unt de salvie din: rasol de vitel, unt, frunze de salvie, faina, lamaie, sare si piper macinat. Ingrediente: 600 g rasol de vitel 120 g unt 8 frunze de salvie faina 1 lamaie sare si piper macinat   Mod de preparare: Tăiaţi rasolul de viţel în felii foarte subţiri, de circa…

Read more »

Prajitura gustoasa cu nuci

26 March 2013
Prajitura_gustoasa_cu_nuciPrajitura gustoasa cu nuci din: zahar, oua, faina, praf de copt, ulei si nuci. Ingrediente: 200 g de zahar 4 oua 125 g faina 1/2 de plic de praf de copt 4 linguri de ulei 150 g nuci   Mod de preparare: Se pun ouale intregi intr-un castron, se adauga zahar si se bate totul…

Read more »

Tocăniţă din piept de curcan

26 March 2013
Tocanita_din_piept_de_curcanTocăniţă din piept de curcan din: piept de curcan, cartofi, ceapa, ulei de masline, bulion, sare, piper, condiment pentru carne de pui si patrunjel verde. Ingrediente: 750 g piept de curcan 600 g cartofi 1 ceapa 2-3 linguri ulei de masline 2 linguri bulion sare si piper dupa gust 1 lingurita condiment pentru carne de…

Read more »

Gogosi glazurate

26 March 2013
Gogosi_glazurateGogosi glazurate din: drojdie, zahar pudra, faina, apa calduta, margarina, zahar vanilat, sare, ulei, zahar pudra, esenta de vanilie, zeama de lamaie, cacao si coaja zaharisita de portocala. Ingrediente: pentru aluat: 40 g drojdie proaspata 60 g zahar pudra 500 g faina 300 ml apa calduta 50 g margarina 2 pliculete zahar vanilat sare ulei…

Read more »

Piept de curcan cu arahide si orez

26 March 2013
Piept_de_curcan_cu_arahide_si_orezPiept de curcan cu arahide si orez din: piept de curcan, sare, zahar vanilat, ardei iute, usturoi, ulei, arahide, pesmet, miere, curry iute, orez, suc de lamaie, portocala, compot de piersici, vin si gin. Ingrediente: pentru friptura: 1 piept de curcan dezosat (800 g) sare 1 zahar vanilat 2 ardei iuti 2 catei de usturoi…

Read more »

Reteta zilei: Coaste de miel cu rozmarin, usturoi si patrunjel

26 March 2013
Coaste_de_miel_cu_rozmarin_usturoi_si_patrunjel_2Coaste de miel cu rozmarin, usturoi si patrunjel din: coaste de miel, rozmarin, usturoi, patrunjel, piper, sare si ulei de masline.   Ingrediente: ½ kg carne de miel (coaste de miel) 2 crengute de rozmarin proaspat 2 catei de usturoi, tocati 2 linguri patrunjel tocat Piper sare ulei de masline   Mod de preparare: Crestati…

Read more »

Rata cu portocale si sos de portocale

26 March 2013
Rata_cu_portocale_si_sos_de_portocaleRata cu portocale si sos de portocale din: rata, sare grunjoasa, piper negru, piper rosu, portocale, ulei de floarea soarelui, unt, salata verde, zahar si vin alb. Ingrediente: 1 rata sare grunjoasa piper negru si rosu boabe, dar si macinat 3-4 portocale 20 ml ulei de floarea soarelui 50 g unt 1 salata verde 1…

Read more »

Carnati de casa cu cartofi copti

26 March 2013
Carnati_de_casa_cu_cartofi_coptiCarnati de casa cu cartofi copti din: carnati, cartofi, marar, sare, boai, cimbru, piper si ulei. Ingrediente: 2 carnati 800 g cartofi mici sau taiati rondele 1 legatura marar verde sare boia cimbru piper 1-2 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, apoi îi aşezi în tavă. îi condimentezi cu sare, piper,…

Read more »

Mancare de legume cu carne

26 March 2013
Mancare_de_legume_cu_carneMancare de legume cu carne din: vrabioara de vitel, cartofi, morcovi, ceapa, mazare, sare, piper, ulei, cimbru si pasta de rosii. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 6 cartofi 4 morcovi 2-3 cepe 400 g mazare sare piper 50 ml ulei cimbru 50 g pasta de rosii   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, morcovii,…

Read more »

Bruschete aromate cu usturoi si cimbru

26 March 2013
Bruschete_aromate_cu_usturoi_si_cimbruBruschete aromate cu usturoi si cimbru din: paine, rosii, unt, usturoi, cimbru, branza, sare, marar, ulei si patrunjel. Ingrediente: o paine 6 rosii 50 g unt o capatana usturoi cimbru 150 g branza sare marar 2-3 linguri ulei patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se spală şi se pisează. Se amestecă cu untul…

Read more »

Copane de curcan in vin

26 March 2013
Copane_de_curcan_in_vinCopane de curcan in vin din: copane de curcan, ulei, usturoi, rozmarin, sare, piper, piure de rosii si vin rosu. Ingrediente: 4 copane de curcan 50 ml ulei o capatana usturoi 3-4 frunzulite rozmarin sare piper 200 g piure de rosii 200 ml vin rosu dulce   Mod de preparare: Se curăţă copanele şi se…

Read more »

 

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Iulie 19, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: