RSS

Retete rapide #6

22 Iul

Retete rapide:

Turnedou de ton cu legume

22 March 2013
Turnedou_de_ton_cu_legumeTurnedou de ton cu legume din: ton, ulei de masline, sare, piper, ardei gras, ceapa, rosii, usturoi, jambon si ardei iute. Ingrediente: 4 bucati de ton de 150 g fiecare, fara piele 1 lingura cu ulei de masline sare si piper macinat 200 g ardei gras verde 200 g ceapa alba 400 g rosii 1…

Read more »

Lasagna cu dovleac

22 March 2013
Lasagna_cu_dovleacLasagna cu dovleac din: dovleac, ulei, foi de lasagna de post, cimbru, spanac, branza tofu, margarina vegetala, faina, lapte de soia, cascaval de post, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 800 g dovleac ras 2 linguri ulei 400 g foi de lasagna de post 1 ceapa 1 lingurita cu cimbru uscat 250 g spanac…

Read more »

Pui cu mozzarella, pancetta şi cimbru

22 March 2013
Retete_15Incinge cuptorul la 200°C. Feliază un bulgăre de mozzarella de 125 g şi acoperă cu feliile 4 piepţi de pui. Adaugă peste fiecare câte 1 fir de cimbru, apoi înfăşoară fiecare bucată de carne cu câte 2 felii de pancetta sau bacon. Aşază puiul într-o tavă şi stropeşte-l cu 1 lingură ulei de măsline, apoi…

Read more »

Ciorbita cu porumb, rosii si ceapa verde

22 March 2013
Ciorbita_cu_porumb_rosii_si_ceapa_verdeCiorbita cu porumb din: rosii si ceapa verde din: porumb, paine, rosii, ceapa verde, unt, ulei, sare, piper si lapte. Ingrediente: 200 g porumb 200 g paine 100 g rosii 1 legatura ceapa verde 30 g unt 30 ml ulei 20 g sare, piper 30 ml lapte   Mod de preparare: Scurgi porumbul de apă,…

Read more »

Bors de urzici cu iaurt si hrean

22 March 2013
Bors_de_urzici_cu_iaurt_si_hreanBors de urzici cu iaurt si hrean din: urzici, ceapa, usturoi, orez, iaurt, bors, leustean, piper, sare, ou si hrean. Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapă 1 că­pă­țână de usturoi 1 lingură orez 200 ml iaurt 1 l borș leuștean piper sare 1 ou 1 linguriță de hrean ras   Mod de preparare: Se spală…

Read more »

Reteta zilei: Tort delicios cu ciocolata

21 March 2013
Tort_delicios_cu_ciocolata_10Tort delicios cu ciocolata din: zahar pudra, unt, oua, faina, praf de copt, pudra de cacao, sare, apa, unt, sirop de zahar si ciocolata neagra. Ingrediente pentru blat: 280g zahar pudra 280g unt nesarat 5 oua 280g de faina 5g praf de copt 40g pudra de cacao 1 varf de cuțit de sare 30ml de…

Read more »

Tortilla cu legume, bacon si alune

21 March 2013
Tortilla_cu_legume_bacon_si_aluneTortilla cu legume, bacon si alune din: cartofi, radacina de patrunjel, radacina de telina, conopida, broccoli, sare, piper, lapte, emmentaler, oua, verdeata, hrea, bacon si alune. Ingrediente: 800 g cartofi rosii 150 g radacina de patrunjel 150 g radacina de telina 1 conopida mica 500 g broccoli sare piper 600 ml lapte 150 g emmentaler…

Read more »

Pătrate cu piure de castane

21 March 2013
Patrate_cu_piure_de_castanePătrate cu piure de castane din: foi de placinta, unt, ciocolata neagra, piure de castane, migdale, miez de nuca, fistic, zahar tos, lamaie, portocala, ananas, rom, apa, sos de lamaie si sos de ciocolata. Ingrediente: 250 g foi de placinta 200 g unt 100 g ciocolata neagra 200 g piure de castane 100 g migdale…

Read more »

Chiftele cu naut la cuptor

21 March 2013
Chiftele_cu_naut_la_cuptorChiftele cu naut la cuptor din: naut, usturoi, curry, chimen, patrunjel, sare si faina. Ingrediente: 450 g naut fiert 3-4 catei de usturoi 2 lingurite de curry 2 lingurite de chimen 2 lingurite de patrunjel proaspat sare 1-2 linguri faina   Mod de preparare: Nautul scurs, il pasezi cu robotul. Adaugi usturoiul zdrobit, verdeata tocata,…

Read more »

Macaroane cu carne si dovlecei

21 March 2013
Macaroane_cu_carne_si_dovleceiMacaroane cu carne si dovlecei din: macaroane, sare, ceapa, usturoi, rosii, dovlecei, carne de vita, ulei de masline, oregano, piper, smantana, oua si cascaval. Ingrediente: 350 g macaroane sare 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 rosii 2 dovlecei 500 g carne de vita tocata 2 linguri ulei de masline 1 lingurita oregano piper 200…

Read more »

Iepure cu morcov şi ceapă

21 March 2013
Iepure_cu_morcov_si_ceapaIepure cu morcov şi ceapă din: iepure, morcovi, ceapa, ceapa rosie, usturoi, frunze, vin alb, zahar, frunza de dafin, ulei de masline, miez de nuca, seminte de in, cimbru, sare, smantana si rosii. Ingrediente: un iepure 5 morcovi doua cepe 4 cepe rosii usturoi o telina cu frunze 200 ml vin alb sec zahar o…

Read more »

Cornuri cu peşte şi fenicul

21 March 2013
Cornuri_cu_peste_si_feniculCornuri cu peşte şi fenicul din: faina, lapte dulce, oua, zahar, drojdie uscata, unt, fenicul, ton, branza feta, marar, seminte de dovleac, sare, piper, gulii, telina, mere si miez de nuca. Ingrediente: 500 g faina 250 ml lapte dulce 3 oua zahar 7 g drojdie uscata 70 g unt o bucata de fenicul doua conserve…

Read more »

Arpacas cu stafide si lămâie

21 March 2013
Arpacas_cu_stafide_si_lamâieArpacas cu stafide si lămâie din: ulei, ceapa, telina, arpacas, supa de legume, zeama de lamaie, coaja de lamaie, oregano, piper, seminte de floarea soarelui, stafide si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei 2 cepe tocate fin 2 tije de telina tocate fin 200 g arpacas spalat 600 ml supa de legume nesarat zeama si coaja…

Read more »

Salată de ton asortată

21 March 2013
Salata_de_ton_asortataSalată de ton asortată din: ton, cartofi, castraveti murati, gogosar murat, praz, masline, seminte de in, seminte de pin, seminte de floarea soarelui, marar verde si tarhon. Ingrediente: 2 conserve mici de ton 3-4 cartofi albi 3-4 castraveti murati 1 gogosar murat 2 fire de praz (partea alba) 100 g masline (fara samburi) 1 lingurita…

Read more »

Pizza cu roşii şi busuioc

21 March 2013
Pizza_cu_rosii_si_busuiocPizza cu roşii şi busuioc din: aluat de pizza, rosii pasate, sare, piper, boia, rosii, parmezan, emmentaler si busuioc. Ingrediente: 1 rulou aluat de pizza (congelat) 125 g rosii pasate sare piper boia 200 g rosii cherry galbene si rosii 30 g parmezan ras 80 g Emmentaler ras 4 fire busuioc   Mod de preparare:…

Read more »

Ciorba gustoasa de burta

21 March 2013
Ciorba_gustoasa_de_burtaCiorba gustoasa de burta din: burta de vita, rasol de vita, ceapa, telina, morcovi, ardei gras, smantana, usturoi, sare grunjoasa, otet de mere si patrunjel. Ingrediente: un kg burta de vita prefiarta o bucata rasol de vita 2 cepe mari o telina 2 morcovi un ardei gras 5 oua 300 ml smantana o capatana usturoi…

Read more »

Cocktail Blood Orange Tea

21 March 2013
Style: "Neutral"Cocktail Blood Orange Tea din: vodka, cold blood orange tea, cinnamon syrup si grapefruit tea. Ingrediente: 40 ml vodka 100 ml cold blood orange tea 15 ml cinnamon syrup 15 ml grapefruti tea     Mod de preparare: Turnati ingredientele pe rand in pahar peste gheata cuburi si amestecati puternic continutul cu lingurita de bar.

Read more »

Reteta zilei: Orez cu broccoli

21 March 2013
Orez_cu_broccoli_5Orez cu broccoli din: orez, broccoli, usturoi, ceapa, seminte de chimen, seminte de mustar, piper, sare si ulei. Ingrediente: 1 cana de orez fiert 1/2 cana Broccoli 2 catei de usturoi, tocat marunt 1/2 ceapa 1/2, feliata 1/2 lingurita seminte de chimen 1/4 lingurita seminte de muștar Piper dupa gust Sare dupa gust 1-2 lingurite…

Read more »

Tort cu cremă si fructe

21 March 2013
Tort_cu_crema_si_fructeTort cu cremă si fructe din: oua, zahar, nuca macinata, faina, sare, zahar vanilat, unt, galbenusuri, baton de vanilie, crema de ciocolata, mascarpone, galbenusuri, zahar pudra, whisky, capsune si zmeura. Ingrediente: pentru blat: 8 oua 12 linguri zahar 6 linguri nuca macinata 6 linguri faina un praf sare un plic zahar vanilat pentru crema de…

Read more »

Chiftele de orez

21 March 2013
Chiftele_de_orezChiftele de orez din: orez, cascaval de post, ulei, faina, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez 100 g cascaval de post ulei 50 g faina 2 cepe potrivite sare piper   Mod de preparare: Speli orezul şi-l fierbi cu un praf de sare. Il scurgi bine şi îl laşi să se răcească. Amesteci…

Read more »

Ştrudel oltenesc cu praz

21 March 2013
Strudel_oltenesc_cu_prazŞtrudel oltenesc cu praz din: foitaj, praz, telemea, branza de vaci, ou, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g foitaj 200 g praz 100 g telemea 100 g branza de vaci 1 ou cimbru sare piper   Mod de preparare: Cureţi prazul, îl tai ineluşe subţiri şi îl fierbi circa 1 minut în apă sărată.…

Read more »

Chec aperitiv cu ciuperci si sunca de curcan

21 March 2013
Chec_aperitiv_cu_ciuperci_si_sunca_de_curcanChec aperitiv cu ciuperci si sunca de curcan din: oua, ciuperci, ceapa, sare, cascaval, sunca de curcan, faina, unt si praf de copt. Ingrediente: 5 oua 200 g ciuperci 2-3 fire ceapa sare 100 g cascaval ras 100 g sunca de curcan afumata 250 g faina 75 g unt o lingurita praf de copt  …

Read more »

Peste lotte la gratar

21 March 2013
Retete_3Peste lotte la gratar din: coada de lotte, coriandru, lamaie, lamaie confiata, ulei de masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1,5 coada de lotte 6 fire de coriandru 4 lamai galbene 1 lamaie confiata (in sare sau ulei) 1 lingura cu ulei de masline 1 lingura cu coriandru tocat sare si piper macinat   Mod…

Read more »

Pâinici cu brânză si vişine

21 March 2013
Pâinici_cu_brânza_si_visinePâinici cu brânză si vişine din: faina alba, faina neagra, apa, ulei de masline, sare, piper, drojdie, sare, piper, seminte de in, seminte de chimen, branza de capra, zahar, busuioc verde, marar si otet. Ingrediente: 300 g faina alba 200 g faina neagra 290 ml apa 50 ml ulei de masline sare piper 25 g…

Read more »

Pizza cu fructe de mare si rosii

21 March 2013
Pizza_cu_fructe_de_mare_si_rosiiPizza cu fructe de mare si rosii din: drojdie, zahar, faina, ulei, de masline, sare, usturoi, ardei iute uscat, rosii, fructe de mare congelate si masline verzi umplute cu ardei gras. Ingrediente: 1/2 cub drojdie 1/2 lingurita zahar 250 g faina sare 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 ardei iute uscat…

Read more »

Pui în stil indian

21 March 2013
Retete_1Amestecă 2 linguriţe de garam masala, o bucată de 3 cm de ghimbir, rasă, 2 căţei de usturoi, tocaţi, 250ml de iaurt, apoi asezonează-le. Adaugă 4 piepţi de pui şi lasă-i la marinat, în frigider, timp de 1 oră sau peste noapte. Incinge cuptorul la 220°C. Aşază puiul pe un grătar într-o tavă şi toarnă…

Read more »

Chiftelute din piept de pui si stevie

21 March 2013
Chiftelute_din_piept_de_pui_si_stevieChiftelute din piept de pui si stevie din: piept de pui, stevie, ceapa, usturoi, paine prajita, oua, sare, piper, faina si ulei. Ingrediente: 500 g piept de pui 4 legaturi de stevie 2 cepe 4 catei de usturoi 3 felii de paine prajita 3 oua sare piper faina ulei pentru prajit   Mod de preparare:…

Read more »

Placinta olteneasca cu praz si cartofi

21 March 2013
Placinta_olteneasca_cu_praz_si_cartofiPlacinta olteneasca cu praz si cartofi din: aluat de placinta, oua, cartofi, praz, smantana, cascaval, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g aluat de placinta 2 oua 6 cartofi fierti 1 praz 200 g smantana 150 g cascaval (sau telemea mai grasa) sare piper putin ulei   Mod de preparare: Tai prazul rondele sau cuburi…

Read more »

Supa de stevie si urzici

21 March 2013
Supa_de_stevie_si_urziciSupa de stevie si urzici din: stevie, urzici, telina, cartofi, ceapa, smantana, patrunjel, ulei de masline, apa, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg stevie 1/2 kg urzici 100 g telina 2 cartofi mari 2 cepe potrivite 2 linguri smantana 1 legatura patrunjel 2 linguri ulei de masline 3 l de apa sare piper   Mod…

Read more »

Reteta zilei: Aripioare de pui cu sos aromat

21 March 2013
Aripioare_de_pui_cu_sos_aromat_12Aripioare de pui cu sos aromat din: aripi de pui, vin de orez, sare, piper, piure de ghimbir, amidon de porumb, ulei, sos de soia, sos de stridii, zahar, ridiche, usturoi, ceapa si apa. Ingrediente: Aripi de pui 2 linguri vin de orez 1/2 lingurița de sare 1/4 lingurita piper 1 lingurita de piure de…

Read more »

Fileuri de randunica de mare, la gratar, cu sos de rosii

21 March 2013
Retete_1Fileuri de randunica de mare, la gratar, cu sos de rosii din: salota, ceapa, usturoi, pulpe de rosii, ulei de masline, apa, busuioc uscat, rosie, fileuri de randunica de mare, sare si piper macinat. Ingrediente: 1 salota 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 300 g pulpa de rosii congelata 2 linguri cu ulei de…

Read more »

Sfeclă cu sos de ciocolată

21 March 2013
Sfecla_cu_sos_de_ciocolataSfeclă cu sos de ciocolată din: sfecla rosie, zahar, lapte, smantana, ciocolata neagra, ardei iute, unt, miere, ghimbir, portocala, miez de nuca, migdale, apa, frisca, ciocolata alba, zahar vanilinat si mar confiat. Ingrediente: 4 sfecle rosii zahar 150 ml lapte 50 g smantana 60 g ciocolata neagra un ardei iute 30 g unt miere ghimbir…

Read more »

Pizza Prosciutto e Funghi

21 March 2013
Pizza_Prosciutto_e_FunghiPizza Prosciutto e Funghi din: aluat de pizza, usturoi, rosii, verdeturi asortate, ulei de masline, sare, piper, ciuperci, mozzarella si sunca de praga. Ingrediente: 400 g aluat de pizza (congelat) 1 catel de usturoi 1 conserva (425 g) rosii pentru pizza sau rosii decojite taiate felii 2 lingurite verdeturi asortate 2 linguri ulei de masline…

Read more »

Bors de hribi cu smantana

21 March 2013
Bors_de_hribi_cu_smantanaBors de hribi cu smantana din: hribi, morcovi, cartofi, pastarnac, ceapa, ardei kapia, ardei gras, rosie, patrunjel, bors de putin, smantana si sare. Ingrediente: 500 g hribi uscati 2 morcovi 2 cartofi 1 pastarnac 1 ceapa 1 ardei kapia 1 ardei gras 1 rosie 1 legatura patrunjel bors acru de putina 100 ml smantana groasa…

Read more »

Inghetata de fructe de padure

21 March 2013
Inghetata_de_fructe_de_padureInghetata de fructe de padure din: smantana, fructe de padure, zahar tos, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 500 ml smantana un kg fructe de padure (mure, zmeura, coacaze) 300 g zahar tos 50 g zahar pudra o esenta de vanilie   Mod de preparare: Pentru început, se spală fructele de pădure, se alege…

Read more »

Tarta cu andive

21 March 2013
Tarta_cu_andiveTarta cu andive din: foitaj, andive, fileuri de somon, smantana, ulei, lamaie, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g foitaj 4 andive 2 fileuri de somon 300 ml smantana 1 lingura ulei 1/2 lamaie unt sare piper   Mod de preparare: Lasi foitajul la dezgheţat, la frigider, încălzeşti cuptorul la 180° C. Treci cu sucitorul…

Read more »

Salata de orez cu pui si broccoli

21 March 2013
Salata_de_orez_cu_pui_si_broccoliSalata de orez cu pui si broccoli din: orez basmati, piept de pui, broccoli, pasta miso, otet de vin de orez, ghimbir, ceapa verde si seminte de susan. Ingrediente: 120 g orez basmati (sau brun) 2 piepti de pui, fara piele si os 140 g broccoli 2 lingurite de pasta miso 1 lingura otet din…

Read more »

Tarta cu mere, branza, stafide si alune

21 March 2013
Tarta_cu_mere_branza_stafide_si_aluneTarta cu mere, branza, stafide si alune din: faina, zahar pudra, unt, oua, lapte, zahar vanilat, praf de copt, sare, branza dulce, oua, esenta de vanilie, mere, stafide, alune, rom, gelatina si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina 200 g zahar pudra 200 g unt 3 oua 300 ml lapte 2 pliculete zahar vanilat…

Read more »

Reteta zilei: Briose cu coacaze

20 March 2013
Briose_cu_afine_5Briose cu coacaze din: faina, zahar pudra, praf de copt, sare, ulei vegetal, lapte, oua si afine. Ingrediente: 200g faina 200g zahar pudra 20g praf de copt 5g de sare 100ml ulei vegetal 200ml lapte 4 oua 200g coacaze   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 170 ° C. Pune faina, zaharul, praful de copt…

Read more »

Pizza cu ananas si ton

20 March 2013
Pizza_cu_ananas_si_tonPizza cu ananas si ton din: blat de pizza, rosii pasate, sare, ananas, ton in suc propriu, oregano si branza gouda. Ingrediente: 2 blaturi rotunde de pizza (congelate) 200 g rosii pasate (cutie) sare piper 1 conserva (425 ml) bucati de ananas 1 conserva ton in suc propriu 1/2 legatura oregano 100 g branza Gouda…

Read more »

Supa picanta de peste cu praz si cartofi

20 March 2013
Supa_picanta_de_peste_cu_praz_si_cartofiSupa picanta de peste cu praz si cartofi din: file de stiuca, cartofi, supa de legume, smantana, lamaie, marar, slaninuta, sare, piper si praz. Ingrediente: 150 g file de stiuca 400 g cartofi rasi 500 ml supa de legume 200 ml smantana 1/2 lamaie 1/2 legatura marar 2 felii slaninuta impanata sare piper 1 praz…

Read more »

Ruladă de porc cu mazăre si gogosari murati

20 March 2013
Rulada_de_porc_cu_mazare_si_gogosari_muratiRuladă de porc cu mazăre si gogosari murati din: muschi de porc, ciuperci, ceapa, usturoi, pasta de tomate, vin, mazare, morcovi, patrunjel, oua, sare, piper sfecla rosie si gogosari murati. Ingrediente: un kg muschi de porc 300 g ciuperci doua cepe doi catei de usturoi pasta de tomate 500 ml vin alb sec 400 g…

Read more »

Tortilla de primăvară

20 March 2013
Tortilla_de_primavaraTortilla de primăvară din: dovlecei, parmezan, cascaval, ulei, spanac, oua, ceapa verde, patrunjel, oregano, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei potriviti parmezan cascaval 4 linguri ulei 50 g spanac 4 oua 2 fire ceapa verde patrunjel oregano sare piper   Mod de preparare: Speli dovleceii sub jet de apă şi îi tai rondele. Speli spanacul…

Read more »

Rigatoni cu carne de vită

20 March 2013
Rigatoni_cu_carne_de_vitaRigatoni cu carne de vită din: rigatoni, supa, carne tocata de vita, usturoi, rosii, ardei capia, parmezan, ulei de masline, rosii cherry, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g rigatoni o cana supa 500 g carne tocata de vita 2 catei de usturoi 3-4 rosii 1-2 ardei capia parmezan 75 g unt 3 linguri ulei…

Read more »

Sufleu de paste cu peşte

20 March 2013
Sufleu_de_paste_cu_pesteSufleu de paste cu peşte din: fileuri de peste, branza de vaci, oua, paste, lapte, smantana, amidon alimentar, pesmet, unt, boia, ceapa, ardei capia, ulei, sare, piper si busuioc verde. Ingrediente: 300 g fileuri de peste 200 g branza de vaci 5 oua 300 g paste 250 ml lapte 250 g smantana amidon alimentar 75…

Read more »

Pizza cu rosii, mozzarella si sunca de Parma

20 March 2013
Pizza_cu_rosii_mozzarella_si_sunca_de_ParmaPizza cu rosii, mozzarella si sunca de Parma din: aluat de pizza, rosii, bulion, oregano, sare, piper, mozzarella, cascaval, ciuperci, sunca de parma, ruccola si parmezan. Ingrediente: 400 g aluat de pizza (congelat) 200 g rosii din conserva  sau rosii decojite si taiate felii 3 linguri bulion 2 lingurite oregano uscat sare piper 150 g…

Read more »

Rulou de curcan cu spanac si mozzarella

20 March 2013
Rulou_de_curcan_cu_spanac_si_mozzarellaRulou de curcan cu spanac si mozzarella din: piept de curcan, spanac, mozzarella, usturoi, oua, unt, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de curcan 350 g spanac proaspat 6 feliute de mozzarella 3 catei de usturoi 2 oua 50 g unt 200 ml supa strecurata de legume sare piper   Mod…

Read more »

Piure cu ciuperci la cuptor

20 March 2013
Piure_cu_ciuperci_la_cuptorPiure cu ciuperci la cuptor din: ceapa, ciuperci, cartofi, oua, carnacior, unt, lapte, marar si condiment vegetal. Ingrediente: 3-4 cepe mari 500 g ciuperci proaspete 7-8 cartofi 3 oua 1 carnacior (sau sunca presata sau kaizer) 1 lingura unt sau margarina 1 cescuta lapte marar condiment vegetal   Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată mărunt…

Read more »

Friptura de porc cu mere si salvie

20 March 2013
Friptura de porc cu mere si salvieFriptura de porc cu mere si salvie din: lamaie, muschiulet de porc, frunze de salvie, mere, zahar brun, cartofi copti si legume. Ingrediente: 1 lamaie, taiata pe jumatate 4 bucati muschiulet de porc, a cate 140 g fiecare 2 linguri frunze de salvie, tocate grosier 3 mere, decojite si tocate 1 lingurita cu varf de…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba de cartofi cu bacon si busuioc

20 March 2013
Ciorba_de_cartofi_cu_bacon_si_busuioc_4Ciorba de cartofi cu bacon si busuioc din: bacon, unt, faina, telina, morcov, ceapa, usturoi, supa de pui, lapte, cartofi, frunze de busuioc, cimbru, oregano, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de bacon 2 linguri unt 4 linguri faina 2 tulpini de telina, cuburi 1 morcov, cuburi 1 ceapa, tocata marunt 3 catei de…

Read more »

Paine de secara cu masline si branza

20 March 2013
Paine_de_secara_cu_masline_si_branzaPaine de secara cu masline si branza din: paine de secara, unt, lapte, pasta de tomate, branza dulce de vaca, branza topita, branza de capra, masline, ardei gras, patrunjel si boia iute. Ingrediente: paine toast de secara (1 franzela) 100 g unt 50 ml lapte 50 g pasta de tomate 200 g branza dulce de…

Read more »

Papiote de morun cu mustar

20 March 2013
Papiote_de_morun_cu_mustarPapiote de morun cu mustar din: rondele de morun, lamai, unt, mustar, hasmatuchi, marar, ciboulette, sare si piper. Ingrediente: 4 rodele de morun de 150 g fiecare 2 lamai 20 g unt semisarat 2 linguri de mustar 2 fire de hasmatuchi 2 fire de marar 6 fire de ciboulette sare si piper macinat   Mod…

Read more »

Pizza cu cartofi si topping de branza

20 March 2013
Pizza_cu_cartofi_si_topping_de_branzaPizza cu cartofi si topping de branza din: aluat de pizza, branza de capra, suc de lamaie, sare, piper, cartofi, rozmarin si ulei de masline. Ingrediente: 450 g aluat de pizza congelat 100 g branza proaspata de capra 2 linguri suc de lamaie sare piper 3 cartofi fierti in coaja si raciti 200 g rulou…

Read more »

Pui cu lămâie şi frunze de salvie

20 March 2013
Pui_cu_lamâie_si_frunze_de_salviePui cu lămâie şi frunze de salvie din: pui, unt, sare grunjoasa, boia dulce, piper, lamai, frunze de salvie, pesmet alb, usturoi si vin. Ingrediente: un pui de 1,5 kg 200 g unt sare grunjoasa boia dulce 2-3 lamai piper negru macinat frunze de salvie 2-3 linguri pesmet alb o capatana usturoi 50 ml vin…

Read more »

Ingheţată asortată

20 March 2013
Inghetata_asortataIngheţată asortată din: oua, lapte, sare, zahar, baton vanilie, esenta de fistic, samburi de fistic, mure, kiwi, boabe de struguri si nectarine. Ingrediente: 10 oua 1 l lapte un praf sare 500 g zahar un baton vanilie esenta de fistic si samburi de fistic mure sau fragi 2 kiwi boabe de struguri 2 nectarine  …

Read more »

Pui cu ghimbir si fasole verde

20 March 2013
Pui_cu_ghimbir_si_fasole_verdePui cu ghimbir si fasole verde din: ulei, ghimbir, usturoi, ceapa, sos de peste, pulpa de pui, supa de pui, fasole verde, coriandru si orez. Ingrediente: 1/2 linguri de ulei 1 bucata de ghimbir de 2 cm, taiata bastonase subtiri 1 catel de usturoi, tocat 1/2 ceapa, taiata pe jumatate si feliata subtire 1 lingura…

Read more »

Cum se prepara cotlete de miel cu legume la cuptor (video)

20 March 2013
Cum_se_prepara_cotlete_de_miel_cu_legume_la_cuptorO reteta video despre cum se prepara cotlete de miel cu legume la cuptor, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: A rack of 16 lamb chops, divided into 4 4 sprigs of fresh rosemary or 2 tbsp of dried rosemary 6 sprigs of fresh thyme or 1 tbsp of…

Read more »

Chec cu banane si nuci

20 March 2013
Chec_cu_banane_si_nuciChec cu banane si nuci din: ulei de floarea soarelui, zahar, faina, nuci, fulgi de cocos, unt, banane, ou, lapte, praf de copt si scortisoara. Ingrediente: 100 ml ulei de floarea soarelui, plus extra pentru uns 140g zahar 140 g faina 140 g nuci, tocate grosier 50 g fulgi de cocos 1 lingura de unt,…

Read more »

Escalop de somon cu rosii

20 March 2013
Retete_5Escalop de somon cu rosii din: rosii, praz, otet de vin de xeres, ulei de masline, suc de lamaie, tarhon, file de somon, tahon, sare si piper. Ingrediente: 3 rosii 4 bucati de praz (partea alba) 5 cl otet de vin de xeres 1 lingura cu ulei de masline sucul de la 1 lamaie 1…

Read more »

Tagliatelle cu piept de pui si spanac

20 March 2013
Tagliatelle_cu_piept_de_pui_si_spanacTagliatelle cu piept de pui si spanac din: tagliatelle, ulei, piept de pui, spanac, dovlecel, smantana, zeama de lamaie, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle (simple sau cu spanac) 2 linguri ulei 1 piept de pui dezosat 150 g spanac verde 1 dovlecel mic 6 linguri smantana 3 linguri zeama de lamaie 4…

Read more »

Desert cu îngheţată şi banane

20 March 2013
Desert_cu_înghetata_si_bananeDesert cu îngheţată şi banane din: oua, zahar, faina, nuca, zahar vanilat, sare, coaja de portocala, galbenusuri, lapte, baton de vanilie, frisca, cafea solubila, banane, siro de ciocolata si frisca. Inrgediente: pentru blat: 3 oua 4 linguri zahar 2 linguri faina 4 linguri nuca maicnata un plic zahar vanilat un praf sare coaja de portocala…

Read more »

Tartă cu spanac si cascaval

20 March 2013
Tarta_cu_spanac_si_cascavalTartă cu spanac si cascaval din: faina, unt, galbenus, apa mienala, praf de copt, sare, spanac, oua, usturoi, ceapa, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina 100 g unt 1 galbenus 3 linguri apa minerala 1/2 praf de copt stins cu zeama de lamaie sare pentru umplutura: 500 g spanac oparit…

Read more »

Reteta zilei: Pui cu castraveti marinati in ulei de chili

20 March 2013
Pui_cu_castraveti_marinati_in_ulei_de_chili_9Pui si castraveti marinati in ulei de chili din: castraveti, pulpe de pui, apa, sare, sos de soia, zahar, mirin, ulei de chilli si ulei de susan. Ingrediente: 6 castraveți 3 pulpe de pui 1/4 ceasca de apa 1 lingura sare ¼ ceasca sos de soia 4 ½ lingura zahar 2 linguri Mirine 2 linguri…

Read more »

Supa crema de fasole cu ceapa marinata

20 March 2013
Supa_crema_de_fasole_cu_ceapa_marinataSupa crema de fasole cu ceapa marinata din: zeama de lime, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, chimion, paprika afumata, pasta de ardei iute, fasole rosie, supa de legume, smantana, frunze de coriandru si lipii. Ingrediente: zeama de la 2 limes 2 cepe rosii mici, feliate subtire 1/2 lingura ulei de masline 2 catei de…

Read more »

Legume cu orez si broccoli

20 March 2013
Legume_cu_orez_si_broccoliLegume cu orez si broccoli din: zahar, orez basmati, seminte de susan, ulei de floarea soarelui, broccoli, varza chinezeasca, ceapa verde, pasta miso, mirin, otet de vin de orez, zahar brun, ghimbir si ardei iute. Ingrediente: 1 lingura de zahar 140 g orez basmati 1 lingura seminte de susan, prajite 1 lingurita ulei de susan…

Read more »

Budinca de cartofi cu branza

20 March 2013
Budinca_de_cartofi_cu_branzaBudinca de cartofi cu branza din: cartofi, unt, branza dulce de vaci, mozzarella, pesmet, telemea de oaie, oua, marar, ceapa, rosii cherry si busuioc. Ingrediente: un kg cartofi 100 g unt 100 g branza dulce de vaci 100 g mozzarella 2 linguri pesmet 100 g telemea de oaie 3 oua fierte 4 oua crude o…

Read more »

Budinca de cartofi cu branza

20 March 2013
Budinca_de_cartofi_cu_branzaBudinca de cartofi cu branza din: cartofi, unt, branza dulce de vaci, mozzarella, pesmet, telemea de oaie, oua, marar, ceapa, rosii cherry si busuioc. Ingrediente: un kg cartofi 100 g unt 100 g branza dulce de vaci 100 g mozzarella 2 linguri pesmet 100 g telemea de oaie 3 oua fierte 4 oua crude o…

Read more »

Salata cu ton si broccoli

20 March 2013
Salata_cu_ton_si_broccoliSalata cu ton si broccoli din: broccoli, paste, ton, ulei de masline, porumb, zeama de lamaie, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 600 g broccoli 200 g paste 300 g ton in suc propriu 3-4 lingurite ulei de masline 100 g porumb din conserva zeama de la 1-2 lamai sare piper o legatura patrunjel   Mod…

Read more »

Rulouri din paine

20 March 2013
Rulouri_din_paineRulouri din paine din: sunca de curcan, paine alba, gris, lapte, oua, pate, gogosari in otet, ulei, masline negre si busuioc. Ingrediente: 250 g sunca de curcan 800 g paine alba fara coaja 100 g gris 100 ml lapte 3 oua 300 g pate vegetal sau pate de ficat de pui 150 g gogosari in…

Read more »

Pesto de patrunjel cu spaghete

20 March 2013
Pesto_de_patrunjel_cu_spaghetePesto de patrunjel cu spaghete din: seminte de pin, parmezan, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, zeama de lamaie. Ingrediente: 85 g seminte de pin 85 g de parmezan, dat pe razatoarea mare, plus extra pentru servit 3 catei de usturoi 70 ml ulei de masline extravirgin, plus extra pentru servit 75 ml ulei de…

Read more »

Bors oltenesc cu praz si slaninuta

20 March 2013
Retete_6Bors oltenesc cu praz si slaninuta din: praz, morcovi, ardei, rosii, cartofi, fasole, slanina, boia iute, bors, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 3 fire de praz 3 morcovi 2 ardei 3-4 rosii 3 cartofi 200 g fasole fideluta 250 g slanina cu boia 1 praf boia iute bors sare piper patrunjel   Mod de preparare:…

Read more »

Chiftele de cartofi cu cheddar si ardei iute

20 March 2013
Chiftele_de_cartofi_cu_cheddar_si_ardei_iuteChiftele de cartofi cu cheddar si ardei iute din: cartofi, ou, coriandru, ceapa verde, coaja de lamaie, cheddar, ardei iute, pesmet, ulei, chutney de mango si salata verde. Ingrediente: 250 g cartofi fainosi, taiati in cuburi 1 ou mediu, galbenusul separat de albus 1 mana de coriandru proaspat, tocat 3 fire de ceapa verde, feliata…

Read more »

Reteta zilei: Turta dulce cu ghimbir

19 March 2013
Turta_dulce_cu_ghimbir_06Turta dulce cu ghimbir din: sirop, unt, zahar pudra, faina, praf de copt, ghimbir si ou. Ingrediente: 70g de sirop 125g unt 125 g zahar pudra 250g faina 1 lingurita praf de copt 15g ghimbir 1 ou   Mod de preparare: Se incalzește cuptorul la 180 ° C. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol mare. Se…

Read more »

Cartofi in sos alb cu ghebe

19 March 2013
Cartofi_in_sos_alb_cu_ghebeCartofi in sos alb cu ghebe din: cartofi, piper, ghebe, cimbru, foi de dafin, sare, ulei de floarea soarelui, usturoi, otet, patrunjel, marar si rozmarin. Ingrediente: 800 g cartofi cu coaja rosie piper negru boabe si macinat 400 g ghebe o lingurita cimbru uscat 1-2 foi de dafin sare 30 ml ulei de floarea soarelui…

Read more »

Orez cu carne de vitel

19 March 2013
Orez_cu_carne_de_vitelOrez cu carne de vitel din: vrabioara de vitel, orez, piure de rosii, vin rosu, ceapa, morcovi, sare, boia dulce, piper, ulei de masline si patrunjel verde. Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 300 g orez cu bobul lung 300 g piure de rosii 15 ml vin rosu dulce 2 cepe 2 morcovi sare o…

Read more »

Ciorba de rosii cu rozmarin

19 March 2013
Ciorba_de_rosii_cu_rozmarinCiorba de rosii cu rozmarin din: suc de rosii, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, dovlecel, ceapa rosie, usturoi, ardei capia, sare, piper negru, rozmarin, patrunjel, ulei de masline si paine prajita. Ingrediente: 50 ml suc de rosii 2 morcovi o radacina patrunjel o radacina telina un dovlecel o ceapa rosie 2-3 catei de…

Read more »

Branzoaice cu chivas

19 March 2013
Branzooaice_cu_chivasBranzooaice cu chivas  din: oua, faina, drojdie, sare, unt, ulei de floarea soarelui, branza de oaie, chivas, lapte si apa minerala. Ingrediente: 3 oua 500 g faina 30 g drojdie un pra de sare 100 g unt 4 linguri ulei de floarea soarelui 300 g branza foarte uscata de oaie sau de capra o legatura…

Read more »

File de salau cu sos de usturoi

19 March 2013
File_de_salau_cu_sos_de_usturoiFile de salau cu sos de usturoi din: file de salau, ulei, pesmet, sare, piper alb, faina, usturoi, margarina, marar, cimbru, morcovi, gulii, otet balsamic, cartofi. Ingrediente: 8 bucati file de salau ulei pentru prajit 3-4 linguri pesmet sare piper alb macinat pentru sos: 2-3 lingurite faina 5-6 catei usturoi 100 g margarina o legatura…

Read more »

Tarta cu conopida

19 March 2013
Tarta_cu_conopidaTarta cu conopida din: faina, unt, ulei, galbenus, sare, conopida, ceapa, usturoi, unt, patrunjel verde, cascaval, oua, lapte dulce, smantana, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 100 g unt 3 linguri ulei 1 galbenus 1 praf sare pentru umplutura: 1 conopida potrivita 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 1 lingura unt…

Read more »

Ciorba de vacuta cu legume si leustean

19 March 2013
Ciorba_de_vacuta_cu_legume_si_leusteanCiorba de vacuta cu legume si leustean din: antricot de vita, rasol de vita, cartofi, ceapa, radacina de patrunjel, morcovi, telina, leustean, mazare, bors si sare. Ingrediente: 600 g antricot de vita 1 rasol de vita 2 cartofi 1 ceapa 1 radacina patrunjel 2 morcovi 1 telina mica 1 legatura leustean 100 g mazare boabe…

Read more »

Pizza cu sunca si chorizo

19 March 2013
Pizza_cu_sunca_si_chorizoPizza cu sunca si chorizo din: faina, drojdie, ulei, sare, zahar, rosii, bulion, oregano, usturoi, sunca de praga, ciuperci, salam picant chorizo, cimbru si cascaval. Ingrediente: 600 g faina 1 plic drojdie uscata 3 linguri ulei 1 lingurita sare 1 praf zahar 1 conserva (850 ml) rosii 2 linguri bulion 1 lingurita oregano 1 catel…

Read more »

Placinta ucraineana

19 March 2013
Placinta_ucraineanaPlacinta ucraineana din: drojdie de bere, lapte, galbenus, sare, zahar, unt, faina, varza, ceapa, ulei, vin, pasta de rosii, sare, piper si ou. Ingrediente: pentru aluat: 10-15 g drojdie de bere 125 ml lapte caldut 1 galbenus 1 praf de sare 1 praf de zahar 30 g unt moale faina cat cuprinde pentru umplutura: 1/2…

Read more »

Rulada de curcan cu sunca de Praga

19 March 2013
Rulada_de_curcan_cu_sunca_de_PragaRulada de curcan cu sunca de Praga din: piept de curcan, sunca de praga, marar, ceapa verde, oua, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de curcan 200 g sunca de Praga 2 legaturi de marar 3 legaturi de ceapa verde 4 oua 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Speli mărarul…

Read more »

Reteta zilei: Salsa de rosii

19 March 2013
Salsa_de_rosii_2Salsa de rosii din: rosii, ceapa rosie, ardei iute, suc de limeta, coriandru, sare, piper, oregano si chimen. Ingrediente: 2-3 rosii taiate cubulete 1/2 ceapa rosie, tocata marunt 1 ardei iute jalapeño, fara seminte, tocat marunt 1 ardei iute Serrano, fara seminte, tocat marunt Sucul de la o limeta 1/2 ceasca coriandru tocat Sare si…

Read more »

Paste cu pui si praz

19 March 2013
Paste_cu_pui_si_prazPaste cu pui si praz din: paste, rosii cherry, piept de pui, praz, patrunjel, ciuperci, ulei de floarea soarelui, frunze de busuioc, sare, piper, pasta de ardei capia si cascaval. Ingrediente: 300 g paste 7-8 rosii cherry 300 g piept de pui un fir praz o legatura patrunjel 200 g ciuperci 50 ml ulei de…

Read more »

Tocanita aromata

19 March 2013
Tocanita_aromataTocanita aromata din: carne macra de porc, ceapa rosie, ulei, usturoi, supa de vita, vin alb sec, varza murata, chimen, cartofi, foi de dafin, pasta de tomate, boia de ardei, sare, piper si smantana. Ingrediente: 500 g carne macra de porc 2 cepe rosii 2 linguri ulei 3 catei de usturoi 500 ml supa de…

Read more »

Drob de nuci

19 March 2013
Drob_de_nuciDrob de nuci din: nuci, ceapa, paine, ulei, oua, suc de rosii si sare. Ingrediente: 200 g nuci 2 cepe mari 2 felii de paine 50 ml ulei 4 oua 200 ml suc de rosii sare   Mod de preparare: Macini nucile în maşina de tocat, toci ceapa mărunt, înmoi pâi­nea şi apoi o pasezi…

Read more »

Shakshuka picanta

19 March 2013
Shakshuka_picantaShakshuka picanta din: rosii, feta, ceapa, oua, ardei iute, ulei, chimen, cimbru, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie rosii descojite 200 g feta 1 ceapa potrivita 2 oua 1 ardei iute 2 linguri ulei chimen cimbru busuioc sare piper   Mod de preparare: Toci ceapa rondele şi o căleşti în ulei până devine aurie.…

Read more »

Legume coapte picante cu pilaf si varza creata

19 March 2013
Legume_coapte_picante_cu_pilaf_si_varza_creataLegume coapte picante cu pilaf si varza creata din: dovleac, ceapa rosie, ardei gras, harissa, iaurt, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, varza creata, orez basmati si supa de legume. Ingrediente: 1/2 dovleac placintar (aproximativ 350 g), curatat si taiat in cuburi cu latura de 3 cm 1 ceapa rosie, taiata in sferturi…

Read more »

Morun cu lapte de cocos si lamaie verde

19 March 2013
Retete_3Morun cu lapte de cocos si lamaie verde din: fileuri de morun, lamaie verde, ceapa, lapte de cocos, ceapa verde, boia de ardei, nuca de cocos, sare si piper. Ingrediente: 600 g fileuri de morun proaspat 3 lamai verzi 1 ceapa alba mica 4 linguri cu lapte de cocos 1 lingura cu cozi de ceapa…

Read more »

Cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole alba

19 March 2013
Cum_se_prepara_pulpa_de_miel_cu_vin_rosu_si_fasole_albaO reteta video despre cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole alba, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 3 tbsp olive oil 4 lamb shanks 1 large onion, sliced 1 red pepper, sliced 2 cloves garlic 300 ml red wine 400 g chopped tinned tomatoes…

Read more »

Langustine la gratar, cu sos verde

19 March 2013
Langustine_la_gratar_cu_sos_verdeLangustine la gratar, cu sos verde din: langustine, ulei de masline, sare, piper, frunze de busuioc, tarhon, lamai, galbenus de ou, mustar si branza de vaci. Ingrediente: 24 langustine 1 lingura cu ulei de masline sare si piper macinat pentru sosul verde: 12 frunze mari de busuioc 2 linguri cu tarhon proaspat 2 lamai 1…

Read more »

Curry de vita cu sfecla si ghimbir

19 March 2013
Curry_de_vita_cu_sfecla_si_ghimbirCurry de vita cu sfecla si ghimbir din: sfecla, ghimbir, usturoi, ardei iute, coriandru, pastai de cardamom, pasta de rosii, miere, chimion, seminte de fenicul, cuisoare, ulei, manzat, ceapa, garam masala si orez. Ingrediente: 750 g de sfecla cruda 1 bucata de ghimbir cat degetul mare 3 catei de usturoi 1 ardei iute rosu 1…

Read more »

Tarte cu ciocolată si vişine

19 March 2013
Tarte_cu_ciocolata_si_visineTarte cu ciocolată si vişine din: faina, unt, zahar pudra, cacao, lamaie, portocala, oua, apa, branza de vaci, zahar tos, smantana, visine, praf de copt, gris, zahar vanilat, sare si menta verde. Ingrediente: 170 g faina 100 g unt 60 g zahar pudra 30 g cacao o lamaie o portocala 4 oua 50 ml apa…

Read more »

Retete de post: Paste cu legume

19 March 2013
Paste_cu_legumePaste cu legume din: paste fara ou, ulei de masline, ardei, ceapa rosie, margarina, rosii cherry, sparanghel, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 300 g paste fara ou 2-3 lingurite ulei de masline 2 ardei galbeni o ceapa rosie 50 g margarina 5-6 rosii cherry o legatura sparanghel 2-3 frunze de busuioc sare piper alb cascaval…

Read more »

Mancarica la cuptor

19 March 2013
Mancarica_la_cuptorMancarica la cuptor din: sunca, ulei, supa de legume, cartofi, varza alba, ceapa, cascaval, frunze de telina, cimbru uscat, sare si piper. Ingrediente: 300 g sunca 3 linguri ulei 200 ml supa de legume 4 cartofi mari 1/2 varza alba 1 ceapa mare 150 g cascaval frunze de telina cimbru uscat sare piper   Mod…

Read more »

Reteta zilei: Toast cu hrean si ceapa verde

19 March 2013
Toast_cu_hrean_si_ceapa_verde_6Toast cu hrean si ceapa verde din: unt, ceapa verde, crema de hrean, sare si bagheta. Ingrediente: 1 bucata de unt nesarat 2 linguri ceapa verde proaspata, tocata fin 2 linguri crema de hrean ½ lingurita de sare 1 bagheta   Mod de preparare: Amestecati intr-un bol toate ingredientele cu exceptia baghetei. Taie bagheta felii…

Read more »

Cocktail cu miere

19 March 2013
Cocktail_5Cocktail cu miere din: suc de mere, zeama de lime, zahar brun si miere. Ingrediente: suc de mere zeama de lime zahar brun miere   Mod de preparare: Se tin ingredientele la rece peste noapte. Se amesteca sucul de mere cu zeama de lime, se lasa 5 minute sa isi amestece aromele, apoi se adauga…

Read more »

Paste cu carne si sos de brânză

19 March 2013
Paste_cu_carne_si_sos_de_brânzaPaste cu carne si sos de brânză din: oua, faina, ulei de masline, carne de pui, ceapa, pasta de tomate, usturoi, busuioc verde, smantana, branza cu mucegai, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 350 g faina 60 ml ulei de masline 400 g carne de pui o ceapa doua lingura cu pasta de…

Read more »

Vinete in straturi

19 March 2013
Vinete_in_straturiVinete in straturi din: vinete, rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, oua, smantana, cascaval, ulei, busuioc verde, oregano, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete mari 4 rosii mari, tari, bine coapte 1/2 ardei gras 1/2 ceapa 3 catei de usturoi 2 oua 2 linguri smantana 2 linguri cascaval 4 linguri ulei busuioc verde oregano…

Read more »

Ciolan de porc cu garnitura de legume

19 March 2013
Ciolan_de_porc_cu_garnitura_de_legumeCiolan de porc cu garnitura de legume din: ciolan afumat de porc, sare grunjoasa, boia dulce si picanta, piper, susan, ulei de floarea soarelui, vin rosu, dovlecei, ardei copt, cartofi si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: un ciolan afumat de porc sare grunjoasa boia dulce si picanta piper negru si alb, macinat si boabe susan…

Read more »

Tarta cu morcovi si branza

19 March 2013
Tarta_cu_morcovi_si_branzaTarta cu morcovi si branza din: faina, sare, unt, galbenusuri, branza feta, morcovi, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina 1 varf de cutit cu sare 100 g unt 3 galbenusuri 3 linguri apa rece pentru umplutura: 500 g branza feta 4 morcovi mari sare piper   Mod de preparare: Amesteci făina într-un…

Read more »

Bors de tarhon cu carne de porc si legume

19 March 2013
Bors_de_tarhon_cu_carne_de_porc_si_legumeBors de tarhon  cu carne de porc si legume din: carne de porc, oase, ceapa, morcov, telina, patrunjel, tarhon, sare, bors, ou, smantana si apa. Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g oase 2 cepe 1 morcov 1 felie de telina 1 radacina patrunjel 1 legatura tarhon sare 3/4 l bors 1 ou 150…

Read more »

Chiftele de porc cu sos tzatziki

19 March 2013
Chiftele_de_porc_cu_sos_tzatzikiChiftele de porc cu sos tzatziki din: carne slaba de porc, pesmet, ceapa rosie, usturoi, coaja de lamaie, frunze de oregano, ou, ulei de masline, iaurt, marar, ridichi, usturoi si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g carne slaba de porc, tocata 1 mana de pesmet 1/2 ceapa rosie mica, tocata marunt 1/2 catel de usturoi,…

Read more »

Peste cu curry (lotte)

19 March 2013
Peste_6Peste cu curry din: lotte, sos de peste, curry pudra, lapte praf degresat, galbenusuri, suc de lamaie, branza de vaci, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata de lotte cu sira, in jur de 800 g 40 cl sos de peste 1 lingura cu curry pudra 1 lingura cu lapte praf degresat 2 galbenusuri sucul de…

Read more »

Reteta zilei: Briose cu dovleac

18 March 2013
Briose_cu_dovleac_11Briose cu dovleac din: ulei vegetal, zahar pudra, zahar brun, oua, faina, praf de copt, nucsoara, dovleac, unt, crema de branza, coaja de lamaie si dovleac. Ingrediente pentru aluat: 125ml ulei vegetal 75g zahar pudra 50g de zahar brun 2 oua 110g faina ½ lingurita praf de copt ½ lingurita nucsoara rasa 150g dovleac ras…

Read more »

Frigarui de ton marinat

18 March 2013
Retete_1Frigarui de ton marinat din: ton, usturoi, rosii, usturoi, lamaie, ardei iute, patrunjel, pasta de ansoa, rosii confiate, ceapa alba, coriandru, patrunjel, capere, vinegreta. Ingrediente: 1 bucata de ton de 500 g 12 catei de usturoi pentru marinata: 2 rosii 2 catei de usturoi 1 lamaie galbena 2 varfuri de cutit de ardei iute 4…

Read more »

Conopida pe pat de peste

18 March 2013
Conopida_pe_pat_de_pesteConopida pe pat de peste din: fileuri de cod, conopida, lamaie, sare, piper, ulei si cimbru. Ingrediente: 6 fileuri de cod 1 conopida mare 1 lamaie sare piper ulei cimbru proaspat   Mod de preparare: Dezgheţi fileurile de cod, le speli şi apoi le fierbi, timp de 5-8 minute, în apă clocotită, în care ai…

Read more »

Orez cu stafide, scortisoara, cardamon si anason stelat

18 March 2013
Orez_cu_stafide_scortisoara_cardamon_si_anason_stelatOrez cu stafide, scortisoara, cardamon si anason stelat din: orez basmati, ceapa rosie, ardei iute, stafide, rosie, ulei de masline, cuisoare, scortisoara, chimen, cardamon, anason stelat, sofran, piper si ardei capia. Ingrediente: 300 g orez basmati o ceapa rosie un ardei iute 30 g stafide o rosie 50 ml ulei de masline o floare de…

Read more »

Rulada cu gem de afine

18 March 2013
Rulada_cu_gem_de_afineRulada cu gem de afine din: oua, zahar pudra, esenta de vanilie, drojdie, faina, apa, coniac, dulceata de afine si zahar pudra. Ingrediente: pentru blat: 3 oua 75 g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita drojdie uscata 75 g faina 2 linguri apa pentru sirop: 100 ml apa 50 g zahar 2…

Read more »

Retete de post: Supa crema de morcovi

18 March 2013
Supa_crema_de_morcoviSupa crema de morcovi din: morcovi, patrunjel, ceapa alba, telina, patrunjel verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui, usturoi, margarina, nuca, patrunjel, sare grunjoasa si bagheta. Ingrediente: un kilogran morcovi 2 radacini patrunjel 1-2 cepe albe o radacina telina mare o radacina patrunjel verde sare piper negru maicnat 3-4 linguri ulei de floarea soarelui 4-5…

Read more »

Rulada de porc cu cascaval

18 March 2013
Rulada_de_porc_cu_cascavalRulada de porc cu cascaval din: muschi de porc, cascaval, ardei, usturoi, pesmet, sare, piper, alune, vin, ulei de floarea slareui, sare grunjoasa, piper si cimbru. Ingrediente: 1 kg muschi de porc 100 g cascaval 2-3 ardei rosii 2-3 catei de usturoi 6 linguri pesmet sare piper negru boabe si macinat 30 g alune macinate…

Read more »

Cum se prepara noodles cu pui si legume (video)

18 March 2013
Cum_se_prepara_noodles_cu_pui_si_legumeO reteta video despre cum se prepara noodles cu pui si legume, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 precooked chicken breast (optional) 1 red pepper, thinly sliced 1 head of broccoli, chop off little florets 1-2 large carrots, peeled into ribbons 2 tbsp sweet chilli sauce 2 tsp…

Read more »

Peste in suc de portocale

18 March 2013
Peste_in_suc_de_portocalePeste in suc de portocale din: merluciu, portocale, faina, amidon de grau, ulei de floarea soarelui, piper negru boabe, foi de dafin, sare. Ingrediente: 800 g merluciu 5 portocale 100 g faina alba 1 lingura rasa amidon de grau ulei de floarea soarelui pentru prajit 1 lingura piper negru boabe 2 foi de dafin sare…

Read more »

Supa de pastarnac si conopida cu ardei iute si ghimbir

18 March 2013
Supa_de_pastarnac_si_conopida_cu_ardei_iute_si_ghimbirSupa de pastarnac si conopida cu ardei iute si ghimbir din: ulei de masline, conopida, pastarnac, ceapa, seminte de fenicul, seminte de coriandru, turmeric, usturoi, ardei iute, ghimbir, zeama de lamaie, coaja de lamaie, supa de legume si coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 conopida medie, taiata in buchetele 3 pastarnaci, tocati 2…

Read more »

Piept de pui cu piure de praz si pancetta

18 March 2013
Piept_de_pui_cu_piure_de_praz_si_pancettaPiept de pui cu piure de praz si pancetta din: piept de pui, pancetta, ceapa, usturoi, praz, cimbru, smantana, vin alb, patrunjel, condimente si unt. Ingrediente: 4 bucati piept de pui feliat 12 felii de pancetta 1 ceapa alba mica, maruntita 1 catel de usturoi 4 fire de praz sapalate si feliate 2 fire de…

Read more »

Degeţele din peşte cu orez

18 March 2013
Degetele_din_peste_cu_orezDegeţele din peşte cu orez din: fileuri de peste, faina, pesmet, orez, stafide, curry, nucsoara, pasta de tamarind, limete, sare, piper, ulei, patrunjel, pudra de ghimbir si boia iute. Ingrediente: 500 g fileuri de peste 120 g faina 60 g pesmet 100 g orez cu bob lung 25 g stafide 5 g curry 3 g…

Read more »

Pulpe de pui cu masline

18 March 2013
Pulpe_de_pui_cu_maslinePulpe de pui cu masline din: pulpe de pui, masline negre, cartofi, rosii, carnaciori, ceapa, ardei gras, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: o caserola de pulpe de pui 200 g masline negre fara samburi 1/2 cartofi noi 1 cutie rosii descojite 2 carnaciori 2 cepe 1 ardei gras rosu 1 legatura patrunjel sare piper…

Read more »

Reteta zilei: Pui aromat cu spanac la tigaie

18 March 2013
Pui_aromat_cu_spanac_la_tigaie_8Pui aromat cu spanac la tigaie din: spanac, piept de pui, ulei, boabe de piper, frunze de dafin, cuisoare, cardamom, ceapa, ardei iute, usturoi, ghimbir, chimen, praf de ardei, coriandru, turmeric, garam masala, iaurt si sare. Ingrediente: 1 buchet de spanac 1 piept de pui ulei 8 boabe de piper negru 2 frunze de dafin…

Read more »

Pilaf cu ceapa si piper

18 March 2013
Pilaf_cu_ceapa_si_piperPilaf cu ceapa si piper din: orez, apa, ceapa, patrunjel, dovlecel, ardei, piper, sare, ulei de masline si nuci. Ingrediente: 350 g orez cu bobul rotund un l apa 2 legaturi ceapa o radacina patrunjel 3-4 frunze patrunjel un dovlecel un ardei piper boabe verde si rosu sare 12 ml ulei de masline 50 g…

Read more »

Tartă cu brânză şi susan

18 March 2013
Tarta_cu_brânza_si_susanTartă cu brânză şi susan din: branza de vaci, oua, zahar tos, gris, budinca de vanilie, zahar vanilinat, fistic, stafide, miez de nuca, seminte de susan, sare, dulceata de visine si unt. Ingrediente: un kilogram branza de vaci 5 oua 150 g zahar tos 30 g gris un plic budinca de vanilie doua pliculete zahar…

Read more »

Crap împănat pe pat de fenicul

18 March 2013
Crap_împanat_pe_pat_de_feniculCrap împănat pe pat de fenicul din: crap, fenicul, ceapa, ulei, lamaie, dafin, cimbru, kaizer, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 crap mare 1 fenicul 1-2 cepe 3 linguri ulei 1 lamaie 1 foaie dafin 1 crenguta cimbru 150 g kaizer 200 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Cureţi peştele,…

Read more »

Tarta cu conopida, broccoli si ciuperci

18 March 2013
Tarta_cu_conopida_broccoli_si_ciuperciTarta cu conopida, broccoli si ciuperci din: faina, untura, apa rece, faina, lapte, cascaval, sofran, conopida, broccoli, ciuperci, ceapa, praz, dovleac, patrunjel si marar. Ingrediente: pentru foaie: 600 g faina 300 g untura sau unt 2-3 linguri apa rece pentru sos: 60 g unt 60 g faina 1 l lapte 50 g cascaval 1 lingurita…

Read more »

Plăcintă cu carne de vită si sos de rosii

18 March 2013
Placinta_cu_carne_de_vita_si_sos_de_rosiiPlăcintă cu carne de vită si sos de rosii din: faina de secara, faina de grau, ulei de masline, drojdie, zahar tos, apa, carne de vita, boia iute, miez de nuca, usturoi, ceapa rosie, sare, piper, patrunjel si sos de rosii. Ingrediente: 200 g faina de secara 50 g faina de grau 150 ml ulei…

Read more »

Salată de alge

18 March 2013
Salata_de_algeSalată de alge din: alge marine, salata creata, seminte de susan, ulei de susan si sos de soia. Ingrediente: 1 cana alge marine uscate salata creata pentru decor seminte de susan ulei de susan sos de soia   Mod de preparare: Algele se lasa la inmuiat in apa calduta timp de 30 de minute. Se…

Read more »

Rata Peking

18 March 2013
Rata_PekingRata Peking din: rata, apa, sare, ulei de orez, otet, miere, amidon, ghimbir si sos de soia. Ingrediente: 1 rata de 2 kg 2 l apa sare ulei de orez bait: 150 ml otet 5 linguri de miere 1 lingura amidon 1/2 lingurita ghimbir tocat sos de soia   Mod de preparare: Se curata rata…

Read more »

Gratin de broccoli si cartofi cu praz si telina

18 March 2013
Gratin_de_broccoli_si_cartofi_cu_praz_si_telinaGratin de broccoli si cartofi cu praz si telina din: praz, broccoli, telina, cartofi, unt, iaurt, lapte, faina, mustar, mustar cu boabe, cheddar si mazare. Ingrediente: 500 g fire de prez subtiri, feliate 300 g broccoli, taiat in buchetele 3 tulpini de telina Apio, feliate 1,5 kg cartofi fainosi, taiati cubulete 85 g de unt…

Read more »

Somon cu sos de prune

18 March 2013
Somon_cu_sos_de_pruneSomon cu sos de prune din: cotlete de somon, prune, ceapa verde, lamaie, ardei iute, ulei de masline, tarhon, menta verde, sare, piper, cartofi, orez si paste de orez. Ingrediente: 4 cotlete de somon 500 g prune o legatura ceapa verde o lamaie un ardei iute 100 ml ulei de masline 5 fire de tarhon…

Read more »

Blinii cu verdeaţă si sos

18 March 2013
Blinii_cu_verdeata_si_sosBlinii cu verdeaţă si sos din: dovlecei, usturoi, faina, lapte, patrunjel, spanac, praf de copt, suc de rosii, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui, ardei iute si masline. Ingrediente: dou dovlecei doi catei de usturoi 100 g faina 150 ml lapte dulce o legatura patrunjel 100 g spanac 4 g praf de copt 300…

Read more »

Fursecuri colorate cu sos

18 March 2013
Fursecuri_colorate_cu_sosFursecuri colorate cu sos din: zahar pudra, pudra de migdale, albusuri, galbenusuri, zahar tos, unt, banana, zahar vanilinat, sare, suc de lamaie, colorant alimentar, sos de zmeura si sos de menta. Ingrediente: 260 g zahar pudra 160 g pudra de migdale 4 albusuri doua galbenusuri 150 g zahar tos 200 g unt o banana doua…

Read more »

Reteta zilei: Supa crema de broccoli cu tahini

18 March 2013
Supa_crema_de_broccoli_cu_tahini_5Supa crema de broccoli cu tahini din: ulei de masline, ceapa, usturoi, cartofi, pastarnac, frunze de dafin, supa de legume, broccoli, marar, chimen, scortisoara, piper cayenne, cardamom, sare, piper, pasta tahini si marar. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 lingurite usturoi zdrobit 2 cartofi curatati, taiati cubulete 1 pastarnac, curatat si…

Read more »

Rulouri pe pat de ciuperci

18 March 2013
Rulouri_pe_pat_de_ciuperciRulouri pe pat de ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, ficatei de pui, cascaval afumat, unt, lapte, patrunjel, ulei, piper si sare. Ingrediente: 700 g pulpa de porc 500 g ciuperci 300 g ficatei de pui 50 g cascaval afumat 50 g unt 1 ceasca de lapte 1 legatura de patrunjel ulei piper sare  …

Read more »

 

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Iulie 22, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: