RSS

Retete rapide #23

30 Iul

Retete rapide:

 

Reteta zilei: Salata vegetariana

13 March 2013
Salata_vegetariana_8Salata vegetariana din: orz, ulei de masline, usturoi, sparanghel, rucola, ardei, naut, rosii deschidratate, suc de lamaie, piper rosu si patrunjel. Ingrediente: 1 cana de orz nefiert 4 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi, tocati 1/2 buchet sparanghel, taiat bucati 3 cesti rucola 2 ardei rosii, fara seminte, taiati cuburi 2 ardei portocalii,…

Read more »

Gratin cu peste si cartofi

13 March 2013
Gratin_cu_peste_si_cartofiGratin cu peste si cartofi din: cartofi, oua, spanac, cheddar, nucsoara, peste, ceapa, cuisoare, frunze de dafin, lapte, supa de peste, unt, ulei de masline extravirgin si mustar cu boabe. Ingrediente: 1 kg de cartofi, taiati cuburi 2 oua mari, galbenusuri separate de albusuri 400 g de spanac, decongelat si scurs bine 85 g de…

Read more »

Măr copt cu fructe deshidratate

13 March 2013
Mar_copt_cu_fructe_deshidratateMăr copt cu fructe deshidratate din: mere, dulceata de visine, dulceata de gutui, prune uscate, unt, scortisoara, rom, ulei si sare. Ingrediente: 4 mere 1 lingura cu dulceata de visine 2 linguri cu dulceata de gutui 4 prune uscate 2 linguri cu unt scortisoara 1 fiola cu rom ulei sare   Mod de preparare: Spala…

Read more »

Sos picant de roşii

13 March 2013
Sos_picant_de_rosiiSos picant de roşii din: rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, zahar, chilli, oregano, frunze de salvie, vin rosu, sare piper. Ingrediente: 7 rosii bine coapte 3 linguri ulei de masline 1 ceapa mare 3-4 catei de usturoi 1 ardei iute 1 lingurita zahar 1 pra de chilli 1/2 lingurita oregano uscat 2-3…

Read more »

Vinete coapte cu parmezan

13 March 2013
Vinete_coapte_cu_parmezanVinete coapte cu parmezan din: ulei de masline extravirgin, usturoi, busuioc, rosii, rosii uscate, miere, cimbru, vinete, mozzarella, pesmet, parmeza si paine cu crusta crocanta. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 legatura mica de busuioc, coditele tocate marunt 2 conserva de 400 g rosii 1 lingura de rosii…

Read more »

Budinca de branza

13 March 2013
Budinca_de_branzaBudinca de branza din: telemea, smantana, rosii cherry, ceapa, oua, sare, piper, patrunel verde, ulei de masline si pesmet. Ingrediente: 120 g telemea 175 g smantana 300 g rosii cherry 1 ceapa 6 oua 1/2 lingurita cu sare 1/4 lingurita cu piper patrunjel verde ulei de masline pesmet   Mod de preparare: Incinge două linguri…

Read more »

Cheesecake cu cafea si ciocolata amaruie

13 March 2013
Cheesecake_cu_cafea_si_ciocolata_amaruieCheesecake cu cafea si ciocolata amaruie din: biscuiti cu cacao, apa, unt, esenta de vanilie, ciocolata amaruie, zahar, cafea instant, sare, branza de vaci cremoasa, oua, pudra de cacao. Ingrediente: 175 g biscuiti de cacao 4 linguri apa 75 g unt topit esenta de vanilie 60 g ciocolata amaruie 130 g zahar 1 lingura cafea…

Read more »

Reteta zilei: Sos Bechamel

13 March 2013
Sos_Bechamel_2Un sos gustos si delicios, sosul bechamel este foarte simplu de preparat si, de asemenea, are o varietate de intrebuintari. Ingrediente: 20g faina 20g unt nesărat 400ml lapte sare si piper dupa gust       Mod de preparare: Se topeste untul intr-o cratita. Adaugati faina si amestecati pana se formează o pasta. Se adauga…

Read more »

Paste cu somon afumat si ardei iute

13 March 2013
Paste_cu_somon_afumat_si_ardei_iutePaste cu somon afumat si ardei iute din: spaghete, ulei de masline, ardei iute, somon afumat, coaja de lamaie, zeama de lamaie si ceapa verde. Ingrediente: 300 g spaghete 1 lingura ulei de masline 1 ardei iute, fara seminte si tocat marunt 120 g somon afumat, rupt in bucatele coaja rasa de la 1 lamaie…

Read more »

Muschi de porc cu orez

13 March 2013
Muschi_de_porc_cu_orezMuschi de porc cu orez din: orez, pesmet, turmeric, ulei, albus, file de porc, coriandru, ulei, ceapa, morcov, usturoi, pudra de curry, ghimbir, pasta de rosii, miere, sos de soia, amidon, supa de pui si ulei de susan. Ingrediente: 200 g orez cu bob scurt 100 g de pesmet proaspat, maruntit grosier 1 lingurita de…

Read more »

Orez cu ciuperci uscate

13 March 2013
Orez_cu_ciuperci_uscateOrez cu ciuperci uscate din: orez, ceapa, ciuperci, masline, curry, sofran, unt si sare. Ingrediente: 1 cana cu orez 1 ceapa 200 g ciuperci uscate 50 g masline feliate 1 lingurita de curry 1 varf de cutit de sofran 50 g unt sare   Mod de preparare: Spală orezul în câteva ape şi pune-l la…

Read more »

Tort de cafea cu crema si nuca

13 March 2013
Tort_de_cafea_cu_crema_si_nucaTort de cafea cu crema si nuca din: zahar, faina, cafea instant, oua, praf de copt, esenta de vanilie, oua, frisca, gelatina, smantana, gem acrisor, cafea slaba, pudra de cacao, miez de nuca si boabe de cafea. Ingrediente: pentru blatul de cafea: 250 g zahar 150 g faina 2 linguri cafea instant 6 oua 1…

Read more »

Piept de pui cu mere si nucă

13 March 2013
Piept_de_pui_cu_mere_si_nucaPiept de pui cu mere si nucă din: piept de pui, amestec de salata, mere, nuci, branza, cimbru, oregano, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 pungi amestec de salata 1-2 mere 100 g nuci 50 g branza cimbru oregano otet balsamic ulei de masline sare piper  …

Read more »

Reteta zilei: Biscuiti deliciosi

13 March 2013
Biscuiti_deliciosi_8Biscuiti deliciosi din: faina, zahar, praf de copt, sare, bicarbonat de sodiu, unt si lapte. Ingrediente: 280 grame faina 10-20 de gr zahar 15 g praf de copt 3/4 lingurita sare de masa 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu 9 linguri unt nesarat 175 ml lapte batut   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200 °…

Read more »

Tortulete cu ciocolata

13 March 2013
Tortulete_cu_ciocolataTortulete cu ciocolata din: ciocolata cu lapte, margarina, zahar pudra, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, lapte, sare, martipan, suc de portocale, perle de zahar. Ingrediente: aluat: 250 g ciocolata cu lapte 80 g margarina 100 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 4 oua 200 g faina 2 lingurite rase praf de copt…

Read more »

Tocana de pui cu legume

13 March 2013
Tocana_de_pui_cu_legumeTocana de pui cu legume din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, supa de pui, cartof, frunze de cimbru, frunze de rozmarin, pulpe d epui, morcovi si praz. Ingrediente: 1 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa, feliata subtire 4 catei de usturoi, feliati 1,4 l supa de pui fierbinte 1 cartof mare, dat pe…

Read more »

Sos Tzatziki

13 March 2013
Sos_TzatzikiSos Tzatziki din: castraveti, iaurt, usturoi, ulei de masline, marar verde, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 castraveti 500 ml iaurt gros (preferabil de capra) 3-4 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 1 lingurita marar verde tocat 1 lingura zeama de lamaie sare piper   Mod de preparare: Cureţi castraveţii de…

Read more »

Pizza cu creveti, rosii cherry si masline

13 March 2013
Pizza_cu_creveti_rosii_cherry_si_maslinePizza cu creveti, rosii cherry si masline din: faina, drojdie, ulei de masline extravirgin, apa calda, zahar, rosii, pasta de rosii, usturoi, zahar, mascarpone, parmezan, rosii cherry, creveti, rozmarin, fulgi de ardei iute, masline si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina pentru paine, plus extra pentru rpesarat 1 plic de drojdie…

Read more »

Chec marmorat cu cacao

13 March 2013
Chec_marmorat_cu_cacaoChec marmorat cu cacao din: iaurt, zahar, unt, faina, oua, esenta de vanilie, cacao si praf de copt. Ingrediente: o masura iaurt 2 masuri zahar o masura unt 3 masuri faina 2 oua o fiola esenta de vanilie 2 linguri cu varf de cacao un plic praf de copt   Mod de preparare: La mixer,…

Read more »

Bruschete cu sote de ciuperci

13 March 2013
Bruschete_cu_sote_de_ciuperciBruschete cu sote de ciuperci din: paine toast, ghebe, crema de branza, smantana, unt, ceapa, usturoi, patrunjel verde, cimbru, vin alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 paine toast 300 g ghebe deshidratate (galbiori) 200 g crema de branza 1-2 linguri cu smantana 50 g unt 1 ceapa 5-6 catei de usturoi patrunjel…

Read more »

Quesadilla cu piure de morcov şi portocale

13 March 2013
Quesadilla_cu_piure_de_morcov_si_portocaleQuesadilla cu piure de morcov şi portocale din: lipii, morcovi, portocale, crema de branza, ceapa, patrunjel, unt, seminte de susan, salata, zeama de lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 4 lipii 1 kg morcovi 2 portocale 200 g crema de branza 1 ceapa 1 legatura de patrunjel 100 g unt 1/2 lingurita seminte de susan 1…

Read more »

Cocktail cu Amaretto si lichior

13 March 2013
Cocktailuri_9Cocktail cu Amaretto si lichior din: amaretto, suc de maracuja, crema de cocos, frisca si cirese. Ingrediente: 30 ml Amaretto 30 ml suc de maracuja 50 ml lichior crema de cocos 10 ml frisca lichida o cireasa maraschino   Mod de preparare: In shakerul cu gheata se pun toate ingredientele si se agita. Se strecoara…

Read more »

Reteta zilei: Negrese

12 March 2013
Negrese_6Un desert simplu si delicios, negresele sunt foarte potrivite pentru o dupa-amiaza in familie, iar cei mici le vor indragi! Ingrediente: 4 oua 300g zahar pudra 200g unt nesarat 150g ciocolata neagra 150g faina 3 ½ g praf de copt 250g fulgi de ciocolata neagra   Mod de preparare: Se incalzește cuptorul la 170 °…

Read more »

Salata de ton cu cartofi si fasole verde

12 March 2013
Salata_de_ton_cu_cartofi_si_fasole_verdeSalata de ton cu cartofi si fasole verde din: ton, fasole verde, rosii, ulei de floarea soarelui, otet balsamic, zeama de lamaie, sare, cartofi, piper negru, marar si salata verde. Ingrediente: 300 g ton conserva 400 g fasole verde pastai 4-5 rosii 2-3 linguri ulei de floarea soarelui otet balsamic zeama de la 1-2 lamai…

Read more »

Chec cu cacao si nuci

12 March 2013
Chec_cu_cacao_si_nuciChec cu cacao si nuci din: unt, zahar, oua, ulei, faina, praf de copt, lapte, cacao, nuci si coaja de lamaie. Ingrediente: 125 g unt 200 g zahar 8 oua 20 g ulei 215 g faina 1/2 pliculet praf de copt 60 ml lapte 20 g cacao 100 g nuci coaja unei lamaie   Mod…

Read more »

Rulouri cu branza telemea si spanac

12 March 2013
Rulouri_cu_branza_telemea_si_spanacRulouri cu branza telemea si spanac din: oua, spanac, ulei de masline, branza telemea, bacon, sare si piper. Ingrediente: 6 oua 200 g spanac tanar 2 linguri cu ulei de masline 120 g branza telemea 300 g bacon/prosciutto sare piper   Mod de preparare: Rade brânza telemea şi toacă spanacul, păstrând câteva frunze pentru decor.…

Read more »

Bruschete cu peste

12 March 2013
Bruschete_cu_pesteBruschete cu peste din: sardine in ulei picant, crema de branza, mascarpone, paine toast de secara, salata verde, zeama de lamaie, marar si sare. Ingrediente: 2 cutii cu sardine in ulei picant 200 g crema de branza 1 lingura cu mascarpone 2 oua 1 paine toast de secara salata verde zeama de lamaie marar sare…

Read more »

Sufleu de broccoli cu branza de vaci

12 March 2013
Sufleu_de_broccoli_cu_branza_de_vaciSufleu de broccoli cu branza de vaci din: broccoli, piept de pui, branza de vaci, telemea de capra, oua, unt, smantna, faina, rosie, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata broccoli mare 300 g piept de curcan sau de pui 200 g branza de vaci bine scursa 150 g telemea de capra rasa 4 oua…

Read more »

Chec cu stafide si lamaie

12 March 2013
Chec_cu_stafide_si_lamaieChec cu stafide si lamaie din: oua, zahar pudra, unt, faina, stafide, praf de copt si lamaie. Ingrediente: 4 oua 150 g zahar pudra 150 g unt 225 g faina 200 g stafide o lingura praf de copt o lamaie   Mod de preparare: Stafidele se pun pe foc cu sucul de la lamaie strecurat…

Read more »

Peste pe pat de legume

12 March 2013
Peste_pe_pat_de_legumePeste pe pat de legume din: peste, suc de lamaie, usturoi, paturnjel, cimbru, ulei, unt, sare, piper, legume si ceapa verde. Ingrediente: 1,5 kg peste sucul unei lamai 2 catei de usturoi o lingura patrunjel o lingurita cimbru 2 linguri ulei 100 g unt sare piper pentru garnitura: legume congelate, dupa gust cateva fire ceapa…

Read more »

Brioşe cu grepfrut

12 March 2013
Briose_cu_grepfrutBrioşe cu grepfrut din: grepfruturi, fulgi de ovaz, unt, zahar, zahar brun, oua, faina, praf de copt si scortisoara. Ingrediente: 2 grepfruturi rosii o ceasca de fulgi de ovaz 100 g de unt o ceasca de zahar o jumatate de ceasca de zahar brun 2 oua batute 1 si 1/3 ceasca de faina 1 lingura…

Read more »

Somon la cuptor cu praz şi sos de smântână

12 March 2013
Somon_la_cuptor_cu_praz_si_sos_de_smântânaSomon la cuptor cu praz şi sos de smântână din: somon, praz, smantana, curry, lamaie, unt, miere, marar, sare si piper roz. Ingrediente: 2 bucati de somon proaspat doua fire de praz 200 g de smantana 1 lingura cu varf de curry 1/2 lamaie o lingura de unt o lingurita de miere marar sare piper…

Read more »

Tocanita cu carne de porc si cartofi

12 March 2013
Tocanita_cu_carne_de_porc_si_cartofiTocanita cu carne de porc si cartofi din: muschi de porc, cartofi, ceapa, ardei, morcovi si suc de rosii. Ingrediente: 400 g muschi slab de porc 500 g cartofi 3 cepe 2 ardei 2 morcovi 200 g suc de rosii   Mod de preparare: Se taie muşchiul în felii cât un deget de groase. Se…

Read more »

 

Supă cremă de broccoli cu pastarnac si telina

12 March 2013
Supa_crema_de_broccoli_cu_pastarnac_si_telinaSupă cremă de broccoli cu pastarnac si telina din: pastarnac, telina, cartofi, ceapa, broccoli si smantana. Ingrediente: 1 pastarnac 1/2 telina 2 cartofi potrivit 1 ceapa 500 g broccoli 200 g smantana   Mod de preparare: Se pun la fiert într-o cratiţă păstârnacul, ţelina, capa şi cartofii. Când sunt fierte legumele, se aiaugă broccoli, păstrând…

Read more »

Reteta zilei: Nuggets de pui

12 March 2013
Nuggets_de_pui_11Nuggets de pui din: piept de pui, apa, sare, sos worcestershire, faina, pesmet, praf de ceapa, praf de usturoi, piper negru, bicarbonat de sodiu, ou. 4 piepti de pui dezosati 2 Cani apa 1 lingura + 1 lingurita de sare 2 linguri sos Worcestershire 1/2 cana faina 2 1/2 Cani pesmet 1/2 lingurita praf de…

Read more »

Salată cu cartofi, sunca si sos de iaurt

12 March 2013
Salata_cu_cartofi_sunca_si_sos_de_iaurtSalată cu cartofi, sunca si sos de iaurt din: cartofi, sunca, morcovi, porumb, castravete, rosii, oua, mustar, iaurt, ulei si sare. Ingrediente: 2 cartofi 250 g sunca 2 morcovi 100 g porumb din conserva 1 castravete mare 2 rosii 2 oua 1 lingura cu mustar 100 ml iaurt 150 ml ulei sare   Mod de…

Read more »

Piept de pui cu ciuperci si sos

12 March 2013
Piept_de_pui_cu_ciuperci_si_sosPiept de pui cu ciuperci si sos din: piept de pui, vin alb, ciuperci, unt, faina, smantana si sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 100 ml vin alb 200 g ciuperci 100 g unt 2 linguri cu faina 250 ml smantana sare   Mod de preparare: Taie piepţii în două şi pune-i la fiert deodată…

Read more »

Budinca de carne cu garnitura

12 March 2013
Budinca_de_carne_cu_garnituraBudinca de carne cu garnitura din: carne de pui, piept de pui, cartofi, broccoli, ceapa, smantana, faina, unt, oua, pesmet, marar, patrunjel, cimbru, sare, piper, cartofi, unt si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g carne de pui 250 g piept de pui fiert 2 cartofi fierti pe jumatate 3 buchetele broccoli 1 ceapa potrivita 4 linguri…

Read more »

Piure cu mustar si branza

12 March 2013
RetetePiure cu mustar si branza din: cartofi, smantana, cheddar, mustar cu boabe si frunze de cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi, taiati cuburi 4 linguri de creme fraiche (sau de smatana pentru gatit) 50 g de cheddar maturat (sau cascaval), ras 2 linguri de mustar cu boabe 1 lingura cu frunze de cimbru   Mod de…

Read more »

Salata cu branza de capra si legume

12 March 2013
Salata_cu_branza_de_capra_si_legumeSalata cu branza de capra si legume din: cuscus, zeama de lamaie, amestec de legume, pasta de ardei iute, branza de capra si frunze de rucola. Ingrediente: 100 g cuscus zeama de la 1/2 lamaie 200 g amestec de legume facute la cuptor (ceapa, vinete, ardei, morcovi, pastarnac) 1 lingura de pasta de ardei iute…

Read more »

Parjoale de vita

12 March 2013
Parjoale_de_vitaParjoale de vita din: carne tocata de vita, morcov, ceapa, usturoi, pesmet, cimbru, ou, faina, piper, ulei si sare. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 morcov 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura cu pesmet 1 lingurita cu cimbru 1 ou faina piper ulei sare   Mod de preparare: Dă morcovul pe…

Read more »

Rulouri de spanac

12 March 2013
Rulouri_de_spanacRulouri de spanac din: piept de pui, ou, ciuperci, ceapa, piure de spanac, usturoi, masline, boia dulce, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui mare 1 ou 4-5 ciuperci 1 ceapa 2 linguri ulei 300 g piure de spanac 1 catel de usturoi 3-4 masline boia dulce 1 praf de chimen macinat sare…

Read more »

Tartine cu cremă de brânză

12 March 2013
Tartine_cu_crema_de_brânzaTartine cu cremă de brânză din: bagheta, morcov, ricotta, telemea de vaca, smantana, ceapa, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 bagheta neagra 2 morcovi 200 g ricotta 200 g telemea de vaca 50 ml smantana 1 ceapa mica 1 legatura de patrunjel sare   Mod de preparare: Taie bagheta în felii şi pune-le în cuptor într-o…

Read more »

Bruschete cu legume la cuptor

12 March 2013
Bruschete_cu_legume_la_cuptorBruschete cu legume la cuptor din: dovlecel, rosii cherry, mozzarella, cascaval, usturoi, fulgi de chilli, busuioc, ulei de masline, bagheta si sare. Ingrediente: 1 dovlecel verde (zucchini) 4-5 rosii cherry 200 g mozzarella 100 g cascaval 2-3 catei de usturoi fulgi de chilli busuioc ulei de masline 1 bagheta sare   Mod de preparare: Taie…

Read more »

Pui provensal cu legume

12 March 2013
Pui_provensal_cu_legumePui provensal cu legume din: pui, dovlecei, ardei gras, ceapa, lamaie, ulei de masline, usturoi, rosii, cimbru, supe strecurata, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare 2 dovlecei tineri 2 ardei grasi verzi 1 ceapa 1 lamaie 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 2 rosii 1/2 lingurita cimbru uscat 500 ml…

Read more »

Turtă de cartofi cu somon

12 March 2013
Turta_de_cartofi_cu_somonTurtă de cartofi cu somon din: cartofi, oua, smantana, ulei, crema de branza, somon afumat si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 3 oua 100 ml smantana ulei 200 g crema de branza 100 g somon afumat sare   Mod de preparare: Curăţă cartofii şi dă-i pe răzătoarea mică. Incinge câteva linguri bune de ulei într-o…

Read more »

Reteta zilei: Sos de mango

12 March 2013
Sos_de_mango_12Un preparat delicios si gustos, sosul de mango este usor de preparat si se poate servi cu carne de pui. Ingrediente: 1 lingura ulei vegetal 2 lingurite ghimbir proaspat, tocat 2 catei de usturoi, tocati 1 ardei chili rosu, tocat 2 lingurite seminte chimen negru 1 lingurita coriandru 1/2 lingurita chimen 1/4 lingurita curcuma 1/4…

Read more »

Rosii umplute cu orez si mozzarella

12 March 2013
Rosii_umplute_cu_orez_si_mozzarellaRosii umplute cu orez si mozzarella din: rosii, mozzarella, orez, praz, suc de rosii, patrunjel, ulei, sare, piper si apa. Ingrediente: 8 rosii 8 bile mici mozzarella pentru garnitura: 8 linguri orez parte alba a unui praz 200 ml suc de rosii cateva fire de patrunjel 2 linguri ulei sare piper 100 ml apa  …

Read more »

Friptura de vita la cuptor cu sos

12 March 2013
Friptura_de_vita_la_cuptor_cu_sosFriptura de vita la cuptor cu sos din: pulpa de manzat, ulei, morcov, telina apio, vin alb, supa de vita, frunze de dafin, ceapa, cimbru, unt, zahar brun si faina. Ingrediente: 1 kg pulpa de manzat, fara grasime 2 linguri de ulei 8 morcovi, curatati 1 tulpina de telina Apio, tocata 200 ml de vin…

Read more »

Ceapă rosie umplută

12 March 2013
Ceapa_rosie_umplutaCeapă rosie umplută din: ceapa rosie, linte, telina, bacon, pesmet, cimbru, curry, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 cepe rosii 200 g linte o ramurica telina 250 g bacon 3 linguri pesmet 2 crengute cimbru o lingura curry 70 g unt cateva fire patrunjel sare piper   Mod de preparare: Intr-o oală cu apă…

Read more »

Salată cu creveti si sos acrişor

12 March 2013
Salata_cu_creveti_si_sos_acrisorSalată cu creveti si sos acrişor din: creveti, struguri, salata verde, loboda, spanac, unt, mar, zahar, otet balsamic si apa. Ingrediente: 400 g creveti decorticati 200 g struguri 1 salata verde 1 legatura de loboda 100 g spanac verde 50 g unt 1 mar sare pentru sos: 100 g zahar 4 linguri cu otet balsamic…

Read more »

Paste cu legume, sos de lamaie si parmezan

12 March 2013
Paste_cu_legume_sos_de_lamaie_si_parmezanPaste cu legume si sos de lamaie din: legume, paste, lamaie, mustar dijon, chives si parmezan. Ingrediente: 450 g legume (sparanghel, fasole verde si mazare) 400 g paste (tagliatelle) 1 lamaie 1 lingura de mustar dijon 1 lingura ulei de masline 3 linguri de chives, tocate parmezan ras, pentru servit   Mod de preparare: Taie…

Read more »

Tocanita mediteraneeana

12 March 2013
Tocanita_mediteraneeanaTocanita mediteraneeana din: carne de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, fenicul, ardei gras, rosii, supa strecurata de legume, vin alb, zeama de lamaie, rozmarin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de pui 2 linguri ulei de masline 6 cepe mici 2 catei de usturoi 2 morcovi 1 bulb fenicul 1 ardei…

Read more »

Gustare cu morcovi si spanac

12 March 2013
Gustare_cu_morcovi_si_spanacGustare cu morcovi si spanac din: morcovi, frunze de spanac, ceapa rosie, suc de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, fulgi de chilli, otet de mere si sare. Ingrediente: 5 morcovi 300 g frunze de spanac 1-2 cepe rosii suc de lamaie ulei de masline seminte de susan fulgi de chilli otet de mere…

Read more »

Budinca delicioasa de mere

12 March 2013
Budinca_delicioasa_de_mereBudinca delicioasa de mere din: mere, zahar brun, sirop de artar, zeama de lamaie, faina, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ghimbir si ou. Ingrediente: 2-3 mere verzi, curatate de coaja si cototr, tocate (250 g) 100 g zahar brun 50 g sirop de artar, plus 2 linguri pentru forma de prajituri 1 mar rosu 1 lingura…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu lapte de cocos

11 March 2013
Prajitura_cu_lapte_de_cocos_4Prajitura cu lapte de cocos din: unt, zahar, ou, esenta de vanilie, lapte de cocos, faina, budinca de cocos, praf de copt, sare, kahlua si nuca de cocos. Ingrediente aluat: 1 bucata de unt, la temperatura camerei 1 cana de zahar 1 ou 1 lingurita de esenta de vanilie 1 ceasca lapte de cocos 1…

Read more »

Musaca de cartofi cu carne de pui

11 March 2013
Musaca_de_cartofi_cu_carne_de_puiMusaca de cartofi cu carne de pui din: cartofi, piept de pui, ulei, smantana, oua, ceapa, patrunjel si sare. Ingrediente: 8 cartofi rosii 500 g piept de pui 2 linguri ulei 4 linguri smantana 4 oua fierte tari 1 ceapa 1legatura patrunjel verde sare   Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în coajă şi apoi lăsaţi-i…

Read more »

Sfecla cu scordolea si verdeturi

11 March 2013
Sfecla_cu_scordolea_si_verdeturiSfecla cu scordolea si verdeturi din: sfecla, nuci macinate, miez de paine neagra, ulei, usturoi, otet, macris, sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle mari 200 g nuci macinate 200 g miez de paine neagra 250 ml ulei 1 capatana de usturoi 2 linguri otet 2 legaturi macris verde (leurda, untisor, spanac, frunze de papadie etc)…

Read more »

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie si varza murata

11 March 2013
Ciorba_ruseasca_cu_sfecla_rosie_si_varza_murataCiorba ruseasca cu sfecla rosie si varza murata din: sfecla rosie, varza murata, ceapa, rosii in bulion, ardei gras, cartof, cub de vita, marar, taitei, unt, ulei si sare. Ingrediente: o sfecla rosie cruda o jumatate varza murata o ceapa 3-4 rosii in bulion un ardei gras verde un cartof mediu 1,5 l supa din…

Read more »

Gnocchi de cartofi cu sos

11 March 2013
Gnocchi_de_cartofi_cu_sosGnocchi de cartofi cu sos din: gnocchi, rosii in bulion, usturoi, busuioc, ulei, unt, parmezan si sare. Ingrediente: 300 g gnocchi 250 g rosii in bulion un catel de usturoi cateva frunze busuioc 2 linguri ulei 50 g unt 2 linguri parmezan ras sare   Mod de preparare: Se pregăteşte sosul, pentru care într-o tigaie…

Read more »

Piept de pui dulce acrisor

11 March 2013
Piept_de_pui_dulce_acrisorPiept de pui dulce acrisor din: piept de pui, faina, compot de caise, ulei, ceapa, vin alb, migdale, smantana si sare. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2 linguri faina o cutie mica de compot de caise o lingura ulei 3 cepe mici 100 ml vin alb 100 g migdale feliate 50 ml smantana de…

Read more »

Supă de ceapă cu paine si cascaval gratinat

11 March 2013
Supa_de_ceapa_cu_paine_si_cascaval_gratinatSupă de ceapă cu paine si cascaval gratinat din: ceapa, unt, faina, supa de pui, paine, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 300 g ceapa 80 g unt 10 g faina un litru supa de pui din concentrat pentru servit: 8 felii paine casa 100 g cascaval ras sare piper   Mod de preparare: Se prepară…

Read more »

Cremă de verdeţuri cu crutoane de pui

11 March 2013
Crema_de_verdeturi_cu_crutoane_de_puiCremă de verdeţuri cu crutoane de pui din: piept de pui, urzici, spanac, macris, stevie, iaurt, faina, usturoi, hrean, ulei, crutoane de paine prajita, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui fiert 500 g urzici, sau leurda, spanac, macris stevie 250 ml iaurt 1 lingura faina 3 catei de usturoi 2 catei hrean ras…

Read more »

Tocana de vita cu morcovi si bacon afumat

11 March 2013
Tocana_de_vita_cu_morcovi_si_bacon_afumatTocana de vita cu morcovi si bacon afumat din: piept de vita, bacon afumat, morcov, telina, ceapa, ulei, vin alb sec, cimbru, foaie de dafin, sare, piper, patrunjel si usturoi. Ingrediente: un kg piept de vita 100 g bacon afumat 800 g morcov 2 tije de telina o ceapa mare 2 linguri ulei 250 ml vin…

Read more »

Inele de ceapă prăjite

11 March 2013
Inele_de_ceapa_prajiteInele de ceapă prăjite din: ceapa, faina, praf de copt, apa minerala, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe medii 190 g faina o lingura praf de copt 375 ml apa minerala ulei pentru prajit sare piper   Mod de preparare: Intr-un vas, se amestecă făina, cu praful de copt, sarea şi piperul. Apoi, se…

Read more »

Retete de post: Ciorba de ciuperci

11 March 2013
Ciorba_de_ciuperciCiorba de ciuperci din: ciuperci, cartofi, morcovi, ardei capia, ceapa, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g ciuperci 4 cartofi 2 morcovi 2 ardei capia 1-2 cepe 2-3 linguri ulei de masline sare piper patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală, apoi se feliază. Se pun să fiarbă, în…

Read more »

 

Calzone cu ceapa verde si loboda

11 March 2013
Calzone_cu_ceapa_verde_si_lobodaCalzone cu ceapa verde si loboda din: faina, apa calduta, ceapa uscata, ceapa verde, loboda, marar, ulei, branza dulce de vaci, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina 500 ml apa calduta 2 cepe uscate 3 legatura ceapa verde 3 legaturi loboda verde sau rosie (sau alte verdeturi de sezon) 1 legatura marar 250…

Read more »

Reteta zilei: Sos de mere

11 March 2013
Sos_de_mere_2Unul dintre cele mai simple sosuri, acest sos de mere este un acompaniament excelent pentru friptura de porc. Ingrediente: 100g mere 15g de zahar 2 linguri de apa 1 lingurita de suc ​​de lamaie       Mod de preparare: Curatati merele si taiati-le bucati. Puneti merele intr-o cratita cu apa si zahar. Gatiti merele…

Read more »

Costite de miel cu spanac si garnitura

11 March 2013
Costite_de_miel_cu_spanac_si_garnituraCostite de miel cu spanac si garnitura din: costite impanate de miel, ceapa verde, busuioc verde, vin demidulce, sare grunjoasa, spanac, piper, busuioc, ulei de floarea soarelui, cartofi, ciuperci si rosii cherry. Ingrediente: 8-10 costite impanate de miel 1-2 legaturi ceapa verde busuioc verde 100 ml vin demidulce sare grunjoasa un kg spanac piper negru…

Read more »

Tort cu umplutura delicioasa

11 March 2013
Tort_cu_umplutura_delicioasaTort cu umplutura delicioasa din: galbenusuri, branza, de vaci, zahar, coaja de portocala, albusuri, aluat de strudel, unt, pesmet, gem de prune, gem de mere, frisca, lapte, oua si zahar pudra. Ingrediente: 4 galbenusuri 60 g zahar 400 g branza de vaci 1 lingurita coaja de portocala rasa 2 albusuri 2 pachete de aluat de…

Read more »

Reteta de post: Rosii umplute cu ciuperci

11 March 2013
Rosii_umplute_cu_ciuperciRosii umplute cu ciuperci din: rosii, ciuperci, ceapa verde, cascaval de post, usturoi, patrunjel, sare, piper, ulei de floarea soarelui si rozmarin. Ingrediente: 8 rosii mari 400 g ciuperci 2 legaturi ceapa verde 100 g cascaval de post 3-4 catei usturoi o legatura patrunjel sare piper negru ulei de floarea soarelui rozmarin proaspat   Mod…

Read more »

Tartă cu ceapă şi brânză

11 March 2013
Tarta_cu_ceapa_si_brânzaTartă cu ceapă şi brânză din: faina, unt, apa, sare, smantana, bacon, lapte, oua, cascaval, ulei, zahar pudra, ceapa, chimen, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 150 g unt 100 ml apa un praf sare pentru umplutura: 400 ml smantana 150 g bacon 400 ml lapte 3 oua 200 g cascaval ras…

Read more »

Ceafa la gratar cu garnitura

11 March 2013
Ceafa_la_gratar_cu_garnituraCeafa la gratar cu garnitura din: ceafa, ceapa, usturoi, boia dulce, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, cimbru, piper, salata verde morcov si piure de cartofi. Ingrediente: un kg ceafa 3-4 cepe 1-2 catei de usturoi 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce 300 ml ulei de floarea soarelui sare grunjoasa cimbru uscat si macinat…

Read more »

Retete de post: Penne cu legume

11 March 2013
Penne_cu_legumePenne cu legume din: penne, broccoli, ceapa rosie, ardei capia, fasole verde, rosii, sare, patrunjel, ulei de floarea soarelui, piper negru, ulei de masline, otet aromatic si miere. Ingrediente: 300 g penne 300 g broccoli o ceapa rosie 2-3 ardei capia 300 g fasole verde 3-4 rosii sare patrunjel proaspat ulei de floarea soarelui piper…

Read more »

Orez cu mix de legume

11 March 2013
Orez_cu_mix_de_legumeOrez cu mix de legume din: orez, mix de legume, margarina, sos de soia, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g orez cu bobul lung 500 g mix de legume 75 g margarina sos de soia sare piper alb maicnat o legatura patrunjel proaspat   Mod de preparare: Se alege orezul şi se spală în…

Read more »

Ciorba taraneasca cu rasol de vita si legume

11 March 2013
Ciorba_taraneasca_cu_rasol_de_vita_si_legumeCiorba taraneasca cu rasol de vita si legume din: rasol de vita, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa rosie, usturoi, cartofi, rosii, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: o bucata rasol de vita (un kg) o telina mare un pastarnac o radacina patrunjel 2 cepe rosii 2 morcovi 2-3 catei usturoi 3-4 cartofi un kg rosii sare piper…

Read more »

Prăjitură cu mere şi bezea

11 March 2013
Prajitura_cu_mere_si_bezeaPrăjitură cu mere şi bezea din: faina, unt, zahar, sare, ou, mere, baton de vanilie, scortisoara, suc de lamaie, albusuri, pesmet, faina,unt si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 300 g faina 200 g unt 100 g zahar 1 praf sare 1 ou umplutura: 10 mere miezul de la un baton de vanilie 1/2 lingurita scortisoara macinata…

Read more »

Burgeri cu pui, mere si verdeturi

11 March 2013
Burgeri_cu_pui_mere_si_verdeturiBurgeri cu pui, mere si verdeturi din: carne de pui, ceapa rosie, pesmet, mere, salvie, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper, miere, mustar si chifle. Ingrediente: 340 g carne de pui tocata 1 ceapa rosie tocata fin 2 linguri pesmet 2 mere cu coaja verde 1 lingura salvie tocata 2 lingurite de cimbru proaspat…

Read more »

Pastă de susan cu miere si lămâie

11 March 2013
Pasta_de_susan_cu_miere_si_lamâiePastă de susan cu miere si lămâie din: susan, miere, zeama de lamaie, coaja de lamaie si ghimbir. Ingrediente: 400 g susan 2 linguri miere 1 lingura zeama de lamaie coaja rasa de la 1 lamaie 1 lingurita ghimbir macinat fin   Mod de preparare: Măcinaţi seminţele de susan cu râşniţa electrică. Puneţi făina obţinută…

Read more »

Reteta zilei: Salata de crab cu telina

11 March 2013
Salata_de_crab_cu_telina_5Salata de crab cu telina din: oua, tulpini de telina, crab, rosii cherry, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. 2 oua fierte 4 tulpini de telina, taiata cuburi carne de crab 1/4 ceasca rosii cherry, taiate jumatati 1/3 ceasca patrunjel proaspat tocat 2 linguri ulei de masline 2 linguri suc ​​de…

Read more »

Muschiulet de porc in sos de prune

11 March 2013
Muschiulet_de_porc_in_sos_de_pruneMuschiulet de porc in sos de prune din: muschiulet de porc, sare, piper, usturoi, cimbru, ulei de masline, gem de prune, prune uscate si vin alb sec. Ingrediente: 800 g muschi de porc sare piper o capatana de usturoi cimbru 4 linguri ulei de masline 200 g gem de prune 100 g prune uscate 100…

Read more »

Prăjitură cu cidru

11 March 2013
Prajitura_cu_cidruPrăjitură cu cidru din: faina, zahar pudra, margarina, ou, cidru, budinca de vanilie, miez de baton de vanilie, mere, suc de lamaie, smantana, branza de vaci, zahar vanilat, gem de caise si migdale. Ingrediente: 250 g faina 250 g zahar pudra 125 g margarina 1 ou 500 ml cidru (vin de mere) 2 plicuri praf…

Read more »

Bucataria fara foc: Lapte de migdale

11 March 2013
Lapte_de_migdaleLapte de migdale din: migdale, curmale, smochine, apa si miere. Ingrediente: 200 g migdale 15 curmale 5 smochine 600 ml apa 2 linguri miere   Mod de preparare: Puneţi migdalele la înmuiat de seara până dimineaţa, în apă rece. Puneţi curmalele şi smochinele la înmuiat în alt vas, pentru 5-6 ore, în apă rece. Curăţaţi…

Read more »

Reteta de post: Iahnie de fasole

11 March 2013
Iahnie_de_fasoleIahnie de fasole din: fasole, rosii, usturoi, boia, cimbru, foaie de dafin, pasta de rosii si ulei. Ingrediente: 400 g fasole 3 cepe rosii 3-4 catei de usturoi boia dulce si iute cimbru o foaie de dafin 4 linguri pasta de rosii 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală în…

Read more »

Ruladă de curcan în stil meditereaneean, cu roşii şi bacon

11 March 2013
Rulada_de_curcanRuladă de curcan în stil meditereaneean, cu roşii şi bacon din: piept de curcan, sare, piper, rosii uscate, usturoi, fistic, verdeata, branza de vaci, parmezan, sunca, morcovi, telina, ceapa, ulei de masline si supa. Ingrediente: 1 kg piept de rucan (fasonat pentru rulada) sare piper 80 g rosii uscate conservate in ulei 2 catei de…

Read more »

Spaghete cu scoici si bacon

11 March 2013
Spaghete_cu_scoici_si_baconSpaghete cu scoici si bacon din: spaghete, scoici, ulei de masline, vin alb, patrunjel, usturoi, ghimbir, smantana, sare si piper. Ingrediente: 100 g spaghete 200 g scoici 50 g bacon 15 ml ulei de măsline 30 ml vin alb 20 g pătrunjel 10 g usturoi 5 g ghimbir 2 linguri smântână sare piper   Mod…

Read more »

Orez cu carnati picanti

11 March 2013
Orez_cu_carnati_picantiOrez cu carnati picanti din: orez, sare, unt, morcovi, ulei, rosii, dovlecel, carnati picanti, piept de pui, coriandru, chilli, patrunjel, piper, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung sare 50 g unt pentru sos: 4 morcovi 2 linguri ulei 6 rosii un dovlecel 3 carnati picanti un piept de pui o…

Read more »

Gulii pane într-o crustă crocantă de parmezan

11 March 2013
Gulii_pane_într-o_crusta_crocanta_de_parmezanGulii pane într-o crustă crocantă de parmezan din: oua, gulii, sare, piper, faina, pesmet, parmezan, ulei de floarea soarelui, iaurt, verdeturi asortate, suc de lamaie si boia. Ingrediente: 2 oua 800 g gulii sare piper 500 g faina circa 150 g pesmet 40 g parmezan ras 100 ml ulei de floarea soarelui 400 g iaurt…

Read more »

Reteta zilei: Chec cu nuca

10 March 2013
Chec_cu_nuca_22Daca va place checul, ati nimerit unde trebuie. Avem aici o reteta delicioasa de chec, ideala pentru o intalnire cu prietenii. In afara de ingrediente nu mai aveti nevoie decat de un procesor de alimente sau un blender pentru a pregati un chec cu nuca gustos si pufos. Ingrediente: 2 cani faina 1 cana zahar…

Read more »

Supa de telina cu taitei

10 March 2013
Supa_de_telina_cu_taiteiSupa de telina cu taitei din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, frunze de telina, ardei rgasi, ceapa, ceapa rosie, praz, usturoi, sare, piper, taitei si ulei de masline. Ingrediente: 3 morcovi o telina o radacina patrunjel frunze de telina un pastarnac 2 ardei grasi 2 cepe albe o ceapa rosie un fir praz 1-2 catei…

Read more »

Clătite cu legume şi fâşii de şuncă de Praga

10 March 2013
Clatite_cu_legume_si_fâsii_de_sunca_de_PragaClătite cu legume şi fâşii de şuncă de Praga din: lapte, faina, sare, oua, unt, varza chinezeasca, praz, branza de vaci, iaurt degresat, maioneza, suc de lamaie, piper si sunca de praga. Ingrediente: circa 275 ml lapte 150 g faina sare 2 oua 2 linguri unt 1/2 varza chinezeasca 1 fir praz 50 g branza…

Read more »

Piept de curcan la tigaie in sos de portocale

10 March 2013
Piept_de_curcan_la_tigaie_in_sos_de_portocalePiept de curcan la tigaie in sos de portocale din: piept de curcan, portocala, pastarnac, morcovi, ulei, sare, smantana, amestec de mirodenii si busuioc. Ingrediente: 450 g piept de curcan 1 portocala mare 300 g pastarnac 300 g morcovi 3 linguri ulei sare 200 g smantana amestec de mirodenii pentru carnea de pasare 1 fir…

Read more »

Pui cu legume de primavară

10 March 2013
Pui_cu_legume_de_primavaraPui cu legume de primavară din: conopida, morcovi, file de piept de pui, sare, faina, ulei de rapita, lamaie, supa, hasmatuchi, amidon, smantana si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 legatura morcovi 600 g file de piept de pui sare circa 3 linguri faina 2 lingura ulei de rapita 1 lamaie 500 ml supa 1 legatura…

Read more »

Supa delicioasa de pui cu leustean

10 March 2013
Supa_delicioasa_de_pui_cu_leusteanSupa delicioasa de pui cu leustean din: ceapa, pui, sare, boabe de ienupar, ienibahar, boabe de piper, foi de dafin, leustean, morcov, praz, rosie, telina, taitei si ceapa verde. Ingrediente: 1 ceapa 1 pui (circa 1 kg) sare 8 boabe de ienupar 8 baobe de ienibahar 8 boabe de piper 2 foi de dafin 3…

Read more »

Prăjitură cu hrişcă şi fructe uscate

10 March 2013
Prajitura_cu_hrisca_si_fructe_uscatePrăjitură cu hrişcă şi fructe uscate din: frisca, banane, curmale, smochine, caise uscate, vin, crema de branza, cacao si susan. Ingrediente: 400 g frisca 4 banane 100 g curmale uscate 100 g smochine uscate 100 g caise uscate 300 ml vin 4 linguri crema de branza sau branza proaspata de vaci 2 linguri cacao 2…

Read more »

Chifelute de curcan cu portocale

10 March 2013
Chifelute_de_curcan_cu_portocaleChifelute de curcan cu portocale din: pulpa de curcan, portocale, condimente, piper, suc de portocale, suc de rosii si verdeata. Ingrediente: 4 pulpe de curcan 4 portocale condimente pentru friptură jumătate de linguriţă de sare jumătate de linguriţă de piper 2 linguri suc de portocale o ceaşcă de suc de roşii verdeaţă după gust  …

Read more »

Penne cu sos de marar

10 March 2013
Penne_cu_sos_de_mararPenne cu sos de marar din: penne, ulei, usturoi, faina, marar verde, smantana, seminte de marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g penne sau alte paste scurte 4 linguri ulei 4 catei de usturoi 1 lingura faina 1 legatura marar verde 200 smantana 1 lingurita seminte de marar sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi…

Read more »

Varză cu ceapă roşie si seminţe de dovleac

10 March 2013
Varza_cu_ceapa_rosie_si_seminte_de_dovleacVarză cu ceapă roşie si seminţe de dovleac din: varza acra, ceapa rosie, seminte de dovleac, ulei de dovleac, cimbru si piper. Ingrediente: 1 kg varza acra 2 cepe rosii 100 g seminte de dovleac 500 ml ulei de dovleac 1 lingura cimbru uscat piper   Mod de preparare: Tocati marunt varza si puneti-o intr-un…

Read more »

Tartă cu spanac (o gustare vegetariana)

10 March 2013
Tarta_cu_spanacTartă cu spanac din: unt, faina, sare, spanac, branza telemea, smantana, oua, piper, boia, rozmairn, salvie si usturoi. Ingrediente: 125 g unt 250 g faina 1 praf sare 500 g spanac 250 g branza telemea 200 g smantana 4 oua piper boia 1 lingura rozmarin tocat 1 lingurita salvie tocata 2 catei de usturoi  …

Read more »

Reteta zilei: Copanele de pui cu sos de mango

10 March 2013
Copanele_de_pui_cu_sos_de_mango_6Copanele de pui cu sos de mango din: copane de pui, suc de lamaie, sos de mango, mustar dijon, unt, vin alb, sare, cimbru si piper. Ingrediente: 4 copane de pui sucul de la 1 lamaie 4 linguri sos de mango cu pulpa 2 lingurite pudra de curry 2 linguri mustar dijon 4 linguri unt…

Read more »

Curcan prajit cu alune

10 March 2013
Curcan_prajit_cu_aluneCurcan prajit cu alune din: curcan, ulei de masline, alune, mar, stafide, ceai de iasomie si varza de bruxelles. Ingrediente: 1 curcan de 6 kilograme 20 ml ulei de măsline rafinat 100 g alune pisate 1 măr 20 g de stafide 20 g ceai de iasomie uscat 100 g varză de Bruxelles   Mod de…

Read more »

Salata cu telina, morcov si nuci

10 March 2013
Salata_cu_telina_morcov_si_nuciSalata cu telina, morcov si nuci din: radacina de telina, suc de lamaie, ulei de masline, morcov, telina verde, nuci macinate, ceapa rosie, sare si piper. Ingrediente: 250 g rădăcină de țelină sucul de la 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline 1 morcov 2 fire țelină verde cu frunze 1 lingură nuci măcinate 1…

Read more »

Tartă cu grâu, spanac si dovlecei

10 March 2013
Tarta_cu_grâu_spanac_si_dovleceiTartă cu grâu, spanac si dovlecei din: faina, grau, dovlecei, spanac, ceapa, usturoi, oua, cascaval, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 250 g grau 200 g dovlecei sau conopida, broccoli (congelate) 200 g spanac sau alte verdeturi de sezon (leurda, urzici, stevie, macris) 4 cepe 2 catei de usturoi 2 oua…

Read more »

Piept de curcan cu lamaie

10 March 2013
Piept_de_curcan_cu_lamaiePiept de curcan cu lamaie din: piept de curcan, boia dulce de ardei, piper verde, sare grunjoasa, ulei de masline, suc de lamaie si verdeturi. Ingrediente: 1 piept de curcan mediu ca dimensiuni 1 sfert de linguriţă de boia dulce de ardei 1 sfert de linguriţă de piper verde 1 sfert de linguriţă de sare…

Read more »

Gulii umplute cu spanac şi brânză

10 March 2013
Gulii_umplute_cu_spanac_si_brânzaGulii umplute cu spanac şi brânză din: boabe de grau, gulii, ceapa, spanac, sare, piper, smantana, cascaval, varza alba, usturoi, rosii decojite, cimbru, nucsoara si supa. Ingrediente: 60 g boabe de grau 4 gulii mari 1 ceapa 1 mana spanac sare piper 4 linguri smantana 4 linguri cascaval ras 4 frunze varza alba 1 catel…

Read more »

Pui fript în crustă cu sos de ceapă verde

10 March 2013
Pui_fript_în_crusta_cu_sos_de_ceapa_verdePui fript în crustă cu sos de ceapă verde din: ceapa, ceapa verde, castravete, unt, supa, smantana, sare, piper, pui, oua, faina, pesmet, ulei si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa medie 1 legatura ceapa verde 1 castravete 1 lingura unt 100 ml supa 150 g smantana sare piper 1 pui (circa 1kg) 2 oua 100 g…

Read more »

Reteta zilei: Felii de portocale confiate

10 March 2013
Felii_de_portocale_confiate_8Felii de portocale confiate din: portocale, zahar, rozmarin, fistic, curmale si menta. Ingrediente: 2-3 portocale (puteti folosi portocale, portocale rosii, mandarine, clementine) 1 1/4 cesti de zahar 4 crengute de rozmarin 2 linguri fistic curmale feliate crengute menta   Mod de preparare: Se toarna 1 cana de apa intr-o cratita mica. Se lasa la fiert,…

Read more »

Brioşe-iepuraş

10 March 2013
Briose_iepurasBrioşe-iepuraş din: oua, zahar, unt, lapte, suc de portocale, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zahar vanilat, coaja de portocala, oua de ciocolata, zahar pudra, ciocolata amaruie si suc de lamaie. Ingrediente: 2 oua 100 g zahar 125 g unt 200 ml lapte batut 5 linguri suc de portocale 275 g faina 2…

Read more »

Salata de pui cu papaia

10 March 2013
Salata_de_pui_cu_papaiaSalata de pui cu papaia din: ruccola, papaia, rosii, praz, otet balsamic, mustar, miere, sare, piper, ulei de masline si piept de pui. Ingrediente: 200 g ruccola 1 fructe de papaia bine copt 4 rosii 4 fire praz 3 linguri otet balsamic 1 lingurita mustar 1 lingurita miere sare piper 7 linguri ulei de masline…

Read more »

Cremă de lămâie în jumătăţi de lămâie

10 March 2013
Crema_de_lamâie_în_jumatati_de_lamâieCremă de lămâie în jumătăţi de lămâie din: zahar, suc de lamaie, lamaie, oua, coaja de lamaie, unt si sare. Ingrediente: o ceasca si doua linguri de zahar o jumatate de ceasca de suc de lamaie proaspat o lamaie mare 5 oua mari o lingura de coaja de lamaie rasa 10 linguri de unt sare…

Read more »

Placinta cu ciuperci si branza

10 March 2013
Placinta_cu_ciuperci_si_branzaPlacinta cu ciuperci si branza din: faina, unt, apa rece, ciuperci, ceapa, unt, branza rasa, ulei de masline, chimen, ou si sare. Ingrediente: 300 g faina 180 g unt 4 linguri de apa rece 800 g ciuperci 1 ceapa mare 1 lingura de unt 150 g branza rasa 2 linguri de ulei de masline 2…

Read more »

Salata de cartofi, ridichi si ceapa verde

10 March 2013
Salata_de_cartofi_ridichi_si_ceapa_verdeSalata de cartofi, ridichi si ceapa verde din: ridichi de luna, cartofi noi, leurdan, untisor, ulei de masline extravirgin, marar, ceapa verde, otet de vin rosu, sare si piper negru. Ingrediente: o cana ridichi de luna 1 kg cartofi noi 2 legaturi de leurda 2 legaturi de untisor 3 lingri de ulei de masline extravirgin…

Read more »

Coroniţă de Paşte

10 March 2013
Coronita_de_PasteCoroniţă de Paste din: faina, lapte, unt, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie, martipan, frisca, migdale, miere, unt, stafide, rom, galbenus, fulgi de migdale si zahar candel. Ingrediente: aluat: 600 g faina circa 300 ml lapte caldut 100 g unt moale 1/2 lingurita sare 1 plic zahar vanilat 1/2 coaja de lamaie umplutura: 300 g…

Read more »

Pui la cuptor cu rozmarin garnisit cu măsline şi cartofi

10 March 2013
Pui_la_cuptor_cu_rozmarin_garnisit_cu_masline_si_cartofiPui la cuptor cu rozmarin garnisit cu măsline şi cartofi din: rozmarin, piept de pui, sare, piper, cartofi, usturoi, bacon afumat, masline verzi si ulei de masline. Ingrediente: 3 fire rozmarin 4 fileuri de piept de pui cu piele (a 160 g) sare piper 600 g cartofi 4 catei de usturoi 80 g bacon afumat…

Read more »

Sendvis cu ou

10 March 2013
Sendvis_cu_ouSendvis cu ou din: bagheta, ridichi, castravete, oua, usturoi, ulei de masline, frunze de spanac, smantana, mustar, usturoi, marar si sare. Ingrediente: 1 bagheta 1 legatura de ridichi 1 castravete 5-6 oua fierte 4 catei de usturoi 2 linguri cu ulei de masline frunze de spanac pentru sos: 150 g smantana 1 lingurita cu mustar…

Read more »

Reteta zilei: Peste in folie de aluminiu

10 March 2013
Peste_in_folie_de_aluminiu_4Peste in folie de aluminiu din: peste, usturoi, unt, capere, salvie proaspata, vin alb, sare, piper, cartofi si piure de mazare. Ingrediente: 300-400 g pește (2 pesti) 2 catei de usturoi 70 g unt nesarat 2 lingurite capere 6 frunze de salvie proaspata 200 ml vin alb sec Sare si piper dupa gust Cartofi si…

Read more »

Pastrav inabusit

10 March 2013
Pastrav_inabusitPastrav inabusit din: pastravi, lamaie, unt, mix de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi potrivit (sau 8 fileuri) 1 lamaie 100 g unt 500 g mix de legume congelate sare piper negru proaspat   Mod de preparare: Dacă peştele este întreg, taie-l pe burtă, curăţă-l şi spală-l bine cu apă rece. Frea- că-l cu…

Read more »

Croasant cu ciocolată

10 March 2013
Croasant_cu_ciocolataCroasant cu ciocolată din: oua, crema de ciocolata, unt, faina, ulei, otet, apa si sare. Ingrediente: 1 ou 100 g crema de ciocolata pentru aluat: 200 g unt 11 linguri cu faina 3 linguri cu ulei 1 lingura cu otet 1 cescuta cu apa rece 1 lingurita rasa cu sare   Mod de preparare: Freacă…

Read more »

Rondele de crap cu stevie

10 March 2013
Rondele_de_crap_cu_stevieRondele de crap cu stevie din: rondele de crap, stevie, ceapa verde, morcov, ulei, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 rondele de crap 6 legatura de stevie 2 legaturi ceapa verde 1 morcov 50 ml ulei 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Spalati rondelele de crap, curgeti-le bine de apa si stergeti-le cu…

Read more »

Pulpa de miel la cuptor in stil mediteraneean, cu verdeturi proaspete

10 March 2013
Pulpa_de_miel_la_cuptorPulpa de miel la cuptor in stil mediteraneean, cu verdeturi proaspete din: pulpa de miel, usturoi, sare grunjoasa, amestec de ierburi de provence, coaja de lamaie, ardei iute, piper, ulei de masline, rozmarin, salvie, cimbru si punga pentru copt. Ingrediente: 1 pulpa de miel (circa 1,5 kg) 2 capatani de usturoi 1 lingura sare grunjoasa…

Read more »

Rulouri cu nucă

10 March 2013
Rulouri_cu_nucaRulouri cu nucă din: galbenus, lapte, faina, oua, drojdie, unt, lapte, zahar, sare, nuca macinata si crema de ciocolata. Ingrediente: 1 galbenus 3 linguri cu lapte pentru aluat: 550 g faina 2 oua 15 g drojdie 60 g unt topit 200 ml lapte 100 g zahar 1/2 lingurita cu sare pentru umplutura: 250 g nuca…

Read more »

Reteta zilei: Bomboane Raffaello

9 March 2013
Bomboane_Raffaello_15Bomboane Raffaello din: mascarpone, zahar, nuca de cocos, napolitane de vanilie si alune. Ingrediente: 350g mascarpone 250g zahar 250g nuca de cocos rasa 125g napolitane de vanilie alune       Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca bine toate ingredientele cu mainile. Se formeaza din compozitie, bilute de Raffaelo, iar in centru se pune…

Read more »

Supă de ceapă cu parmezan si nucsoara

9 March 2013
Supa_de_ceapa_cu_parmezan_si_nucsoaraSupă de ceapă cu parmezan si nucsoara din: bagheta, supa de vita, ceapa, usturoi, faina, zahar brun, parmezan, cascaval, cimbru, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 bagheta 1 l supa de vita 6 cepe 2 catei de usturoi 2 linguri cu faina 1 lingurita cu zahar brun 75 g parmezan ras 75 g cascaval ras…

Read more »

Şniţel cu parmezan

9 March 2013
Snitel_cu_parmezanŞniţel cu parmezan din: cotlet de porc, pastrama, oua, cascaval, parmezan, pesmet, unt si sare. Ingrediente: 500 g cotlet de porc 200 g pastrama 2 oua 150 g cascaval 1 lingura cu parmezan ras 2 linguri cu pesmet 100 g unt sare   Mod de preparare: Taie bucata de carne în felii mai groase. Crestează…

Read more »

Curcan cu fasole, porumb si rosii

9 March 2013
Curcan_cu_fasole_porumb_si_rosiiCurcan cu fasole, porumb si rosii din: carne de curcan, ulei de masline rafinat, busuioc, sare, piper, usturoi, fasole vede, porumb, rosii, suc de lamaie si ceapa rosie. Ingrediente: 500 g carne de curcan fără piele, fără oase, piept sau pulpă, cupă preferinţă 25 ml ulei de măslne rafinat jumătate de ceaşcă de busuioc proaspăt,…

Read more »

Macrou cu ceapă roşie si sos de muştar

9 March 2013
Macrou_cu_ceapa_rosie_si_sos_de_mustarMacrou cu ceapă roşie si sos de muştar din: macrou, ulei, lamaie, coriandru, mustar, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati macrou (circa 300g/buz) 4-5 linguri ulei 1 lamaie 1 lingurita rasa pudra de coriandru 200 g mustar 250 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi scurgeţi-l…

Read more »

Retete de post: Salata de sfecla cu hrean

9 March 2013
Salata_de_sfecla_cu_hreanSalata de sfecla cu hrean din: sfecla, radacina de hrean, seminte de chimen, otet de mere, ulei de masline si sare. Ingrediente: 4 sfecle mai mici si mai inchise la culoare 1 radacina de hrean – cam 4-5 cm lungime 1 lingurita seminte de chimen 2 linguri otet de mere sau otet balsamic 4 linguri…

Read more »

Eclere cu vanilie

9 March 2013
Eclere_cu_vanilieEclere cu vanilie din: lapte, zahar, galbenusuri, faina, baton de vanilie, sos de caramel, apa, unt, zahar, faina, oua si sare. Ingrediente: 500 ml lapte 140 g zhar 4 galbenusuri 4 linguri cu faina 1 batond e vanilie sos de caramel pentru aluat: 1 1/2 pahare cu apa 100 g unt 1 lingurita cu zahar…

Read more »

Piept de curcan cu garnitura de radacinoase

9 March 2013
Piept_de_curcan_cu_garnitura_de_radacinoasePiept de curcan cu garnitura de radacinoase din: piept de curcan, radacinoase, verdeata, lapte de migdale si ulei. Ingrediente: 1 piept de curcan, fără piele, 2 kilograme de rădăcinoase (telină, morcov, păstârnac, pătrunjel şi, opţional, sfeclă roşie), verdeaţă proaspătă, tăiată fin (mărar, pătrunjel, oregano), lapte de migdale, 10 ml ulei presat la rece   Mod…

Read more »

Limba de vita cu masline

9 March 2013
Limba_de_vita_cu_maslineLimba de vita cu masline din: limba de vita, masline negre, ulei, ceapa, ardei grasi, rosii, bulion, sare si piper. Ingrediente: 800 g limba de vita 300 g masline negre 100 ml ulei 3 cepe 2 ardei grasi 4 rosii 1 lingura bulion sare piper   Mod de preparare: Opăriţi limba, curăţati-o de pieliţa albă…

Read more »

Ciorbă de pui cu omletă

9 March 2013
Retete_1Ciorbă de pui cu omletă din: pui, oua, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, cartofi, bors, leustean si sare. Ingrediente: 1 pui 6 oua 2 morcovi 2 cepe 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 3 cartofi 1 l bors 2 legaturi leustean sare   Mod de preparare: Curăţaţi carnea, porţionaţi-o şi spălaţi-o, apoi puneţi-o la fiert…

Read more »

Retete de post: Cartofi copti

9 March 2013
Cartofi_coptiCartofi copti din: cartofi, boabe de porumb, mazare, ceapa, ardei, patrunjel verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi mai mari 100 g boabe de porumb fiert 100 g mazare verde fiarta 2 cepe 1 ardei rosu 1 legatura patrunjel verde 5 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Coaceti cartofii in coaja, dupa…

Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Iulie 30, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: