RSS

Retete rapide #55

14 Aug

Retete rapide:

Cocktail cu gin si vermut

24 February 2013
Cocktailuri_6Cocktail cu gin si vermut din: gin, vermut si lichior pe baza de plante. Ingrediente: 60 ml gin, 15 ml de vermut sec, 1/8 de lingura de lichior pe baza de plante   Mod de preparare: Se amesteca bine toate ingredientele intr-un pahar racit.

Read more »

Reteta zilei: Corn impletit

24 February 2013
Corn_impletit_07Corn impletit din: apa, drojdie, sare, ou, zahar, unt, faina, ulei si seminte de mac. Ingrediente: 1/2 cana de apa 1/3 linguri de drojdie 1/3 linguri de sare 1 ou, batut 2 linguri de zahar 2 linguri de unt 1 3/4 ceasca faina 1/2 lingurita ulei 1 ou batut cu 1 lingurița de apa semințe…

Read more »

Ossobuco cu felii de carne de vita

24 February 2013
Ossobuco_cu_felii_de_carne_de_vitaOssobuco cu felii de carne de vita din: faina, sare, piper, pulpa de vita, ulei, usturoi, ceapa, morcovi, telina, vin alb, supa, rosii, pasta de tomate, zahar si sos gremoleta. Ingrediente: 2 linguri faina sare piper 4 felii pulpa de vita (a 200 g) 3 linguri ulei 2 catei de usturoi 2 cepe 2 morcovi…

Read more »

Invartita cu branza de oaie

24 February 2013
Invartita_cu_branza_de_oaieInvartita cu branza de oaie din: faina, oua, zahar, sare, ulei, apa calduta, drojdie, branza de oaie, marar, codite de ceapa verde si unt. Ingrediente: 1 kg faina 2 oua 1 lingurita zahar 1/2 lingurita sare jumatate pahar de ulei 400 ml apa calduta 50 g drojdie pentru umplutura: 600 g branza de oaie putin…

Read more »

Pizza turceasca (Lahmacun)

24 February 2013
Pizza_turceascaPizza turceasca din: drojdie uscata, zahar, lapte, faina, unt, oua, carne de miel, lamai, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1/2 pliculet cu drojdie uscate 1 lingurita cu zahar 2 linguri cu lapte 5 cesti cu faina 5 linguri cu unt moale 2 oua+1 galbenus 400 g carme miel (sau vita) 1 cutie de rosii…

Read more »

Cannelloni cu legume şi carne tocată

24 February 2013
Cannelloni_cu_legume_si_carne_tocataCannelloni cu legume şi carne tocată din: ardei gras, dovlecel, bulb de fenicul, chifla, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa instant, oregano uscat, sare, piper, mozarella, amestec de carne tocata, oua si cannelloni. Ingrediente: 1 ardei gras galben 1 dovlecel 1 bulb de fenicul 1 chifla veche de 1 zi 2 cepe 2 catei de…

Read more »

Supă simpla de curcan cu galuste

24 February 2013
Supa_simpla_de_curcan_cu_galusteSupă simpla de curcan cu galuste din: supa de curcan, oua, gris, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 1 l din zeama in care a fiert curcanul cu morcovi 2 oua gris sare patrunjel verde   Mod de preparare: Strecoară 1 litru din zeama în care a fiert curcanul şi pune-o într-o oală, separat. Adaugă morcovii…

Read more »

Tort cu piure de castane şi caramel

24 February 2013
Tort_cu_piure_de_castane_si_caramelTort cu piure de castane şi caramel din: faina de grau, faina de castane, oua, ulei, unt, lapte, sare, piure de castane, frisca, zahar, ulei si suc de lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 40 g faina de grau 60 g faina de castane 2 oua 2 linguri ulei 30 g unt 350 ml lapte un praf…

Read more »

Branzoaice cu iaurt

24 February 2013
Branzoaice_cu_iaurtBranzoaice cu iaurt  din: faina, oua, drojdie, lapte, unt, zahar, sare, zahar vanilat, iaurt, branza telemea de vaci, oua, zahar vanilat si galbenus. Ingrediente: 1 kg faina 2 oua 50 g drojdie proaspata 250 ml lapte caldut 100 g unt 3 linguri zahar 1 praf de sare 2 pliculete zahar vanilat 4 linguri iaurt gros…

Read more »

Aspic mozaic

24 February 2013
Aspic_mozaicAspic mozaic din: aripi de curcan, supa scazuta, legume congelate, mazare, usturoi, foi de dafin, lamaie, gelatina, piper multicolor si sare. Ingrediente: jumatate de aripa de curcan fiarta 2 cani cu supa scazuta, din supa in care ai fiert aripile 250 g legume congelate mixte 200 g mazare congelata 2-3 catei de usturoi 2 foi…

Read more »

Chifle umplute cu kaizer

24 February 2013
Retete_3Chifle umplute cu kaizer din: faina, sare, zahar, ou, sana, unt, drojdie, kaizer, ceapa, lapte si susan. Ingrediente: pentru aluat: 325 g faina 1/2 lingurita sare 1 lingurita zahar 1 ou 130 ml sana sau lapte batut 60 g unt 1/2 cub drojdie (20 g) pentru umplutura: 100 g kaizer 1 ceapa mica mai trebuie:…

Read more »

Ruladă cu făină de castane

24 February 2013
Rulada_cu_faina_de_castaneRuladă cu făină de castane din: faina de castane, oua, zahar, ulei, piure de castane, frisca si gelatina. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina de castane 5 oua 100 g zahar 5 linguri ulei pentru crema: 200 g piure de castane 250 g frisca lichida 1,5 foi de gelatina pentru servit: 100 g zahar pudra…

Read more »

Rulada de pui cu ciuperci, sunca si cascaval

24 February 2013
Rulada_de_pui_cu_ciuperci_sunca_si_cascavalRulada de pui cu ciuperci, sunca si cascaval din: ciuperci, ulei, supa de pui, piept de pui, sare, piper, cascaval sunca de praga, legume asortate si unt. Ingrediente: 200 g ciuperci 3 linguri ulei 300 ml supă de pui 4 felii piept de pui sare piper 4 felii cașcaval 4 felii șuncă de Praga 800…

Read more »

Reteta zilei: Cocktail Bloody Mary

24 February 2013
Cocktail_Bloody_Mary_5Cocktail Bloody Mary din: frunze de coriandru, sos tabasco, sos worcestershire, suc de rosii, tequilla, suc de limta, praf de chilli, limeta si cuburi de gheata. frunze coriandru (opțional) Sos Tabasco sos Worcestershire suc de roșii tequila suc de limeta praf de chili (optional) felii de limeta pentru garnitura (opțional) cuburi de gheata    …

Read more »

Pui cu lămâie şi cartofi la cuptor

24 February 2013
Pui_cu_lamâie_si_cartofi_la_cuptorPui cu lămâie şi cartofi la cuptor din: pui, cartofi, ceapa, lamai, ulei, boia dulce, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 pui portionat sau 1 kg pulpe de pui 1 kg cartofi 1 ceapa 2 lamai ulei boia dulce cimbru sare piper   Mod de preparare: Porţionează puiul şi taie-în bucăţi potrivite. Spală-l, după care…

Read more »

Rosii cu ochiuri

24 February 2013
Rosii_cu_ochiuriRosii cu ochiuri din: oua, rosii, marar verde, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 8 rosii 1 legatura de marar verde 200 g cascaval sare piper   Mod de preparare: Spală roşiile şi taie-le dea­supra un căpăcel. Cu ajutorul unei linguriţe, scoate cu grijă pulpa fără a rupe roşia. Presară un praf de sare…

Read more »

Rulouri cu susan

24 February 2013
Rulouri_cu_susanRulouri cu susan din: bacon, cascaval, sunca, faina, susan, ou, sare si ulei. Ingrediente: 4 felii bacon 150 g cascaval 150 g felii de sunca 2 linguri faina 50 g susan 1 ou sare 100 ml ulei   Mod de preparare: Se taie cascavalul in felii subtiri. Se suprapun cate o felie de bacon, una…

Read more »

Budincă de piure de castane

24 February 2013
Budinca_de_piure_de_castaneBudincă de piure de castane din: piure de castane, lapte, zahar pudra, migdale, smantana, zahar vanilinat, sare si frisca. Ingrediente: 500 g piure de castane 500 ml lapte 50 g zhaar pudra 100 g migdale 500 ml smantana un plic zahar vanilinat un praf sare pentru servit: frisca   Mod de preparare: Piureul de castane…

Read more »

Briose cu branza

24 February 2013
Briose_cu_branzaBriose cu branza din: ou, drojdie uscata, apa calduta, smantana, branza dulce de vaci, chimen, unt si sare. Ingrediente: 1 ou 1 plic drojdie uscata 1 cana cu faina 1 ceasca cu apa calduta 1 lingura cu smantana 100 g branza dulce de vaci (grasa) 1 lingurita cu chimen 1 lingura cu unt sare  …

Read more »

Ciorba de porc cu orez si tarhon

24 February 2013
Supe_1Ciorba de porc cu tarhon din: carne tocata, tarhon, ceapa, pasta de tomate, orez, oua, otet, sare si ulei. Ingrediente: 600 g carne tocata 4 legaturi de tarhon 3 cepe 1 lingura cu pasta de tomate 1 cescuta cu orez 2 oua cateva linguri cu otet sare ulei   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt…

Read more »

Reteta zilei: Rosii umplute cu oua

24 February 2013
Rosii_umplute_cu_oua_2Rosii umplute cu oua din: ulei extravirgin de masline, salata verde, usturoi, patrunjel, sare, piper, parmezan, rosii si oua. Ingrediente: 1/2 cana, plus 2 linguri  ulei extravirgin de măsline 1 salata verde 1 catel de usturoi mare 1/4 ceasca frunze patrunjel 1/2 linguriță de sare 3/8 linguriță de piper negru 1/2 cana parmezan, plus suplimentar…

Read more »

Sarlota de lychee

24 February 2013
Sarlota_de_lycheeSarlota de lychee din: lychee in suc, gelatina, portocala, compot de fructe exotice, branza mascarpone, zahar pudra, galbenusuri si inghetata. Ingrediente: 1 cutie lychee in suc 1 plic gelatina 1 portocala 1 cutie de 450g compot fructe exotice 100g barnza mascarpone 100g zahar pudra 3 galbenusuri 100g inghetata   Mod de preparare: taie fructele de…

Read more »

Tarta cu mazare si peste

24 February 2013
Tarta_cu_mazare_si_pesteTarta cu mazare si peste din: faina, malai, praf de copt, sare, unt, ou, peste dezosat, ton, spanac, mazare, oua, rosii, smantana, lapte dulce, unt, cascaval, nucsoara, busuioc, maghiran uscat, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g malai 1 pliculet praf de copt 1 praf de sare 100 g unt 1…

Read more »

Fursecuri cu marmelada

24 February 2013
Fursecuri_cu_marmeladaFursecuri cu marmelada din: faina, zahar pudra, faina de migdale, unt, ou, apa, marmelada, migdale si ciocolata neagra. Ingrediente: 240 g faina 120 g zahar pudra 50 g faina de migdale 125 g unt un ou 2-3 linguri apa pentru umplut: 200 g marmelada pentru decor: 100 g migdale pentru glazura: 100 g ciocolata neagra…

Read more »

Iepure fragezit in zeama de vin

24 February 2013
Iepure_fragezit_in_zeama_de_vinIepure fragezit in zeama de vin din: pulpe de iepure, masline negre, masline verzi, usturoi, praz, cuisoare, supa de legume, vin alb sec, unt, ulei de masline, rozmarin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe mari de iepure 1 ceasca de masline negre fara samburi 1 ceasca de masline verzi 4 catei de usturoi…

Read more »

Ruladă cu mandarine si cremă fină de brânză

24 February 2013
Rulada_cu_mandarine_si_crema_fina_de_brânzaRuladă cu mandarine si cremă fină de brânză din: faina, praf de copt, oua, sare, zahar, mandarine, branza de vaci, coaja de portocala, suc de portocala, gelatina, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 120 g faina 1/2 lingurita praf de copt 3 oua (galbenusurile separate de albusuri) sare 150 g zahar 500 g mandarine 250 g…

Read more »

Pui pe pat de ceapa

24 February 2013
Retete_1Pui pe pat de ceapa din: pulpe de pui, zeama de lamaie, ceapa, cartofi, usturoi, ulei de masline, vin alb sec, cimbru, sare, chimen, piper si maghiran. Ingrediente: 4 pulpe de pui zeama de 2 lamai 4 cepe 5 cartofi 4 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 250 ml vin alb sec cimbru…

Read more »

Reteta zilei: Salata de Broccoli dulce acrisoara

24 February 2013
Salata_de_Broccoli_dulce_acrisoara_10Salata de Broccoli dulce acrisoara din: broccoli, ceapa rosie, bacon, nuci pecan, branza cheddar, maioneza, vin de otet, zahar, sare si piper. 8 cesti broccoli proaspat rupt in buchetele mici 1/2 ceapa rosie mica, tocata 6 felii de bacon maruntit 1/2 cană nuci pecan tocate 1 cana branza Cheddar rasa Ingrediente pentru dressing: 1/2 ceasca…

Read more »

Varza cu piept de pui

24 February 2013
Varza_cu_piept_de_puiVarza cu piept de pui din: varza, piept de pui, orez, ceapa, ou, ulei, suc de rosii, patrunjel, marar, cimbru, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 varza 1 piept de pui, dat prin masina 1/2 cana cu orez 1 ceapa 1 ou 3 linguri cu ulei 2 cani suc de rosii 1 legatura de patrunjel…

Read more »

Chec sarat

24 February 2013
Chec_saratChec sarat din: oua, faina, praf de copt, ulei, lapte, cascaval, ardei gras, branza feta, masline vezi si sare. Ingrediente: 3 oua 100 g faina un plic praf de copt 80 ml ulei 120 ml lapte 100 g cascaval ras un ardei gras verde 2 ardei grasi rosii 150 g branza feta 50 g masline…

Read more »

Mămăligă caldă cu smântână

24 February 2013
Retete_9Mămăligă caldă cu smântână din: apa, faina de malai, sare, smantana, branza de vaci si cascaval. Ingrediente: 1,5 l apa 300 g faina de malai sare 500 g smantana 200 g branza proaspata de vaci 100 g cascaval   Mod de preparare: Prepari mămăliga într-o oală de 3 litri. Pui apa la fiert cu sare,…

Read more »

Cocktail cu Irish Cream si Kahlua

24 February 2013
Cocktailuri_9Cocktail cu Irish Cream si Kahlua din: irish cream, kahlua si frisca. Ingrediente: 3/4 oz. Irish Cream (Bailey’s) 3/4 oz. Kahlua Top de frisca   Mod de preparare: Blow Job este o  băutură strict destinata doamnelor! Combină Kahlua,  Bailey’s  şi un top de frisca într-un pahar. Acest cocktail trebuie să fie dat peste cap  fără…

Read more »

Minitarte cu lamaie

24 February 2013
Minitarte_cu_lamaieMinitarte cu lamaie din: faina, unt, galbenus, zahar, sare, galbenusuri, amidon, smantana, zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie si albusuri. Ingrediente: aluat: 150 g faina 100 g unt rece 1 galbenus 50 g zahar sare umplutura: 5 galbenusuri 1 lingura amidon 5 linguri smantana 100 g zahar pudra 100 ml suc de lamaie…

Read more »

Pastrav la gratar cu garnitura

24 February 2013
Pastrav_la_gratar_cu_garnituraPastrav la gratar cu garnitura din: pastrav, cimbru, rozmarin, lamaie, foi de dafin, ulei, sare, ceapa rosie, rosioare, fasole verde, patrunjel si unt. Ingrediente: 4 bucati pastrav o ramurica cimbru o ramurica rozmarin o lamaie 4 foi dafin 4 linguri ulei sare pentru garnitura: 2 cepe rosii 4 rosioare 400 g fasole verde congelata o…

Read more »

Taitei cu ciuperci brune si nucsoara

24 February 2013
Taitei_cu_ciuperci_brune_si_nucsoaraTaitei cu ciuperci brune si nucsoara din: ciuperci brune, ceapa, ulei, supa de ciuperci, smantana, piper asortat, lamaie, taitei, sare, ceapa verde, parmezan si nucsoara. Ingrediente: 800 g ciuperci champignon brune 2 cepe 1 lingură ulei 250 ml supă de ciuperci 250 ml smântână piper asortat 1 lămâie 300 g tăiței lați sare 1 legătură…

Read more »

Sanatate cu gust acrisor

23 February 2013
Sanatate_cu_gust_acrisorFie ca sunt muraturi fermentate sau preparate cu otet, efectele lor benefice sunt exceptionale. Muraturile sunt preferate ca salate sau garnitura de-a lungul iernii, insa putini stiu ca sunt alimente sanatoase, cu un continut mic de calorii si foarte putine grasimi. Beneficii: Ajută digestia, mai ales la o masă pe bază de carne şi grăsimi.…

Read more »

Reteta zilei: Briose cu iaurt si dulceata de afine

23 February 2013
Briose_cu_iaurt_si_dulceata_de_afine_08Briose cu iaurt si dulceata de afine din: iaurt, faina, zahar, unt, oua, esenta de vanilie, bicarbonat de sodiu, praf de copt, fulgi de ciocolata si dulceata de afine. Ingrediente: 250g iaurt 250g faina 100g zahar 50g unt 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita praf de copt…

Read more »

Chiftele de curcan in sos

23 February 2013
Chiftele_de_curcan_in_sosChiftele de curcan in sos din: carne de curcan, ceapa, paine, lapte dulce, usturoi, oua, patrunjel verde, sare, piper, ulei, ciuperci, unt, faina, supa de legume, smantana, rosie, maghiran si patrunjel verde. Ingrediente: 600 g carne tocata de pui ori de curcan 1 ceapa 1 felie de paine 4 linguri lapte dulce 4 catei de…

Read more »

Retete simple si gustoase: Mancare de morcovi

23 February 2013
Mancare_de_morcoviMancare de morcovi din: morcovi, orez, ceapa, ardei gras, pastarnac, faina, ulei si sare. Ingrediente: 2 legaturi morcovi cu frunze 100 g orez o ceapa un ardei gras verde un pastarnac 2 linguri faina o lingura ulei sare   Mod de preparare: Morcovii se taie felii. Ceapa se taie rrtărunt, ardeiul cubule-te şi se pun…

Read more »

Tartine cu paste diferite

23 February 2013
Retete_1Tartine cu paste diferite din: unt, radacina de hrean, masline, patrunjel, sare, piper, unt, ceapa, masline si sfecla rosie. Ingrediente: pentru tartina cu hrean: 100 g unt 1 radacina hrean 3-4 masline 1/2 legatura patrunjel sare piper pentru tartina cu ceapa: 100 g unt 1 ceapa alba 4 masline 1/2 legatura patrunjel sare piper pentru…

Read more »

Supa crema cu busuioc si crutoane

23 February 2013
Supa_crema_cu_busuioc_si_crutoaneSupa crema cu busuioc si crutoane din: morcovi, ceapa, usturoi, cartofi, ulei de masline, smantana, supa de legume, busuioc, sare, piper si crutoane. Ingrediente: 4 morcovi 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 1 cartofi 2 linguri ulei de masline 200 ml smantana 500 ml supa de legume (sau de pui) busuioc verde sare piper…

Read more »

Rulada de curcan cu morcovi şi brânză

23 February 2013
Rulada_de_curcan_cu_morcovi_si_brânzaRulada de curcan cu morcovi şi brânză din: piept de curcan, morcovi, telemea de capra, unt, ulei de masline, cimbru, patrunjel verde, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 3-4 morcovi 100 g telemea de capra 50 g unt 2 linguri ulei de masline cimbru patrunjel verde marar sare piper proaspat macinat  …

Read more »

Salata cu ananas si curcan

23 February 2013
Salata_cu_ananas_si_curcanSalata cu anaas si curcan din: piept de curcan, paste spiralate, ardei gras, porumb, ketchup, compot de ananas, piper alb si sare. Ingrediente: 100 g piept de curcan 4 linguri cu paste spiralate 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde 2 linguri cu porumb 2 linguri cu ketchup 1 cutie compot de ananas piper…

Read more »

Tartă cu portocale şi brânză

23 February 2013
Tarta_cu_portocale_si_brânzaTartă cu portocale şi brânză din: unt, biscuiti, ricotta, branza de vaci, oua, zahar, amidon, suc de portocala, coaja de portocala si ghimbir. Ingrediente: 125 g unt 200 g biscuiti 250 g ricotta 250 g branza de vaci 3 oua 100 g zahar 1 lingura amidon sucul de la 1/2 portocala 2 linguri coaja de…

Read more »

Chec cu legume

23 February 2013
Chec_cu_legumeChec cu legume din: morcovi, sparanghel verde, faina, praf de copt, ulei de arahide, lapte, oua, sare si piper. Ingrediente: 600 g morcovi 150 g sparanghel verde 200 g faina 1 pliculet praf de copt 100 ml ulei de arahide sau de floarea soarelui 100 ml lapte 4 oua sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Chiftelute gustoase de cartofi

23 February 2013
Chiftelute_gustoase_de_cartofiChiftelute gustoase de cartofi din: cartofi, oua, ardei iute, patrunjel verde, usturoi, ceapa, pesmet, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 oua fierte tari 2 ardei iuti 1/2 legatura patrunjel verde 2-3 catei usturoi 1 ceapa medie faina psau pesmet 2 oua sare piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Speli…

Read more »

Ciorba de porc cu hrean si legume

23 February 2013
Ciorba_de_porc_cu_hrean_si_legumeCiorba de porc cu hrean si legume din: piept de porc, cartofi, morcovi, ceapa, telina, mazare, patrunjel, taitei, hrean, ulei si zeama de varza. Ingrediente: 500 g piept de porc 3 cartofi 2 morcovi o ceapa o telina 100 g mazare congelata 1/2 legatura patrunjel 200 g taitei 2 linguri cu hrean ras o lingura…

Read more »

Tartă cu limetă

23 February 2013
Tarta_cu_limetaTartă cu limetă din: oua, lapte condensat, suc de limeta, coaja de limeta, biscuiti, unt, zahar si scortisoara. Ingrediente: 3 oua 390 ml lapte condensat 180 ml suc de limeta 1 lingurita cu coaja de limeta pentru blat: 100 g biscuiti 6 linguri cu unt topit 65 g zahar 1/2 lingurita cu scortisoara   Mod…

Read more »

Reteta zilei: Clatite cu carne de rata

23 February 2013
Clatite_cu_carne_de_rata_10Clatite cu carne de rata din: rata, usturoi, ghimbir, ardei chili, ceapa, anason, condimente chinezesti, otet de vin alb, sos de soia, ulei de susan, sos de peste, apa, faina si zahar pudra. 1 rața 3 catei de usturoi 20 g Ghimbir proaspat 20g ardei chili verde 160g ceapa 1 stea de anason 2 lingurite…

Read more »

Pui aromat cu rozmarin

23 February 2013
Pui_aromat_cu_rozmarinPui aromat cu rozmarin din: pui, rozmarin, ulei, sare, ulei, sos de soia, concentrat de pui, lamaie, apa si ghimbir. Ingrediente: un pui de 1,5 kg 4 ramurele rozmarin proaspat 2 linguri ulei sare pentru sos: 2 linguri ulei o lingura sos de soia o lingura baza de gatit cu gust de pui 1/2 lamaie…

Read more »

Prăjitură cu mac şi portocale

23 February 2013
Prajitura_cu_mac_si_portocalePrăjitură cu mac şi portocale din: unt, zahar, oua, gem de portocale, migdale, suc de portocale, coaja de portocale, seminte de mac, faina, praf de copt, crema de branza, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 185 g unt 160 g zahar 3 oua 80 g gem de portocale 75 g migdale macinate 110 g…

Read more »

Lasagna cu branza

23 February 2013
Lasagna_cu_branzaLasagna cu branza din: foi lasagna, branza de vaci, smantana, ceapa, usturoi, suc de rosii, ulei, sare, piper, cascaval si busuioc. Ingrediente: o cutie foi lasagna 400 g branza de vaci 3 linguri smantana 2 cepe 2-3 catei usturoi un litru suc de rosii ulei sare piper pentru servit: cascaval ras busuioc   Mod de…

Read more »

Rasol de vitel marinat

23 February 2013
Rasol_de_vitel_marinatRasol de vitel marinat din: rasoale de vitel, ceapa, morcovi, rosii in bulion, ciuperci, ulei, unt, bulion, faina, vin alb, supa de vita, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 rasoale de vitel 2 cepe 2 morcovi 4 rosii in bulion 200 g ciuperci conservate 3 linguri ulei 30 g unt 2 linguri bulion 2…

Read more »

Tartă fină de lămâie

23 February 2013
Tarta_fina_de_lamâieTartă fină de lămâie din: faina, galbenusuri, zahar tos, smantana, unt, seminte de pin si lamai. Ingrediente: 300 g faina 3 galbenusuri 250 g zahar tos 200 ml smantana 170 g unt 30 g seminte de pin 2 lamai   Mod de preparare: Cerne făina şi fă o adâncitură în mijloc. Pune 150 g de…

Read more »

Chifle umplute cu pate de ficat

23 February 2013
Retete_10Chifle umplute cu pate de ficat din: chifle, pate de ficat, unt, oua, marar, piper si sare. Ingrediente: 10 chifle 200 g pate de ficat 100 g unt 2 oua marar tocat piper sare   Mod de preparare: Scobeşti chiflele, miezul îl amesteci cu o parte din unt, 1 ou bătut, mărar tocat, sare, piper…

Read more »

Cuiburi din spanac

23 February 2013
Cuiburi_din_spanacCuiburi din spanac din: orez cu bob lung, spanac, ceapa, ulei, oua, marar, pasta de tomate, condimente, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez cu bob lung 500 g spanac proaspat sau congelat 2 cepe 100 ml ulei 4 oua 1 legatura marar 1 lingura cu pasta de tomate condimente uscate (amestec din usturoi, maghiran,…

Read more »

Cocktail cu tequila, vodka si rom

23 February 2013
CocktailuriCocktail cu tequila, vodka si rom din: vodka, rom alb, tequila, gin, blue curacao, suc carbogazos si lime. Ingrediente: 15 ml vodka 15 ml rom alb 15 ml tequila alba 15 ml gin blue curacao mix sweet and sour suc carbogazos ime   Mod de preparare: Intr-un pahar umplut jumatate cu gheata turnati spirtoasele, adaugati…

Read more »

Rulada in crusta dulce

23 February 2013
Rulada_in_crusta_dulceRulada in crusta dulce din: piept de curcan, mustar dulce, miere, casaval sos de rosii, usturoi, rozmarin, oua, piper alb si sare. Ingrediente: 500 g piept de curcan 4 linguri cu mustar dulce 1 lingura cu miere 50 g cascaval 2 linguri cu sos de rosii asezonat cu rozmarin si praf de usturoi 2 oua…

Read more »

Fursecuri crocante

23 February 2013
Fursecuri_crocanteFursecuri crocante din: unt, zahar, galbenus, vanilie, faina, lapte batut, coaja de lamaie, zahar pudra, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 6 linguri cu unt 65 g zahar 1 galbenus 1/4 lingurita cu vanilie 120 g faina 2 linguri cu lapte batut 1 1/2 lingurite cu coaja de lamaie 50 g zahar pudra 2 linguri…

Read more »

Iepure cu vin alb

23 February 2013
Iepure_cu_vin_albIepure cu vin alb din: pulpe de iepure, ceapa, ciuperci, bacon, vin alb, patrunjel, cimbru, foi de dafin, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de iepure 2 cepe mari 300 g ciuperci 150 g bacon 300 ml vin alb o legatura patrunjel o legatura cimbru 2 foi dafin 3 linguri ulei o lingura…

Read more »

Tort cu piscoturi, capsune si frisca

23 February 2013
Tort_cu_piscoturi_capsune_si_friscaTort cu piscoturi, capsune si frisca din: piscoturi, budinca de vanilie, frisca, lapte, zahar, capsune si gelatina rosie. Ingrediente: 100 g piscoturi 1 plic budinca de vanilie 150 g frisca la tub 400 ml lapte 3 linguri cu zahar 200 g capsune 1 plic gelatina rosie   Mod de preparare: Tapetează o formă de tort…

Read more »

Reteta zilei: Peltea de gutui

23 February 2013
Peltea_de_gutui_23Gutuia este un fruct gustos si aromat si singurul de la care nu se arunca nimic. Dupa ce ati facut dulceata de gutui v-au ramas cojile si cotoarele din care puteti obtine o delicioasa peltea de gutui. Ingrediente: cojile si cotoarele care v-au ramas de la dulceata de gutui 3-4 mere 1,5 litri apa 1…

Read more »

Clatite umplute cu legume

23 February 2013
Clatite_umplute_cu_legumeClatite umplute cu legume din: oua, bere, ulei, faina, sare, ceapa rosie, telina, ardei grasi, morcovi, dovlecei, ciuperci, ulei de masline, vin alb demisec, oregano, patrunjel, busuioc, sare si piper. Ingrediente: pentru clatite 2-3 oua 250 ml bere (sau apa minerala) 1 lingura ulei faina cat cuprinde sare ulei pentru prajit pentru umplutura: 1 ceapa…

Read more »

Rată cu sos de vin

23 February 2013
Rata_cu_sos_de_vinRată cu sos de vin din: piept de rata, ciuperci, ceapa, unt, vin alb, concentrat de gaina, smantana, boabe de piper rosu si sare. Ingrediente: 2 bucati piept de rata 500 g ciuperci proaspete o ceapa alba 100 g unt 200 ml vin alb o lingura concentrat de gaina 200 ml smantana slaba o lingura…

Read more »

Retete internationale: Bisteeya

23 February 2013
BisteeyaBisteeya din: faina, galbenus, unt, apa rece, otet, sare, pui, ceapa, unt, migdale, sare, piper, zahar, faina, zeama de lamaie, patrunjel verde, supa de pasare, galbenusuri, sofran, unt, scortisoara si seminte de pin. Ingrediente: 170 g faina 1 galbenus 100 g unt 2 linguri apa rece 1 lingura otet 1 praf de sare pentru umplutura:…

Read more »

Supă de ficăţei şi zarzavaturi

23 February 2013
Retete_1Supă de ficăţei şi zarzavaturi din: ficatei de pui, morcov, patrunjel, ceapa, usturoi, cartofi, rosie, ardei gras, frunze de patrunjel, mazare verde, sare, piper si condimente. Ingrediente: 250 g ficatei de pui 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 3-4 cartofi 1 rosie mai mare 1 ardei rgas 1 legatura frunze…

Read more »

Pătrate cu ricotta

23 February 2013
Patrate_cu_ricottaPătrate cu ricotta din: faina, ricotta, zahar pudra, unt, oua, smantana, lamaie si drojdie de bere. Ingrediente: 220 g faina 250 g ricotta 200 g zahar pudra 180 g unt 4 oua 200 ml smantana 1 lamaie 1 lingurita cu drojdie de bere   Mod de preparare: Amestecă făina cu drojdia de bere, jumătate din…

Read more »

Şalău cu legume

23 February 2013
Salau_cu_legumeŞalău cu legume din: file de salau, rosii, morcovi, dovlecei, ceapa, condiment pentru peste, coriandru, busuioc, ulei, apa, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de salau 2 rosii 3 morcovi 2 dovlecei o ceapa alba o lingura condiment pentru peste cateva fire coriandru cateva fire busuioc o lingura ulei 1/2 l apa sare piper…

Read more »

Salata cu ceapa rosie, carne toata si fulgi de ardei iute

23 February 2013
Salata_cu_ceapa_rosie_carne_toata_si_fulgi_de_ardei_iuteSalata cu ceapa rosie, carne toata si fulgi de ardei iute din: ceapa rosie, ulei de masline, carne tocataq, pudra de chili, boia dulce, fulgi de ardei iute, sare, maghiran, piper, amidon, usturoi, chimen, salsa de rosii, suc de rosii, boabe de porumb, salata eisberg, rosii, tortilla chips, smantana si cascaval. Ingrediente: 3 cepe roșii…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker (video)

22 February 2013
Tabletop of empty cocktail glasses with decanters, ice bucket and mixing glass.O reteta video despre cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker: Cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker

Read more »

Reteta zilei: Biscuiti cu migdale

22 February 2013
Biscuiti_cu_migdale_4Biscuiti cu migdale din: faina, praf de copt, sare, migdale, nucsoara, scortisoara, cuisoare, zahar, oua, esenta de vanilie si albus de ou. Ingrediente: 1 1/4 cupe faina 2 lingurite praf de copt sare 1 cana migdale feliate 1/2 lingurita nucsoara 1/2 lingurita scortisoara 1/4 lingurita cuisoare 3/4 ceasca de zahar 2 oua 1 lingurita esenta…

Read more »

Cidru de portocale

22 February 2013
Cidru_de_portocaleCidru de portocale din: portocale, sare, zahar, apa, stafide, lamaie, baton de scortisoara, cuisoare si baton de vanilie. Ingrediente: 3 kg portocale 1 kg sare 1 1/2 kg zahar 3 l apa 100 g stafide 1 lamaie 1 baton de scortisoara 4-5 cuisoare 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Se stoarce lamaia. Se…

Read more »

Ficăţei de pui cu ciuperci

22 February 2013
Ficatei_de_pui_cu_ciuperciFicăţei de pui cu ciuperci din: ficatei, ciuperci, ceapa rosie, patrunjel, piper alb, busuioc, sare si unt. Ingrediente: 1 kg ficatei 1 kg ciuperci 1 ceapa rosie 1 legatura patrunjel 1/2 lingurita piper alb 1 fir busuioc sare 50 g unt   Mod de preparare: Se curata ficateii de pielite si se spala. Se curata…

Read more »

Foitaj cu mazare

22 February 2013
Foitaj_cu_mazareFoitaj cu mazare din: aluat foitaj, cartofi, mazare, ardei gras, oua, seminte de susan, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 250 g cartofi 250 g mazare congelata 1/2 ardei gras rosu 2 oua 2 linguri seminte de susan 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit piper 1 varf de cutit…

Read more »

Cartofi gratinati cu pere si gorgonzola

22 February 2013
Cartofi_gratinati_cu_pere_si_gorgonzolaCartofi gratinati cu pere si gorgonzola din: cartofi rosii, pere, sare, piper, smantana si branza gorgonzola. Ingrediente: 800 g cartofi rosii 2 pere sare piper 300 g smantana 100 g branza gorgonzola   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200°C. Se deco-jesc cartofii şi perele. Perele se taie sfer­turi, se curăţă de cotoare şi…

Read more »

Pandispan cu lamaie

22 February 2013
Pandispan_cu_lamaiePandispan cu lamaie din: unt, zahar tos, oua, faina, praf de copt, lamaie, zahar pudra si sare. Ingrediente: 115 g unt + 2 linguri 130 g zahar tos 2 oua mari 120 g faina 1 1/2 lingurite praf de copt 1 lamaie 4 linguri cu zahar pudra sare   Mod de preparare: Incinge cuptorul şi…

Read more »

Ciorbă de raţă cu zeamă de varză

22 February 2013
Ciorba_de_rata_cu_zeama_de_varzaCiorbă de raţă cu zeamă de varză din: maruntaie de rata, morcovi, ceapa, ardei, cartofi, rosii, zeama de varza, leustean si condimente. Ingrediente: 500-600 g maruntaie de rata 2 morcovi 2 cepe 2 ardei 2 cartofi 4-5 rosii 1 l zeama de varza leustean verde condimente, dupa gust   Mod de preparare: Cureţi măruntaiele de…

Read more »

Taitei gratinati

22 February 2013
Retete_1Taitei gratinati din: taitei, sare, rosii decojite, ceapa, ulei, bulion, supa de legume, cimbru, piper, zahar si cascaval. Ingrediente: 400 g taitei lati sare 600 g rosii decojite 2 cepe 2-3 linguri ulei 4 linguri bulion 200 ml supa de legume 1 lingurita cimbru piper 1/2 lingurita zahar 200 g cascaval   Mod de preparare:…

Read more »

Sufleu de legume in manta de aluat

22 February 2013
Sufleu_de_legume_in_manta_de_aluatSufleu de legume in manta de aluat din: faina, unt, ou, sare, ardei grasi, praz, dovlecel, mazare, rozmarin, usturoi, oua, smantana, cascaval, smantana dulce, sare si piper. Ingrediente: aluat: 300 g faina 200 g unt 1 ou 1 praf sare in plus: 2 ardei grasi rosii 1 fir praz 1 dovlecel 200 g mazare congelata…

Read more »

Clatite dulci

22 February 2013
Clatite_dulciClatite dulci din: oua, faina, lapte, zahar, sare, ulei, gem de capsune, kiwi, orez, unt, sfecla rosie si scortisoara. Ingrediente: pentru clatite; 2 oua 1 pahar faina 1/2 pahar cu lapte 2 lingurite cu zahar sare ulei pentru umplutura: 2-3 linguri cu gem de capsune 2-3 kiwi 1 ceasca de orez 2 cesti cu lapte…

Read more »

Spaghetti cu rosii si masline

22 February 2013
Spaghetti_cu_rosii_si_maslineSpaghetti cu rosii si masline din: rosii, usturoi, busuioc, ulei de masline, sare, piper negru, spaghetti, branza feta si masline negre. Ingrediente: 400 g rosii 2 catei de usturoi 1 legatura busuioc circa 50 ml ulei de masline sare piper negru 500 g spaghetti 150 g branza feta 50 g masline negre   Mod de…

Read more »

Fleică de porc împănată la grătar

22 February 2013
Fleica_de_porc_împanata_la_gratarFleică de porc împănată la grătar din: muschiuleti de porc, slanina, usturoi, malai, ulei si sare. Ingrediente: 2 muschiuleti de porc (circa 1,5) 250 g slanina 1 capatana de usturoi 200 g malai 50 ml ulei 30 g sare   Mod de preparare: Degresezi fleica, o cureţi de pie­liţe, o speli şi o laşi să…

Read more »

Cheesecake cu aluat fraged

22 February 2013
Cheesecake_cu_aluat_fragedCheesecake cu aluat fraged din: margarina, smantana, zahar, faina, praf de copt, lamaie, sare, crema de branza, stafide, oua si coniac. Ingrediente: 1/2 cana cu maragarina moale 1/2 cana cu smantana grasa 1/2 cana cu zahar faina cat cuprinde 1/4 lingurita cu praf de copt 1 lamaie sare pentru umplutura: 800 g crema de branza…

Read more »

Reteta zilei: Cannelloni cu bacon si sos bechamel

22 February 2013
Cannelloni_cu_bacon_si_sos_bechamel_17Cannelloni cu bacon si sos bechamel din: foi pentru cannelloni, radicchio, cascaval afumat, bacon, alune, unt, ulei, sare, piper, unt, faina, lapte si nucsoara. foi pentru cannelloni 900g radicchio 220g cascaval afumat 220g felii de bacon 80g alune decojite 70g unt ulei sare piper pentru sos bechamel pregatit ca aici: 30 g unt fara sare…

Read more »

Piept de pui cu caşcaval la cuptor

22 February 2013
Piept_de_pui_cu_cascaval_la_cuptorPiept de pui cu caşcaval la cuptor din: piept de pui, oua, cascaval, smantana, faina, unt si sare. Ingrediente: 1 piept mare de pui 3-4 oua 200 g cascaval mai tare 2 linguri de smantana faina unt cat o nuca si pesmet pentru uns si tapetat forma sare   Mod de preparare: Pieptul de pui…

Read more »

Rulade cu paste, ricotta şi parmezan

22 February 2013
Rulade_cu_paste_ricotta_si_parmezanRulade cu paste, ricotta şi parmezan din: foi de lasagna, carnaciori afumati, ceapa, usturoi, ulei, ceapa verde, ricotta, galbenusuri, patrunjel, arpagic verde, busuioc, parmezan, sare, piper, suc de lamaie si mozzarella. Ingrediente: 12 foi de lasagna 150 g carnaciori afumati 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura ulei 1 legatura ceapa verde 400 g…

Read more »

Tochitură înăbuşită

22 February 2013
Tochitura_înabusitaTochitură înăbuşită din: slanina, maruntaie de porc, costita, carnati, sare si piper. Ingrediente: 150 g slanina cateva maruntaie de porc 500 g costita proaspata 2-3 bucati carnati sare piper   Mod de preparare: Toci slănina cubuleţe mai mici şi o pui la foc într-un vas de tuci, peste care adaugi celelalte ingrediente, tocate puţin mai…

Read more »

Cozonac rasucit

22 February 2013
Cozonac_rasucitCozonac rasucit din: faina, lapte, zahar pudra, albusuri, ou, unt, drojdie, sare, lapte, zahar pudra, nuci macinate, telemea si zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg făină 500 ml lapte 220 g zahăr pudră 4 gălbenuşuri 1 ou 220 g unt 42 g drojdie sare Pentru umplutura de nucă: 100 ml lapte 100 g zahăr pudră 200…

Read more »

Pui in crusta

22 February 2013
Pui_in_crustaPui in crusta din: pui, faina, sare, albusuri, unt, lamaie, rozmarin si piper. Ingrediente: 1 pui 600 g faina 400 g sare 4 albusuri 3 linguri cu unt 1 lamaie rozmarin piper   Mod de preparare: Amestecă făina cu sarea şi albuşurile. Toarnă treptat 250 ml de apă şi frământă până ce obţii un aluat…

Read more »

Peste la gratar in stil mediteranean

22 February 2013
Peste_la_gratar_in_stil_mediteraneanPeste la gratar in stil mediteranean din: pesti, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel, usutroi, ardei iute, rozmarin, ulei de masline, cartofi, samburi de pin, masline negre si lamaie. Ingrediente: 4 pesti curatati 4 linguri suc de lamaie sare piper 1/2 legatura patrunjel 3 catei de usturoi 2 ardei iuti rosii 2 fire rozmarin 4…

Read more »

Cocktail Flip Flop

22 February 2013
Cocktail_Flip_FlopCocktail Flip Flop din: suc de ananas, suc proaspat de grepfrut, ou, sirop de capsuni si capsuni. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 12 cl suc de ananas 4 cl suc proaspat de grepfrut 1 ou 1 cl sirop de capsuni capsuni   Mod de preparare: Mixam bine in shaker cu 6-7 cuburi de gheata…

Read more »

Paste cu varza, sunca si cascaval

22 February 2013
Paste_cu_varza_sunca_si_cascavalPaste cu varza, sunca si cascaval din: varza alba, ceapa, ruccola, sunca de praga, unt, supa, sare, piper, smantana, suc de lamaie, paste si cascaval. Ingrediente: 600 g varza alba 1 ceapa 50 g ruccola 80 g sunca de Praga feliata 2 linguri unt 150 ml supa sare piper 200 g smantana 1-2 linguri suc…

Read more »

Ciorba haiduceasca cu carne de pui si porc

22 February 2013
Ciorba_haiduceasca_cu_carne_de_pui_si_porcCiorba haiduceasca cu carne de pui si porc din: carne de porc, carne de pui, carnati afumati, ceapa, morcovi, patrunjel, ciuperci, boia, ardei iute, chimen, smantana, galbenusuri, usturoi, foaie de dafin, sare si ulei. Ingrediente: 300 g carne de porc 300 g carne de pui 200 g carnati afumati 2 cepe 4 morcovi 2 radacini…

Read more »

Tortilla cu legume, bacon şi alune crocante

22 February 2013
Tortilla_cu_legume_bacon_si_alune_crocanteTortilla cu legume, bacon şi alune crocante din: cartofi rosii, radacina de patrunjel, radacina de telina, conopida, broccoli, sare, piper, lapte, emmentaler, oua, verdeata, hrean, bacon si alune. Ingrediente: 800 g cartofi rosii 150 g radacina de patrunjel 150 g radacina de telina 1 conopida mica 500 g broccoli sare piper 600 ml lapte 150…

Read more »

Ciulama din pipote şi inimi

22 February 2013
Ciulama_din_pipote_si_inimiCiulama din pipote şi inimi din: pipote si inimi de pui, zarzavat pentru supa, unt, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g pipote si inimi de pui zarzavat pentru supa 100 g unt 2 linguri faina patrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli pipotele şi Inimi­le. Le pui la fiert în…

Read more »

Reteta zilei: Dulceata de gutui

22 February 2013
Dulceata_de_gutui_22Dulceata de gutui este una dintre cele mai parfumate si aromate dulceturi, cu un gust unic si o culoare deosebita care ne incanta pe toti. Desi necesita putina munca, dulceata de gutui nu trebuie sa lipseasca din camara noastra. 1,5 kg gutui 1 litru apa 1 kg zahar 2 lamai 1 portocala 2 pliculete zahar…

Read more »

Rulada cu varza calita

22 February 2013
Rulada_cu_varza_calitaRulada cu varza calita din: faina, unt, sare, varza acra, ceapa, kaizer si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 150 g unt sare 1/2 pahar apa pentru umlutura: 1 varza acra 1 ceapa 250 g kaizer piper   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele, fră­mânţi un aluat şi îl pui apoi în frigi­der pentru…

Read more »

Linte usturoiată

22 February 2013
Retete_13Linte usturoiată din: linte, ceapa, morcov, usturoi, foi de dafin, boabe de piper, seminte de chimen, sare si ulei. Ingrediente: 500 g linte 1 ceapa 1 morcov 5 catei de usturoi 2 foi de dafin 4-5 boabe de piper seminte de chimen sare ulei   Mod de preparare: Pui lintea la înmuiat pentru 3 ore,…

Read more »

Colac cu mac

22 February 2013
Colac_cu_macColac cu mac  din; faina, zahar pudra, oua, unt, lapte, drojdie, migdale, nucsoara, sare, mac, lapte, zahar pudra, unt, scortisoara si rom. Ingrediente: 400 g faina 120 g zahar pudra 3 oua 100 g unt 100 ml lapte 30 g drojdie 30 g migdale feliate nucsoara sare pentru umplutura de mac: 150 g mac macinat…

Read more »

 

Crostata de mere

22 February 2013
Crostata_de_mereCrostata de mere din: faina, unt, zahar, ou si sare, mere, scortisoara, zeama de lamaie si zahar brun. Ingrediente: 1 kg mere scortisoara zeama de lamaie zahar brun pentru aluat: 200 g faina 100 g unt gras 2 linguri cu zahar 1 ou sare   Mod de preparare: Amestecă ingredientele pentru aluat, înfoliază-l şi dă-l…

Read more »

Macaroane cu carne si dovlecei, aromatizate cu usturoi

22 February 2013
Macaroane_cu_carne_si_dovlecei_aromatizate_cu_usturoiMacaroane cu carne si dovlecei, aromatizate cu usturoi din: ceapa, usturoi, rosii, dovlecei, carne de vita, ulei de masline, oregano, piper, smantana, oua si cascaval. Ingrediente: 350 g macaroane sare 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 rosii 2 dovlecei 500 g carne de vita tocata 3 linguri ulei de masline 1 lingrita oregano piper…

Read more »

Tocăniţă în pâine

22 February 2013
Tocanita_în_pâineTocăniţă în pâine din: carne de porc, morcov, ceapa, rosii taiate in bulion, sare, usutroi, piper, faina, lapte, unt, drojdie si sare. Ingrediente: 500 g carne de porc de gatit 1 morcov 2 cepe mari 1 cutie mare cu rosii taiate in bulion 1 capata de usturoi sare piper negru macinat pentru paine: 500 g…

Read more »

Muşchi de porc la cuptor

22 February 2013
Muschi_de_porc_la_cuptorMuşchi de porc la cuptor din: muschi de porc, coriandru boabe, cimbru, oregano, usturoi, morcovi, vin, foi de dafin, boabe de piper verde si sare. Ingrediente: 500 g muschi de porc coriandru boabe cimbru macinat crengute de cimbru oregano 2 catei de usturoi 4 morcovi 100 ml vin 3 foi de dafin boabe de piper…

Read more »

Reteta zilei: Tort de ciocolata cu mascarpone si piersici

21 February 2013
Tort_de_ciocolata_cu_mascarpone_si_piersici_17Aveti un eveniment deosebit in familie sau pur si simplu vreti sa incercati ceva deosebit in weekend si nu stiti ce tort sa pregatiti? Noi avem raspunsul pentru dumneavoastra si va recomandam cu drag sa incercati acest tort de ciocolata cu mascarpone si piersici care nu-i deloc greu de realizat, dar care este foarte bun…

Read more »

Pizza cu salam, ardei si masline

21 February 2013
Pizza_cu_salam_ardei_si_maslinePizza cu salam, ardei si masline din: faina, drojdie, zahar, sare, piper, ulei de masline, rosii, salam, masline, ardei iute murat, branza raclette si oregano. Ingrediente: 450 g faina 20 g drojdie proaspata 1 praf zahar sare piper 6 linguri ulei de masline 1 conserva mica de rosii (425 ml) 100 g salam feliat 50…

Read more »

Tarta cu peste si parmezan

21 February 2013
Tarta_cu_peste_si_parmezanTarta cu peste si parmezan din: faina, unt, parmezan, ou, lapte, ceapa, zahar, ulei, masline si macrou afumat. Ingrediente: 1 cana cu faina 150 g unt 50 g parmezan (sau cascaval de oaie) ras 1 ou 1 lingura cu lapte 2 cepe 1 lingura cu zahar 1 lingura cu ulei 100 g masline fara samburi…

Read more »

Varză murată cu ciolan afumat

21 February 2013
Varza_murata_cu_ciolan_afumatVarză murată cu ciolan afumat din: varza murata, ceapa, bulion, ciolan afumat, ulei, sare, piper si foi de dafin. Ingrediente: 1 varza murata mare 2 cepe potrivite 1 lingura bulion 2 ciolane afumate ulei sare piper 2 foi de dafin   Mod de preparare: Ţii varza murată la desărat 2 ore, apoi o scurgi şi…

Read more »

Mâncărică de ciuperci cu ficat

21 February 2013
Retete_1Mâncărică de ciuperci cu ficat din: ficat de vitel, ciuperci, vin, suc de rosii, ceapa, ulei, marar, patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200 g ficat de vitel 500 g ciuperci 100 ml vin 200 ml suc de rosii 1 ceapa 100 ml ulei marar patrunjel 1 lingura zeama de lamaie sare piper…

Read more »

Friptura de miel cu legume

21 February 2013
Friptura_de_miel_cu_legumeFriptura de miel cu legume din: coaste de miel, cartofi, morcov, ceapa, usturoi, ardei gras, foaie de dafin, cimbru, ienibahar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata coaste de miel (cam 1 kg) 3 cartofi 1 morcov 1 ceapa 3 catei de usturoi 1 ardei gras rosu 1 foaie de dafin 1 crenguta de cimbru…

Read more »

Pilaf picant cu pui

21 February 2013
Pilaf_picant_cu_puiPilaf picant cu pui  din: orez, carne de pui, supa de legume, unt, ceapa, stafide aurii, ardei gras, ardei iute, boabe de ienibahar, seminte de pin, sare si piper. Ingrediente: 30 g orez cu bobul lung 300 g carne de pui (piept sau pulpe dezosate) 700 ml supa de legume 200 g unt 1 ceapa…

Read more »

Vita cu ciuperci

21 February 2013
Vita_cu_ciuperciVita cu ciuperci din: slanina, ceapa, usturoi, legume, muschiulet de vita, ulei de masline, pasta de tomate, cimbrisor, sare, vin rosu sec, supa de vita, ciuperci, patrunjel si piper macinat. Ingrediente: 100 g slanina cu carne pe ea 2 cepe 2-3 catei de usturoi 1 legatura legume pentru supa 1,2 muschiulet vita (pulpa) 2 linguri…

Read more »

Cartofi copţi cu sos de brânză

21 February 2013
Retete_8Cartofi copţi cu sos de brânză din: cartofi, branza grasa, usturoi, ardei iute, ulei de masline si rosii. Ingrediente: 4-6 cartofi 400 g branza grasa 2 catei de usturoi 2-3 ardei iuti 4 linguri ulei de masline 1 rosie mare   Mod de preparare: Speli bine cartofii şl îi pui la copt, în cuptorul încins…

Read more »

Coaste de miel cu legume

21 February 2013
Coaste_de_miel_cu_legumeCoaste de miel cu legume din: coaste de miel, vin rosu, usturoi, ceapa rosie, rosii cherry, fasole verde, unt, rozmarin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 800 g coaste de miel 250 ml vin rosu 1 catel de usturoi 1 ceapa rosie 100 g rosii cherry 600 g fasole verde 4 linguri cu unt rozmarin cimbru…

Read more »

Gustari: Crochete picante

21 February 2013
Crochete_picanteCrochete picante din: margarina, faina, apa, otet, boia iute si sare. Ingrediente: 1 pachet margarina 350 g faina 7 linguri cu apa 1 lingura cu otet boia iute sare   Mod de preparare: Cerne făina într-un castron şi adaugă margarina rece tăiată în cuburi, apa rece, oţetul, un vârf de cuţit de sare şi o…

Read more »

Retete de post: Bors de varza

21 February 2013
Bors_de_varzaBors de varza din: varza, bors, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, telina, morcovi, sfecla, pastarnac, sare si ulei. Ingrediente: 1 varza mica 500 ml bors 1 radacina de patrunjel 2 cartofi 1 ceapa 1 telina mica 2 morcovi 1 sfecla mica 1 pastarnac sare ulei   Mod de preparare: Taie in rondele ceapa si radacinoasele…

Read more »

Reteta zilei: Tacos cu carne de curcan si sos tabasco

21 February 2013
Tacos_cu_carne_de_curcan_si_sos_tabasco_4Tacos cu carne de curcan si sos tobasco din: ceapa, ulei de masline, condimente, usturoi, carne de curcan, ardei iute, rosii, suc de lamaie, sare, tortilla, sos tabasco, fasole neagra, coriandru, suc de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 ceapa, taiata cuburi 3 lingurite ulei de masline Amestec de condimente pentru tacos 1 lingura…

Read more »

Mamaliga in straturi

21 February 2013
Mamaliga_in_straturiMamaliga in straturi din: malai, branza de burduf, telemea, cascaval de oaie, slaninuta, carnat taranesc, unt, ardei copti, bulion, usturoi, masline, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 500 g malai 100 g branza de burduf 100 g telemea 100 g cascaval de oaie 100 g slaninuta 1 carnat taranesc 100 g unt 2 ardei copti 2…

Read more »

Spaghete cu rosii cherry si capere

21 February 2013
Spaghete_cu_rosii_cherry_si_capereSpaghete cu rosii cherry si capere din: spaghete, ulei de masline, rosii cherry, usturoi, capere murate, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet spaghete (750 g) 2 linguri ulei de masline 1 kg rosii cherry 4 catei de usturoi 4 linguri capere murate busuioc uscat si cateva frunze verzi sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Escalop din carne de porc

21 February 2013
Escalop_din_carne_de_porcEscalop din carne de porc din: carne de porc, sunca presata, ciuperci, unt, sos brun spaniol, piper macinat, faina, vin rosu, ulei, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc fara os si grasime 250 g sunca presata 300 g ciuperci conservate 100 g unt 500 g sos brun spaniol 2 g piper…

Read more »

Bărcuţe cu pastă de peşte

21 February 2013
Retete_3Bărcuţe cu pastă de peşte din: lamaie, masline, smantana, andive, pasta de peste, piper si sare. Ingrediente: 1 lamaie 100 g masline verzi si negre 100 g smantana 4 andive 100 g pasta de peste piper sare   Mod de preparare: Tai andivele în jumătăţi, îndepărtezi măduva, presari cu zeama de lămâie şi le laşi…

Read more »

Fasole cu afumatura

21 February 2013
Fasole_cu_afumaturaFasole cu afumatura din: fasole uscata, ceapa, foi de dafin, pasta de rosii, ardei iute, costita afumata, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole uscata 2 cepe mari 1-2 foi de dafin 1 lingura cu pasta de rosii 2 ardei iuti 300 g costita afumata (doar carnea) cimbru sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Gulas in paine

21 February 2013
Gulas_in_paineGulas in paine din: carne de vita, carnati de casa, ulei, supa de carne, ceapa, cartofi, morcovi, ardei gras, pulpa de rosii, pasta de rosii, boia de ardei, frunze de dafin, chimen, zahar, sare, piper si painici. Ingrediente: 500 g carne de vita 200 g carnati de casa 2 linguri ulei 200 ml supa de…

Read more »

Ciorbă secuiască cu creier de porc

21 February 2013
Ciorba_secuiasca_cu_creier_de_porcCiorbă secuiască cu creier de porc din: zeama murata, foi de dafin, sare, piper, varza acra, ceapa, orez, carne de porc, creier si maduva de porc, ulei, boia, faina si smantana. Ingrediente: 2 l de la zeama murata 3-4 foid e dafin sare piper 500 g varza acra 1 ceapa 100 g orez 350 g…

Read more »

Carnaciori la minut

21 February 2013
Carnaciori_la_minutCarnaciori la minut din: carnaciori de bere, bacon, mustar dulce, miere. Ingrediente: 12 carnaciori de bere 12 felii de bacon 2 linguri mustar dulce 2 linguri miere   Mod de preparare: Amesteci muştarul cu mierea de albine într-un bol. Introduci cârnăciorii în acest amestec şi îi laşi circa 20 de minute să se îmbibe cât…

Read more »

Quiche rustic

21 February 2013
Quiche_rusticQuiche rustic din: faina, sare, unt, apa rece, cascaval, oua, smantana, sare, piper, nucsoara, ulei de masline, cartofi si carnati. Ingrediente: 200 g faina 1 varf de cutit sare 100 g unt 2-3 linguri apa rece 100 g cascaval ras 2 oua 250 ml smantana mai grasa sare piper nucsoara 3 linguri ulei de masline…

Read more »

Aripioare de pui picante

21 February 2013
Aripioare_de_pui_picanteAripioare de pui picante din: aripioare de pui, usturoi, ardei iute, bulion, miere, sare, mustar, otet balsamic, suc de lamaie, verdeata asortata, ulei de masline, salata verde, otet de vin alb, piper si parmezan. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 căței de usturoi 1 ardei iute 2 linguri bulion 1 lingură miere sare 1 ½…

Read more »

Piept de pui cu ghimbir si curry

21 February 2013
Piept_de_pui_cu_ghimbir_si_curryPiept de pui cu ghimbir si curry din: piept de pui, lapte de cocos, iaurt, ceapa, usturoi, pasta de tomate, lamaie, curry, boia, ghimbir, piper cayenne, frunza de dafin, scortisoara, ulei, sare si zahar. Ingrediente: 2 piepti de pui 180 ml lapte de cocos 245 ml iaurt 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura…

Read more »

Reteta zilei: Hamburgheri cu carne de vita

21 February 2013
Hamburgheri_cu_carne_de_vita_3Hamburgheri cu carne de vita din: ulei de canola, ceapa rosie, telina, sos sriracha, usturoi, ghimbir, sare, piper, carne de vita tocata, rosii, sos hoisin, suc de limeta, chifle si salata de varza. Ingrediente: 2 linguri de ulei de canola sau ulei vegetal 2 cepe rosii, tocate 1 ceasca telina tocata marunt 3 linguri de…

Read more »

Prăjitură cu două creme

21 February 2013
Prajitura_cu_doua_cremePrăjitură cu două creme din: zahar pudra, faina, oua, praf de copt, unt, lapte, cacao, zahar, unt, esenta de rom, lapte, zeama de lamaie. Ingrediente: pentru foi: 9 linguri zahar pudra 9 linguri faina 9 oua 1 pachet praf de copt unt pentru uns tava pentru crema de cacao: 1/2 lapte dulce 3 linguri cacao…

Read more »

Cocktail Sundowner

21 February 2013
SectionsEd-SMHCocktail Sundowner din: suc de grepfrut, sirop de afine rosii, zeama de lamaie si tonic. Ingrediente: 8 cl suc de grepfrut 4 cl sirop de afine rosii 2 cl zeama de lamaie tonic   Mod de preparare: Mixam bine sucurile de portocale si siropul de gheata intr-un shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi…

Read more »

Sufleu de gulii cu costiţă

21 February 2013
Retete_1Sufleu de gulii cu costiţă din: pulpa de porc, telemea, smantana, frunze de spanac, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g pulpa de porc fara os 200 g telemea rasa 150 g smantana 500 g frunze de spanac patrunjel 3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Incingi cuporul…

Read more »

Clătite mediteraneene

21 February 2013
Clatite_mediteraneeneClătite mediteraneene din: faina, oua, lapte, zahar, ulei, sare, branza de vaci, branza telemea, branza halloumi, ceapa rosie, marar, sare si boia. Ingrediente: 1 cescuta faina 2 oua 1 pahar cu lapte 2 lingurite cu zahar ulei sare pentru umplutura: 30 g branza de vaci 200 g branza telemea 100 g branza halloumi 1 ceapa…

Read more »

 

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe August 14, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: