RSS

Retete rapide #79

20 Aug

Retete rapide:

Retete savuroase: Rulada cu carne de curcan

21 January 2013
Rulada_cu_carne_-de_curcan.pngO reteta delicioasa de rulada cu:carne de curcan, muguri de pin, ceapa, ou, maghiran uscat, cimbru uscat, sare, piper, unt, piper boabe, foi de dafin, gem de portocale. Ingrediente: 800g carne de curcan 40g muguri de pin 3 cepe 1 ou 1 lingurita maghiran uscat 1 lingurita cimbru uscat sare piper 2 linguri unt 7…

Read more »

Reteta zilei: Suc de legume

20 January 2013
Suc_de_legume_cu_pulpa_3Suc de legume din: ardei rosii, rosii, morcovi, salata verde, telina, patrunjel, castravete, lamai si radacina de ghimbir. 1-2 ardei roșii, fara semințe și feliati 4 rosii, feliate 3 morcovi medii, curatati si taiati felii 2 capete de salata verde 1 legatură de țelina patrunjel coriandru 1 castravete, decojit și tocat 2 lamai, decojiti 1…

Read more »

Muschi de vita in sos de hrean

20 January 2013
Muschi_de_vita_in_sos_de_hreanMuschi de vita in sos de hrean din: muschi de vita, hrean, otet, galbenus de ou, mustar cu hrean, smantana, sare si piper. Ingrediente: 300 g muschi de vita 100 g hrean ras 1 lingura otet 1 galbenus de ou 1 lingura mustar cu hrean 150 g smantana sare piper   Mod de preparare: Curatati…

Read more »

Supă-cremă de cartofi-dulci

20 January 2013
Supa_crema_de_cartofi_dulciSupă-cremă de cartofi-dulci din: cartofi dulci, usturoi, praz, unt, smantana, piper, bagheta si ulei de masline. Ingrediente: 2 cartofi-dulci mari (900 g) 2 catei de usturoi 1 praz 1 1/2 linguri cu unt 60 ml smantana grasa 1/2 lingurita cu piper 1 bagheta ulei de masline   Mod de preparare: Topeste untul intr-o tigaie, adauga…

Read more »

Salată de fenicul pe cuşcuş

20 January 2013
Salata_de_fenicul_pe_cuscusSalată de fenicul pe cuşcuş din: cuscus, fenicul, ulei de masline, suc de portocala, coaja de portocala, patrunjel, menta, rosii, amestec de masline, rucola, sare si piper. Ingrediente: 250 g cuscus 3 radacini de fenicul taiate bucati 60 ml ulei de masline 2 portocale, doar sucul si coaja fasii 1 legatura de patrunjel 30 g…

Read more »

Vinete cu rosii cherry si paste

20 January 2013
Vinete_cu_rosii_cherry_si_pasteVinete su rosii cherry si paste din: vanata, ulei de masline, usturoi, rosii cherry, otet balsamic, zahar tos, frunze de busuioc si paste. Ingrediente: 1 vânătă mare, tăiată bucăţi 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi mari, nedecojiţi 300g de roşii cherry 1 lingură de oţet balsamic 1 linguriţă de zahăr tos 1…

Read more »

Chilii cu fasole boabe şi mazăre

20 January 2013
Chilii_cu_fasole_boabe_si_mazareChilii cu fasole boabe şi mazăre din: ulei de masline, ceapa, zahar tos, ciuperci champignon, usturoi, ardei iute, coriandru, pasta de ardei, supa concentrata, boabe de fasole, paine de casa, sare si piper. Ingrediente: 30 ml ulei de masline 2 cepe tocate 20 g zahar de zahar tos 250 g ciuperci Champignon taiate felii 2…

Read more »

Curry de pui cu ghimbir si unt de arahide

20 January 2013
Curry_de_pui_cu_ghimbir_si_unt_de_arahideCurry de pui cu ghimbir si unt de arahide din: ardei iute, radacina de ghimbir, usturoi, coriandru, ulei de floarea soarelui, piept de pui, unt de arahide, supa de pui si iaurt. Ingrediente: 1 ardei iute mare, fără seminţe ½ deget rădăcină de ghimbir proaspăt, cojit şi tocat grosier 1 căţel de usturoi mare 1…

Read more »

Borş de peşte (crap)

20 January 2013
Bors_de_pesteBorş de peşte din: crap, cartofi, morcovi, rosii, ardei gras, ceapa, bors, leustean, sare si unt. Ingrediente: 1,5 kg crap 3 cartofi 2 morcovi 2 rosii 1 ardei gras 2 cepe 500 ml bors leustean sare unt   Mod de preparare: Curăţă peştele şi spală-l sub jet de apă rece. Porţionează-l în bucăţi potrivite şi…

Read more »

Covrigei din castane

20 January 2013
Covrigei_din_castaneCovrigei din castane din: castane, lapte, galbenusuri, unt, zahar, smantana si migdale. Ingrediente: 500 g castane 300 ml lapte 2 galbenusuri 50 g unt 150 g zahar 1 lingura smantana 50 g migdale   Mod de preparare: Curatati castanele de coaja si fierbeti-le in lapte pana se inmoaie. Dati-le apoi printr-o sita deasa. In piureul…

Read more »

Falafel cu salata de cuscus si iaurt

20 January 2013
Falafel_cu_salata_de_cuscus_si_iaurtFalafel cu salata de cuscus si iaurt din: falafel, cuscus, suc de lamaie, coaja de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, castravete, menta, patrunjel si iaurt. Ingrediente: 16 bucăţi de falafel, gata preparate 200g cuşcuş sucul de la 2 lămâi şi coaja rasă  de la una singură 3 linguri ulei de măsline 1 legătură de…

Read more »

Cocktail Asian Tea

20 January 2013
Cocktail_Asian_TeaCocktail Asian Tea din: vodca, aged cachaca, spicy mango syrup, infuzie de manga, fresh de lamaie si giner ale. Ingrediente: 40 ml vodca 10 ml aged cachaca 25 ml spicy mango syrup 1 pliculet cu infuzie de mango 20 ml fresh de lamaie top up ginger ale   Mod de preparare: Se amesteca puternic fresh-ul,…

Read more »

Legume la cuptor pe cuşcuş

20 January 2013
Legume_la_cuptor_pe_cuscusLegume la cuptor pe cuşcuş din: ardei grasi, castraveti, vanata, ceapa rosie, usturoi, rozmarin, ulei de masline, cuscus, boabe de fasole, otet balsamic, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 2 arde grasi (unul rosi si unul galben) 2 castraveti taiati cubulete 1 vanata taiata cubulete 1 ceapa rosie tocata solzisori 2 catei de usturoi tocati…

Read more »

Scrumbie cu fulgi de migdale

20 January 2013
Scrumbie_cu_fulgi_de_migdaleScrumbie cu fulgi de migdale din: scrumbii, lamaie, hrean in otet, mustar, ardei iute, fulgi de migdale, cartofi, ulei de masline, sare, unt si patrunjel. Ingrediente: 4 scrumbii 4 felii de lamaie 2 lingurite cu hrean in otet 2 lingurite cu mustar 1 ardei iute 100 g fulgi de migdale 3-4 cartofi albi ulei de…

Read more »

Prajitura cu prune si coaja de lamaie

20 January 2013
Prajitura_cu_prune_si_coaja_de_lamaiePrajitura cu prune si coaja de lamaie din: prune, iaurt cu fructe, oua, zahar pudra, faina, ulei, zahar vanilat, praf de copt, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 500 g prune 250 g iaurt cu fructe 5 oua 300 g zahar pudra 500 g faina 125 ml ulei 1 lingurita zahar vanilat 1 lingurita praf…

Read more »

Reteta zilei: Sos Ragu cu carne si carnati

20 January 2013
Sos_Ragu_cu_carne_si_carnati_31Cuvantul “Ragu” vine din franceza de la verbul “ragoûter” care inseamna “a stimula pofta de mancare”. Sosul Ragu consta intr-o tocana de carne, in bucataria italiana acesta este folosit ca sos concentrat pentru paste, in special pentru lasagna. Noi vom face un sos Ragu avand ca ingrediente principale carnea de vita si carnatii. Ingrediente: 500g…

Read more »

Brânză halloumi şi cuşcuş

20 January 2013
Brânza_halloumi_si_cuscusBrânză halloumi şi cuşcuş din: cuscus, ardei copti, ulei de masline, usturoi, ciuperci, branza halloumi, ierburi mixte, sare si piper. Ingrediente: 150 g cuscus 300 g ardei copti, la borcan 20 ml ulei de masline 1 catel de usturoi zdrobit 150 g ciuperci feliate 150 g branza Halloumi taiata cuburi 15 g ierburi mixte (oregano,…

Read more »

Deserturi gustoase: Tort cu cafea

20 January 2013
Tort_cu_cafeaTort cu cafea din: faina, unt, zahar, cafea espresso, praf de copt, cacao, oua, esenta de rom, sare, crema, galbenusuri, zahar tos si nes. Ingrediente: 150 g faina 150 g unt 10 g zahar 150 ml cafea espresso 2 lingurite cu prafde copt 30 g cacao 3 oua esenta de rom sare pentru crema: 200…

Read more »

Rulouri de curcan cu garnitură de sparanghel

20 January 2013
Rulourile_de_curcan_cu_garnitura_de_sparanghelRulourile de curcan cu garnitură de sparanghel din: piept de curcan, bacon, fasole verde, sparanghel, mozzarella, patrunjel verde, vin alb, zeama de lamaie, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de curcan 200 g bacon 300 g fasole verde fideluta 10-12 fire sparanghel 8 felii de mozzarella patrunjel verde 50 ml vin alb zeama…

Read more »

Lipie cu brânză Halloumi şi roşii

20 January 2013
Lipie_cu_brânza_Halloumi_si_rosiiLipie cu brânză Halloumi şi roşii din: salata verde, rosie, ceapa, menta, ulei de masline, branza halloumi, lipie, sare si piper. Ingrediente: 2 frunze salata verde tocate 1 rosie taiata felii 1 felie ceapa separata in inele 10 g menta proaspata taiata 10 ml ulei de masline 3 felii subtiri de branza Halloumi 1 lipie…

Read more »

Frigarui cu carnati, ciuperci si bacon

20 January 2013
Frigarui_cu_carnati_ciuperci_si_baconFrigarui cu carnati, ciuperci si bacon din: ulei de masline, miere, mustar cu boabe, bacon, carnati, ciuperci, rosii cherry, frunze de salata si sos de rosii. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 lingură de miere 1 lingură de muştar cu boabe întregi 8 felii subţiri de bacon, tăiate pe jumătate 8 cârnaţi mici (alegeţi o…

Read more »

Ardei copti cu ficatei de pui

20 January 2013
Ardei_copti_cu_ficatei_de_puiArdei copti cu ficatei de pui din: ardei grasi, ficatei de pui, ceapa rosii, telina, usturoi, boia de ardei dulce, ulei, otet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ardei grasi 500 g ficatei de pui 3 ceapa rosii 1 telina mica 2 catei de usturoi 1 lingurita boia de ardei dulce 100 ml ulei…

Read more »

Porc dulce acrisor cu ananas

20 January 2013
Porc_dulce_acriosr_cu_ananasPorc dulce acriosr cu ananas din: ananas, amidon, pasta de tomate, sos de soia, zahar brun, otet de orez, ulei de floarea soarelui, carne de porc, ardei si ceapa verde. Ingrediente: 227g felii de ananas la conservă, scurse şi tăiate, se păstrează sucul 1 lingură amidon 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă sos de…

Read more »

Ficat de vitel cu salata de gulie

20 January 2013
Ficat_de_vitel_cu_salata_de_gulieFicat de vitel cu salata de gulie din: ficat de vitel, ceapa, unt, nucsoara, gulii, lamaie, ulei de masline, marar, seminte de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 700 g ficat de vitel 2 cepe 100 g unt un varf cutit nucsoara 500 gulii 1 lamaie 50 ml ulei de masline 1 legatura marar 1 lingurita…

Read more »

Pulpe de gâscă cu conopidă

20 January 2013
Pulpe_de_gasca_cu_conopidaPulpe de gâscă cu conopidă din: pulpe de gasca, usturoi, conopida, ulei si patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe de gasca 2 catei de usturoi 1 conopida mica 100 ml ulei 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Pârliţi pulpele la flacăra aragazului, spălati-le, crestaţi-le pe toate părţile şi presăraţi-le cu sare şi piper. Prăjiţi-le înăbuşit în…

Read more »

Reteta zilei: Chiftele cu somon

20 January 2013
Chiftele_cu_somon_4Chiftele cu somon din: piure de cartofi, somon, ou, lamaie, faina, marar, sare, piper si ulei de masline. 3 cesti de piure de cartofi 2 conserve somon 1 ou 1 lamaie faina marar Sare si piper dupa gust Ulei de masline   Mod de preparare: Intr-un bol mare combina piureul de cartofi cu somonul si…

Read more »

Rulouri turceşti

20 January 2013
Rulouri_turcestiRulouri turceşti din: ulei de masline, rosii cherry, vinete, oregano, zahar brun, sos pesto, branza de capra, clatite, rosii, frunze de busuioc, salata, sare si piper. Ingrediente: 50 ml ulei de masline 800 g rosii Cherry coapte 2 vinete 10 g oregano 10 g zahar brun 60 ml sos pesto 250 g branza de capra…

Read more »

Vinete pane in sos de dovlecei

20 January 2013
Vinete_pane_in_sos_de_dovleceiVinete pane in sos de dovlecei din: vinete, dovlecei, usturoi, iaurt, oua, faina, pesmet, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 4 dovlecei 2 catei de usturoi 500 g iaurt gras 3 oua 100 g faina 150 g pesmet 250 ml ulei 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Taiati vinetele pe…

Read more »

Telina umpluta cu carne tocata de porc

20 January 2013
Telina_umpluta_cu_carne_tocata_de_porcTelina umpluta cu carne tocata de porc din: telina, carne tocata de porc, orez, morcov, rosii, ceapa, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 9 teline mici 200 g carne tocata de porc 100 g orez 1 morcov mic 1 kg rosii 1 ceapa 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Tartă cu alune şi branza

20 January 2013
Tarta_cu_alune_si_branzaTartă cu alune şi branza din: ceapa, ulei de masline, otet balsamic, branza cu mucegai, alune, sare si piper. Ingrediente: foaie aluat pentru foietaj 600 g ceapa 3 linguri ulei de masline 10 ml otet balsamic 375 g branza cu mucegai albastru 50 g alune sare piper   Mod de preparare: Incinge cuptorul la treapta a…

Read more »

Retete gustoase: Rulouri cu carne tocată

20 January 2013
Rulouri_cu_carne_tocataRulouri cu carne tocată din: aluat, carne de porc, ciuperci, ceapa, ou, seminte de susan, cimbru, vin, pasta de tomate, sare, piper si ulei. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 500 g carne de porc tocata 4 ciuperci 1 ceapa 1 ou seminte de susan cimbru 50 ml vin alb 2 linguri cu pasta de tomate…

Read more »

Salată caldă de ouă

20 January 2013
Salata_calda_de_ouaSalată caldă de ouă din: ulei de masline, ceapa, pasta de ardei, rosii, oua, mazare, iaurt, chutney, sare si piper. Ingrediente: 20 ml ulei de masline 2 cepe (cam 300 g) taiate solzisori pasta de ardei 250 g rosii din conserva 8 oua 150 g mazare congelata 40 ml de iaurt grecesc 40 ml de…

Read more »

Avocado cu orez si somon

20 January 2013
Avocado_cu_orez_si_somonAvocado cu orez si somon din: orez, file de somon, avocado, zeama de lamaie, sos de soia light, seminte de susan, ceapa verde, ardei iute si frunze de coriandru. Ingrediente: 300g de orez pentru sushi 350g file de somon fără piele 2 avocado mici, coapte, feliate zeama de la 1 lămâie 4 linguriţe sos de…

Read more »

Salata cu taitei si creveti

20 January 2013
Salata_cu_taitei_si_crevetiSalata cu taitei si creveti din: taitei soba, castravete, mango, ceapa verde, creveti, seminte de susan, zeama de lamaie verde, sos de soia, sos dulce de chilli, ghimbir murat si ulei vegetal. Ingrediente: 1 pachet de 250g de tăieţei soba ½ castravete, tăiat beţişoare 1 mango mare, curăţat şi tăiat în bucăţi 6 fire de…

Read more »

Tartă cu praz şi brânză de capră

19 January 2013
Tarta_cu_praz_si_brânza_de_capraTartă cu praz şi brânză de capră din: aluat fraged, ulei de masline, praz, ardei gras, masline negre, frunze de cimbru, branza de capra, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 250 g aluat frager (pentru tarta) 10 ml ulei de masline 1 fir de praz taiat in jumatate pe verticala, apoi tocat fasii subtiri 1…

Read more »

Strudel cu mere si visine

19 January 2013
Strudel_cu_mere_si_visineStrudel cu mere si visine din: mere, visine, nuca, cuisoara, scortisoara, unt, zahar pudra, faina, drojdie, apa calduta, ulei si sare. Ingrediente: 1,5 mere 300 g visine in alcooli 100 g nuca 1-2 cuisoare 1 baton de scortisoara 50 g unt zahar pudra pentru aluat: 50 g faina 25 g drojdie 250 ml apa calduta…

Read more »

Reteta zilei: Tarta de legume

19 January 2013
Tarta_de_legume_7Tarta de legume din: aluat, smantana, oua, sare de mare, piper, dovlecel, morcov, ceapa rosie, branza cheddar, flori de dovlecel si branza de capra. aluat de tarta Ingrediente pentru umplutura: 300 ml smantana 4 oua sare de mare si piper, dupa gust 1 dovlecel, ras 1 morcov mediu, ras 1 ceapa rosie, feliata ½ ceasca…

Read more »

Ciorba de vitel cu smantana

19 January 2013
Ciorba_de_vitel_cu_smantanaCiorba de vitel cu smantana din: piept de vitel, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, orez, bors, galbenus, smantana, tarhon, sare si unt. Ingrediente: 1 kg piept de vitel 2 morcovi 1 patrunjel 1 pastarnac 1/2 telina 2 cepe 2 linguri cu orez 1 l bors 1 galbenus 50 ml smantana tarhon sare unt   Mod…

Read more »

Tartă cu cartofi şi ceapă

19 January 2013
Tarta_cu_cartofi_si_ceapaTartă cu cartofi şi ceapă din: aluat congelat, ulei de masline, ceapa, usturoi, cimbru, cartofi, oua, crema de branza, mustar, sare, piper si salata verde. Ingrediente: 375 g aluat foitaj congelat 20 ml ulei de masline 450 g ceapa tocata fin 2 catei de usturoi zdrobiti 30 g cimbru proaspat tocat sau 10 g cimbru…

Read more »

Jambon cu praz la cuptor

19 January 2013
Jambon_cu_praz_la_cuptorJambon cu praz la cuptor din: jambon, praz, morcov, rosii, masline, ulei, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g jambon de porc crud uscat 4 fire de praz 1 morcov 4 rosii 50 g masline fara samburi 100 g ulei 1 legatura patrunjel 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi jambonul în…

Read more »

Ficătei cu sos de rodie

19 January 2013
Ficatei_cu_sos_de_rodieFicătei cu sos de rodie din: ficatei de curcan, vin rosu, unt, ulei de masline, sos de rodii, sare, piper, rucola, frunze de salata, grepfrut si otet balsamic. Ingrediente: 400 g ficatei de curcan 100 ml vin rosu 2 linguri cu unt 1 lingurita cu ulei de masline 1 lingura cu sos de rodii sare…

Read more »

Salată cu brânză de capră

19 January 2013
Salata_cu_brânza_de_capraSalată cu brânză de capră din: branza feta, baton de paine, ulei de masline, suc de lamaie, mustar dijon, usturoi, frunze de salata, sare si piper. Ingrediente: 100 g feta, preferabil rotunda 1 baton de paine taiat felii 40 ml ulei de masline 10 ml suc de lamaie sau otet de vin alb 10 g…

Read more »

Cubulete de vita in sos de branza

19 January 2013
Cubulete_de_vita_in_sos_de_branzaCubulete de vita in sos de branza din: antricot de vita, cascaval, branza camembert, smantana, ceapa, patrunjel, hrean, salvie, sare si piper. Ingrediente: 600 g antricot de vita 200 g cascaval 150 g branza Camembert 200 g smantana 1 ceapa 2 radacini de patrunjel 7 linguri hrean 3-4 frunze de salvie sare piper   Mod…

Read more »

Ruladă de porc cu legume

19 January 2013
Rulada_de_porc_cu_legumeRuladă de porc cu legume din: fleica de porc, morcovi, pastarnac, patrunjel, cartofi, rosii, ceapa rosie, ulei de masline, sare, piper, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, rozmarin, cimbru si mustar. Ingrediente: 1 kg fleica de porc 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 cartofi 1-2 rosii 1-2 cepe rosii ulei de…

Read more »

Piept de raţă păstârnac şi morcov

19 January 2013
Piept_de_rata_pastarnac_si_morcovPiept de raţă păstârnac şi morcov din: piept de rata, pastarnac, morcov, ulei, cascaval, marar, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de rata 200 g pastarnac 300 g morcov 50 ml ulei 100 g cascaval 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi pieptul de raţă în felii, presăraţi-le cu sare şi…

Read more »

Ou ochi cu ceapa

19 January 2013
Ou_ochi_cu_ceapaOu ochi cu ceapa din: ulei de masline, ceapa, zahar brun, cartofi, ou, boabe de mustar, rosii, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 40 ml ulei de masline 1/2 ceapa alba sau rosie taiata marunt 10 g zahar brun 50 g cartofi rasi 1 ou 10 g boabe de mustar 2 rosii taiate felii 10…

Read more »

Salata americana cu un dressing gustos

19 January 2013
Salata_americana_cu_un_dressing_gustosSalata americana cu un dressing gustos din: porumb, boabe de fasole neagra, rosii cherry, avocado, ceapa verde, branza feta, lamaie verde, chimion, sos tabasco, zeama de lamaie verde, coaja de lamaie verde, otet de xeres si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 2 stiuleti de porumb 400 g boabe de fasole neagra din conserva, scurse si…

Read more »

Cocktail Creamy

19 January 2013
Cocktail_CreamyCocktail Creamy din: vodca, lichior de mere, fresh lime juice, lace kahlua. Se garniseste cu felii de mar. Ingrediente: 50 ml vodca 25 ml lichior de mere 20 ml crema de cocos 25 ml fresh lime juice lace kahlua   Mod de preparare: Se amesteca puternic primele patru ingrediente (shake) si se strecoara continutul in…

Read more »

Reteta zilei: Chifle delicioase pentru hamburgheri sau sandwichuri

19 January 2013
Chifle_delicioase_pentru_hamburgheri_sau_sandwichuri_23In cazul in care doriti sa mancati niste hamburgheri de casa, placerea nu ar fi completa daca nu ati pregati si niste chifle delicioase. Textura lor pufoasa, gustul usor dulce combinat cu aroma semintelor de susan crocante vin in completarea unei gustari savuroase. 400g faina plus 100g pentru framantat 100g gris 250ml lapte 5g drojdie…

Read more »

Tartă cu nuci si ciocolata

19 January 2013
Tarta_cu_nuci_si_ciocolataTartă cu nuci si ciocolata din: faina, unt, zahar pudra, sare, nuci, frisca, miere, scortisaora, oua si ciocolata. Ingrediente: pentru aluat: 225 g faina 100 g unt 150 g zahar pudra un praf sare pentru umplutura: 250 g nuci 200 g frisca lichida 100 g miere o lingura scortisoara 2 oua 200 g ciocolata  …

Read more »

Lasagna de vită cu nucşoară

19 January 2013
Lasagna_de_vita_cu_nucsoaraLasagna de vită cu nucşoară din: foi de lasagna, carne de vita, parmezan, lapte, unt, faina, ceapa, usturoi, rosii in bulion, nucsoara, foi de dafin, ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 500 g carne de vita tocata 200 g parmezan 500 ml lapte 25 g unt 2 linguri cu faina 1…

Read more »

Ciocolata cu fistic

19 January 2013
Ciocolata_cu_fisticCiocolata cu fistic din: lapte praf, unt, zahar, cacao, apa, esenta de vanilie, esenta de fistic si sare. Ingrediente: 800 g lapte praf 225 g unt 300 g zahar 100 g cacao 175 ml apa esenta de vanilie esenta de fistic 200 g fistic un praf sare   Mod de preparare: Se amestecă zahărul cu…

Read more »

Rizoto cu şofran

19 January 2013
Rizoto_cu_sofranRizoto cu şofran din: orez, vin alb, ceapa, morcov, ciuperci, sofran, ulei si sare. Ingrediente: 300 g orez 150 ml vin alb sec 1 ceaa 1 morcov 3 ciuperci 1 varf de lingurita de sofran ulei sare   Mod de preparare: Pune cinci linguri de ulei într-o cratiţă şi căleşte ceapa tocată foarte mărunt. Când…

Read more »

Ridichi gratinate

19 January 2013
Ridichi_gratinateRidichi gratinate din: ridichi de iarna, hribi, usturoi, ulei de masline, smantana, pesmet, unt, sare si branza camembert. Ingrediente: 4 ridichi de iarna 500 g hribi 4-6 catei usturoi 3-4 linguri ulei de masline 150 g smantana 4 linguri pesmet rumenit in unt 50 g unt sare 250 g branza camembert   Mod de preparare:…

Read more »

Creveti cu curcuma

19 January 2013
Creveti_cu_curcumaCreveti cu curcuma din: creveti, alune caju, lapte de cocos, morcov, mazare, curcuma, sos de soia, usturoi, unt si sare. Ingrediente: 500 g creveti proaspeti 50 g alune caju 100 ml lapte de cocos 1 morcov 2 linguri cu mazare 1/2 lingurite de curcuma 1 lingurita cu sos de soia 1 catel de usturoi 2…

Read more »

Rulouri de porc cu legume

19 January 2013
Rulouri de porc cu legumeRulouri de porc cu legume din: cotlet de porc, pulpa de porc, mazare, morcovi, piper, verdeata, cartofi, unt, lapte, sare si ulei. Ingrediente: 500 g cotlet de porc 250 g pulpa de porc 100 g mazare din conserva 100 g morcovi piper verdeata 75 g cartofi 30 g unt 100 ml lapte 20 g sare…

Read more »

Supă de porc cu smântână şi curry

19 January 2013
Supa_de_porc_cu_smântâna_si_currySupă de porc cu smântână şi curry din: pulpa de porc, cartofi, ceapa alba, ceapa rosie, morcov, curry, smantana, ou, ulei si sare. Ingrediente: 250 g pulpa de porc 3 cartofi 1 ceapa alba 1 ceapa rosie 1 morcov 2 lingurite de curry 200 g smantana 1 ou ulei sare   Mod de preparare: Curăţă…

Read more »

Mâncare de vită cu legume

19 January 2013
Mâncare_de_vita_cu_legumeMâncare de vită cu legume din: cartofi, morcovi, ulei, ceapa, usturoi, porumb, friptura de vita si piper. Ingrediente: 450 g cartofi noi mici, taiati in cubulete 2 morcovi taiati in patru pe lungime si apoi in cubulete 5 lingurite ulei 1 ceapa mijlocie 2 catei de usturoi tocati fin 200 g porumb fiert pe jumatate 175…

Read more »

Rulouri de peşte cu măsline şi salvie

19 January 2013
Rulouri_de_peste_cu_masline_si_salvieRulouri de peşte cu măsline şi salvie din: fileuri de peste, masline, capere, salvie, ardei iute, lamaie, unt, piper si sare. Ingrediente: 4 fileuri de peste spada (somon, ton, pangasius) 200 g masline fara samburi 2 lingurite de capere 4 frunze de salvie 1 ardei iute 1 lamaie 2 linguri cu unt piper sare  …

Read more »

Salata cu pui, spanac si mere

19 January 2013
Salata_cu_pui_spanac_si_mereSalata cu pui, spanac si mere din: pui, spanac, rucola, mere, nuci, stafide, coniac, otet balsamic, ulei de masline, piper, sare, smantana si miere. Ingrediente: 500 g pui 300 g spanac verde 300 g rucola 4 mere rosii 100 g nuci coapte 150 g stafide 1-2 lingurite coniac 2-3 linguri otet balsamic 2-3 linguri ulei…

Read more »

Rulouri de pui cu bacon

19 January 2013
Rulouri_de_pui_cu_baconRulouri de pui cu bacon din: piept de pui, branza camembert, unt, bacon afumat, sare, usturoi, piper negru, cartofi si cimbru. Ingrediente: 400 g piept de pui 100 g branza camembert 100 g unt 12 bucati abcon afumat sare 2-3 catei de usturoi piper negru macinat petru garnitura: 200 g branza camembert 6 cartofi cu…

Read more »

Reteta zilei: Muschi de porc cu sos smantana

18 January 2013
Muschi_de_porc_cu_sos_smantana_6Mușchi de porc cu sos smantana din: muschi de porc, seminte de chimen, maghiran, condimente pentru carne de porc, ulei de masline, piper negru, otet de vin alb, smantana si amidon de porumb. Ingrediente: 2 kg muschi de porc, fara grasime 1-2 lingurite seminte de chimen 1 lingurița maghiran 1 lingurița condiment pt carne de…

Read more »

Pate de ficat de pui

18 January 2013
Pate_de_ficat_de_puiPate de ficat de pui din: ficat de pasare, piper, lapte, unt, ceapa rosie, sare, galbenusuri, smantana, ulei de masline, frunze de dafin, marar si nuci macinata. Ingrediente: 500 g ficat de pasare piper 500 ml lapte 200 g unt o ceapa  rosie sare 4 galbenusuri fierte 2 linguri smantana 2 linguri ulei de masline…

Read more »

Pane de salau

18 January 2013
Pane_de_salauPane de salau din: file de salau, maghiran, usturoi, cimbru verde, sare, pesmet, unt, ulei, patrunjel si lamai. Ingrediente: 600 g file de salau o lingurita maghiran 4 catei usturoi sare cimbru verde 4 oua 300 g pesmet 50 g unt ulei pentru prajit o legatura patrunjel 2 lamai   Mod de preparare: Se porţionează…

Read more »

Mancare de cartofi in paine

18 January 2013
Mancare_de_cartofi_in_paineMancare de cartofi in paine din: paini taranesti, cartofi, ardei copti, ceapa, morcovi, piure de rosii, sare, piper, usturoi, ulei de floarea soarelui, carnati afumati, rozmarin si paprika. Ingrediente: 4 paini taranesti cu seminte 800 g cartofi 4 ardei copti 4 cepe 2 morcovi 300 g piure de rosii sare piper 5-6 catei usturoi 20…

Read more »

Chec cu nuci

18 January 2013
Chec_cu_nuciChec cu nuci din: zahar, faina, unt, oua, praf de copt, miere si miez de nuca. Ingrediente: 100 g zahar 150 g faina 100 g unt moale 2 oua 1/2 plic praf de copt 3 linguri miere 150 g miez de nuca   Mod de preparare: Zahărul se freacă cu untul până ce se obţine…

Read more »

Salată de păstrăv cu andive si mere

18 January 2013
Salata_de_pastrav_cu_andiveSalată de păstrăv cu andive si mere din: andive, mere, suc de lamaie, scortisoara, gogosar acru, unt, otet de la gogosari, ulei, file de pastrav afumat, frunze de salata, sare si piper. Ingrediente:  2 andive 2 mere sucul de la 1/2 lămâie 1/2 linguriță scorți­șoară 1  gogoșar acru tăiat felii 1 lingură unt 2 linguri…

Read more »

Ciorbă de varză acră

18 January 2013
Ciorba_de_varza_acraCiorbă de varză acră din: varza acra, afumatura, cartofi, ardei gras, rosii in bulion, varza, marar si ulei. Ingrediente: 1/2 varza acra 250 g afumatura 4 cartofi un morocv un ardei gras o cutie mica rosii in bulion un litru zeama de varza 1/2 legatura marar o lingura ulei   Mod de preparare: In ulei…

Read more »

Prajitura bogata

18 January 2013
Prajitura_bogataPrajitura bogata din: oua, zahar pudra, faina, nuci, coaja de lamaie, sare, nuci, glazura alba, albus, suc de lamaie, ciocolata neagra si frisca lichida. Ingrediente: 3 oua 125 g zahar pudra 125 g faina 125 nuci macinate coaja rasa a unei lamai un praf sare pentru decor: 200 g nuci pentru glazura alba 200 g…

Read more »

Friptură de porc cu sumac

18 January 2013
Friptura_de_porc_cu_sumacFriptură de porc cu sumac din: cotlet de porc, cartofi, ceapa, rosii cherry, sumac, piper rosu, ulei si sare. Ingrediente: 1 cotlet de porc 1 kg cartofi 2 cepe 10 rosii cherry 1 lingurita cu sumac piper rosu ulei sare   Mod de preparare: Pune şase linguri cu ulei într-o tigaie, taie cotletul în felii…

Read more »

Mamaliga cu urda si marar

18 January 2013
Mamaliga_cu_urda_si_mararMamaliga cu urda si marar din: malai, apa, urda, smantana, ceapa verde, marar verde, margarina si sare. Ingrediente: 300 g malai 1 l apa 500 g urda proaspata 100 ml smantana 1 legatura ceapa verde 1 legatura marar verde 00 g margarina sare   Mod de preparare: Freci 50 g margarina cu urda, sare şi…

Read more »

Chiftele de varză dulce

18 January 2013
Chiftele_de_varza_dulceChiftele de varză dulce din: varza dulce, unt, faina, oua, ulei, smantana, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: un kg varza dulce 100 g unt 5 linguri faina 4 oua 100 ml ulei 150 g smantana sare piper patrunjel Mod de preparare: In apă clocotită cu sare se fierbe varza tăiată în sferturi timp de 10…

Read more »

Vită în sos de vin cu cardamom

18 January 2013
Vita_în_sos_de_vin_cu_cardamomVită în sos de vin cu cardamom din: pulpa de vita, coniac, vin rosu, boia dulce, cardamom, coriandru, usturoi, piper, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de vita 10 ml coniac 200 ml vin rosu 1 lingurita cu boia dulce 1 varf de cutit de cardamom 1/2 lingurita de coriandru 2 catei de…

Read more »

Chiftelute marinate in sos de legume

18 January 2013
Chiftelute_marinate_in_sos_de_legumeChiftelute marinate in sos de legume din: cartofi, ardei gras, ulei, supa, bulion, suc de rosii, carne tocata, galbenus, branza de vaci, pesmet, rondele de ceapa, sare, piper, boabe de porumb, boabe de fasole rosie, ketchup si ceapa verde. Ingrediente: 500 g cartofi rosii 1 ardei rgas verde 2 linguri ulei 600 ml supa 2…

Read more »

Doboş cu marţipan şi glazură de ciocolată

18 January 2013
Dobos_cu_martipan_si_glazura_de_ciocolataDoboş cu marţipan şi glazură de ciocolată din: unt, zahar, oua, faina, coaja de lamaie, baton de vanilie, migdale macinate, rom, cacao, martipan, zahar pudra, suc de portocale si ciocolata amaruie. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahar 6 oua 250 g faina 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa miezul unui baton de…

Read more »

Reteta zilei: Pizza delicioasa cu vinete, ardei copti, branza feta si busuioc

18 January 2013
Pizza_cu_vinete_ardei_copti_si_branza_feta_5Pizza cu vinete, ardei copti si branza feta din: vinete, ardei gras, branza feta, sos de rosii, sos pesto, aluat de pizza, frunze de busuioc, sare, piper, ulei de masline, ou si faina.   Ingrediente: 2 vinete 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 50 gr branza feta maruntita 2 linguri sos de rosii…

Read more »

Gulaş cu ardei cayenne

18 January 2013
Gulas_cu_ardei_cayenneGulaş cu ardei cayenne din: pulpa de porc, boia dulce, ardei cayenne, rosii in bulion, ceapa alba, ceapa rosie, usturoi, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc 2 lingurite cu boia dulce 1 ardei cayenne 150 g rosii in bulion 3 cepe albe 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 1 lingurita…

Read more »

Retete savuroase: Tiramisu

18 January 2013
TiramisuTiramisu din: branza mascarpone, oua, cafea, biscuiti, ciocolata neagra, rom, zahar pudra si praf de cacao. Ingrediente: 250 g branza mascarpone 4 oua 125 g cafea tare si rece 30 biscuiti 75 g ciocolata neagra rasa 60 ml rom sau brandy 75 g zahar pudra praf de cacao   Mod de preparare: Se bate branza…

Read more »

Plăcintă cu brânză şi mac

18 January 2013
Placinta_cu_brânza_si_macPlăcintă cu brânză şi mac din: caise, suc de mere, unt, zahar, coaja de lamaie, oua, faina, cacao, praf de copt, lapte, mac, martipan, zahar pudra, branza de vaci, urda dulce, suc de lamaie si budinca de vanilie. Ingrediente: blat: 80 g caise 100 ml suc de mere 200 g unt 200 g zahar 1…

Read more »

Supa cu taitei facuti in casa

18 January 2013
Supa_cu_taitei_facuti_in_casaSupa cu taitei facuti in casa din: oua, sare, nucsoara, faina, ceapa, unt, cartofi, sare, telina, morcovi, praz, supa si piper. Ingrediente: aluat de taitei: 4 oua sare nucsoara rasa 250 g faina in plus: 3 cepe 2 linguri unt 3 cartofi sare 2 fire telina verde 3 morcovi 1 fir praz 1,5 l supa…

Read more »

Specialitate munteneasca

18 January 2013
Specialitate_munteneascaSpecialitate munteneasca din: lapte, oua, sifon, sare, ulei, faina, ciuperci, piper, ceapa, smantana, frunze de salvie si rosii. Ingrediente: pentru aluat: 500 ml lapte 3 oua 3 linguri sifon 1/4 lingurita asre ulei 10 lingurite cu varf de faina pentru compozitie: 500 g ciuperci proaspete sau din conserva piper 1 ceapa 450 g smantana pentru…

Read more »

Punch usor alcoolizat

18 January 2013
Punch_usor_alcoolizatPunch usor alcoolizat din: suc de merisoare, lichior de coacaze rosii si coniac. Ingrediente: 200 ml suc de merisoare 50 ml lichior de coacaze rosii 50 ml coniac   Mod de preparare: Intr-o cana mare combina 200 ml suc de merisoare, 50 ml lichior de coacaze rosii, 50 ml coniac si portioneaza in 6 pahare.…

Read more »

Tartă cu varză

18 January 2013
Tarta_cu_varzaTartă cu varză din: faina, apa, sare, ulei de masline, drojdie, varza proaspata, sunca si cascaval. Ingrediente: 500 g faina 250 ml apa o lingurita sare 2 linguri ulei de masline 20 g drojdie proaspata pentru garnitura: 200 g varza proaspata 150 g sunca dupa gust 150 g cascaval   Mod de preparare: Pentru aluat,…

Read more »

Clătite cu mere şi stafide

18 January 2013
Clatite_cu_mere_si_stafideClătite cu mere şi stafide din: faina, lapte, ou, zhar, zahar vanilat, mere, miere, stafide, scortisoara, ulei si sare. Ingrediente: 100 g faina 300 ml lapte 1 ou 1 lingurita cu zahar 2 plicuri cu zahar vanilat 1 kg mere 4 linguri cu miere 1 lingura cu stafide scortisoara ulei sare   Mod de preparare:…

Read more »

Ciorbă de curcan

18 January 2013
Ciorba_de_curcanCiorbă de curcan din: aripi de curcan, morcovi, cartofi, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, telina, rosii, ceapa, pasta de tomate, ardei gras, leustean, patrunjel, bors si sare. Ingrediente: 3 aripi de curcan 2 morcovi 2 cartofi 1 radacina de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 telina mica 3 rosii 2 cepe 2 linguri cu…

Read more »

Ravioli cu brânză şi sos de roşii

18 January 2013
Ravioli_cu_brânza_si_sos_de_rosiiRavioli cu brânză şi sos de roşii din: ravioli cu branza, suc de rosii, ceapa, unt, usturoi, cascaval, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 250 g ravioli cu branza 1 conserva de rosii (in suc de rosii) 1 ceapa 1 lingura cu unt 1 catel de usturoi 1 lingura cu cascaval ras 1 legatura de…

Read more »

Varză acră cu afumătură

18 January 2013
Varza_acra_cu_afumaturaVarză acră cu afumătură din: slanina, carnati afumati, varza acra, bulion, foaie de dafin si boabe de piper. Ingrediente: 100 g slanina 4 carnati afumati o varza acra, medie 2 linguri bulion o foaie dafin cateva boabe piper   Mod de preparare: intr-o cratita cu fund dublu se pune slanina taiata bucatele sa se topeasca.…

Read more »

Tort de nuci cu cremă de cafea

18 January 2013
Tort_de_nuci_cu_crema_de_cafeaTort de nuci cu cremă de cafea din: oua, zahar vanilat, coaja de lamaie, praf de copt, nuci macinate, foi de gelatina, frisca, mascarpone, lichior de nuci, cafea si ciocolata amaruie. Ingrediente: blat: 5 oua 125 g zahar vanilat 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa 75 g faina 1 lingurita praf de copt…

Read more »

Tocanita de vacuta cu cartofi si telina

18 January 2013
Tocanita_de_vacuta_cu_cartofi_si_telinaTocanita de vacuta cu cartofi si telina din: carne de vita, oase de vita, radacina de telina, ceapa, cartofi albi, morcovi, patrunjel, varza, ulei, sare, piper, chimen si supa. Ingrediente: 750 g carne de vita 2 oase de vita cu maduva 1/2 radacina de telina 2 cepe 400 g cartofi albi 4 morcovi 2 radacini…

Read more »

Reteta zilei: Supa wonton cu carne de porc picanta

18 January 2013
Supa_wonton_cu_carne_de_porc_picanta_7Supa wonton cu carne de porc picanta din: taitei wonton, ceapa verde, arpagic, ulei de susan, carne de porc, castane de apa, ghimbir, usturoi, sos de soia, otet de orez, pasta de chilli, sare de mare, piper, supa de pui, ghimbir, varza chinezeasca si morcovi. Ingrediente: 1 pachet taitei wonton ¼ cana ceapa verde tocata…

Read more »

Salata cu ciuperci si carne de rata

18 January 2013
Salata_cu_ciuperci_si_carne_de_rataSalata cu ciuperci si carne de rata din: ceapa verde, usturoi, ghimbir, sos de soia, miere, ulei ciuperci, piept de rata, frunze de salata si rosii cherry. Ingrediente:  2 cepe verzi 1 cățel de usturoi 1 linguriță ghimbir ras 1 ardei iute 2 linguri sos de soia 1 lingură miere 3 linguri ulei de măsline…

Read more »

Gulii umplute cu mămăligă şi brânză de oaie

18 January 2013
Gulii_umplute_cu_mamaliga_si_brânza_de_oaieGulii umplute cu mămăligă şi brânză de oaie din: faina de malai, branza de oi, unt, smantana, patrunjel, sare, piper, gulii, zahar si cascaval. Ingrediente: 200 g faina de malai 150 g branza de oi 1 cub de unt 1 pahar de smantana 1 legatura de patrunjel verde sare piper 6 gulii 1 lingurita zahar…

Read more »

Minitarte cu gem

18 January 2013
Minitarte_cu_gemMinitarte cu gem din: unt, zahar, faina, ou, praf de copt, gem de capsune si sare. Ingrediente: 100 g unt 100 g zahar 150 g faina 1 ou 1 lingurita cu praf de copt 200 g gem de capsune sare   Mod de preparare: Lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei şi freacă-l cu…

Read more »

Ciorbă de varză cu paprica

18 January 2013
Ciorba_de_varza_cu_papricaCiorbă de varză cu paprica din: cartofi, ceapa, ulei de rapita, supa, ardei grasi, rosii, boia dulce, sare, piper, boabe de ienupar, usturoi si varza murata. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapa 2 linguri ulei de rapita 500 ml supa 2 ardei rgasi rosii 1 conserva rosii (850 ml) 2 linguri boia dulce (paprica) sare…

Read more »

Supă dreasă cu smântână

17 January 2013
Supa_dreasa_cu_smântânaSupă dreasă cu smântână din: piept de pui, morcovi, cartof, ceapa, telina, smantana, oua, marar si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 1 cartof 1 ceapa 1 telina 150 ml smantana 4 oua marar sare   Mod de preparare: Spală carnea şi pune-o la fiert într-o oală cu apă fierbinte. După ce a…

Read more »

Cuiburi de orez

17 January 2013
Cuiburi_de_orezCuiburi de orez din: orez basmati, orez salbatic, rosii cherry, porumb, ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de masline, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 100 g orez basmati 100 g orez salbatic 5-6 rosii cherry 1 dovlecel 4 linguri cu porumb 1 ardei gras 1 ceapa 2 catei de usturoi ulei de masline busuioc sare piper…

Read more »

Ciorbă ca în Bihor

17 January 2013
Ciorba_ca_în_BihorCiorbă ca în Bihor din: fasole verde, morcovi, ceapa, albitura, ulei, cartofi, faina, smantana, oua, ardei gras, rosii, oase, otet, tarhon si sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde congelata 200 g morcovi 250 g ceapa 250 g albitura ulei 1 kg cartofi 75 g faina 250 g smantana 2 oua 100 g ardei gras 100…

Read more »

Tort cu branza dulce si capsuni

17 January 2013
Tort_cu_branza_dulce_si_capsuniTort cu branza dulce si capsuni din: oua, zahar, faina, amidon, gelatina, capsuni, branza dulce, iaurt, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: pentru blat: 3 oua 80 g zahar 80 g faina 1 lingura amidon pentru crema si ornat: 2 plicuri gelatina 400 g capsuni 500 g branza dulce 250 g iaurt 80 g zahar vanilat…

Read more »

Omletă cu dovlecei

17 January 2013
Omleta_cu_dovleceiOmletă cu dovlecei din: dovlecei, oua, ulei de masline, usturoi, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 4 dovlecei mai mici 8 oua 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi sare piper nucsoara   Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul, tăiati-l în feliuţe şi căliţi-le în uleiul încins. Când usturoiul începe să se îngălbeneas­că, scoateţi-l din…

Read more »

 

Sos de mustar

17 January 2013
Sosuri_6Sos de mustar: amesteca 2-3 linguri cu ulei de masline, zeama de la 1/2 lamaie, o lingurita de mustar de dijon, busuioc proaspat si sare.

Read more »

Supă de pui cu chifteluţe din ficat de pui

17 January 2013
Supa_de_pui_cu_chiftelute_din_ficat_de_puiSupă de pui cu chifteluţe din ficat de pui din: morcovi, cartofi, rosie, ardei grasi, telina, ceapa alba, radacina de patrunjel, pui, ficat de pui, pesmet, smantana, patrunjel verde, sare, boia dulce, piper si ulei. Ingrediente: 5 morcovi 2 cartofi mari 1 rosie 2 ardei grasi rosii 1 telina mare 1 ceapa alba 2 radacini…

Read more »

Pui la gratar cu mazare

17 January 2013
Retete_1Pui la gratar cu mazare din: piept de pui, sare, piper, cimbru, patrunjel, unt, mazare, salata verde, ceapa verde, ulei, zeama de lamaie, busuioc, branza feta, ardei iute si miere. Ingrediente: 500 g piept de pui  sare piper cimbru patrunjel 50 g unt 400 g mazăre 1 bucata salata verde 2 fire de ceapă verde 3 linguri ulei  zeamă lămâie  busuioc…

Read more »

Reteta zilei: Tofu marinat cu ciuperci

17 January 2013
Tofu_marinat_cu_ciuperci_10Tofu marinat cu ciuperci din: tofu, sos de soia, otet de orez, ulei de susan, fulgi de ardei, ciuperci, nectar agave, sos hoisin, ulei de arahide, ghimbir, usturoi si ceapa verde. 1 bucata tofu 5 linguri sos de soia 1 lingura otet de orez 1 lingurița ulei de susan fulgi de ardei rosu ciuperci proaspete…

Read more »

Prajitura cu mandarine

17 January 2013
Prajitura_cu_mandarinePrajitura cu mandarine din: foi pandispan, mandarine, suc de mandarine, chefir, gelatina, frisca lichida, jeleu si frisca. Ingrediente: 2 foi pandispan 3 mandarine 6 linguri cu suc de mandarine 500 ml chefir 100 g zahar 20 g gelatina (2 pliculete) 200 ml frisca lichida pentru decor: 1 plic cu jeleu felii de mandarina frisca  …

Read more »

Gratin de rosii cu cartofi

17 January 2013
Gratin_de_rosii_cu_cartofiGratin de rosii cu cartofi din: rosii, cartofi, mozzarella, ulei de masline, ou, smantana, cascaval, frunze verzi de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 500 g rosii 1 kg cartofi noi 500 g mozzarella sau cas dulce proaspat 3 linguri ulei de masline 1 ou 200 ml smantana 100 g cascaval ras frunze verzi de busuioc…

Read more »

Retete gustoase: Iahnie de fasole

17 January 2013
Iahnie_de_fasoleIahnie de fasole din: ceapa, pasta de rosii, foaie de dafin, fasole boabe, ciolan, tarhon si cimbru. Ingrediente: 2 cepe 1-2 linguri pasta de rosii piper 1 foaie de dafin 1/2 fasole boabe fierte 1/2 ciolan (carne pastrata de la ciolanul fiert in ciorba) tarhon cimbru   Mod de preparare: Pentru Iahnie tai 2 cepe…

Read more »

Panna Cotta cu martipan

17 January 2013
Panna_Cotta_cu_martipanPanna Cotta cu martipan din: gelatina, ulei de floarea soarelui, lapte, zahar tos, frisca, lichior de migdale, esenta de migdale, fulgi de migdale si zahar tos. Ingrediente: 5 plicuri gelatina 1 lingura ulei de floarea soarelui 300 ml lapte integral 100 g zahar tos 300 ml frisca lichida 4 linguri lichior de migdale cateva picaturi…

Read more »

Couscous cu morcovi noi

17 January 2013
Couscous_cu_morcovi_noiCouscous cu morcovi noi din: couscous, morcovi, ulei de masline, patrunjel verde, seminte de chimen, seminte de coriandru, sare, piper si boia. Ingrediente: 500 g couscous 500 g morcovi noi 2 cepe 4 linguri ulei de masline 1 legatura patrunjel verde 1 lingurita seminte de chimen 1 lingura seminte de coriandru sare piper alb boia…

Read more »

Chifteluţe la cuptor

17 January 2013
Chiftelute_la_cuptorChifteluţe la cuptor din: piept de pui, oua, ceapa, pesmet, patrunjel, busuioc, ghimbir, piper, branza de vaci si sare. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 oua 1 ceapa 1 lingura cu pesmet + pesmet pentru crusta 1 legatura de patrunjel tocat marunt 3-4 frunze de busuioc tocate marunt 1 lingurita ghimbir ras piper ras…

Read more »

Supă-cremă de broccoli

17 January 2013
Supa_crema_de_broccoliSupă-cremă de broccoli din: broccoli, ceapa, patrunjel, smantana, usturoi, telina, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1/2 kg broccoli 1 ceapa mica 1 legatura de patrunjel/marar proaspat 300 g smantana 2 catei de usturoi 1 telina sare piper 4-5 linguri cu ulei de masline   Mod de preparare: Desfă broccoli în bucheţele şi fierbe-le…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu creveti, pepene si haloumi

17 January 2013
Salata_cu_creveti_pepene_si_haloumi_4Salata cu creveti, pepene si haloumi din: creveti, lamai, ulei de masline, ardei iute, usturoi, ceapa rosie, haloumi, paine, sumac, frunze de menta si sare de mare. 400 g creveți 1-2 lamai ulei de masline 1 ardei iute rosu mic, tocat marunt 1 cațel de usturoi, pisat 1/2 ceapa rosie, fin feliata 1 bucata haloumi,…

Read more »

Salată gustoasa de crudităti

17 January 2013
Salata_gustoasa_de_cruditatiSalată gustoasa de crudităti din: morcov, castravete, ardei capia, ulei de masline, otet balsamic, marar, patrunel, piper si sare. Inrgediente: 1 morcov mic (1 tija) 1 castravete mic 1 ardei capia rosu 3-4 linguri cu ulei de masline 1 lingurita cu otet balsamic marar patrunjel piper sare   Mod de preparare: legumele sub jet de…

Read more »

Ciorba de fasole cu ciolan

17 January 2013
Ciorba_de_fasole_cu_ciolanCiorba de fasole cu ciolan din: fasole boabe, ciolan, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ardei, pasta de rosii, tarhon, cimbru si sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe 1 ciolan (poate fi si afumat) 1 ceapa 1-2 morcovi 1/2 telina 1 pastarnac 1/2 ardei pasta de rosii tahgon cimbru sare   Mod de preparare: Pui fasolea la…

Read more »

Cocktail Gin Rickey

17 January 2013
Cocktail_Gin_RickeyCocktail Gin Rickey din: gheata, bitter angostura, suc de lime, sirop, gin si o felie de lamaie. Ingrediente: gheata 1 lingurita bitter Angostura 20 ml suc lime 30 ml sirop (din zahar) 45 ml gin 1 felie lamaie   Mod de preparare: Intr-un shaker pentru cocktail combina toate ingredientele, mai putin lamaia.  Amesteca bine si…

Read more »

Risotto cu ciuperci şi parmezan

17 January 2013
Risotto_cu_ciuperci_si_parmezanRisotto cu ciuperci şi parmezan din: supa de pui, ulei de masline, ciuperci, ceapa, orez arborio, vin alb, sare, piper, frunze de arpagic, unt si parmezan. Ingrediente: 6 ceşti cu supă de pui 3 linguri cu ulei de măsline 900 de grame de ciuperci, tăiate felii subţiri 2 cepe mici, tocate mărunt 1 1/2 cană…

Read more »

Pui cu varză si morcovi

17 January 2013
Pui_cu_varza_si_morcoviPui cu varză si morcovi din: varza, morcovi, pulpe de pui, usturoi, vin alb, mustar, sare si piper. Ingrediente:   400 g varză 2 morcovi 4 pulpe de pui 2 căței de usturoi 200 ml vin alb 1 lingură muștar sare piper   Mod de preparare: Se curăță morcovii și varza. Morcovii se taie cubulețe, iar…

Read more »

Ciorba moldoveneasca cu carne de porc

17 January 2013
Ciorba_moldoveneasca_cu_carne_de_porcCiorba moldoveneasca cu carne de porc din: carne de porc cu os, orez, ceapa, faina, boia de ardei, bors, smantana, ou si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os 200 g orez 1-2 cepe 2 linguri faina un varf cutit boia de ardei bors dupa gust 100 ml smantana (optional) 1 ou…

Read more »

Sos de coniac

17 January 2013
Sosuri_5Sos de coniac: pune 200 ml smântână într-o crăticioară pe foc. Adaugă 2-3 linguri de coniac şi amestecă. Adaugă sare şi lasă până dă în primul clocot.

Read more »

Praz cu carne la cuptor

17 January 2013
Praz_cu_carne_la_cuptorPraz cu carne la cuptor din: carne tocata de vita, cartofi, praz, lapte, cascaval, sare, piper, curry si condimente pentru carne. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 500 g cartofi 1 fir praz 1 ceasca lapte 50 g cascaval uscat ras sare piper curry condimente pentru carne   Mod de preparare: Incălzeşti cuptorul la…

Read more »

Frigarui asortate cu cartofi copti

17 January 2013
Frigarui_asortate_cu_cartofi_coptiFrigarui asortate cu cartofi copti din: piept de pui, dovlecel, ceapa rosie, ardei gras, ciuperci, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 dovlecel mic 1 ceapa rosie 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 200 g ciuperci ulei sare piper   Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi taie-l în…

Read more »

Supă de roşii cu praz

17 January 2013
Supa_de_rosii_cu_prazSupă de roşii cu praz din: rosii, praz, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 2 cutii cu rosii cuburi 1 fir de praz 3 linguri cu ulei sare piper patrunjel   Mod de preparare: Taie în rondele un sfert de fir de praz şi căleşte-l în ulei. Dacă îţi place, pune un căţel de usturoi.…

Read more »

Tarta cu branza, praz si smochine

17 January 2013
Tarta_cu_branza_praz_si_smochineTarta cu branza, praz si smochine din: aluat, unt, praz, alcool, branza de vaci, oua, smantana, branza cu mucegai, cimbru si smochine. Ingrediente: 500 g aluat fraged 40 g unt 2 fire praz, tocat 2 linguri alcool 175 g branza de vaci 4 oua, batute 100 ml smantana 100 g branza cu mucegai (optional) sau…

Read more »

Pescada cozida com todos

17 January 2013
Pescada_cozida_com_todosPescada cozida com todos din: ton, ceapa, ulei de masline, rosii, usturoi, foi de dafin, orez, sare, piper, coriandru si patrunjel. Ingrediente:  1 kg ton (sau alt peste mare, somn de exemplu) proaspat 3-4 cepe 1 paharel ulei de masline 4-5 rosii jupuite si maruntite grosier cativa catei de usturoi 2-3 foi de dafin 1…

Read more »

Pizza rulada

17 January 2013
Pizza_ruladaPizza rulada din: lipie, carna afumat, pastrama, bacon, ardei, rosii, ceapa, ciuperci, cascaval, castravete murat, ketchup, piper si busuioc. Ingrediente: 1 lipie mare 100 g carnat afumat 100 g pastrama 8 fasii bacon 1 ardei 2 rosii 1/2 ceapa 2 ciuperci mari 200 g cascaval 1 castravete murat ketchup piper busuioc   Mod de preparare:…

Read more »

Ciorba ardeleneasca cu cartofi si carne afumata

17 January 2013
Ciorba_ardeleneasca_cu_cartofi_si_carne_afumataCiorba ardeleneasca cu cartofi si carne afumata din: apa, cartofi, oase afumate, morcovi, patrunjel, pastarnac, bors si bulion. Ingrediente: 5-6 l apa 500 g cartofi oase afumate (cu carne) 3-4 morcovi 2 bucati patrunjel 1 pastarnac sau 1 telina mica bors dupa gust 2-3 linguri bulion   Mod de preparare: Fierbi întâi carnea afumată (oa­sele).…

Read more »

Salată caldă de orez

17 January 2013
Salata_calda_de_orezSalată caldă de orez din: orez basmati, rosii cherry, branza feta, ceapa rosie, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 2 cani cu orez basmati 100 g rosii cherry 50-100 g branza feta 4 cepe rosii mici 2 linguri cu ulei de masline busuioc sare   Mod de preparare: Spală orezul şi căleşte-l în puţin…

Read more »

Reteta zilei: Supa de tortellini

17 January 2013
Supa_de_tortellini_4.jpgSupa de tortellini din: sos de spaghete, spanac, supa de pui, crema de branza, ciuperci, tortellini cu branza, parmezan si sare.   Ingrediente: 6 cani sos de spaghete (dupa preferinta) frunze proaspete de spanac 4 cani supa de pui crema de branza felii de ciuperci proaspete tortellini cu branza parmezan sare   Mod de preparare:…

Read more »

Desert franţuzesc

16 January 2013
Desert_frantuzescDesert franţuzesc din: branza camembert, nuca, mere, unt, zahar, miere si rozmairn. Ingrediente: 2 cutii cu branza Camembert (250 g) 150 g nuca 2 mere 1 cub de unt 2 linguri cu zahar 8 linguri cu miere 1 fir de rozmarin (pentru decor)   Mod de preparare: Curăţă merele, taie-le în cubuleţe şi căleşte-le în…

Read more »

Reteta zilei: Desert cu mere

16 January 2013
Desert_cu_mere_25Desert cu mere din: mere, amidon de porumb, apa, zahar, esenta de vanilie, zahar, fructe de padure si frisca. Ingrediente: 3 kg mere 6 linguri cu varf amidon de porumb 3/4 cani apa 3 cani zahar 1 esenta de vanilie 400 g zahar capsune sau fructe de padure frisca   Mod de preparare: Merele se…

Read more »

Prajitura Alaska

16 January 2013
Prajitura_AlaskaPrajitura Alaska din: fructe deshidratate, rom, cozonac, inghetata de ciocolata, oua, zahar tos, amidon si otet de vin alb. Ingrediente: 200 g fructe deshidratate 4 linguri rom sau coniac 400 g briosa sau cozonac simplu, fara coaja si taiata felii de 1 cm 750 ml, inghetata de ciocolata 4 oua, albusurile 180 g zahar tos…

Read more »

Salata de pui festiva

16 January 2013
Salata_de_pui_festivaSalata de pui festiva din: ulei, ceapa, pasta de curry, patrunjel, menta, iaurt natural, zeama de lamaie, zahar brun, piept de pui, mango si fulgi de migdale. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 ceapa, taiata 1 lingura pasta de curry 1 lingura patrunjel proaspat, tocat 1 lingura menta proaspata, tocataq, plus pentru ornat 200 ml iaurt…

Read more »

Carne de vitel cu varza murata si conopida murata

16 January 2013
Carne_de_vitel_cu_varza_murata_si_conopida_murataCarne de vitel cu varza murata si conopida murata din: carne de vitel, varza murata, conopida murata, ceapa, ardei kapia, suc de rosii, usturoi, ulei, morcov, catofi, orez, concentrat de legume, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 300 g carne de vitel 1 varza mica murata 1 floricica de conopida murata 1 ceapa 1 ardei kapia…

Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe August 20, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: