RSS

Retete rapide #85

28 Aug

Retete rapide:

Ceai: Ce nu stiai despre ceaiuri

28 August 2013
Ceai6Ceaiurile fac minuni pentru sanatate, asa ca pot fi consumate si ca tratament naturist pentru o larga varietate de afectiuni. Tocmai de aceea, este a doua cea mai consumata bautura din lume, pentru numeroasele sale beneficii si gustul delicios. Nu mai este nici un mister pentru nimeni, ceaiul ajuta la reglarea metabolismului, este ideal in…

Read more »

3 retete de zacusca preparata ca la bunica acasa

28 August 2013
ZacuscaNu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacuscă de ghebe O reteta simpla de zacusca de ghebe cu ardei kapia si ceapa din: ghebe, ceapa, ardei kapia, morcovi, untdelemn, suc de…

Read more »

3 moduri de preparare a muraturilor

28 August 2013
muraturi_1Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in…

Read more »

Ceaiul si secretele sale

28 August 2013
Ceai5Cand 66 la suta dintre britanici consuma ceai in fiecare dimineata, trebuie sa incercam a intelege acest fenomen, cu toate aspectele ce tin de aceasta bautura. Iata cateva raspunsuri la cele mai populare intrebari despre ceai: Britanicii consuma in jur de 165 de milioane de…

Read more »

3 retete de zacusca preparata ca la bunica acasa

28 August 2013
ZacuscaNu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine!   Zacusca de smochine O reteta delicioasa de zacusca de smochine din: smochine, ceapa, ardei gras rosu, conopida, fasole verde, cimbrisor, zahar, boabe piper…

Read more »

Intampina iarna cu muraturi si conserve de casa

28 August 2013
muraturiDaca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si…

Read more »

Ceai: Ceaiul negru, remediu pentru hipertensiune

28 August 2013
Ceai13Denumit de chinezi ceai rosu (Hongcha), ceaiul negru este obtinut din frunzele plantei Camellia sinensis, lasate mai multe saptamani sa se oxideze natural. Foarte bogat in aminoacizi, uleiuri volatile, iod, potasiu, B-uri si alte vitamine, este intrebuintat tot mai frecvent in tratarea diverselor afectiuni ale…

Read more »

Diete: Dieta bogata in proteine

28 August 2013
Dieta3Unele persoane se ingrasa chiar daca maninca putin, in timp ce altele nu reusesc sa creasca in greutate in pofida faptului ca maninca foarte mult. Totul tine de metabolismul fiecaruia…iar dieta bogata in proteine vrea sa te ajute sa slabesti mincind putin si sanatos. Pe…

Read more »

Zacusca preparata in casa

28 August 2013
ZacuscaNu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine!   Zacusca preparata in casa Zacusca de morcovi si mere O reteta delicioasa de zacusca cu:rosii, morcovi, mere, gogosari, ardei iute, usturoi, ulei, otet, zahar, aspirina, sare.…

Read more »

Lumea conservelor de casa

28 August 2013
muraturi_5Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a …

Read more »

Beneficiile ceaiului verde

28 August 2013
Ceai3Ceaiul verde a fost descoperit de catre chinezi cu peste patru mii de ani in urma si a fost utilizat inca din acea vreme gratie capacitatilor sale naturale de vindecare. Ceaiul verde provine din planta numita Carmellia Sinensis. Spre deosebire de ceaiul negru care este…

Read more »

Despre Arpagic (Allium schoenoprasum)

28 August 2013
Despre_arpagicArpagicul face pane diu familia allium, care cuprinde, de asemenea, ceapa, usturoiul fi – surpriză! – crinul. A fost descoperit pentru prima dată cu peste 5 000 de ani în urmă în China. Arpagicul creşte cam peste tot în emisfera nordică, inclusiv în ţinuturile friguroase,…

Read more »

Reteta zilei: Desert cu mere si scortisoara

28 August 2013
Desert_cu_mere_si_scortisoara_07Desert cu mere si scortisoara din: aluat, mere, lamaie, scortisoara, miere, unt.   Ingrediente: 250-275 g aluat 2 mere 1/2 lamaie 1/2 lingurita de scortisoara 3 lingurite miere 25-30g unt   Mod de preparare: Se curata merele si se taie felii. Se presara putina zeama…

Read more »

Salata cu verdeturi si oua

28 August 2013
Salata_cu_verdeturi_si_ouaSalata cu verdeturi si oua din: castraveti, oua, ceapa, marar, creme fraiche, maioneza, lapte batut, otet de vin rosu, usturoi, sos worchershire, mustar, ceapa, seminte de telina, sare. Ingrediente: 4 castraveti cornison 2-3 oua fierte 3-4 fire de ceapa 1 legatura de marar pentru sos:…

Read more »

Placinta cu mure si migdale

28 August 2013
Placinta_cu_mure_si_migdalePlacinta cu mure si migdale din: faina, unt, zahar, sare, coaja de lamaie, mure, biscuiti cu unt, migdale, zahar vanilat, coaja de lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina alba 75 g unt 6 linguri zahar 1 praf de sare coaja rasa de la 1/2…

Read more »

Muschiulet de porc cu verdeata si crema de branza

28 August 2013
Muschiulet_de_porc_cu_verdeata_si_crema_de_branzaMuschiulet de porc cu verdeata si crema de branza din: muschi de porc, sare, piper, verdeata asortata, branza de vaci, pesmet, slaninuta, ulei, vin alb, amidon, zahar, dovlecei, ou, faina, untura. Ingrediente: 500 g muschi de porc sare piper 1 legatura verdeata asortata 50 g…

Read more »

Sarmale cu carne de porc si piure

28 August 2013
Sarmale_cu_carne_de_porc_si_piureSarmale cu carne de porc si piure din: carne tocata de porc, varza, bacon, ceapa, orez, ou, rosii, ulei, sare, piper, oregano, patrunjel. Ingrediente: 500-700 g carne tocata de porc 1 varza mica (diametru in jur de 20 cm) 250 g bacon feliat 1 ceapa…

Read more »

Salata cu branza gorgonzola si mere

28 August 2013
Salata_cu_branza_gorgonzola_si_mereSalata cu branza gorgonzola si mere din: amestec salata, branza gorgonzola, mere, telina apio, ceapa rosie, nuca, zeama de lamaie, sare, piper, smantana, tarhon uscat. Ingrediente: 300 g amestec salata 100 g branza gorgonzola 3 mere ionatane 2-3 fire telina apio 1 ceapa rosie mica…

Read more »

Ficatei cu orez la cuptor

28 August 2013
Ficatei_cu_orez_la_cuptor.pngO reteta delicioasa de ficatei cu: lapte, orez, ulei de masline, supa, chili, menta verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g ficăţei de pui 200 ml lapte 200 g orez sălbatic 3 linguri ulei de măsline 500 ml supă de pui fulgi de chili frunze de…

Read more »

Chec delicios cu pere

28 August 2013
Chec_cu_pere.pngO reteta delicioasa de chec cu:zahar, faina, pere, oua, unt, lamaie, sare. Ingrediente: 250 g zahăr 250 g făină 2 pere 5 ouă 125 g unt topit 1 lămâie 1 praf de sare   Mod de preparare: Speli perele, le cureţi de coajă, le tai…

Read more »

Lipie cu ciuperci si carne de pui

28 August 2013
Lipie_cu_ciuperci_si_carne_de_puiLipie cu ciuperci si carne de pui din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, lipii, branza brie, piept de pui, sare, piper, oregano. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 200 g ciuperci Champignon brune 2 catei de usturoi 4 lipii mari 200 g branza brie 2…

Read more »

Pui cu 40 de catei de usturoi si verdeturi

28 August 2013
Pui_cu_catei_de_usturoi_si_verdeturiPui cu 40 de catei de usturoi si verdeturi din: pui, sare, piper, asmatui, frunze de dafin, bulb de fenicul, ulei de masline, usturoi, seminte de fenicul, ierburi proaspete. Ingrediente: 1,5kg pui Saie şi piper negru proaspăt măcinat 1  mănunchi de asmăţui, tarhon, rozmarin şi…

Read more »

Care sunt beneficiile ceaiului

28 August 2013
Ceai1Ceaiul, consumatzilnic, creşte imunitatea organismului şi scade riscurile de tumori pe creierşi de accident vascular cerebral, potrivit Simon Gibbons, profesor de chimie laUniversity College din Londra, relatează dailymail.co.uk. CercetătorulSimon Gibbons spune că,pentru a avea efecte maxime, trebuie consumatezilnic trei căni de ceai. “Trebuie să laşi…

Read more »

Salata calda cu ciuperci si ficatei de pui

28 August 2013
Salata_calda_cu_cioperci.pngO reteta delicioasa de salata calda cu: ficatei de pui, lapte, ciuperci, unt, morcov, cartof, praz, supa de pui, vin alb, smantana, sare, piper. Ingrediente: 300 g ficăţei de pui 250 ml lapte 500 g ciuperci champignon mici 10 g unt 1 morcov mare 1…

Read more »

Reteta zilei: Gem de rosii

28 August 2013
Gem_de_rosii_07Gem de rosii din: rosii, zahar, suc de lamaie, ghimbir, chimen, scortisoara, cuisoare, sare, ardei iute.   Ingrediente: 1 1/2 kg rosii tocate 1 cana de zahar 2 linguri de suc ​​de lamaie 1 lingura de ghimbir proaspat ras sau tocat 1 lingurita chimen 1/4…

Read more »

Nuga cu napolitane

28 August 2013
Nuga_cu_napolitaneNuga cu napolitane din: zahar pudra, sirop de glucoza, apa, miere, albusuri, fistic, alune de padure, migdale, foi de napolitana. Ingrediente: 420 g zahar pudra 300 g sirop de glucoza 60 ml apa 300 g miere 3 albusuri 120 g fistic prajit 300 g alune…

Read more »

Milkshake cu capsune si banane

28 August 2013
Milkshake_cu_capsune_si_bananeMilkshake cu capsune si banane din: lapte, banana, capsune. Ingrediente: 300 ml lapte 1 banană 10 căpșune     Mod de preparare: Se curăță banana de coajă și se pune în blender. Se spală căpșunele, se curăță de codițe și se adaugă peste banană. Se…

Read more »

Rulouri de vinete cu branza

28 August 2013
Rulouri_de_vinete_cu_branzaRulouri de vinete cu branza din: vinete, ulei, sos de rosii, parmezan, branza feta, menta, patrunjel, piper. Ingrediente: 2 vinete mici, lunguiete ulei pentru uns 2 polonice de sos de rosii 2 linguri parmezan razuit pentru umplutura: 150 g branza feta 3 frunze menta 1…

Read more »

Supa de rosii cu galuste de peste si patrunjel verde

28 August 2013
Supa_de_rosii_cu_galuste_de_peste_si_patrunjel_verdeSupa de rosii cu galuste de peste si patrunjel verde din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, file de peste, albus, smantana, suc de lamaie, patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline sare…

Read more »

Somon marinat in suc de citrice

28 August 2013
Retete_1Somon marinat in suc de citrice din: file de somon, zeama de portocale, zeama de grapefruit, lamaie, vin alb, otet de din alb, ceapa, marar, zahar, telina, ulei de masline, frunze de cicoare, boabe de piper rosu, sare. Ingrediente: 1 kg file de somon foarte…

Read more »

Foi de napolitana cu zahar ars

28 August 2013
Foi_de_napolitana_cu_zahar_arsFoi de napolitana cu zahar ars din: foi napolitane, unt, zahar, apa. Ingrediente: un pachet foi napolitane 450 g unt 300 g zahar 250 ml apa     Mod de preparare: Intr-o crăticioară, se pun zahărul şi apa şi se lasă până ce se formează…

Read more »

Reteta zilei: Castraveti murati picanti

28 August 2013
Castraveti_murati_picanti_08Castraveti murati picanti din: castraveti murati, zahar, sos iute, fulgi de ardei rosu, usturoi.   Ingrediente: 2 borcane castraveti murati 4 cesti zahar 2 linguri sos iute ¼ – ½ lingurita fulgi de ardei rosu 8 catei de usturoi, curațați si zdrobiti      …

Read more »

Napolitana cu ciocolata

28 August 2013
Napolitana_cu_ciocolata

Napolitana cu ciocolata din: foi de napolitane, lapte, zahar pudra, galbenusuri, faina, amidon, frisca, pastaie de vanilie, miez de nuca, ciocolata neagra, frisca, unt. Ingrediente: un pachet foi de napolitane 150 ml lapte 50 g zahar pudra 2 galbenusuri 25 g faina rapide:

Dulceata de rosii

28 August 2013
Dulceata_de_rosiiDulceata de rosii din: rosii, zahar, lamaie, rom, zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg rosii 75 g zahar 1 lamaie 50 ml rom 1 plic zahar vanilat   Mod de preparare: Roşiile trebuie să fie tari şi sănătoase. Le opăreşti în apă clocotită, apoi le decojeşti. Le tai în jumătăţi şi le cureţi de seminţe. Pui…

Read more »

Ciuperci gratinate cu mozzarella

28 August 2013
Ciuperci_gratinate_cu_mozzarellaCiuperci gratinate cu mozzarella din: bagheta, ulei de masline, usturoi, unt, rozmarin, ciuperci, savlie, mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 8 felii de bagheta 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 40 g unt 300 g ciuperci 2 fire de rozmarin 2 fire de salvie 2 bile de mozzarella (100 g fiecare) sare piper  …

Read more »

Hamsii in sos de menta

28 August 2013
Hamsii_in_sos_de_mentaHamsii in sos de menta din: faina, hamsii, ulei de masline, usturoi, otet din vin, menta, sare, ulei. Ingrediente: 150 g faina 1 kg hamsii fara cap 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, tocati marunt 125 ml otet din vin alb 2 linguri menta proaspata, tocata sare ulei pentru prajit   Mod…

Read more »

Savarine insiropate

28 August 2013
Savarine_insiropateSavarine insiropate din: faina, drojdie, ou, lapte, sare, zahar, ulei, esenta, frisca, gem de capsune. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 15 g drojdie proaspata un ou 200 ml lapte sare o lingura zahar 30 ml ulei pentru sirop: 250 g zahar 350 ml apa esente dupa gust pentru servit: frisca gem de capsune Mod…

Read more »

Cocktail Pina Colada cu rom si ananas

28 August 2013
Cocktail_Pina_Colada_cu_rom_si_ananasCocktail Pina Colada cu rom si ananas din: suc de ananas, rom, lapte de cocos, fulgi de gheata, ananas. Ingrediente: 200 ml suc de ananas 120 ml rom alb 100 ml lapte de cocos 8 linguri fulgi de gheaţa 2 felie de ananas   Mod de preparare: Sucul de ananas se amestecă cu romul și…

Read more »

Friptura suculenta

28 August 2013
Friptura_suculentaFriptura suculenta din: muschiulet de porc, ceapa alba, ulei, sare. Ingrediente: un muschiulet de porc 3 cepe albe 100 ml ulei sare   Mod de preparare: Pe fundul unui vas de cuptor se face un pat de ceapă tăiată rondele. Carnea bine spălată se trece prin ulei şi se aşază peste cea­pă. în tavă se…

Read more »

Tarta delicioasa cu cacao

28 August 2013
Tarta_delicioasa_cu_cacaoTarta delicioasa cu cacao din: miere, zahar, lapte, unt, faina, ou, bicarbonat, cacao neagra, apa, unt. Ingrediente: 3 linguri miere 3 linguri cu zahar 3 linguri cu lapte 50 g unt 350 g faina 1 ou 1 lingurita rasa cu bicarbonat pentru crema: 2 linguri cu varf de cacao neagra 6 linguri cu apa 3…

Read more »

Reteta zilei: Noodles de casa

28 August 2013
Noodles_de_casa_12Noodles de casa din: faina de hrisca, faina, apa minerala, amidon.   Ingrediente: 2 cani faina de hrisca 1/2 ceasca faina alba 3/4 cana apa minerala Amidon       Mod de preparare: Combinati faina si amestecati usor. Adaugati apa minerala si framantati pana obtineti aluatul dur, dar usor sfaramicios. Formati din aluat un disc.…

Read more »

Desert cu ciocolata si cacao

28 August 2013
Desert_cu_ciocolata_si_cacaoDesert cu ciocolata si cacao din: ciocolata neagra, frisca, unt, cafea instant, cacao, esenta de rom. Ingrediente: 200 g ciocolata neagra (minim 80% cacao) 50 ml frisca lichida 50 g unt 2 lingurite de cafea instant 50 g cacao esenta de rom (optional)   Mod de preparare: Pune într-o crăticioa- ră, pe baie de aburi,…

Read more »

Ciuperci cu smantana si galuste delicioase

28 August 2013
Ciuperci_cu_smantana_si_galuste_delicioaseCiuperci cu smantana si galuste delicioase din: ciuperci de padure, unt, faina, supa de ciuperci, ceapa, smantana dulce, smantana fermentata, otet, ceapa verde, lapte, unt, gris, oua, sare. Ingrediente: 400 g ciuperci de padure asortate 3 linguri unt 2 linguri faina 750 ml supa de ciuperci 1 ceapa 200 ml smantana dulce 200 ml smantana…

Read more »

Cocktail Martini cu capsune

28 August 2013
Cocktail_Martini_cu_capsuneCocktail Martini cu capsune din: martini, capsune, frunze de menta. Ingrediente: 400 ml Martini 100 g căpșune frunze de mentă     Mod de preparare: Se spală fructele și se taie felii. Se pun în băutură, odată cu câteva frunze de mentă. Se toarnă în pahare și se adaugă gheață. Cocktail Martini cu capsune  …

Read more »

Salata cu pastai, rubarba si migdale

28 August 2013
Salata_cu_pastai_rubarba_si_migdaleSalata cu pastai, rubarba si migdale din: fasole galbena, rubarba, migdale, rucola, suc de portocala, ulei de masline cu aroma de lamaie, sare de mare, mozzarella. Ingrediente: 250 g fasole galbena pastai 1 tija de rubarba, feliata subtire 50 g migdale decojite 125 g rucola sucul de la 1 portocala 3-4 linguri ulei de masline…

Read more »

Tartar de somon pe felii de castravete

28 August 2013
Peste_10Tartar de somon pe felii de castravete din: file de somon, castravete, ceapa, ceapa de tuns, capere, zeama de lamaie, marar, maioneza, rosii cherry, frunze de andiva, sare, piper. Ingrediente: 750 g file de somon foarte proaspat 1 castravete de sera 4 linguri ceapa (de apa sau rosie) tocata foarte marunt 4 linguri ceapa de…

Read more »

Despre Usturoi (Allium sativum)

27 August 2013
Despre_usturoiSe crede că usturoiul provine din Asia. Vechii egipteni venerau usturoiul fi îfi hrăneau sclavii cu el pentru a-i menţine in formă. Usturoiul a fost principalul condiment al bucătăriei mediteraneene timp de sute de ani. Cu o aromă puternică, având proprietăţi antiseptice, antibiotice şi antifungice, merge de minune atât în farmacie, cât şi în bucătărie.…

Read more »

Retete de muraturi si conserve

27 August 2013
muraturi_4Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi si conserve:  …

Read more »

Cum sa slabesti sanatos

27 August 2013
Dieta4Programeaza-ti mesele Seteaza un cronometru la 20 de minute si reinventeaza-te ca o persoana care mananca incet. Acesta ar trebui sa fie unul dintre principalele obiceiuri pentru a slabi fara a trece printr-o dieta complicata. Savureaza fiecare muscatura, mancatul intr-un ritm mai lent declanseaza hormonii care iti lasa impresia ca esti satul. Mancatul “pe fuga”…

Read more »

Muraturi ca la mama acasa

27 August 2013
muraturi_3Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi: Muraturi asortate cu…

Read more »

Retete delicioase de sucuri si smoothies

27 August 2013
Cocktailuri_19Sucuri si smoothies: Cocktail Kamikaze cu nuca de cocos Cocktail Kamikaze cu nuca de cocos din: nuca de cocos, suc de ananas, piure de lamaie, gheata si lamaie. Ingrediente: 60ml rom de nuca de cocos 30ml suc de ananas 23ml piure de lamaie 1 cana gheata zdrobita 1 felie lamaie   Mod de preparare: Se…

Read more »

Cum slabim? (Slabeste fara sa-ti fie foame)

27 August 2013
Dieta2Senzatia de foame nu este deloc placuta, nu e sanatoasa si poate ingreuna pierderea in greutate. Dar, ca sa slabesti, nu trebuie neaparat sa urmezi un plan strict de dieta si cea mai buna strategie este sa consumi alimente satioase pe tot parcursul zilei. E mult mai eficient sa te concentrezi mai degraba pe ce…

Read more »

Diete: Dieta pentru rinichi (Dieta pentru sanatatea rinichilor)

27 August 2013
Dieta1Dieta este un component important al starii de sanatate. Educatia nutritionala cat si bunele obiceiuri alimentare sunt esentiale in mentinerea starii de sanatate. O dieta corecta si sanatoasa contribuie substantial la prevenirea bolilor si a mortii premature. Varietatea, echilibrul si moderatia sunt componentele de baza ale dietei sanatoase. Alimentatia unui om sanatos se bazeaza pe…

Read more »

Retete de zacusca pentru iarna

27 August 2013

Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca: Zacusca de fasole si ardei copti Zacusca de fasole si ardei copti din: fasole, ardei capia, ceapa, morcovi, suc de rosii, ulei, foi de dafin, piper, sare. Ingrediente: 1 kg fasole cu bob…

Read more »

Conserve si muraturi pentru iarna

27 August 2013
muraturi_2Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Conserve…

Read more »

Cele mai bune bauturi racoritoare

27 August 2013
Bauturi_racoritoareBauturi racoritoare: Limonada de mango cu lamaie Limonada de mango cu lamaie din: mango, lamaie, gheata. Ingrediente: 1 mango 1 lămâie cuburi de gheață   Mod de preparare: Se curăță fructul și se taie cubulețe. Se pun în blender împreună cu sucul de la o lămâie și 4-5 cuburi de gheață. Se mixează, iar amestecul…

Read more »

5 retete rapide

27 August 2013
Retete_3Retete rapide: Reteta zilei: Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola din: rosii cherry, ulei de masline, turmeric, usturoi, ceapa, sare de mare, praf de ardei iute, piper, otet de vin alb, suc de lamaie, ulei de masline, arpagic, unt, faina, lapte, branza gorgonzola, nucsoara, sare, paine.  …

Read more »

5 salate delicioase

27 August 2013
Salate_2Salate:   Salata de vinete cu iaurt Salata de vinete cu iaurt din: vinete, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, chimen, iaurt. Ingrediente: 2 vinete (circa 300 g fiecare) sare piper 120 ml ulei de masline sucul de la 1 lamaie 1 praf chimen pisat 2 linguri cu varf iaurt gras sau smantana…

Read more »

Muraturi asortate pentru iarna

27 August 2013
muraturiDaca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi:…

Read more »

Reteta zilei: Grisine

27 August 2013
Grisine_19Grisine din: faina, apa, miere, drojdie, faina, ulei de masline, sare, ulei, seminte de susan.   Ingrediente: 1/2 ceasca de faina 3/4 cana de apa calda 1 lingurita miere 1 pachet drojdie uscata 1 1/2 cana faina 3 linguri ulei de masline 1 1/2 lingurite sare Ulei seminte de susan, semințe de mac, cimbru tocat,…

Read more »

Cocktail Orange Juice cu fulgi de gheata

27 August 2013
Cocktail_Orange_Juice_cu_fulgi_de_gheataCocktail Orange Juice cu fulgi de gheata din: portocale, fulgi de gheata. Ingrediente: 4 portocale fulgi de gheață       Mod de preparare: Se storc portocalele și se amestecă cu fulgii de gheață. Se pune în pahare și se sevește proaspăt.

Read more »

Salata de vinete cu iaurt

27 August 2013
Salata_de_vinete_cu_iaurtSalata de vinete cu iaurt din: vinete, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, chimen, iaurt. Ingrediente: 2 vinete (circa 300 g fiecare) sare piper 120 ml ulei de masline sucul de la 1 lamaie 1 praf chimen pisat 2 linguri cu varf iaurt gras sau smantana   Mod de preparare: Se spală vinetele,…

Read more »

Sarlota cu vanilie si struguri

27 August 2013
Sarlota_cu_vanilie_si_struguriSarlota cu vanilie si struguri din: lapte batut, lapte, gelatina, zahar, zahar vanilat, afine, struguri, frisca, ciocolata alba. Ingrediente: 400 ml lapte batut 100 ml lapte fierbinte 6 foi gelatina 3-4 linguri cu zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 200 g afine 200 g struguri 200 ml frisca lichida ciocolata alba   Mod de preparare:…

Read more »

Salata mexicana cu sos

27 August 2013
Salata_mexicana_cu_sosSalata mexicana cu sos din: fasole rosie, boabe de porumb, ardei gras, rosii, avocado, chimion, coriandru, chili, usturoi, suc de portocale, suc de limeta, ceapa, miere, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 cutie fasole rosie boabe 1 cutie mica boabe porumb 1-2 castraveti 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 2 rosii 1…

Read more »

Vinete cu ceapa si branza

27 August 2013
Vinete_cu_ceapa_si_branzaVinete cu ceapa si branza din: vanata, rosie, ceapa, chimen, sare, branza, unt, ulei. Ingrediente: 1 vanata potrivita 1 rosie 1 ceapa 1 lingurita de chimen macinat sare 400 g branza (dulce, telemea si de burduf, in parti egale) 1 lingura unt 1 lingura ulei   Mod de preparare: Feliezi vânata în lung, cât de…

Read more »

Cocktail Martini

27 August 2013
Cocktail_MartiniCocktail Martini din: martini, lamaie, gheata. Ingrediente: 200 ml Martini 1 lămâie gheata   Mod de preparare: Se toarnă băutura în cupe, se adaugă gheață și se ornează cu rondele de lămâie. Cocktail Martini

Read more »

Salata cu surimi si avocado

27 August 2013
Salata_cu_surimi_si_avocadoSalata cu surimi si avocado din: batoane surimi, avocado, usturoi, ulei, lamaie, galbenus, mustar, ulei, iaurt, sare, lamaie. Ingrediente: 10 batoane surimi 1-2 avocado 1 catel de usturoi ulei lamaie pentru sos: 1 galbenus fiert 1 galbenus crud 1/2 lingurita mustar 200 ml ulei 125 ml iaurt sare lamaie   Mod de preparare: Taie batoaneleîn…

Read more »

Desert cu nectarine

27 August 2013
Desert_cu_nectarineDesert cu nectarine din: foaie de aluat, migdale, zahar cu aroma de scortisoara, nectarine, zahar pudra, inghetata de vanilie. Ingrediente: 1 foaie de aluat fraged decongelat (daca este cazul) 2 linguri de migdale pisate 2 lingurite de zahar cu aroma de scortisoara 4 nectarine mari taiate in jumatati si curatate de samburi zahar pudra pentru…

Read more »

Reteta zilei: Creveti cu legume pe pat de orez fiert

27 August 2013
Creveti_cu_legume_pe_pat_de_orez_fiert_08Creveti cu legume pe pat de orez fiert din: ulei, usturoi, creveti, zahar, castarvete, ceapa rosie, ardei, morcov, orez, supa, otet, sos de rpune, piper alb, faina de porumb.   Ingrediente: ulei de gătit 3 catei de usturoi, tocat 400 g de creveti, decojiti 2 lingurite de zahar 1/2 castravete, curatat 1/2 ceapa rosie, curatata…

Read more »

Vinete cu legume si tofu

27 August 2013
Vinete_cu_legume_si_tofuVinete cu legume si tofu din: vinete, morcov, sare, dovlecel, ceapa, ardei iute, rosii uscate, cimbru, tofu, ulei, supa de legume, piper. Ingrediente: 2 vinete (circa 500 g) 1 morcov sare 1 dovlecel (200 g) 1 ceapa mica 2 ardei iuti rosii 4 rosii uscate conservate in ulei 1 fir cimbru 200 g tofu 4…

Read more »

Piure aromat

27 August 2013
Piure_aromatPiure aromat din: cartofi, telina, radacina de patrunjel, pastarnac, lapte, unt, sare, ceapa, unt, ulei, patrunjel. Inrgediente: 5 cartofi o radacina telina mica o radacina patrunjel un pastarnac 100 ml lapte 100 g unt sare pentru servit: o ceapa alba 100 g unt o lingurita ulei patrunjel Mod de preparare: Cartofii curăţaţi, păstârnacul, ţelina şi…

Read more »

Ratatouille cu paste si verdeturi

27 August 2013
Ratatouille_cu_paste_si_verdeturiRatatouille cu paste si verdeturi din: vanata, ceapa rosie, dovlecei, ardei gras, rosii, rozmarin, oregano, salvie, cimbru, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, paste scurte, usturoi, bulion. Ingrediente: 1 vanata 1 ceapa rosie 1 dovlecel 1 ardei gras galben 4 rosii mari 3 linguri verdeturi tocate (rozmarin, oregano, salvie, cimbru, patrunjel) sare piper 5 linguri…

Read more »

Salata de cartofi cu sos

27 August 2013
Salata_de_cartofi_cu_sosSalata de cartofi cu sos din: cartofi, rosii, castravete, marar, oregano, patrunjel verde, usturoi, ulei de masline, otet din vin, fulgi de chili, chimion, sare. Ingrediente: 6 cartofi 2 rosii 1 castarvete 2-3 fire de marar 2 fire de oregano pentru sos: 1 legatura de patrunjel verde 2 catei de usturoi 125 ml ulei de…

Read more »

Limonada de mango cu lamaie

27 August 2013
Limonada_de_mango_cu_lamaieLimonada de mango cu lamaie din: mango, lamaie, gheata. Ingrediente: 1 mango 1 lămâie cuburi de gheață   Mod de preparare: Se curăță fructul și se taie cubulețe. Se pun în blender împreună cu sucul de la o lămâie și 4-5 cuburi de gheață. Se mixează, iar amestecul se toarnă în pahare și se ornează…

Read more »

Plăcintă de cartofi

27 August 2013
Placinta_de_cartofi.pngO reteta delicioasa de placinta cu: cartofi, oua, smantana, telemea de oi, faina, unt, sare. Ingrediente: 5 cartofi 5 ouă 200 ml smântână groasă 4 linguri telemea de oi rasă 2 linguri făină 4 linguri unt sare   Mod de preparare: Speli cartofii, îi fierbi întregi, cu coajă cu tot, în apă cu sare. Ii…

Read more »

Reteta zilei: Salata de castraveti cu rosii si marar

27 August 2013
Salata_de_castraveti_cu_rosii_si_marar_06Salata de castraveti cu rosii si marar din: castraveti, rosii, ardei, ceapa rosie, fasole, marar, ulei de masline, otet de vin alb, sare, piper.   Ingrediente: 2 castraveți, felii subtiri 3 rosii, cuburi 1/2 ardei rosu, cuburi 1/2 ceapa rosie, tocata 3/4 cana de fasole, clatita si scursa 3 linguri marar proaspat tocat 3 linguri…

Read more »

Frigarui cu bacon

27 August 2013
Frigarui_cu_bacon.pngO reteta delicioasa de frigarui cu: cartofi, bacon, ceapa, ulei, piper, cimbrisor, sare. Ingrediente : 3 cartofi mari, lunguieţ 250 g bacon sau costiţă afumată 1 ceapă mare 2 linguri ulei piper cimbrişor uscat sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii întregi, cu tot cu coajă, în apă cu sare, îi scurgi, cureţi coaja şi…

Read more »

Prajitura cu merisoare

27 August 2013
Prajitura_cu_merisoarePrajitura cu merisoare din: merisoare, ulei de floarea soarelui, oua, zahar, faina, zahar vanilat, praf de copt, zeama de lamaie, sare, faina. Ingrediente: 300-400 g merisoare proaspete sau congelate 3 linguri cu ulei de floarea soarelui 6 oua 6 linguri cu zahar 6 linguri cu faina 1 plic cu zahar vanilat 1 lingurita rasa cu…

Read more »

Piure de cartofi cu morcovi

27 August 2013
Piure_de_cartofi_cu_morcovi.pngO reteta delicioasa de piure de cartofi cu: morcovi, unt, lapte, ceapa, usturoi, foi de dafin, zahar, sare, piper. Ingrediente: 600 g cartofi albi 400 g morcovi 50 g unt 50 ml lapte 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi (opţional) 1 foaie de dafin 1 linguriţă rasă zahăr sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Limonada cu portocale si miere

27 August 2013
Limonada_cu_portocale_si_miereLimonada cu portocale si miere din: miere, lamaie, portocale, apa minerala, gheata, felii de portocala. Ingrediente 2-3 linguri de miere 1 lămâie 1 portocală mare apă minerală cuburi de gheață (opțional) felii de portocală   Mod de preparare: Se spală citricele și se storc. Se amestecă sucul într-o carafă mare. Se adaugă apă minerală, cuburi…

Read more »

Ciuperci cu parmezan si smantana

27 August 2013
Ciuperci_cu_parmezan_si_smantanaCiuperci cu parmezan si smantana din: ciuperci, smantana, unt, lapte, faina, parmezan, ulei, piper, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 150 g smantana 100 g unt 50 ml lapte 1 lingura faina 50 g parmezan ulei piper sare   Mod de preparare: Curăţă ciupercile şi feliază-le. încinge două linguri cu unt, rumeneşte ciupercile şi scoate-le pe…

Read more »

Rulouri de merluciu cu sos de roşii

27 August 2013
Peste_10Rulouri de merluciu cu sos de roşii din: fileuri de merluciu, rosii, ulei de masline, masline verzi, pesmet, ceapa, vin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 600 g fileuri subtiri de merluciu 400 g cuburi de rosii, din conserva 5 linguri ulei de masline 12 masline verzi, fara samburi, tocate marunt 50 g pesmet 1 ceapa medie,…

Read more »

Tocana mexicana cu carne de porc

27 August 2013
Tocana_mexicana_cu_carne_de_porcTocana mexicana cu carne de porc din: carne de porc, ulei, ceapa, telina, ardei gras, usturoi, sare, chilli, fasole neagra, porumb, cartofi, bulion, marar, piper. Ingrediente: 800 g carne de porc 3 linguri ulei o ceapa 2 fire de telina un ardei gras un catel de usturoi sare o lingurita chilli o conserva mare fasole…

Read more »

Chiftele cu sos de vin

27 August 2013
Chiftele_cu_sos_de_vin.pngO reteta delicioasa de chiftele cu: carne de vita, orez, oua, migdale, pesmet, vin alb, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne vită tocata 3 linguri orez fiert 2 ouă 1lingură migdale pisate 1 lingură pesmet 150 ml vin alb 2 cepe 3 căţei usturoi ulei sare piper   Mod de preparare: Amesteci…

Read more »

Reteta zilei: Paine picanta din malai

27 August 2013
Paine_picanta_din_malai_cu_legume_07Paine picanta din malai din: ulei vegetal, ardei, ulei, lapte batut, oua, miere, branza cheddar, boabe de porumb, malai, faina de grau, faina, sare, bicarbonat de sodiu, praf de copt, boia de ardei.   Ingrediente: 2 linguri de ulei vegetal 2 ardei jalapeno, fara seminte, taiati cuburi 1/4 ceasca ulei 1 1/2 cani lapte batut…

Read more »

Castraveti cu ardei iute si usturoi

27 August 2013
muraturiCastraveti cu ardei iute si usturoi din: castraveti, ardei iute, usturoi, apa, sare grunjoasa, marar verde, marar, frunze de telina. Ingrediente: 2 kg castraveti 2-3 ardei iuti 1 capatana de usturoi 1 1/2 l apa 2 linguri sare grunjoasa 1 legatura marar verde 1 legatura tulpini de marar 1 legatura frunze de telina   Mod…

Read more »

Omleta cu ciuperci si cascaval

27 August 2013
Omleta_cu_ciuperci_si_cascavalOmleta cu ciuperci si cascaval din: oua, ciuperci, cascaval, lapte, unt, sare. Ingrediente: 4 oua 200 g ciuperci 2 linguri cu cascaval ras 2 linguri cu lapte 2 linguri cu unt sare   Mod de preparare: Curăţă şi feliază ciupercile, căleşte- le în unt până ce se rumenesc, apoi scoate-le pe o farfurie. Bate ouăle…

Read more »

3 retete rapide

27 August 2013
Retete_1Retete rapide: Dovlecei umpluti cu urda si telemea 25 August 2013 Dovlecei umpluti cu urda si telemea din: dovlecei, urda, telemea, ou, mazare, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei 150 g urda 150 g telemea 1 ou 3 linguri de mazare din conserva marar sare piper ulei   Mod de preparare: Speli dovleceii şi…

Read more »

Ice tea de piersici

27 August 2013
Ice_tea_de_piersiciIce tea de piersici din: piersici, ceai de piersici, zahar brun. Ingrediente: 1 piersică 4 plicuri ceai de piersici zahăr brun     Mod de preparare: Se fierbe 1 l de apă cu 4 lingurițe de zahăr brun. Când clocotește se adaugă ceaiul. Se oprește focul și se acoperă vasul. Se lasă să se răcească.…

Read more »

3 salate delicioase

27 August 2013
SalateSalate delicioase: Reteta zilei: Salata de porumb cu rosii si mozzarella Salata de porumb cu rosii si mozzarella din: otet de vin alb, ulei de masline, sare, piper, porumb, rosii, ceapa verde, mozzarella, busuioc.   Ingrediente dressing: 2 linguri otet de vin alb 2 linguri ulei de masline 1 lingurita de sare Piper negru proaspat…

Read more »

Supa de pui cu verdeata si smantana

27 August 2013
Supa_de_pui.pngO reteta delicioasa de supa cu: piept de pui, morcov, cartofi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, taietei, patrunjel verde, sare, smantana. Ingrediente: 1 piept de pui cu os 2 morcovi 2 cartofi 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1 ţelină potrivită 1 ceapă tăieţei cu ou (sau de casă) pătrunjel verde sare smântână (opţional)…

Read more »

Sos de rosii cu ghimbir

27 August 2013
Sos_de_rosii_cu_ghimbirSos de rosii cu ghimbir din: rosii, ceapa, usturoi, foi de dafin, radacina de ghimbir, boabe de ienibahar, piper, zahar, otet, sare. Ingrediente: 4 kg rosii 2 cepe mari 4 catei de usturoi 4 foi de dafin 4 cm radacina de ghimbir 3-4 boabe de ienibahar piper 400 g zahar 250 ml otet 2 linguri…

Read more »

Reteta zilei: Briose cu mango si capsuni

26 August 2013
Briose_cu_mango_si_capsuni_07Briose cu mango si capsuni din: suc de mango, ou, miere, smantana, zahar, suc de mere, ulei, esenta de vanilie, apa, tarate de ovaz, faina, praf de copt, nuci, nuca de cocos, muesli, capsuni.   Ingrediente: 1 1/4 cesti suc de mango 1 ou 1/4 ceasca de miere 1 cana smantana 1/4 ceasca zahar 1/4…

Read more »

Peste cu bacon

26 August 2013
Peste_cu_baconPeste cu bacon din: bacon neafumat, fileuri de peste, patrunjel, sare. Ingrediente: 250 g bacon neafumat 4 fileuri de peste cateva fire de patrunjel sare   Mod de preparare: Intr-o tigaie nonadezivă se pune la prăjit, fără grăsime, baconul neafumat tăiat foarte subţire. Se amestecă şi se lasă să se prăjească scurgându-se astfel grăsimea. Apoi,…

Read more »

Aripioare cu bacon

26 August 2013
Aripioare_cu_baconAripioare cu bacon din: aripioare, ceapa verde, cartofi, morcov, fasole boabe, rosioare, bulion, ulei, sare. Ingrediente: 10 aripioare 2 legaturi ceapa verde 4-5 cartofi un morcov o cutie mica de fasole boabe 6 rosioare 2 linguri bulion 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: In ulei încins, se rumenesc aripioarele şi apoi se scot…

Read more »

Chec cu carnati si cascaval

26 August 2013
Chec_cu_carnati_si_cascavalChec cu carnati si cascaval din: cabanosi, cascaval, smantana, oua, faina, sos pesto, praf de copt, ulei, sare. Ingrediente: 3 cabanosi 300 g cascaval 4 linguri cu smantana 4 oua 5 linguri cu faina 1 lingura cu sos pesto 1/2 praf de copt ulei sare   Mod de preparare: Dă caşcavalul pe râzătoare şi pune-l…

Read more »

Limonada cu kiwi si miere

26 August 2013
Limonada_cu_kiwi_si_miereLimonada cu kiwi si miere din: apa, lamai, kiwi, miere, frunze de menta. Ingrediente: 300 ml apă 2 lămâi 2 kiwi 4 lingurițe miere funze de mentă   Mod de preparare: Se storc lămâile, iar în sucul obținut se dizolvă mierea. Se adaugă apa, fructele de kiwi tăiate rondele și frunze de mentă.Se amestecă bine,…

Read more »

Frunze de hrean murate

26 August 2013
Retete_1Frunze de hrean murate din: frunze de hrean, sare grunjoasa, apa. Ingrediente: 100-120 frunze proaspete de hrean sare grunjoasa apa   Mod de preparare: Cureţi frunzele de hrean de codiţe şi de părţile aţoase, apoi le speli. Suprapui mai multe foi, după care le rulezi şi pui ruloul într-un castron. Procedezi astfel până ter­mini toate…

Read more »

Supa crema de cartofi cu patrunjel si ceapa verde

26 August 2013
Supa_crema_de_cartofi_cu_patrunjel_si_ceapa_verdeSupa crema de cartofi cu patrunjel si ceapa verde din: cartofi, praz, unt, sare, patrunjel, ceapa verde. Ingrediente: un kg cartofi vechi, albi 2 bucati praz 100 g unt sare pentru servit: patrunjel verde ceapa verde   Mod de preparare: In oala de fiert supa se to­peşte untul si se adaugă partea albă a prazului,…

Read more »

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si verdeata

26 August 2013
Paste_cu_sos_de_rosii_si_verdeata_04Paste cu sos de rosii si verdeata din: paste, ulei de masline, usturoi, rosii, patrunjel, piper rosu, sare, piper, busuioc, parmezan.   Ingrediente: 1 pachet paste 1/4 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 10 rosii, taiate cuburi 1 lingurita patrunjel proaspat 1 varf de cuțit de piper roșu sare si piper dupa gust…

Read more »

Diete: Dieta fara gluten (alimente permise)

26 August 2013
Dieta2Dieta fara gluten este regimul alimentar care trebuie urmat de persoanele diagnosticate cu boala celiaca sau de cele cu alergii la gluten. Boala celiaca este o conditie autoimuna caracterizata prin impiedicarea absorbtiei nutrientilor de catre intestinul subtire. Glutenul este o proteina care se gaseste in numeroase soiuri de cereale: grau, orz, secara, ovaz. Glutenul este…

Read more »

Vinete umplute cu carne tocata de berbecut

26 August 2013
Vinete_umplute_cu_carne_tocata_de_berbecutVinete umplute cu carne tocata de berbecut din: vinete, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, carne tocata de berbecut, chimen, praf de boia, orez, ardei gras, rosii, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper, supa. Ingrediente: 4 vinete mici 1 catel de usturoi 2 cepe verzi 4 linguri ulei de masline 275 g carne tocata de…

Read more »

Muşchi file în sos bechamel

26 August 2013
Muschi_file_în_sos_bechamelMuşchi file în sos bechamel din: muschi, cascaval, sunca, unt, lapte, faina, sare. Ingrediente: 500 g muschi file 300 g cascaval 250 g sunca 100 g unt 500 ml lapte 3 linguri cu faina sare   Mod de preparare: Pune untul la încins într-o cratiţă cu pereţi groşi, adaugă făina puţin câte puţin, amestecă rapid…

Read more »

Icea tea cu fructe si lamaie

26 August 2013
Icea_tea_cu_fructe_si_lamaieIcea tea cu fructe si lamaie din: apa, ceai de fructe, miere, lamaie, gheata. Ingrediente: 2 l apă 4-5 linguri ceai de fructe (uscate) 4 linguri miere 1 lămâie gheață   Mod de preparare: Se pune apa la fiert. Se adaugă ceaiul când clocotește și se lasă la infuzat timp de 20 de minute. Se…

Read more »

Dieta Dukan vegetariana

26 August 2013
Dieta3In ultima perioada criticile s-au intetit asupra dietei Dukan insa cu toate acestea este inca foarte apreciata. Vestea buna vine chiar de la creatorul ei care dupa o revizuire si adaptare a regimului ofera o varianta cu mai mult “verde”. Accentul se pune pe proteine ​​vegetale Prea multa carne aducea o mai mare lipsa de…

Read more »

Pachetele cu vinete

26 August 2013
Pachetele_cu_vinetePachetele cu vinete din: ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, sare, piper, zahar, vanata, dovlecel, cimbru. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 700 g rosii 7 linguri ulei de masline sare piper zahar 1 vanata (circa 500g) 1 dovlecel frunzulite de cimbru   Mod de preparare: Se decojesc roşiile şi se taie cuburi. Se…

Read more »

Sos de tomate picant

26 August 2013
Sos_de_tomate_picantSos de tomate picant din: rosii, piper negru, boia iute, sare, frunze de telina, otet din vin, seminte de mustar. Ingrediente: 4 kg rosii 2 linguri piper negru 1 lingura boia 2 lingurite ardei iute macinat sare cate 2 legaturi frunze de telian si de tarhon 150 – 200 ml otet din vin 1 lingurita…

Read more »

Ardei umpluti cu carne de vita si orez

26 August 2013
Ardei_umpluti_cu_carne_de_vita_si_orezArdei umpluti cu carne de vita si orez din: ardei, carne de vita, orez, rosii, rosii in bulion, ceapa, boia dulce, apa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un kg ardei de umplut 750 g carne de vita 150 g orez 200 g rosii o ctuie mica rosii in bulion 2 cepe boia dulce 100 ml apa…

Read more »

Frigarui de miel pe pat de cuscus

26 August 2013
Frigarui_de_miel_pe_pat_de_cuscusFrigarui de miel pe pat de cuscus din: miel, cuscus, ceapa verde, rosie, patrunjel, zeama de lamaie, ulei, boia, piper, sare. Ingrediente: 500 g miel 250 g cuscus 2 cepe verzi 1 rosie 2 legaturi de patrunjel zeama de lamaie ulei boia piper sare   Mod de preparare: Spală carnea, tai-o în cuburi medii, dă-o…

Read more »

Paella cu ceapa rosie

26 August 2013
Paella_cu_ceapa_rosiePaella cu ceapa rosie din: creveti, scoici, somon, vin alb, usturoi, ceapa rosie, ardei gras, sofran, patrunjel verde, ulei, piper, sare. Ingrediente: 300 g creveti 150 g creveti decorticati 100 g scoici 200 g somon 150 ml vin alb 3 catei de usturoi 1 ceapa rosie 1 ardei gras sofran patrunjel verde ulei piper sare…

Read more »

Reteta zilei: Supa de ceapa cu parmezan

26 August 2013
Supa_de_ceapa_cu_parmezan_04Supa de ceapa cu parmezan din: ceapa, unt, ulei de masline, sare, usturoi, supa de vita, vin rosu, sos worcestershire, zahar, piper, bagheta, parmezan, branza. 5 cepe, taiate felii subtiri 2 linguri unt 1 lingura de ulei de masline 1 lingurita de sare 2 catei de usturoi 4 cesti supa vita 1/4 ceasca de vin…

Read more »

Pastai scazute cu usturoi

26 August 2013
Pastai_scazute_cu_usturoiPastai scazute cu usturoi  din: pastai galbene, usturoi, boia dulce, piper, sare, patrunjel, marar, ulei. Ingrediente: 800 g pastai galbene 8 catei de usturoi 1 lingurita boia dulce 1/2 lingurita piper sare 1/4 legatura patrunjel 2 fire marar verde 4 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi păstăile de capete şi le rupi în 2-3…

Read more »

Granita de piersici cu lamaie

26 August 2013
Granita_de_piersici_cu_lamaieGranita de piersici cu lamaie din: piersici, lamaie, miere, gheata. Ingrediente: 4 piersici bine coapte 1 lămâie 2 linguri miere cuburi de gheață     Mod de preparare: Se curăță piersicile de coajă și li se îndepărtează sâmburii. Se taie cuburi. Se stoarce lămâia și se dizolvă mierea în sucul obținut. Se pun în blender…

Read more »

Tarta gustoasa cu mere

26 August 2013
Tarta_gustoasa_cu_mereTarta gustoasa cu mere din: unt, zahar pudra, mere, oua, ulei, faina, praf de copt, lapte, sare, zahar pudra vanilat. Ingrediente: 100 g unt 4 linguri zahar pudra 3-4 mere mari 2 oua 4 linguri ulei 5 linguri faina 1 pachet praf de copt 2 linguri lapte putina sare zahar pudra vanilat   Mod de…

Read more »

Muraturi cu pepeni

26 August 2013
Muraturi_cu_pepeniMuraturi cu pepeni din: castraveti, pepeni, morcovi, conopida, radacina de telina, ardei iute, marar, boabe de piper, apa, sare grunjoasa, conservant. Ingrediente: 1 kg castraveti cornison 1 kg pepeni mici 4-5 morcovi 1 conopida mica 1 radacina de telina cu frunze cativa ardei iuti cate 1 legatura marar verde si tulpini de marar 1 lingura…

Read more »

Ardei umpluti cu mei si parmezan

26 August 2013
Ardei_umpluti_cu_mei_si_parmezanArdei umpluti cu mei si parmezan din: mei, ulei de masline, supa de legume, parmezan, fulgi de migdale, usturoi, ceapa verde, patrunjel, sare, piper, rosii cherry, ardei grasi, iaurt, hrean, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 200 g mei 2 linguri ulei de masline 500 g supa de legume 80 g parmezan ras 1 lingura fulgi…

Read more »

Pere in sos de branza

26 August 2013
Pere_in_sos_de_branzaPere in sos de branza din: pere, smantana, unt, gorgonzola, masline, miere, cimbru, sare. Ingrediente: 4 pere 2 linguri cu smantana 100 g unt 50 g gorgonzola 1 lingura cu masline feliate 2 linguri cu miere cimbru sare   Mod de preparare: Spală perele şi taie-le în două, pe lungime. Scoate cotorul cu o lingură…

Read more »

Dieta raw-vegană, o modă cu două tăişuri (Cât de sănătoasă este, de fapt, mâncarea gătită fără foc? )

26 August 2013
Dieta3Bombardaţi zi de zi cu informaţii despre efectele dezastruoase pe care le are hrana procesată asupra organismului, suntem tot mai tentaţi să renunţăm la modul tradiţional de a mânca, în favoarea unuia mai natural. Pe val este, de la o vreme, dieta raw-vegană, care presupune consumarea alimentelor în starea lor naturală, adică nepreparate termic, şi…

Read more »

Porumb murat

26 August 2013
Porumb_muratPorumb murat din: porumb, sare grunjoasa, otet, cuisoare, boabe de piper, tarhon. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb crud, in lapte 50 g sare grunjoasa 1 l otet 2-3 cuisoare 1 lingurita boabe de piper 1 legatura tarhon   Mod de preparare: Cureţi boabele de pe ştiuleţii de porumb şi le pui într-o oală cu apă…

Read more »

Reteta zilei: Gremolata

26 August 2013
Gremolata_05Gremolata din: patrunjel, usturoi, lamaie.   Ingrediente: 1 legatura patrunjel, spalat 1 catel de usturoi 2 lamai       Mod de preparare: Spalati si tocati patrunjelul. Tocati si usturoiul, apoi radeti coaja de la lamai. Tocati impreuna toate ingredientele foarte marunt. Puneti intr-un borcan cu capac si fie serviti imediat, fie depozitati la frigider.…

Read more »

Ravioli cu rosii, ardei capia si usturoi

26 August 2013
Ravioli_cu_rosii_ardei_capia_si_usturoiRavioli cu rosii, ardei capia si usturoi din: ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, ardei capia, oregano, sare, piper, foaie de dafin, ravioli, rosii, mozzarella, pesto de busuioc. Ingrediente: 2 cepe frantuzesti 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 200 g rosii decojite 300 g ardei capia rosii, copti si decojiti oregano sare…

Read more »

Diete: Dieta anti-imbatranire (secretul unei imbatraniri sanatoase)

26 August 2013
Dieta1Ce putem manca pentru a imbatrani frumos? Se pare ca toti incercam sa gasim secretul magic al imbatranirii sanatoase. Sa atasam o eticheta antiimbatranire pe aproape orice produs si vom vedea cum se golesc rafturile. Daca incerci sa arati bine, fara a apela la chirurgia estetica, un ingredient secret il putem gasi chiar sub nasul…

Read more »

Orez cu carne de vita si ardei gras

26 August 2013
Orez_cu_carne_de_vita_si_ardei_grasOrez cu carne de vita si ardei gras din: orez basmati, ardei iute, ardei grasi, bacon, ceapa, carne tocata de vita, sare, piper, coriandru, suc de lamaie. Ingrediente: 250 g orez basmati 1 ardei iute 3 ardei grasi asortati 100 g bacon 1 ceapa 300 g carne tocata de vita sare piper 1 legatura coriandru…

Read more »

Supa cu galuste

26 August 2013
Supa_cu_galusteSupa cu galuste din: carne de pui, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, cartofi, patrunjel, ulei, gris, oua, bicarbonat de sodiu, sare. Ingrediente: Pentru supă: 800 g carne de pui 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină mică 1 ardei gras 3 cartofi mici 1 legătură pătrunjel Pentru găluşte: 50 ml ulei 120 g griş 2 ouă…

Read more »

Clătite cu frişca

26 August 2013
Clatite_cu_frisca.pngO reteta delicioasa de clatite cu: ou, lapte, faina, cacao neagra, frisca, banana, nectarina, miere. Ingrediente: 1 ou lapte 5-7 linguri făină 2 linguriţe cacao neagră frişcă 1 banană 1 nectarină 1-2 linguri miere   Mod de preparare: Pui într-un bol oul şi făina, amesteci şi adaugi lapte „cât cuprin­de”, amestecând mereu cu un tel…

Read more »

Reteta zilei: Salata de ton cu castravete, ceapa si alge marine

25 August 2013
Salata_de_ton_cu_castravete_ceapa_si_alge_marine_07Salata de ton cu castravete, ceapa si alge marine din: alge marine, apa, ton, ceapa verde, castarveti, sare de mare, fulgi de ardei rosu, sos de soia, ulei de susan, seminte de susan.   Ingrediente: 1 pachet alge marine uscate 1 cana apa, pentru inmuierea algelor 1 bucata ton, taiat cuburi 1/3 cana de ceapa…

Read more »

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

25 August 2013
Prajitura_cu_nuca_de_cocos.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:zahar, margarina, oua, lapte, miere, praf de copt, faina, zahar pudra, rom, cacao, ciocolata, nuca de cocos. Ingrediente blat: 350 g zahăr 70 g margarina 2 ouă 200 ml lapte 2 linguri miere 1 praf de copt 400 g făină Ingrediente glazură: 200 g zahăr pudră 200 g unt sau…

Read more »

Vinete cu legume si soia

25 August 2013
Vinete_cu_legume_si_soia.pngO reteta delicioasa de vinete cu: dovlecei, ceapa alba, ceapa rosie, branza topita, ardei capia, rosie, morcov, pastarnac, telina, oua, spanac, ketchup, ulei de masline, soia granulata, sare, piper, condimente pentru friptura. Ingrediente: 2 vinete potrivite 2 dovlecei tineri 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 4 felii brânză topită sau caşcaval 1 ardei capia 1…

Read more »

Dieta de slabire rapida (Dieta de slabire rapida tine 5 zile)

25 August 2013
Dieta2Dinte multele diete de slabire, iata o dieta pentru cele care vor sa scape de acele 2 – 3 kilograme care le dau atita bataie de cap. Dieta de slabire rapida este simpla, poti minca alimente gustoase, nu trebuie sa o tii la nesfirsit (durata maxima e de 5 zile) si, nu in ultimul rind,…

Read more »

Ciorba de burta cu verdeata

25 August 2013
Ciorba_de_burta.pngO reteta delicioasa de ciorba de burta cu: burta de vita, oase de vita, telina, pastarnac, frunze de dafin, sare, boabe de piper, otet, oua, smantana, usturoi, patrunjel verde. Ingrediente: 2 oase de vită 1,5 kg burtă de vită 1 telină 1 bucată păstâmac 2 frunze dafin sare câteva boabe de piper oţet 4 gălbenuşuri…

Read more »

Sandvis cu telina si piept de pui

25 August 2013
Sandvis_cu_telina_si_piept_de_puiSandvis cu telina si piept de pui din: smantana, telina, piept d epui, maioneza, castraveciori murati, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 75 ml smântână 500 g ţelină 300 g piept de pui 50 g maioneză 4 – 5 castraveciori muraţi zeamă de lămâie sare piper   Mod de preparare: Se fierbe pieptul de pui…

Read more »

Diete: Regimul Fricker

25 August 2013
Dieta1Regimul Fricker este recomandat persoanelor care doresc sa slabeasca in mod gradual. Fiind o dieta echilibrata din punct de vedere al aportului de glucide, proteine si lipide, aspect foarte apreciat de nutritionisti, metoda este conceputa a fi urmata cel putin sase luni. In ultima sa carte, medicul Fricker stabileste doua programe de reducere a greutatii,…

Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe August 28, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: