RSS

Retete rapide #86

28 Aug

Retete rapide:

Salata cu farfalle

25 August 2013
Salata_cu_farfalle.pngO reteta delicioasa de salata cu: farfalle, sos, piept de pui, vanata, ciuperci, rosii cherry, rucola, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 500 g farfalle sos Olive Barilla 500 g piept de pui 1 vânătă mică 3-4 ciuperci proaspete 200 g roşii cherry rucola (după gust) sare piper ulei de măsline   Mod de preparare:…

Read more »

Sos picant pentru fripturi

25 August 2013
Sos_picant_pentru_sosuri.pngO reteta delicioasa de sos picant cu: usturoi, ardei iute verde, sare, rosii, cimbru uscat, ulei, conserve. Ingrediente : 300 g usturoi 300 g ardei iuţi verzi 250 g sare 3 kg roşii 30 g cimbru uscat 200 ml ulei   Mod de preparare: Mai întâi, cureţi usturoiul şi speli ardeii şi roşiile. Dai prin…

Read more »

Tarta cu spanac, praz si sunca

25 August 2013
Tarta_cu_spanac.pngO reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, lapte, oua, spanac, praz, sunca, bacon, ceapa verde, usturoi, cascaval, ulei, sare, piper. Ingrediente : 250 g făină 120 g unt 50ml lapte 2 ouă 500 g spanac 1 praz 100 g şuncă 150 g bacon 1 legătură ceapă verde 2 căţei usturoi 100 g caşcaval 50…

Read more »

Reteta zilei: Tabbouleh

25 August 2013
Tabbouleh_11Tabbouleh din: bulgur, lamaie, patrunjel, menta, praz, rosii, ulei de masline, sare, ienibahar, castravete.   Ingrediente: 1/2 ceasca bulgur 1 lamaie 1 – 2 legaturi patrunjel, spalat 1 legatura de menta, spalata 2 fire praz 2 rosii 1/4 ceasca de ulei de masline 1/2 lingurita de sare 1/4 lingurita praf ienibahar 1 castravete frunze intregi…

Read more »

Rulada de ciuperci cu parmezan si ceapa

25 August 2013
Rulada_de_ciuperci_cu_parmezan_si_ceapaRulada de ciuperci cu parmezan si ceapa din: lapte, ciuperci, ceapa, parmezan, unt, faina, oua, sare. Ingrediente: 500 ml lapte 500 g ciuperci 1 ceapa 100 g parmezan 150 g unt 120 g faina 5 oua sare   Mod de preparare: FIerbe laptele si adauga untul. Amesteca pana ce se desface untul, apoi pune sare…

Read more »

File de peste cu pesto rosu si ardei gras

25 August 2013
File_de_peste_cu_pesto_rosu_si_ardei_grasFile de peste cu pesto rosu si ardei gras din: ardei grasi, usturoi, file de peste, ceapa, sare, piper, pesto rosu, ulei, supa de peste, vin, chilli. Ingrediente: 1 ardei gras roșu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 1 cățel de usturoi 300 g file de pește 1 ceapă sare piper 1/2 borcan…

Read more »

Sandvis cu ou, cascaval si verdeata

25 August 2013
Sandvis_cu_ou_cascaval_si_verdeataSandvis cu ou, cascaval si verdeata din: ulei, unt, cascaval, paine, oua, rosii, frunze de salata, muguri de soia. Ingrediente: 30 ml ulei 100 g unt 150 g caşcaval 4 felii de pâine 2 ouă 2 roşii frunze de salată muguri de soia pentru decor   Mod de preparare: Ouăle se prăjesc ochiuri tari. Se…

Read more »

Zacusca de fasole si ardei copti

25 August 2013
Zacusca_de_fasole_si_ardei_coptiZacusca de fasole si ardei copti din: fasole, ardei capia, ceapa, morcovi, suc de rosii, ulei, foi de dafin, piper, sare. Ingrediente: 1 kg fasole cu bob mare 3 kg ardei capia rosii 1 kg ceapa 1 kg morcovi 1 l suc de rosii 1/2 l ulei 4-5 foi de dafin piper negru macinat sare…

Read more »

Tocanita de ardei gras cu praz si feta

25 August 2013
Tocanita_de_ardei_gras_cu_praz_si_fetaTocanita de ardei gras cu praz si feta din: ardei gras, praz, cartofi, ulei, sare, piper, feta, cimbru, usturoi. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 fir de praz 800 g cartofi 80 ml ulei sare piper 200 g feta 1 legatura cimbru 1 catel de usturoi   Mod de preparare: Se…

Read more »

Bruschete cu chutney

25 August 2013
Bruschete_cu_chutneyBruschete cu chutney din: bagheta, mango, branza de vaci, unt, smantana, ghimbir, zeama de lamaie, frunze de busuioc, sare. Ingrediente: 1 bagheta neagra 1 mango 150 g branza de vaci 200 g unt 1 lingura cu smantana 1 lingurita cu ghimbir ras zeama de lamaie frunze proaspete de busuioc sare   Mod de preparare: Amestecă…

Read more »

Reteta zilei: Kimchi (varza fermentata, specialitate Koreana)

25 August 2013
Kimchi_11Kimchi (varza fermentata, specialitate Koreana) din: varza, sare, apa, usturoi, ghimbir, zahar, praf de fructe de mare, fulgi de ardei rosu, ridiche, ceapa.   Ingrediente: 1 varza koreana sau chinezeasca 1/4 ceasca de sare apa 1 lingura de usturoi ras 1 lingurita ghimbir ras 1 lingurita de zahar 2-3 linguri praf de fructe de mare…

Read more »

Patlagele verzi picante

25 August 2013
Patlagele_verzi_picantePatlagele verzi picante din: patlagele verzi, foi de dafin, ceapa, ardei iute, boabe de mustar, otet, zahar, apa, sare grunjoasa. Ingrediente: 4 kg patlagele verzi 8-10 foi de dafin 10 cepe 10 ardei iuti 2 linguri boabe de mustar 1 l otet 1 lingura zahar 1 l apa 1 lingura de sare grunjoasa   Mod…

Read more »

Spuma de ciocolata cu fructe de padure

25 August 2013
Spuma_de_ciocolata_cu_fructe_de_padureSpuma de ciocolata cu fructe de padure din: ciocolata amara, oua, rom, pudra de cafea solubila, sare, fructe de padure. Ingrediente: 400 g ciocolata amara (peste 70% acao) 8 oua 70 ml rom 4 lingurite pudra de cafea solubila 1 praf de sare 200 g fructe de padure la alegere (mure, afine, zmeura)   Mod…

Read more »

Legume la cuptor cu verdeata

25 August 2013
Legume_la_cuptor_cu_verdeataLegume la cuptor cu verdeata din: ardei grasi, dovlecei, cartofi, usturoi, rosii, ceapa, ulei, sare, verdeata. Ingrediente: 4 ardei grasi de culori diferite 2 dovlecei 4 cartofi 2 catei de usturoi 2-3 rosii o ceapa 6 linguri ulei sare verdeata   Mod de preparare: Se curăţă toate legumele si cartofii se taie rondele, ardeii se…

Read more »

Frigarui de creveti cu miere si busuioc

25 August 2013
Frigarui_de_creveti_cu_miere_si_busuiocFrigarui de creveti cu miere si busuioc din: creveti, sos de soia, miere, bere neagra, zeama de lamaie, boia ite, busuioc. Ingrediente: 300 g creveti decorticati 2 linguri cu sos de soia 1 lingura cu miere 100 ml bere neagra zeama de lamaie boia iute busuioc   Mod de preparare: Spală creveţii în apă rece…

Read more »

Cocktail cu menta si miere

25 August 2013
Cocktail_cu_menta_si_miereCocktail cu menta si miere din: frunze de menta, miere, bourbon. Ingrediente: 4 frunze de menta 1/2 lingurita miere 60 ml bourbon       Mod de preparare: Intr-un pahar de cocteil se aşază 4 frunze de mentă şi 1/2 linguriţă de miere. Se zdrobesc cu un pisălog de lemn, se amestecă bine şi se…

Read more »

Supa de vita cu taitei si legume

25 August 2013
Supa_de_vita_cu_taitei_si_legumeSupa de vita cu taitei si legume din: taitei, rasole de vita, telina, morcovi, radacina de patrunjel, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 400 g tăieței 1 kg rasol de vită 1 țelină 3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Rasolul se spală și se se fierbe în apă cu…

Read more »

Carne de miel cu ardei gras si ceapa

25 August 2013
Carne_de_miel_cu_ardei_gras_si_ceapaCarne de miel cu ardei gras si ceapa din: carne de miel, ardei gras, ceapa, fasole pastai, supa de legume, rosii, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 6 ardei rgasi de culori diferite o ceapa mare, alb o conserva mica fasole pastai 250 ml supa din concentrat de legume 3-4 rosii 50 ml…

Read more »

Brioşe cu zmeură şi stafide

25 August 2013
Briose_cu_zmeura_si_stafideBrioşe cu zmeură şi stafide din: piscoturi, unt, miere de salcam, rom, branza de vaci, zahar, smantana, stafide. Ingrediente: 250 g piscoturi 100 g unt topit 3 linguri miere de salcam 1 esenta rom pentru crema: 250 g branza dulce de vaci 150 g zahar 3 linguri smantana 100 g stafide tinute in rom    …

Read more »

Pastă de cod

25 August 2013
Retete_1Pastă de cod din: cod, usturoi, cartofi fainosi, ulei de masline, lapte, foiae de dafin, sare, piper alb, nucsoara. Ingrediente: 300 g cod uscat 2 catei de usturoi 250 g cartofi fainosi 150 ml ulei de masline 300 ml lapte 1 foaie de dafin sare si piper alb macinat nucsoara macinata   Mod de preparare:…

Read more »

Reteta zilei: Musaca de legume

25 August 2013
Musaca_de_legume _09Musaca de legume din: vanata, cartofi rosii, ulei de masline, sare, pesmet, ceapa, usturoi, rosii, vin rosu, oregano, cimbru, scortisoara, foaie de dafin, sare, piper, caju, lamaie, tofu, faina, sirop de artar, nucsoara.   Ingrediente: 1 vanata 5 cartofi rosii 2 linguri ulei de masline Sare 1/2 ceasca pesmet Ingrediente sos de rosii: 1 lingura…

Read more »

Prajitura cu biscuiti si cacao

25 August 2013
Prajitura_cu_biscuiti_si_cacaoPrajitura cu biscuiti si cacao din: zahar pudra, cacao, lapte, oua, unt, zahar vanilat, biscuiti cu unt. Ingrediente: 180 g zahar pudra 100 g cacao 6 linguri lapte 3 oua proaspete 375 g unt sau grasime de cocos 3 plicuri zahar vanilat circa 32 biscuiti cu unt   Mod de preparare: Se bat ouăle, laptele,…

Read more »

Ghiveci cu vinete coapte

25 August 2013
muraturiGhiveci cu vinete coapte din: vinete, ceapa, ardei gras, gogosar, ulei, usturoi, rosii cherry, conopida, patrunjel, telina, sare, cimbru, foi de dafin. Ingrediente: 5 kg vinete 2 kg ceapa 2 kg ardei gras galben si verde 1 kg gogosar 1 l ulei 1 capatana mare de usturoi 4 kg rosii cherry 1 conopida mare 1…

Read more »

Tortulet cu iaurt si sos de afine

25 August 2013
Tortulet_cu_iaurt_si_sos_de_afineTortulet cu iaurt si sos de afine din: biscuiti, migdale, unt, foi de gelatina, iaurt, zahar, frisca, afine, zahar vanilat, amidon, sos de afine. Ingrediente: pentru tortulete: 80 g biscuiti integrali 20 g migdale tocate 30 g unt topit 6 foi de gelatina 400 g iaurt 50 g zahar 150 g frisca sos de afine:…

Read more »

Dovlecei umpluti cu urda si telemea

25 August 2013
Dovlecei_umpluti_cu_urda_si_telemeaDovlecei umpluti cu urda si telemea din: dovlecei, urda, telemea, ou, mazare, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei 150 g urda 150 g telemea 1 ou 3 linguri de mazare din conserva marar sare piper ulei   Mod de preparare: Speli dovleceii şi îi tai pe jumăta­te, pe lungime. Cu ajutorul unei linguriţe, îndepărtezi…

Read more »

Legume la cuptor cu branza

25 August 2013
Legume_la_cuptor_cu_branzaLegume la cuptor cu branza din: ardei grasi, usturoi, ceapa rosie, pulpa de dovleac, dovlecei, cimbru, branza camembert, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 2 ardei grasi verzi 1 capatana de usturoi 2 cepe rosii 300 g pulpa de dovleac 2 dovlecei 1/2 legatura cimbru 4 rotite…

Read more »

Reteta zilei: Briose cu banane si glazura de crema de branza

24 August 2013
Briose_cu_banane_si_glazura_de_crema_de_branza_05Briose cu banane si glazura de crema de branza din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar, oua, piure de banane, lapte, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata, crema de branza, zahar pudra, sare, esenta de vanilie, smantana. Ingrediente: 1 1/2 cani de faina 1/2 lingura praf de copt 1/4 linguriță de sare 8 linguri…

Read more »

Diete: Reteta de slabit in 10 pasi

24 August 2013
Dieta3Scapa de kilogramele in plus! Pastreaza-ti silueta si starea de sanatate! CUM? Urmeaza cu incredere reteta de slabit in 10 pasi! Debordeaza de energie! Reteta mic dejun 40 g de cereale + 150 ml de lapte semidegresat + 1 iaurt + 1 kiwi 40 g musli fara zahar + 150 ml lapte semi-degresat 1 baton de…

Read more »

Pizza cu salam, rosii si ardei gras

24 August 2013
Pizza_cu_salam_rosii_si_ardei_grasPizza cu salam, rosii si ardei gras din: blat de pizza, ardei gras, ceapa, rosii, salam uscat, cascaval, ulei. Ingrediente: 4 blaturi de pizza gata preparate 4 ardei grasi o ceapa 2 rosii 200 g salam uscat 100 g cascaval 2 linguri ulei   Mod de preparare: Intr-o tigaie se încinge uleiul si se căleşte…

Read more »

Granita de capsune cu menta

24 August 2013
Granita_de_capsune_cu_mentaGranita de capsune cu menta din: apa minerala, capsune, lamaie, miere, frunze de menta. Ingrediente: 500 ml apă minerală 700 g căpșune ½ lămâie 3 linguri miere frunze de mentă   Mod de preparare: Se pun în blender fructele, sucul de lămâie și mierea. Se toarnă apa și se mixează totul. Se toarnă amestecul într-o…

Read more »

Diete: Dieta cu fructe

24 August 2013
Dieta2Mai intii sa aflam citeva lucruri despre digestia alimentelor. Alimentele care contin multe proteine sunt mai dificil de digerat pentru ca ele trebuie supuse unei triple actiuni enzimatice: acid clorhidric, apoi pepsina iar la sfirsit actioneaza amestecul celor doua substante. Alimentele stau mult timp in stomac si intestin pina sunt digerate. Acelasi lucru se intimpla…

Read more »

Vită la tigaie cu ardei gras

24 August 2013
Vita_la_tigaie_cu_ardei grasVită la tigaie cu ardei gras din: pulpa de vita, fasole verde, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de rapita, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpa de vita 300 g fasole verde 4 ardei grasi rosii 2 cepe 2 catei de usturoi 3 linguri ulei de rapita sare piper   Mod de preparare: Carnea de vită…

Read more »

Diete: Regim de slabire pentru doua saptamani

24 August 2013
Dieta1Ca sa urmati acest regim de slabire este bine sa va faceti proviziile din timp. Nu e indicat sa va uitati la televizor in timp ce mancati. Vederea stimuleaza secretiile gastrice si secretiile glandelor salivare dand senzatia de foame chiar si imediat dupa masa. Daca activitatea zilnica va solicita foarte mult, suplimentati cantitatea de alimente…

Read more »

Sos picant cu tarhon

24 August 2013
Sos_picant_cu_tarhonSos picant cu tarhon din: rosii, telina, tarhon, piper, ardei iute, boia, sare, otet din vin. Inrgediente: 4 kg rosii 1 telina mare sau 1 legatura mare de frunze de telina 2 legaturi de tarhon 3-4 ardei iuti 2 linguri piper negru boia sare 100 ml otet din vin   Mod de preparare: Alegi roşii…

Read more »

Dieta cu clatite

24 August 2013
clatiteO reteta de slabit simpla: slabeste un kilogram in doua zile mincind clatite umplute cu diverse compozitii delicioase, dar si paine integrala, brinza topita, sunca presata. Prima zi a dietei cu clatite Mic dejun: – o felie de piine integrala prajita, unsa cu un strat subtire de unt; 40 g de sunca nu prea grasa…

Read more »

Supa rece si racoritoare

24 August 2013
Supa_rece_si_racoritoareSupa rece si racoritoare din: rosii, ardei grasi, bagheta, usturoi, busuioc, supa de legume, ulei de masline, otet de sheery, sare, piper, boia dulce, piper de cayenne, chimen. Inrgediente: 800 g rosii 2 ardei grasi rosii 60 g bacgheta veche de-o zi 3 catei de usturoi 8 fire de busuioc 400 ml supa de legume…

Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola

24 August 2013
Bruschete_cu_rosii_coapte_si_sos_gorgonzola_06Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola din: rosii cherry, ulei de masline, turmeric, usturoi, ceapa, sare de mare, praf de ardei iute, piper, otet de vin alb, suc de lamaie, ulei de masline, arpagic, unt, faina, lapte, branza gorgonzola, nucsoara, sare, paine.   Ingrediente sos de rosii: 350 de grame de rosii cherry 350…

Read more »

Ardei umpluti cu file de miel

24 August 2013
Ardei_umpluti_cu_file_de_mielArdei umpluti cu file de miel din: ardei gras, usturoi, file d emiel, ulei de rapita, orez, chimen, coriandru, supa, sare, piper. Ingrediente: 5 ardei grasi rosii 5 ardei grasi galbeni 2 catei de usturoi 500 g file de miel 2 linguri ulei de rapita 1 lingura unt 300 g orez basmati fiert 1 lingurita…

Read more »

Vinete cu ardei capia si rosii

24 August 2013
Vinete_cu_ardei_capia_si_rosiiVinete cu ardei capia si rosii din: vinete, ardei capia, rosii, pasta de romate, faina, ulei, sare, usturoi. Ingrediente: 2-3 vinete 3 ardei capia 5 rosii 2 linguri pasta de tomate 1 lingura faina ulei sare 3 catei de usturoi (facultativ)   Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă, le tai în sferturi pe lungime…

Read more »

Ardei umpluti cu varza si morcovi

24 August 2013
Ardei_umpluti_cu_varza_si_morcoviArdei umpluti cu varza si morcovi din: ardei grasi, varza alba, varza rosie, morcovi, radacina de telina, radacina de hrean, conopida, sfecla, apa, otet de vin, sare grunjoasa, crenguta de visin, marar uscat. Ingrediente: 10 ardei grasi de dimensiune medie 1/2 kg varza alba 1/2 kg varza rosie 3-4 morcovi mari 1 radacina de telina…

Read more »

Tarta cu file de somon si smantana

24 August 2013
Tarta_cu_file_de_somon_si_smantanaTarta cu file de somon si smantana din: faina, sare, unt, oua, file de somon, dovlecei, smantana, piper, marar. Ingrediente: 200 g faina sare 120 g unt 4 oua 300 g file de somon 2 dovlecei mici 200 g smantana piper 3 fire marar   Mod de preparare: Se amestecă făina cu 2 prize de…

Read more »

Placinta cu branza telemea, morcovi si spaghete

24 August 2013
Placinta_cu_branza_telemea_morcovi_si_spaghetePlacinta cu branza telemea, morcovi si spaghete din: spaghete, branza telemea, unt, oua, morcovi, sare. Ingrediente: 200 g spaghete 400 g brânză telemea 100 g unt 4 ouă 2 morcovi sare   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se limpezesc în apă rece și se lasă la scurs. Se fierb…

Read more »

Rosii umplute cu branza de vaci

24 August 2013
Rosii_umplute_cu_branzica_de_vaciRosii umplute cu branza de vaci din: branzica de vaci, smantana, rosii, frunze de busuioc. Ingrediente: 200 g brânzică de vaci 100 g smântână 10-12 roșii frunze de busuioc     Mod de preparare: Se pregătesc roșiile. Se taie un căpăcel, se scobește miezul și se lasă la scurs cu partea tăiată în jos. Se…

Read more »

Reteta zilei: Salata de dovlecei pane cu sos aromat

24 August 2013
Salata_de_dovlecei_pane_cu_sos_aromat_08Salata de dovlecei pane cu sos aromat din: dovlecel, salata mixta, branza de capra, ulei de masline, cimbru, suc de lamaie, otet de vin rosu, miere.   Ingrediente: 1 dovlecel, taiat felii 2 cani de salata mixta 1 bucata branza de capra 2 linguri ulei de masline 1 lingura de frunze cimbru Ingrediente pentru sos:…

Read more »

Dovlecei umpluti cu orez si carne de vita

24 August 2013
Dovlecei_umpluti_cu_orez_si_carne_de_vitaDovlecei umpluti cu orez si carne de vita din: dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne de vita, orez, cimbru, sare, piper, cascaval, supa, smantana. Ingrediente: 4 dovlecei 400 g rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 400 g carne de vita tocata 125 g orez fiert 1 lingura…

Read more »

Rulouri cu branza telemea, ardei gras si spanac

24 August 2013
Rulouri_cu_branza_telemea_ardei_gras_si_spanacRulouri cu branza telemea, ardei gras si spanac din: smantana, branza telemea, clatite, arde gras, frunze de spanac. Ingrediente: 150 ml smântână 200 g brânză telemea rasă 8 clătite gata preparate 2 ardei grași roșii frunze de spanac proaspăt   Mod de preparare: Se spală spanacul. Se opărește pentru un minut în apă clocotită și…

Read more »

Supa de peste cu ciuperci

24 August 2013
Supa_de_peste_cu_ciuperciSupa de peste cu ciuperci din: peste, apa, cartofi, fenicul, usturoi, ceapa, frunza de dafin, ulei de floarea soarelui, morcov, telina, radacina de patrunjel, sare, piper, patrunjel, sfecla rosie, hrean. Ingrediente: un kilogram peste doi litri apa 450 g cartofi un fenicul usturoi 150 g ciuperci o ceapa o frunza de dafin 75 ml ulei…

Read more »

Briose cu iaurt si afine

24 August 2013
Briose_cu_iaurt_si_afineBriose cu iaurt si afine din: faina, zahar pudra, oua, unt, iaurt, praf de copt, afine, sare. Ingrediente: 200 g faina 150 g zahar pudra 2 oua 120 g unt moale un pahar mic iaurt un plic praf de copt 200 g afine spalate 3 linguri zahar pentru fructe sare   Mod de rpeparare: Afinele…

Read more »

Salata de cruditati si castane

24 August 2013
Salata_de_cruditati_si_castaneSalata de cruditati si castane din: morcovi, telina, patrunjel, mere, lamai, alune de padure, castane, miez de nuca, galbenusuri, otet de vin, unt, miere, sare, piper, marar. Ingrediente: doi morcovi o telina mica o radacina de patrunjel doua mere 3 lamai 100 g alune de padure 200 g castane fierte 50 g miez de nuca…

Read more »

Zacusca din patlagele verzi

24 August 2013
Zacusca_din_patlagele_verziZacusca din patlagele verzi din: patlagele verzi, gogosari rosii, ceapa, patlagele rosii, boabe de piper, sare, foi de dafin, untdelemn, zahar. Ingrediente: 5 kg patlagele verzi 3 kg gogosari rosii 3 kg ceapa 3 kg patlagele rosii sare 2 linguri boabe de piper 8-10 foi de dafin 1 l untdelemn optional, zahar   Mod de…

Read more »

Cheese cake cu fructe de pădure

24 August 2013
Cheese_cake_cu_fructe_de_padureCheese cake cu fructe de pădure din: branza ricotta, zahar pudra, esenta de vanilie, oua, biscuiti, unt, suc de lamaie, coaja de lamaie, fructe de padure. Ingrediente: 500 g branza ricotta 125 g zahar pudra o lingurita esenta vanilie 2 oua 260 g biscuiti sfaramiciosi 160 g unt moale sucul si coaja unei lamai pentru…

Read more »

Supă de găluşti cu caş

24 August 2013
Supa_de_galusti_cu_casSupă de găluşti cu caş din: dovlecei, cartofi, ceapa, ardei grasi, radacina de patrunjel, telina, varza, rosii, patrunjel, sare, piper, gulie, orez, cas, oua, faina, unt, sare. Inrgediente: 2 dovlecei 3 cartofi 3 cepe 2 ardei grasi 1 radacina de patrunjel 1 telina 1 varza mica 4 rosii sau suc de rosii 1/2 legatura de…

Read more »

Salata de paste cu rucola si rosii uscate

24 August 2013
Salata_de_paste_cu_rucola_si_rosii_uscateSalata de paste cu rucola si rosii uscate din: orzo, busuioc, ulei de masline extravirgin, parmezan, usturoi, seminte de pin, mozzarella, rosii uscate, rucola. Ingrediente: 350 g de orzo sau alt tip de paste scurte 20 g busuioc 4 linguri ulei de masline extravirgin 25 g de parmezan, dat pe razatoarea mica, plus extra pentru…

Read more »

Reteta zilei: Minipizza cu mamaliga si rosii cherry

24 August 2013
Minipizza_cu_mamaliga_si_rosii_cherry_09Minipizza cu mamaliga si rosii cherry din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, piper, busuioc, bacon, mamaliga, sos de rosii, mozzarella.   Ingrediente: 2 cesti rosii cherry 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de măsline 1 lingura otet balsamic ¼ lingurita piper negru 2 linguri de busuioc proaspat (tocat) 4 felii de…

Read more »

Inghetata cu sos de zmeura

24 August 2013
Inghetata_cu_sos_de_zmeuraInghetata cu sos de zmeura din: zmeura, apa, zahar, galbenusuri, pastaie de vanilie, zahar, lapte, frica, zmeura. Ingrediente: pentru sos: 250 g zmeura 100 ml apa 50 g zahar pentru inghetata: 4 galbenusuri o pastaie de vanilie 90 g zahar 300 ml lapte 200 ml frisca lichida pentru servit: zmeura   Mod de preparare: Pentru…

Read more »

Macrou copt, cu legume şi tarhon

24 August 2013
Peste_10Macrou copt, cu legume şi tarhon din: fileuri de macrou, zucchini, arde gras, ceapa rosie, morcov, ulei, tarhon, unt, sare, piper. Ingrediente: 2 fileuri de macrou 1 zucchini mic, taiat julien 1 ardei gras rosu, mai mic, taiat fasii subtiri 1/4 cana ceapa rosie, taiata pestisori 1 morcov, taiat julien 1 lingura ulei 2 linguri…

Read more »

Strudel cu sunca

24 August 2013
Strudel_cu_suncaStrudel cu sunca din: aluat, smantana, sunca, galbenusuri, ardei grasi, susan. Ingrediente: un pachet aluat foitaj congelat 5-6 linguri smantana 300 g sunca, dupa gust 2 galbenusuri 2 ardei grasi rosii 4-5 linguri susan neprajit   Mod de preparare: Aluatul de foitaj se întinde pe masa din bucătărie si se lasă la decongelat. După ce…

Read more »

Sos de ardei capia

24 August 2013
Sos_de_ardei_capiaSos de ardei capia din: patlagele rosii, ardei gras, ardei capia, ceapa, busuioc, piper, tulpina de telina, foi de dafin, ulei, sare. Ingrediente: 5 kg patlagele rosii 1 kg ardei grasi rosii 1 kg ardei capia rosii 500 g ceapa 2 legaturi busuioc 1/2 lingurita piper negru macinat 1 tulpina de telina cu frunze 3…

Read more »

Fresh de grapefruit cu miere

24 August 2013
Fresh_de_grapefruit_cu_miereFresh de grapefruit cu miere din: grapefruit, mandarine, miere. Ingrediente: 2 fructe grapefruit 2 mandarine 1 linguriță miere     Mod de preparare: Se storc fructele și se amestecă cu mierea. Se toarnă în pahare. Se servește proaspăt.

Read more »

Reteta zilei: Prajitura Rigo-Jancsi

23 August 2013
Prajitura_Rigo_Jancsi_20Prajitura Rigo- Jancsi este o minunatie dulce care va invita s-o savurati de indata ce-i aruncati o privire. Desi este o prajitura de casa are aspectul prajiturilor de cofetarie asa ca puteti s-o pregatiti si intr-o zi speciala din viata dumneavoastra pentru ca va lasa o impresie deosebita.   Ingrediente: pentru un blat: 6 oua…

Read more »

Pizza cu spanac si mozzarella

23 August 2013
Pizza_cu_spanac_si_mozzarellaPizza cu spanac si mozzarella din: drojdie, faina, sare, apa, zahar, ulei, spanac, mozzarella. Ingrediente: pentru aluat: un plic drojdie uscata 500 g faina o lingurita sare 250 ml apa calduta o lingurita zahar o lingurita ulei pentru umplutura: 500 g spanac decongelat 200 g mozzarella   Mod de preparare: Pentru aluat, într-un vas, se…

Read more »

Fusilli cu sos de rosii si busuioc

23 August 2013
Fusilli_cu_sos_de_rosii_si_busuiocFusilli cu sos de rosii si busuioc din: paste fusilli, ceapa, ulei, suc de rosii, rosii cherry, ricotta, parmezan, frunze de busuioc. Ingrediente: o puga de paste fusilli o ceapa mica o lingura ulei 150 ml suc de rosii 5-6 rosioare cherry 3 linguri ricotta 3 linguri parmezan cateva frunze busuioc   Mod de preparare:…

Read more »

Pui cu orez si sofran

23 August 2013
Pui_cu_orez_si_sofranPui cu orez si sofran din: orez, copane de pui, piept de pui, vin, ceapa, ardei gras, usturoi, mazare, lamaie, sofran, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g orez cu bob rotund 2 copane si pieptul unui pui 200 ml vin sec o ceapa un ardei rgas verde 2 catei de usturoi 100 g mazare…

Read more »

Supa alba de legume

23 August 2013
Supa_alba_de_legumeSupa alba de legume din: cartofi, morcovi, praz, radacina de telina, verdeata, ulei, sare. Ingrediente: 4 cartofi 2 morcovi 2 bucati albe de praz o felie radacina de telina verdeata, dupa gust o lingura ulei sare   Mod de preparare: In oala de fiert supa, se încinge mai întâi uleiul şi se că­leşte prazul tăiat…

Read more »

Salata cu bacon si fasole

23 August 2013
Salata_cu_bacon_si_fasoleSalata cu bacon si fasole din: bacon, otet de xeres, ardei copti, fasole alba, spanac. Ingrediente: 12 felii de bacon 4 linguri otet de Xeres 500 g ardei copti din borcan, scursi si feliati 800 g de fasole alba din conserva, scursa si clatita 150 g spanac   Mod de preparare: Incinge o tigaie şi…

Read more »

Tocanita cu ficat

23 August 2013
Tocanita_cu_ficatTocanita cu ficat din: ficat de pui, ardei grasi, cartofi, ceapa, concentrat de pui, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: o tavita ficat de pui 2 ardei grasi de culouri diferite 4 cartofi o ceapa mare un cub concentrat de pui 100 ml suc de rosii 2 linguri ulei sare piper   Mod de…

Read more »

Castraveti cu usturoi si ardei iute

23 August 2013
Castraveti_cu_usturoi_si_ardei_iuteCastraveti cu usturoi si ardei iute din: castraveti, usturoi, ardei iute, zahar, tulpina de telina, sare grunjoasa, apa. Ingrediente: 3 kg castraveti 250 g usturoi 15 ardei iuti 6 linguri zahar 2-3 tulpini de telina cu frunze 1 lingura cu sare grunjoasa 1 l apa   Mod de preparare: Speli legumele şi tulpini­le de ţelină.…

Read more »

Cannelloni cu brânză si verdeata

23 August 2013
Cannelloni_cu_brânza_si_verdeataCannelloni cu brânză si verdeata din: paste cannelloni, branza de vaci, telemea, ceapa verde, smantana, verdeata. Ingrediente: 8 tuburi de paste cannelloni 350 g branza de vaci 100 g telemea sarata o legatura ceapa verde pentru copt: un pahar mare de smantana pentru servit: verdeata   Mod de preparare: Pastele se pun la fiert numai…

Read more »

Salata cu ou si cartofi

23 August 2013
Salata_cu_ou_si_cartofiSalata cu ou si cartofi din: cartofi, oua, fasole verde, costita afumata, masline, frunze de spanac, usturoi, ulei de masline, otet, mustar de dijon, capere, crutoane. Ingrediente: 750 g cartofi 3 oua 200 g fasole verde, curatata 6 felii de costita afumata sau bacon 100 g masline negre cu sau fara samburi, dupa rpeferinte 100…

Read more »

Sos dulce acrisor cu ienibahar

23 August 2013
Sos_dulce_acrisor_cu_ienibaharSos dulce acrisor cu ienibahar  din: rosii, ceapa, otet din vin, zahar, piper, ienibahar, sare, boabe de mustar, foi de dafin. Ingrediente: 5 kg rosii 750 g ceapa 250 ml otet din vin 250 g zahar 1 lingura piper negru macinat 1/2 lingurita ienibahar macinat 1 lingura de sare 2 linguri boabe de mustar 3-4…

Read more »

Reteta zilei: Varza murata

23 August 2013
Varza_murata_07Varza murata din: varza, sare, seminte de chimen.   Ingrediente: 1 varza 1 1/2 linguri de sare 1 linguri de seminte de chimen (optional, pentru aroma)       Mod de preparare: Se indeparteaza frunzele exterioare ale verzei, se taie in sferturi, apoi se toaca marunt. Transferati intr-un castron mare si adaugati sare. Cu ajutorul…

Read more »

Paste gratinate cu sos alb

23 August 2013
Paste_gratinate_cu_sos_albPaste gratinate cu sos alb din: paste, broccoli, conopida, unt, faina, apa, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: o punga paste cateva buchetele broccoli cateva buchetele conopida pentru sos: 125 g unt 45 g faina 50 ml apa clocotita sare piper nucsoara   Mod de preparare: In două vase cu apă şi un praf de sare se…

Read more »

Dorada cu mustar si lamaie

23 August 2013
Peste_10Dorada cu mustar si lamaie din: doarada, zeama de lamaie, ulei de masline, mustar de dijon, marar, ceapa verde, coaja de lamaie, piper alb. Ingrediente: 6 dorade potrivite 1/2 cana zeama de lamaie 1/4 cana ulei de masline 1/4 cana mustar de Dijon 3 linguri marar proaspat, tocat 2 linguri ceapa verde, tocata 1 lingura…

Read more »

Supă cu pui şi legume

23 August 2013
Supa_cu_pui_si_legumeSupă cu pui şi legume din: piept de pui, naut, ardei capia, morcov, telina, ceapa verde, usturoi verde, boabe de porumb, spanac, ulei de floarea soarelui, sare, piper, marar. Ingrediente: doi piepti de pui 100 g naut doi ardei capia un mrocov o telina mica o legatura ceapa verde usturoi verde 100 g boabe de…

Read more »

Fresh de rodii cu miere

23 August 2013
Fresh_de_rodii_cu_miereFresh de rodii cu miere din: miere, rodii. Ingrediente: 50 g miere 2 rodii coapte   Mod de preparare: Se desfac rodiile și se scot semințele. Se pun în blender odată cu mierea și se pasează. Se toarnă în pahare și se servește proaspăt. Fresh de rosii cu miere

Read more »

Sos de ardei cu usturoi si ceapa rosie

23 August 2013
Sos_de_ardei_cu_usturoi_si_ceapa_rosieSos de ardei cu usturoi si ceapa rosie din: ardei, rosii coapte, usturoi, suc de lime, ulei de masline extravirgin, pasta de ardei iute, ceapa rosie, frunze de coriandru. Ingrediente: 2 ardei rosii, taiati in jumatate pe lungime 6 rosii coapte, curatate de seminte 1 catel de usturoi, zdrobit sucul de la 1 lime 1…

Read more »

Cartofi cu ciuperci si marar

23 August 2013
Cartofi_cu_ciuperci_si_mararCartofi cu ciuperci si marar din: cartofi, faina, ciuperci, unt, ou, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 300 g cartofi 25 g făină 300 g ciuperci 100 g unt 1 ou ulei mărar proaspăt sare piper   Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, se decojesc imediat și se dau pe răzătoarea mare. Li se…

Read more »

Reteta zilei: Sushi cu ton

23 August 2013
Sushi_cu_ton_09Sushi cu ton din: foi de alge marine, sare de mare, ulei de susan, ton, sos de soia, praz, coriandru, seminte de susan negru.   Ingrediente: 1 pachet foi de alge marine sare de mare ulei de susan 1 bucata ton, taiat cuburi 1 lingura de sos de soia 2 fire praz, taiat felii subtiri…

Read more »

Omleta cu rosii cherry cu busuioc

23 August 2013
Omleta_cu_rosii_cherry_cu_busuiocOmleta cu rosii cherry cu busuioc din: unt, oua, rosii cherry, busuioc, lapte, sare, piper. Ingrediente: 100 g unt 6 ouă 10 roșii cherry 2-3 crenguțe busuioc proaspăt 2 -3 linguri lapte sare piper   Mod de preparare: Roșiile se opăresc în apă clocotită, se decojesc și se toacă mărunt. Untul se încinge într-o tigaie…

Read more »

Paste cu carne de pui si rosii

23 August 2013
Paste_cu_carne_de_pui_si_rosiiPaste cu carne de pui si rosii din: paste penne, piept de pui, ciuperci, ardie grasi, dovlecel, rosii, cascaval, sare, piper, verdeata. Ingrediente: o punga de paste penne 300 g piept de pui 150 g ciuperci pleurotus 2 ardei grasi de culori diferite un dovlecel cateva rosii mici 200 g cascaval sare piper verdeata  …

Read more »

Friptura de porc cu bacon

23 August 2013
Friptura_de_porc_cu_baconFriptura de porc cu bacon din: cotlete de porc, bacon, cartofi, sare, piper, rozmarin, usturoi, supa de legume. Inrgediente: 1 kg cotlet de porc 150 g bacon 1 kg cartofi sare piper rozmarin 1 capatana de usturoi 200 ml supa de legume   Mod de preparare: Cureţi de pieliţe şi speli cotletul. Il ştergi şi…

Read more »

Supă-cremă de cartofi cu bacon

23 August 2013
Supa_crema_de_cartofi_cu_baconSupă-cremă de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa, lapte, unt, bacon, cascaval, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 400 g cartofi 2 cepe albe potrivite 1 l lapte 50 g unt 300 g bacon 250 g cascaval sare piper busuioc, pentru decor   Mod de preparare: Pui la fiert un litru de apă cu puţină sare. Cureţi…

Read more »

Papanaşi cu dulceaţă de afine

23 August 2013
Papanasi_cu_dulceata_de_afinePapanaşi cu dulceaţă de afine din: branza dulce de vaca, faina, zahar, bicarbonat, zahar vanilat, oua, coaja de lamaie, smantana, dulceata de afine, ulei. Ingrediente: 500 g branza dulce de vaca 400 g faina 100 g zahar 10 g bicarbonat 2 pliculete zahar vanilat 2 oua coaja rasa de la o lamaie 500 ml smantana…

Read more »

Salata cu oua de prepelita si rucola

23 August 2013
Salata_cu_oua_de_prepelita_si_rucolaSalata cu oua de prepelita si rucola din: sparanghel, fenicul, ulei de masline, otet de xeres, mustar de dijon, oua de prepelita, migdale, rucola, capere, sunca de parma, patrunjel, ciabatta. Ingrediente: 2 legaturi de sparanghel, cu partea lemnoasa inlaturata 3 capatani mici de fenicul, taiate in felii subtiri ulei de masline 2 linguri otet de…

Read more »

Fresh de portocale

23 August 2013
Fresh_de_portocaleFresh de portocale din: portocale, fructul pasiunii, frunze de menta. Ingrediente: 2 portocale 2 bucăți fructul pasiunii frunze de mentă   Mod de preparare: Se curăță fructele pasiunii, se taie cuburi și se pasează în blender. Se adaugă sucul de portocale și se mai mixează puțin. Se toarnă în pahare, se adaugă felii de portocală…

Read more »

Sos pentru iarna

23 August 2013
Sos_pentru_iarnaSos pentru iarna din: rosii, ardei capia, frunze de telina, otet, zahar, ardei iute, busuioc uscat, piper negru, cimbru, sare. Ingrediente: 10 kg rosii carnoase 2 kg ardei capia 1 legatura frunze de telina 9 frunze de dafin 350 ml otet 350 – 400 g zahar 2-3 linguri ardei iuti uscati si rasniti 1 lingura…

Read more »

Reteta zilei: Ceapa caramelizata

23 August 2013
Ceapa_caramelizata_08Ceapa caramelizata din: ceapa, ulei de masline, sare.   Ingrediente: 3-5 kg ceapa 3 linguri ulei de masline 1/2 lingurita de sare       Mod de preparare: Curatati si feliati ceapa subtire. Transferati intr-o cratita mare. Adaugati ulei de masleine si sare. Puneti capacul si gatiti cateva ore la foc mic. Amestecati din cand…

Read more »

Paste cu tocană de ton

23 August 2013
Paste_cu_tocana_de_tonPaste cu tocană de ton din: paste, ton, capere, fileuri de ansoa, rosii, ulei de masline, vin, usturoi, busuioc, masline, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 320 g paste scurte 300 g ton 1/2 lingura capere 2 fileuri de ansoa, taiate bucatele 5 rosii 5 linguri ulei de masline 3 linguri vin alb sec 2 catei…

Read more »

Muraturi cu fructe

23 August 2013
Muraturi_cu_fructeMuraturi cu fructe din: mere acrisoare, pere, struguri, conopida, patlagele verzi, radacina de hrean, boabe de mustar, sare grunjoasa, apa. Ingrediente: 500 g mere acrisoare 500 g pere tari 1 kg struguri albi si negri 1 conopida de dimenisuni mijlocii 500 g patlagele verzi 1 radacina de telina cu frunze 2-3 radacini groase de hrean…

Read more »

Plăcintă cu brânză şi mălai

23 August 2013
Placinta_cu_brânza_si_malaiPlăcintă cu brânză şi mălai din: faina, unt, apa, drojdie, smantana, branza telemea, branza de burduf, oua, lamaie, malai, sare, legume de sezon. Ingrediente: 500 g faina un pachet unt 250 ml apa 20 g drojdie 150 ml smantana 500 g branza telemea 200 g branza de burduf 5 oua o lamaie 100 g malai…

Read more »

Cartofi umpluţi cu somon afumat

23 August 2013
Cartofi_umpluti_cu_somon_afumatCartofi umpluţi cu somon afumat din: somon afumat, cartofi, ceapa verde, smantana, maioneza, crema de hrean, sare, piper. Ingrediente: 125 g somon afumat 4 cartofi de copt, mari 1/2 cana ceapa verde tocata 1/2 cana smantana cu continut redus de grasime sau iaurt simplu 3 linguri maioneza 3 linguri crema de hrean sare piper  …

Read more »

Legume pentru supe sau ciorbe

23 August 2013
Legume_pentru_supe_sau_ciorbeLegume pentru supe sau ciorbe din: morcovi, patrunjel, telina, gulii, pastarnac, varza, rosii, ardei, ceapa alba, frunze de patrunjel verde, leustean, busuioc, telina, sare grunjoasa neiodata. Ingrediente: cate 300 g morcovi, patrunjel, telina, gulii, pastarnac, varza, rosii, ardei verde si ceapa alba cate 1 legatura frunze de patrunjel verde, leustean, busuioc si telina 2 linguri…

Read more »

Dieta cu 1000 de calorii pe zi

22 August 2013
Dieta4Dieta cu 1000 de calorii pe zi contine aproximativ 65 grame de proteine (25%), 30 grame de lipide (30%) si 110 grame de glucide (45%), care trebuie repartizate la cele 3 mese principale zilnice astfel: Mic dejun: lapte degresat (200 ml), 2 iaurturi mici sau 200 grame brinza de vaci, 30 grame piine sau 2…

Read more »

Diete: Dieta Rina de 90 zile (principiile unei diete disociate)

22 August 2013
Dieta3Dieta Rina este una dintre cele mai in voga regimuri alimentare ale momentului. Este vorba de o dieta disociata , cu o durata de 90 zile, creata de un medic sportiv, ce garanteaza ca vei slabi intre 15 si 20 kilograme. Popularitatea dietei Rina se datoreaza faptului ca ea chiar functioneaza, este usor de urmat…

Read more »

Diete: Dieta Paleo

22 August 2013
Dieta2Dieta paleo este cel mai sănătos mod de alimentaţie care se bazează pe fondul genetic al corpului omenesc. Alimentele rafinate şi prelucrate pe care le consumăm frecvent reprezintă cauza bolilor şi dezechilibrelor din organismul nostru, cauzând deopotrivă şi creşterea în greutate, dar şi probleme precum infertilitate sau depresie. Paleodieta (dieta paleolitică) susţine astfel consumul de…

Read more »

Diete: Dieta ketogenica

22 August 2013
Dieta1Chiar daca este una dintre cele mai controversate diete, Dieta ketogenica are milioane de sustinatori in intreaga lume si s-a dovedit a fi extrem de eficienta in lupta impotriva kilogramelor in plus. Aceasta dieta este axata pe consumul alimentelor bogate in proteine si reducerea sau eliminarea carbohidratilor (legume, fructe, cereale, dulciuri). In acest fel depozitele…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura delicioasa cu fructe

22 August 2013
Prajitura_delicioasa_cu_fructe_10Prajitura delicioasa cu fructe din: unt, zahar brun, fructe, ierburi proaspete, faina, praf de copt, sare, oua, vanilie.   Ingrediente pentru topping: 3 linguri de unt nesarat 1/4 cana de zahar brun 2-3 cani de fructe, dupa preferinta 3-4 linguri ierburi proaspete, tocate Ingrediente pentru blat: 12 linguri unt nesarat, la temperatura camerei 3/4 ceasca…

Read more »

Fresh de piersici cu miere si lamaie

22 August 2013
Fresh_de_piersici_cu_miere_si_lamaieFresh de piersici cu miere si lamaie din: miere, piersici, lamaie. Ingrediente: 50 g miere 4 piersici proaspete 1 lămâie   Mod de preparare: Se stoarce lămâia. Sucul obținut se amestecă cu mierea. Se spală fructele, se decojesc, se scoate sâmburele și se taie bucăți. Se pasează în blender odată cu sucul de lămâie. Se…

Read more »

Pizza cu dovlecei şi carpaccio

22 August 2013
Pizza_cu_dovlecei_si_carpaccioPizza cu dovlecei şi carpaccio din: dovlecei, ardei capia, carcaccio de vita, ceapa verde, masline, rosii, apa, zahar tos, drojdie, faina, ulei de masline, cascaval, sare, piper, oregano. Ingrediente: un dovlecel doi ardei capia 300 g carpaccio de vita o legatura ceapa verde 100 g masline feliate doua rosii 300 ml apa zahar tos 7…

Read more »

Dovlecei marinati

22 August 2013
Dovlecei_marinatiDovlecei marinati din: dovlecei, usturoi, apa, otet, sare, piper, zahar, morcovi, rosii. Ingrediente: 10 dovlecei tineri, spalati si taiati dupa preferinta 3 capatani de usturoi, curatati si tocati 250 ml apa 150 ml otet sare piper boabe 3 linguri zahar 3 morcovi, curatati si taiati rondele 4 rosii, spalate si taiate cuburi   Mod de…

Read more »

Dovlecei la cuptor

22 August 2013
Dovlecei_la_cuptorDovlecei la cuptor din: cartofi dulci, dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, seminte de floarea soarelui, semnte de in, ulei de masline, cimbru, sare, piper, ceapa verde, usturoi verde. Ingrediente: doi cartofi dulci doi dovlecei 4 rosii o ceapa 4 catei de usturoi 50 g seminte de floarea soarelui 25 g seminte de in 100 ml ulei…

Read more »

Placinta haiduceasca cu ficat de vita si carne tocata

22 August 2013
Placinta_haiduceasca_cu_ficat_de_vita_si_carne_tocataPlacinta haiduceasca cu ficat de vita si carne tocata din: lapte, aluat, ficat de vita, carne tocata de vita, pesmet, usturoi, ulei de floarea soarelui, ou, sare, piper. Ingrediente: 300 ml lapte 500 g aluat foitaj 200 g ficat de vită sau de porc 200 g carne tocată de vită 2-3 linguri pesmet 2 căței…

Read more »

Cocktail Kamikaze cu nuca de cocos

22 August 2013
Cocktail_Kamikaze_cu_nuca_de_cocosCocktail Kamikaze cu nuca de cocos din: nuca de cocos, suc de ananas, piure de lamaie, gheata si lamaie. Ingrediente: 60ml rom de nuca de cocos 30ml suc de ananas 23ml piure de lamaie 1 cana gheata zdrobita 1 felie lamaie   Mod de preparare: Se toarna ingredientele in shaker, se agita și se strecoara…

Read more »

Omleta cu mazare si somon afumat

22 August 2013
Omleta_cu_mazare_si_somon_afumatOmleta cu mazare si somon afumat din: ulei de masline, somon afumat, mazare, oua, ceapa verde, capere, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 30 ml ulei de măsline 200 g somon afumat 250 g mazăre din conservă 6 ouă ceapă verde capere sare piper pătrunjel uscat   Mod de preparare: Se taie ceapa verde mărunt și 100…

Read more »

Merluciu gratinat

22 August 2013
Peste_6Merluciu gratinat din: fileuri de merluciu, patrunjel, ulei de masline, otet din vin alb, rosii, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fileuri de merluciu 1 legatura patrunjel 100 ml ulei de masline 3 linguri otet din vin alb 8 rosii medii, taiate jumatati 4-5 linguri pesmet sare si piper   Mod de preparare: Curăţaţi cu…

Read more »

Vinete cu ton si capere

22 August 2013
Vinete_cu_ton_si_capereVinete cu ton si capere din: vinete, sare, ulei de masline, piper negru, ton, vin, capere, lime. Ingrediente: 2 vinete mari sare 2 linguri ulei de măsline Piper negru 1 conservă de ton (în ulei) 100 ml vin alb sec 60 g capere 1 lime   Mod de preparare: Vinetele se spală și se taie…

Read more »

Salata de vinete in otet

22 August 2013
Salata_de_vinete_in_otetSalata de vinete in otet din: vinete, otet, usturoi, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 8 vinete 32 linguri otet 8 capatani de usturoi 400 ml ulei sare piper patrunjel, optional   Mod de preparare: Speli vinetele şi le ştergi. Le tai rondele de grosime potrivită, le dai cu sare şi le laşi să iasă zeama…

Read more »

Reteta zilei: Piept de rata cu legume la cuptor

22 August 2013
Piept_de_rata_cu_legume_la_cuptor_22Pentru o cina speciala va recomandam sa gatiti o reteta rafinata de piept de rata cu legume la cuptor. Un piept de rata aromat langa cativa cartofi cu morcovi si arpagic va fi o incantare culinara pe masa dumneavoastra.   Ingrediente: 6-700g piept de rata 1 ardei 2-3 pumni de arpagic 2 cepe 2 morcovi…

Read more »

Orez cu legume şi carne de pui

22 August 2013
Orez_cu_legume_si_carne_de_puiOrez cu legume şi carne de pui din: piept de pui, morcovi, ardei grasi, telina, usturoi, amidon, sos de soia, otet de orez, ghimbir, ulei de masline, ceapa, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: doua piepturi de pui doi morcovi doi ardei grasi o telina mica 5 catei de usturoi o conserva amidon sos de soia 50…

Read more »

Tocană de ciuperci pentru iarna

22 August 2013
Tocana_de_ciuperci_pentru_iarnaTocană de ciuperci pentru iarna din: ciuperci, ardei, gogosari, ceapa, rosii, ulei, foi de dafin, sare, zahar. Ingrediente: 2 kg ciuperci, de preferinta ghebe 15 ardei 15 gogosari 1 kg ceapa 4 kg rosii 200 ml ulei 5-6 foi de dafin sare zahar   Mod de preparare: Speli ghebele şi le fierbi în apă cu…

Read more »

Hummus cu pasta de susan si usturoi

22 August 2013
Hummus_cu_pasta_de_susan_si_usturoiHummus cu pasta de susan si usturoi din: pasta de susan, naut, lamaie, usturoi, ulei de masline, apa minerala, sare, piper alb. Ingrediente: 150 ml tahini (pastă de susan) 400 g năut din conservă 1 lămâie 2 căţei de usturoi 3 linguri de ulei de măsline ½ ceașcă apă minerală sare piper alb   Mod…

Read more »

Salata cu creveti si taitei

22 August 2013
Salata_cu_creveti_si_taiteiSalata cu creveti si taitei din: taitei cu ou, castravete, ceapa verde, rosii cherry, ardei iute, suc de lime, coaja de lime, sos dulce de ardei iute, frunze de spanac, alune caju. Ingrediente: 3 cuiburi de taitei cu ou 1/2 castravete mare 1 legatura ceapa verde, taiata in felii subtiri 100 g de rosii cherry,…

Read more »

Ardei umpluti cu varza rosie

22 August 2013
Ardei_umpluti_cu_varza_rosieArdei umpluti cu varza rosie din: ardei grasi, varza, morcovi, otet, sare, apa, piper boabe, cimbru. Ingrediente: 5 kg ardei grasi 3 verze mijlocii 1 kg morcovi 1 l otet 3 linguri cu sare pentru muraturi 3 linguri apa 1 lingurita piper boabe cimbru uscat   Mod de preparare: Tai cotoarele ardeilor, le scoti semintele,…

Read more »

Cartofi umpluţi cu şuncă sau salam

22 August 2013
Retete_10Cartofi umpluţi cu şuncă sau salam din: cartofi, salam picant, ceapa, verdeata, unt, smantana, sare, piper, rosie. Ingrediente: 12 cartofi mijlocii 300 g salam picant sau sunca 2 cepe verdeata tocata 1 lingura cu unt 1 cana cu smantana sare piper macinat 1 rosie   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, îi spălaţi, îi goliţi de…

Read more »

Reteta zilei: Pui la rotisor

22 August 2013
Pui_la_rotisor_10Pui la rotisor din: pui, sare, zahar brun, ceapa rosie, usturoi, coriandru, piper, sos barbeque.   Ingrediente: 1 pui de aproximativ 4 kg 3/4 ceasca de sare 1/2 cana de zahar brun 1 ceapa rosie 3-4 catei de usturoi 1/2 cana coriandru Piper negru proaspat macinat Sos barbeque   Mod de preparare: Spalati bine puiul…

Read more »

Sos din legume pentru iarna

22 August 2013
Sos_din_legume_pentru_iarnaSos din legume pentru iarna din: gogosari, rosii, ceapa, morcovi, usturoi, radacina de patrunjel, zahar, foi de dafin, radacina de telina, ardei iute, sare de mare, cimbru, marar, ienibahar, scortisoara, cuisoare, bulion, otet. Ingrediente: 10 gogosari 10 rosii 7 cepe 7 morcovi 5 catei de usturoi 4 radacini de patrunjel cu tot cu frunze 4…

Read more »

Supa de vita cu legume si galuste

22 August 2013
Supa_de_vita_cu_legume_si_galusteSupa de vita cu legume si galuste din: rasol de vita, ceapa, morcov, telina, pastarnac, oua, gris, sare, piper. Ingrediente: 1 ½ kg de rasol cu os cu măduvă 2 cepe 2 morcov 1 țelină 1 păstârnac 2 ouă 3-4 linguri de griș sare piper   Mod de prepaare: Se curăță și se spală legumele.…

Read more »

Fresh de pepene galben cu mandarine

22 August 2013
Fresh_de_pepene_galben_cu_mandarineFresh de pepene galben cu mandarine din: pepene galben, mandarine. Ingrediente: 1 pepene galben 4 mandarine       Mod de preparare: Se storc mandarinele. Se curăță pepenele și se taie cuburi. Se pune în blender odată cu sucul de mandarine și se pasează. Se pune în pahare și se ornează cu bucăți de pepene.…

Read more »

Cartofi cu fenicul

22 August 2013
Cartofi_cu_feniculCartofi cu fenicul din: cartofi, rozmarin, ardei iute, fenicul, lamaie, smantana, usturoi, castarveti, uleid e masline, sare, piper, apa minerala. Ingrediente: un kilogram cartofi noi doua crengute de rozmarin un ardei iute o bucata de fenicul o lamaie 300 ml smantana 6 catei de usturoi 2 castraveti verzi 100 ml ulei de masline sare piper…

Read more »

Peşte în stil mexican

22 August 2013
Peste_10Peşte în stil mexican din: fileuri de peste, ulei de masline, ceapa, ardei iute, usturoi, boia dulce, chimen, rosii, zeama de lime. Ingrediente: 4 bucati fileuri de peste (macrou, cod, merluciu, pangasius, calcan etc) 2 linguri ulei de masline 1 ceapa medie, taiata pestisori 3 ardei iuti, curatati de seminte, tocati marunt 3 catei de…

Read more »

Ciorba de fasole verde cu rosii felii

22 August 2013
Supa si ciorbeCiorba de fasole verde cu rosii felii din: fasole pastai, rosii, ardei, ceapa, cimbru, ulei, verdeata, sare. Ingrediente: 1 kg fasle pastai 500 g rosii 1 ardei 1 ceapa 1 crenguta de cimbru ulei verdeata tocata sare   Mod de preparare: Curăţaţi fasolea şi o spălaţi, o rupefi bucăţi de 2-3 cm şi o puneţi…

Read more »

Muşchi de porc cu dovlecei si alune de padure

22 August 2013
Muschi_de_porc_cu_dovlecei_si_alune_de_padureMuşchi de porc cu dovlecei si alune de padure din: muschi de porc, usturoi, vin alb, cartof dulce, morcovi, ceapa, usturoi verde, alune de padure, rosii, ardei capia, sare, piper, patrunjel, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: un kilogram muschi de porc 4 catei de usturoi 250 ml vin alb sec un cartof dulce un dovlecel…

Read more »

Vinete marinate cu ceapă

22 August 2013
Vinete_marinate_cu_ceapaVinete marinate cu ceapă din: vinete, ceapa, ulei, sare, otet, ramurele de cimbru. Ingrediente: 2 kg vinete 1 1/2 kg ceapa 200 ml ulei 30 g sare 1 l otet cateva ramurele de cimbru sau rozmarin   Mod de preparare: Alegi vinete tinere, nu prea mari, lungi şi subţiri, care nu au prea multe seminţe.…

Read more »

Reteta zilei: Dovlecei la gratar cu mozzarella si rosii

22 August 2013
Dovlecei_la_gratar_cu_mozzarella_si_rosii_10Dovlecei la gratar cu mozzarella si rosii din: sos vinaigrette, busuioc, condimente, dovlecei, mozzarella, rosii.   Ingrediente vinegreta de busuioc: 1/2 ceasca sos vinaigrette 3 linguri busuioc proaspat tocat Ingrediente marinata: 1/3 cana sos vinaigrette 1 lingurita busuioc uscat 1/2 lingurita condimente dupa gust Ingrediente: 8 felii de dovlecei 8 felii de mozzarella proaspata 8…

Read more »

Vinete umplute cu carne si cascaval

22 August 2013
Vinete_umplute_cu_carne_si_cascavalVinete umplute cu carne si cascaval din: vinete, carne tocata de curcan, ceapa, patrunjel, usturoi, ciuperci, oregano, morcovi, ou, apa, sare, piper, smantana, cascaval, ardei gras, ardei capia, frunze de menta, marar. Ingrediente: 4 vinete potrivite 400 g carne tocata de curcan 2 cepe 1 legatura patrunjel 4 catei usturoi pisati 200 g ciuperci 1…

Read more »

Paste cu piept de pui, morcovi si mazare

22 August 2013
Paste_cu_piept_de_pui_morcovi_si_mazarePaste cu piept de pui, morcovi si mazare din: paste, piept de pui, mazare, cascaval, pesmet, morcovi, sare, piper. Ingrediente: 200 g paste 300 g piept de pui 100 g boabe mazăre 300 g cașcaval 30 g pesmet 2 morcovi sare piper   Mod de preparare: Se taie pieptul de pui cubulețe. Se pune la…

Read more »

Macrou cu tocana de legume

22 August 2013
Macrou_cu_tocana_de_legumeMacrou cu tocana de legume din: fileuri de macrou, ulei de masline, ceapa, vinete, zucchini, ardei gras, usturoi, rosii, patrunjel, cimbru, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 6 fileuri mari de macrou 2 linguri ulei de masline 1 1/2 cani ceapa tocata mare 500 g vinete cu coaja, taiate cuburi de circa 3 cm 250 g…

Read more »

Castraveţi bulgăreşti dulci-acrisori

22 August 2013
Castraveti_bulgaresti_dulci_acrisoriCastraveţi bulgăreşti dulci-acrisori din: castraveti cornison, sare grunjoasa, zahar, otet din vin, ceapa, boabe de piper, foi de dafin, boabe de mustar. Ingrediente: 1/2 kg castraveti cornison 1 lingurita de sare grunjoasa 1 lingurita zahar 100 ml otet din vin 1 ceapa cateva boabe de piper 2-3 foi de dafin 1 lingurita boabe de mustar…

Read more »

Rulada din piept de pui cu busuioc

22 August 2013
Rulada_din_piept_de_pui_cu_busuiocRulada din piept de pui cu busuioc din: piept de pui file, ardei capia, ou, cascaval, sunca de praga, busuioc verde, ceapa verde, boia dulce, ulei, sare, piper, vin. Ingrediente: 1 piept de pui file 1 ardei capia mic 1 ou 100 g cascaval 100 g sunca de praga 3 fire busuioc verde 2 fire…

Read more »

Dieta: Regimul Raw-Vegan pentru slabit

21 August 2013
Dieta1O noua „moda” nutritionala a cuprins Romania. Este vorba de alimentatia raw-vegan, concept deloc nou, care se bazeaza pe consumul exclusiv de alimente de origine vegetala, pregatite fara un tratament termic prealabil. Adeptii spun ca aceasta alimentatie este sanatoasa si ca te face sa te simti bine. Eventual, si sa traiesti mai mult. Inamicii spun…

Read more »

Diete: Dieta cu grapefruit

21 August 2013
Dieta5Dieta cu grapefruit reprezinta o arma simpla de ardere a grasimilor datorita cantitatii ridicate de betacaroten care ajuta la echilibrarea cantitatii de colesterol din organism. In timpul acestei diete persoana poate consuma orice alimente isi doreste, fapt ce elimina stresul cauzat de eliminarea unor alimente din meniul zilnic. Aceasta dieta trebuie urmata timp de 12…

Read more »

Mananca sanatos si scapa de celulita

21 August 2013
Retete_1Celulita nu este un termen medical, ea reprezinta doar o modificare a pielii (in special in zona coapselor, soldurilor, feselor sau abdomenului) cauzata de depunderea grasimii la nivel subcutanat. Se asociaza cu kilogramele in plus, dar nu este obligatoriu ca unde exista grasime in exces sa fie prezenta si celulita. Si femeile subponderale se pot…

Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe August 28, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: