RSS

Retete rapide #97

11 Sep

Retete rapide:

Rulouri cu sunca si legume

8 September 2013
Rulouri_cu_sunca_si_legumeRulouri cu sunca si legume din: oua, faina, ulei, lapte, sare, apa mienrala, cascaval de vaca, sunca, morcovi, ceapa, telina, mazare, parmezan, pesmet, smantana, marar verde, sare, ulei, piper, boia iute. Ingrediente: pentru aluat: 2 oua 1 cana cu faina 1 lingura cu ulei 1 cana cu lapte sare 3-4 linguri apa minerala pentru umplutura:…

Read more »

Salata de gogosari cu morcov si gogonele

8 September 2013
Salata_de_gogosari_cu_morcov_si_gogoneleSalata de gogosari cu morcov si gogonele din: gogosari, ardei rgas, gogonele, morcovi, ceapa, apa, otet, sare, zahar, ulei, mustar. Ingrediente: 1 kg gogosari 1 kg ardei gras 1 kg gogonele 1 kg morcovi 1 kg ceapa 750 ml apa 300 ml otet 3 linguri cu sare 250 g zahar 500 ml ulei 400 g…

Read more »

Găluşte de cartofi cu prune

8 September 2013
Retete_1Găluşte de cartofi cu prune din: cartofi, faina, prune, nuci, lapte, pesmet, unt, zahar, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 linguri cu faina 500 g prune 10 g nuci tocate 1 ceasca plina cu lapte clocotit 500 g pesmet 2 linguri cu unt 4 linguri cu zahar sare   Mod de preparare: Cartofii fierţi îi…

Read more »

Marinata de gogosari

8 September 2013
Marinata_de_gogosariMarinata de gogosari din: gogosari, otet, apa, zahar brun, mustar, piper negru boabe, frunze de dafin, boabe de mustar, rozmarin, sare. Ingrediente: 4 kg gogosari 1 l otet 2 l apa 4 linguri zahar brun 3 borcane cu mustar (2 dulci, 1 iute) frunze de dafin piper negru boabe 100 g boabe de mustar  2…

Read more »

Reteta zilei: Castraveti murati cu seminte de marar si usturoi

8 September 2013
Castraveti_murati_cu_seminte_de_marar_si_usturoi_07Castraveti murati cu seminte de marar si usturoi din: castraveti, sare, apa, otet, zahar, seminte de marar, boabe de piper, cuisoare, usturoi.   Ingrediente: 7-8 kg castraveți 1 1/2 cesti de sare 6 cani de apa 6 cesti de otet 1/2-3/4 cana de zahar 9 linguri semințe de marar Boabe de piper cuișoare usturoi  …

Read more »

Salata crocanta cu fenicul

8 September 2013
Salata_crocanta_cu_feniculSalata crocanta cu fenicul din: fenicul, radacina de telina, conopida, pere, praz, nuci, frunze de telina, lamaie, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 bulbi mici de fenicul 2 radacini de telina 200 g conopida 2 pere 1 fir de praz 30 g nuci sau caju cateva frunze de telina sau patrunjel 1…

Read more »

Granita de caise

8 September 2013
Granita_de_caiseGranita de caise din: apa, zahar, caise coapte, suc de lamaie, coaja de lamaie, caisata. Ingrediente: 300 ml apa 150 g zahar 500 g caise coapte (sau alte fructe) sucul si coaja rasa de la 1 lamaie 2 linguri caisata   Mod de preparare: Intr-o crăticioară se amestecă zahărul cu 300 ml apă. Se spală…

Read more »

Sangria cu mere si capsune

8 September 2013
Sangria_cu_mere_si_capsuneSangria cu mere si capsune din: vin rosu, mar, caisa, piersica, capsune, lamaie, zahar brun, frunze de busuic, gheata. Ingrediente: 400 ml vin roșu 1 măr 1 caisă 1 piersică 8 căpșune 1 lămâie 2 lingurițe zahăr brun frunze de busuioc cuburi de gheață   Mod de preparare: Mărul, caisa și piersica se curăță și…

Read more »

Tort de pepene

8 September 2013
Tort_de_pepeneTort de pepene din: aluat fraged, ciocolata amaruie, foi de gelatina, iaurt, branza de vaci, suc de lamaie, zahar, frisca, pulpa de pepene, lichior de pepene galben. Ingrediente: 300 g aluat fraged 80 g ciocolata amaruie 16 foi gelatina 300 g iaurt 400 g branza de vaci 3 linguri suc de lamaie 130 zahar 300…

Read more »

Sos aperitiv

8 September 2013
Sos_aperitivSos aperitiv din: rosii, gogosari, gogosari, ceapa, ceapa, ulei, zahar, foi de dafin, piper boabe, ienibahar, sare. Ingrediente: 3 kg rosii coapte 1 kg gogosari 2 kg gogosari copti 500 g ceapa 250 g ulei 2 linguri cu zahar 4 foi de dafin 1 lingurita cu piper boabe 1 lingurita cu ienibahar pisat 2 lingurite…

Read more »

Reteta zilei: Briose cu afine si cereale

7 September 2013
Briose_cu_afine_si_cereale_07Briose cu afine si cereale din: lapte, tarate de grau, esenta de vanilie, zahar, miere, oua, ulei, sos de mere, smantana, faina integrala, bicarbonat de sodiu, praf de copt, scortisoara, cereale, afine. Ingrediente: 1 cana de lapte 1 cana tarate de grau 1 lingurita esenta de vanilie 1/4 ceasca zahar 1/4 ceasca de miere 2…

Read more »

Supa crema de praz cu smantana si crutoane

7 September 2013
Supa_crema_de_praz_cu_smantana_si_crutoaneSupa crema de praz cu smantana si crutoane din: fire de praz, apa, cartofi, morcov, radacina de patrunjel, telina, unt, smantana, sare. Ingrediente: 3 fire de praz 2 l apa 3 cartofi 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2 telina 1 lingura cu unt 200 g smantana sare   Mod de preparare: Curăţă morcovul, ţelina…

Read more »

Musaca de vinete cu carne tocata de porc

7 September 2013
Musaca_de_vinte_cu_carne_tocata_de_porcMusaca de vinete cu carne tocata de porc din: vinete, carne tocata de porc, ceapa, ou, unt, smantana dulce, faina, zeama de carne, patrunjel, pesmet, ulei, piper, sare. Ingrediente: 3 vinete mijlocii 750 g carne tocata de porc 2 cepe mari 1 ou 1 lingura cu unt 1 pahar cu smantana dulce 1 lingura dcu…

Read more »

Sos picant cu gogosari

7 September 2013
Sos_picant_cu_gogosariSos picant cu gogosari din: gogosari, ardei capia, ardei iute, telina, zahar, otet, ulei, cimbru, sare. Ingrediente: 3 kg gogosari 1 kg ardei capia 3 ardei iuti 1 telina 5 linguri cu zahar 5 linguri cu otet 2 linguri cu ulei 2 linguri cu cimbru sare   Mod de preparare: Curata ardeii iuti de seminte…

Read more »

Supa de gulii cu orez si carnaciori

7 September 2013
Supa_de_gulii_cu_orez_si_carnacioriSupa de gulii cu orez si carnaciori din: gulii, morcovi, radacina de patrunel, radacina de telina, ceapa, ardei gras, branza topita, ulei, buchetele de conopida, sare, piper, condiment, orez, frunze de marar, frunze de patrunjel, orez, carnaciori. Ingrediente: 3 gulii fragede 3 morcovi cate 1 radacina de patrunjel si telina mica 1 ceapa 2 ardei…

Read more »

Salata de paste cu ton si legume

7 September 2013
Salata_de_paste_cu_ton_si_legumeSalata de paste cu ton si legume din: paste, ton, morcovi, masline, ardie gas, gogosari, ceapa rosie, rosii cherry, sare, piper, ulei de masline, otet din vin alb, zeama de lamaie verde, mustar, miere, busuioc. Ingrediente: 300 g paste fusilli 400 g ton maruntit in ulei 2 morcovi 100 g masline rondele 1 ardei gras…

Read more »

Clatite aperitiv

7 September 2013
Clatite_aperitivClatite aperitiv din: oua, ulei, lapte, apa minerala, fiana, branza de burduf, branza telemea, smantana, crema de branza, rosii, branza dulce, muschi afumat, salata verde, marar, patrunjel. Ingrediente: 2 oua 100 ml ulei 300 ml lapte 200 ml apa minerala 250 g faina pentru umplutura: cate 50 g branza de burduf si telemea 1-2 linguri…

Read more »

Tort de zmeura cu migdale si branza de vaci

7 September 2013
Tort_de_zmeura_cu_migdale_si_branza_de_vaciTort de zmeura cu migdale si branza de vaci din: fursecuri cu migdale, unt, migdale, zmeura, iaurt, branza de vaci, suc de lamaie, zahar vanilat, rachiu de zmeura, frisca. Ingrediente: 100 g fursecuri cu migdale 100 g unt 40 g migdale tocate 6 foi gelatina 500 g zmeura 175 g iaurt 175 g branza de…

Read more »

Salau in aluat

7 September 2013
Peste_6Salau in aluat din: salau, sare, piper macinat, ulei, ou, faina, busuioc, sifon, lamaie, verdeata. Ingrediente: 1 kg salau sare piper macinat 1 ceasca mica de ulei 1 ou 4 linguri cu faina maghiran sau busuioc tocat 1 pahar cu sifon sau vin alb 1/2 lamaie verdeata tocata   Mod de preparare: Curăţaţi peştele, îl…

Read more »

Mancarica de gogosari

7 September 2013
Mancarica_de_gogosariMancarica de gogosari din: gogosari, ardei gras, ceapa, ulei, rosii, usturoi, suc de rosii, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 2 kg gogosari 1 kg ardei gras verde 1 kg ceapa 200 ml ulei 1 kg rosii 5-6 catei de usturoi 1 litru suc de rosii foi de dafin sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Reteta zilei: Morcovi picanti murati

7 September 2013
Morcovi_picanti_murati_05Morcovi picanti murati din: morcovi, apa, otet de mere, zahar, usturoi, seminte de marar, seminte de fenicul, sare, ardei iute, marar.   Ingrediente: 5 morcovi, curatati 1 cana de apa 1 cana otet de mere 1/4 ceasca zahar 2 catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita de seminte de marar 1 lingurita semințe de fenicul 1…

Read more »

Frigarui de sepii cu felii de lamaie

7 September 2013
Frigarui_de_sepii_cu_felii_de_lamaieFrigarui de sepii cu felii de lamaie din: sepii, coaja de lamaie, zeama de lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare, piper, boia iute, ouzo, otet de vin rosu, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg sepii mici, curatate 2 linguri coaja de lamaie rasa foarte fin (fara partea alba) 1 lamaie (zeama) 1 lingurita usturoi…

Read more »

Rulada cu capsuni si petale de trandafiri

7 September 2013
Rulada_cu_capsuni_si_petale_de_trandafiriRulada cu capsuni si petale de trandafiri din: oua, zahar, faina, amidon, praf de copt, foi de gelatina, capsuni, iaurt, miere, coaja de lamaie, fistic, apa de trandafiri, frisca, gem de capsuni, zahar pudra, intaritor de frisca. Ingrediente: pandispan: 4 oua 100 g zahar 70 g faina 30 g amidon 1/2 lingurita praf de copt…

Read more »

Cotlete de vitel cu sos si ceapa

7 September 2013
Cotlete_de_vitel_cu_sos_si_ceapaCotlete de vitel cu sos si ceapa din: ceapa, ulei, bulion, bere neagra, supa, ienibahar, cuisoare, cotlete de vitel, sare, piper, boia, patrunjel. Ingrediente: 5 cepe 6 linguri ulei 1 lingurita bulion 250 g bere neagra 150 ml supa 1 varf de cutit ienibahar macinat 1 varf de cuisoare macinate 4 cotlete de vitel (a…

Read more »

Mere cu fulgi de porumb caramelizati

7 September 2013
Mere_cu_fulgi_de_porumb_caramelizatiMere cu fulgi de porumb caramelizati din: mere, fulgi de porumb, zahar, unt, frisca, menta. Ingrediente: 4 mere 100 g fulgi de porumb 150 g zahar 150 g unt 200 ml frisca (de ornat) menta (pentru decor)   Mod de preparare: Curăţă merele de coajă şi taie-le în cubuleţe. Glasează merele într-o tigaie cu 50…

Read more »

Sangria cu capsune si scortisoara

7 September 2013
Sangria_cu_capsune_si_scortisoaraSangria cu capsune si scortisoara din: vin rosu, apa tonica, capsune, zahar, lamaie, portocale, bastonase de scortisoara, frunze de menta, gheata. Ingrediente: 2 l vin roșu 1,5 l apă tonică 200 g căpșune 50g zahăr 1 lămâie 2 portocale 2 bastonașe de scorțișoară frunze de mentă gheață   Mod de preparare: Se alege un vas…

Read more »

Pateuri delicioase cu pastrama de porc

7 September 2013
Pateuri_delicioase_cu_pastrama_de_porcPateuri delicioase cu pastrama de porc din: aluat pentru foitaj, pastrama de porc, cascaval, seminte de susan. Ingrediente: 1 pachet aluat pentru foitaj 300 g pastrama de porc sau de oaie 200 g cascaval 50 g seminte de susan   Mod de preparare: Decongelezi aluatul în frigider, cu 12 ore înainte de a începe prepararea.…

Read more »

Reteta zilei: File de somon la cuptor

7 September 2013
File_de_somon_la_cuptor_05File de somon la cuptor din: miere, ulei de masline, ceapa, suc de lamaie, coaja de lamaie, fileuri de somon, smantana, piper, frunze de macris, marar, frunze de tarhon.   Ingrediente marinata: 2 linguri de miere 1 lingura ulei de masline 2 linguri ceapa tocata 2 linguri suc proaspat de lamaie 1/2 lingurita coaja de…

Read more »

Paste cu ceapa, telina si carne tocata mixta

7 September 2013
Paste_cu_ceapa_telina_si_carne_tocata_mixtaPaste cu ceapa, telina si carne tocata mixta din: ceapa, usturoi, telina verde, rosii, carne tocata mixta, ulei de masline, sare, piper, supa de vita, taitei, rozmarin, foaie de dafin. Ingrediente: 100 g ceapa 3 catei de usturoi 50 g telina verde 4 rosii 500 g carne tocata mixta 3 linguri ulei de masline sare…

Read more »

Gogosari cu miere si otet

7 September 2013
Gogosari_cu_miere_si_otetGogosari cu miere si otet din: gogosari rosii, ardei, otet, apa, miere, zahar, foi de dafin, boabe de mustar, boabe de piper, frunze de telina, sare. Ingrediente: 3 kg gogosari rosii 2 kg ardei galbeni 2 l otet 1 l apa 250-300 g miere 400 g zahar condimente (foi de dafin, boabe de mustar si…

Read more »

Supa de ceapa cu gris

7 September 2013
Supe_1Supa de ceapa cu gris din: ceapa, gris, apa, margarina, sare, piper. Ingrediente: 3 cepe mari 3 linguri cu gris 1500 ml apa 1 lingura cu margarina fina sau unt sare piper macinat   Mod de preparare: Curăţaţi cepele, le tăiaţi în două, le spălaţi cu apă rece, le tăiaţi peştişori şi le căliţi în…

Read more »

Crochete de cartofi cu crema de branza

7 September 2013
Crochete_de_cartofi_cu_crema_de_branzaCrochete de cartofi cu crema de branza din: cartofi, oua, cascaval, crema de branza, unt, pesmet, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 oua 200 g cascaval 100 g crema de branza 25 g unt pesmet sare   Mod de preparare: Curăţă cartofii de coajă şi fierbe-i în apă cu sare 30 de minute. Rade caşcavalul…

Read more »

Clătite cu fructe şi smântână

7 September 2013
Desert_4Clătite cu fructe şi smântână din: ou, faina, lapte, apa minerala, sare, unt, branza dulce, zahar, fructe confiate, mere. Ingrediente: 1 ou 12 linguri cu faina 500 ml lapte 1 cana cu apa minerala sare 1 lingura cu unt 1 cana cu 200 g branza dulce 2-3 linguri cu zahar fructe confiate 2 mere  …

Read more »

Omletă de morcovi

7 September 2013
Omleta_de_morcoviOmletă de morcovi din: morcovi, ou, faina, sare, piper alb, branza dulce, seminte de dovleac, ulei, marar, patrunjel verde. Ingrediente: 200 g morcovi 1 ou 1 lingura faina sare piper alb macinat 50 g branza dulce proaspata 1 lingurita seminte de dovleac 1 lingura ulei sau unt cate 2-3 fire de marar si patrunjel verde…

Read more »

Zacuscă de vinete cu boia

7 September 2013
Zacusca_de_vinete_cu_boiaZacuscă de vinete cu boia din: ulei, vinete, ardei grasi, ceapa, rosii, boia de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 30 ml ulei 4 vinete 4 ardei grași 2 cepe 2 roșii boia de ardei dulce sare piper   Mod de preparare: Se coc vinetele și ardeii. Se decojesc și se lasă la scurs. După ce…

Read more »

Peşte pe pat de spanac cu sos de mustar

7 September 2013
Peste_pe_pat_de_spanac_cu_sos_de_mustarPeşte pe pat de spanac cu sos de mustar din: spanac, sare, faina, unt, smantana, supa de peste, file de peste, mustar cu boabe, vermut. Ingrediente: 500 g spanac sare 1 lingura faina 1 lingura unt 200 g smantana 400 ml supa de peste 500 g file de peste (de exemplu, cod) 2 linguri mustar…

Read more »

Vinete cu branza, rosii si carne de vita

7 September 2013
Vinete_cu_branza_rosii_si_carne_de_vitaVinete cu branza rosii si carne de vita din: carne de vita, branza telemea, vinete, ceapa, rosii cherry, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g carne de vită 100 g brânză telemea 2 vinete 1 ceapă 16 roșii cherry pătrunjel proaspăt ulei sare piper   Mod de preparare: Se taie vinetele în două, pe lung…

Read more »

Salată de dovlecei cu sos de usturoi

7 September 2013
Salata_de_dovlecei_cu_sos_de_usturoiSalată de dovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, usturoi, galbenus, faina, ulei, marar, sare, piper, zeama de lamaie. Ingrediente: 3 dovlecei 1 capatana de usturoi 1 galbenus 75 g faina ulei marar sare piper zeama de lamaie   Mod de preparare: Spală dovleceii şi taie-i în rondele. Dă-i cu sare şi lasă-i pe un…

Read more »

Reteta zilei: Vinete pane cu sos de rosii si parmezan

7 September 2013
Vinete_pane_cu_sos_de_rosii_si_parmezan_10Vinete pane cu sos de rosii si parmezan din: vinete, faina, oua, pesmet, ulei de masline, sos de rosii, mozzarella, frunze de busuioc, parmezan.   Ingrediente: 2-3 vinete 2 cani de faina 4 oua, batute cu 1-2 linguri de apa 3 cupe pesmet ulei de masline sos de rosii mozzarella feliata 16 frunze de busuioc…

Read more »

Zacusca rustica

7 September 2013
Zacusca_rusticaZacusca rustica din: ceapa, morcovi, rosii, ardei capia, gogosari, ulei, frunze de dafin, sare, piper. Ingrediente: 2 kg ceapa 2 morcovi 3 kg rosii 3 ardei capia 3 kg gogosari rosii 500 ml ulei o frunza de dafin sare piper   Mod de preparare: Dă roşiile pe râzătoare, iar sucul pune-l la fiert cu un…

Read more »

Musaca din tăiţei cu piept de pasăre

7 September 2013
Retete_1Musaca din tăiţei cu piept de pasăre din: taitei, piept de pasare, sare, piper, unt, verdeata, oua, lapte. Ingrediente: 300 g taitei 1 piept de pasare sare piper macinat 2 linguri cu unt sau grasime de pasare verdeata tocata 2 oua 1 pahar cu lapte   Mod de preparare: Fierbeţi pieptul de pasăre cu apă…

Read more »

Ciuperci cu oua si smantana

7 September 2013
Ciuperci_cu_oua_si_smantanaCiuperci cu oua si smantana din: ciuperci, tarhon, smantana, nucsoara, oua de prepelita, margarina, sare, piper. Ingrediente: 8 ciuperci champignon mari cateva fire de tarhon 2 linguri smantana 1 praf nucsoara rasa 8 oua de prepelita 50 g unt sau margarina sare piper negru macinat   Mod de preparare: Speli ciupercile, le ştergi şi le…

Read more »

Scoci cu smantana si vin

7 September 2013
Scoci_cu_smantana_si_vinScoci cu smantana si vin din: scoici, ulei de masline, ceapa, vin alb, apa, sare, piper, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 2 kg scoici proaspete, in cochilie 125 ml ulei de masline 2 cepe medii, tocate marunt 250 ml vin alb sec 4 linguri apa clocotita sare si piper dupa gust 2 linguri patrunjel tocat 1 catel…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura delicioasa cu ciocolata

6 September 2013
Prajitura_delicioasa_cu_ciocolata_13Prajitura delicioasa cu ciocolata din: faina de orez, zahar, unt nesarat, fulgi de ciocolata amaruie, lapte, esenta de vanilie, oua.   Ingrediente: 2 cani faina de orez 2 cani de zahar 1/2 ceasca unt nesarat 1 cana fulgi de ciocolata amaruie 2 cutii de lapte 2 lingurita esenta de vanilie 2 oua, batute   Mod…

Read more »

Supa crema de legume cu cascaval

6 September 2013
Supa_crema_de_legume_cu_cascavalSupa crema de legume cu cascaval din: cartofi, morcovi, ceapa alba, pastarnac, telina, unt, cascaval, usturoi, ulei, sare, smantana. Ingrediente: 3 cartofi 3 morcovi 2 cepe albe 1 pastarnac 1 telina mica 25 g unt 100 g cascaval 1-2 catei de usturoi ulei sare smantana (decor)   Mod de preparare: Curata si spala legumele. Taie-le…

Read more »

Pui cu cartofi, masline si vin

6 September 2013
Pui_cu_cartofi_masline_si_vinPui cu cartofi, masline si vin din: pui, cartofi, masline verzi, usturoi, unt, ulei, vin, sare, piper, patunjel, oregano. Ingrediente: 1 pui mic 3 cartofi medii masline verzi (fara samburi) 3-4 catei de usturoi 25 g unt 100 ml ulei 250 ml vin alb sare piper verdeata (patrunjel, oregano)   Mod de preparare: Spală puiul.…

Read more »

Muraturi asortate cu boabe de mustar, piper si frunze de dafin

6 September 2013
Muraturi_asortate_cu_boabe_de_mustar_piper_si_frunze_de_dafinMuraturi asortate cu boabe de mustar, piper si frunze de dafin din: gogonele, gogosari, morcovi, radacina de telina, conopida, marar uscat, usturoi, radacina de hrean, sare, zahar, boabe de mustar, piper, frunze de dafin, apa. Ingrediente: 2 kg gogonele 3 kg gogosari rosii 1 kg morcovi curatati 2 radacini de telina frunze de telina 1…

Read more »

Salata de creveti cu rosii uscate si crutoane

6 September 2013
Salata_de_creveti_cu_rosii_uscate_si_crutoaneSalata de creveti cu rosii si crutoane din: salata verde, rosii uscate, paine toast, unt, creveti, ulei de masline, otet de vin alb, sare, piper, zahar. Ingrediente: 300 g salata verde asortata 40 g rosii uscate conservate in ulei 2 felii paine toast 2 linguri unt 12 creveti cruzi decorticati 6 linguri ulei de masline…

Read more »

Frittata cu mozzarella, cascaval si rucola

6 September 2013
Frittata_cu_mozzarella_cascaval_si_rucolaFrittata cu mozzarella, cascaval si rucola din: oua, mozzarella, cascaval, rosii cherry, rucola, ulei, sare. Ingrediente: 6 oua 50 g mozzarella 50 g cascaval rosii cherry rucola 3 linguri cu ulei sare   Mod de preparare: Sparge ouăle într-un castron adânc, pune sare şi bate-le cu telul. Adaugă mozzarella tăiată în bucăţi mici şi caşcavalul…

Read more »

Pui cu rosii si branza la cuptor

6 September 2013
Pui_cu_rosii_si_branza_la_cuptorPui cu rosii si branza la cuptor din: ceapa, usturoi, ardei grasi, ceapa verde, file de piept de pui, ulei de masline, sare, piper, rosii pasate, ierburi de provence, mozzarella, cascaval. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 3 ardei grasi rosii ceapa verde 600 g file de piept de pui 4 linguri ulei de…

Read more »

Salata cu porumb si praz

6 September 2013
Salata_cu_porumb_si_prazSalata cu porumb si praz din: salata verde, radicchio, porumb dulce, germeni de soia, praz, otet de mere, ulei, mustar, zahar, piper, sare, patrunjel verde, rosii cherry. Ingrediente: 2 salate verzi 1 capatana de radicchio 200 g porumb dulce conservat 100 g germeni de soia 1 fir de praz pentru dressing si decor: 2 linguri…

Read more »

Zacsuca clasica

6 September 2013
Zacsuca_clasicaZacsuca clasica din: ceapa, vinete, rosii, ardei capia, gogosari rosii, ulei, frunze de dafin, boabe de piper negru, sare. Ingrediente: 1 kg ceapa 2 kg vinete 1 kg rosii 3 kg ardei capia 3 kg gogosari rosii 500 ml ulei 2 frunze de dafin 1 lingurita rasa cu boabe de piper negru sare   Mod…

Read more »

Supa de rosii cu smantana sau crutoane

6 September 2013
Supa_de_rosii_cu_smantana_sau_crutoaneSupa de rosii cu smantana sau crutoane din: pulpa de rosii, ceapa, usturoi, cimbru, ulei de masline, concentrat vegetal, smantana. Ingrediente: 800 g pulpa de rosii 2 cepe mari, tocate marunt 8 catei de usturoi 2 lingurite cimbru uscat 4 linguri ulei de masline 700 ml concentrat vegetal smantana pentru servit (optional)   Mod de…

Read more »

Tocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci

6 September 2013
Tocanita_de_purcel_cu_paste_si_sos_de_ciuperciTocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci din: ciuperci asortate, muschi de porc, ulei, unt, sare, piper, taitei, vin, supa de vita, smantana. Ingrediente: 400 g ciuperci asortate 600 g muschi de porc 1 lingura ulei 2 linguri unt sare piper 350 g taitei 100 ml vin alb 100 ml supa de vita…

Read more »

Reteta zilei: Salata de farfalle cu struguri si nuci

6 September 2013
Salata_de_farfalle_cu_struguri_si_nuci_04Salata de farfalle cu struguri si nuci din: nuci, farfalle, broccoli, maioneza, zahar, ceapa rosie, otet de vin rosu, sare, struguri, bacon.   Ingrediente: 1 cana nuci, tocate 1 pachet farfalle 1 broccoli 1 ceasca maioneza 1/3 cana de zahar 1/3 cana ceapa rosie, taiata cuburi 1/3 cana de otet de vin rosu 1 lingurita…

Read more »

Pui la cuptor cu sos

6 September 2013
Pui_la_cuptor_cu_sosPui la cuptor cu sos din: ulei, pui, ceapa, usturoi, suc de rosii, ketchup, miere, piersica. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 pui, taiat in circa 12 bucati 1 ceapa rosie, tocata marunt 4 catei de usturoi, zdrobiti 300 g suc de rosii 250 g ketchup 2 linguri miere 1 mango sau piersica din compot, maruntita…

Read more »

Gogosari cu mustar si foi de dafin

6 September 2013
Gogosari_cu_mustarGogosari cu mustar din: gogosari, zahar, otet, ulei, mustar clasic, foi de dafin, boabe de piper, sare. Ingrediente 6 kg gogosari 2 cani de zahar 2 cani cu otet 2 cani cu ulei 800 g mustar clasic foi de dafin boabe de piper 1 lingura cu sare   Mod de preparare: Spală gogoşarii, curăţă-i de…

Read more »

Tartine cu ansoa marinat si rosii

6 September 2013
Tartine_cu_ansoa_marinat_si_rosiiTartine cu ansoa marinat si rosii din: ansoa marinat, rosii, chifle, piper, boia de ardei dulce. Ingrediente: 200 g anșoa marinat 2 roșii 2 chifle piper boia de ardei dulce   Mod de preparare: Se taie chiflele pe jumătate, pe lung și se prăjesc. Se taie roșiile rondele groase de 1cm. Se scot bucățile de…

Read more »

Bulgur cu coriandru si rosii

6 September 2013
Bulgur_cu_coriandru_si_rosiiBulgur cu coriandru si rosii din: bulgur, rosii, lamai verzi, ceapa, ulei extravirgin de masline, menta, patrunjel verde, seminte de coriandru, sare, piper. Ingrediente: 250 g bulgur, preferabil maruntit 4 rosii 3 lamai verzi 2 cepe 150 ml ulei extravirgin de masline 50 g menta 2-3 legaturi patrunjel verde 1 lingurita seminte de coriandru macinate…

Read more »

Gogosari umpluti cu struguri

6 September 2013
Gogosari_umpluti_cu_struguriGogosari umpluti cu struguri din: gogosari, struguri, otet de mere, miere, sare grunjoasa, foaie de dafin, hrean, frunze de telina, boabe de piper. Ingrediente: 2 kg gogosari sanatosi cat mai rosii 500 g struguri negri cat mai dulci 500 ml otet de mere 50 g miere (2-3 lingurite cu varf) 1 lingurita cu sare grunjoasa…

Read more »

Paste cu carne tocata de vita

6 September 2013
Paste_cu_carne_tocata_de_vitaPaste cu carne tocata de vita din: ceapa, ulei, usturoi, ardei gras, carne de vita, vin rosu, rosii decojite, sos worcester, zahar, ketchup, sare, piper, spaghete, patrunjel, parmezan. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 2 catei de usturoi 1 ardei gras rosu 500 g carne de vita 200 ml vin rosu 600 g rosii decojite…

Read more »

Reteta zilei: Morcovi si ridichi albe murate

6 September 2013
Morcovi_si_ridichi_albe_murate_04Morcovi si ridichi albe murate din: ridichi albe, morcovi, sare, apa fierbinte, zahar, otet.   Ingrediente: ½ kg ridichi albe ½ kg morcovi 1 lingura de sare ½ cana apa fierbinte 5 linguri de zahar 1 cana apa 4 linguri de oțet     Mod de preparare: Curatati si taiati legumele. Puneti intr-un castron, adaugati…

Read more »

Supa ardeleneasca cu smantana si zer

6 September 2013
Supa si ciorbeSupa ardeleneasca cu smantana si zer din: fasole verde, slanina apa, ceapa verde, rosii, verdeata, zer, smantana, sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde pastai 200 g slanina alba 10-12 fire ceapa verde 3 rosii verdeata tocata 1 cana cu zer 1 pahar cu smantana sare   Mod de preparare: Curăţaţi fasolea, o spălaţi în apă…

Read more »

Tarta cu rosii, branza si ceapa verde

6 September 2013
Tarta_cu_rosii_branza_si_ceapa_verdeTarta cu rosii, branza si ceapa verde din: branza telemea, branza de vaci, ceapa verde, rosii, foitaj. Ingrediente: 200 g brânză telemea 100 g brânzică de vaci 2 cepe verzi 6-8 roșii 1 pachet foitaj   Mod de preparare: Se amestecă brânzica de vaci cu telemeaua rasă. Se adaugă ceapa tăiată rondele. Se întinde aluatul…

Read more »

Mozzarella cu spanac si mazare

6 September 2013
Mozzarella_cu_spanac_si_mazareMozzarella cu spanac si mazare din: spanac, mazare, mozzarella, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g spanac 200 g mazăre boabe 400 g mozzarella ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se spală spanacul și se fierbe 5 minute în apă cu sare. Se scoate pe o strecurătoare și se lasă la…

Read more »

Tarte delicioasa cu prune

6 September 2013
Tarte_delicioasa_cu_pruneTarte delicioasa cu prune din: faina, sare, zahar, unt, galbenusuri, prune, branza de vaci, suc de lamaie, zahar vanilat, gris, fulgi de migdale, zahar pudra. Ingrediente: 200 g faina 1 praf sare 80 g zahar 100 g unt 2 galbenusuri 10 prune 250 g branza de vaci 1 lingura suc de lamaie 1 plic zahar…

Read more »

Spaghete cu parmezan si legume

6 September 2013
Spaghete_cu_parmezan_si_legumeSpaghete cu parmezan si legume din: ulei de masline, spaghete, frunze de spanac, parmezan, dovlecel verde, usturoi, busuioc verde, sare. Ingrediente: 100 ml ulei de măsline 300 g spaghete 500 g frunze de spanac 100 g parmezan ras 1 dovlecel verde 6 căței de usturoi 1 crenguță de busuioc verde sare   Mod de preparare:…

Read more »

Pilaf de arpacaş cu lămâie

6 September 2013
Pilaf_de_arpacas_cu_lamâiePilaf de arpacaş cu lămâie din: ulei de masline, ceapa verde, morcovi, telina, usturoi, arpacas, cimbru, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 3 cepe verzi 2 morcovi 1 telina mica 1 catel de usturoi 225 g arpacas cimbru coaja si sucul de la 1 lamaie sare piper…

Read more »

Budinca englezeasca cu stafide si curmale

6 September 2013
Budinca_englezeasca_cu_stafide_si_curmaleBudinca englezeasca cu stafide si curmale din: migdale, stafide, unt, curmale, iaurt, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de portocala, coaja de lamaie, oua, faina, praf de copt, cacao, zahar, lapte, zahar vanilat, aroma de caramel. Ingrediente: 100 g migdale macinate 100 g stafide 100 g unt 100 g curmale 4 linguri iaurt 50 g zahar…

Read more »

Tochitura dobrogeana cu piept de pui

6 September 2013
Tochitura_dobrogeana_cu_piept_de_puiTochitura dobrogeana cu piept de pui din: piept de pui, ceapa, ardei gras, bulion, vin rosu, ulei, usturoi, sare, piper, cimbru, ou, telemea de oaie, mamaliga. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa mare 1 ardei rgas 2 linguri bulion 1 pahar vin rosu 2 linguri ulei 3 catei de usturoi sare piper cimbru cate…

Read more »

Reteta zilei: Mazare murata

6 September 2013
Mazare_murata_08Mazare murata din: otet, apa rece, sare, zahar, usturoi, fulgi de ardei rosu, piper alb, seminte de mustar, seminte de coriandru, mazare.   Ingrediente: 1 cana de oțet 1 cana de apa rece 1/2 lingura sare 1/2 lingura zahar 4 catei de usturoi, feliat 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu 1/4 lingurita piper alb 1/4…

Read more »

Tartă cu spumă de caise si fistic

6 September 2013
Tarta_cu_spuma_de_caise_si_fisticTartă cu spumă de caise si fistic din: caise, zahar fin, gelatina, oua, fistic, faina, zahar, unt, sare, galbenus. Ingrediente: 600 g caise 300 g zahar fin 4 lingurite gelatina 5 oua 150 g fistic nesarat aluat: 250 g faina 60 g zahar fin 125 g unt 1 praf sare 1 galbenus   Mod de…

Read more »

Rosii umplute cu carne de curcan

6 September 2013
Rosii_umplute_cu_carne_de_curcanRosii umplute cu carne de curcan din: rosii, carne tocata de curcan, praz, ceapa, sare, piper, marar, patrunjel, orez. Ingrediente: 6 rosii 500 g carne de curcan tocata 1 praz 1 ceapa taiata marunt sare piper 1 legatura de marar tocat 1 legatura de patrunjel tocat 1 mana de orez spalat   Mod de preparare:…

Read more »

Sendvis cu carne tocata de vita

6 September 2013
Sendvis_cu_carne_tocata_de_vitaSendvis cu carne tocata de vita din: carne tocata de vita, cascaval, suc de rosii, ceapa, paine toast, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne tocată-vită 200 g cașcaval 50 ml suc de roșii 1 ceapă felii-toast ulei sare piper   Mod de preparare: Se toacă ceapa mărunt. Se încing 2 linguri de ulei într-o…

Read more »

Sarmale din peste cu orez si cimbru

6 September 2013
Sarmale_din_peste_cu_orez_si_cimbruSarmale din peste cu orez si cimbru din: salau, ceapa, orez, piper, marar, cimbru, sare, frunze de vita de vita, bulion. Ingrediente: 1 kg salau 2 cepe 100 g orez piper marar uscat cimbru sare ulei frunze de vita de vie 2 linguri bulion   Mod de preparare: Cureţi carnea de pe oase şi o…

Read more »

Scrumbie cu sos

6 September 2013
Scrumbie_cu_sosScrumbie cu sos din: scrumbie, sare, piper, bulion. Ingrediente: cate o scrumbie de persoana sare piper 1 lingura bulion   Mod de preparare: Cureţi scrumbia şi o crestezi pe diagonală pe ambele părţi. O prăjeşti în tigaie sau la disc. O scoţi din vasul în care s-a prăjit şi grăsimea rămasă o scurgi, o strecori…

Read more »

Reteta zilei: Gem de capsuni cu coaja de lamaie

5 September 2013
Gem_de_capsuni_cu_coaja_de_lamaie_05Gem de capsuni din: capsuni, lamaie, zahar, sare.   Ingrediente: 2 1/2 cani capsuni, taiate cuburi 1 lamaie 1/4 ceasca de zahar Un varf de cutit de sare       Mod de preparare: Combinati fructele si zaharul intr-o cratita. Adaugati un varf de cutit de sare, suc de lamaie si radeti putina coaja de…

Read more »

Gustare cu salam Chorizo, rosii cu busuioc

5 September 2013
Gustare_cu_salam_Chorizo_rosii_cu_busuiocGustare cu salam Chorizo, rosii cu busuioc din: aluat foitaj, salam chorizo, rosii, busuioc, galbenus, sare, parmezan, ulei de masline. Ingrediente: 1 foaie de aluat foitaj 100 g salam Chorizo 300 g rosii busuioc proaspat 1 galbenus 100 g parmezan ras sare ulei de masline   Mod de preparare: Tai din aluatul de foitaj dreptunghiuri…

Read more »

Porc picant cu masline la cuptor

5 September 2013
Porc_picant_cu_masline_la_cuptorPorc picant cu masline la cuptor din: muschiulet de porc, boia iute, coriandru, ceapa, vin rosu, ulei, sare, piper, masline negre, masline verzi, muguri de pin, salata verde, patrunjel. Ingrediente: 500 g muschiulet de porc 1/2 lingurita rasa boia iute 1 lingurita rasa coriandru maruntit 3 cepe potrivite 250 ml vin rosu ulei sare piper…

Read more »

Supa delicioasa de rosii cu smantana si busuioc

5 September 2013
Supa_delicioasa_de_rosii_cu_smantana_si_busuiocSupa delicioasa de rosii cu smantana si busuioc din: rosii, ceapa, morcov, smantana, frunze de busuioc, ulei, sare, piper, supa de legume. Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1 morcov ras 2-3 linguri de smantana frunze de busuioc 2 linguri de ulei sare piper 200 ml supa de legume, optional   Mod de preparare: Speli…

Read more »

Salata cu rucola, rosii si busuioc

5 September 2013
Salata_cu_rucola_rosii_si_busuiocSalata cu rucola, rosii si busuioc din: frunze de rucola, rosii, ceapa verde, busuioc, otet balsamic, ulei de masline, piper negru. Ingrediente: 4 maini de frunze proaspete de rucola 12 rosii mici, taiate in jumatate 4 cepe verzi, taiate 4 crengute de busuioc proaspat otet balsamic si ulei de masline de calitate superioara piper negru…

Read more »

Spaghete cu rosii cherry

5 September 2013
Spaghete_cu_rosii_cherrySpaghete cu rosii cherry din: spaghete, rosii cherry, piept de pui, ardei grasi, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, sare, unt, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g spaghete 400 g rosii cherry 350 g piept de pui dezosat 3 ardei grasi verzi ulei de floarea soarelui pentru prajit ulei de masline sare unt pentru decor:…

Read more »

Saramura din burta de crap

5 September 2013
Saramura_din_burta_de_crapSaramura din burta de crap din: crap, rosii, ardei iute, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 crap mare 3 rosii 3 ardei iuti sare patrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele şi pentru saramură opreşti partea de la burtă. Incingi grătarul şi frigi peştele. Pui un litru de apă la fiert cu ardeiul gras şi…

Read more »

Supa de rosii cu coriandru

5 September 2013
Supa_de_rosii_cu_coriandruSupa de rosii cu coriandru din: rosii, ceapa, suc de rosii, suc de portocale, ardei, zahar pudra, apa cu gheata, Ingrediente: 1,3 kg rosii mari si coapte, tocate 1 ceapa mica, tocata 175 ml suc de rosii 3 linguri de suc proaspat de portocale 1 ardei rosu, fara seminte 3/4 lingurita de zahar pudra apa…

Read more »

Salata cu avocado si feta

5 September 2013
Salata_cu_avocado_si_fetaSalata cu avocado si feta din: salata creata verde, salata creata rosie, ardei capia, avocado, branza feta, morcov, ulei de masline, zeama de lamaie, piper, oregano, sare. Ingrediente: 1 salata creata verde potrivita 1 salata creata rosie potrivita 2 ardei capia 1 avocado 1 morcov mare 300 g  branza feta ulei de masline zeama de…

Read more »

Must: 7 beneficii ale mustului

5 September 2013
VIn_4Rezultat în urma zdrobirii strugurilor, mustul conţine nu numai compuşii benefici din pulpa fructului, dar şi din pieliţă, seminţe şi ciorchini. Revista „Click! pentru femei” îţi spune de ce e bine să-l consumi. Păstrează tinereţea celulelor Polifenolii şi antioxidanţii blochează efectul nefast al radicalilor liberi asupra celulelor. Aceşti radicali, în exces, sunt principalii responsabili ai…

Read more »

Salata cu stavrid afumat

5 September 2013
Salata_cu_stavrid_afumatSalata cu stavrid afumat din: rosii, ardei gras, castraveti, ceapa, stavrid afumat, oua, smantana, vin alb, sare, cimbru, marar. Ingrediente: 3 rosii 2 ardei gras 3 castraveti de gradina sau unul de sera 1 ceapa 1 stavrid afumat 2 oua fierte pentru sos: 2 oua fierte 1 lingura de smantana 6 linguri vin alb sec…

Read more »

Reteta zilei: Cotlete de porc la tigaie

5 September 2013
Cotlete_de_porc_la_tigaie_11Cotlete de porc la tigaie din: cotlete de porc, faina, amidon de porumb, sare, piper, praf de usturoi, boia de ardei, piper cayenne, ulei vegetal, unt.   Ingrediente: 2 cotlete de porc 1/2 cana faina 1 lingura amidon de porumb 2 lingurite de sare 2 lingurite piper negru 1/2 lingurita praf de usturoi 1/2 lingurita…

Read more »

Strudel cu fructe

5 September 2013
Strudel_cu_fructeStrudel cu fructe din: faina, galbenusuri, sare, apa, otet, unt, branza de vaci, fructe, zahar, ou, pesmet, esenta de vanilie. Ingrediente: foaie: 250 g faina 2 galbenusuri 1 praf de sare 120 ml apa 1 lingura otet 50 g unt topit umplutura: 500 g branza de vaci 300 g fructe asortate (mere, caise, piersici, fructe…

Read more »

Spirale cu legume

5 September 2013
Spirale_cu_legumeSpirale cu legume din: paste fusilli, dovlecei, ardei capia, ulei de masline, oregano, piper, morcovi, sare, patrunjel. Ingrediente: 400 g paste fulilli in trei culori 2 dovlecei mari 2 ardei capia mari ulei de  masline 1 lingura rasa oregano 2 morcovi mari piper alb sare patrunjel, pentru decor   Mod de preparare: Pui pastele la…

Read more »

Bors de perisoare de peste

5 September 2013
Bors_de_perisoare_de_pesteBors de perisoare de peste din: crap, ceapa, morcovi, ardei gras, rosii, paste fainoase, paine, oua, sare, piper, bors, patrunjel. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 ceapa 2 morcovi 2 ardei rgasi 3 rosii 150 g paste fainoase 2 felii paine de o zi 2 oua sare piper 1 l bors patrunjel   Mod…

Read more »

Shake de coacaze cu chefir

5 September 2013
Shake_de_coacaze_cu_chefirShake de coacaze cu chefir din: coacaze, zahar, chefir. Ingrediente: 800 g coacaze 120 g zahar 800 ml chefir   Mod de preparare: Coacazele se curata, se spala si se scurg bine de apa. Se amesteca cu zaharul si se mixeaza. Se adauga chefirul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se serveste in pahare reci,…

Read more »

Prajitura cu smochine si branza de vaci

5 September 2013
Prajitura_cu_smochine_si_branza_de_vaciPrajitura cu smochine si branza de vaci din: oua, zahar, lapte, faina, praf de copt, sare, frisca, branza de vaci, zahar, esenta de vanilie, smochine. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri lapte 6 linguri faina 1 praf de copt 1 praf de sare umplutura: 250 ml frisca 250 g branza de vaci grasa…

Read more »

Supa de arpacas cu telina si fasole verde

5 September 2013
Supa_de_arpacas_cu_telina_si_fasole_verdeSupa de arpacas cu telina si fasole verde din: arpacas, linte, fasole verde, ceapa, usturoi, telina, cimbru, oregano, salvie, condimente, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g arpacas 150 g linte 250 g fasole verde 1 ceapa mare 3 catei de usturoi 1 telina mica 1/2 lingurita cimbru 1/2 lingurita oregano 5 frunze salvie condimente pentru…

Read more »

Reteta zilei: Conopida murata

5 September 2013
Conopida_murata_04Conopida murata din: seminte de coriandru, seminte de mustar, seminte de chimen, otet de mere, usturoi, ghimbir, zahar, ceapa, sare, boabe de piper, turmeric, fulgi de ardei, conopida, morcovi, ardei rosu.   Ingrediente: 1 lingurita seminte de coriandru 1 lingurița seminte de mustar 1/2 lingurita seminte de chimen 2 cesti de otet de mere 5…

Read more »

Budinca cu mandarine

5 September 2013
Budinca_cu_mandarineBudinca cu mandarine din: lapte, sare, zahar, baton de vanilie, coaja de mandarina, galbenusuri, frisca, amidon, mandarine, unt. Ingrediente: 600 ml lapte un parf de sare 150 g zahar un baton de vanilie coaja rasa de la 2 mandarine 4 galbenusuri 250 ml frisca 4 lingurite amidon 2 mandarine curatate un cubulet unt   Mod…

Read more »

Rulouri cu sunca si crema de branza

5 September 2013
Rulouri_cu_sunca_si_crema_de_branzaRulouri cu sunca si crema de branza din: sunca, unt, crema de branza cu verdeata, ceapa verde, toast. Ingrediente: 200 g șuncă felii 100 g unt 100 g cremă de brânză cu verdeață ceapă verde felii toast fără coajă   Mod de preparare: Se întinde unt sau cremă de brânză pe feliile de toast, se…

Read more »

Legume marinate şi murate

5 September 2013
muraturiLegume marinate şi murate din: otet de vin alb, apa, sare de mare, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, ciuperci, vinete, dovlecei, bulbi de fenicul, ceapa, ardei gras, cimbru. Ingrediente: pentru lichidul de murare: un litru de cidru sau oţet de vin alb un litru de apă două linguri de sare de mare pentru…

Read more »

Peste afumat cu orez si legume

5 September 2013
Peste_afumat_cu_orez_si_legumePeste afumat cu orez si legume din: peste afumat, orez, porumb, mazare, morcov, ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri peşte afumat 100 g orez 100 g porumb din con­servă 100 g mazăre un morcov un ardei gras o ceapă doi căţei de usturoi 75 ml ulei de…

Read more »

Ştrudel cu mere şi stafide

5 September 2013
Strudel_cu_mere_si_stafideŞtrudel cu mere şi stafide din: aluat de foitaj, mere, unt, miez de nuca, stafide, zahar tos, zahar vanilinat, scortisoara, menta, ghimbir, anason. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 600 g mere 50 g unt 100 g miez de nucă 125 g stafide 80 g zahăr tos zahăr vanilinat scorţişoară mentă tocată ghimbir anason  …

Read more »

Chiftele de icre

5 September 2013
Chiftele_de_icreChiftele de icre din: icre proaspete, oua, cartofi, ceapa, sare, piper, faina, usturoi. Ingrediente: 200 g icre proaspete 3 oua 2 cartofi 1 ceapa sare piper 100 g faina 2 catei de usturoi   Mod de preparare: Fierbi cartofii si apoi ii pasezi ca pentru piure. Amesteci cartofii cu icrele, ouale, ceapa taiata marunt, sare…

Read more »

Paste cu pui la tigaie

5 September 2013
Paste_cu_pui_la_tigaiePaste cu pui la tigaie din: paste farfalle, piept d epui, ardei gras, unt, mazare, boia, piper alb, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 400 g paste farfalle 400 g piept de pui 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 100 g unt 200 g mazare boia piper alb macinat 1/2 legatura patrunjel verde sare  …

Read more »

Salata cu rucola, parmezan si prosciutto crudo

5 September 2013
Salata_cu_rucola_parmezan_si_prosciutto_crudoSalata cu rucola, parmezan si prosciutto crudo din: rucola, parmezan, prosciutto crudo, sare, ulei de masline, zeama de lamaie. Ingrediente: o punca de rucola 200 g parmezan 10 feliute prosciutto crudo sare ulei de masline zeama de la o jumatate de lamaie/otet balsamic   Mod de rpeparare: Tai parmezanul feliute subtiri. Pui rucola intr-o farfurie…

Read more »

Reteta zilei: Fidea de orez prajita cu sos si tofu

5 September 2013
Fidea_de_orez_prajita_cu_sos_si_tofu_07Fidea de orez prajita cu sos si tofu din: ulei de gatit, fidea de orez, usturoi, ghimbir, ardei iute, ciuperci, tofu, mazare, varza chinezeasca, sos de fasola, sos de soia, zahar, sos de stridii, ulei de susan, vin, faina de porumb.   Ingrediente: ulei de gatit 150 g de fidea de orez, inmuiata in apa…

Read more »

Ciorba de crap cu legume si verdeata

5 September 2013
Ciorba_de_crap_cu_legume_si_verdeataCiorba de crap cu legume si verdeata din: crap, morcovi, rosii, cartofi, ardei rgasi, patrunjel, ulei, otet, ou. Ingrediente: 1 crap 2 morcovi 5 rosii 3 cartofi 2 arde grasi 1 legatura patrunjel 1 lingura ulei otet pentru acrit 1 ou   Mod de preparare: Cureti si speli pestele, il portionezi, presari bucatile cu sare…

Read more »

Rulada de pui cu cascaval si fistic

5 September 2013
Rulada_de_pui_cu_cascaval_si_fisticRulada de pui cu cascaval si fistic din: fistic, cascaval, piept de pui, sare, piper. Ingrediente: 300 g fistic-crud 200 g cașcaval 1 piept de pui dezosat sare piper   Mod de preparare: Se macină fisticul. Se rade cașcavalul și se amestecă cu fisticul măcinat. Se bate pieptul de pui și se presară cu sare.…

Read more »

Stiuca in sos de legume cu piure

5 September 2013
Stiuca_in_sos_de_legume_cu_piureStiuca in sos de legume cu piure din: file de stiuca, coaja de lamaie, patrunjel, ulei de masline, cartofi, unt, smantana, mustar de dijon, ulei, morcovi, telina, ceapa, usturoi, supa de peste, vin, suc de rosii, smantana. Ingrediente: 800 g file de stiuca coaja rasa de la 1 lamaie cateva fire de patrunjel ulei de…

Read more »

Desert cu fructe confiate si stafide

5 September 2013
Desert_cu_fructe_confiate_si_stafideDesert cu fructe confiate si stafide din: oua, unt, rom, stafide, zahar, fructe confiate, coaja de lamaie, pesmet, sare. Ingrediente: 5 oua 1 lingura unt 1 lingura rom sau coniac 2 linguri stafide 250 g zahar 50 g fructe confiate coaja rasa de la o lamaie 250 g pesmet un praf de sare   Mod…

Read more »

Pane crocant

5 September 2013
Pane_crocantPane crocant din: conopida, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper, otet. Ingrediente: 1 kg conopida 4 oua 100 g faina 100 g pesmet ulei pentru prajit sare piper otet   Mod de preparare: Se spala conopida bine, se desface in buchetele si se lasa in apa cu putin otet 10 minute, pentru a elimina eventualii…

Read more »

Reteta zilei: Tort cu crema de lapte si glazura de ciocolata

4 September 2013
Tort_cu_crema_de_lapte_si_glazura_de_ciocolata_30Tort cu crema de lapte si glazura de ciocolata din: oua, esenta de vanilie, zahar, faina, sare, zahar, lapte, galbenusuri de ou, sare, sirop, ciocolata amaruie.   Ingrediente blat: 3 oua, la temperatura camerei, albusurile separate de galbenusuri 1 lingurita de esenta de vanilie 1/2 ceasca zahar 3/4 cana faina 1 praf de sare Ingrediente…

Read more »

Supa de legume cu smantana

4 September 2013
Supa_de_legume_cu_smantanaSupa de legume cu smantana din: praz, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa, telina, lapte, unt, smantana, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 2 fire de praz 2 morcovi 1 pastarnac 2 cartofi albi fainosi 2 cepe 1 telina potrivita 100 ml lapte 3 linguri unt 2 linguri smantana patrunjel verde sare piper   Mod de prepaare: Se…

Read more »

Frigarui de peste cu ardei gras si praz

4 September 2013
Frigarui_de_peste_cu_ardei_gras_si_prazFrigarui de peste cu ardei gras si praz din: fileuri de peste, ardei grasi, praz, lamai, ulei de masline, oregano, cimbru, busuioc, sare, piper, usturoi, ulei, iaurt, sare. Ingrediente: 6 fileuri de peste 3 arde grasi de culori diferite 1 fir praz pentru sosul marinat: 3 lamai 5 linguri ulei de masline 1 lingurita oregano…

Read more »

Prajitura cu struguri si rom

4 September 2013
Prajitura_cu_struguri_si_romPrajitura cu struguri si rom din: oua, struguri, faina, zahar, unt, zahar vanilinat, praf de copt, rom. Ingrediente: 8 oua 300 g struguri 300 g faina plus 2 linguri 250 g zahar 250 g unt plus 20 g pentru tava 2 plicuri zahar vanilinat un plic praf de copt 100 ml rom   Mod de…

Read more »

Conopida la cuptor

4 September 2013
Conopida_la_cuptorConopida la cuptor din: conopida, cascaval, telemea de oaie, oua, smantana, unt, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida mare 100 g cascaval ras 100 g branza telemea de oaie 2 oua 3 linguri smantana 100 g unt 1 lingura pesmet sare piper   Mod de preparare: Conopida spălată se des­face în bucheţele, care se herb…

Read more »

Salau cu legume preparat la aburi

4 September 2013
Salau_cu_legume_preparat_la_aburiSalau cu legume preparat la aburi din: fileuri de salau, rosii cherry, dovlecei, broccoli, ridichi, lamai, cimbru, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau  (a 200 g) 400 g rosii cherry 2 dovlecei 500 g broccoli 1 legatura ridichi 2 lamai 4 fire cimbru 4 linguri ulei de masline sare piper  …

Read more »

Tarta de toamna cu sunca si broccoli

4 September 2013
Tarta_de_toamna_cu_sunca_si_broccoliTarta de toamna cu sunca si broccoli din: faina, unt, galbenusuri, sare, sunac, praz, conopida, broccoli, ardei gras, rosii cherry, oua, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 200 g unt 3 galbenusuri 1 praf de sare pentru umplutura: 300 g sunca 1 fir de praz 500 g conopida 1 broccoli…

Read more »

Tarte cu iaurt şi struguri

4 September 2013
Tarte_cu_iaurt_si_struguriTarte cu iaurt şi struguri din: faina de migdale, miere, ulei, iaurt, zahar vanilinat, struguri, frunze de menta. Ingrediente: 220 g faina de migdale 45 ml miere 15 ml ulei pentru umplutura: 2 pahare mari de iaurt bine scurs 2 pliculete zahar vanilinat struguri albi si rosii cateva frunze de menta   Mod de preparare:…

Read more »

Conopida cu carnati

4 September 2013
Conopida_cu_carnatiConopida cu carnati din: conopida, carnati, rosie, smantana, faina, unt, patrunjel verde, sare, piper, oua. Ingrediente: 1 conopida mare 300 g carnati mai grosi 1 rosie 200 g smantana 1 lingura faina 1 lingura unt patrunjel verde sare piper 3 oua   Mod de preparare: Conopida se desface bichetele si se tine in apa cu…

Read more »

Spumă de mascarpone cu struguri

4 September 2013
Spuma_de_mascarpone_cu_struguriSpumă de mascarpone cu struguri din: mascarpone, zahar, biscuiti, cafea, strugure, sare. Ingrediente: 400 g mascarpone 80 g zahar 4 oua cativa biscuiti 150 ml cafea un ciorchine strugure sare   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, iar gălbenuşu¬rile se freacă bine cu zahărul. Apoi, crema de gălbenuşuri se…

Read more »

Rulouri de vitel cu orez si slanina

4 September 2013
Rulouri_de_vitel_cu_orez_si_slaninaRulouri de vitel cu orez si slanina din: pulpa de vitel, orez, ou, slanina, sare, boia, vin, untura, cimbru. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel 200 g orez fiert 1 ou 150 g slanina sare boia 1 pahar vin alb 1 lingura untura cimbru   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi cât mai subţiri şi…

Read more »

Reteta zilei: Castraveti murati in otet de mere

4 September 2013
Castraveti_murati_in_otet_de_mere_12Castraveti murati in otet de mere din: castravete, suc de limeta, apa, sare, gheata, ceapa, otet de mere, zahar, seminte de mustar, tumeric, seminte de telina, cuisoare.   Ingrediente: 8-10 kg castraveți, spalati 1 ceasca suc de limeta 10l apa 3 linguri sare gheata 4-6 cepe, feliate 6 cesti de otet de mere 6 cani…

Read more »

Shake de rosii cu chefir

4 September 2013
Shake_de_rosii_cu_chefirShake de rosii cu chefir din: rosii, ceapa verde, chefir. Ingrediente: 500 g rosii 2 legaturi ceapa verde 1,5 l chefir   Mod de preparare: Rosiile se decojesc si se taie cubulete. Se paseaza. Se adauga ceapa verde, taiata foarte marunt, apoi chefirul. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se serveste in cupe de sticla si…

Read more »

Varza secuiasca

4 September 2013
Varza_secuiascaVarza secuiasca din: varza dulce, carne de porc, rosii, sare, smantana, untura, secarica. Ingrediente: 1 varza dulce 600 g carne de porc 4 rosii sare smantana pentru servit 1 lingura untura 1 ceasca secarica (tuica cu chimion)   Mod de preparare: Cureţi varza, o tai fideluţă şi o freci cu sare. încingi untura şi rumeneşti…

Read more »

Prajitura rapida cu stafide

4 September 2013
Prajitura_rapida_cu_stafidePrajitura rapida cu stafide din: branza de vaci, stafide aurii, oua, sare, smantana, sofran, zahar pudra, gris, unt, mar. Ingrediente: un kg branza de vaci 200 g stafide aurii 4 oua un praf sare 2 linguri smantana putin sofran 3 linguri zahar pudra o lingura gris 20 g unt un mar   Mod de preparare:…

Read more »

Gulas cu carne de vita

4 September 2013
Gulas_cu_carne_de_vitaGulas cu carne de vita din: carne impanata de vita, ceapa, usturoi, boia iute, rosie, cartofi, ardei gras, piper, ulei, apa. Ingrediente: 1 kg carne impanata de vita, taiata cuburi 1 ceapa mare taiata pestisori 1 catel de usturoi 1 lingurita boia iute 1 rosie curatata de coaja si taiata in cuburi 4 cartofi mici,…

Read more »

Buseuri cu crema

4 September 2013
Buseuri_cu_cremaBuseuri cu crema din: apa, unt, faina, oua, sare, unt, zahar, oua, cacao neagra, sare. Ingrediente: pentru buseuri: 200 ml apa 100 g unt 150 g faina cernuta 4 oua mari sare pentru crema: 200 g unt 200 g zahar 6 oua 60 g cacao neagra sare   Mod de preparare: Pune la fiert apa,…

Read more »

Briose cu branza telemea

4 September 2013
Briose_cu_branza_telemeaBriose cu branza telemea din: oua, telemea, ardei gas, smantana, faina, praf de copt, oregano, piper. Ingrediente: 3 oua 150 g telemea un ardei gras rosu 200 ml smantana 200 g faina o lingurita praf de copt o lingura oregano piper   Mod de preparare: Intr-un castron, se amestecă ouăle şi smântână şi apoi se…

Read more »

Reteta zilei: Macaroane cu branza si lapte

4 September 2013
Macaroane_cu_branza_si_lapte_10Macaroane cu branza si lapte din: unt nesarat, paine, lapte, faina, sare, nucsoara, piper, ardei iute, branza cheddar, parmezan, paste.   Ingrediente: 8 linguri unt nesarat 6 felii de paine, fara coaja, taiata cuburi 5 1/2 cani de lapte 1/2 cana faina 2 lingurite de sare 1/4 lingurita nucsoara proaspat rasa 1/4 lingurita piper negru…

Read more »

Varza cu chiftele

4 September 2013
Varza_cu_chifteleVarza cu chiftele din: varza acra, carne tocata, ulei, bulion, pasta de ardei, boia, chimen. Ingrediente: 1 varza acra 600 g carne tocata si preparata pentru chiftele, dupa gust 200 ml ulei pentru varza 50 ml ulei pentru chiftele 3 linguri bulion 1 lingura pasta de ardei, dulce sau iute, dupa gust 1 lingurita boia…

Read more »

Pogacele din cartofi

4 September 2013
Pogacele_din_cartofiPogacele din cartofi din: cartofi, drojdie, faina, galbenusuri, unt, telemea de oaie, carne afumata, ou, sare, piper. Ingrediente: cartofi drojdie 500 g faina 2 galbenusuri 200 g unt 200 g telemea de oaie 200 g carne afumata 1 ou pentru uns sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi între timp desfaci…

Read more »

Supa de cartofi cu tarhon

4 September 2013
Supa_de_cartofi_cu_tarhonSupa de cartofi cu tarhon din: cartofi, pulpa de porc, boia dulce, tarhon in otet, ulei. Inrgediente: 1 kg cartofi 500 g pulpa de porc 1 lingurita boia dulce tarhon in otet sau proaspat 2 linguri ulei   Mod de preparare: Pui carnea tăiată cuburi mici la fiert în apă rece cu sare. Iei spuma…

Read more »

Pastrav cu salata, ardei gras si vinete

4 September 2013
Pastrav_cu_salata_ardei_gras_si_vinetePastrav cu salata, ardei gras si vinete din: ardei gras, dovlecel, vanata, fileuri de pastrav, usturoi, oregano, mere, salata verde, mustar, otet, iaurt, sare. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 dovlecel 1 vanata 4 fileuri pastrav 2 catei de usturoi 2 fire oregano 1 lingura ulei salata: 2 mere 1 capatana salata verde 2 linguri…

Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Septembrie 11, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: