Retete:
Reteta zilei: Inghetata de capsuni si banane
6 June 2013
Inghetata de capsuni si banane din: banana, capsuni. Ingrediente: 1 banana 1/2 ceasca capsuni tocate Mod de preparare: Taiati felii fructele. Dati la congelator pentru 1-2 ore. Scoateti din congelator si procesati la blender pana la omogenizare. Serviti imediat sau pastrati la congelator. Inghetata de capsuni si banane Pofta buna!
Salata de fructe de mare cu sos
6 June 2013
Salata de fructe de mare cu sos din: mix de fructe de mare, castravete, ardei gras, masline, orez, usturoi, chivas, ulei, maioneza, pasta de tomate, vin, zeama de lamaie, mustar dijon, frisca, sare, boia iute. Ingrediente: 200 g mix de fructe de mare 1 castravete 1 ardei gras 1 lingura cu masline rondele 2 linguri…
Prajitura festiva cu fructe
6 June 2013
Prajitura festiva cu fructe din: curmale, zeama de lamaie, zeama de portocala, coaja de lamaie, coaja de portocale, extract de migdale, ghimbir, sirop de agave, migdale, fulgi de cocos, caju, fructe deshidrate, suc de fructe. Ingrediente: 3 sferturi de cana de curmale zeama a jumatate de lamaie zeama a jumatate de portocala o lingurita de…
Ciorba de varza
6 June 2013
Paine
6 June 2013
Salata cu avocado, carne de vitel si seminte de dovleac
6 June 2013
Salata cu avocado, carne de vitel si seminte de dovleac din: salata verde, usturoi, otet de mere, zeama de lamaie verde, seminte de dovleac, chimen, boia dulce, ulei extravirgin de masline, avocado, ceapa, carne de vitel, ridichi, morcovi. Ingrediente: 1 salata verde mare 1 catel de usturoi 1 lingura otet de mere 2 linguri zeama…
Coaste de porc cu sos barbecue
6 June 2013
Coaste de porc cu sos barbecue din: rosii, ananas, coaste de porc, boia de ardei iute, ulei de masline, cimbru uscat, busuioc uscat, sare, piper. Ingrediente: 10 rosii 5-6 rondele de ananas din conserva 1 kg coaste de porc boia de ardei iute ulei de masline cimbru uscat busuioc uscat sare piper Mod de…
Prajitura cu morcovi si alune
6 June 2013
Prajitura cu morcovi si alune din: oua, banane, curmale, ulei de floarea soarelui, faina integrala, praf de copt, scortisoara, nucsoara, cardamon, morcovi, fulgi de cocos, nuci, stafide, branza mascarpone, miere, alune. Ingrediente: 3 oua 2 banane 10 curmale 6 linguri de ulei de floarea soarelui o cana de faina integrala o lingurita si jumatate de…
Cum se prepara Peste cu crusta aromata cu salata de fenicul si portocale (video)
6 June 2013
Felii de friptura de vitel in sos de ton
6 June 2013
Salata de pui si fasole
6 June 2013
Salata de pui si fasole din: fasole boabe, file de piept de pui, usturoi, otet de mere, mustar dijon, ulei de masline, zeama de portocala, zucchini, telina, ricotta, rosie, salata verde, busuioc verde. Ingrediente: 250 g fasole boabe fiarta 300 g file de piept de pui 1 catel de usturoi 50 ml otet de mere…
Cum se prepara Risotto cu sfecla coapta si chipsuri de parmezan (video)
6 June 2013
Frigarui de pui cu boia dulce si curry
6 June 2013
Frigarui de pui cu boia dulce si curry din: boia dulce, curry, ulei de masline, lamaie, dovlecel, ceapa rosie, rosii cherry, piept de pui, sare, piper. Ingrediente: 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita curry 2 linguri ulei de masline 1 lamaie 1 dovlecel 1 ceapa rosie 200 g rosii cherry 600 g piept de pui…
Cum se prepara Friptura de miel in crusta de verdeata (video)
6 June 2013
Reteta zilei: Pulpe de pui cu ciuperci
6 June 2013
Pulpe de pui cu ciuperci din: pulpe de pui, ciuperci, usturoi, ceapa, coriandru, sos de rosii, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 2 pulpe de pui 1/2 kg ciuperci, taiate 2 linguri usturoi tocat 1 ceapa taiata bucati 1/2 buchet coriandru 1/2 ceasca sos de rosii sare dupa gust piper negru, dupa gust ulei…
Salata cu spanac, merisoare si pui
6 June 2013
Salata cu spanac, merisoare si pui din: seminte de fenicul, seminte de coriandru, piper, piept de pui, ceapa, ulei de masline, usturoi, otet de mere, coaja de portocala, zeama de portocala, frunze de spanac, crutoane, merisoare, masline. Ingrediente: cate 1 lingurita seminte de fenicul si de coriandru 1 prf de piper 300 g piept de…
Porumb la gratar cu sare si piper
6 June 2013
Porumb la gratar cu sare si piper din: stiuleti de porumb, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb 200 g unt sare piper Mod de preparare: Desfacem foile de pe porumb şi îi porţionăm. Ii tăiem în două sau în trei, în funcţie de mărimea acestora. Infigem câte o frigăruie în fiecare bucătă…
Legume la cuptor cu sos de capere
6 June 2013
Legume la cuptor cu sos de capere din: rosii, ceapa, praz, rondele de masline, telina, capere, vinete, miere, ulei de masline, sare, patrunjel, migdale. Ingrediente: 500 g rosii 3 cepe 2 fire de praz 200 g rondele de masline 1 telina mica 50 g capere 3 vinete mijlocii 2 lingurite miere 3 linguri ulei de…
Prajitura cu cocaze si lamaie
6 June 2013
Prajitura cu cocaze si lamaie din: faina de migdale, sare, praf de copt, bicarbonat, ulei de rapita, lamai, oua, sirop de artar, lamai, coacaze, iaurt, extract de vanilie. Ingrediente: 4 cani de faina de migdale jumatate de lingurita de sare o lingurita de praf de copt jumatate de lingurita de bicarbonat jumatate de cana de…
Cocktail cu grapefruit si rom alb
6 June 2013
Cocktail cu grapefruti si rom alb din: rom alb, grapfruit roz. Ingrediente: 750 ml rom alb 1 fructe mare de grapefruit roz Mod de preparare: Decojeşte grapefruit-ul şi îndepărtează-i membrana albă care protejează pulpa, apoi taie fructul în felii rotunde şi aşază-le într-un borcan de 1 l. Toarnă apoi romul şi strînge bine…
Prajitura cu mascarpone si fructe de padure
6 June 2013
Prajitura cu mascarpone si fructe de padure din: migdale, curmale, ulei de cocos, sare, fructe de padure, lamaie, miere, branza mascarpone, iaurt grecesc, fructe. Ingrediente: 2 cani de migdale 10 curmale fara samburi 2 linguri de ulei de cocos un praf de sare 2 cani de fructe de padure congelate zeama a jumatate de lamaie…
Retete zilei: Supa cu carne de vita, varza si sfecla
6 June 2013
Supa cu carne de vita, varza si sfecla din: carne de vita, cartofi, varza, sfecla, ceapa, rosii, morcovi, ardei, marar, ulei de masline, sare, piper, condimente. Ingrediente: 1 kg carne de vita 4-5 cartofi mari 1/2 varza 1 sfecla 1/2 ceapa 3 roșii 2 morcovi 1 ardei rosu 1/3 buchet de marar ulei de masline…
Crap la grătar cu sos
6 June 2013
Paine cu masline
6 June 2013
Paine cu masline din: faina, masline kalamata, drojdie inactiva, apa. Ingrediente: 3 cani de faina pentru paine o cana si jumatate de masline kalamata fara samburi un sfert de lingurite de drojdie activa o cana si jumatate de apa rece Mod de preparare: Amestecaţi într-un bol făina, măslinele şi drojdia. Adăugaţi apă şi frământaţi…
Supa crema de linte rosie
6 June 2013
Supa crema de linte rosie din: linte, ceapa, morcov, pastarnac, usturoi, sare, bulion, ulei, menta. Ingrediente: 0,3 kg linte 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 3 catei de usturoi sare 3 linguri bulion 2 linguri de ulei menta Mod de preparare: Se spală lintea şi se pune la înmuiat de seara, pentru a doua…
Saltimbocca în sos de roşii
6 June 2013
Gnocchi cu carne si ruccola
6 June 2013
Gnocchi cu carne si ruccola din: ruccola, rosii cherry, sunca de parma, muschi de vitel, gnocchi, sare, ulei de masline, mustar, otet de vin, supa, de legume, piper. Ingrediente: 100 g ruccola 200 g rosii cherry 50 g sunca de parma 150 g felii de muschi de vitel 550 g gnocchi (refrigerate) sare 3 linguri…
Supa crema de legume verzi
6 June 2013
Supa crema de legume verzi din: cartofi, telina, ceapa, ardei gras, broccoli, fasole verde, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 3 cartofi 1 telina 1 ceapa 1 ardei gras 3 buchetele de broccoli 1 mana de fasole verde sare doua linguri cu ulei patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert ceapa, felina, ardeiul gras şi…
Pasta de avocado cu masline
6 June 2013
Pasta de avocado cu masline din: avocado, ceapa, rondele de masline, lamaie, zeama de limeta, usturoi, mascarpone, sos de rosii, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 2-3 avocado 1 ceapa 100 g rondele de masline 1/2 lamaie 2 linguri cu zeama de limeta 1 catel de usturoi 100 g mascarpone 100 ml sos de rosii coriandru sare…
Chifle cu faina integrala
6 June 2013
Chifle cu faina integrala din: drojdie, zahar, apa, lapte de migdale, ulei de masline, otet de vin, ou, sare, faina integrala, faina alba, faina de malai. Ingrediente: un pachet de drojdie activa sau 2 lingurite si un sfert o lingurita de zahar o treime de cana de apa calduta o cana de lapte de migdale…
Reteta zilei: Mamaliga cu carnati si ardei gras
6 June 2013
Porumb pe gratar cu piper cayenne si lime
6 June 2013
Porumb pe gratar cu piper cayenne si lime din: stiuleti de porumb, unt, coaja de lime, zeama de lime, parmezan, piper cayenne, sare. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb, taiati la capete 2 linguri de unt 1/2 coaja rasa de lime 1 lingura zeama de lime 2 linguri de parmezan ras 1 lingurita piper cayenne sare…
Ciorba de urzici cu orez
6 June 2013
Tort cu fistic si ciocolata
6 June 2013
Tort cu fistic si ciocolata din: oua, zahar pudra, ciocolata neagra, faina, praf de copt, ulei, lapte, cacao, budinca de fistic, gelatina, frisca, fistic, ciocolata, menta. Ingrediente: blat: 2 oua 220 g zahar pudra 70 g ciocolata neagra 500 g faina 1 plic praf de copt 150 ml ulei 200 ml lapte 2 linguri cacao…
Icre din seminţe de chia
6 June 2013
Piept de pui la cuptor cu masline verzi
6 June 2013
Piept de pui la cuptor cu masline verzi din: piept de pui, cartofi, masline verzi, ceapa, smantana, supa de pui, usturoi, coriandru, ulei, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 3-4 cartofi 150 g masline verzi 1 ceapa 100 ml smantana de gatit 1 cescuta cu supa de pui 2 catei de usturoi coriandru ulei piper…
Reteta zilei: Inghetata cu ciocolata si avocado
5 June 2013
Inghetata cu ciocolata si avocado din: avocado, ciocolata amaruie, lapte condensat, lapte de cocos. Ingrediente: 2 avocado 1/2 ceasca de ciocolata amaruie topita 1 cutie lapte condensat, rece 1 lapte de cocos, rece Mod de preparare: Taiati avocado bucati si cu ajutorul blender-ului procesati pana obtineti piure. Adaugati ciocolata topita si amestecati bine…
Crumble de dovleac si pere
5 June 2013
Crumble de dovleac si pere din: pere, sirop de artar, extract de vanilie, ghimbir, cuisoare, dovleac copt, faina, zahar brun, sare, unt, nuci. Ingrediente: 2 pere mari taiate cuburi jumatate de cana de sirop de artar o lingurita de extract de vanilie o lingurita de ghimbir ras jumatate de lingurite de cuisoare pisate 3 cani…
Calzone cu dovleac si mere
5 June 2013
Calzone cu dovleac si mere din: faina integrala, sare, apa, ulei de masline, drojdie, dovleac cuburi, ceapa de apa, coaja de lamaie, branza de capra. Ingrediente: 3 cani faina integrala 2 lingurite de sare mare o cana de apa 2 linguri de ulei de masline o lingura de drojdie 3 cani de dovleac cuburi 3…
Paine cu banane
5 June 2013
Paine cu banane din: faina integrala, zahar de trestie, praf de copt, sare de mare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, banane, lapte de migdale, ulei de masline, extract de vanilie, ciocolata neagra, nuci. Ingrediente: 2 cani de faina integrala jumatate de cana de zahar de trestie de zahar o lingurita de praf de copt jumatate de lingurita…
Turtite din cartofi cu pastarnac
5 June 2013
Turtite din cartofi cu pastarnac din: cartofi, zeama de lamaie, pastarnac, faina, praf de copt, oua, marar, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 200 g cartofi o lingura de zeama de lamaie 400 g pastarnac un sfert de cana de faina o lingurita de praf de copt 2 oua batute 2 linguri de marar tocat…
Sandvis dulce din cozonac
5 June 2013
Sandvis dulce din cozonac din: oua, lapte, frisca, fructe de padure, zahar, esenta de vanilie, cozonac, unt, zahar pudra, coniac. Ingrediente: 3 oua, batute 120 ml lapte 150 ml frisca lichida 200 g fructe de padure, decongelate 2 linguri zahar 1/2 lingurita esenta de vanilie 300 g cozonac, taiat felii de 2 cm 40 g…
Supa de legume clasica
5 June 2013
Supa de legume clasica din: cartofi, telina, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei gras, rosii, usturoi, sare, ulei. Ingrediente: 4 cartofi 1 telina 1 ceapa 2 morcovi 1 pastarnac 2 ardei grasi 2 rosii 2 catei de usturoi sare 2 linguri ulei Mod de preparare: Se pun la fiert ceapa, păstârnacul, morcovii şi ardeii graşi întregi,…
Salata cu somon si sos gorgonzola
5 June 2013
Salata cu somon si sos gorgonzola din: salata verde, ciuperci, somon afumat, marar, branza gorgonzola, crema de branza, iaurt, ceapa verde, nuci si sare. Ingrediente: 1 salata verde 3 ciuperci 100 g somon afumat marar pentru sos: 100 g branza gorgonzola 75 g crema de branza 100 ml iaurt de baut 2 fire de ceapa…
Ossobuco picant cu legume
5 June 2013
Ossobuco picant cu legume din: usturoi, pulpa de vitel, sare, piper, faina, ulei de masline, bulion, vin roze, supa, morcov, cartofi rosii, ardei gras, rosii, rozmarin, oregano. Ingrediente: 1 catel de usturoi 4 felii de pulpa de vitel (a 300g) sare piper 1 lingura faina 2 linguri ulei de masline 2 linguri bulion 200 ml…
Musaca de ardei copti
5 June 2013
Musaca de ardei copti din: ardei capia, cartofi, carne tocata de porc, ceapa, rosii, oua, iaurt, patrunjel, ulei, sare, piper, boia dulce. Ingrediente: 4 ardei capia 6 cartofi 600 g carne tocata de porc 2 cepe 3 rosii 2 oua 200 g iaurt patrunjel ulei sare piper boia dulce Mod de preparare: Spală cartofii…
Supa crema de gulii cu marar
5 June 2013
Supa crema de gulii cu marar din: gulii, cartofi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei, marar. Ingrediente: 3 gulii 3 cartofi 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac sare 2 linguri cu ulei marar Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, telina, păstârnacul, ardeiul…
Reteta zilei: Orez cu broccoli, seminte de chimen si mustar
5 June 2013
Orez cu broccoli, seminte de chimen si mustar din: orez, broccoli, usturoi, ceapa, seminte de chimen, seminte de mustar, piper, sare, ulei. Ingrediente: 1 cana orez fiert 1/2 cana broccoli 2 catei de usturoi, tocat marunt 1/2 ceapa taiata felii subțiri 1/2 lingurita seminte de chimen 1/4 lingurita seminte de mustar Piper dupa gust…
Melci cu pasta de masline
5 June 2013
Melci cu pasta de masline din: masline, usturoi, ulei de masline, faina, lapte, galbenus, ulei, drojdie, sare. Ingrediente: 300 g masline fara samburi 2 catei de usturoi 50 ml ulei de masline pentru aluat: 250 g faina 90 ml lapte 1 galbenus 2 linguri cu ulei 15 g drojdie proaspata sare Mod de preparare:…
Parfait de căpşuni
5 June 2013
Parfait de căpşuni din: capsuni, zahar vanilat, galbenusuri, lichior, gem de capsuni, frisca, ciocolata alba. Ingrediente: 600 g capsuni 1 plic zahar vanilat 4 galbenusuri 100 g zahar 5 linguri lichior sau suc de portocale 1 borcan gem de capsuni (270 g) 500 ml frisca 100 g ciocolata alba Mod de preparare: Se curăţă…
Salată de măsline cu parmezan si busuioc
5 June 2013
Salată de măsline cu parmezan si busuioc din: masline verzi, masline negre, lamaie, ulei de masline, zeama de lamaie, parmezan, rozmairn, coriandru, busuioc. Ingrediente: 100 g masline verzi fara samburi 100 g masline negre fara samburi 1/2 lamaie pentru sos: 3 linguri ulei de masline 2 lingurite cu zeama de lamaie 50 g parmezan ras…
Ciorba de legume cu verdeata
5 June 2013
Ciorba de legume cu verdeata din: cartofi, telina, ceapa, morcovi, pastarnac, varza, fasole verde, rosii, ardei grasi, leustean, patrunjel, sare, ulei. Ingrediente: 2 cartofi o telina o ceapa 2 morovi 1 pastarnac 0,4 kg de varza o mana de fasole verde 3 rosii mari 2 ardei grasi leustean patrunjel sare 2 linguri cu ulei …
Inghetata pe bat
5 June 2013
Inghetata pe bat din: fructe uscate, suc de capsuni, capsuni, miere, vanilie. Ingrediente: 40 g fructe uscate 100 ml suc de capsuni 125 g capsuni 50 g miere 1 pachet vanilie naturala 4 bete de inghetata Mod de preparare: Fructele uscate se mixeaza cu cele proaspete, cu sucul de fructe, miere si vanilie. Sucul…
Supa crema de dovlecei cu marar
5 June 2013
Supa crema de dovlecei cu marar din: dovlecei, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, si marar. Ingrediente: 0,5 kg dovlecei 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri ulei marar Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, felina, păstârnacul,…
Reteta zilei: Tacos cu creveti
5 June 2013
Tacos cu creveti din: creveti, pesmet, piper cayenne, sare, boia de ardei, praf de usturoi, tortilla, avocado, rosii cherry, sos, branza, sos de smantana, ceapa rosie, varza, mar, suc de lamaie si miere. Ingrediente: 1/2 kg creveți, decorticati 3 linguri pesmet 1/8 lingurita piper cayenne sare 1/8 lingurita boia de ardei 1/8 lingurița praf de…
Turtite de naut cu ghimbir
5 June 2013
Turtite de naut cu ghimbir din: ulei de masline, ceapa, sos de soia, usturoi, naut, ceapa verde, ghimbir, ulei de susan, oua, coriandru, sare, piper, pesmet, seminte de susan. Ingrediente: ulei de masline o ceapa tocata o lingura de sos de soia un catel de usturoi pisat o cana de naut din conserva pisat cu…
Păstrăv cu spanac si ardei gras
5 June 2013
Păstrăv cu spanac si ardei gras din: pastravi, spanac verde, ceapa, ardei gras, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 pastravi 1 kg spanac verde 1 ceapa mare 1 ardei gas rosu 100 ml ulei 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Cureţi păstrăvul, îl speli, îl scurgi de apă şi îl ştergi cu şerveţele…
Paste cu somon afumat la cuptor
5 June 2013
Paste cu somon afumat la cuptor din: amestec de ciuperci, zeama de lamaie, parmezan, patrunjel, unt, faina, lapte, vin, paste, somon afumat, svaiter, pesmet alb. Ingrediente: 300 g amestec de ciuperci, taiate felii zeama de la 1 lamaie 25 g parmezan 2 linguri patrunjel, tocat 60 g unt 30 g faina 450 ml lapte 50…
Salata dietetica cu spanac
5 June 2013
Salata dietetica cu spanac din: spanac, salata verde, masline negre, ceapa verde, lamaie, ulei de masline, rosie, sare, piper. Ingrediente: 200 g spanac proaspat 200 g salata verde 100 g masline negre 2 bucati ceapa verde 1/2 lamaie 1 lingura ulei de masline 1 rosie sare si piper dupa gust Mod de preparare: Speli…
Rulouri cu friptura de vanat
5 June 2013
Rulouri cu friptura de vanat din: ceapa rosie, zeama de lamaie, tortilla, iaurt integral, salata verde, boia dulce, pasta de rosii, sos worcestershire, friptura de vanat. Ingrediente: 1 ceapa rosie mica, tocata zeama de la 1 lamaie 4 tortilla 200 g iaurt integral 2 bucati mici salata verde 1 lingura boia dulce 1 lingura pasta…
Ciorba de fasole verde cu legume
5 June 2013
Ciorba de fasole verde cu legume din: fasole pastai, rosii, morcov, telina, ceapa, usturoi, ulei, patrunjel, leustean, sare. Ingrediente: 0,5 kg fasole pastai 3 rosii mari 1 morcov o telina mica 1 ardei gras o ceapa mica 1 catel de usturoi 1 lingura cu ulei patrunjel leustean sare Mod de preparare: Zarzavaturile se curăţă,…
Sardine fripte cu sos picant cu cocos
5 June 2013
Sardine fripte cu sos picant cu cocos din: sardine, praf de usturoi, sofran, sare, amidon de porumb, fulgi de ardei iute, piper alb, ulei de masline, lapte de cocos, sos de peste, usturoi, zahar brun. Ingrediente: cate 3-4 sardine/portie, in functie de dimensiunile lor amestec de mirodenii: 1 lingurita praf de usturoi 3/4 lingurita turmeric…
Inghetata cu ciocolata
5 June 2013
Inghetata cu ciocolata din: suc de fructe, fructe uscate, iaurt, smantana, miere, ciocolata naturala. Ingrediente: 120 ml suc de fructe de sezon 50 g fructe uscate dulci 50 g iaurt natural 50 g smantana 130 g miere 30 g ciocolata naturala Mod de preparare: Sucul de fructe se combină cu fructele uscate. Se adaugă…
Supa crema de dovleac cu crutoane si frunze de patrunjel
5 June 2013
Supa crema de dovleac cu crutoane si frunze de patrunjel din: dovleac, cartofi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg dovleac 3 cartofi 2 cepe 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac sare 5 linguri cu ulei patrunjel frunze Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l…
Reteta zilei: Cocktail de mere cu capsuni si vin rosu
5 June 2013
Cotlete de berbecut cu sos de linte
5 June 2013
Cotlete de berbecut cu sos de linte din: berbecut, ceapa, telina, morcov, ardei gras, cimbru verde, zeama de lamaie, vin, usturoi, linte rosie, ulei de masline, boia, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg berbecut (cotlet sau pulpa) 1 ceapa 1 telina mica 1 morcov 1 ardei gras cimbru verde tocat 1 lingura cu zeama de…
Inghetata de merisor
5 June 2013
Inghetata de merisor din: merisor, suc de fructe, miere, vanilie, smantana, lapte, frunze de menta. Ingrediente: 100 g merisor uscat 225 ml de suc de fructe 130 g miere 2 pachete de vanilie naturala 200 g smantana 600 ml lapte frunze proaspete de menta Mod de preparare: Fructele uscate de merisor se combina cu…
Ciorba de fasole boabe cu cimbru si verdeata
5 June 2013
Ciorba de fasole boabe cu cimbru si verdeata din: fasole boabe, morcov, patrunjel, pastarnac, ceapa, cimbru, frunze de leustean, frunze de telina, ulei, sare, apa. Ingrediente: 0,5 kg fasole boabe 1 morcov 1 patrunjel 1 pastarnac o ceapa cimbru frunze de lesutean si de telina 3 linguri cu ulei sare 2 l apa Mod…
Scoici St. Jacques învelite în bacon
5 June 2013
Scoici St. Jacques învelite în bacon din: scoici, bacon afumat, zeama de lamaie, ulei de masline, piper. Ingrediente: 500 g scoici St. Jacques mari (scoase din cochilie) 300 g felii de bacon afumat 1 lamaie (zeama) 2 linguri ulei de masline piper proaspat macinat Mod de preparare: Amestecaţi zeama de lămâie cu uleiul şi…
Mazare cu carne
5 June 2013
Reteta zilei: Sorbet de rubarba
4 June 2013
Salata de porumb cu fasole
4 June 2013
Salata de porumb cu fasole din: boabe de porumb, ceapa de apa, castarvete, ardei gras, fasole boabe, patrunjel, ulei de masline, limete, zahar brun, paprika, sare, piper. Ingrediente: o cutie de boabe de porumb scursa jumatate de ceapa de apa tocata jumatate de castarvete taiat cubulete un ardei gras taiat cubulete o cutie de fasole…
Ciorba de peste cu spanac si bame
4 June 2013
Ciorba de peste cu spanac si bame din: fileuri de peste, spanac, varza, bame, ceapa, usturoi, cimbru, sos iute, sare, piper, otet, ardei kapia. Ingrediente: un kilogram de fileuri de peste (orice peste cu carne alba 500 g spanac 500 g varza o mana de bame o ceapa tocata 2 catei de usturoi zdrobiti un…
Sfecla coapta cu morcovi
4 June 2013
Sfecla coapta cu morcovi din: sfecla, morcovi, usturoi, zeama de lamaie, cimbru verde, sare, piper, ulei de masline, branza de capra. Ingrediente: 3 sfecle medii 8 morcovi taiati julienne sau folosit baby carrots 4 catei de usturoi pisati si o capatana intreaga taiata pe jumatate zeama unei lamai 3 fire de cimbru verde sare si…
Placintele de ciuperci cu linte
4 June 2013
Placintele de ciuperci cu linte din: ulei de masline, usturoi, ceapa, ciuperci, otet balsamic, sare, piper, linte, nuci, quinoa, sos de soia, sirop de artar, drojdie inactiva, patrunjel, cimbru uscat, rozmarin, pesmet. Ingrediente: o lingura de apa sau 2 linguri de ulei de masline un catel de usturoi jumatate de ceapa tocata 6 ciuperci champignon…
Cum se prepara Miel in crusta cu masline si tocana de fasole (video)
4 June 2013
Tartă cu căpşuni şi smântână
4 June 2013
Tartă cu căpşuni şi smântână din: aluat de tarta, capsuni, oua, smantana, zahar vanilat, zahar, amidon, zahar pudra. Ingrediente: 450 g aluat de tarta congelat 600 g capsuni 6 oua 600 ml smantana 2 plicuri zahar vanilat 130 g zahar 1 lingurita cu varf amidon 2 linguri zahar pudra Mod de preparare: Se încinge…
Pateuri de quinoa
4 June 2013
Pateuri de quinoa din: quinoa, oua, sare, arpagic, ceapa, parmezan, usturoi, pesmet, apa, ulei de masline. Ingrediente: o cana si jumatate de quinoa fiarta 4 oua batute jumatate de lingurita de sare o treime de cana de arpagic tocat o ceapa mica tocata o treime de cana de parmezan ras 3 catei de usturoi tocati…
Cum se prepara Muschi de vitel cu sos de ciuperci si orez (video)
4 June 2013
Galette de prune
4 June 2013
Galette de prune din: prune, sirop de artar, faina de secara, extract de vanilie, coaja de lamaie, scortisoara, cimbru, fulgi de ovaz, sare de mare, ulei de cocos, apa. Ingrediente: 2 cani de prune feliate 4 linguri de sirop de artar 3 sferturi de cana de faina de secara o lingurita de extract de vanilie…
Cum se prepara Ananas rumenit cu sos caramel (video)
4 June 2013
Ciorba de biban cu cartofi
4 June 2013
Ciorba de biban cu cartofi din: ceapa, morcovi, telina, zeama de lamaie, biban, cartofi, sare, piper, lapte, boabe de porumb, ulei de masline. Ingrediente: jumatate de cana de ceapa tocata jumatate de cana de morcovi cubulete jumatate de cana de telina cubulete zeama unei jumatati de lamaie 500 g de biban 200 g cartofi pasati…
Sfaturi pentru un mic dejun sanatos
4 June 2013
Salata de orez salbatic cu legume la cuptor
4 June 2013
Salata de orez salbatic cu legume la cuptor din: orez salbatic, morcovi, telina, pastarnac, dovleac, ceapa verde, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, pasta de tahini, zeama de lamaie, usturoi, sos de soia. Ingrediente: 3 sferturi de cana de orez salbatic 750 de grame de radacinoase taiate cubulete (morscovi, telina, pastarnac, dovleac) 2 fire de…
Conopida rumenita cu mustar si seminte de pin
4 June 2013
Conopida rumenita cu mustar si seminte de pin din: seminte de pin, ulei de masline, zeama de lamaie, pudra de seminte de mustar, sare, piper, arpagic. Ingrediente: un sfert de cana de seminte d epin, o capatana de conopida separata in buchetele 2 linguri de ulei de masline zeama a jumatate de lamaie o lingurita…
Reteta zilei: Chiftelute de vitel marinate
4 June 2013
Chiftelute de vitel marinate din: carne tocata de vitel, branza ricotta, parmezan, oua, sare, nucsoara, piper, ulei vegetal, faina, sos de rosii, rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de masline, scortisoara, nucsoara, cimbru, parmezan, busuioc. Ingrediente chiftelute: 1 kg carne tocata de vitel branza ricotta 1 cana parmezan, proaspat ras 2 oua 1 lingura…
Tarte Tatin de rosii
4 June 2013
Tarte Tatin de rosii din: unt, zahar brun, rosii, otet balsamic, oregano, sare, piper, aluat. Ingrediente: 2 linguri de unt o lingura de zahar brun un kilogram de rosii carnoase taiate jumatati o lingura de otet balsamic o lingura de oregano proaspat tocate sare si piper dupa gust aluat fraged Mod de preparare: Preîncălziti…
Macrou fript, cu salata caldă de roşii
4 June 2013
Macrou fript, cu salata caldă de roşii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fileuri de macrou, rosii cherry, vinegreta de otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa medie, tocata pestisori subtiri 1 catel mare de usturoi, taiat felii subtiri 4 fileuri de macrou 2500 g rosii cherry 200 g buchetele…
Pizza cu zacusca, brânza şi legume
4 June 2013
Pizza cu zacusca, brânza şi legume din: foitaj, salata verde, lapte, zacusca, branza, masline, ardei capia, rosii deshidratate. Ingrediente: 500 g foitaj salata verde pentru servit 1 lingura lapte 4 linguri zacusca sau marmelada de ceapa 125 g branza, sfaramata 175 g masline, ardei capia copt, rosii deschidratate, tocate Mod de preparare: Incinge cuptorul…
Salata de orez cu fructe
4 June 2013
Salata de orez cu fructe din: orez, supa de legume, caju, ceapa, merisoare, caise, curmale, smochine, stafide, ulei de masline, suc de portocale, zeama de lamaie, sos de soia, otet balsamic, ulei de susan, usturoi. Ingrediente: o cana si jumatate de orez (alegeti dupa preferinte orez cu bob lung, orez salbatic, orez brun) 4 cani…
Ardei umpluţi fierţi în sos de roşii
4 June 2013
Ardei umpluţi fierţi în sos de roşii din: ardei grasi, carne tocata, ceapa verde, morcovi, orez, patrunjel, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 10 ardei grasi 500 g carne tocata (porc+vita) 2 legaturi ceapa verde 5 morcovi 1 cescuta mica orez 1legatura patrunjel 6 rosii ulei sare piper Mod de preparare: Scoţi capacul la ardei,…
Tort de capsuni si migdale
4 June 2013
Spanakopita – Placinta cu spanac
4 June 2013
Placinta cu spanac din: spanac, tofu, ceapa, patrunjel, seminte de in, foi de placinta, ulei de masline, apa, sare. Ingrediente: 1 kg spanac o cutie tofu o ceapa tocata o mana de frunze de patrunjel tocat, proaspat o lingura de seminte de in rasnite un pachet de foi de placinta ulei de masline apa sare…
Salata de morcovi cu sfecla
4 June 2013
Salata de morcovi cu sfecla din: sfecla, morcovi, telina, coaja de portocala, suc de portocala, coaja de lamaie, ulei de masline, mustar de dijon, sirop de artar, ghimbir, sare, piper. Ingrediente: o sfecla mare taiata julienne 3 morcovi taiati julienne o tulpina de telina tocata coaja rasa de portocala sucul unei jumatati de portocala coaja…
Cioppino cu carne de crab si biban de mare
4 June 2013
Cioppino cu carne de crab si biban de mare din: ceapa, telina, pastarnac, usturoi, vin, apa, capete de peste, creveti, crabi, biban, midii, cimbru, patrunjel, frunze de dafin, sare, rosii, busuioc, rosii pasate, ansoa. Ingrediente: 4 cepe tocate 2 tulpini de telina tocate un pastarnac tocat o capatana de usturoi pisata o sticla de vin…
Omleta cu legume si carnati
4 June 2013
Omleta cu legume si carnati din: cimbru, zeama de lamaie, oua, rosii, cartofi, morcovi, pastarnac, mazare, varza, varza de bruxelles, carnati, boie, chilli, ulei de masline. Ingrediente: 2 linguri cimbru zeama de la 1 lamaie 2 oua, batute, plus 4 servite 6 rosii 500 g legume rumenite: cartofi, morcovi, sau pastarnac, zdrobite 300 g legume…
Sandvis cu ciuperci
4 June 2013
Sandvis cu ciuperci din: ulei de masline, ceapa, ciuperci, usturoi, nuci, cimbru, sare de mare, piper, fulgi de ardei iute, lamaie, paine integrala, otet balsamic. Ingrediente: ulei de masline sau unt (pentru vegetarieni) 2 cepe tocate marunt 300 g ciuperci combinate 3 catei de usturoi (2 tocati, unul taiat in jumatate) un sfert de cana…
Bors de verdeaţă
4 June 2013
Bors de verdeaţă din: piept de vita, morcovi, ardei grasi, ceapa, telina, rosii in bulion, ulei, bors, patrunjel, condiment vegetal. Ingrediente: 1/2 kg piept de vita sau vitel 2 morcovi 2 ardei grasi 2 cepe 2 linguri telina rasa 2 rosii in bulion ulei 1 cana bors patrunjel condiment vegetal Mod de preparare: Cureţi…
Pizza cu cartofi
4 June 2013
Pizza cu cartofi din: aluat de pizza, cartofi, mozzarella, rozmarin, ulei de masline, sare de mare si piper. Ingrediente: un aluat de pizza 4 cartofi mici cu coaja rosie 3 sferturi de cana de mozzarella taiata bucati o lingura de frunze de rozmarin o lingura si jumatate de ulei de masline sare de mare si…
Bouillabaise cu sofran
4 June 2013
Bouillabaise cu sofran din: file de peste, ulei de masline, scoici, creveti prefierti, ceapa, telina, usturoi, rosie, ardei gras, ardei iute, seminte de fenicul, frunza de dafin, coaja de portocala, sofran, sare, piper, zeama de lamaie, vin, paine. Ingrediente: un kilogram si jumatate de file de peste proaspat sau congelat (cel putin 3 feluri de…
Reteta zilei: Paste cu legume, carnati si sos de usturoi
4 June 2013
Paste cu legume, carnati si sos de usturoi din: paste, carnati, ulei de masline, ardei gras, broccoli, unt, faina, lapte, sare, piper. Ingrediente: 2 cesti paste 2 carnati, fara piele 1-2 linguri ulei de masline 1 ardei gras rosu, cuburi 2 cesti broccoli 8 catei de usturoi, necuratati 2 linguri unt 2 linguri faina…
Clatite cu ceapa verde
4 June 2013
Salata Nicoise cu busuioc
4 June 2013
Salata Nicoise cu busuioc din: rosii, usturoi, sare, piper, castravete, ceapa verde, fasole verde, masline, spanac, oua, ulei de masline, busuioc. Ingrediente: 2 rosii coapte un catel de usturoi tocat sare si piper dupa gust un castravete feliat 2 cepe verzi tocate sau o ceapa de apa feliata 2 cani de fasole verde din conserva…
Pasta de dovleac cu branza
4 June 2013
Pasta de dovleac cu branza din: dovleac, mascarpone, zahar brun, scortisoara, nucsoara. Ingrediente: 250 g dovleac copt transformat in pasta 250 g pasta de branza (mascarpone) o cana zahar brun o lingurita de scortisoara pudra un varf de lingurita de nucsoara Mod de preparare: Combinaţi toate ingredientele într-un vas şi transfromati-le în pastă cu ajutorul…
Ton fript cu topping de mango
4 June 2013
Ton fript cu topping de mango din: ton, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, piper, mango, ardei gras, ceapa verde, patrunjel, zeama de lime, piper rosu, miere. Ingrediente: 6 felii de ton 3 linguri ulei de masline 1/2 lamaie (zeama) 1 catel de usturoi, bine zdrobit 1 lingurita piper proaspat macinat topping de mango:…
Ciorbă de măcriş cu ficăţei de pui
4 June 2013
Ciorbă de măcriş cu ficăţei de pui din: ficatei de pui, morcovi, radacina de pastarnac, ardei gras, mazare, fasole verde, macris, marar, leustean, bulion de casa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 2 morcovi 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras 200 g mazare 200 g fasole verde 1 legatura ceapa verde…
Reteta zilei: Cartofi noi copti cu usturoi, patrunjel si marar
3 June 2013
Cartofi noi copti cu usturoi, patrunjel si marar din: cartofi noi, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, usturoi, marar. Ingrediente: 2 kg cartofi noi 2 linguri ulei de masline 1 ½ lingurita patrunjel uscat 1 lingurita de sare ½ lingurita piper proaspat macinat 2 catei de usturoi, pisat marar proapat, tocat Mod de preparare:…
Reteta zilei: Inghetata de banane cu pudra de cacao
3 June 2013
Inghetata de banane cu pudra de cacao din: banane, pudra de cacao. Ingrediente: 2 banane 1 lingurita pudra de cacao Mod de preparare: Taiati bananele felii, puneti pe o farfurie, acoperiti cu folie de plastic si puneti in congelator pana cand sunt complet congelate. Amesteca bananele congelate intr-un blender pana se…
Salata de grau cu rosii si busuioc
3 June 2013
Stir fry de curcan cu arahide
3 June 2013
Stir fry de curcan cu arahide din: usturoi, ardei iute, varza, broccoli, ceapa verde, zeama de lamaie, ulei de arahide, sos de peste, taitei de orez, ulei de susan, piept de curcan, nuci caju, sos de soia. Ingrediente: 1 catel usturoi, zdrobit 1 ardei iute, tocat 300 g varza, taiata fideluta 200 g broccoli, desfacut…
Retete vegetariene: Chiftele de varza
3 June 2013
Chiftele de varza din: varza, ceapa verde, pesmet, oua, ulei vegetal, sare, piper. Ingrediente: 3 cani de varza taiata fasii sau data pe razatoare o legatura de ceapa verde tocata o cana de pesmet 3 oua batute ulei vegetal pentru prajit sare si piper dupa gust Mod de preparare: Amestecaţi varza, cepele verzi şi…
Cum se prepara Crostini cu fasole alba si ansoa (video)
3 June 2013
Bulion de pastrav, midii si creveti
3 June 2013
Bulion de pastrav, midii si creveti din: ulei vegetal, faina, ceapa, ardei grasi, usturoi, telina, frunze de dafin, pasta de tomate, sherry, supa de legume, rosii, zahar brun, piper cayenne, fileuri de pastrav, creveti, midii, ierburi. Ingrediente: 1/2 cana de ulei vegetal 3/4 cana de faina alba o ceapa 2 ardei grasi 2 tulpini de…
Cum se prepara Bruschete cu usturoi, rosii, capere si pecorino romano (video)
3 June 2013
Salata de dovleac cu naut
3 June 2013
Salata de dovleac cu naut din: dovleac, usturoi, ulei de masline, sare, naut, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, pasta tahini, apa, ulei de masline. Ingrediente: un dovleac mediu (cam un kilogram, un kilogram si jumtate) taiat cubulete un catel de usturoi pisat 2 linguri ulei de masline sare dupa gust o conserva de naut scursa…
Cum se prepara Lipie cu fenicul si branza feta (video)
3 June 2013
Rulouri de peste cu sos de ciuperci
3 June 2013
Rulouri de peste cu sos de ciuperci din: fileuri de peste, pasta de masline, ulei de masline, ciuperci, vin, mustar de dijon, unt, tarhon. Ingrediente: 8 bucati fileuri de peste fara pielita (platica, cod) 4 linguri pasta de masline 1 lingura ulei de masline 250 g ciuperci, taiate felii 100 ml vin alb sec sau…
Salata cu rucola, migdale si feta
3 June 2013
Salata cu rucola, migdale si feta din: rosie, castraveti, ceapa de apa, ridichi, rucola, patrunjel, seminte de pin, feta, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: o rosie cuburi 3 castraveti cubulete jumatate de ceapa de apa tocata 5 ridichi feliate o mana de rucola o legatura de patrunjel tocat o mana…
Chiftele de dovlecel
3 June 2013
Chiftele de dovlecel din: dovlecei, coaja de lamaie, ceapa, ardei iute, patrunjel, sare, piper, faina, oua, ulei vegetal. Ingrediente: 500 g dovlecei coaja unei lamai o ceapa mica tocata un ardei iute curatat de seminte tocat 2 linguri de patrunjel tocat o lingurita de sare un sfert de lingurita de piper jumatate de cana de…
Cum se prepara Fritta cu porumb si sos de iaurt (video)
3 June 2013
Pastrav copt pe gratar, aromat cu dafin
3 June 2013
Pastrav copt pe gratar, aromat cu dafin din: usturoi, cimbru, piper, pastravi, foi de dafin, unt, zeama de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 catel de usturoi, bine zdrobit 2 lingurite cimbru proaspat, tocat marunt, sau 1 lingurita cimbru uscat 1/4 lingurita piper macinat 6 pastravi (350-400 g fiecare), curatati 6 foi de dafin 6 linguri unt…
Bors de loboda rosie cu orez
3 June 2013
Bors de loboda rosie cu orez din: loboda rosie, ceapa verde, orez, leustean, patrunjel verde, bors. Ingrediente: 5-6 legaturi de loboda rosie 2 legaturi de ceapa verde o lingurita cu orez leustean patrunjel verde 1 l bors Mod de preparare: Se spală bine zarzavaturile, se toacă mărunt şi se pun la fiert într-un litru…
Reteta zilei: Salata cu conopida si castraveti
3 June 2013
Salata cu conopida si castraveti din: conopida, castravete, arpagic, smantana, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 1 conopida, taiata bucati mici 1 castravete feliat ½ cana arpagic sau ceapa verde, feliat ¼ ceasca smantana si ¼ cana iaurt ½ lingurita sare ¼ lingurita piper negru proaspat macinat 1 catel de usturoi Mod de preparare:…
Peste pane cu sos si lamaie
3 June 2013
Peste pane cu sos si lamaie din: coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, cimbru, maioneza, lapte, drojdie, zahar tos, faina, piper rosu, ulei de floarea soarelui, inele de caracatita, file de cod, creveti, lamaie. Ingrediente: pentru sosul de inmuiat: coaja rasa de la 1 lamaie si 2 linguri zeama 1/2 lingurita zahar tos…
Inimioare de bezea cu fructe
3 June 2013
Inimioare de bezea cu fructe din: capsuni, suc de lamaie, zahar pudra, albusuri, sare, zahar fin, otet, amidon. Ingrediente: piure de fructe: 125 g capsuni 1 lingura suc de lamaie 2 linguri zahar pudra bezea: 3 albusuri 1 praf de sare 225 g zahar fin 1/2 lingurita otet 1 lingurita amidon Mod de preparare:…
Salata de piersici cu mozzarella
3 June 2013
Salata de piersici cu mozzarella din: piersici, ulei de masline, otet balsamic, rucola, mozzarella, seminte de pin, sare, piper, busuioc, frunze de menta, usturoi, zeama de lamaie, coaja de lamaie, fulgi de ardei iute. Ingrediente: 2 piersici tari 4 linguri ulei de masline o lingura de otet balsamic 2 cani de rucola cateva felii de…
Bors de ciuperci cu orez si telina
3 June 2013
Bors de ciuperci cu orez si telina din: ciuperci, morcov, telina, cartof, orez, ceapa, patrunjel verde, sare, margarina, bors. Ingrediente: 0,25 kg ciuperci 1 morcov o telina mica 1 cartof o cescuta cu orez o ceapa patrunjel verde sare o lingura de margarina 1,5 l bors Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi…
Cartofi prajiti din branza
3 June 2013
Cartofi prajiti din branza din: branza cheddar, unt, faina, sare, fulgi de ardei iute, smantana. Ingrediente: o cana si jumatate de branza Cheddar rasa sau parmezan 4 linguri de unt nesarat 3 sferturi de cana de faina jumatate de lingurita de sare jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute o lingurita de smantana …
Unt de mere cu rozmarin
3 June 2013
Unt de mere cu rozmarin din: mere rosii, scortisoara, cidru de mere, zeama de lamaie, miere, rozmarin. Ingrediente: 10 mere rosii tocate 3 bete de scortisoara jumatate de cana de cidru de mere zeama unei lamai un sfert de cana de miere sau sirop de agave 3 fire de romzarin Mod de preparare: Adăugaţi…
Reteta zilei: Cotlete de porc cu miere, mustar si branza cheddar
3 June 2013
Cotlete de porc cu miere, mustar si branza cheddar din: cotlete de porc, ulei, sare, piper, marar, mustar dijon, miere, sare, piper, branza cheddar. Ingrediente: 4 cotlete de porc Sare si piper Ulei pentru prajit ¼ cana marar proaspat, tocat 2 linguri de mustar Dijon 1 ½ linguri de miere ½ lingurita de sare…
Ciorba de bureti cu morcov si ceapa
3 June 2013