RSS

Retete pentru tine #23

10 Iun

Retete:

Reteta zilei: Inghetata de capsuni si banane

6 June 2013
Inghetata_de_capsuni_si_banane_05Inghetata de capsuni si banane din: banana, capsuni.   Ingrediente: 1 banana 1/2 ceasca capsuni tocate       Mod de preparare: Taiati felii fructele. Dati la congelator pentru 1-2 ore. Scoateti din congelator si procesati la blender pana la omogenizare. Serviti imediat sau pastrati la congelator. Inghetata de capsuni si banane Pofta buna!

Read more »

Salata de fructe de mare cu sos

6 June 2013
Salata_de_fructe_de_mare_cu_sosSalata de fructe de mare cu sos din: mix de fructe de mare, castravete, ardei gras, masline, orez, usturoi, chivas, ulei, maioneza, pasta de tomate, vin, zeama de lamaie, mustar dijon, frisca, sare, boia iute. Ingrediente: 200 g mix de fructe de mare 1 castravete 1 ardei gras 1 lingura cu masline rondele 2 linguri…

Read more »

Prajitura festiva cu fructe

6 June 2013
Prajitura_festiva_cu_fructePrajitura festiva cu fructe din: curmale, zeama de lamaie, zeama de portocala, coaja de lamaie, coaja de portocale, extract de migdale, ghimbir, sirop de agave, migdale, fulgi de cocos, caju, fructe deshidrate, suc de fructe. Ingrediente: 3 sferturi de cana de curmale zeama a jumatate de lamaie zeama a jumatate de portocala o lingurita de…

Read more »

Ciorba de varza

6 June 2013
Ciorba_de_varzaCiorba de varza din: varza, morcov, ceapa, suc de rosii, boia dulce, sare, piper, ulei, marar. Ingrediente: o varza medie (1 kg) 1 morcov mare 1 ceapa mare 1 cana suc de rosii 1 lingura rasa cu boia dulce sare piper 4 linguri cu ulei marar   Mod de preparare: Se taie varza mărunt, se…

Read more »

Paine

6 June 2013
PainePaine din: faina de naut, apa, sare, chimion, ulei de masline. Ingrediente: o cana de faina de naut o cana si un sfert de apa jumatate de lingurita de sare un sfert de lingurita de chimion pisat 2 linguri si jumatate de ulei de masline   Mod de preparare: Amestecati făina, apa, sarea şi jumătate…

Read more »

Salata cu avocado, carne de vitel si seminte de dovleac

6 June 2013
Salata_cu_avocado_carne_de_vitel_si_seminte_de_dovleacSalata cu avocado, carne de vitel si seminte de dovleac din: salata verde, usturoi, otet de mere, zeama de lamaie verde, seminte de dovleac, chimen, boia dulce, ulei extravirgin de masline, avocado, ceapa, carne de vitel, ridichi, morcovi. Ingrediente: 1 salata verde mare 1 catel de usturoi 1 lingura otet de mere 2 linguri zeama…

Read more »

Coaste de porc cu sos barbecue

6 June 2013
Coaste_de_porc_cu_sos_barbecueCoaste de porc cu sos barbecue din: rosii, ananas, coaste de porc, boia de ardei iute, ulei de masline, cimbru uscat, busuioc uscat, sare, piper. Ingrediente: 10 rosii 5-6 rondele de ananas din conserva 1 kg coaste de porc boia de ardei iute ulei de masline cimbru uscat busuioc uscat sare piper   Mod de…

Read more »

Prajitura cu morcovi si alune

6 June 2013
Prajitura_cu_morcovi_si_alunePrajitura cu morcovi si alune din: oua, banane, curmale, ulei de floarea soarelui, faina integrala, praf de copt, scortisoara, nucsoara, cardamon, morcovi, fulgi de cocos, nuci, stafide, branza mascarpone, miere, alune. Ingrediente: 3 oua 2 banane 10 curmale 6 linguri de ulei de floarea soarelui o cana de faina integrala o lingurita si jumatate de…

Read more »

Cum se prepara Peste cu crusta aromata cu salata de fenicul si portocale (video)

6 June 2013
Cum se prepara peste cu crusta aromata cu salata de fenicul si portocaleRetete Video: Cum se prepara Peste cu crusta aromata cu salata de fenicul si portocale

Read more »

Felii de friptura de vitel in sos de ton

6 June 2013
Felii_de_friptura_de_vitel_in_sos_de_tonFelii de friptura de vitel in sos de ton din: morcov, praz, vin, supa de legume, foaie de dafin, boabe de piper, sare, ceafa de vitel, oua, ton, fileuri de ansoa, maioneza, suc de lamaie, ulei de masline, piper. Ingrediente: 1 morcov 1/2 fir praz 125 ml vin alb sec circa 500 ml supa de…

Read more »

Salata de pui si fasole

6 June 2013
Salata_de_pui_si_fasoleSalata de pui si fasole din: fasole boabe, file de piept de pui, usturoi, otet de mere, mustar dijon, ulei de masline, zeama de portocala, zucchini, telina, ricotta, rosie, salata verde, busuioc verde. Ingrediente: 250 g fasole boabe fiarta 300 g file de piept de pui 1 catel de usturoi 50 ml otet de mere…

Read more »

Cum se prepara Risotto cu sfecla coapta si chipsuri de parmezan (video)

6 June 2013
Cum_se_prepara_Risotto_cu_sfecla_coapta_si_chipsuri_de_parmezanRetete video: Cum se prepara Risotto cu sfecla coapta si chipsuri de parmezan

Read more »

Frigarui de pui cu boia dulce si curry

6 June 2013
Frigarui_de_pui_cu_boia_dulce_si_curryFrigarui de pui cu boia dulce si curry din: boia dulce, curry, ulei de masline, lamaie, dovlecel, ceapa rosie, rosii cherry, piept de pui, sare, piper. Ingrediente: 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita curry 2 linguri ulei de masline 1 lamaie 1 dovlecel 1 ceapa rosie 200 g rosii cherry 600 g piept de pui…

Read more »

Cum se prepara Friptura de miel in crusta de verdeata (video)

6 June 2013
Cum_se_prepara_Friptura_de_miel_in_crusta_de_verdeataRetete video:   Cum se prepara Friptura de miel in crusta de verdeata

Read more »

Reteta zilei: Pulpe de pui cu ciuperci

6 June 2013
Pulpe_de_pui_cu_ciuperci_11Pulpe de pui cu ciuperci din: pulpe de pui, ciuperci, usturoi, ceapa, coriandru, sos de rosii, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 2 pulpe de pui 1/2 kg ciuperci, taiate 2 linguri usturoi tocat 1 ceapa taiata bucati 1/2 buchet coriandru 1/2 ceasca sos de rosii sare dupa gust piper negru, dupa gust ulei…

Read more »

Salata cu spanac, merisoare si pui

6 June 2013
Salata_cu_spanac_merisoare_si_puiSalata cu spanac, merisoare si pui din: seminte de fenicul, seminte de coriandru, piper, piept de pui, ceapa, ulei de masline, usturoi, otet de mere, coaja de portocala, zeama de portocala, frunze de spanac, crutoane, merisoare, masline. Ingrediente: cate 1 lingurita seminte de fenicul si de coriandru 1 prf de piper 300 g piept de…

Read more »

Porumb la gratar cu sare si piper

6 June 2013
Porumb_la_gratar_cu_sare_si_piperPorumb la gratar cu sare si piper din: stiuleti de porumb, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb 200 g unt sare piper   Mod de preparare: Desfacem foile de pe porumb şi îi porţionăm. Ii tăiem în două sau în trei, în funcţie de mărimea acestora. Infigem câte o frigăruie în fiecare bucătă…

Read more »

Legume la cuptor cu sos de capere

6 June 2013
Legume_la_cuptor_cu_sos_de_capereLegume la cuptor cu sos de capere din: rosii, ceapa, praz, rondele de masline, telina, capere, vinete, miere, ulei de masline, sare, patrunjel, migdale. Ingrediente: 500 g rosii 3 cepe 2 fire de praz 200 g rondele de masline 1 telina mica 50 g capere 3 vinete mijlocii 2 lingurite miere 3 linguri ulei de…

Read more »

Prajitura cu cocaze si lamaie

6 June 2013
Prajitura_cu_cocaze_si_lamaiePrajitura cu cocaze si lamaie din: faina de migdale, sare, praf de copt, bicarbonat, ulei de rapita, lamai, oua, sirop de artar, lamai, coacaze, iaurt, extract de vanilie. Ingrediente: 4 cani de faina de migdale jumatate de lingurita de sare o lingurita de praf de copt jumatate de lingurita de bicarbonat jumatate de cana de…

Read more »

Cocktail cu grapefruit si rom alb

6 June 2013
Cocktail_cu_grapefruit_si_rom_albCocktail cu grapefruti si rom alb din: rom alb, grapfruit roz. Ingrediente: 750 ml rom alb 1 fructe mare de grapefruit roz     Mod de preparare: Decojeşte grapefruit-ul şi îndepărtează-i membrana albă care protejează pulpa, apoi taie fructul în felii rotunde şi aşază-le într-un borcan de 1 l. Toarnă apoi romul şi strînge bine…

Read more »

Prajitura cu mascarpone si fructe de padure

6 June 2013
Prajitura_cu_mascarpone_si_fructe_de_padurePrajitura cu mascarpone si fructe de padure din: migdale, curmale, ulei de cocos, sare, fructe de padure, lamaie, miere, branza mascarpone, iaurt grecesc, fructe. Ingrediente: 2 cani de migdale 10 curmale fara samburi 2 linguri de ulei de cocos un praf de sare 2 cani de fructe de padure congelate zeama a jumatate de lamaie…

Read more »

Retete zilei: Supa cu carne de vita, varza si sfecla

6 June 2013
Supa_cu_carne_de_vita_varza_si_sfecla_13Supa cu carne de vita, varza si sfecla din: carne de vita, cartofi, varza, sfecla, ceapa, rosii, morcovi, ardei, marar, ulei de masline, sare, piper, condimente.   Ingrediente: 1 kg carne de vita 4-5 cartofi mari 1/2 varza 1 sfecla 1/2 ceapa 3 roșii 2 morcovi 1 ardei rosu 1/3 buchet de marar ulei de masline…

Read more »

Crap la grătar cu sos

6 June 2013
Peste_8Crap la grătar cu sos din: crap, vin, smantana, ceapa, ulei, piper, morcovi, sare, piper. Ingrediente: 1 crap de circa 3 kg 500 ml de vin alb sec 500 ml smantana pentru gatit 5 cepe mici 1 lingura ulei 1/4 lingurita piper macinat 2 morcovi sare si piper     Mod de preparare: Curăţaţi peştele…

Read more »

Paine cu masline

6 June 2013
Paine_cu_maslinePaine cu masline din: faina, masline kalamata, drojdie inactiva, apa. Ingrediente: 3 cani de faina pentru paine o cana si jumatate de masline kalamata fara samburi un sfert de lingurite de drojdie activa o cana si jumatate de apa rece   Mod de preparare: Amestecaţi într-un bol făina, măslinele şi drojdia. Adăugaţi apă şi frământaţi…

Read more »

Supa crema de linte rosie

6 June 2013
Supa_crema_de_linte_rosieSupa crema de linte rosie din: linte, ceapa, morcov, pastarnac, usturoi, sare, bulion, ulei, menta. Ingrediente: 0,3 kg linte 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 3 catei de usturoi sare 3 linguri bulion 2 linguri de ulei menta   Mod de preparare: Se spală lintea şi se pune la înmuiat de seara, pentru a doua…

Read more »

Saltimbocca în sos de roşii

6 June 2013
Saltimbocca_în_sos_de_rosiiSaltimbocca în sos de roşii din: sunca de parma, salvie, muschi de vitel, sare, piper, ulei, fain, marsala, sos de rosii cu verdeata, gem de caise. Ingrediente: 3 felii sunca de Parma 5 fire de salvie 6 felii de muschi de vitel sare piper 2 linguri ulei de masline 2 linguri faina 3 linguri Marsala…

Read more »

Gnocchi cu carne si ruccola

6 June 2013
Gnocchi_cu_carne_si_ruccolaGnocchi cu carne si ruccola din: ruccola, rosii cherry, sunca de parma, muschi de vitel, gnocchi, sare, ulei de masline, mustar, otet de vin, supa, de legume, piper. Ingrediente: 100 g ruccola 200 g rosii cherry 50 g sunca de parma 150 g felii de muschi de vitel 550 g gnocchi (refrigerate) sare 3 linguri…

Read more »

Supa crema de legume verzi

6 June 2013
Supa_crema_de_legume_verziSupa crema de legume verzi din: cartofi, telina, ceapa, ardei gras, broccoli, fasole verde, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 3 cartofi 1 telina 1 ceapa 1 ardei gras 3 buchetele de broccoli 1 mana de fasole verde sare doua linguri cu ulei patrunjel   Mod de preparare: Se pun la fiert ceapa, felina, ardeiul gras şi…

Read more »

Pasta de avocado cu masline

6 June 2013
Pasta_de_avocado_cu_maslinePasta de avocado cu masline din: avocado, ceapa, rondele de masline, lamaie, zeama de limeta, usturoi, mascarpone, sos de rosii, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 2-3 avocado 1 ceapa 100 g rondele de masline 1/2 lamaie 2 linguri cu zeama de limeta 1 catel de usturoi 100 g mascarpone 100 ml sos de rosii coriandru sare…

Read more »

Chifle cu faina integrala

6 June 2013
Chifle_cu_faina_integralaChifle cu faina integrala din: drojdie, zahar, apa, lapte de migdale, ulei de masline, otet de vin, ou, sare, faina integrala, faina alba, faina de malai. Ingrediente: un pachet de drojdie activa sau 2 lingurite si un sfert o lingurita de zahar o treime de cana de apa calduta o cana de lapte de migdale…

Read more »

Reteta zilei: Mamaliga cu carnati si ardei gras

6 June 2013
Mamaliga_cu_carnati_si_ardei_gras_05Mamaliga cu carnati si ardei gras din: malai, lapte, apa, parmezan, unt, sare, piper, carnati, ardei, coriandru.   Ingrediente: 1 cana malai 2 cani de lapte 1 cana de apa 1/3 ceasca parmezan ras 2 linguri unt 1 varf de cutit sare si piper proaspat macinat 4 carnați 1 lingura ulei de masline 1 ardei…

Read more »

Porumb pe gratar cu piper cayenne si lime

6 June 2013
Porumb_pe_gratar_cu_piper_cayenne_si_limePorumb pe gratar cu piper cayenne si lime din: stiuleti de porumb, unt, coaja de lime, zeama de lime, parmezan, piper cayenne, sare. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb, taiati la capete 2 linguri de unt 1/2 coaja rasa de lime 1 lingura zeama de lime 2 linguri de parmezan ras 1 lingurita piper cayenne sare…

Read more »

Ciorba de urzici cu orez

6 June 2013
Ciorba_de_urzici_cu_orezCiorba de urzici cu orez din: urzici, ceapa, morcov, pastarnac, orez, suc de rosii, sare, ulei. Ingrediente: 0,5 kg urzici 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac o jmatate cana cu orez 1 lingura cu suc de rosii sare 2 linguri cu ulei   Mod de preparare: Se curăţă urzicile, se spală, se pun într-o oală…

Read more »

 

Tort cu fistic si ciocolata

6 June 2013
Tort_cu_fistic_si_ciocolataTort cu fistic si ciocolata din: oua, zahar pudra, ciocolata neagra, faina, praf de copt, ulei, lapte, cacao, budinca de fistic, gelatina, frisca, fistic, ciocolata, menta. Ingrediente: blat: 2 oua 220 g zahar pudra 70 g ciocolata neagra 500 g faina 1 plic praf de copt 150 ml ulei 200 ml lapte 2 linguri cacao…

Read more »

Icre din seminţe de chia

6 June 2013
Retete_1Icre din seminţe de chia din: seminte de chia, apa, sare, zeama de lamaie, ceapa, ulei. Ingrediente: 75 g seminte de chia 100 ml apa sare zeama de la jumatate de lamaie 1 ceapa mica 75 ml ulei   Mod de preparare: Adaugi seminţele de chia în apă, peste care torni zeama de lămâie şi…

Read more »

Piept de pui la cuptor cu masline verzi

6 June 2013
Piept_de_pui_la_cuptor_cu_masline_verziPiept de pui la cuptor cu masline verzi din: piept de pui, cartofi, masline verzi, ceapa, smantana, supa de pui, usturoi, coriandru, ulei, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 3-4 cartofi 150 g masline verzi 1 ceapa 100 ml smantana de gatit 1 cescuta cu supa de pui 2 catei de usturoi coriandru ulei piper…

Read more »

Reteta zilei: Inghetata cu ciocolata si avocado

5 June 2013
Inghetata_cu_ciocolata_si_avocado_04Inghetata cu ciocolata si avocado din: avocado, ciocolata amaruie, lapte condensat, lapte de cocos. Ingrediente: 2 avocado 1/2 ceasca de ciocolata amaruie topita 1 cutie lapte condensat, rece 1 lapte de cocos, rece     Mod de preparare: Taiati avocado bucati si cu ajutorul blender-ului procesati pana obtineti piure. Adaugati ciocolata topita si amestecati bine…

Read more »

Crumble de dovleac si pere

5 June 2013
Crumble_de_dovleac_si_pereCrumble de dovleac si pere din: pere, sirop de artar, extract de vanilie, ghimbir, cuisoare, dovleac copt, faina, zahar brun, sare, unt, nuci. Ingrediente: 2 pere mari taiate cuburi jumatate de cana de sirop de artar o lingurita de extract de vanilie o lingurita de ghimbir ras jumatate de lingurite de cuisoare pisate 3 cani…

Read more »

Calzone cu dovleac si mere

5 June 2013
Calzone_cu_dovleac_si_mereCalzone cu dovleac si mere din: faina integrala, sare, apa, ulei de masline, drojdie, dovleac cuburi, ceapa de apa, coaja de lamaie, branza de capra. Ingrediente: 3 cani faina integrala 2 lingurite de sare mare o cana de apa 2 linguri de ulei de masline o lingura de drojdie 3 cani de dovleac cuburi 3…

Read more »

Paine cu banane

5 June 2013
Paine_cu_bananePaine cu banane din: faina integrala, zahar de trestie, praf de copt, sare de mare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, banane, lapte de migdale, ulei de masline, extract de vanilie, ciocolata neagra, nuci. Ingrediente: 2 cani de faina integrala jumatate de cana de zahar de trestie de zahar o lingurita de praf de copt jumatate de lingurita…

Read more »

Turtite din cartofi cu pastarnac

5 June 2013
Turtite_din_cartofi_cu_pastarnacTurtite din cartofi cu pastarnac din: cartofi, zeama de lamaie, pastarnac, faina, praf de copt, oua, marar, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 200 g cartofi o lingura de zeama de lamaie 400 g pastarnac un sfert de cana de faina o lingurita de praf de copt 2 oua batute 2 linguri de marar tocat…

Read more »

Sandvis dulce din cozonac

5 June 2013
Sandvis_dulce_din_cozonacSandvis dulce din cozonac din: oua, lapte, frisca, fructe de padure, zahar, esenta de vanilie, cozonac, unt, zahar pudra, coniac. Ingrediente: 3 oua, batute 120 ml lapte 150 ml frisca lichida 200 g fructe de padure, decongelate 2 linguri zahar 1/2 lingurita esenta de vanilie 300 g cozonac, taiat felii de 2 cm 40 g…

Read more »

Supa de legume clasica

5 June 2013
Supa_de_legume_clasicaSupa de legume clasica din: cartofi, telina, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei gras, rosii, usturoi, sare, ulei. Ingrediente: 4 cartofi 1 telina 1 ceapa 2 morcovi 1 pastarnac 2 ardei grasi 2 rosii 2 catei de usturoi sare 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se pun la fiert ceapa, păstârnacul, morcovii şi ardeii graşi întregi,…

Read more »

Salata cu somon si sos gorgonzola

5 June 2013
Salata_cu_somon_si_sos_gorgonzolaSalata cu somon si sos gorgonzola din: salata verde, ciuperci, somon afumat, marar, branza gorgonzola, crema de branza, iaurt, ceapa verde, nuci si sare. Ingrediente: 1 salata verde 3 ciuperci 100 g somon afumat marar pentru sos: 100 g branza gorgonzola 75 g crema de branza 100 ml iaurt de baut 2 fire de ceapa…

Read more »

Ossobuco picant cu legume

5 June 2013
Ossobuco_picant_cu_legumeOssobuco picant cu legume din: usturoi, pulpa de vitel, sare, piper, faina, ulei de masline, bulion, vin roze, supa, morcov, cartofi rosii, ardei gras, rosii, rozmarin, oregano. Ingrediente: 1 catel de usturoi 4 felii de pulpa de vitel (a 300g) sare piper 1 lingura faina 2 linguri ulei de masline 2 linguri bulion 200 ml…

Read more »

Musaca de ardei copti

5 June 2013
Musaca_de_ardei_coptiMusaca de ardei copti din: ardei capia, cartofi, carne tocata de porc, ceapa, rosii, oua, iaurt, patrunjel, ulei, sare, piper, boia dulce. Ingrediente: 4 ardei capia 6 cartofi 600 g carne tocata de porc 2 cepe 3 rosii 2 oua 200 g iaurt patrunjel ulei sare piper boia dulce   Mod de preparare: Spală cartofii…

Read more »

Supa crema de gulii cu marar

5 June 2013
Supa_crema_de_gulii_cu_mararSupa crema de gulii cu marar din: gulii, cartofi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei, marar. Ingrediente: 3 gulii 3 cartofi 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac sare 2 linguri cu ulei marar   Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, telina, păstârnacul, ardeiul…

Read more »

Reteta zilei: Orez cu broccoli, seminte de chimen si mustar

5 June 2013
Orez_cu_broccoli_seminte_de_chimen_si_mustar_06Orez cu broccoli, seminte de chimen si mustar din: orez, broccoli, usturoi, ceapa, seminte de chimen, seminte de mustar, piper, sare, ulei.   Ingrediente: 1 cana orez fiert 1/2 cana broccoli 2 catei de usturoi, tocat marunt 1/2 ceapa taiata felii subțiri 1/2 lingurita seminte de chimen 1/4 lingurita seminte de mustar Piper dupa gust…

Read more »

Melci cu pasta de masline

5 June 2013
Melci_cu_pasta_de_maslineMelci cu pasta de masline din: masline, usturoi, ulei de masline, faina, lapte, galbenus, ulei, drojdie, sare. Ingrediente: 300 g masline fara samburi 2 catei de usturoi 50 ml ulei de masline pentru aluat: 250 g faina 90 ml lapte 1 galbenus 2 linguri cu ulei 15 g drojdie proaspata sare   Mod de preparare:…

Read more »

Parfait de căpşuni

5 June 2013
Parfait_de_capsuniParfait de căpşuni din: capsuni, zahar vanilat, galbenusuri, lichior, gem de capsuni, frisca, ciocolata alba. Ingrediente: 600 g capsuni 1 plic zahar vanilat 4 galbenusuri 100 g zahar 5 linguri lichior sau suc de portocale 1 borcan gem de capsuni (270 g) 500 ml frisca 100 g ciocolata alba   Mod de preparare: Se curăţă…

Read more »

Salată de măsline cu parmezan si busuioc

5 June 2013
Salata_de_masline_cu_parmezan_si_busuiocSalată de măsline cu parmezan si busuioc din: masline verzi, masline negre, lamaie, ulei de masline, zeama de lamaie, parmezan, rozmairn, coriandru, busuioc. Ingrediente: 100 g masline verzi fara samburi 100 g masline negre fara samburi 1/2 lamaie pentru sos: 3 linguri ulei de masline 2 lingurite cu zeama de lamaie 50 g parmezan ras…

Read more »

Ciorba de legume cu verdeata

5 June 2013
Ciorba_de_legume_cu_verdeataCiorba de legume cu verdeata din: cartofi, telina, ceapa, morcovi, pastarnac, varza, fasole verde, rosii, ardei grasi, leustean, patrunjel, sare, ulei. Ingrediente: 2 cartofi o telina o ceapa 2 morovi 1 pastarnac 0,4 kg de varza o mana de fasole verde 3 rosii mari 2 ardei grasi leustean patrunjel sare 2 linguri cu ulei  …

Read more »

Inghetata pe bat

5 June 2013
Inghetata_pe_batInghetata pe bat din: fructe uscate, suc de capsuni, capsuni, miere, vanilie. Ingrediente: 40 g fructe uscate 100 ml suc de capsuni 125 g capsuni 50 g miere 1 pachet vanilie naturala 4 bete de inghetata   Mod de preparare: Fructele uscate se mixeaza cu cele proaspete, cu sucul de fructe, miere si vanilie. Sucul…

Read more »

Supa crema de dovlecei cu marar

5 June 2013
Supa_crema_de_dovlecei_cu_mararSupa crema de dovlecei cu marar din: dovlecei, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, si marar. Ingrediente: 0,5 kg dovlecei 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri ulei marar   Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, felina, păstârnacul,…

Read more »

Reteta zilei: Tacos cu creveti

5 June 2013
Tacos_cu_creveti_05Tacos cu creveti din: creveti, pesmet, piper cayenne, sare, boia de ardei, praf de usturoi, tortilla, avocado, rosii cherry, sos, branza, sos de smantana, ceapa rosie, varza, mar, suc de lamaie si miere. Ingrediente: 1/2 kg creveți, decorticati 3 linguri pesmet 1/8 lingurita piper cayenne sare 1/8 lingurita boia de ardei 1/8 lingurița praf de…

Read more »

Turtite de naut cu ghimbir

5 June 2013
Turtite_de_naut_cu_ghimbirTurtite de naut cu ghimbir din: ulei de masline, ceapa, sos de soia, usturoi, naut, ceapa verde, ghimbir, ulei de susan, oua, coriandru, sare, piper, pesmet, seminte de susan. Ingrediente: ulei de masline o ceapa tocata o lingura de sos de soia un catel de usturoi pisat o cana de naut din conserva pisat cu…

Read more »

Păstrăv cu spanac si ardei gras

5 June 2013
Pastrav_cu_spanac_si_ardei_grasPăstrăv cu spanac si ardei gras din: pastravi, spanac verde, ceapa, ardei gras, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 pastravi 1 kg spanac verde 1 ceapa mare 1 ardei gas rosu 100 ml ulei 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Cureţi păstrăvul, îl speli, îl scurgi de apă şi îl ştergi cu şerveţele…

Read more »

Paste cu somon afumat la cuptor

5 June 2013
Paste_cu_somon_afumat_la_cuptorPaste cu somon afumat la cuptor din: amestec de ciuperci, zeama de lamaie, parmezan, patrunjel, unt, faina, lapte, vin, paste, somon afumat, svaiter, pesmet alb. Ingrediente: 300 g amestec de ciuperci, taiate felii zeama de la 1 lamaie 25 g parmezan 2 linguri patrunjel, tocat 60 g unt 30 g faina 450 ml lapte 50…

Read more »

Salata dietetica cu spanac

5 June 2013
Salata_dietetica_cu_spanacSalata dietetica cu spanac din: spanac, salata verde, masline negre, ceapa verde, lamaie, ulei de masline, rosie, sare, piper. Ingrediente: 200 g spanac proaspat 200 g salata verde 100 g masline negre 2 bucati ceapa verde 1/2 lamaie 1 lingura ulei de masline 1 rosie sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Speli…

Read more »

Rulouri cu friptura de vanat

5 June 2013
Rulouri_cu_friptura_de_vanatRulouri cu friptura de vanat din: ceapa rosie, zeama de lamaie, tortilla, iaurt integral, salata verde, boia dulce, pasta de rosii, sos worcestershire, friptura de vanat. Ingrediente: 1 ceapa rosie mica, tocata zeama de la 1 lamaie 4 tortilla 200 g iaurt integral 2 bucati mici salata verde 1 lingura boia dulce 1 lingura pasta…

Read more »

Ciorba de fasole verde cu legume

5 June 2013
Ciorba_de_fasole_verde_cu_legumeCiorba de fasole verde cu legume din: fasole pastai, rosii, morcov, telina, ceapa, usturoi, ulei, patrunjel, leustean, sare. Ingrediente: 0,5 kg fasole pastai 3 rosii mari 1 morcov o telina mica 1 ardei gras o ceapa mica 1 catel de usturoi 1 lingura cu ulei patrunjel leustean sare   Mod de preparare: Zarzavaturile se curăţă,…

Read more »

Sardine fripte cu sos picant cu cocos

5 June 2013
Sardine_fripte_cu_sos_picant_cu_cocosSardine fripte cu sos picant cu cocos din: sardine, praf de usturoi, sofran, sare, amidon de porumb, fulgi de ardei iute, piper alb, ulei de masline, lapte de cocos, sos de peste, usturoi, zahar brun. Ingrediente: cate 3-4 sardine/portie, in functie de dimensiunile lor amestec de mirodenii: 1 lingurita praf de usturoi 3/4 lingurita turmeric…

Read more »

Inghetata cu ciocolata

5 June 2013
Inghetata_cu_ciocolataInghetata cu ciocolata din: suc de fructe, fructe uscate, iaurt, smantana, miere, ciocolata naturala. Ingrediente: 120 ml suc de fructe de sezon 50 g fructe uscate dulci 50 g iaurt natural 50 g smantana 130 g miere 30 g ciocolata naturala   Mod de preparare: Sucul de fructe se combină cu fructele uscate. Se adaugă…

Read more »

Supa crema de dovleac cu crutoane si frunze de patrunjel

5 June 2013
Supa_crema_de_dovleac_cu_crutoane_si_frunze_de_patrunjelSupa crema de dovleac cu crutoane si frunze de patrunjel din: dovleac, cartofi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg dovleac 3 cartofi 2 cepe 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac sare 5 linguri cu ulei patrunjel frunze   Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l…

Read more »

Reteta zilei: Cocktail de mere cu capsuni si vin rosu

5 June 2013
Cocktail_de_mere_cu_capsuni_si_vin_rosu_03Cocktail de mere cu capsuni si vin rosu din: mere, capsuni, vin rosu, suc de afine, sifon, frunze de busuioc.   Ingrediente: 2 mere feliate 2 cesti de capșuni, feliate 1 pahar vin roșu 1 cana suc de afine 1 ceasca sifon sau apa minerala frunze proaspete de busuioc   Mod de preparare: Puneti fructele…

Read more »

Cotlete de berbecut cu sos de linte

5 June 2013
Cotlete_de_berbecut_cu_sos_de_linteCotlete de berbecut cu sos de linte din: berbecut, ceapa, telina, morcov, ardei gras, cimbru verde, zeama de lamaie, vin, usturoi, linte rosie, ulei de masline, boia, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg berbecut (cotlet sau pulpa) 1 ceapa 1 telina mica 1 morcov 1 ardei gras cimbru verde tocat 1 lingura cu zeama de…

Read more »

Inghetata de merisor

5 June 2013
Inghetata_de_merisorInghetata de merisor din: merisor, suc de fructe, miere, vanilie, smantana, lapte, frunze de menta. Ingrediente: 100 g merisor uscat 225 ml de suc de fructe 130 g miere 2 pachete de vanilie naturala 200 g smantana 600 ml lapte frunze proaspete de menta   Mod de preparare: Fructele uscate de merisor se combina cu…

Read more »

Ciorba de fasole boabe cu cimbru si verdeata

5 June 2013
Ciorba_de_fasole_boabe_cu_cimbru_si_verdeataCiorba de fasole boabe cu cimbru si verdeata din: fasole boabe, morcov, patrunjel, pastarnac, ceapa, cimbru, frunze de leustean, frunze de telina, ulei, sare, apa. Ingrediente: 0,5 kg fasole boabe 1 morcov 1 patrunjel 1 pastarnac o ceapa cimbru frunze de lesutean si de telina 3 linguri cu ulei sare 2 l apa   Mod…

Read more »

Scoici St. Jacques învelite în bacon

5 June 2013
Scoici_St_Jacques_învelite_în_baconScoici St. Jacques învelite în bacon din: scoici, bacon afumat, zeama de lamaie, ulei de masline, piper. Ingrediente: 500 g scoici St. Jacques mari (scoase din cochilie) 300 g felii de bacon afumat 1 lamaie (zeama) 2 linguri ulei de masline piper proaspat macinat   Mod de preparare: Amestecaţi zeama de lămâie cu uleiul şi…

Read more »

Mazare cu carne

5 June 2013
Retete_1Mazare cu carne din: mazare, pulpa de vita, supa de vita, vin rosu, sare, piper, ceapa, zahar, usturoi, ulei, patrunjel. Ingrediente: 600 g mazare 500 g pulpa de vita 500 ml supa de vita 2 linguri vin rosu sare piper negru macinat 2-3 fire ceapa 1 lingurita zahar 2-3 fire usturoi 30 ml ulei 1…

Read more »

Reteta zilei: Sorbet de rubarba

4 June 2013
Sorbet_de_rubarba_04Sorbet de rubarba din: rubarba, nectar de agave, suc de lamaie, coaja de lamaie, vodca si apa.   Ingrediente: 6 cesti rubarba, taiata bucati mici 1 cana nectar de agave 2 lingurite de suc ​​de lamaie + coaja de la o lamaie 1/2 bat vanilie sau esenta de vanilie 1 lingura de vodca 1 ⅓…

Read more »

Salata de porumb cu fasole

4 June 2013
Salata_de_porumb_cu_fasoleSalata de porumb cu fasole din: boabe de porumb, ceapa de apa, castarvete, ardei gras, fasole boabe, patrunjel, ulei de masline, limete, zahar brun, paprika, sare, piper. Ingrediente: o cutie de boabe de porumb scursa jumatate de ceapa de apa tocata jumatate de castarvete taiat cubulete un ardei gras taiat cubulete o cutie de fasole…

Read more »

Ciorba de peste cu spanac si bame

4 June 2013
Ciorba_de_peste_cu_spanac_si_bameCiorba de peste cu spanac si bame din: fileuri de peste, spanac, varza, bame, ceapa, usturoi, cimbru, sos iute, sare, piper, otet, ardei kapia. Ingrediente: un kilogram de fileuri de peste (orice peste cu carne alba 500 g spanac 500 g varza o mana de bame o ceapa tocata 2 catei de usturoi zdrobiti un…

Read more »

Sfecla coapta cu morcovi

4 June 2013
Sfecla_coapta_cu_morcoviSfecla coapta cu morcovi din: sfecla, morcovi, usturoi, zeama de lamaie, cimbru verde, sare, piper, ulei de masline, branza de capra. Ingrediente: 3 sfecle medii 8 morcovi taiati julienne sau folosit baby carrots 4 catei de usturoi pisati si o capatana intreaga taiata pe jumatate zeama unei lamai 3 fire de cimbru verde sare si…

Read more »

Placintele de ciuperci cu linte

4 June 2013
Placintele_de_ciuperci_cu_lintePlacintele de ciuperci cu linte din: ulei de masline, usturoi, ceapa, ciuperci, otet balsamic, sare, piper, linte, nuci, quinoa, sos de soia, sirop de artar, drojdie inactiva, patrunjel, cimbru uscat, rozmarin, pesmet. Ingrediente: o lingura de apa sau 2 linguri de ulei de masline un catel de usturoi jumatate de ceapa tocata 6 ciuperci champignon…

Read more »

Cum se prepara Miel in crusta cu masline si tocana de fasole (video)

4 June 2013
Cum_se_prepara_Miel_in_crusta_cu_masline_si_tocana_de_fasoleRetete video: Cum se prepara Miel in crusta cu masline si tocana de fasole

Read more »

Tartă cu căpşuni şi smântână

4 June 2013
Tarta_cu_capsuni_si_smântânaTartă cu căpşuni şi smântână din: aluat de tarta, capsuni, oua, smantana, zahar vanilat, zahar, amidon, zahar pudra. Ingrediente: 450 g aluat de tarta congelat 600 g capsuni 6 oua 600 ml smantana 2 plicuri zahar vanilat 130 g zahar 1 lingurita cu varf amidon 2 linguri zahar pudra   Mod de preparare: Se încinge…

Read more »

Pateuri de quinoa

4 June 2013
Pateuri_de_quinoaPateuri de quinoa din: quinoa, oua, sare, arpagic, ceapa, parmezan, usturoi, pesmet, apa, ulei de masline. Ingrediente: o cana si jumatate de quinoa fiarta 4 oua batute jumatate de lingurita de sare o treime de cana de arpagic tocat o ceapa mica tocata o treime de cana de parmezan ras 3 catei de usturoi tocati…

Read more »

Cum se prepara Muschi de vitel cu sos de ciuperci si orez (video)

4 June 2013
Cum_se_prepara_Muschi_de_vitel_cu_sos_de_ciuperci_si_orezRetete video: Cum se prepara Muschi de vitel cu sos de ciuperci si orez

Read more »

Galette de prune

4 June 2013
Galette_de_pruneGalette de prune din: prune, sirop de artar, faina de secara, extract de vanilie, coaja de lamaie, scortisoara, cimbru, fulgi de ovaz, sare de mare, ulei de cocos, apa. Ingrediente: 2 cani de prune feliate 4 linguri de sirop de artar 3 sferturi de cana de faina de secara o lingurita de extract de vanilie…

Read more »

Cum se prepara Ananas rumenit cu sos caramel (video)

4 June 2013
Cum_se_prepara_Ananas_rumenit_cu_sos_caramelRetete video: Cum se prepara Ananas rumenit cu sos caramel

Read more »

Ciorba de biban cu cartofi

4 June 2013
Ciorba_de_biban_cu_cartofiCiorba de biban cu cartofi din: ceapa, morcovi, telina, zeama de lamaie, biban, cartofi, sare, piper, lapte, boabe de porumb, ulei de masline. Ingrediente: jumatate de cana de ceapa tocata jumatate de cana de morcovi cubulete jumatate de cana de telina cubulete zeama unei jumatati de lamaie 500 g de biban 200 g cartofi pasati…

Read more »

Sfaturi pentru un mic dejun sanatos

4 June 2013
Retete_1Cu toate că micul dejun nu este una intre priorităţile multora dintre noi odată ce ziua a luat startul, noi vă sfătuim să nu săriţi peste cea mai importantă masă a zilei. Ba mai mult, vă sfătuim să fiţi atenţi la ceea ce puneţi în farfufrie, pentru că în funcţie de aceasta vă veţi simţi…

Read more »

Salata de orez salbatic cu legume la cuptor

4 June 2013
Salata_de_orez_salbatic_cu_legume_la_cuptorSalata de orez salbatic cu legume la cuptor din: orez salbatic, morcovi, telina, pastarnac, dovleac, ceapa verde, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, pasta de tahini, zeama de lamaie, usturoi, sos de soia. Ingrediente: 3 sferturi de cana de orez salbatic 750 de grame de radacinoase taiate cubulete (morscovi, telina, pastarnac, dovleac) 2 fire de…

Read more »

Conopida rumenita cu mustar si seminte de pin

4 June 2013
Conopida_rumenita_cu_mustar_si_seminte_de_pinConopida rumenita cu mustar si seminte de pin din: seminte de pin, ulei de masline, zeama de lamaie, pudra de seminte de mustar, sare, piper, arpagic. Ingrediente: un sfert de cana de seminte d epin, o capatana de conopida separata in buchetele 2 linguri de ulei de masline zeama a jumatate de lamaie o lingurita…

Read more »

Reteta zilei: Chiftelute de vitel marinate

4 June 2013
Chiftelute_de_vitel_marinate_09Chiftelute de vitel marinate din: carne tocata de vitel, branza ricotta, parmezan, oua, sare, nucsoara, piper, ulei vegetal, faina, sos de rosii, rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de masline, scortisoara, nucsoara, cimbru, parmezan, busuioc.   Ingrediente chiftelute: 1 kg carne tocata de vitel branza ricotta 1 cana parmezan, proaspat ras 2 oua 1 lingura…

Read more »

Tarte Tatin de rosii

4 June 2013
Tarte_Tatin_de_rosiiTarte Tatin de rosii din: unt, zahar brun, rosii, otet balsamic, oregano, sare, piper, aluat. Ingrediente: 2 linguri de unt o lingura de zahar brun un kilogram de rosii carnoase taiate jumatati o lingura de otet balsamic o lingura de oregano proaspat tocate sare si piper dupa gust aluat fraged   Mod de preparare: Preîncălziti…

Read more »

Macrou fript, cu salata caldă de roşii

4 June 2013
Retete_5Macrou fript, cu salata caldă de roşii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fileuri de macrou, rosii cherry, vinegreta de otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa medie, tocata pestisori subtiri 1 catel mare de usturoi, taiat felii subtiri 4 fileuri de macrou 2500 g rosii cherry 200 g buchetele…

Read more »

Pizza cu zacusca, brânza şi legume

4 June 2013
Pizza_cu_zacusca_brânza_si_legumePizza cu zacusca, brânza şi legume din: foitaj, salata verde, lapte, zacusca, branza, masline, ardei capia, rosii deshidratate. Ingrediente: 500 g foitaj salata verde pentru servit 1 lingura lapte 4 linguri zacusca sau marmelada de ceapa 125 g branza, sfaramata 175 g masline, ardei capia copt, rosii deschidratate, tocate   Mod de preparare: Incinge cuptorul…

Read more »

Salata de orez cu fructe

4 June 2013
Salata_de_orez_cu_fructeSalata de orez cu fructe din: orez, supa de legume, caju, ceapa, merisoare, caise, curmale, smochine, stafide, ulei de masline, suc de portocale, zeama de lamaie, sos de soia, otet balsamic, ulei de susan, usturoi. Ingrediente: o cana si jumatate de orez (alegeti dupa preferinte orez cu bob lung, orez salbatic, orez brun) 4 cani…

Read more »

Ardei umpluţi fierţi în sos de roşii

4 June 2013
Retete_1Ardei umpluţi fierţi în sos de roşii din: ardei grasi, carne tocata, ceapa verde, morcovi, orez, patrunjel, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 10 ardei grasi 500 g carne tocata (porc+vita) 2 legaturi ceapa verde 5 morcovi 1 cescuta mica orez 1legatura patrunjel 6 rosii ulei sare piper   Mod de preparare: Scoţi capacul la ardei,…

Read more »

Tort de capsuni si migdale

4 June 2013
Tort_de_capsuni_si_migdaleTort de capsuni si migdale din: oua, zahar, faina, migdale, budinca de vanilie, lapte, capunsi, frisca. Ingrediente: 4 oua 180 g zahar 100 g faina 400 g migdale macinate 1 plic praf de budinca de vanilie 500 ml lapte 600 g capsuni 50 g migdale tocate 300 ml frisca   Mod de preparare: Se încinge…

Read more »

Spanakopita – Placinta cu spanac

4 June 2013
Placinta_cu_spanacPlacinta cu spanac din: spanac, tofu, ceapa, patrunjel, seminte de in, foi de placinta, ulei de masline, apa, sare. Ingrediente: 1 kg spanac o cutie tofu o ceapa tocata o mana de frunze de patrunjel tocat, proaspat o lingura de seminte de in rasnite un pachet de foi de placinta ulei de masline apa sare…

Read more »

Salata de morcovi cu sfecla

4 June 2013
Salata_de_morcovi_cu_sfeclaSalata de morcovi cu sfecla din: sfecla, morcovi, telina, coaja de portocala, suc de portocala, coaja de lamaie, ulei de masline, mustar de dijon, sirop de artar, ghimbir, sare, piper. Ingrediente: o sfecla mare taiata julienne 3 morcovi taiati julienne o tulpina de telina tocata coaja rasa de portocala sucul unei jumatati de portocala coaja…

Read more »

Cioppino cu carne de crab si biban de mare

4 June 2013
Cioppino_cu_carne_de_crab_si_biban_de_mareCioppino cu carne de crab si biban de mare din: ceapa, telina, pastarnac, usturoi, vin, apa, capete de peste, creveti, crabi, biban, midii, cimbru, patrunjel, frunze de dafin, sare, rosii, busuioc, rosii pasate, ansoa. Ingrediente: 4 cepe tocate 2 tulpini de telina tocate un pastarnac tocat o capatana de usturoi pisata o sticla de vin…

Read more »

Omleta cu legume si carnati

4 June 2013
Omleta_cu_legume_si_carnatiOmleta cu legume si carnati din: cimbru, zeama de lamaie, oua, rosii, cartofi, morcovi, pastarnac, mazare, varza, varza de bruxelles, carnati, boie, chilli, ulei de masline. Ingrediente: 2 linguri cimbru zeama de la 1 lamaie 2 oua, batute, plus 4 servite 6 rosii 500 g legume rumenite: cartofi, morcovi, sau pastarnac, zdrobite 300 g legume…

Read more »

Sandvis cu ciuperci

4 June 2013
Sandvis_cu_ciuperciSandvis cu ciuperci din: ulei de masline, ceapa, ciuperci, usturoi, nuci, cimbru, sare de mare, piper, fulgi de ardei iute, lamaie, paine integrala, otet balsamic. Ingrediente: ulei de masline sau unt (pentru vegetarieni) 2 cepe tocate marunt 300 g ciuperci combinate 3 catei de usturoi (2 tocati, unul taiat in jumatate) un sfert de cana…

Read more »

Bors de verdeaţă

4 June 2013
SupeBors de verdeaţă din: piept de vita, morcovi,  ardei grasi, ceapa, telina, rosii in bulion, ulei, bors, patrunjel, condiment vegetal. Ingrediente: 1/2 kg piept de vita sau vitel 2 morcovi 2 ardei grasi 2 cepe 2 linguri telina rasa 2 rosii in bulion ulei 1 cana bors patrunjel condiment vegetal   Mod de preparare: Cureţi…

Read more »

Pizza cu cartofi

4 June 2013
Pizza_cu_cartofiPizza cu cartofi din: aluat de pizza, cartofi, mozzarella, rozmarin, ulei de masline, sare de mare si piper. Ingrediente: un aluat de pizza 4 cartofi mici cu coaja rosie 3 sferturi de cana de mozzarella taiata bucati o lingura de frunze de rozmarin o lingura si jumatate de ulei de masline sare de mare si…

Read more »

Bouillabaise cu sofran

4 June 2013
Bouillabaise_cu_sofranBouillabaise cu sofran din: file de peste, ulei de masline, scoici, creveti prefierti, ceapa, telina, usturoi, rosie, ardei gras, ardei iute, seminte de fenicul, frunza de dafin, coaja de portocala, sofran, sare, piper, zeama de lamaie, vin, paine. Ingrediente: un kilogram si jumatate de file de peste proaspat sau congelat (cel putin 3 feluri de…

Read more »

Reteta zilei: Paste cu legume, carnati si sos de usturoi

4 June 2013
Paste_cu_legume_carnati_si_sos_de_usturoi _08Paste cu legume, carnati si sos de usturoi din: paste, carnati, ulei de masline, ardei gras, broccoli, unt, faina, lapte, sare, piper.   Ingrediente: 2 cesti paste 2 carnati, fara piele 1-2 linguri ulei de masline 1 ardei gras rosu, cuburi 2 cesti broccoli 8 catei de usturoi, necuratati 2 linguri unt 2 linguri faina…

Read more »

Clatite cu ceapa verde

4 June 2013
Clatite_cu_ceapa_verdeClatite cu ceapa verde din: faina, apa, sare, ou, ceapa verde, sos de soia, ardei iute, ulei vegetal. Ingrediente: jumatate de cana de faina jumatate de cana de apa rece jumatate de lingurita de sare un ou batut o legatura de ceapa verde o lingurita de sos de soia 2 ardei iuti felii ulei vegetal…

Read more »

Salata Nicoise cu busuioc

4 June 2013
Salata_Nicoise_cu_busuiocSalata Nicoise cu busuioc din: rosii, usturoi, sare, piper, castravete, ceapa verde, fasole verde, masline, spanac, oua, ulei de masline, busuioc. Ingrediente: 2 rosii coapte un catel de usturoi tocat sare si piper dupa gust un castravete feliat 2 cepe verzi tocate sau o ceapa de apa feliata 2 cani de fasole verde din conserva…

Read more »

Pasta de dovleac cu branza

4 June 2013
Pasta_de_dovleac_cu_branzaPasta de dovleac cu branza din: dovleac, mascarpone, zahar brun, scortisoara, nucsoara. Ingrediente: 250 g dovleac copt transformat in pasta 250 g pasta de branza (mascarpone) o cana zahar brun o lingurita de scortisoara pudra un varf de lingurita de nucsoara Mod de preparare: Combinaţi toate ingredientele într-un vas şi transfromati-le în pastă cu aju­torul…

Read more »

Ton fript cu topping de mango

4 June 2013
Ton_fript_cu_topping_de_mangoTon fript cu topping de mango din: ton, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, piper, mango, ardei gras, ceapa verde, patrunjel, zeama de lime, piper rosu, miere. Ingrediente: 6 felii de ton 3 linguri ulei de masline 1/2 lamaie (zeama) 1 catel de usturoi, bine zdrobit 1 lingurita piper proaspat macinat topping de mango:…

Read more »

Ciorbă de măcriş cu ficăţei de pui

4 June 2013
Supa si ciorbeCiorbă de măcriş cu ficăţei de pui din: ficatei de pui, morcovi, radacina de pastarnac, ardei gras, mazare, fasole verde, macris, marar, leustean, bulion de casa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 2 morcovi 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras 200 g mazare 200 g fasole verde 1 legatura ceapa verde…

Read more »

Reteta zilei: Cartofi noi copti cu usturoi, patrunjel si marar

3 June 2013
Cartofi_noi_copti_cu_usturoi_patrunjel_si_marar_08Cartofi noi copti cu usturoi, patrunjel si marar din: cartofi noi, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, usturoi, marar.   Ingrediente: 2 kg cartofi noi 2 linguri ulei de masline 1 ½ lingurita patrunjel uscat 1 lingurita de sare ½ lingurita piper proaspat macinat 2 catei de usturoi, pisat marar proapat, tocat   Mod de preparare:…

Read more »

Reteta zilei: Inghetata de banane cu pudra de cacao

3 June 2013
Inghetata_de_banane_cu_pudra_de_cacao_04Inghetata de banane cu pudra de cacao din: banane, pudra de cacao.   Ingrediente: 2 banane 1 lingurita pudra de cacao       Mod de preparare: Taiati bananele felii, puneti pe o farfurie, acoperiti cu folie de plastic si puneti in congelator pana cand sunt complet congelate. Amesteca bananele congelate intr-un blender pana se…

Read more »

Salata de grau cu rosii si busuioc

3 June 2013
Salata_de_grau_cu_rosii_si_busuiocSalata de grau cu rosii si busuioc din: grau, frunze de dafin, apa, ulei de masline, ciuperci, sare, piper, cimbru uscat, masline, frunze de busuioc, rosii cherry, ceapa, otet de vin, sare, sos de soia, mustar de dijon, ulei de masline. Ingrediente: 800 g de grau 2 frunze de dafin 2 litri de apa 2…

Read more »

Stir fry de curcan cu arahide

3 June 2013
Stir_fry_de_curcan_cu_arahideStir fry de curcan cu arahide din: usturoi, ardei iute, varza, broccoli, ceapa verde, zeama de lamaie, ulei de arahide, sos de peste, taitei de orez, ulei de susan, piept de curcan, nuci caju, sos de soia. Ingrediente: 1 catel usturoi, zdrobit 1 ardei iute, tocat 300 g varza, taiata fideluta 200 g broccoli, desfacut…

Read more »

Retete vegetariene: Chiftele de varza

3 June 2013
Chiftele_de_varzaChiftele de varza din: varza, ceapa verde, pesmet, oua, ulei vegetal, sare, piper. Ingrediente: 3 cani de varza taiata fasii sau data pe razatoare o legatura de ceapa verde tocata o cana de pesmet 3 oua batute ulei vegetal pentru prajit sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Amestecaţi varza, cepele verzi şi…

Read more »

Cum se prepara Crostini cu fasole alba si ansoa (video)

3 June 2013
Cum_se_prepara_Crostini_cu_fasole_alba_si_ansoaRetete video: Cum se prepara Crostini cu fasole alba si ansoa

Read more »

Bulion de pastrav, midii si creveti

3 June 2013
Bulion_de_pastrav_midii_si_crevetiBulion de pastrav, midii si creveti din: ulei vegetal, faina, ceapa, ardei grasi, usturoi, telina, frunze de dafin, pasta de tomate, sherry, supa de legume, rosii, zahar brun, piper cayenne, fileuri de pastrav, creveti, midii, ierburi. Ingrediente: 1/2 cana de ulei vegetal 3/4 cana de faina alba o ceapa 2 ardei grasi 2 tulpini de…

Read more »

Cum se prepara Bruschete cu usturoi, rosii, capere si pecorino romano (video)

3 June 2013
Cum_se_prepara_bruschete_cu_usturoi_rosii_capere_si_pecorino_romanoRetete video: Cum se prepara bruschete cu usturoi, rosii, capere si pecorino romano

Read more »

Salata de dovleac cu naut

3 June 2013
Salata_de_dovleac_cu_nautSalata de dovleac cu naut din: dovleac, usturoi, ulei de masline, sare, naut, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, pasta tahini, apa, ulei de masline. Ingrediente: un dovleac mediu (cam un kilogram, un kilogram si jumtate) taiat cubulete un catel de usturoi pisat 2 linguri ulei de masline sare dupa gust o conserva de naut scursa…

Read more »

Cum se prepara Lipie cu fenicul si branza feta (video)

3 June 2013
Cum_se_prepara_lipie_cu_fenicul_si_branza_fetaRetete video: Cum se prepara Lipie cu fenicul si branza feta

Read more »

Rulouri de peste cu sos de ciuperci

3 June 2013
Rulouri_de_peste_cu_sos_de_ciuperciRulouri de peste cu sos de ciuperci din: fileuri de peste, pasta de masline, ulei de masline, ciuperci, vin, mustar de dijon, unt, tarhon. Ingrediente: 8 bucati fileuri de peste fara pielita (platica, cod) 4 linguri pasta de masline 1 lingura ulei de masline 250 g ciuperci, taiate felii 100 ml vin alb sec sau…

Read more »

Salata cu rucola, migdale si feta

3 June 2013
Salata_cu_rucola_migdale_si_fetaSalata cu rucola, migdale si feta din: rosie, castraveti, ceapa de apa, ridichi, rucola, patrunjel, seminte de pin, feta, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: o rosie cuburi 3 castraveti cubulete jumatate de ceapa de apa tocata 5 ridichi feliate o mana de rucola o legatura de patrunjel tocat o mana…

Read more »

Cum se prepara Turte cu ton (video)

3 June 2013
Cum_se_prepara_Turte_cu_tonRetete video: Cum se prepara Turte cu ton

Read more »

Chiftele de dovlecel

3 June 2013
Chiftele_de_dovlecelChiftele de dovlecel din: dovlecei, coaja de lamaie, ceapa, ardei iute, patrunjel, sare, piper, faina, oua, ulei vegetal. Ingrediente: 500 g dovlecei coaja unei lamai o ceapa mica tocata un ardei iute curatat de seminte tocat 2 linguri de patrunjel tocat o lingurita de sare un sfert de lingurita de piper jumatate de cana de…

Read more »

Cum se prepara Fritta cu porumb si sos de iaurt (video)

3 June 2013
Cum_se_prepara_Fritta_cu_porumb_si_sos_de_iaurtRetete video: Cum se prepara Fritta cu porumb si sos de iaurt

Read more »

Pastrav copt pe gratar, aromat cu dafin

3 June 2013
Peste_6Pastrav copt pe gratar, aromat cu dafin din: usturoi, cimbru, piper, pastravi, foi de dafin, unt, zeama de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 catel de usturoi, bine zdrobit 2 lingurite cimbru proaspat, tocat marunt, sau 1 lingurita cimbru uscat 1/4 lingurita piper macinat 6 pastravi (350-400 g fiecare), curatati 6 foi de dafin 6 linguri unt…

Read more »

Bors de loboda rosie cu orez

3 June 2013
Bors_de_loboda_rosie_cu_orezBors de loboda rosie cu orez din: loboda rosie, ceapa verde, orez, leustean, patrunjel verde, bors. Ingrediente: 5-6 legaturi de loboda rosie 2 legaturi de ceapa verde o lingurita cu orez leustean patrunjel verde 1 l bors   Mod de preparare: Se spală bine zarzavaturile, se toacă mărunt şi se pun la fiert într-un litru…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu conopida si castraveti

3 June 2013
Salata_cu_conopida_si_castraveti_12Salata cu conopida si castraveti din: conopida, castravete, arpagic, smantana, sare, piper, usturoi.   Ingrediente: 1 conopida, taiata bucati mici 1 castravete feliat ½ cana arpagic sau ceapa verde, feliat ¼ ceasca smantana si ¼ cana iaurt ½ lingurita sare ¼ lingurita piper negru proaspat macinat 1 catel de usturoi     Mod de preparare:…

Read more »

Peste pane cu sos si lamaie

3 June 2013
Peste_pane_cu_sos_si_lamaiePeste pane cu sos si lamaie din: coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, cimbru, maioneza, lapte, drojdie, zahar tos, faina, piper rosu, ulei de floarea soarelui, inele de caracatita, file de cod, creveti, lamaie. Ingrediente: pentru sosul de inmuiat: coaja rasa de la 1 lamaie si 2 linguri zeama 1/2 lingurita zahar tos…

Read more »

Inimioare de bezea cu fructe

3 June 2013
Inimioare_de_bezea_cu_fructeInimioare de bezea cu fructe din: capsuni, suc de lamaie, zahar pudra, albusuri, sare, zahar fin, otet, amidon. Ingrediente: piure de fructe: 125 g capsuni 1 lingura suc de lamaie 2 linguri zahar pudra bezea: 3 albusuri 1 praf de sare 225 g zahar fin 1/2 lingurita otet 1 lingurita amidon   Mod de preparare:…

Read more »

Salata de piersici cu mozzarella

3 June 2013
Salata_de_piersici_cu_mozzarellaSalata de piersici cu mozzarella din: piersici, ulei de masline, otet balsamic, rucola, mozzarella, seminte de pin, sare, piper, busuioc, frunze de menta, usturoi, zeama de lamaie, coaja de lamaie, fulgi de ardei iute. Ingrediente: 2 piersici tari 4 linguri ulei de masline o lingura de otet balsamic 2 cani de rucola cateva felii de…

Read more »

Bors de ciuperci cu orez si telina

3 June 2013
Bors_de_ciuperci_cu_orez_si_telinaBors de ciuperci cu orez si telina din: ciuperci, morcov, telina, cartof, orez, ceapa, patrunjel verde, sare, margarina, bors. Ingrediente: 0,25 kg ciuperci 1 morcov o telina mica 1 cartof o cescuta cu orez o ceapa patrunjel verde sare o lingura de margarina 1,5 l bors   Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi…

Read more »

Cartofi prajiti din branza

3 June 2013
Cartofi_prajiti_din_branzaCartofi prajiti din branza din: branza cheddar, unt, faina, sare, fulgi de ardei iute, smantana. Ingrediente: o cana si jumatate de branza Cheddar rasa sau parmezan 4 linguri de unt nesarat 3 sferturi de cana de faina jumatate de lingurita de sare jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute o lingurita de smantana  …

Read more »

Unt de mere cu rozmarin

3 June 2013
Unt_de_mere_cu_rozmarinUnt de mere cu rozmarin din: mere rosii, scortisoara, cidru de mere, zeama de lamaie, miere, rozmarin. Ingrediente: 10 mere rosii tocate 3 bete de scortisoara jumatate de cana de cidru de mere zeama unei lamai un sfert de cana de miere sau sirop de agave 3 fire de romzarin   Mod de preparare: Adăugaţi…

Read more »

Reteta zilei: Cotlete de porc cu miere, mustar si branza cheddar

3 June 2013
Cotlete_de_porc_cu_miere_mustar_si_branza_cheddar_09Cotlete de porc cu miere, mustar si branza cheddar din: cotlete de porc, ulei, sare, piper, marar, mustar dijon, miere, sare, piper, branza cheddar.   Ingrediente: 4 cotlete de porc Sare si piper Ulei pentru prajit ¼ cana marar proaspat, tocat 2 linguri de mustar Dijon 1 ½ linguri de miere ½ lingurita de sare…

Read more »

Ciorba de bureti cu morcov si ceapa

3 June 2013
Ciorba_de_bureti_cu_morcov_si_ceapaCiorba de bureti cu morcov si ceapa din: bureti, bors, morcov, ceapa, ulei, sare, patrunjel, marar, apa. Ingrediente: 0,5 kg bureti 1 l bors 1 morcov 1 ceapa 1 lingura cu ulei sare 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 2 l apa   Mod de preparare: Ciorba se poate prepara cu bureţi proaspeţi,…

Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Iunie 10, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: