RSS

Retete de Pasti #59

22 Mar

Retete de Paste:

Arpagic cu miel

7 January 2009

O reteta delicioasa de arpagic cu miel din: pulpa de miel, lamaie, rosii, boia dulce, tarhon, busuioc, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 1 pulpă de miel 1 lamaie 200 g arpagic 1 cutie cu roşii decojite 1 linguriţă cu boia dulce câteva frunze de tarhon, busuioc 4 căţei de usturoi ulei de măsline Preparare:…

Read more »

Orez sarbesc

7 January 2009

Ingrediente: 300 g orez ardei verde 2 ardei graşi 2 roşii ceapă l-2 crenguţe de rozmarin ulei,sare,piper Preparare: Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o puţin în ulei, într-o cratiţă mai mare. Când s-a rumenit, adaugă orezul spălat în mai multe ape şi amestecă bine. Lasă un pic, după care stinge cu apă (de trei ori cantitatea…

Read more »

Ceapa in sos de sfecla

7 January 2009

O retete de ceapa in sos de sfecla cu carne de vital, unnt, morcov, ardei gras, paturnjel sare si piper. Ingrediente: 500 g carne vitel 3 linguri unt 350 g ceapa 400 g sfecla 1 morcov 1 ardei gras 1 legatura patrunjel sare piper Preparare: Taie carnea cubuleţe. Pune-o la fiert în apă cu sare.…

Read more »

Tarta cu ceapa

7 January 2009

Ingrediente: 375 g făină 20 g drojdie 1 ou 50 g unt 150 ml lapte sare,boia,chimen 100 g ceapă 3 ouă 250g bacon 150 g caşcaval 100 g smântână pătrunjel Preparare: Frământă făina cu oul, untul, drojdia dizolvată în laptele călduţ. Presară un praf de sare, boia şi chimen. Lasă la dospit 30 de minute,…

Read more »

Strudel vienez

7 January 2009

Ingrediente: aluat: 250 g faina alba 2 linguri ulei Umplutura: 250 g unt 200 g pesmet 100 g zahar 20 g scortisoara Coaja rasa de la 1 lamaie 1 kg mere acrisoare taiate felii subtiri 50 g nuci maruntite 50 g stafide inmuiate in rom 30 g zahar pudra Preparare: Prăjeşti uşor pesmetul în unt,…

Read more »

Sote de morcovi

7 January 2009

  Ingrediente: 700 g morcovi 4-5 cârnaţi cabanos 1 cutie cu roşii decojite 2 linguri cu unt 1 linguriţă cu zahăr ulei,sare Preparare: Curăţă morcovii şi pune-i la fiert în apă cu zahăr şi un praf de sare. Separat, rumeneşte carnaţii în ulei încins. Scoate-i apoi pe o hârtie absorbantă. Când morcovii sunt aproape fierţi,…

Read more »

Prajitura cu nuca

7 January 2009

Ingrediente: 250 g unt 4 gălbenuşuri 200 g zahăr pudră 250 g nuci l00 g zahăr 100 g cacao 200 g biscuiţi l păhărel cu rom Preparare: Topeşte zahărul şi caramelizeaza în el nucile. Freacă untul cu zahărul pudră şi cacaua. Adaugă gălbenuşurile si biscuiţii sfărâmaţi, nucile caramelizate şi romul. Compoziţia astfel obţinută toarn-o într-o…

Read more »

Salate de fructe

7 January 2009

Ingrediente: 60g ananas 1 portocala 1 para 1 mar verde 1 banana 50g pistachi proaspeti 1 baton vanilie 15g stafide migdale, alune, brandy 1 paharel de apa 3 linguri de zahar 1 lingura de pesmet 2,3 rosii Mod de preparare: Fructele, spalate se curata de coaja si se taie cubulete fine. Se maruntesc alunele si…

Read more »

Pateuri aperitiv

7 January 2009

Ingrediente: 800 g aluat de foietaj 300 g spanac congelat 2 cepe l ardei gras l linguriţă cu boia iute sare, piper Preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o împreună cu ardeiul gras. Adaugă spanacul fiert separat, scurs şi tocat. Lasă pe foc câteva minute, după care condimentează. Taie aluatul decongelat în pătrate potrivit de mari.…

Read more »

Supa crema de cartofi

7 January 2009

Ingrediente: 1,5 kg cartofi albi 2 fire de praz 2 cepe 800 ml supă de pui l cană cu smântână ulei, sare Preparare: Curăţă cartofii, taie-i cubuleţe şi pune-i la fiert în apă clocotită cu sare, împreună cu ceapa tăiată mărunt.După ce au fiert cartofii, strecoară-i şi trece-i printr-o sită deasă sau mixează-i bine. Piureul…

Read more »

Cozonac muntenesc

7 January 2009

Ingrediente: Pentru aluat: 500 kg făină 5 ouă 4 linguriţe zahăr 40 g drojdie de bere 200 ml lapte o fiolă esenţă de rom un praf de sare 2-3 pliculeţe vanilie coajă rasă de lămâie şi de portocală Pentru umplutură: 300 g nuci 300 g unt 300 g zahăr Preparare: Se dizolvă drojdia în laptele…

Read more »

Salata scorpio

7 January 2009

Ingrediente: 200 gr. ton 1/2 kg cartofi 100-200 gr. Ceapa 3 oua 100 gr. Masline 3 buc rosii tarhon, sare, otet, ulei Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja si ouale, se face o salata asortata din cartofi fierti, ceapa taiata felii potrivite si oua, se adauga la compozitie tonul fiert si marinat, maslinele…

Read more »

Batida Goiaba cocktail

6 January 2009

Calitate – alcoolic Bazăalcoolică – Cachaca Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Cachaga drinks Decoraţiune – felii de guava pe margine Se serveste la orice oră   Ingrediente 50 g Cachaga 10-15 g suc de portocale 3 felii groase de guava o linguriţă de zahăr de trestie Printre ingredientele acestui cocktail găsim guava, un fruct…

Read more »

Salata de ton cu andive

6 January 2009

Ingrediente: 1 cutie ton 1 cutie boabe de porumb 1,2 andive zeama de lamaie maioneza Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca andivele spalate si taiate, porumbul scurs si conserva de ton cu tot cu ulei, pentru a se evita maioneza, daca se doreste. Se adauga zeama de lamaie.   Pofta buna!

Read more »

Friptura de porc cu mirodenii

6 January 2009

Ingrediente un kilogram muşchi de porc 2 căpăţâni usturoi sare, piper, cimbru, rozmarin 50 g unt 2-3 linguri de ulei de măsline un pahar de vin roşu 2 linguri pesmet 1 lingură miere Preparare: Carnea se spală, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se înţeapă cu furculiţa. Se unge cu ulei de…

Read more »

Sarmalute in foi de varza

6 January 2009

Ingrediente: 1 kg carne tocata 3-4 cepe mijlocii 30 g orez Marar verde tocat 1 ou Sare, piper praf/boabe, cimbru 60 foi varza 1-2 dafin 1 crenguta marar uscat 1-2 frunze patrunjel 300 g sunculita afumata 100 g pasta rosii Varza tocata pentru asezonare Preparare: Carnea tocata se pune într-un bol şi pe deasupra se…

Read more »

Carnati de casa la cuptor

6 January 2009

Ingrediente: 1 kg carnati de casa 2 linguri pesmet 1-2 linguri vin alb 1-2 crengute rozmarin Preparare: Se pregătesc carnaţii de casa din carne de vită şi de oaie şi condimente. Se umplu intestine subţiri sau mai groase, în functie de preferinţe, apoi se lasă cateva zile la uscat. Se pot lăsa şi la afumat…

Read more »

Batida de Mangas cocktail

6 January 2009

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaca Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Cachaca drinks Decoraţiune – o felie de mango pe marginea paharului Se servestela orice oră   Ingrediente 50g Cachaga 50-60 g pulpa de mango 2 lingurite de zahar din trestie de zahar Mango, fruct originar din Asia Orientală; în prezent planta se…

Read more »

Bucataria lui Jamie (video)

6 January 2009

De Jamie Oliver Episodul 5 – Legume din familia Brassica Bucataria lui Jamie (video)

Read more »

Lebarvurst cu oua

6 January 2009
Lebarvurst cu ouaIngrediente: 500 g ficat 400 g fleica porc 200 g slanina 2-3 cepe Sare, piper praf/boabe, ienibahar 200 ml lapte 2 oua Intestine groase de porc bine spalate si curatate Preparare: Se spala ficatul în 2-3 ape si se pune la fiert în apă fără sare. Cand incepe să clocotească se ia spuma şi se…

Read more »

Salata de macaroane cu peste afumat

6 January 2009

Ingrediente: 200 gr. macaroane scurte Sare castraveti acri cam 100 gr. 1 ceapa 100 gr. Maioneza 1 legatura de marar piper proaspat macinat 1 castravete verde mijlociu 200 gr. fileuri de peste afumat (macrou). Mod de preparare: Se fierb macaroanele in multa apa cu sare, fara a le lasa sa se inmoaie prea mult. Se…

Read more »

Caltabos alb cu orez

5 January 2009

Ingrediente: 150 g splina 250 g inima 400 g plaman 100 g slanina de la gat 50 g sorici 50 g ceapa calita Orez Sare, piper, piper boabe, ienibahar Intestin gros de porc curatat si spalat Preparare: Splina, inima şi plămânii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Când încep să…

Read more »

Toba marmorata

5 January 2009

Ingrediente: 1 kg carne slaba de la capatana 1 stomac porc 300 g sorici 300 g slanina de la gat 600 g limba sare piper ienibahar ghimbir dafin Preparare: Intr-o oala se pun la fiert apă cu sare, carnea slabă de la căpăţână, şoriciul, slănina şi limba. Timpul de fierbere este de aproximativ trei ore,…

Read more »

Tort cu piscoturi si fructe

5 January 2009

Ingrediente: 8 ouă 30 g ge­latină praf 12 linguriţe lapte praf 500 g zahăr tos 3 lin­guri făină 3 linguri cafea solubilă (ness) 1/2 linguriţă sare de lămâie 28 bu­căţi pişcoturi fructe 3 pliculeţe zahăr vanilat frişca pentru ornat Preparare: Gelatina se pune în 250 ml apă şi se lasă la înmuiat câteva ore. Gălbe­nuşurile…

Read more »

Fileuri de somon cu sos de ananas

5 January 2009

Ingrediente: o cană de suc de ananas doi căţei de usturoi pisaţi o linguriţă de sos de soia o linguriţă de ghimbir măcinat două fileuri de somon o linguriţă ulei de susan o cană de fructe proaspete, tăiate cubuleţe piper măcinat Preparare: Se amestecă sucul de ananas, usturoiul, sosul de soia şi ghimbirul într-un bol.…

Read more »

Salata cu ananas

5 January 2009

Ingrediente: 200 gr. carne de pasare 150 gr. ananas (conservat) 200 gr. cascaval pentru salata maioneza 6-7 masline Mod de preparare: Se pune la fiert un piept de gaina, ananasul conservat (nu compot) se scurge bine apoi se taie cubulete marunte, cascavalul la fel se taie cubulete, maslinele se maruntesc foarte bine. Se serveste ca…

Read more »

Batida Brasil cocktail

5 January 2009

Calitate – alcoolic Bază alcoolica – Cachaga Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Cachaga drinks Decoraţiune – fructe, cireşe roşii şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente Versiunea originală 40 g Cachaga 40 g suc de Passiflora 10 g suc de lămâie o lingură de frişca câteva picături de concentrat de tamarin Versiunea europeană…

Read more »

Salata franceza cu sfecla si porumb

5 January 2009

Ingrediente: 200 g. sfecla rosie coapta sau murata 1 conserva mica porumb salata verde 150g. maioneza light Mod de preparare: Se toaca sfecla in cubulete mici, orientativ la dimensiunea boabei de porumb. Se spala si se toaca salata verde in fasii subtiri. Se scurge porumbul. Toate componentele se pun intr-un castron si peste ele se…

Read more »

Biscuiti cu branza

5 January 2009

Ingrediente: 100g margarina cu ulei de măsline 50g brânză Emmenthal, rasă fin 200g făină de malţ 1 linguriţă praf de copt puţină pudră de muştar, opţional l lingură mix de seminţe Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 190°C Se tapetează două tăvi cu hârtie pergament. Se pune margarina într-un bol si se amestecă cu…

Read more »

Friptura de curcan cu sos de gutui

5 January 2009
Friptura de curcan cu sos de gutuiIngrediente: un curcan 200 g costiţă afumată o ceaşcă supă de pasăre un kg gutui, o ceaşcă ulei două linguri zahăr un pahar vin alb un kg roşii (decojite şi tăiate felii subţiri) piper boabe, sare.   Preparare: Curcanul se sărează în interior şi pe dinafară, apoi se lasă să stea cu sarea pe el…

Read more »

Salata de andive cu pui si sos tartar

5 January 2009

Ingrediente: 700 g andive 250 g maioneză 350 g carne de pui fiartă zeama de la o jumătate de lămâie 80 g smântână o ceaşcă de sos tartar sare, piper. Pentru tartar: două gălbenuşuri fierte tari o lin­guriţă de muştar 100 ml ulei o linguriţă zeamă de lămâie o lingură arpagic tocat un castravete mic…

Read more »

Oua umplute cu sos de mustar si ierburi aromate

5 January 2009

  Ingrediente: 6 ouă fierte tari două linguri maioneză o linguriţă si jumătate de muştar Dijon o ceapă verde, feliată fin frunze proas­pete de pătrunjel si busuioc, tocate mărunt piper negru, sare, paprika (după gust). Preparare: Se taie ouălele fierte în sferturi, într-un vas mic, se înde­părtează gălbenuşurile, apoi se zdrobesc. Se adaugă maioneza şi…

Read more »

Crochete de creier de porc si sunca

5 January 2009

Ingrediente: Aluatul (pregătit pentru clătite): 4 ouă Făină Lapte droj­die de bere o bucată creier de porc sos alb (din făină, lapte, unt) 100 g caşcaval 150 g şuncă unt sau ulei pentru prăjit crochetele Preparare: Se face un aluat obişnuit (dar mai gros) de clătite, din 4 ouă, făină, lapte, în care se pune…

Salata Blanche

5 January 2009

Ingrediente: 3 mere 3 teline potrivite fierte carnea de la un piept de pui fiert in supa 250 gr. smintina boabe negre de strugure de la doi ciorchini 2 linguri maioneza sare, piper Mod de preparare: Se toaca merele, decojite, telina fiarta si carnea de pui, in cubulete. Se amestesca impreuna cu smintina si maioneza.…

Read more »

Nuci prăjite

5 January 2009

Ingrediente: Ulei de masline Miere Sare de mare si piper cayenne Nuci nesarate Mod de preparare: Se amestecă cantităţi egale de ulei de măsline si miere, se asezonează cu sare de mare si piper cayenne. Se toarnă peste nuci nesărate(merg bine împreună cu migdale, caju si nuci), se amestecă pentru a fi toate învelite în…

Read more »

Risotto cu dovleac si salvie

5 January 2009

Ingrediente: 1 kg dovleac plăcintar, curăţat de coajă şi tăiat în bucăţele 3 linguri ulei de măsline 1 legătură de salvie, jumătate din frunze tăiate mărunt, jumătate lăsate întregi 1,5l supă de legume 50g unt 1 ceapă, tăiată fin 300g orez pentru risotto 1 pahar mic de vin alb 50g parmezan, ras fin Mod de…

Read more »

Salată cu paste

5 January 2009

O reteta simpla si delicioasa de salata cu paste din penne din: grau integral, boabe de soia, ulei de susan, sos de soia, ghimbir, zeama de lamaie, muguri de lucerna si coriandru. Ingrediente: 300g penne din grâu integral 250g boabe de soia congelate 250g fasole verde, curăţate şi tăiate în jumătate 1 linguriţă ulei de…

Read more »

Mango & chocolate fool

5 January 2009

Ingrediente: 1 mango 150 g iaurt low-fat piersici/ananas 1 cub ciocolata amaruie Mod de preparare: Se curăţă un mango coptsi setaie în cuburi. Se amestecă cu 150g de iaurt low-fat de piersici sau ananas. Apoi se toarnă într-un bol si se serveşte cu l cub de ciocolată amăruie rasă deasupra.   Pofta buna!

Read more »

Pui thailandez cu curry

5 January 2009

Ingrediente   2 portii de 120 de g de carne de pui 1 ardei verde 1 ardei rosu 1 fir de ceapa verde 100 g de morcovi 30 g de nuci caju 2 felii de ananas 1/2 plic curry Preparare: Se taie pieptul de pui în juliene, la fel ca şi restul ingredien­telor, apoi se…

Read more »

Barracuda cocktail

5 January 2009

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Galliano drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi o cireaşă roşie Se servestela orice oră Ingrediente 3/10 rom alb 2/10 lichior Galliano 3/10 suc de ananas 1/10 suc de lamaie 1/10 sirop de zahar sampanie frapata A fost unul dintre…

Read more »

Paste cu somon şi mazăre în păstăi

4 January 2009

Ingrediente: 400g paste fusilli sau alte forme 150g mazăre verde în păstăi, tăiate în jumătate pe lungime 2 fileuri de somon, 300g în total ½ lamaie zeamă şi coajă 4 linguri de creme fraîche cu conţinut redus de grăsimi 100 g rucola   Mod de preparare:   Se fierb pastele, adăugând păstăile de mazăre în…

Read more »

Carne de porc cu miere si rozmarin

4 January 2009

Ingrediente: 1 friptura de porc ramuri si frunze de rozmarin miere Mod de preparare: Se coace o friptură de porc pe un pat de ramuri de rozmarin, se fac câteva crestături şi se introduc câteva frunze de rozmarin, în ultimele 5 minute de coacere, se scoate friptura din cuptor şi se unge cu un strat…

Read more »

Sandwich ton

4 January 2009

Ingrediente: 175 g ton bucati in conserva Toast 50 g ceapa Masline negre Rosii Spanac fresh Maioneza vegetala Sare, piper Unt Lamaie Foi de salata Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se stoarce, la fel şi măslinele; se amestecă cu aceto balsamice, sare şi piper. Tonul se freacă cu unt, se sărează şi…

Read more »

Salata simpla Tabouleh

4 January 2009

  O reteta de Salata simpla Tabouleh din: patrunjel, rosii, ceapa, grau, sare, piper, menta, zeama de lamaie si ulei. Ingrediente: 10 g patrunjel 100 g rosii 50 g ceapa 20 g grau 2 g sare 1 g piper 2 g menta uscata 2 ml zeama lamaie 10 g ulei   specialitate libaneza Mod de…

Read more »

Hommus

4 January 2009

Ingrediente: Năut Pastă de susan Ulei de măsline Boia Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele până când se omogenizează şi capătă consistenţa unei paste. Pentru decor se presară boia peste ames­tecul obţinut.   Pofta buna!

Read more »

Risotto cu ciuperci salbatice, pui si bacon

4 January 2009

Ingrediente: 50g ciuperci hribi uscate 1,3 l supă de pui 250g ciuperci bureţi, feliate 8 fâşii de bacon afumat, tăiate în bucăţi 50g unt 1 ceapă, tăiată fin 300g orez pentru risotto 1 pahar mic de vin alb 50g parmezan, ras fin pui fript, fără piele şi tăiat în bucăţi 1 mână de frunze de…

Read more »

Mini-briose cu morcovi

4 January 2009

O reteta de mini briose cu morcovi din: faina, mix de condimente, zahar tos, ulei de floarea soarelui, lapte degresat, ou si morcovi. Ingrediente: 100 g făină cu agent de creştere 1/2 linguriţă de mix de condimente măcinate 100 g zahăr tos 75ml ulei de floarea soarelui 5Oml lapte degresat 1 ou, bătut uşor 125g…

Read more »

Sos pentru clătite

4 January 2009

Ingrediente: Unt Miere Mod de preparare: Se topeşte unt fără sare într-o tigaie si se adaugă miere, cât jumătate din cantitatea untului. Se amestecă uşor, se încălzeşte şi se toarnă direct peste clătite, pentru un răsfăţ delicios.

Read more »

Naut fierbinte cu spanac si bacon

4 January 2009

Ingrediente: 1 fasie bacon 1 catel usturoi 1 lingura otet de vin 2-3 linguri naut din conserva 1/2 punga de frunze de spanac Mod de preparare: Se taie o fâşie de baconîn felii mici şi se prăjeşte într-o tigaie de teflon încinsă împreună cu 1 căţel de usturoi tăiat fin. Se adaugă l lingură de…

Read more »

Smoothie aromat cu banane

4 January 2009

Ingrediente: 1 banana 1 iaurt natural Suc de mere Miere Scortisoara macinata Nuci Mod de preparare: într-un blender se mixează o banană coaptă, un borcan mic de iaurt natural, puţin suc de mere, puţină miere si puţină scorţişoară măcinată. Se adaugă o mână de nuci Pecan şi se mai mixează puţin. Compoziţia se toarnă în…

Read more »

Ras Asfour

3 January 2009

Ingrediente: carne de vită-200 g ceapă-50 g sos de rosii-20 g ulei de măsline-20 g condimente-5 g   Mod de preparare: Se taie carnea de vită julienne şi se trage în tigaie timp de 5-10 minute. Intr-o altă tigaie se prăjeşte ceapa în ulei. La final, carnea de vită şi ceapa prăjită se amestecă cu…

Read more »

Smochine cu miere si migdale

3 January 2009

  Ingrediente: 2 smochine coapte 2 linguri iaurt grecesc 1 lingura miere lichida scortisoara migdale prajite Mod de preparare: Se taie două smochine coapteîn jumătate, peste ele se toarnă 2 linguri de iaurtgrecesccu 0% grăsimi, apoi se stropeşte cu 1 lingură de miere lichidă. La servire se presară puţină scorţişoară şi migdale prăjite, tăiate fulgi.…

Read more »

Legume coapte lipicioase

3 January 2009

Ingrediente: Coaja si zeama unei portocale 1 lingura miere 1 catel usturoi Cimbru Ulei de masline Mod de preparare: Se amestecă coaja şi zeama unei portocale cu 1 lingură de miere, 1 căţel de usturoi, zdrobit şi frunzele de pe câteva rămurele de cimbru. Se toarnă puţin ulei de măsline, apoi se toarnă dressingul peste…

Read more »

Sandwich-uri cu bacon si curcan

3 January 2009

Ingrediente: 2 felii de bacon, tăiate în fâşii unt pentru uns 3 felii de pâine, albă sau/şi neagră 1 felie groasă de came de curcan gătită maioneză şi muştar câteva frunze de salată, rupte în bucăţi 1/2 avocado, feliat Mod de preparare: Se pune baconul pe grill până devine crocant, apoi se scurge pe hârtie…

Read more »

Granola cu fructe de pădure

3 January 2009

Ingrediente: 100 g unt, plus extra pentru uns 200 g de ovăz 100 g seminţe de floarea soarelui 50 g seminţe de susan 50 g nuci tăiate mărunt 3 linguri de miere 100 g zahăr muscovado 1 linguriţă de scorţişoară măcinată 100 de afine uscate, cireşe sau un mix Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul…

Read more »

Smoothie de fructe

3 January 2009

Ingrediente: 400g piersici din conservă în suc natural 1 banană, feliată 300ml suc de mere Mod de preparare: Se pun toate ingredientele într-un pahar înalt şi se mixează cu un blender. Se acoperă paharul sau se toarnă în sticle de plastic, se sigilează şi se bagă la frigider. Se poate păstra 2 zile   Pofta…

Read more »

Bucataria lui Jamie

3 January 2009

De Jamie Oliver Episodul 4- Capsune Bucataria lui Jamie

Read more »

Tort de vanilie şi ciocolată

3 January 2009

Ingrediente: Pentru blat: 200 g unt 7 linguri praf de cacao 220 g făină 1 linguriţă praf de copt 280 g zahăr 1 vârf de sare 1 baton de vanilie 2 ouă 150 g smântâ­nă Pentru crema de ciocolată şi frişca 250 ml frişca 1 pacheţel zahăr vanilinat 100 g glazură de ciocolată amăruie 2…

Read more »

Paste late şi pui cu ierburi aromate

3 January 2009

O reteta de paste late si pui cu ierburi aromatice din chilli, frunze de salvie, suc de lamaie, piper, pui, paste late, rosii cherry si dovlecel. Ingrediente: 1 chilii 7 frunze de salvie sucul de la 1 lămâie 6 linguri ulei de măsline piper 600 g pui (piept şi pulpe) sare 400 g paste late…

Read more »

Pui cu tarhon

3 January 2009

  Ingrediente: 1 pui tăiat în bucăţi 1 legătură de tarhon 50 ml ulei de măsline 50 ml supă de pui sare, piper măcinat Mod de preparare: Pune bucăţile de pui într-o farfurie adâncă . Spală, usucă si taie fin tarhonulUnge bucăţile de pui cu ulei şi presară-le cu tarhon. Amestecă bine şi dă la…

Read more »

Minitarte cu kiwi

3 January 2009

Ingrediente: Aluat: 250 g făină 100 g unt 1 lingură de zahăr pudră 1 vârf de sare Cremă: 500 ml lapte 1 baton de vanilie 3 gălbenuşuri 75 g zahăr 2 linguri rase de făină Garnitură: 2 kiwi zmeură mentă Mod de preparare: Aluatul: pune făina, zahărul şi sarea într-un castron. Adaugă untul şi frământă…

Read more »

Supă de castraveţi

3 January 2009

O reteta delicioasa de supa de castraveti din: castraveti, muguri de pin, stafide, branza feta, busuioc, lamaie, ulei de masline, menta, sare si piper. Ingrediente: 3 castraveţi 50 g muguri de pin 50 g stafide 60 g brânză feta 1 legătură de busuioc 1 lămâie lingură ulei de măsline mentă sare piper Mod de preparare:…

Read more »

Dovlecei cu morun

3 January 2009
Dovlecei cu morunIngrediente: 6 dovlecei rotunzi 500 g batog de morun 100 ml lapte 50 g unt 4 cartofi 1 lămâie 3 legături de pătrunjel Piper Mod de preparare: Pune batogul în apă rece cu 1-2 ore înainte de pregătire.Spală dovleceii şi taie-le capacele. Curăţă-le miezul cu grijă şi păstrează-l. Fierbe dovleceii şi miezul în baie-marie, timp…

Read more »

Cordon bleu din curcan

3 January 2009
Cordon bleu din curcan  O reteta delicioasa de cordon bleu din curcan din: piept de curcan, sunca, cascaval, oua, faina, boia de ardei, sare, piper, unt, pesmet. Ingrediente: 2 piepţi de curcan dezosaţi 4 felii de şuncă 4 felii de caşcaval 2 ouă 6 linguri făină 1 linguriţă boia de ardei sare, piper 3 linguri unt 3 linguri…

Read more »

Sandwich pui

3 January 2009

Ingrediente: 200 g piept pui 120 g ciuperci intregi Champignon Toast cu lapte Chili Soia Cognac Salata verde creata Ardei capia marinat in otet Maioneza vegetala Mod de prepaare: Toast-ul se prăjeşte pe grătarul bine încins, în timp ce pieptul de pui se pune în apă fiartă. Acesta se fierbe câteva minute, aşa încât să…

Read more »

Pui Cain Vert

3 January 2009

Ingrediente: File de piept de pui Sos Provencial Coriandru Sare Piper Zeama de lamaie Mod de preparare: Pieptul de pui se face pane, se prăjeşte în tigaie, iar apoi se adaugă sosul Provencial şi se asezonează. La sfârşit se adaugă zeama de lămâie.   Pofta buna!

Sos tartar

3 January 2009

Ingrediente:   2 gălbenuşuri fierte tari o linguriţă de muştar 100 ml untdelemn o linguriţă oţet sa zeamă de lămâie o lingură arpagic tocat, un castravete mic în oţet sare, piper. Mod de preparare: Se zdrobesc ouăle cu furculiţa, se încorporează muştarul şi se toarnă untdelemnul puţin câte puţin, amestecând continuu cu o lingură de…

Read more »

Salata Fattoush

3 January 2009

O reteta delicioasa de salata fattoush din: castravete, salata verde, rosii, ceapa, ridichi, crutoane, ulei de masline, sare, piper, usturoi, sumnak si zeama de lamaie. Ingrediente: 70 g castraveti 70 g salata verde 100 g rosii 50 g ceapa 50 g ridichi 40 g crutoane 10 ulei masline 2 g sare 1 g piper 2…

Read more »

Somon marinat în vin alb cu ierburi şi şofran

3 January 2009

Ingrediente: 2 bucati somon -pentru sos: 20 g ceapa 40 ml vin alb 4 lingurite smantana Sofran Sare, piper, zeama de lamaie Dovlecei, orez Mod de preparare: Se marinează somonul în zeama de lămâie cu ulei de măsline, usturoi şi ierburi (cimbru, rozmarin şi pătrunjel) şi se ţine 24 de ore în frigider. Se pun…

Read more »

Friptura de porc cu cidru si mere

3 January 2009

Ingrediente: 250 g carne porc 1 mar -pentru sos: 10 g unt 1 mar 10 g ceapa Cidru 1 cub knorr 150 g smantana Mod de preparare: Se găteşte carnea de porc la cuptor, asezonată cu sare şi piper, timp de 40 de minute. Sosul se găteşte la tigaie: se pune unt la încins, ceapă…

Read more »

Dressing pentru salate

3 January 2009

Ingrediente: 6 linguri ulei masline 1 lingura otet de vin alb 1 lingurita mustar dijon 1 lingura miere Frunze de salata Creme fraiche Mod de preparare: Se amestecă 6 linguri de ulei de măsline, l lingură de oţet din vin alb, 1 linguriţă de muştar Dijon şi 1 lingură de miere. Se asezonează şi se…

Read more »

Supa de rosii minestrone

3 January 2009

Ingrediente: supa minestrone 2 rosii, curatate, uscate si tocate, un catel de usturoi, 1/4 cana de ulei de masline frunze proaspete de magheran sau oregano   Mod de preparare: Pentru supa de baza aveti nevoie de 700 g de zarzavaturi proaspete, inclusiv cartofi, morcovi, varza, fasole, rosii (in functie de preferinte). Curatati si pregatiti ingredientele,…

Read more »

Sos tahini cu mentă

3 January 2009

Ingrediente: 2 linguri pasta tahini 2 linguri iaurt natural 2 lingurite miere Zeama unei lamai 1 catel usturoi Menta Mod de preparare: Se amestecă 4 linguri de pastă tahini cu 2 linguri de iaurt natural, 2 linguriţe de miere şi zeama unei lămâi. Se adaugă l căţel mic de usturoi, zdrobit, o mână mică de…

Read more »

Pui marinat cu mirodenii

3 January 2009

Ingrediente: 1 lingurita chimen macinat Coriandru, cardamon 1 lingura miere Ulei de masline Pulpe de pui Mod de preparare: Se amestecă 1 linguriţă de chimenmăcinat, coriandru şi cardamon, de asemenea măcinate, cu l lingură de mieresi puţin ulei de măsline. Apoi se freacă pulpele de pui dezosatecu această compoziţie şi se lasă la marinat timp…

Read more »

Tortellini cu ricotta, spanac şi bacon

3 January 2009

Ingrediente: 250g tortellini umplute 2 felii de bacon 25g miez de nucă coaja a 1/2 de lămâie şi zeama unei lămâi 1 lingură de parmezan ras fin, plus extra pentru servire 1lingură de ulei de măsline, plus extra pentru servire 100 g spanac pentru salată 2 linguri de ricotta Mod de preparare: Se încălzeşte grillul.…

Read more »

Paste cu pui, muştar şi miere

3 January 2009

Ingrediente: 300g paste farfalle sau alte forme 3linguri de maioneză cu conţinut redus de grăsimi 1 linguriţă cu vârf de muştar integral 1 linguriţă de miere 300g de pui gătit tăiat în bucăţi mari 4fire de ceapă verde, tăiate fin (sau folosiţi1/2 de ceapă roşie, tăiată felii) 1 legătură de busuioc frunzele rupte 4 roşii,…

Read more »

Supă de morcovi si coriandru

3 January 2009

Ingrediente: l lingură de ulei vegetal l ceapă, tăiată mărunt l linguriţă de coriandru măcinat 1 cartof, tăiat în bucăţi 450g morcovi, curăţaţi şi tăiaţi 1,21 supă de legume sau pui l mână de coriandru Mod de preparare: Se încinge uleiul într-un vas mare, se adaugă ceapa si se căleşte timp de 5 minute, până…

Read more »

Risotto cu parmezan si verdeata

3 January 2009

Ingrediente: 1,51 supă de legume 50g unt 1 ceapă, tăiată fin 300g orez pentru risotto 1 pahar mic de vin alb 50g parmezan (jumătate ras, jumătate tăiat cu peelerul) 2 linguri ulei de măsline 2 mâini de verdeaţă, inclusiv busuioc, hasmaţuchi, ceapă de tuns, jumătate tăiată mărunt, jumătate lăsată întreagă 1 lingură de oţet balsamic…

Read more »

Omleta Orient Expres

3 January 2009

Ingrediente: 1 ou si 1 albus de ou 2 lingurite ulei de masline Mix de legume 1 lingura sos de soia Mod de preparare: Se bate un ou de mărime mediecu un albuş de ouşi se asezonează, apoi se încălzesc 2 linguriţe de ulei de măslineîntr-o tigaie mică de teflon. Se toarnă două mâini de…

Read more »

Sos de rosii si busuioc

3 January 2009

Ingrediente: 1 lingură de ulei de măsline 1 căţel de usturoi, zdrobit 400g roşii tăiate din conservă 1 linguriţă de pudră desupă de legume sau 1/2 de cub de supă, fărâmiţat l lingură de piure de roşii 1 linguriţă de zahăr câteva frunze de busuioc Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă…

Read more »

Ciuperci la cuptor cu sunca si oua

3 January 2009

Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 4 ciuperci mari de cultură 4 felii de şuncă 4 ouă Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 220°C. Se stropeşte puţin ulei de măsline pe baza unui vas de ceramică, apoi se asază ciupercile. Se stropeşte uleiul rămas şi se asezonează. Se coc timp de 15 minute…

Read more »

Vinete curry

3 January 2009

Ingrediente: 2 cepe, tăiate mărunt 1 rădăcină proaspătă de ghimbir de 4cm,tăiată în bucăţi 4 linguri de fulgi prăjiţi de migdale, 1 lingură de pudră curry 1 legătură mică de coriandru, frunzele separate de tulpini 2 linguriţe de ulei de măsline 2 vinete, tăiate în bucăţi mari 200 ml iaurt grecesc Mod de preparare: Se…

Read more »

Gnocchi cu rosii la cuptor

3 January 2009

Ingrediente: 1 lingură de ulei de măsline 1 ceapă, tăiată mărunt l ardei gras roşu, curăţat de sâmburi si tăiat fin 1 căţel de usturoi, zdrobit 400g conservă de roşii, tăiate 500 g gnocchi 1 mână de frunze de busuioc, rupte 1/2 bucată de mozzarella de 125g, ruptă în bucăţi Mod de preparare: Se încălzeşte…

Read more »

Clatite cu dovlecel

3 January 2009

Ingrediente: 140g făină 2 ouă 175ml lapte 50g brânză cheddar tare, ruptă în bucăţi 1/2 de legătură de ceapă de tuns, tăiată mărunt 2 dovlecei, rasi 1 linguriţă ulei de măsline Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Se pune făina într-un bol, se asezonează, apoi se amestecă gradual ouăle si laptele, până se…

Read more »

Cod cu piure din boabe de soia, busuioc si lamaie

3 January 2009

Ingrediente: 2 legături mici de roşii cherry pe ciorchine 1 lingură de ulei de măsline 2x 140g bucăţi de cod fără piele sau alt file de peşte alb coaja unei lămâi, plus zeama a ½ lamaie ½ de pachet de 480g de boabe de soia congelate 1 căţel de usturoi 1 legătură de busuioc, frunzele…

Read more »

Barbeque de porc cu porumb picant

3 January 2009

Ingrediente: 4 linguri de ketchup de tomate 2 linguri de zahăr brun 1 lingură de oţet din vin alb 1 linguriţă de paprica 4 bucăţi de muşchi de porc, curăţat de grăsime 4 ştiuleţi de porumb 1 lingură de unt Mod de preparare: Se fierbe un vas mare de apă pentru porumb. Se prepară un…

Read more »

Baton cu muslii

3 January 2009

Ingrediente: 150g zahăr muscovado l OOg margarina cu ulei de măsline 50g miere 300g cereale bogate în fibre 50g fructe uscate, tăiate mărunt l lingură de seminţe de in sau de susan Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se unge şi se tapetează cu hârtie de orez o tavă de 2.5cm adâncime si…

Read more »

Risotto cu mazare, creveti si lamaie

2 January 2009

Ingrediente: 400g de creveţi negătiţi, în cochilie, decongelaţi 3 linguri ulei de măsline 1 ardei chilii roşu, curăţat de sâmburi, jumătate tăiat felii, jumătate tăiat mărunt 1,5l supă de peste 1 ceapă, tăiată mărunt 300g orez pentru risotto 1 pahar mic de vin alb 200g mazăre congelată 1 lămâie, zeama si coaja Mod de preparare:…

Read more »

Fasole batuta

2 January 2009

Ingrediente: 410 g boabe de fasole din conservă 2 linguri ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie 125g brânză cu verdeaţă şi usturoi Mod de preparare: Se pun boabele de fasole într-un blender, apoi se toarnă ulei de măsline si zeamă de lămâie. Se adaugă puţină sare şi piper negru proaspăt măcinat. Apoi se…

Read more »

Filet de boeuf Wellington

2 January 2009

Ingrediente: 1,2 kg fileu de vita 125 g unt 2 pachete de aluat frantuzesc 1 cutie mare de ciuperci 10 g trufa (optional) cutie mica de paté de foie gras 1 pahar de Madera (sau Porto), 1 paharel de cognac 1 ou sare, piper, nucsoara   Mod de preparare: Se presara fileul cu un praf…

Read more »

Coq au vin

2 January 2009

Ingrediente: 1 cocos de cel putin 2 kg 180 gr. costita (de preferinta nu afumata, ci in saramura) 20 de capatini de arpagic 4 echalote (se poate inlocui cu arpagic tocat) 2 linguri de unt 3 linguri de faina 1 paharel de cognac 1 sticla de vin rosu 200 g ciuperci (cele mai bune sint…

Read more »

Moussaka de mouton

2 January 2009

Ingrediente: 1 kg carne de oaie 9 vinete 125 g ciuperci albe 75 g de ceapa 100 ml sos espagnole O lingura de patrunjel tocat un catel de usturoi 3 oua   Mod de preparare: Sos espagnole: Se prepara o supa consome de vita (cu legume pt aroma). Se caleste o lingura de faina in…

Read more »

Lasagna de pui

2 January 2009

Ingrediente: 9 foi de lasagna 1 ceapa rosie taiata fin 100 g ciuperci taiate lamele 1 catel de usturoi (zdrobit) 350 g piept pui sau curcan taiat in cuburi 150 ml vin rosu diluat in 100 ml apa 250 g de suc de rosii 1 lingura de zahar Sos bechamel: 75 g unt 50 g…

Read more »

Dovlecei umpluti

2 January 2009

Ingrediente:   12 dovlecei mai rotunzi 150 gr. carne de vitel tocata 50 gr. slanina tocata o ceapa 2 catei de usturoi o crenguta busuioc 3 linguri de orez fiert 1 ou 2 linguri de parmezan ras 30 gr. unt 2 linguri ulei de masline sare, piper. Pentru sosul de rosii: 1 kg. de rosii…

Read more »

Cassoulet

2 January 2009

Ingrediente: 500 g fasole alba (uscata) 5 cepe 6 cuisoare 100 g sorici 3 crengute cimbru 3 fire patrunjel 2 foi de dafin 6 catei de usturoi 250 g carnati (usturoiati) 500 g carne de miel 400 g ceafa de porc 100 g costita 4 linguri untura sare, piper 3 rosii mari (circa 500 g)…

Read more »

Supa cu usturoi

2 January 2009

  Ingrediente: 24 catei usturoi 10 felii subtiri piine neagra 100 gr. brinza telemea 2 linguri ulei de masline cimbru, cuisoare, sare, piper   Mod de preparare: Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute in untura de gasca sau unt. Varsati deasupra 2 litri de apa clocotita. Faceti un buchet garni din cimbru…

Read more »

Sos espagnole

1 January 2009

Ingrediente: 250 ml supa consome de vita cu legume pt aroma 40 g unt patrunjel piper sare o ceapa intepata de 2 cuisoare dafin cimbru si bulion de rosii Mod de preparare: Se prepara o supa consome de vita cu legume pt aroma.  Se caleste o lingura de faina in 40 g unt, cand este…

Read more »

Supa de orez cu legume

1 January 2009

Ingrediente: 250 gr. orez cu bobul lung 200 gr. fasole verde 3 rosii 2 morcovi 1 ardei rosu mic 1 dovlecel mic o bucata mica de praz 100 gr. mazare din conserva (sau congelata) 6 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin) 1 ceapa 1 cub de concentrat de legume sau vita 2 catei…

Read more »

Suc de mango si banane

1 January 2009

Ingrediente: 1 mango mediu l banană 500 ml suc de portocale 4 cuburi de gheaţă Mod de preparare: Se taie mango în jumătate, se scoate sâmburele, se curăţă şi se taie în bucăţi. Se curăţă banana şi se taie în bucăţi, apoi toate ingredientele se pun într-un blender şi se procesează până se obţine un…

Sufleu cu legume şi kaiser

1 January 2009

Ingrediente: 4-5 cartofi mari 1 tulpină mare de praz 500 g roşii 200 g kaiser sare, piper 200 g smântână fermentată 2 ouă 100 g brânză pentru pizza Preparare: Pregătiţi legumele şi tăiaţi cartofii şi prazul felii rotunde de circa 1/2 cm grosime. Opăriţi roşiile, îndepărtaţi-le coaja şi tăiaţi-le felii rotunde. Tăiaţi kaiserul cubuleţe. Incingeţi…

Read more »

Musli la gratar cu fructe

31 December 2008

Ingrediente: 600 ml lapte 3 picaturi indulcitor lichid 100 g fulgi de ovaz 125 g cirese ½ lingurita scortisoara praf 2 linguri dulceata de capsuni 2 piersici Zmeura Mod de preparare: Dati laptele in fiert impreuna cu indulcitorul. Adaugati fulgii de ovaz si fierbeti 5 minute amestecand continuu. Luati vasul de pe aragaz si continuati…

Read more »

Rulada din spanac cu urda si somon

31 December 2008

Ingrediente: -pentru rulada de spanac: 500 g spanac congelat 2 chifle 1 lingura pesmet 6 oua Sare,piper,nucsoara -pentru umplutura: 200 g somon afumat 400 g urda 100 g iaurt Sare, piper alb 3 foi de gelatina 200 g smantana 2 linguri de marar tocat 1 lingura de patrunjel tocat fin Mod de preparare: Dezgheti spanacul…

Read more »

Peste unditar in manta de costita

31 December 2008

Ingrediente: 4 bucati de spate de peste-unditar 8 feliute subtiri de costita Sare, piper proaspat macinat 2-3 lingurite zeama lamaie 4 ramurele salvie 1 ceapa 2-3 linguri ulei de scaieti 200 ml supa de peste Salvie pentru ornat 1-2 lingurite de amidon Mod de preparare: Cureti ceapa de coaja si o tai solzisori. Indepartezi osul…

Read more »

Clatite cu nuci si visine

31 December 2008

Ingrediente: 100 g visine 50 g suc de visine 1 lingurita zahar ¼ betigase de scortisoara 1 varf de cutit praf de cuisoare ½ lingurita amidon 1 ou 50 ml lapte 30 g faina Sare 1 lingurita miez de nuca macinat sau alune pisate 1 lingura unt topit Mod de preparare: Fierbeti visinele cu sucul,…

Read more »

Salata cu bucati de caise si gust picant

31 December 2008

Ingrediente: 1 lamaie 1 lingurita sos curry 7 linguri ulei 600 g piept de pui 1 lingurita zahar Sare 1 ardei iute rosu 1 legatura arpagic 1 catel de usturoi 150 g mazare tucara 400 g caise 2 salate Mod de preparare: Spalati lamaia bine, curatati-i coaja si stoarceti-i sucul. Amestecati 1 lingurita coaja de…

Read more »

Palmieri

31 December 2008

  Ingrediente: un pachet de aluat 4 linguri de zahărbrun un pahar de lapte   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 210° C. întindeţi aluatul şi decupaţi-i marginile pentru a obţine un dreptunghi. Pudraţi dreptunghiul cu trei linguri de zahăr brun. Presaţi zahărul cu ajutorul unei linguri ca să intre bine in aluat. Rulaţi aluatul…

Read more »

Trufe cu şampanie

31 December 2008

Ingrediente 360 g ciocolată cu lapte 250 g unt 150 g zahăr 150 ml smântână dulce 150 ml şampanie 50 ml rom ciocolată cu lapte topită zahăr pudră pentru 1 kg de trufe   Mod de preparare Fierbeţi smântână cu zahărul, şampania şi romul. Adăugaţi compoziţia peste ciocolata cu lapte tăiată în bucăţele. Ameste­caţi până…

Read more »

Chefal rosu cu cartofi si scoici

31 December 2008

Ingrediente: 6 cartofi mari 500 g scoici inchise 4 fileuri de chefal rosu 2 catei usturoi 1 lingura ulei 300 ml zeama peste 300 ml supa de legume 300 ml vin alb 1 legatura patrunjel 1 conserva fasole alba 2 lamai Sare, piper, boia de ardei Mod de preparare: Jumatate din zeama de peste o…

Read more »

Banshee cocktail

30 December 2008

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Cremă de banana drinks Decoratiune – fără Se servestedupă-amiaza, seara şi noaptea   Ingrediente: 5/10 cremă de banane 2/10 cremă de cacao alba 3/10 frişca Este un exemplu clasic de cocktail din familia Energy, apărut în anii ’60,…

Read more »

Peste in stil mediteranean(cu orez si telina)

30 December 2008

Ingrediente: 2 cepe 4 linguri ulei de masline 2 linguri de migdale taiate 200 ml vin alb sec 200 ml supa de legume 400 g rosii bucati 2 frunze dafin Sare, piper proaspat macinat 600 g file de cod ½ legatura de cimbru 2 tulpini de telina 250 g orez cu bobul lung Mod de…

Read more »

Banana Kahlua cocktail

30 December 2008

  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Ice cream drinks Decoraţiune – una sau’mai multe felii de banană şi câteva paie Se serveste seara şi noaptea   Ingrediente: 30 g Kahlua 20 g frişca 20 g lapte proaspăt 50 g îngheţată de frişca o jumătate de…

Read more »

Supa de somon si praz

30 December 2008

Ingrediente: 2 fire de praz 500 g cartofi 2 linguri de unt Sare,piper proaspat macinat Nucsoara 1 l supa de legume 250 g file de somon 100 g smantana 1 lingura de marar tocat fin Zeama de la 1 lamaie Frunzulite de patrunjel pentru ornat Mod de preparare: Cureti prazul si-l speli, apoi il tai…

Read more »

Salata picanta in straturi

30 December 2008

Ingrediente: 2 bucati piept de pui, sare 4 oua fierte tare 1 salata ¼ salata Iceberg 4 rosii 2 morcovi 100 g dovleac 50 g sunca 150 g iaurt 1 catel de usturoi 50 g branza albastra 100 ml smantana 2 linguri suc de lamaie, piper Mod de preparare: Fierbeti pieptul de pui in apa…

Read more »

Potage Crecy

30 December 2008

O reteta de supa potage crecy din: ceapa, morcovi, cartof, supa de pui, patrunjel, zahar, unt si smantana. Ingrediente: o ceapa mare 500 g morcov 1 cartof mare 900 ml supa de pui o ligura de patrunjel o lingura de zahar unt 2 linguri smantana   Mod de preparare: Se pune untul intr-o cratita, se…

Read more »

Cotlet de vitel cu sos de lamaie

30 December 2008

O reteta de cotlet de vitel cu sos de lamaie din: cotlete de vitel, morcovi, telina, ceapa, lamaie, unt, apa, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de viţel 600 g de morcovi 2 tulpini de ţelină 2 cepe mici o lămâie 40 g unt 100 ml apă sare şi piper Mod de preparare: Daţi prin…

Read more »

Buturugă din ciocolată

30 December 2008

Ingrediente: Blatul de ciocolată 10 ouă 300 g zahăr 200 g făină 50 g pudră de cacao Mousse au chocolat 6 gălbenuşuri 150 g zahăr 350 g ciocolată 800 ml smântână dulce Frişca 1L smântână dulce 80 g zahăr tos Sirop cu ciocolată 100 g zahăr 100 g apă 30 g cacao 50 ml lichior…

Read more »

Muschi de vita in foietaj cu umplutura de ciuperci si clatite

30 December 2008

Muş­chi de vită Wellington   Ingrediente: 700 g muşchi de vită 350 g foietaj trei linguri ulei un ou sare, piper Ingrediente pentru clătitele cu pătrunjel 50 g făină 150 ml lapte un ou două linguri de pătrunjel proaspăt tocat un vârf de sare Ingrediente pentru umplutura de ciuperci 500 g ciuperci tocate 50 g…

Read more »

Omleta cu 3 arome

30 December 2008

Ingrediente: 500 g dovlecei 2 ardei grasi rosii (capia) 4 cepe albe (proaspete) 6 fire patrunjel verde 2 catei de usturoi 12 oua 1/2 lingurita nucsoara pisata 4 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Coaceti ardeii si lasati-i sa se raceasca intr-o punga de plastic sau intr-o cratita cu capac.Spalati dovleceii, taiati-le…

Read more »

Bucataria lui Jamie Oliver (video)

30 December 2008

De Jamie Oliver Episodul 3- Ceapa Bucataria lui Jamie

Read more »

Canapes cu mousse de peste

30 December 2008

Ingrediente: 450 g file de cod 6 foi de gelatina alba 150 g file de somon 2 albusuri 300 g smantana groasa 2 linguri de marar tocat Sare, piper proaspat macinat 4 felii de paine Pumpernickel Mod de preparare: Fileul de cod il bagi pentru scurt timp la congelator. Intre timp, inmoi gelatina in apa…

Read more »

Limba-de-mare cu sos de sofran pe pat de risotto cu leurda

29 December 2008

Ingrediente: -peste: 4 fileuri de limba-de-mare cu piele Zeama de la 1 lamaie Ulei, sare, piper -risotto: 1 ceapa alba tocata fin Ulei de masline 300 g orez pentru risotto 200 ml vin alb 600 ml zeama de peste fierbinte ½ legatura leurda Unt, sare, piper, nucsoara rasa -sos de sofran: zeama de la 2…

Read more »

Gratare de porc pane cu parmezan

29 December 2008

Ingrediente: 4 cotlete de porc batute usor cu ciocanul de lemn 2 oua 4 linguri (de supa) de Parmezan (cascaval sarat) ras 2 linguri (de supa) de pesmet alb 4 linguri (de supa) de untdelemn 8 frunze de busuioc 1 lamaie sare, piper.   Mod de preparare: Se bat ouale ca pentru omleta intr-o farfurie…

Read more »

Marinata de macrou si legume

29 December 2008

Ingrediente: 4 macrouri potrivite 1 ceapa 2 ardei grasi rosii 1 ardei gras verde si 2 galbeni 1 ardei iute 2 linguri faina 1 lingura ulei de alune de pamant -pentru marinata: 1 lingurita zahar 4 linguri sos soia 1 lingura otet 4 ramurele cimbru 4 linguri ulei Mod de preparare: Speli pestii, ii usuci…

Read more »

Banana Daiquiri

29 December 2008

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned Categorie – Crema de banane drinks Decoraţiune – paie tăiate la jumătate şi o felioară de banană pe margine Se serveste între mese, seara şi noaptea   Ingrediente: 6/10 rom alb 3/10 cremă de banane 1/10 suc de lămâie galbenă sau de lămâie…

Read more »

Muschiuleţ de porc caramelizat cu miere

29 December 2008

Ingrediente: 800 g muşchiuleţ de porc 4 cepe 8 căţei de usturoi 4 linguride miere două linguriţe de unt două linguri de ulei de măsline două linguri de oţet de vin   pentru 4 persoane Mod de preparare: Tăiaţi ceapa în lamele fine. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l rondele. Pu­neţi ceapa şi usturoiul la călit in…

Read more »

Sarmale cu galbiori

29 December 2008

Ingrediente: 400 g gălbiori (dacă nu aveţi gălbiori, puteţi folosi şi alte tipuri de ciuperci) 200 g orez 250 g praz 250 g morcovi 250 g radacini de patrunjel, pastarnac si telina o legătură de pătrunjel verde sau mărar 150 ml ulei pentru 10 persoane   Mod de preparare Puneţi frunzele de varză la desărat…

Read more »

Pasta Asciutta

29 December 2008
Pasta AsciuttaIngrediente: 500 g Spaghetti Barilla 100 ml ulei de măsline 8 căţei de usturoi o jumătate de legătură de pătrunjel boia de ardei iute sau dulce sare, piper Mod de preparare Fierbeţi pastele Barilla în apă cu puţină sare timp de 9 minute. Curăţaţi şi zdrobiţi patrucăţei de usturoi, tocaţi pătrunjelul. Puneţi pefoc într-o tigaie…

Read more »

Blanquette de veau

29 December 2008

Ingrediente: 1,2 kg piept de vitel fara os 100 gr. unt 100 ml smintina 2 galbenusuri de ou o lamiie 70 gr. faina 1 lingurita zahar 300 gr. ciuperci 6 morcovi 2 cepe 200 gr. arpagic 4 cuisoare, 1 fir de praz 2 ramuri de telina 2 catei de usturoi patrunjel tocat doua ramuri de…

Read more »

Rulada de carne cu oua

29 December 2008

Ingrediente: 1 kg carne tocata amestec 200 gr. sunca presata taiata cubulete mici 4 felii piine 1 cana cu lapte 2 oua rozmarin sau alta verdeata sare, piper 150 ml vin alb 6 oua fierte tare   Mod de preparare: Feliile de piine se inmoaie in lapte 15 min, se storc si se maruntesc. Se…

Read more »

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale

29 December 2008

Ingrediente: 800 g morcovi 20 g unt sau margarina sare, piper 1 portocala (250 g) 1 lingura de miere, cateva frunzulite de busuioc sare, piper 4 felii antricot sau muschi de vita (a 150 g fiecare) 3 linguri ulei.   Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata, se taie felii subtiri si se calesc…

Read more »

Supa de legume cu usturoi

29 December 2008

Gazpacho espresso Ingrediente:   5 rosii mari si coapte 1 castravete 1 ardei verde 1 ceapa 1 catel de usturoi 200 gr. miez de paine uscata (pesmet intreg) 2 linguri de untdelemn fin 2 linguri de otet de vin sare, piper.   Mod de preparare: Inmuiati feliile de pesmet (fara coaja) in apa si lasati-le…

Read more »

Rondele de somon marinat cu portocale si mei

29 December 2008

Ingrediente: 4 rondele de somon ½ lingurita de sare -pentru marinata: ½ lingurita de Sambal Oelek (pasta-sos de ardei iute) Coaja rasa de la 2 portocale 2 linguri ulei de masline   -garnitura de portocale si mei: 2 linguri unt 2 cepe mici albe 250 g mei auriu decorticat 2 portocale de la care razi…

Salata cu paste si ton

29 December 2008

Ingrediente: 250 g paste spiralate, sare 1 ceapa rosie 250 g rosii cherry Sucul de la 1 lamaie 50 ml supa Piper 6 linguri ulei de masline 1 legatura rucola 6 crengute busuioc 2 cutii ton Mod de preparare: Fierbeti pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet, puneti-le intr-o strecuratoare, turnati apa…

Read more »

Macrou aromat pe gratar si frigarui din peste-spada

29 December 2008

Ingrediente: -pentru macrou aromat: 4 macrouri 50 ml ulei de masline Zeama de la 1 lamaie 1 lingurita de rozmarin 1 lingurita cimbru 5 catei usturoi Sare, piper proaspat macinat Mod de preparare: Speli macrourile, le stergi si le crestezi oblic pielea, pe ambele parti. Condimentezi pestii in interior cu sare si piper. Faci un…

Read more »

File de peste cu sos de ierburi

29 December 2008

Ingrediente: 4 portii file de peste 100 ml vin alb 2 fire rozmarin 1 kg cartofi noi 50 g fistic 1 lingura cimbru verde tocat 2 linguri patrunjel verde tocat 1 catel de usturoi Zeama de lamaie Ulei de masline Sare, piper Mod de preparare: Cartofii noi se spala bine si se taie sferturi. Se…

Read more »

Piersici cu aluat faramitat

29 December 2008

  Ingrediente: 150 g faina 50 g zahar 1 lingurita scortisoara praf 150 g margarina 1 cutie piersici 2 linguri zahar pudra Sucul de la 1 lamaie 3 struguri Lichior de piersici Mod de preparare: Puneti intr-un castron faina, zaharul si scortisoara, precum si margarina moale si framantati un aluat faramitat. Incingeti cuptorul la 180…

Read more »

Carpaccio de somon

29 December 2008

Ingrediente: 1 somon de 2-3 kg de preferinta salbatic 1 pahar ulei de masline zeama de la doua lamaii marar tocat, sare, piper   Mod de preparare: Se detaseaza fileurile. Se trage delicat pielea dinspre coada spre cap (pentru marirea aderentei, se moaie degetele in sare). Se scot ultimele oase cu o penseta. Se pun…

Read more »

Supa crema de pui si lamaie cu spaghete

29 December 2008

Ingrediente: 4 linguri de unt 8 fire de arpagic taiate feliute subtiri 2 morcovi taiati rondele subtiri 2 tulpini de telina taiate felii subtiri 250 gr. piept de pui dezosat taiat feliute fine 3 lamaii 1,125 l supa de pui din concentrat 250 gr. spaghete subtiri rupte in bucati relativ mici 150 gr. smintina dulce…

Read more »

Polenta cu ou

29 December 2008

Ingrediente: malai apa sare oua parmezan   Mod de preparare: Se face o mamaliguta potrivita ca si consistenta, se pune intr-o tava, se netezeste cu o spatula si se lasa citeva ore. Stratul sa fie cam de 1,5 cm grosime. Se taie bucatele de 15/15 cm (cit un toast), se unge cu ulei de masline…

Read more »

Cima alla genovese

29 December 2008

Ingrediente: ulei de masline o ceapa taiata julienne un morcov un dovlecel un ardei gras 2 frunze de spanac o mina mazare verde sau fiarta sare, piper 8 oua 100 gr parmezan 100 gr sunca   Mod de preparare: Se taie legumele fisii si se calesc in ulei la foc mare, cu sare si piper…

Read more »

Snitel din piept de pui cu crusta

29 December 2008

Ingrediente: 4 felii de piept de pui (a 150 gr. fiecare) sare, piper 1 kg de cartofi 1 catel de usturoi 1 galbenus Nucsoara 4 linguri ulei 750 gr. Conopida 10 gr. unt sau margarina.   Mod de preparare: Se spala carnea, se zvanta, se bate bine, se sareaza si se pipereaza. Cartofii (cruzi) spalati…

Read more »

Salata de caracatita

29 December 2008

Ingrediente: 8 pui de caracatita 2 portocale 200 g porumb baby murat 100 g fasole alba fiarta 4 catei de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras 2 rosii 1 salata verde 1 sfecla rosie 1 lamaie Seminte de coriandru Sare, piper, marar, ulei Pudra de ardei iute Mod de preparare: Puii de caracatita se curata,…

Read more »

Piept de pui cu mozarella

29 December 2008

Piept de pui in stil Italian   Ingrediente: 4 bucati file din piept de pui o mozarella 3 rosii oregano ulei de masline lamiie sare, piper, unt pentru prajit   Mod de preparare: Se incinge untul intr-o tigaie cu capac, se aseaza feliile de piept de pui condimentate inprealabil cu sare, piper si suc de…

Read more »

Spaghete cu sos provensal

29 December 2008

500 g Spaghetti Barilla 400 g pulpă de roşii Maxim’s 100 g măsline negre 100 ml ulei de măs­line doi ardei roşii doi căţei de usturoi câteva foi de dafin cimbru, sare, piper Mod de preparare: Tocaţi ardeii şi zdrobiţi usturoiul. Caliţi în ulei de măsline ardeii şi usturoiul, apoi adă­ugaţi roşiile, dafinul, sarea şi…

Read more »

Salata cu branza Rochefort

28 December 2008

Ingrediente: 700 g fasole verde 100 g caise uscate 1 ardei iute mic 1 ceapa alba 100 g miezuri de nuca 250 g branza Rochefort 1 ou 150 ml ulei 3 linguri mustar dulce 100 ml smantana Seminte de chimen Sare, piper, marar Mod de preparare: Fasolea verde se curata, se taie bucatele, se fierbe…

Read more »

Rulouri de tortilla cu legume

28 December 2008

Ingrediente: 8 foi de tortilla 3 bucati de piept de pui dezosat 4 morcovi Frunze de salata verde 4 linguri ulei de masline 2 catraveti verzi mari -penstru sos: 600 g iaurt 3 catei usturoi Menta, busuioc, oregano, arpagic Sare, piper Mod de preparare: Pieptul de pui se taie fasii. Separat se incinge uleiul intr-o…

Read more »

Viţel în sos de ton

28 December 2008

O reteta de vitel in sos de ton din: muschi de vitel, morcovi, telina, ceapa, aptrunjel, sare, piper, ton in ulei, maioneza, fileuri de ansoa, lamaie si capere. Ingrediente: 500 g muşchi de viţel doi morcovi o legă­tură de ţelina o ceapă o rădăcină de pătrun­jel sare şi piper Ingrediente pentru sosul de ton 150…

Read more »

Cocktail Banana Cow

28 December 2008

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – cupă dublă pentru cocktail Categoria – Cremă de banana drinks Decoraţiune – praf de nucşoară rasă şi o felie de banană Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea     Ingrediente: 5/10 rom alb 3/10 cremă de banane 2/10 frişcă câteva picături de sirop de rodii…

Read more »

Salată de piept de curcan marinat

28 December 2008

Ingrediente: Salata Lollo rossa 70 gr Lollo Biomda 50 gr Radicchio 30 gr Rucola 30 gr Rosmarin 10 gr Busuioc 10 gr Oregano 10 gr Chives 10 gr cimbru verde 10 gr piept de curcan 150 gr ulei de masline 20 gr sos de soia 50 gr Aceto balsamic 50 gr piper negru sare Mod…

Read more »

Brociolone

28 December 2008

Ingrediente: sos: un morcov o ceapa o radacina telina o telina frunze de dafin oregano 300 grame rosii sare, piper, ulei umplutura: 100 grame firmituri piine o lingurita patrunjel tocat un catel usturoi tocat jumatate lingurita oregano o lingurita brinza rasa o lingurita parmezan 2 oua, fierte tari ulei, sare, piper carne de vita ulei…

Read more »

Cremă caramel cu aromă de citrice pe carpaccio de ananas

28 December 2008

  Ingrediente: oua 1 bucata lapte 80 ml zahar 100 gr coaja de portocala 50 gr coaja de lamaie 50 gr sos caramel 50 gr ananas proaspat 100 gr frisca de decor   Mod de preparare Se amestecă la rece oul cu laptele, zahărul şi coaja rasă de la portocală si lămâie, se toarnă compoziţia…

Read more »

Salata cu orez si pui

28 December 2008

Ingrediente: 4 bucati file de piept de pui 250 g orez Basmati 1 mango mare 4 linguri maioneza, curry 4 linguri mango chutney 1 ardei rosu 50 g mazare tucara Mod de preparare: Dati in clocot circa 600 g apa cu sare. Fierbeti in ea pieptul de pui 20-25 de minute. Fierbeti orezul in apa…

Read more »

Mingiute cu zahar pudra

28 December 2008

Ingrediente: 1 lingura de unt moale 100 g zahar 2 oua 3 linguri de apa 280 g faina 1 ½ lingurita cu praf de copt Ilei pentru prajit 2 linguri zahar pudra Mod de preparare: Untul si zaharul le bati cu mixerul pana devin spuma. Adaugi oualele si apa, amestecand incontinuu cu mixerul la viteza…

Read more »

Supa de peste

28 December 2008

Ingrediente: Pentru supa: 1,5 kg peste marunt 1,5 kg peste mare bucati 1-2 capete de peste 18 felii de franzela 2 rosii 2 cepe 4 catei de usturoi 10 fire de patrunjel 2 foi de dafin o crenguta de cimbru o bucata coaja de lamaie, sare, piper Pentru maioneza cu usturoi 4 galbenusuri 4 catei…

Read more »

Mopo Doufu

28 December 2008

Ingrediente: 350 g tofu 1 lingura sos de soia 2 linguri de vin de orez Sare 1 lingurita de ulei de susan ½ legatura de ceapa verde 1 lingurita de ghimbir proaspat macinat 3 ardei iuti 3 catei de usturoi 2 lingurite zahar 2 linguri ulei de soia 1 lingura boabe de piper Sichuan 3…

Read more »

Sparanghel alb cu sos de busuioc

28 December 2008

Ingrediente: 1 kg sparanghel alb 1 lingurita unt 1 lingurita rasa de zahar 8 felii de jambon sau prosciutto 4 oua fierte 300 g iaurt nedegresat 250 g smantana Sare, piper 1 mana de frunze de busuioc verde 1 lingurita zeama de lamaie Mod de preparare: Sparanghelul se spala sub jet de apa rece si…

Read more »

Budinca de orez cu piper si ginseng

28 December 2008

Ingrediente: 6 cani de apa 6 cani de supa de pui ½ cana de orez cleios 2 cani orez cu bobul lung 1-2 cani cu fasiute din carne de pui 3 linguri de sos de peste 1 lingurita feliute de ginseng 1 lingurita de condimente mixte 2-4 oua 2 linguri ciuperci -garnituri: 1 lingurita piper…

Read more »

Felii de piept de curcan prajite, pe pat de legume

28 December 2008

Ingrediente: 300 g piept de curcan ½ lingurita de coriandru macinat 2 lingurite de ghimbir ras 1 baton de scortisoara 2 cuisoare ½ lingurita sos pimento Piper macinat 2 linguri sos de soia 600 g diferite legume Mod de preparare: Cu 2 zile inainte de a gati carnea, trebuie sa pregatesti o marinata. Speli carnea…

Read more »

Orez calit cu sunca si mazare

28 December 2008

Ingrediente: 200 g oirez cu bobul lung 150 g mazare congelata 150 g sunca fiarta 1 ceapa 1 lingurita curcuma (sofran indian) 1 legatura patrunjel Sare, piper macinat 3 linguri ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Orezul se pune intr-o sita si se spala bine de tot sub jet de apa. Apoi il pui la…

Read more »

Carne de pui in sos de soia

28 December 2008

Ingrediente: 1 pui 3 lingurite cu amidon ½ lingura sos de soia 1 ardei verde 1 dovlecel 1 lingura ghimbir ras 1 lingura usturoi tocat 3 cesti ulei 3-4 linguri de alune -pentru sos: 1 ½ lingura sos Hoisin ½ lingura zahar 2 linguri apa ½ lingura vin de orez Mod de preparare: Indeparteaza toate…

Read more »

Mere caramel

28 December 2008

Ingrediente: 350 g mere 100 g amidon alimentar Ulei 60 g zahar 2-3 linguri apa Mod de preparare: Cureti merele de coaja, le scoti mijlocul cu samburi si le tai in felii subtiri. Amidonul il pui intr-un castron mai larg si tavalesti feliile de mar prin el. Incalzesti uleiul intr-o cratita si prajesti feliile de…

Read more »

Carne de porc si creveti cu varza chinezeasca

28 December 2008

Ingrediente: 250 g varza creata chinezeasca 250 g file de porc 250 g creveti gata de gatit 4 albusuri 20 g amidon de porumb Sare, piper macinat 2 ½ linguri de vin din orez 250 ml supa de pasare Rondele de ceapa-arpagic Mod de preparare: Dai pe rand prin masina de tocat fileul de porc…

Read more »

Carne de vita cu sparanghel verde

28 December 2008

Ingrediente: 400 g file de vita 1 lingurita cu amidon 1 lingurita cu sos de soia 1 lingurita cu Sherry ¼ lingurita boia iute 400 g sparanghel 2 linguri de ulei 2 linguri sos de soia 2 linguri de Sherry 3 linguri de supa de pasare 1 lingurita de amidon Piper ½ lingurita de zahar…

Read more »

DIM SUM in cosulete de bambus

28 December 2008

Ingrediente: -pentru aluat: 200 g amidon de porumb Un pic de apa fiarta -pentru umplutura: 125 g creveti taiati marunt 1 varf de cutit cu praf de ghimbir 1 lingura cu ulei de susan Piper macinat 1 lingura cu ceapa sau praz, taiate foarte fin -pentru sos: 6 linguri sos de soia 4 linguri otet…

Read more »

Carne de porc cu castane

28 December 2008

Ingrediente: 500 g carne porc cu sorici, fara os 2 linguri vin din orez 50 ml+1 lingura ulei de floarea soarelui 1 lingura de zahar 50 g praz amestecat cu ghimbir 400 ml supa de carne sau de pasare Sare, piper macinat 5 stelute de anason intregi 200 g castane comestibile 500 g varza chinezeasca…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 22, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: